Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011 - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. 5 10,64%
Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. 1 2,13%
Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. 1 2,13%
Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam 7 14,89%
Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. 0 0%
My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. 0 0%
Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" 0 0%
Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy 26 55,32%
Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one 1 2,13%
Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 6 12,77%
Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-28, 06:19   #3661
isiaok
Rozeznanie

Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Witam!

O raju ile piszecieco nadrobie rano i chce odpisac wieczorem to znowu nadrabiam.

Tż juz pojechał, Ewcia cały jego pobyt przetanczyła-szczesliwa
Ja znalazłam powód moich zasłabniec...@!(Brumku nie zgadłas)

MoniaGratulacje:ju pi:Tak podejrzeałamZdrówka dla całej Waszej piateczkiI jak mama zareagowała?Życze spokojnej ciąży!

EveGratuluje braciszka Marysi(Marysia rzeczywiscie jak anioł!I Tobie ładnie z brzuszkiem)

KajoolI Wam tez gratuluje-mi sie tez marzy parka Trzymam kciuki za wizyte! U nas tez oko to koko

agawoodobre wiescibardzo sie ciesze Dziewczyny badajcie czesto mocz na Dukanie

TelikBoskie ujecia!!!!

ScioMasz racje odnosnie odchudzaniatez chciałabym dojsc do poziomu , w którym jedzenie zaspokaja głod i pomaga osiagnac cel a nie tak jak jest ciagle u mnie....czli rozkosz podniebienia:mur :

Kaloszewidziałam ostatnio piekne i w Auchan i Tesco-cos w granicach 30zł My wąłsnie dostałysmy piekne kaloszki biedronki od mojej przyjaciołki wiec problem z głowy.

Dziekuje za odpowiedzi odnosnie kakao Zrobiłam Ewce to z wiatraczkiem ale jej nie smakuje

BrumekWgłębiam sie w świat mleka krowiego-pewnie masz jakies ciekawe linki

Ogłaszam, że bunt zaczety Moje jak dotad grzeczne w "nowych " miejscach i sytuacjach dziecko wariuje
Myślałam, ze takie sytuacje(jakie mialy miejsce przez ostatnie pare dni)maja miejsce tylko wśród patologicznych rodzin...i dotycza rodziców którzy sa skrajnie nie poradni................bł ad!!!!!!!!

Ewa ma takie napady furii, ze nawet nie wiem jak to opisac obserwuje z boku i zastanawiam sie czyje to dzieckoNieludzkie krzyki, kopanie, przewracanie innych dzieci, wyrywanie zabawek i jedzenia-"bo moje!", wymuszony płacz, uciekanie i wiele innych zachowan Na szczescie zdarza jej sie to ze dwa razy dziennie i szybko mija ale ciezko z nia zrobic zakupy
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 08:45   #3662
SweetAngel1984
Zadomowienie

Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Witam ze szkolnej ławki

Domek ma się lepiej, kaszel już ma lepszy i w nocy prawie nie kaszle. Przez chorobę zrobił się jeszcze większy mamusiny synek. Bardzo ciężko mi się dzisiaj wychodziło z domu Dzwoniłam do nich na przerwie i Domek próbuje mnie wyciągnąć z komputera i mówi mamuu chodź. Obiecałam mu kopare, więc w drodze powrotnej muszę zahaczyć o sklep
Mały Dom Budowniczy suuuper

Cytat:
Napisane przez Iwa_iw Pokaż wiadomość
Lili dziękuję

udało mi się skończyć też czapkę dla Ali
kurcze żałuję że nie mam dziewczynki sa śliczne )))

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
Jakie podajecie dzieciom kakao??????

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Ja chce sprobowac wprowadzac mleko krowie tak gdzies po 2 urodzinach albo jeszcze pozniej...
Ja daje kakao naturalne pol lyzeczki albo cala plaska z mlekiem MM ale rzadko bo ma kaszke bobovity kakaowa a krowie mleko to tylko jako dodatek do nalesnikow i gotowania

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
aha - daję kakao nesquik na krowim mleku (raz na 10 dni się zdaży, jakoś tak zapominam o tym napoju ) - bardzo lubi.
MM nigdy nie polubiła - mała zajada jogurt naturalny przede wszystkim - ok. kubeczka dziennie, albo samego albo z kaszą manną, do tego twarożki różne, czasem dostanie danio Mam nadzieję, że to wystarczająco dużo nabiału
eh zazdroszcze u mnie serek biały przejdzie tylko w nalesniku na kanapce czy ze smietana i cukrem beeee wogole smietana i ser bialy jest beee zolty tez tylko mleko i serek homo albo jogurt naturalny pojdzie

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
juz po USG
klask i: widziałąm na FB ale jeszcze raz gratki

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Marina w szoku byłaś. Ja sobie nie wyobrażam takiej sytuacji, pamiętam jak powiedziałam że nie chce aby dziadkowie dawali klapsa jak swoim dzieciom, bo od tego są rodzice, od wychowywania i pouczania, dziadkowie mogą mi ewentualnie powiedzieć, że Emilie coś zrobiła, ale nie dawać klapsa. Widziałam w ich oczach lekkie zbulwersowanie... bo wydawało im się, że jak ich siostry i bracia dawają swoim wnukom klapsa to im też takie prawo przysługuje - przynajmniej JA to tak odebrałam. Postawiłam sprawę jasno i jeżeli nie daj Boże takie coś się stanie, to będę mocno zbulwersowana... oj bardzo mocno. Porusz temat nie czekając nawet na kolejny klaps, powiedz że nie podoba Ci się takie podejście i nie chcesz aby tak było i bądź przy tym konkretna.

