|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1651 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Witam Was z kawką
![]() Cytat:
![]() Co to była za ulica, to nie mam zielonego pojęcia. Ale przeszłam się nią w kierunku centrum handlowego Plaza... może to jakoś pozwoli Ci umiejscowić w terenie ![]() W Lublinie zapewne jeszcze nie raz będę, więc jakieś godne polecenia miejsca na kawkę, sałatkę mile widziane ![]() Cytat:
![]() ![]() A ja dzisiaj nic nie czuję... ani bolu piersi, ani brzucha... cisza przed burzą chyba ![]() No i szykują się u mnie zmiany. Postanowiłam odejść z pracy... tylko teraz mam schizę jak to powiedzieć szefostwu. Bo już raz próbowałam odejść, jakieś pół roku temu i mi nie wyszło. Zaczęli mnie namawiać żebym jednak została, bo bardzo im zależy itd... a teraz znowu muszę się psychicznie przygotować na rozmowę, ale wstyd przyznać, że się boję ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1652 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też kiedyś chciałam zwolnić się z pracy ( wcześniejszej..:P) bo nie dawała mi satysfakcji już po pół roku roboty. Codziennie oprócz w niedzielę do pracy od rana do późnego wieczora, czasem nawet do 23/24 ..;/ na dodatek 27 km od mojego miejsca zamieszkania, a że prawka nie miałam i nie mam, to tylko komunikacja, która niestety o tej porze nie jeździ ![]() I jak powiedzialam, że rezygnuje to tak samo jak u Ciebie mówili, żebym nie odchodziła, że będe pracować do 21 maks, że jestem potrzebna. No to zostałam, ale niestety miesiąć było ok a potem znowu tak jak wcześniej. Powiedziałam ekipie z pracy ze rezygnuje pod koniec miesiąca ( o dziwno dowiedziałam się ze 3 osoby wtedy rezygnują ) wiadomość się rozeszła, szefostwo z moich ust tego nie usłyszała. Pod koniec miesiąca zachorowałam, miałam l4 wróciłam po tygodniu i postanowiłam zrezygnować już definitywnie.. Mój szef wtedy stwierdził, że nie może tak być, że ja sie zwalniam więc stwierdził, że on zwolni mnie, ale ze ja dowiedziałam się o tym wcześniej (ok 4 dni przed moją planowaną rezygnacją ) więc nawet do konca miesiąca nie siedziałam i 2 dni przed powiedziałam ze sie zwalniam, na co powiedział : I TAK CHCIAŁEM CIE ZWOLNIĆ, NIE MAM Z CIEBIE ZYSKÓW. o_O . i nie wypłacił mi wypłaty :/ Oby u Ciebie sytuacja była ok ![]() trzymam mocno kciuki dla testujących ! ![]()
![]() |
#1653 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja też kiedyś się zwalniałam, ale miałam przy tym stresa, praca mnie nie satysfakcjonowała, wykorzystywali mnie za jedną najniższą pensję na dwóch stanowiskach, wolne najczęściej ze 4 dni w misiącu, do tego dochodziła mi szkoła w weekendy i wysiadałam normalnie. ogólnie nikt nie robił tego co ja więc mięli zaje... ty problem a w związku z tym że po nowym roku z dwa tygodnie nie dawali mi umowy na papierze a mnie brat postanowil zatrudnic w swojej firmie, poszłam do szefowej i powiedziałam że odchodzę za 3 dni ![]() ![]() musieli znalesc kogos zaufanego w 2 dni bo ja jeszcze tej osobie musiałam przekazac wiedze co ma robic.
