|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
Nazeczona moje gratulacje.
Hope brawo dla Dadusia, dzielny z niego chłopak... ZDJĘCIA WSZYSTKICH DZIECI CUUUUUUUUUUUUUUDOWNE.Tak pięknie te dzieciątka ubieracie, ja też mam pełno sukieneczek, ale co jak na moją calinkę wszystko za duże. Dziewczyny wczoraj wpadam do skarbówki z prośbą o zaświadczenie o dochodach do becikowego i co??? Okazuje się, że za 2011 r. mam źle rozliczony pit. Wku.wiłam się na maxa. Na szczęści uderzyłam w szkole do księgowej i sprawę od ręki załatwiła, tzn. zrobiła korektę, ale i tak muszę znowu wsiąść w auto i uderzyć do US. Poza tym odbyłam rozmowę z dyrektorką, bo ciągle słyszę, że mnóstwo nauczycieli od września straci znowu pracę. Uspokoiła mnie kobieta, bo w moim przypadku godziny akurat są.I wiecie co? Zapytałam ją czy może mi nie dawać w tym roku wychowawstwa,a ona na to ok, nie ma sprawy, damy za rok juupiii. Było to dla mnie bardzo ważne, bo jakby nie było wychowawstwo zobowiązuje. Poza tym jestem wkur...iona na tz. Pojechał wczoraj do pracy i został 24, bo jakieś nocne strzelanie, sranie w banie.Dzisiaj dzwoni, że też nie wie czy wróci, bo coś tam. No masakra, nienawidzę być sama, a zwłaszcza w nocy, choć dziś znowu Olcia pięknie spała. No, to tyle. Mama zabrała małą na spacer to idę dalej chałupę ogarniać. Buziaki kochane.
|
#4112 |
|
Zakorzenienie
|
Heja lale
Wczoraj taki dzien, ze o matko, maly histeryzowal non stop, krzyczal tak okropnie, ze nigdy, przenigdy nie slyszalam tak krzyczacego dziecka, rozplakal sie jak go wzielam na rece, wiec nie wiem, czy go zle zlapalam i go zabolalo, czy sie wystraszyl, nie wiem, ale takiego krzyku mam nadzieje nie uslyszec nigdy wiecej jak sie uspokoil, zasnal na chwile i znowu histeria juz nie wiedzialam, co robic, w koncu przyciemnilam swiatlo, ja sie rozebralam, jemu zdjelam bodziaki, mocno przytulilam skora do skory, zaczal sie uspokajac, pociumkal cyca troche i zasnal - na ponad 3 godziny..... taki padniety plakal lzami jak grochy!!! Cos okropnego ![]() Na meza sie wkurzylam, bo mi nie wierzy(!!!)ze maly tak placze, no jasne, jak jego ciagle w domu nie ma, to ciezko, zeby udalo mu sie trafic na takie akcje powiedzial, ze przesadzam, ze mam nie panikowac, ale jak ja mam nie panikowac, jak moje dziecko tak krzyczy! Jak maly byl spokojny to se poszedl na tenisa, jak tylko wyszedl to maly sie obudzil i histeria, probuje do niego dzwonic, zeby wrocil i mi pomogl go uspokoic, to telefon mu zasieg stracil (a ile razy mu mowilam, zeby se wymienil!!!) No i poklocilam sie z nim straszliwie, on mi wyrzucil, ze ma wrazenie, ze dla mnie on nie istnieje po urodzeniu malego, a ja, ze dla niego nic sie nie zmienilo po narodzinach, blablabla od slowa do slowa.Za to dzisiaj wpadlam na pomysl, zeby pojechac sobie na weekend gdzies niedaleko, zywiec wisla, moze krakow, odpoczac, pobyc w trojke gdzie indziej..... A dzisiaj na poprawe humoru jade kupic sobie nowe okulary ;] Gratulacje dla Nazeczonej! Alez ja przetrzymali.....