CO do jedzenia, moja dama nigdy nie miała z tym problemu (odpukać) teraz jesteśmy na etapie wszystko co nowe wąchamy i próbujemy wkłada palce i sama próbuje. I sama decyduje co chce zjeść a co nie. Generalnie nie naciskam na jedzenie i nie siedzę nad nią z łyżeczką, że ma zjeść, chce to ją karmie, nie chce nie karmię Ostatnio mieliśmy zabawę kupiłam kilka owoców : gruszka, jabłko, winogron, kiwi i nazywałam owoce a potem pytałam gdzie ono jest i ona zgadywała, potem dotykaliśmy każdy owoc i opisałyśmy czym się charakteryzują że np. kiwi ma cićki, jabłko ma ogonek, winogron ma kulki itp., potem wąchanie i próbowanie Jak robimy sałatkę to to samo, pokazuje jak wygląda groszek, kukurydza, papryka, ziemniak ugotowany itd. itp.
żanetka eh podziwiam tyle masz w sobie cierpliwosci noi ze emilie cie slucha u mnie czytanie czy pokazywanie to trudna sztuka Igor nie usiedzi w miejscu nie ma czasu

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny które zamawiały w arosie:
jestem na nich wściekła, i nie wiem czy cos kupię.
Zanim zrobili tą obniżkę 30% podnieśli najpierw ceny o 20%.
Np: obrazki dla mlauchów niby kosztowały wcześniej 8 zł? nie, kosztowały chyba 6.40 jak dobrze pamiętam. Po ich teraźniejszej obniżce 5,60. Ok, taniej,ale po co tak kłamać? chyba coś im napiszę.

Kupujecie kalosze dla dzieci? jakie? czy to wskazane obuwie dla małych stópek? u nas takie warunki na podwórku i na drodze polnej obok, przydałyby się. Kozaki dzisiaj całe w błocie były.
Igor ma po starszym barcie sa akurat juz przetestowane sprawdzaja sie idealnie bo jak jest kaluza no horyzoncie to i Igor

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Agni moja córka nie mówi nic. Jakos mnie to nie rusza narazie. Ma jeszcze czas.
Igi też mało rozmowny kilka słow ale powie jak mu sie zechce....ostatnio wogole mu sie cos poprzestawiało.... wola na mnie baba ale to chyba dlatego ze ma 4 babcie tzn dwie prawdziwe i dwie pra babcie i chyba stwierdzil ze wszystkie baby to baby jednak miny ludzi na ulicy jak wola na mnei baba sa bezcenne

Marinka - czytam i podziwiam że Ty tyle wytrzymujesz....szkoda sło żeby komentowaćżycze tylko duzo Siły

Nadrobiłam.......

u nas w porządku byliśmy wczoraj u alergologa..... bez zmian te same leki tylko krem do atopowej skory mamy kupic .....

zauwazyłam niepokojącąrzecz tzn...Igi jakośkrzywo stawia prawa noge tak do srodka zastanawiam sie na ortopeda ale sama nie wiem z sniegowcach stawia baardzo krzywo ale jak wlozylam mu buty wiosenne to juz nie .......moze to wina butow ze za malo usztywniane???

ja od poniedziałku na rehabilitacje codziennie przez 3 tygodnie.... Igi ma z dziadkiem siedziec .... trudno nie mam wyjscia dostałam laser i prady i masaze ah 6 zabiegow dziennie mam nadzieje ze pomoga......

Miodu jeszcze nie dawalam ale jak czytam ze Wy jz dajecie to i ja chyba spróbuje ....mam lipowy

A czy ktoraś z Was zakupiła tęmatędo malowanai ???? ja się nosze z zamiarem bo byłoby to dobre rozwiazanie zeby babcinego domu Igi nie pomalował całego )) tylko nie wiem czy to sięsprawdza???

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2013-02-28 o 08:51
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 09:36   #3663
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

hej hej

popiszę więcej później bo teraz wpadam tylko z zapytaniem o paputki
odebrałam dzisiaj z poczty i nie wiem co robić
jak założyłam Ali to wydawały się ok, ale jak trochę pochodziła no to takie na teraz (chciałam ciut luzu), ale z drugiej strony to przy pięcie ma sporo luzu. jak jej stópkę w paputkach cofnę do samego końca to wtedy w palcach luzu trochę jest
i nie wiem czy ta pięta cofnie się do tyłu jak stópka trochę urośnie?
bo jak nie to muszę je odesłać, większe z kolei będą na bank sporo za duże :/
no i nie wiem co robić...
jak to było u Was?

Ala jak mychę na pantoflach zobaczyła to uśmiech od ucha do ucha i co chwilę nam pokazywała, ale na razie ściągnęłam bo nie wiem co z nimi robić :/

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 09:40   #3664
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość

A czy ktoraś z Was zakupiła tęmatędo malowanai ???? ja się nosze z zamiarem bo byłoby to dobre rozwiazanie zeby babcinego domu Igi nie pomalował całego )) tylko nie wiem czy to sięsprawdza???
my mamy, ale wielkiego szału nie ma. czasem mi sie nie chce jej rozkładac. ale może on musi jeszcze dorosnać.
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

1.Może faktycznie nadmiar wrażeń...

A z tym słuchem, to wydaje mi się, że nie masz się czego obawiać Przecież, gdyby coś było nie tak, Ty pierwsza byś to zauważyła. Jestem pewna!

2.Czy Wy też macie problem z myciem łazienki? Może nie tyle problem, co inną strategię niż kiedyś? Bo ja teraz robię to tylko po nocy, jak Tymek śpi. Bo się boję wyciągać te wszystkie chemikalia, jak on jest gdzieś w pobliżu. A że my zawsze razem i nikt się nim nie zajmie, to w dzień odpada. Boję się, że by coś polizał, zanim bym spłukała itp...
1. a wiesz, że i ja tak myślałam, ale pani doktor twierdzi, że wręcz przeciwnie, ponieważ pomiędzy matką i dzieckiem jest dość specyficzna więź i bardzo częśto nasza komunikacja opiera się na czytaniu mowy ciała.
nad ranem znowu to samo. to są krótkotrwałe chwile (około 5min.) tak jakby coś złego mu się śniło) i tawsze albo przed drzemką, albo tuż po przebudzeniu albo zaraz po zaśnięciu- może tak przeżywa wszystko.

Wczoraj go trochę pomęczyłam i jak coś chce to pokazuje palcem i mówi da (daj). wczseśniej było pokazywanie palcem i yahyayh. może wystraczy z nim wiecej popracować.