![]() |
#1654 |
Rozeznanie
|
U mnie aż tak źle nie jest... Nawet powiedziałabym, że ok, więc chciałabym się rozstać miło i w dobrej atmosferze. Ludzie są fajni, tylko nie do końca odpowiada mi styl pracy. Cały czas pracuję ok. 10-12 h dziennie, dużo wyjazdów, a ja mam jeszcze inne obowiązki.. i po prostu nie daję rady ze wszystkim. A pieniądze też nie są jakieś mega rewelacyjne, żeby można się było poświęcać. Ale firma bardzo chce żebym dalej pracowała i stąd problem... chyba zdają sobie sprawę, że ciężko im będzie znaleźć kogoś innego na moje miejsce za taką kasę
![]() Ehhh... muszę dzisiaj przedzwonić do szefowej i się na spotkanie umówić. Trzymajcie kciuki żebym nie stchórzyła ![]() No i właśnie apropo warunków pracy.. myślałam, że dzisiaj wyjdę w miarę normalnie, bo jutro z rana też jadę w podróż, ale właśnie zostałam poproszona o poprowadzenie spotkania.. jakoś po 18.00 ![]()
![]() |
#1655 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A może to nie małpowe bóle dlatego cykl troszkę inny? Cytat:
![]() To dobrze że nie masz plamień na tyle przed @ Cytat:
![]() ![]() Dziękuję ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No i szykują się u mnie zmiany. Postanowiłam odejść z pracy... tylko teraz mam schizę jak to powiedzieć szefostwu. Bo już raz próbowałam odejść, jakieś pół roku temu i mi nie wyszło. Zaczęli mnie namawiać żebym jednak została, bo bardzo im zależy itd... a teraz znowu muszę się psychicznie przygotować na rozmowę, ale wstyd przyznać, że się boję ![]() Gratuluję decyzji i życzę teraz konsekwencji zmian na lepsze Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1656 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wiesz, czasem cisza taka nietypowa może być baaardzo znacząca ![]() Swoją drogą ja też się kiedyś sama zwalniałam z pracy. Też mnie nie chcieli puścić, a jeszcze w dodatku chcieli żebym cały okres wypowiedzenia przepracowała (sytuacja była bardzo nieprzyjemna, bo w pracy był ewidentny mobbing i naprawdę nie chciałam tam już dłużej pracować), ale kategorycznie odmówiłam i w ostatnich tygodniach wykorzystałam cały zaległy urlop. Ogólnie zasada jest iść w zaparte, nie i już! A jak stwierdzisz, że no właściwie jest odrobina chęci w Tobie, żeby jednak tam zostać to otwarcie powiedzieć, że jak Ci lepiej zapłacą, bo co do zmiany zakresu obowiązków to nie ma się co oszukiwać, on już się raczej na Twoją korzyść nie zmieni. Dziękuję! ![]() Dziękuję bardzo ![]() Dziewczyny no normalnie jak czytam o Waszych kciukach to odnajduję nadzieję ![]() ![]() ![]() ![]() Nie kupiłam nowego testu na razie, żeby nie korciło ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1657 |
Zadomowienie
|
Witam się po mini-urlopie
![]() Naprawdę dobrze mi to zrobiło, apartament w którym nocowaliśmy rewelacyjny, mimo że zimno na dworze to nawet trochę pozwiedzaliśmy. Niestety jutro znowu do pracy... Przeczytałam Was na szybko, kaunokainen - trzymam kciuki. U mnie @ powinna przyjść za tydzień, w ogóle nie czuję jednak żadnych objawów ciąży, tak jak to było co miesiąc ![]() Dzisiaj TZ owi śniło się, że nasze dziecko urodzi się 7 grudnia tego roku ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1658 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co do godnego polecenia miejsca - jeśli poczułabyś głód niezaprzeczalnie mistrzem jest Pyzata Chata, która znajduje się w samym centrum, obok Bramy Krakowskiej i naszego Krakowskiego ![]() ![]() co do pracy- sama ponad rok męczę się w takich a nie innych warunkach. postanowiłam, ze jeśli do czerwca nie uda mi się zajść (mam stałą umowę więc same profity przy zajściu w ciążę) to zrezygnuję i chociaż na chwilę wyjadę gdzieś hen hen z samej chęci przygody ![]() 3mam kciuki za rozmowę i za duuużo odwagi- wiem jak to jest żeby zebrać sie w sobie i pójść powiedzieć co leży na sercu. szczególnie jeśli mamy z szefostwem dobre stosunki ( oj u mnie juz na to akurat liczyć z mojej strony nie mogą ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1659 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1660 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1661 |
Raczkowanie
|
kaunokainen Gratulacje napewno zobaczysz za pare dni bardzo widoczna II kreske .