|
#4113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bylismy dzis na usg bioderek . Niunia smiala sie do pani doktor caly czas za trzy miechy do kontroli
|
|
|
|
|
#4114 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Gratulacje dla Nancy, Iffonki i Nazeczonej kolejne bobaski na swiecieTak piszecie o tych przychodniach,..wrr.. tez mialam przez nich przewalony dzien wczoraj. Moj malutki dalej meczy się z żółtaczką. Wynik w ciagu 4 dni obnizyl sie tylko z 15 na 13,9. No i babki z przychodni skierowały nas do szpitala. Pojechalismy na IP a tam tyle tych biednych dzieciaczkow zakichanych, kaszlacych.... strasznie sie balam o moje Malenstwo, siedzielismy tam 2 godz czekajac na przyjęcie Meduzza super opis. Silver Twoja malutka z jaką bilirubiną została wypisana do domu po naswietleniach? |
|
|
|
#4115 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Amelki fajne są, prawda Delicjanko? ![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- O jakich wy rajstopkach mówicie, Bokeh, nina? Bo ciężko kupić rajstopki dla tak małego dziecia. Ja mam 2 pary od koleżanki, z mothercare, z falbanką na pupie:d |
|||
|
|
|
#4116 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja podaje tak:
proporcje zmniejszyłam jeśli chodzi o wodę i podaje w 20ml strzykawce w ten sposob cycek, trochę w mordke strzykawki, znowy cycek i tak w kółko 20 ml wciąga jak moja ciotka kiełbache i nie ulewa po tym a jak nie daje to chlusta na lewo i prawo Cytat:
ja kiedy mam coś ważnego do zrobienia maluch się strasznie denerwuje nie chce spać i wogóle dramat raz miałam kryzyz bo TZ był chory położyłam się z nim do łózka na pół dnia i tak przeleżeliśmy, w dupie miałam,że stos prania, sprzątanie i nieugotowany obiad- wszyscy przeżyli ![]() ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
polecam rajstopki marki Calzedonia- mało kto wie,że mają dla dzieci ale są boskie jakościowo i cenowo też ok |
||
|
|
|
#4117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cudowne ![]() o zesz, ale mam prasowaniaaaaaaaaaa. Musze jakis film na ten czas sciagnac. CO polecacie?:p
|
|
|
#4118 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4119 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej.
![]() U mnie była dzisiaj położna - mała przybrała na wadze tylko 260g w 3 tygodnie. To niewiele. Waży teraz 3360, czyli niewiele więcej, niż w momencie urodzenia - bo przy wypisie było 3100. Nie jestem zadowolona z mojego karmienia piersią, jest do bani. Idę zaraz kupić te ziółka mlekopędne, może to chwyt marketingowy, a może jednak pomagają, kij wie, chcę spróbować. No i te wypryski na buziulce mojej niuni to na pewno nie skaza białkowa, tylko reakcja alergiczna - prawdopodobnie na 2 plasterki pomidora, które zjadłam ostatnio na kolację (bo wysypka pojawiła się rano, następnego dnia). No i na poprawę humoru - idę do fryzjera zaraz, tylko zjem śniadanie (trochę późno, ale wcześniej nie miałam czasu, tylko sobie podjadałam banany i biszkopty). Chcę skrócić i pocieniować włosy, no i odświeżyć grzywkę. Mówicie o "pierdzącej cipce" - to są tzw "cipąki". Hahaha. Basia, tragedia z tą przychodnią. |
|
|
|
#4120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeju ja też musze do fryzjera i ufarbować włosy, ale tak mi się wzmocniły że troche szkoda farbować ale te odrosty.. ;]
|
|
|
#4121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale Ci zazdroszcze z tym wychowawstwem musze i ja pogadac ze swoja dyrka, moze da sie przekabacic tym bardziej ze moja klasa wychoawcza podobno jest nie bardzo, tzn dzieciaki jak dzieciaki ale mamusie...
|
|
|
|
|
#4122 |
|
Zakorzenienie
|
Basiu co do przychodni- po jaką cholere w ogole mają wizyty domowe skoro de facto doprosic sie nie mozna? Jak masz kase to bym olała i prywatnie lekarza sciągneła do domu... u nas tez nie ma podziału na dzieci chore i zdrowe- według mnie głupota kompletna..- i musiałam diecko na szczepienie niesc przez cąła poczekalnie zasmarkanych ludzi...