2. zawsze myję, jak Emil jest w żłobku. lubię zostawić te płyny na jakiś czas na umywalce, w toalecie czy wannie, wiec tak kombinuję, by go nie było w domu i nie wąchał.
Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

Agni Sara nawet połowy tych słów nie zna. Ona nic nie mówi. Też.
no tak, wiec Emil to nie jest jakiś odosobniony przypadek
Cytat:
Agni moja córka nie mówi nic. Jakos mnie to nie rusza narazie. Ma jeszcze czas.
no niby tak, mnie też to nie ruszało, dopóki pani doktor nie zwróciła uwagi.ale w sumie to nie wyścigi. jak będzie gotowy to zacznie mówić. kupiłam mu takie flash cards, żeby troszkę pomóc.

pokaż magnesy

my mamy kalosze, tylko Emil nie specjalnie chce je nakładać. on ma jedna pare butów i innych nie chce.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 09:59   #3665
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

ups pomyłka

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2013-02-28, 10:47   #3666
83monia
Zakorzenienie

wczoraj bylam w cc i obkupilam dzieci. arturowi kupilam buty http://www.ccc.eu/pl/kids/catalog/all/310028 i kapcie dwie pary, kindze takie trampeczko-kapci (bo ma juz jedne takie cieplejsze na wiosne po znajomej córce). i dla siebie http://www.ccc.eu/pl/woman/catalog/all/310950 poza tym artur koniecznie mi chcial jakies kolczyki czy korale kupic kochane dziecko. ale drugi raz z dwojka nie pojde bo mi sklep rozniosą! zanim arturowi cos znalazlam (31 rozmiar ) to kinga juz latala bez skarpet i szukala cos dla siebie potem artur zwial bo musi w nowych pochodzic i zobaczyc czy dobre... potem skladalismy wszystkie otwarte przez kinge kartony... potem artur znalazl "szklany pantofelek, napewno ksiezniczki!" albo chcial trampki w kwiatki... masakra... a na koniec kinga uparla sie ze bedzie obgryzac obcasy od jakiegos buta na dziale damskim i odmawiala ubrania skarpetek w wozku...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 10:58   #3667
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
wczoraj bylam w cc i obkupilam dzieci. arturowi kupilam buty http://www.ccc.eu/pl/kids/catalog/all/310028 i kapcie dwie pary, kindze takie trampeczko-kapci (bo ma juz jedne takie cieplejsze na wiosne po znajomej córce). i dla siebie http://www.ccc.eu/pl/woman/catalog/all/310950 poza tym artur koniecznie mi chcial jakies kolczyki czy korale kupic kochane dziecko. ale drugi raz z dwojka nie pojde bo mi sklep rozniosą! zanim arturowi cos znalazlam (31 rozmiar ) to kinga juz latala bez skarpet i szukala cos dla siebie potem artur zwial bo musi w nowych pochodzic i zobaczyc czy dobre... potem skladalismy wszystkie otwarte przez kinge kartony... potem artur znalazl "szklany pantofelek, napewno ksiezniczki!" albo chcial trampki w kwiatki... masakra... a na koniec kinga uparla sie ze bedzie obgryzac obcasy od jakiegos buta na dziale damskim i odmawiala ubrania skarpetek w wozku...
z opisu padlam
a pomysl co bedzie z trojka ...

Agni moje dziecko tez nie mowi choc jedno ze starszych na watku ...

nie pamietam co jeszcze cofne sie i pocytuje jak maly pozowoli

a u nas jazdy cd
maly dostal wysypki,
wyniki moczu idealne
ale zeby nie bylo tak latwo ze to 3 dniowka byla
jest opcja ze wysypka po augmentinie wskazuje na mononukleoze...
nie pytajcie jaki mam metlik w glowie i ile nerwow mnie to kosztuje

Isia u nas tez bunty sie zdarzaja choc rzadko na szczescie

przy Was stwierdzam ze jestem wyrodna matka, moje dziecko ma gdzies ksiazeczki i pewnie dlatego taki "ograniczony" jest a ja jakos nie mam parcia i sily zeby go do nich przekonywac

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2013-02-28 o 11:01
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 11:01   #3668
agawoo
Zakorzenienie

Witam
Melduję się dziś z domu, Amelka chora
Ten kaszel co Wam pisałam - zaczął się we wtorek, w nocy nie kaszlała, w środę trochę - postanowiłam że dziś pójdziemy do lekarza.
Ale wczoraj wieczorem wylądowałyśmy na pogotowiu
Pod wieczor kaszel się nie tyle nasilił, co Amelka zaczęła chrypić - już wiedziałam co to :/ (lekarzem bym mogła być, ospę też rozpoznałam po pierwszej kropce ).
Amelka usnęła. Ja się przyszykowałam do wyjścia bo miałam jechać po TZta do pracy i do sklepu jeszcze, i dobrze, że się guzdrałam, bo Melka obudziła się z płaczem i nie mogła złapać oddechu
W pierwszej chwili zadzwoniłam po karetkę, ale mała się uspokoiła, to postanowiłam, że same pojedziemy.
Moja mama już prawie w piżamie była, ale zarzuciła kurtkę i wio do auta. Do tzta zadzwoniłam, żeby go ktoś podrzucił pod szpital, bo ja nie przyjadę.
I na pogotowiu pani najpierw nas trochę zlekceważyła, myślała chyba że mi się do rodzinnego nie chce iść Ale jak zaczęla badać małą i ta się rozpłakała, zaczeła chrypić i kaszleć to się lekarka jednak przekonała, że nie wymyślam
I moja diagnoza potwierdzona - krtań
Dostałyśmy zastrzyk ze sterydu i antybiotyk do domu. Pytała, czy nie chcemy na oddział, ale powiedziała też, że w sumie dziecko jest w dobrym stanie, po zastrzyku powinno być ok, ale jakby mnie coś niepokoiło w nocy, to mam przyjechać albo dzwonić po karetkę.
Amelka przy zastrzyku była bardzo dzielna, aż się obie panie zdziwiły
W nocy było już ok, ale dzisiaj zostałam z nią w domu