Mój cykl trwa 31 dni;/ dni płodne mam od 3 do 11 marca a owulacje i jajeczkowanie 9 marca ![]() ![]() Pozdrawiam Was ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1662 | ||||
Rozeznanie
|
Poodpisywałam i mi wszystko zniknęło
![]() próbuję zatem jeszcze raz.... Cytat:
![]() ![]() Ja też odkąd zaczęłam się bardziej obserwować w związku ze starankami, to ciągle cośnowego wynajduję. I się oczywiście nakręcam, a co ![]() Co do gin - nazwiska napiszę Ci wieczorkiem na priv, bo mam zapisane w domu, a teraz to za chiny nie pamiętam ![]() Cytat:
![]() Co do tej ciszy, to właśnie wiem i się obawiam. Niby staram się nie nakręcać, bo jakoś tak wydaje mi się, że w tym cyklu nic nie wyszło, ale po cichu cały czas myślę, że może jednak... i jak głupia latam co chwila do łazienki sprawdzać czy wszystko ok, czy @ nie przyszła, a może coś się ze śluzem zmieniło itd.... Zgłupieć można ![]() Ale chciałabym już wiedzieć ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Co do umowy, to jak masz na czas nieokreślony, to rzeczywiście fajnie byłoby na niej zaciążyć i od razu pójśc na zwolnienie a potem na roczny macierzyński ![]() Oczywiście, jeszcze nie zadzwoniłam i się na "poważną" rozmowę nie umówiłam ![]() ![]() A ja jako pierwsza zapisuję się do Twojego TŻ na wróżenie, kiedy nam się uda zajść i urodzić ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1663 |
Rozeznanie
|
Ale się cisza zrobiła...
![]() A ja jeszcze w pracy... czekam, bo nie wiadomo czy spotkanie się odbędzie czy nie... ale muszę być w gotowości ![]() mam nadzieję, że jednak zaraz będę zmykać do domu ![]()
![]() |
#1664 |
Zadomowienie
|
Cześc dziewczyny witam się wieczorem, bylam dziś u Pani ginekolog przepisała mi bromergon na prolaktynę i za dwa miesiące mam ją zbadac ponownie, a resztę badan mam super tak stwierdziła. U mnie zaczyna sie lekkie plamienie czyli jutro jak w zegarku @ !!!!!!!!!!!
![]() ![]() ![]() a i gin powiedziała ,że prze tą prl, jeżeli nawet dochodzi do owulacji to pewnie pęcherzyk nie pęka ![]()
#1665 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A teraz to nawet dobrze, że @ przychodzi... Szybciej będziesz mogła na wspomagaczu działać i nowy cykl odmierzać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1666 |
Zadomowienie
|
Jest tu kto?? Ale mi się dzisiaj nudzi, mam takiego lenia, że pół dnia przesiedziała przy kompie i nie wiem co ze sobą począć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1667 |
Rozeznanie
|
Witam się z pociągu
![]() Cisza zawialo niezla...szkoda, bo się rozkrecalysmy...mam nadzieje ze to tylko czasowo ![]() A ja dzisiaj mam okropny ból piersi ![]() Miłego dnia życzę ![]()
![]() |
#1668 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() ![]() Czytam wątek od samego początku jego założenia ![]() ![]() Tabsy odstawiłam 28 dni temu, okresu nadal nie mam. Nie było by w tym nic dziwnego gdyby nie fakt iż wczoraj mój mąż po prostu został we mnie ![]() Byłam w szoku a jednocześnie dostałam takiego przypływu euforii, że nawet zasnać nie mogłam, to tylko utwierdziło mnie że jestem gotowa. ![]() I teraz nie wiem, muszę czekać albo na okres albo na...nie wiem kiedy testować, nie wiem czy dostane okres bo nic na to nie wskazuje, chciałabym wiedzieć wcześniej bo do tego jeszcze dochodzi problem krwi bo ja mam Brh+ a mąż Brh- więc chciałabym najszybciej jak to możliwe zapobiec stracie. Może powinnam już umówić się na wizytę? Planowałam dopiero jak nie dostane okresu przez 2 miesiące. Jejku nie wierzę, że uda sie na już (chociaż jest tyle przypadków) ale jak się uda to będę miała prezent na 26 urodziny i na święta ![]() Co byście dziewczyny powiedziały o takiej sytuacji ![]()
#1669 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
gege każda z nas chyba wszystko wyraźniej odczuwa podczas staran i kazde zakłucie bierze za objaw. Ja mam plamienia a dziś termin n a@ jak się nie rozkręci tzn że poprzesuwało mi się wszystko na dłuższe a tego nie chce. srebrna smuga a może nie masz jeszcze @ bo wszystko po tabsach Ci się rozregulowało, wrzuc na luz nie sądzę żeby po jednym "zostaniu w środku" zwłaszcza jak Ty czekasz już na @ zaciążyc, to chyba są dni niepłodne?