Pstryczek- jak ty na cos tradfisz to klekajcie narody Hope- brawo dla Dadusia mój Bartulo rozdizerająco płakał przez dwie-3 minuty a potem mamusia jakos utuliła taka piękna pogoda, ze aż zal było mi z mlodym do domu wracac wstawiam fotkę spacerową ![]() no, zbieram sie do gienia |
|
|
|
#4123 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja juz po wizycie 0 6.30 stałam juz w kolejce do rejestracji, od 7 rejestrują, a przede mną było jakieś 30 osób. stałam w kolejce połtorej godziny czyli do 8. Pozniej 3h czekania na doktora. No masakra jakaś ![]() Dostałam tabsty DAYLETTE,brała któraś takie ?
|
|
|
#4124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to i my na spacerowo
|
|
|
|
|
#4125 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI
a co to za herbatka,bo ja koperkowa tylko pije,a moze jakas inna jest?
|
#4126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale sie umeczylam z wniesieniem wozka.....
|
|
#4127 |
|
Zakorzenienie
|
jakie piękne zdjęcia!!!
![]() a ja sprzedałam syńcia teściowi i ODPOCZYWAM!!! ale swoją drogą, pusto w tym domu bez niego
|
#4128 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4129 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ehhh Ci faceci.... ![]() Cytat:
Więc dużo spadło bo miała 19. Cytat:
super mamusia ![]() Cytat:
Cytat:
Ja się też zmachałam z wózkiem. Wnoszę najpierw gondole a potem resztę (tak jest łatwiej)
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-02-28 o 14:50 |
|||||||
|
|
|
#4130 |
|
Zakorzenienie
|
Ale czadowe rzeczy tu są. Fajne króliczki. Szkoda, że ja beztalencie:P
http://artillo.pl/product/kroliczek-...nka,57765.html piękny, ale cena słuszna http://artillo.pl/product/kroliczka-mania,58024.html http://artillo.pl/product/kroliczki-...lda,31581.html http://artillo.pl/product/krolikowa-...ka2,26653.html Podobają mi się strasznie takie ręcznie robione zabawki, lalki szmacianki itp. Będę miałakogo rozpieszczać, chociaż taniej byłoby nauczyć się szyć ![]() ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Piękne zdjęcia dziewczyny! U nas dziś piękna pogoda, pierwszy przebłysk słońca i wiosny, aż żyć się chce. Chociaż bardzo krótko spałam dziś to energii mam za dwoje. |
|
|
|
#4131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale piękna pogoda się zrobiła aaaaaaaaaaaaaa już czuje ze jeszcze chwila jeszcze momencik!!
|
|
|
#4132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i one są za szeroko rozstawione żeby zrobić to jedną ręką a jak dwoma to nie mam już ręki żeby podnieść gondole do góry i wypiąć no to najpierw wziełam Hanie do domu potem wypięłam gondole jakimś cudem i na końcu koła.... musze to jakoś inaczej pomyśleć
|
|
#4133 | |||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Ja też i chyba skopiuję i zapiszę ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A ja... Idę ja sobie dzisiaj, słonko napitala, ja odstrzelona w wąski czarny kurtek, wąskie jeansy, włos powiewa, oko pomalowane... I przechodzę obok przystanku A, na którym stoi ekipa kilkunastu nastolatków. Męskich. I co ja słyszę? Ano: ale ty ładna jesteś! mało się nie posikałam po nogach ja wiem, że to takie durne zaczepki, ale umówmy się: ile 34latek ma okazję taki tekst od nieletnich usłyszeć? ![]() Cytat:
![]() ------------------------- A mój mąż prawdopodobnie od połowy maja do końca czerwca będzie na macierzyńskim a ja będę wówczas odbierała zaległy urlop, by od września do pracy wrócić.
|
|||||||||
|
|
|
#4134 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja w sumie to chodziło mi o te wszystkie placówki nfz porównując do prywantych medicoverów czy luxmedów, gdzie też masz to opłacone a nikt łaski nie robi.... w nfz też niby opłacasz a jednak łaskę robią....