Ależ epopeję napisałam
Cytat:

[...]
agawoodobre wiescibardzo sie ciesze Dziewczyny badajcie czesto mocz na Dukanie
Dzieujemy
Isia, dobrze, że powód zasłabniec zidentyfikowany
Cytat:
hej hej

jak założyłam Ali to wydawały się ok, ale jak trochę pochodziła no to takie na teraz (chciałam ciut luzu), ale z drugiej strony to przy pięcie ma sporo luzu. jak jej stópkę w paputkach cofnę do samego końca to wtedy w palcach luzu trochę jest
jak to było u Was?
Iwa, a jaki rozmiar kupiłaś? Jaką Ala ma długość stópki? Bo Melce chce zamówic, ale on ma długie stópki :/

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 11:19   #3669
zanetaa88
Zakorzenienie

Agawooo kurcze zastrzyk powinien zadziałać. I mam nadzieję, że już będzie lepiej !

Dziubek ale nic na siłę, moja nie zawsze ma chęć na bajki. Znajdź taką w której będzie coś co Szymuś lubi na pewno są jakieś zwierzęta, roboty, samochody,traktory i się przekona. U Nas czytanie to wygląda tak, że opowiadam Emilie co jest na obrazu a potem proszę ją o pokazanie i pokazuje np. ze śpiącej królewny robię małą dzidzię w wózku, która potem rośnie i coś tam dalej... z czerwonego kapturka że idzie do babci z koszyczkiem a potem leży sobie wilk w łóżku, bo ma katarek i kaszelek prYjdzie czas na czytanie dosłowne, bo teraz to dużo słów z tej czytanki nie rozumie

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 11:21   #3670
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
a u nas jazdy cd
maly dostal wysypki,
wyniki moczu idealne
ale zeby nie bylo tak latwo ze to 3 dniowka byla
jest opcja ze wysypka po augmentinie wskazuje na mononukleoze...
nie pytajcie jaki mam metlik w glowie i ile nerwow mnie to kosztuje

[...]
przy Was stwierdzam ze jestem wyrodna matka, moje dziecko ma gdzies ksiazeczki i pewnie dlatego taki "ograniczony" jest a ja jakos nie mam parcia i sily zeby go do nich przekonywac
Ojej, dziubku, zdrówka

A co do książeczek - moje dziecko na razie je zjada ...
Cytat:
Fajne butki
A przygoda w sklepie to prawie tak jak byś poszła z moją Amelką - tyle, że ona jest jedna ...
Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
agawoo: dla dzielnej pacjentki
a to MBA to w obcym języku byś chciała?
[...]mieliśmy z Jasiem samotny wieczór
wykąpaliśmy sie razem w prysznicu
przeczytaliśmy duuuużo bajek
a jak Jasiek zasnął to... w końcu wyprasowałam wszystko
jestem mega, zajefajna i wogóle szczęśliwa z tego faktu

No najlepiej po angielsku ..
Nawet nie wiem, gdzie tu najbliżej mnie można tego MBA zrobic

za prasowanie Ja jak się zabiorę już za prasowanie i je skończę, to też jestem szczęśliwa, jakbym co najmniej maraton wygrała
Cytat:

Super wieści Ale Amelka jest dzielna!

Czy Wy też macie problem z myciem łazienki? Może nie tyle problem, co inną strategię niż kiedyś? Bo ja teraz robię to tylko po nocy, jak Tymek śpi. Bo się boję wyciągać te wszystkie chemikalia, jak on jest gdzieś w pobliżu. A że my zawsze razem i nikt się nim nie zajmie, to w dzień odpada. Boję się, że by coś polizał, zanim bym spłukała itp...

Zamówiłam tonę książek w Arosie Nie mogę się doczekać
Dzieujemy
Brumku, ale polowanie ksążkowe zrobiłaś

Ja myje łazienkę jak mam czas, ale nigdy wtedy jak jestem sama z Amelką. To niewykonalne. Kiedyś jak jej szykowałam kąpiel zauwazyłam plamkę z pasty do butów na wannie (rano musłama maźnąć). Ale zanim pomyślałam o tym, żeby ją zetrzeć to Amelka dała szprunga między moimi nogami i ją zlizała Przemyłam jej od razu buzię wodą, ale co zlizała to jej Nic jej nie było na szczęście
Cytat:
Natko, Agawoo super ze dzieciaki zdrowe.
Moja Wiki nadal smarkata. Znów w dzien dzis nie spała bo wstala po 9, a o 15 jej juz na drzemke nie Położe. Więc lazila cały dzien i padła przed 19. Nawet kaszę Piła juz z zamkniętymi oczami.
Przyszła mi dzis Modelina. Zrobiłam kotka i świnke. Jutro ugotuje i przykleje magnesy. Jestem z siebie dumna.
No własnie już nie :/
za magnesy, pokaż jak wyjdą
Zdrówka dla Wiki

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Cytat:
Agawooo kurcze zastrzyk powinien zadziałać. I mam nadzieję, że już będzie lepiej !
Zanetko, na razie (tfu, tfu, odpukać) jest lepiej, ale pani doktor mówiła, że to się nasila na wieczór własnie ..