![]() |
#1670 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie wiem ile czasu minęło od ewentualnego zapłodnienia, ale jeśli czujesz, że coś może być, to testuj ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Ach, nie doczytałam dokładnie. Wczoraj - to chyba rzeczywiście za wcześnie...
![]() |
#1671 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ojejjjj wstyd się przyznać ale zdarzenie miało miejsce dopiero wczoraj...jestem tak nakręcona, że z chęcią pobiegłabym już po test ale jeszcze za wczas ![]()
![]() |
#1672 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1673 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Później zmieniłam zdanie, że jednak chcę ale to może jak będę miała 27-28-29 lat. Zakładałam nawet, że jak się nie uda do 30r.ż. to po prostu zrezygnuję bo nie będę miała już siły i chęci. Jednak po rozmowie z mężem i ostatnich wydarzeniach w rodzinie podjeliśmy decyzję, że jesteśmy gotowi ![]() Taka ciekawostka jeszcze o mnie, miałam w rodzinie wujka, który przepowiadał z ręki. Mojej babci i innym z rodziny się sprawdziło, mnie czytał jak miałam 16 lat, wszystko się sprawdziło narazie ![]() Przepowiedział mi troje dzieci ![]() ![]()
![]() |
#1674 |
Rozeznanie
|
Aaaaa dziewczyny!!!! Jadę sobie pociągiem przez nasza piękna Polskę i właśnie zobaczyłam słońce!!!! Pierwszy raz od dawna
![]() ![]() Madziusia222 - ![]() ![]() Wadera - nie ma czego zazdrościć...ciagle w pociągu, gdzie ginie zasięg i nawet wizażu spokojnie nie można poczytać ![]() ![]() A ja Ty się czujesz? Kiedy kolejna wizyta? I na kiedy masz tp? Srebna smuga - spokojnie ![]() ![]() Apropo konfliktu, to akurat ja wiem ze mnie czeka ![]() ![]()
![]() |
#1675 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Na Twoim miejscu nie wpadałabym w taką euforię - cykl po odstawieniu nie zawsze wraca od razu do normy. Czujesz że masz dni płodne teraz? Bo my od co najmniej roku nie korzystaliśmy z antykoncepcji żadnej w dni niepłodne i nic się nie zdarzyło... Ale oczywiście różne są przypadki, pisz co wyszło. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1676 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Będę w takim razie "biadolić" z Wami ![]() Bałam się o ten konflikt ale cieszę się że nie mam podstaw ![]() Gegee masz rację, przecież teraz jest tyle pomocy, wszystko da się pogodzic ![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
![]() Tak sobie myśle, że u mnie to szczęscie było spowodowane też tym, że my zawsze tacy ostrożni, zaplanowani, obgadani. Aż tu nagle, tak niespodziewanie...i że chcemy tego oboje. ![]() Jasne, wiem o tym ![]() Jeśli coś się bedzie działo to oczywiście będę pisać ![]()
![]() |
#1677 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zazdroszczę, bo z sentymentem wspominam moje podróże służbowe ![]() Tylko że ja jeździłam samochodem, a pociągiem to dopiero musi być czadowo ![]()
![]() |
#1678 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny mam pytanie. staramy sie mezem o dzidzie juz sporo czasu. poltora tyg temu skonczyla mi sie miesiaczka i pare dni pozniej przytulalismy sie. od wtorku wieczora boli mnie podbrzusze i mam obfite przezroczyste uplawy. gadalam ze szwagierka ktora jest polozna i ona mowi ze moze to byc zagniezdzenia zarodka. wiec wczoraj zrobilam test, ale wyszedl negatywny. zastanawiam sie czy to nei ejest jeszcze za wczesnie na test. czy ktoras z was tak miala?dodam jeszcze w piersiach czuje takie kłucie jakby mi ktos igly wbijal. bede wdzieczna za odpowiedzi.
#1679 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moim zdaniem musisz cierpliwie poczekać to dnia spodziewanej @, albo dzień wcześniej jak już nie nie będziesz mogła wytrzymać ![]() Trzymam kciuki żeby się udało ![]()
![]() |
#1680 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
witam jeżeli półtora tygodnia temu skończyła się @ to to mogą byc dopiero dni płodne zależy ilo dniowe masz cykle. Na test zdecydowanie za wcześnie.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:34.