|
#4135 |
|
Zakorzenienie
|
To dajesz przed każdym karmieniem, bo to enzym który pomaga trawić laktozę zwartą w mleku.
|
|
|
|
#4136 |
|
Zakorzenienie
|
Szajus, nie, szczepienie w przyszlym tyg, bo naszej lekarki nie bylo.... no nie wiem, co mu wczoraj bylo, nocke przespal ladnie, o 3 i 6 wstawal na jedzonko, boje sie, ze faktycznie go zle chwycilam i go bolalo
Prosze prosze, jaki z Ciebie lachon Z tymi wizytami domowymi, jak wtedy taka chora bylam, pisalam wam, maz chcial zamowic wizyte domowa dla mnie, to w rejestracji przez telefon mu powiedzieli, ze on ma przyjechac, spotkac sie z lekarzem przedstawic mu sytuacje i wtedy on zadecyduje, czy przyjezdzac, czy nie w medicover domowa ok. 150zl
|
#4137 |
|
Zakorzenienie
|
Deli, no właśnie ja mam tę samą herbatkę, o której mówisz - muszę przyznać, że jest bardzo smaczna, mam nadzieję, że na mnie też zadziała.
Dodałam fotkę mojej niuni do klubu - doskonale na niej widać, jak bardzo jest podobna do mojego TŻa.
|
|
|
|
#4138 |
|
Zakorzenienie
|
hej
My już po szczepieniu , to było straszne , Zuza płakała strasznie, ale na szczęście udało się ją uspokoić. A i lekarka powiedziała, że za dużo na wadze przybrała i dobrze by było jakbym ją mniej przystawiała, zwłaszcza że w dzień je co 2 godziny,a generalnie ona płaczem się cycki nie domaga, tylko tak jakoś nam weszło to karmienie co 2 godziny. I tak w 7 tż waży 4800g, a waga urodzeniowa to 3110. Ale najlepsze jest to że jak byliśmy 2 tygodnie temu to nas inny lekarz przyjmował, to powiedział, że waga ok bo jest karmiona piersią i bądź tu mądry i pisz wiersze..... edit: pytałam się o krostki to lekarka powiedziała, że to może być uczulenie na jakiś proszek, chemię itp, że za wcześnie by powiedzieć że to skaza białkowa, ale w chwili obecnej to nie skaza, i że trochę jej to wygląda na początki atopowego zapalenia skóry , masakra, czyli generalnie dalej nie wiem co to może być..... Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2013-02-28 o 16:06 |
|
|
|
#4139 |
|
Konto usunięte
|
Aga, na piersi nie ma czegoś takiego "waży za dużo". Słowo honoru. W PL lekarze olewają siatki centylowe WHO dla dzieci piersiowych i kierują się tylko tymi dla modyfikowanych, głupota. Poza tym wg siatek centylowych to twoja i tak mniej niż moja ma
|
|
|
|
#4140 |
|
Zakorzenienie
|
Hej lale
![]() My dziś też zaliczyliśmy spacer,mały jeszcze po nim śpi. Nawet rozbieranie go nie obudziło,bo nawet jednego oka nie otworzył ![]() Widze że NAZECZONA też jest mamusią,GRATULUJĘ! Reszte musze nadrobić bom w tyle ![]() BLACK-kochana chwal sie fryzurką
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:48.

jak sie uspokoil, zasnal na chwile i znowu histeria 

za trzy miechy do kontroli
kolejne bobaski na swiecie

To niewiele. Waży teraz 3360, czyli niewiele więcej, niż w momencie urodzenia - bo przy wypisie było 3100. Nie jestem zadowolona z mojego karmienia piersią, jest do bani. Idę zaraz kupić te ziółka mlekopędne, może to chwyt marketingowy, a może jednak pomagają, kij wie, chcę spróbować. No i te wypryski na buziulce mojej niuni to na pewno nie skaza białkowa, tylko reakcja alergiczna - prawdopodobnie na 2 plasterki pomidora, które zjadłam ostatnio na kolację (bo wysypka pojawiła się rano, następnego dnia). 
musze i ja pogadac ze swoja dyrka, moze da sie przekabacic

6 5 4 3 2 1