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 11:40   #3671
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

ach przez was znowu napadłam na arosa

Brumciu:
u nas czyszczenie wanny płynami tylko raz w tygodniu
(nie piszę jak bo mnie zlinczujecie)
a na codzień po kąpieli spłukuje wodą i ewentualnie płynem do kąpieli tylko
co do studiów to myślę że to marzenie do zrealizowania ale na pewno jeszcze nie teraz tylko za kilka lat

prysznic sprzątam też jak Jaś śpi odrobina płynu do kabin

agawoo biedna Amelka
musi cierpieć
oby lekarstwa jak najszybciej pomogły
a nie ma problemów z piciem?

isia-też zauważam ataki furii
nieziemsko wygląda wtedy ten mały człowiek z potargana fryzują-jest moc

zamówiłam dziś w Arosie język dwulatka
ma któraś
sensowna to jest książka

oki wracam do pracy
Stary 2013-02-28, 12:10   #3672
zanetaa88
Zakorzenienie

BRUMEK łazienkę zazwyczaj myję na weekend, kiedy jest mąż, bo moja dama jak tylko widzi że ktoś sprząta to to samo chce robić. Jeżeli bardzo chce mi pomóc, mówię gdzie może myć i ona ma swój teren np. kafelki, półka, pralka, zabawki które ma do wanny, a Ja w tym czasie szoruje wanne i inne rzeczy, kiedy dochodzi do mycia wc to mówię, że teraz umyje kibelek a ona może iść podłogę umyć w przedpokoju uwielbia mop, więc dla niej to frajda Generalnie staram się damie znajdować podobną robotę do mojej, bo ona zwyczajnie chce sprzątać fakt sprzątanie wtedy dłużej zajmuje, ale z nią robię to tylko w soboty bo tak w tyg ona w żłobku jest więc dużo rzeczy ogarnę sama..

TELIK jak myjesz wanne czy tam prysznic...

A co do książek jeszcze, wczoraj na dobranoc była bajka o kaczuszkach, ale potem moja dama chciała jeszcze doczytać coś w łóżeczku i dała jej mamusia książeczkę z krówką, która piszczała jak się na nią naciskało...nigdy jej się nie udawało nacisnąć, więc nie wpadłam na to, że dziecko to akurat wczoraj rozpracuje...i tak sobie naciskała, naciskała że krówka straciła swój żywot, bo dama musiała zobaczyć co krówka ma w środku...do tego rozebrała się jeszcze najpierw z piżamy - nie mam pojęcia jak to zrobiła... ale golaskiem była musiałam zmienić piżamkę na pajaca

MONIKA Ja uwielbiam jak dama tak buszuje wśród butów i tylko chodzi i mówi, ten, ten to to i pokazuje na buciory o 10 rozmiarów za duże ale nie chodzi się codzniennie po buty,co nie

Aaaaa i ostatnio poszła na przedpokój i ubrała od babci kozaki teściowa chodzi tylko na obcasach a ona je ubrała i chodziła...myślałam, że się zesikam ze śmiechu...taki mały człowieczek kozaki do pupy na szpilach potem chciałą tylko w kozakach chodzić,ale nie umiała już sobie z nimi poradzić

Edytowane przez zanetaa88
Czas edycji: 2013-02-28 o 12:13
Stary 2013-02-28, 12:17   #3673
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mme_audrey Pokaż wiadomość
Dobry wieczór
jakiś zły dzień dziś mam, najchętniej zaszyłabym się gdzieś w kącie. wrócę jutro
A co się dzieje?

Cytat:
jak to było u Was?
U nas jest dużo luzu. Tak było w tych pierwszych i tak będzie w następnych. Ok. 1 cm. Tymusiowi bardzo szybko nóżka rośnie, więc bez sensu byłoby kupować takie akurat. Tym bardziej, że to taki typ bucików, który nie musi być dopasowany, bo są jak skarpetka cienkie i miękkie
nie wiem, co Ci poradzić...

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
1. a wiesz, że i ja tak myślałam, ale pani doktor twierdzi, że wręcz przeciwnie, ponieważ pomiędzy matką i dzieckiem jest dość specyficzna więź i bardzo częśto nasza komunikacja opiera się na czytaniu mowy ciała.
nad ranem znowu to samo. to są krótkotrwałe chwile (około 5min.) tak jakby coś złego mu się śniło) i tawsze albo przed drzemką, albo tuż po przebudzeniu albo zaraz po zaśnięciu- może tak przeżywa wszystko.
No ciekawe... Czyli idziecie do laryngologa?

Cytat:

Brumek
Wgłębiam sie w świat mleka krowiego-pewnie masz jakies ciekawe linki
- A jaki to powód?
- Chyba nie mam żadnych linków, niestety

Cytat:
Hahaha A wyobraź sobie, co będzie na zakupach za dwa lata... Z trójeczką

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Melduję się dziś z domu, Amelka chora
Ten kaszel co Wam pisałam - zaczął się we wtorek, w nocy nie kaszlała, w środę trochę - postanowiłam że dziś pójdziemy do lekarza.
Ale wczoraj wieczorem wylądowałyśmy na pogotowiu
Pod wieczor kaszel się nie tyle nasilił, co Amelka zaczęła chrypić - już wiedziałam co to :/ (lekarzem bym mogła być, ospę też rozpoznałam po pierwszej kropce ).
Amelka usnęła. Ja się przyszykowałam do wyjścia bo miałam jechać po TZta do pracy i do sklepu jeszcze, i dobrze, że się guzdrałam, bo Melka obudziła się z płaczem i nie mogła złapać oddechu
W pierwszej chwili zadzwoniłam po karetkę, ale mała się uspokoiła, to postanowiłam, że same pojedziemy.
Moja mama już prawie w piżamie była, ale zarzuciła kurtkę i wio do auta. Do tzta zadzwoniłam, żeby go ktoś podrzucił pod szpital, bo ja nie przyjadę.
I na pogotowiu pani najpierw nas trochę zlekceważyła, myślała chyba że mi się do rodzinnego nie chce iść Ale jak zaczęla badać małą i ta się rozpłakała, zaczeła chrypić i kaszleć to się lekarka jednak przekonała, że nie wymyślam
I moja diagnoza potwierdzona - krtań
Dostałyśmy zastrzyk ze sterydu i antybiotyk do domu. Pytała, czy nie chcemy na oddział, ale powiedziała też, że w sumie dziecko jest w dobrym stanie, po zastrzyku powinno być ok, ale jakby mnie coś niepokoiło w nocy, to mam przyjechać albo dzwonić po karetkę.
Amelka przy zastrzyku była bardzo dzielna, aż się obie panie zdziwiły
W nocy było już ok, ale dzisiaj zostałam z nią w domu
Czyli na poważnie Amelcię wzięło

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
zamówiłam dziś w Arosie język dwulatka
ma któraś
sensowna to jest książka
Ja mam, ale nie czytałam. Zniechęciłam się po "Języku niemowląt"

Dzień dobry
Noc koszmarna. 6 ostatnich nocy było dobrych. Nic nie pisałam, bo nie chciałam zapeszać Ale już zaczęłam wierzyć w poprawę. A tu dziś totalna masakra. 4 pobudki. Pierwszy raz położyłam sie dopiero o 4 Bo o północy była pobudka, potem od 2 do 4. I już myślałam, ze pośpi, ale gdzie tam - obudził się z płaczem o 6. I znowu do 6.45 tulenie się. I znowu myślałam, że pośpi długo, bo niewyspany - ale wstał z kolejnym płaczem o 7.45
Oby to było jednorazowe...
Stary 2013-02-28, 12:17   #3674
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

ehh miałam PIT-a rozliczać, ale mi się nie chce

Isia oby bunty szybko przechodziły
u nas różnie - zależy od dnia - potrafi być "ciekawie" zwłaszcza jak się dziewczyny o zabawkę jakąś kłócą

Sweet u nas mata się sprawdza, ale na krótko
lepsze są mazaki u mnie dziewczyny wolą to niż kredki mamy takie ze Smyka spieralne i zmywalne i reczywiście takie są.
ostatnio Ala całą framugę od drzwi na czerwowo pomaziała o zeszło wszystko bez problemu

Monia fajne te balerinki!
Hani kupiłam takie:

http://ccc.eu/pl/kids/catalog/all/304789

ale kupowałam sama wiedziałam, że chciałaby czerwone (no te bardziej taki brudny róż, ale jej się spodobały) ale rozwalanie kartonów i wybieranie butów dla mamy też mi nie obce

Dziubku oby to nic poważnego nie było!

Aga oj dobrze, że leki chociaż już macie
przy krtani jak dziecko się dusi to dobrze na zimno wystawić albo stanąć przy otwartej zamrażarce. ostatnio pediatra mi mówiła, że też dobrze jest zrobić parno-wilgotno w łazience i na niektóre dzieci też działa.

co do paputków to Ala ma girochę na 14cm
na allegro podawali wkładkę 14,7 a jak ja mierzę to mi 15 wychodzi więc powinny być ok, ale luz jest przy pięcie a nie w palcach i nie wiem właśnie czy tak miałyście?
bo jak jej mierze te paputki to skórzanych skarpetek, które robią się małe to paputki rzeczywiście większe tylko zastanawia mnie to czy ta stópka się przesunie w tył tak jakby jak urośnie

Żaneta u nas wspólne sprzątanie też hit
mopy, ścierki, szufelki to super zabawki
łazienkę na szczęście najczęściej myje TŻ a wc to myję jak Ala śpi, ale pomieszczenie malutkie więc spokojnie daję radę raz dwa ogarnąć

no i przez Was też na Arosie zamówiłam małe co nie co....

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.

Edytowane przez Iwa_iw
Czas edycji: 2013-02-28 o 12:19
Stary 2013-02-28, 12:20   #3675
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
BRUMEK łazienkę zazwyczaj myję na weekend, kiedy jest mąż, bo moja dama jak tylko widzi że ktoś sprząta to to samo chce robić. Jeżeli bardzo chce mi pomóc, mówię gdzie może myć i ona ma swój teren np. kafelki, półka, pralka, zabawki które ma do wanny, a Ja w tym czasie szoruje wanne i inne rzeczy, kiedy dochodzi do mycia wc to mówię, że teraz umyje kibelek a ona może iść podłogę umyć w przedpokoju uwielbia mop, więc dla niej to frajda Generalnie staram się damie znajdować podobną robotę do mojej, bo ona zwyczajnie chce sprzątać fakt sprzątanie wtedy dłużej zajmuje, ale z nią robię to tylko w soboty bo tak w tyg ona w żłobku jest więc dużo rzeczy ogarnę sama..
No to dlatego u nas tylko noc wchodzi w grę, bo w innym czasie nie ma opcji, zeby Tymek nie był ze mną. I my tez zawsze wszystkie czynności razem robimy: odkurzamy, gotujemy, sprzątamy, wycieramy itp. Ale akurat przy myciu łazienki domestosami itp. nie wyobrażam sobie, żeby miał się kręcić gdzieś obok...
A mopy też uwielbia
Stary 2013-02-28, 12:22   #3676
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Ja czekam na wypłatę, żeby zamówić książki. Na pewno Czereśniową, ale nie wiem co jeszcze. U nas faza na małpki i pingwiny, przytargałam z biblioteki książkę Pingu i codziennie w uzytku.

Byłam z Młodą w biedronie. Ściągała z półek, wrzucała do wózka, po czym mówiła: mamo, mamo wziuciłam

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 12:23   #3677
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwa_iw;39505216
co do [B
paputków[/B] to Ala ma girochę na 14cm
na allegro podawali wkładkę 14,7 a jak ja mierzę to mi 15 wychodzi więc powinny być ok, ale luz jest przy pięcie a nie w palcach i nie wiem właśnie czy tak miałyście?
bo jak jej mierze te paputki to skórzanych skarpetek, które robią się małe to paputki rzeczywiście większe tylko zastanawia mnie to czy ta stópka się przesunie w tył tak jakby jak urośnie
A widzisz, to ja przy 14 cm stópce zamówiłabym te większe. Tymuś ma prawie 14 cm i kupiłam te tuptusie na 15 cm. Te XXL.
Chciciaż, z tego co piszesz, luz jest i to sporo... U nas był (i jest w tych nowych )raczej w palcach, piętka dotyka tyłu bucika.

Co zamówiłas?
Stary 2013-02-28, 12:26   #3678
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
No to dlatego u nas tylko noc wchodzi w grę, bo w innym czasie nie ma opcji, zeby Tymek nie był ze mną. I my tez zawsze wszystkie czynności razem robimy: odkurzamy, gotujemy, sprzątamy, wycieramy itp. Ale akurat przy myciu łazienki domestosami itp. nie wyobrażam sobie, żeby miał się kręcić gdzieś obok...
A mopy też uwielbia
Dlatego jak domestos idzie w ruch to proszę damę o wyjście i mycie podłogi DO wanny używam mleczka, które najpierw rozprowadzam i czekam w łazience wtedy nikogo zazwyczaj nie ma, albo proszku. Najlepiej mi się tym szoruje wanne do białości nie śmierdzi jakoś brutalnie, że w nosie kręci w sumie chyba w ogóle ostrego zapachu nie ma a domestos to już przebija wszystko.

JA czekam na cieplejsze dni i też idziemy na zakupowe szaleństwo, po jakieś adidaski, wg chciałabym podejść do poradni wad postawy i zapytać czy dama prawidłowo chodzi, w sumie nic nie widzę niepokojącego, ale jak dobrze pamiętam doktorek powiedział, aby pokazać się za jakiś czas... wg dermatologa z damą muszę odwiedzić, potem okulistę, pediatrę i w końcu się zaszczepić

Stary 2013-02-28, 12:28   #3679
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Brumku gdyby luzu przy pięcie nie było to od razu bym odesłała, ale tak dziwnie jakoś właśnie jest z tym luzem

zamówiłam Różnimisie bo jak ostatnio pisałyście o tym to mi się bardzo spodobało
do tego:
http://aros.pl/ksiazka/myszka-ala
http://aros.pl/ksiazka/pszczolka-maja-godziny-2 bardziej dla Hani
http://aros.pl/ksiazka/wrozka-marta-...ejskie-slowa-2
http://aros.pl/ksiazka/mala-wrozka-a...nione-cukierki
http://aros.pl/ksiazka/przygoda-myszki-amelki-2

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2013-02-28, 12:35   #3680
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

O Iwa i o pszczółce Mai też musze wziąć. Bo cały dzień chodzi z tymi klockami drewnianymi i pokazuje: psculka maja tu gucio...

Agatka jest już z nami
Stary 2013-02-28, 12:41   #3681
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:

Dobre. Fajne te buciochy,

Wczoraj znowu mnie dziadek wkur**ł. Igor się walnął i upadł, a ten zaczął wykrzykiwać - co ze mnie za matka, ( a ile przekleństw ... ), że nie umiem dziecka pilnować. Ale ja już wiedziałam co robić - również mu odpyskowałam. Wiecie co? mam ich w dupce. Niech se gadają, ale niech nie myślą, że nie będzie mojej kontry w przypadku bzdur.

Agni A Igor też z najstarszych i też nie mówi. Chociaż widzę lekkie postępy ostatnio.Znaczy tak - pępek -pempem, mama, tata, baba, dziadzia, dzia ( na moje tatuaże, bo M. mu powiedział kiedyś, że to dziary. Teraz chodzi i po ludziach szuka, a tu du.pa, bo mama tylko ma ), ko - oko, pa - lampa, pan - pan. I jakieś dzwiękonaśladowcze ble ble. Ale nic więcej.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 13:02   #3682
Lili 83
Zakorzenienie

Dla Radka Pan i Pani to BA Tak nazywa.

Fajna ta książeczka Różnimisie? Cały czas się zastanawiam.

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Iwa wróżka Ala musi być

Agawoo zdrówka dla Amelki

Radek bardzo lubi książeczki. może będzie czytelnikiem jak mama, dziadek, wujki i ciocie

To zamówię Radkowi jeszcze:
http://allegro.pl/drewniana-ukladank...063586282.html
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 13:03   #3683
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Brumku
http://endo.pl/produkty/kategoria/60...k.html?v=61518

Lili jak on-line książeczkę oglądałam to mnie ujęła w sumie nie wiem czym - chyba tymi rysunkami - takie niby nic i w tym chyba cały sęk
mam nadzieję, że Ali też się spodoba

Scio u mnie dziewczyny PSzczółkę Maję też bardzo lubią
natomiast Hania od jakiegoś czasu ma fazę na godziny w zegarach
pyta mi się która jest teraz godzina, pokazuje np. jakiś zegar w książce i po kolei godziny pokazuje i mam jej mówić co o danej godzinie robimy (typu wstajemy, wychodzimy do przedszkola, w przedszkolu jesz obiad itp.)
no i też jak np. je to pokazuje jej zegarek (bo on to i godzinę mogłaby jeść) i umawiamy się, że np. jak wskazówka będzie na tej i na tej cyferce to jest koniec jedzenia i jak zdąży to super i za cały dzień takiego jedzenia jest nagroda w postaci bajki, jakiegoś smakołyka, wspólnego rysowanie etc. a jak nie zdąży no to z nagrody nici.
i to nie jest tak, że ona w pośpiechu musi jeść, ale np. na obiad ma powiedzmy 20-25 minut
na śniadanie jak je kulki z mlekiem to 10
i sprawdza się superowo bo sobie sama godziny pilnuje albo chce żebym jej timer w piekarniku nastawiała i wtedy je żeby przed pikaniem zdążyć
zazwyczaj jej się udaje
no i tak pomyślałam, że dzięki takiej książeczce to może zaczęłaby godzin się uczyć bo cyfry do 10 zaczyna rozpoznawać - jeszcze niektóre jej się mylą, ale idzie jej nieźle

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.

Edytowane przez Iwa_iw
Czas edycji: 2013-02-28 o 13:11
Stary 2013-02-28, 13:09   #3684
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
podobnie u nas tyle ze i tak od wanny musze odganiac bo trzyma szczotke w reku i akurat to samo musi robic

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Cytat:
Monia fajne te balerinki!
Hani kupiłam takie:

http://ccc.eu/pl/kids/catalog/all/304789

ale kupowałam sama wiedziałam, że chciałaby czerwone (no te bardziej taki brudny róż, ale jej się spodobały) ale rozwalanie kartonów i wybieranie butów dla mamy też mi nie obce
ja tam nie umiem kupowac na oko bo maja tzw. tega stope (bardziej artur na poczatku) i czasem zwyczajnie sa dobre na dlugosc a nie da sie ich wcisnac. artur tak wzdychal do jednych trampek (w auta ) a jak zalozyl to stwierdzil ze sa ciasne, a palce mial jeszcze daleeeeko

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 13:12   #3685
mamad1
Zadomowienie

Dziubek , Agawoo zdróka życzę! Trzymajcie się!

Brumek
fajne książeczki i ceny też ()
Patryk lubi "czytać" i nie przepuści nawet gazetce reklamowej Ostatnio czytamy katalog z biura podrózy Hitem jest tez gazeta z castoramy i wszystkie "bzi"

A w ogóle "bzi" to też określenie odkurzacza, który bardzo go fascynuje. W sobotę kupiliśmy mu taki dziecięcy za całe 9,99zł. W ogóle mu nie przeszkadza, że różowy (A sowją drogą nie mogliby zrobić np. zielonego?)

Telik ja bym Cię nie zlinczowała za te płyny raz w tygodniu. Inna sprawa w hotelu, ale w domu to wg mnie wystarczająco

Kalosze mieliśmy już w poprzednim sezonie. Ubrane tylko kilka razy, ale szał był na kałuże. Raz to aż wstydziłam się wracać ze spaceru, bo moje dziecko całę w błocie było (trzymam się zasady, że dzieci dzielą się na czyste i szczęśliwe). Tylko, że w ciuchcach kupowałam i grosze za nie było. Teraz mamy też drugie większe, więc korzystać na pewno będziemy

U nas nocka jak z opowieści Brumka Niespanie od 1:30 do 4, a wcześniej i później kolejne pobudki I nie chciał do taty, tylko "mama" i "mama". Przytulał się, całował mnie
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 13:18   #3686
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Monia Hania ma szczupłą stopę i wkładkę cm mierzę
zresztą do sklepu mam blisko i w razie czego mogę oddać
z kolei Ala ma wysokie podpicie i tyle butów już jej nie raz namierzyłam i lipa.

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2013-02-28, 13:26   #3687
aania_20
Zakorzenienie

dzień dobry
ale dziś u mnie pięknie, wiosna idzie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Aania masz przeczucie, że wczesniej urodzisz?
Dziękuję za pamięć
tak mi coś mówi
pisz częściej....

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Ja liczę ale niczego nie ograniczam. Smażę, piekę. Cukru tylko nie jadam i białej mąki. No ale tego nie powinnam ze względu na pco. Dobrze mi z moim jedzonkiem. Juz chyba tak zostanie na dłużej. ak już osiągne to co chce to wprowadzę sobie dwa cheat meale w tygodniu i będzie ekstra.
Zresztą odkąd chodzę na siłkę poprzestawiało mi się w głowie. Teraz moim celem nie jest "bycie szczupłą" a bycie wysportowaną, chce się umieć podciągnąć na drążku, mieć fajną kondycje itd.
A jedzenie przestało być dla mnie jedzeniem dla przyjemności, a elementem osiągnięcia celu. Co nie znaczy, że nie jem smacznie. Młoda i mąż wyżerają mi moje jedzenie...
Po prostu tym razem stosuje zasadę - wszystko albo nic, bez szukania wymówek, półśrodków itd.
po raz kolejny za to co napisałaś
Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Aniu-to Julcia się budzi, Mateuszek dzięki Bogu śpi jak suseł całą noc( ok.7 ostatnio się budzi), dwa razy dotychczas tak było, że Go julka w nocy obudziła równo o 3
Daję radę normalnie-przyzwyczaiłam się i nie spię w dzień przeważnie jak julcia ma drzemkę, to Mati jest aktywny, z resztą w domu zawsze coś się znajdzie do roboty, a jak nie to trzeba nadrobic wizaż

rozumiem

ejjj..tyle miałam zacytowane i d..pa...

agawoo, biedna Amelcia

Marina, dobrze że się odezwałaś, bardzo dobrze!

Dziubek, zdrowiejecie?

Lili, zakupy zrobione
i kupiłam przy okazji w Ikei sztalugę dla Adasia miałam sobie na razie darować, ale za pół ceny...

No i nie wiem co więcej chciałam...

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 13:39   #3688
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Ania
Agata do nas przychodzi w nocy. Ja się budzę a ona śpi w środku. Nawet nie wiem kiedy, jak
Ale mnie to nie przeszkadza

Lili fajne. My mamy pojedynczego misia. Bardzo Agatka lubi Ostatnio ma fazę na układanki. "ukadanki, ukadanki".

I mam zdania Pytam co robi Agatka a ona: "Agatka bawi się kocki"
No i nieustająca faza "moje"

Agatka jest już z nami
Stary 2013-02-28, 13:42   #3689
pieleszka
Wtajemniczenie

Agawoo, dziubku zdrówka dla maluchów!!!

brumku, mamad i oby dzisiejsza noc była lepsza!
eweeve gratuluję synka, a Tobie kajool córeczki!

co do sprzątania łazienki - wannę i toaletę szoruję płynami raz w tygodniu, przeważnie w sobotę. tż idzie wtedy z Hanią na spacer, a ja "działam". jak wracają to z reguły mam już tylko kurze do powycierania na meblach i umycie podłogi

i ja poczyniłam właśnie zakupy w arosie. dla Hani of course moja córka ma teraz okres fascynacji śmieciarkami, wozami strażackimi, wczoraj podobno wpatrywała się z uwielbieniem w oczach w tiry zaparkowane przy castoramie. a ostatnio wieczorem padliśmy z tż. wypożyczyłam małej w bibliotece (bo dla siebie na razie nie wypożyczam, nie mam czasu na czytanie ) książeczkę i tam z tyłu były malutkie obrazki o innych książeczkach z tej serii. i jak moje dziecko dojrzało właśnie w tych małych ikonkach śmieciarkę to przepadło! pół godziny nam "opowiadała" "dada, brum-brum, pam, niania, nununu, dada..." i tak w kółko, a tą śmieciarkę na obrazku to całowała i głaskała
a więc dostanie od mamy i taty tą właśnie książeczkę

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 13:53   #3690
Kajool
Zadomowienie

Dziewczyny sprostowanie, po dzisiejszym usg okazalo sie, ze dziewczynka tochlopak : Z siusiakiem. No nie moge serio
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości