Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6 - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-28, 14:16   #421
Ewusia709
Zadomowienie

Dot.: Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
A czemu tyle?
zwyczajnie wkleiłam do exela listę wyprawkową, i powpisywałam ceny wzięte z allegro, ikei i apteki internetowej i po zsumowaniu tyle wyszło.

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
noo, czyli moje 6500 wcale nie jest czymś niesamowitym
ja już też szukam cięcia kosztów, rezygnujemy z niani elektronicznej (jak jednak stwierdzimy, że jest potrzebna to kupimy) i na materac do łóżeczka też nie wydamy tyle ile chcieliśmy na początku
Nom miałaś rację, dlatego się za to od razu wzięłam, napewno na niektórych rzeczach można trochę jeszcze przyoszczędzić, zacisnąć pasa, albo kupić później jak się rzeczywiscie okaże potrzebne, ale mimo wszytko kwota powalająca.

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
kurcze straszycie tymi sumami, że i ja usiądę w weekend i spróbuję policzyć, jak to u nas wyjdzie....
Ja nie chcę Was straszyć, ja sama siebie wystraszyłam i przyszłam się tu pochwalić

Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
No niezłe sumy Wam wychodzą ja oprócz łóżeczka muszę wszystko kupić od podstaw ale za 7 tyś to bym 2 razy kupiła to co planuję
Też tak myślałam, ale po zsumowaniu wszystkiego wychodzą własnie takie kwoty. Sam wózek 2tys, meble do pokoiku (łóżeczko, komoda, szafa, przewijak, regał na zabawki) kolejne 2tys i to nie żadne nie wiadomo co tylko częśc z ikei, druga część z allegro. Do tego dodać ubranka na start ok 500 zł, pieluszki, kocyki, buteleczki, kremy, naprawdę jak się wszystko zsumuje to tyle wychodzi.

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 14:19   #422
idzia111
Zakorzenienie

Dot.: Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6

Ewusia ma rację z tymi sumami. Ja też myślałam, że w 5 to juz i chrzciny zrobimy.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 14:21   #423
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89

w sumie nie pomyślałam, że możecie wliczać meble do pokoiku dziecięcego (ja nie kupuję żadnych mebli bo małe będzie z nami w pokoju, oddajemy mu jedną naszą komodę) ale ja dzisiaj bardzo ciężko myślę, nie mam na to siły

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 14:23   #424
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
To zależy od diecezji. U mnie są4, gdzie indziej może być mniej albo i więcej. To tak jak ze spotkaniami przed ślubem. Ja miała 3, a moja kuzynka z innej części kraju 8.
W mojej rodzinnej parafii nie ma żadnych spotkań przed chrztem
Ale w Krk wiem, że jest coś takiego jak spotkanie z chrzestnymi np. i to mnie trochę przeraża, bo chrzestnego mamy z drugiego końca Polski i nie wiem jakim niby cudem miałby się zjawić na takowe spotkania
Ale jak to w naszym obecnym kościele jest to nie wiem
W najgorszym wypadku ochrzcimy w parafii teściowej, jej po znajomości nie będą robić problemów (dziwnie to brzmi w wypadku Kościoła, ale w tych czasach już mnie nic nie dziwi)

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 14:25   #425
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89

Idę się jeszcze położyć, jak przeżyję to zajrzę później pa

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 14:26   #426
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
Idę się jeszcze położyć, jak przeżyję to zajrzę później pa
Miłego odpoczynku

Mały
Stary 2013-02-28, 14:27   #427
Rockyyy
Zakorzenienie

Wróciłam ale na moment bo musze po Tża jechac :/ ma jakies graty z pracy do zabrania ...

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39504904]Czytam i dumam... jakiej kurze?[/QUOTE]
Skurzone kurze pełne kurzu z zakurzonych miejsc mego domu
Cytat:

Mi lekarz zalecił poleżeć sobie w łóżeczku zamiast kawy
Nie słucham go wcale i piję codziennie kawkę z mlekiem rano.

My od 2 miesięcy próbujemy żyć z mojej wypłaty. Niestety nie da się i podbieramy ze ślubnych
A na wizyty u gin daje mi tatuś
jedna nie za mocna kawka krzywdy nam nie zrobi a przywroci do zycia _

Nie ma lekko ostatnimi czasy.... Ale trzeba zyc dalej i optymistycznie w przyszlosc patrzec
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39505258]Ale czemu?
Mój mały też ma swoje lepsze i gorsze dni. Czasami go czuję cały dzień, czasami 2-3 razy dziennie tylko.
Mój lekarz mi mówił, że mam czuć min. raz dziennie.
Jedna dziewczyna w tym wątku (przepraszam, skleroza), która leżała w szpitalu też miała czuć raz dziennie (a to był chyba 21 tc).
Dlaczego mama Ci sugeruje, że masz z tym iść do lekarza?[/QUOTE]
Mnie tez czoraj mowił ze ten raz w ciągu dnia musze poczuc a liczenie ok 28 tc....
Cytat:
Napisane przez aremalgos Pokaż wiadomość
jestem i ja w nowym wątku.
Nie mam sily nawet pisać tak sie przeziębiłam, próbuje miodu, cytryny, czosnku, mleka moze cos pomogą
Najgorsze jest to że w środe mam egzamin i przez to cieżko mi nauka idzie
W kazdym razie staram się leżeć w łózku i uczyć pilnie, a was podczytuje na bieżąco (staram się).

Pozdrawiam wszystkie mamusie i dzieciaczki, gratuluje wizyt :
Zdróweczka żabenko
Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Tak w ogóle to ja we wcześniejszym moim poście chciałam Ci pogratulować wizyty, że wszystko z dzidzią ok i już też sporo waży, ale... zapomniałam Tak więc gratuluję teraz i dla pulchniutkiego maluszka Widać, że mamusia dobrze go dokarmia
No i śliczny ten Tymoteuszek. Będzie miał powodzenie u dziewczyn na pewno Ciuszki śliczności

Moja mała też wczoraj wykonywała mi w brzuchu jakieś wygibasy jak lepiłam pierogi Pewnie się cieszyła, że sobie zje takie pyszności

Ok to wstawię Wam mój kawałek wiosny Tylko nie zwracajcie uwagi na to, że mój "ogródek" taki zarośnięty. Te przebiśniegi to tam całkiem dziko rosną.
I jeszcze zdjęcie mojej małej Księżniczki. Ginka się wczoraj postarała i takie ładne jej strzeliła

Nie chcą mi się zdjęcia załadować

Cytat:
egzamin mam z historii adwokatury masakra same daty i nazwiska zasłużonych adwokatów dla polskiej palestry
Los masakros
Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość

Umyłam 1,5 okna. Mam je duże i jedne umyłam całe, a drugie tylko z zewnątrz. Na jutro zostawiam to wewnątrz i jedno i w innym pokoju i wsio. Na Wielkanoc tylko szyby przetrę bez ram!
Ty Hardkorze ja nie mam natchnienia na starcie kurzu a gdzie tam okna jestem z Ciebie dumna
Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
A propos zapachu, w niedzielę byliśmy u rodziców i hiacynt im zakwitł w pokoju. Siedzę przy stole i mówię "o rety, jak ten hiacynt ślicznie pachnie! Moi rodzice na to "a idź ty, śmierdzi jak cholera, wytrzymać się nie da" hahhaa
Hahahaa zbudyniałe zmysły
Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość

heloooł ja to czytam...ja Ci dam Wacka..:P

.
Spokooo ona nie ma Wacka (a bynajmniej wczoraj nie miała )
Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość
Kto wie jak się nazywa przypadłość notorycznego kłamania i czy jest jakaś szansa to wyleczyć??
jak to sie nazywa nie wiem ale słyszałam o terapii u psychologa -tzn.,ze takie rzeczy się leczy i potrzeba w tym pomocy specjalisty....l
Stary 2013-02-28, 14:30   #428
ita83
Wtajemniczenie

Cytat:
My wolimy wcześniej, bo takie maluszki jeszcze dużo śpią. A wiadomo w kościele, potem gośćmi trzeba się zająć. Nasze będzie miało 1-2 miesiące jeśli zrobimy wg planu.

To zależy od diecezji. U mnie są4, gdzie indziej może być mniej albo i więcej. To tak jak ze spotkaniami przed ślubem. Ja miała 3, a moja kuzynka z innej części kraju 8.

Ja też nic nie mam. U mnie w najbliższej rodzinie dzieci mają już b. duże, a Ci co mają małe to trzymają np. ciuszki na kolejne dziecko.
Łóżeczko + wózek ok. 3000 liczę, chrzest 2000, a 2000 pójdzie na ubranka, akcesoria itp. Planuję zakup m.in. laktatora, lepszych butelek. Wszystko rozchodzi się w setkach. Wolę policzyć trochę więcej i jak zostanie to się cieszyć, a nie potem za głowę się łapać.

Przejechałam się już na remoncie mieszkania. Założyliśmy sobie pewną sumę, a wydaliśmy jeszcze drugie tyle

Dziś pieniądz nie ma wartości.
hehehe my wszystko mamy po malym a i tak pewnie wydamy 2tys na rzeczy co sie nie ostaly

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
W mojej rodzinnej parafii nie ma żadnych spotkań przed chrztem
Ale w Krk wiem, że jest coś takiego jak spotkanie z chrzestnymi np. i to mnie trochę przeraża, bo chrzestnego mamy z drugiego końca Polski i nie wiem jakim niby cudem miałby się zjawić na takowe spotkania
Ale jak to w naszym obecnym kościele jest to nie wiem
W najgorszym wypadku ochrzcimy w parafii teściowej, jej po znajomości nie będą robić problemów (dziwnie to brzmi w wypadku Kościoła, ale w tych czasach już mnie nic nie dziwi)
no u mnie w KRK jest jedno spotkani e- chrzesni nie musza byc ale ty musisz miec zaswiadczenie z ich kosciola ze sa wierzacy
Stary 2013-02-28, 14:31   #429
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Sorki dziewczyny miałam ważny telefon po części związany z tą sprawą.
Chodzi o dorosłego...mojego Tż, tak Anulka stało się coś niedobrego.
Dziś rano wyszło na jaw że wszystko na czym jest zbudowany mój związek to kłamstwo oO dosłownie wszystko co mówił, żadna z rzeczy nie była prawdą. A wyszło to bo w końcu odważyłam się zadzwonić do jego brata i spytać o parę faktów.
O sprawie wie już jego 2 braci, sam zainteresowany jeszcze nie ma o tym pojęcia, kombinujemy aby go w sobotę ściągnąć na śląsk bo miał jechać w góry i wtedy go dopaść, bo albo to jest Mitomania jak piszecie ( a na to wygląda) albo chłopak jest totalnie nieodpowiedzialny i już jego brat zapowiedział że mu trzaśnie na przywitanie bo wie co od rana przechodzę.
Usprawiedliwiasz go na zapas, a moze lepiej trzezwo spojrzec na sytuacje?... Bede szczera, bo sama przeszlam sporo zanim trafilam na mojego meza i zawinelam do spokojnej przystani. Chyba krociutko sie znacie, tak? Jesli trafil Ci sie lawirant i gnojek, to czas pomyslec o dzieciach w pierwszej kolejnosci, bo nie jestes juz wolnym motylkiem, dla ktorego centrum wszechswiata to aktualny ladny kwiatek. Na Twoje wybory i emocje patrzy corka, to dzieci poniosa ich konsekwencje. I to powinno byc Twoim priorytetem od teraz na zawsze .
Trzymam kciuki za Ciebie i cala sytuacje.
Cytat:
mnie się nigdy w życiu nie ułoży
To nieprawda. Jestes mlodziutka, sliczna, z czasem bedziesz coraz silniejsza i bardziej doswiadczona. A kiedy ulozysz sie sama ze soba i poukladasz swoje sprawy, jeszcze trafi Ci sie takie szczescie na cale zycie.
Cytat:
ułoży się, zobaczysz, tylko może potrzeba żebyś powyrywała trochę chwastów ze swojego życia
zgadzam sie w 100%
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 14:38   #430
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Słuchajcie a mi pierwiosnek zakwitł

TŻ kupił mi go w tamtym roku na 8 marca i właśnie zakwitł ponownie
I mój kochany mąż skomentował to tak:
No i mam z głowy prezent na Dzień Kobiet
Ha ha .... nie daj sie....nie spławi Cie tanim kosztem
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39506425]

Lecę się umyć i na mały spacerek. Papa [/QUOTE]
mnie sie nie chceee
Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
WItam

Pojechalam umowic Mery do pulmonologa - dzis nie przyjmuje, jutro od 13, a jak dzwonilam telefonicznie pani mowila, ze codziennie od 8-12
Malo tego pojechalam i mialam po drodze wstapic do apteki i co?? zapomnialam kasy z domu
Wrocilam to moje piekne czyste autko wyglada jakbym uczestniczyla w Off Road :: dom stoi z gorki, nie mamy kostki ani nic, a wszystko splywa w strone ulicy i co ochlapalam go z jednej strony mega blotkiem
Babcia TZ gotowala ogorkowa - nakarmilam Mery, a mnie cos nie ciagnie do zupy zjadlam kanapki z serkiem zoltym i ogorem kiszonym

A co do RMUA - u mnie od nowego roku nie drukuja, jak lezalam na patologii, pani na izbie przyjec weszla w system i sprawdzila mnie po PESELu.

Ewusia
ty wstawialas fotki boskie. No i ciuszki rowniez boskie.

Ja podjechalam u mnie pod Rossa i obok jest Pepco, mialam wejsc looknac co maja, ale zrezygnowalam bo splukana jestem, wiec po co grac sobie na nerwach jakby mi cos w oczy wpadlo.

Lece obczaje was w Klubie.
Kochana moje auto wygląda jak czołg po powrocie z manewrów.Ale nie opłaca sie myc bo za moment znow to samo.Ja mam wszedzie dookoła błoto :/
Cytat:
też dziś pomyślałam, że mam jednak chłopczyka bo a to skacze po pęcherzu, albo po kiszce stolcowej, albo puka koło pępka (jakby z główki), ruchliwy strasznie jest.
A moj Tż mowi ze Laura spokojna jest teraz a pozniej da mi popalic
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;39506825]my po kolejnym usg, nadal wszystko super, synek rośnie jak na drożdżach, 2 tygodnie temu miał 300g, teraz 350!
no i wklejam zdjęcia, na jednym widać siusiaka i jajka

ok 30 tc wybieramy się na szczegółowe badania serduszka, mamy namiar na jednego z najlepszych specjalistów w kraju dr Kukawczyńską z Echomedu. Wszystko powinno byc ok, ale warto sprawdzić.[/QUOTE]

Cytat:
Kotki są przewspaniałe
Mój się dziś bawił z TŻ-napuszył ogon jak Pers, irokeza zrobił na grzbiecie i fukał jak Byczek
Jestem zakochana w tym kocie

Segregował pranie

Ale fajne te drugie foto
Super-KOT Zapodaj jakies foto
Cytat:
Dziś rano wyszło na jaw że wszystko na czym jest zbudowany mój związek to kłamstwo oO dosłownie wszystko co mówił, żadna z rzeczy nie była prawdą. A wyszło to bo w końcu odważyłam się zadzwonić do jego brata i spytać o parę faktów.
O sprawie wie już jego 2 braci, sam zainteresowany jeszcze nie ma o tym pojęcia, kombinujemy aby go w sobotę ściągnąć na śląsk bo miał jechać w góry i wtedy go dopaść, bo albo to jest Mitomania jak piszecie ( a na to wygląda) albo chłopak jest totalnie nieodpowiedzialny i już jego brat zapowiedział że mu trzaśnie na przywitanie bo wie co od rana przechodzę.
O kurde.....
Cytat:
mnie się nigdy w życiu nie ułoży,
Nie mow tak kiedys musi byc dobrze
Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
My chcemy chrzcić w lipcu, mam nadzieję, zenie ma aż tylu spotkań wcześniej
My chcemy w sierpniu
Cytat:
Stokrotka, miej oczy naokoło głowy! Uważaj na siebie.

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Dziewczyny, wczoraj brałam 2 tabl. panadolu na cały dzień, czy jak dziś wezmę choć jedną to nie zaszkodzi to Maluszkowi?
Głowa mnie boli. Pewnie od kataru i od pogody.
Nie powinno sie nic stac.Po co masz sie biedulko męczyc

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
zwyczajnie wkleiłam do exela listę wyprawkową, i powpisywałam ceny wzięte z allegro, ikei i apteki internetowej i po zsumowaniu tyle wyszło.

Nom miałaś rację, dlatego się za to od razu wzięłam, napewno na niektórych rzeczach można trochę jeszcze przyoszczędzić, zacisnąć pasa, albo kupić później jak się rzeczywiscie okaże potrzebne, ale mimo wszytko kwota powalająca.

Ja nie chcę Was straszyć, ja sama siebie wystraszyłam i przyszłam się tu pochwalić
OMG !!! Boje sie zrobic wlasne obliczenia.
Stary 2013-02-28, 14:40   #431
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny te co widziały moje zdjęcie: Jakiej płci dzidzia jest w moim brzuszku? Podobno po wyglądzie da się poznać.
Wiem, że najważniejsze, że zdrowe, ale ciekawość mnie zżera.

Mój maluszek chyba śpi, odezwał się 1 godz temu, a to na niego już dużo. Aktywne dziecko mam.
Jak dla mnie chłopak

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 14:44   #432
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Jak dla mnie chłopak
Chyba masz rację, bo mocno się rusza. A po czym poznajesz, że chłopak? Jak ja lubię słuchać takich rzeczy
Stary 2013-02-28, 14:46   #433
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Jak dla mnie chłopak
Ja tez chłopca obstawiam .

malaczarnaketj--tak sobie patrzyłam na twpj brzuszek i wyglada mi na dziewczynke ale wiesz...to takie moje gadki....oczywiscie zycze Ci zeby Filip nadal miał swego siurka bo wiem jak sie cieszycie z synka Tak wiec nie słuchaj mego chrzanienia

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Oki Żabeczki ja jade po Tż-a.Za to MUSI kupić mnie i Laurze jakieś ciacho bo mam ochoteeeee achhhh ledwo co wytrzymuje Do pózniej zabyy
Stary 2013-02-28, 14:51   #434
malaczarnakejt
Zakorzenienie

haha jak się okaże jaka płeć to Ci powiem :P Nie chcę się zbłaźnić

Filipiśko

Stary 2013-02-28, 14:52   #435
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

shestiger ja dokladnie tak jak Oliath mysle. Nie ma co go usprawiedliwiac, lepiej aby wyszlo wszystko od razu. Bedziesz miala czas na "pozbieranie" sie.

A ja wlasnie obejrzalam 2 odcinek przepisu i siedze. Czekam az Marysia sie obudzi. Kolo 16 jedziemy do mojej kolezanki.

A co do auta - ja mam biale auto, wyglada to poprostu koszmarnie. A co do wizyty - pytalam w innej rejestracji, a gdzie indziej odbieraja telefony. Pulmonolog ma swoja rejestracje odrebnie.

Tesciowa przyniosla dwa ciasta - jezuuuu, ale sie zaslodzilam.

A co do wyprawek - a nie mozecie dziewczyny pomyslec o uzywanych rzeczach np. wozek, fotelik, czesc ciuszkow??? Na allegro sa fajne paki i naprawde w fajnych cenach mozna zlapac. My np nosidlo kupilismy uzywane - 50 zl maxi cosi citi (w sklepie 350 zl), wozek espiro 450 zl, w sklepie 900, ciuchy akurat do rozmiaru 74 dostalam, kupilam tylko kilka nowych, ale niewiele (bo ciuszki dostalam po dziewcyznce ktora sie urodzila w listopadzie, a moja w sierpniu, wiec musialam co nieco kupic). Ja bardzo wiele rzeczy obecnie kupuje Marysi albo w lumpkach, albo licytuje na allegro za "grosze". A jak sa promocje w sklepach to kupuje takie "na przod".

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 14:52   #436
czarownica1
Zakorzenienie

A tak wogóle to czemu nie mamy tytułu, który Neni zaproponowała: o połówce i studniówce? On jest taki niepowtarzalny
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 14:53   #437
Ewusia709
Zadomowienie

Idzia - mnie też się wydaje że chłopak, brzuch masz wysoko i taki jakby szpiczasty. Mój wygląda podobnie i chłopak

Stary 2013-02-28, 14:54   #438
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
haha jak się okaże jaka płeć to Ci powiem :P Nie chcę się zbłaźnić
Mówisz jak mój gin. On też widząc mnie mówi, że chłopak. Na usg nic nie widać. A nie chce powiedzieć dlaczego tak myśli. Ładnie tak dręczyć kobietę w ciąży? Powiedz
Stary 2013-02-28, 14:54   #439
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
shestiger ja dokladnie tak jak Oliath mysle. Nie ma co go usprawiedliwiac, lepiej aby wyszlo wszystko od razu. Bedziesz miala czas na "pozbieranie" sie.

A ja wlasnie obejrzalam 2 odcinek przepisu i siedze. Czekam az Marysia sie obudzi. Kolo 16 jedziemy do mojej kolezanki.

A co do auta - ja mam biale auto, wyglada to poprostu koszmarnie. A co do wizyty - pytalam w innej rejestracji, a gdzie indziej odbieraja telefony. Pulmonolog ma swoja rejestracje odrebnie.

Tesciowa przyniosla dwa ciasta - jezuuuu, ale sie zaslodzilam.

A co do wyprawek - a nie mozecie dziewczyny pomyslec o uzywanych rzeczach np. wozek, fotelik, czesc ciuszkow??? Na allegro sa fajne paki i naprawde w fajnych cenach mozna zlapac. My np nosidlo kupilismy uzywane - 50 zl maxi cosi citi (w sklepie 350 zl), wozek espiro 450 zl, w sklepie 900, ciuchy akurat do rozmiaru 74 dostalam, kupilam tylko kilka nowych, ale niewiele (bo ciuszki dostalam po dziewcyznce ktora sie urodzila w listopadzie, a moja w sierpniu, wiec musialam co nieco kupic). Ja bardzo wiele rzeczy obecnie kupuje Marysi albo w lumpkach, albo licytuje na allegro za "grosze". A jak sa promocje w sklepach to kupuje takie "na przod".
no ja liczę na polowanie na używki, część nowych. Wózek jednak prawdopodobnie pożyczymy, i kołyskę na początek. Mam nadzieję, że się zmieścimy w mniejszych kosztach

Eveewe, podziel się ciachem
Stary 2013-02-28, 14:58   #440
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Mówisz jak mój gin. On też widząc mnie mówi, że chłopak. Na usg nic nie widać. A nie chce powiedzieć dlaczego tak myśli. Ładnie tak dręczyć kobietę w ciąży? Powiedz
No dobra :P Większość brzuchów u pacjentek, które miały dziewczynkę tworzyły nisko oponkę, która poszerzała im też biodra, u Ciebie widać, że brzuch idzie do przodu. Ja mam Filipa, a biodra cały czas 87 cm :P i tylko w brzuch mi poszło.

Filipiśko

Stary 2013-02-28, 15:00   #441
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
No dobra :P Większość brzuchów u pacjentek, które miały dziewczynkę tworzyły nisko oponkę, która poszerzała im też biodra, u Ciebie widać, że brzuch idzie do przodu. Ja mam Filipa, a biodra cały czas 87 cm :P i tylko w brzuch mi poszło.
ciekawe czemu brzuchy nie są jednakowe, czy to siusiole wypychają brzuch do przodu ?
Stary 2013-02-28, 15:01   #442
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Ja tez chłopca obstawiam .

malaczarnaketj--tak sobie patrzyłam na twpj brzuszek i wyglada mi na dziewczynke ale wiesz...to takie moje gadki....oczywiscie zycze Ci zeby Filip nadal miał swego siurka bo wiem jak sie cieszycie z synka Tak wiec nie słuchaj mego chrzanienia [COLOR="Silver"]
A dlaczego tak Ci się wydaje?

Filipiśko

Stary 2013-02-28, 15:01   #443
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Idzia - mnie też się wydaje że chłopak, brzuch masz wysoko i taki jakby szpiczasty. Mój wygląda podobnie i chłopak
Jedna się zlitowała chociaż

Ja też część chcę używanych. Gdyby udało się kupić naprawdę lekki wózek używany byłoby super. Bo ja mogę wydać max 2000 na wózek, a te super lekkie są koło 4000. Jeśli nowy to są lekkie do 2 tysi, ale firma bez firmy i boje się je kupować. Zobaczymy.

My chyba będziemy chcieli drugie dziecko, więc rzeczy zostaną na kolejnego szkraba.
Stary 2013-02-28, 15:02   #444
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
ciekawe czemu brzuchy nie są jednakowe, czy to siusiole wypychają brzuch do przodu ?
Pewnie hormony grają tu też jakąś rolę. Kobiety, które mają więcej hormonów żeńskich właśnie są takie gruszkowate, bioderka te sprawy... a jak noszą drugą w sobie to już w ogóle
Ale tak serio, to nie mam pojęcia, dlaczego tak jest.

Filipiśko

Stary 2013-02-28, 15:03   #445
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dziękować

Ja nie wiem do końca jak to jest. Ja zawsze miałam duże biodra i wcięcie w tali. Teraz nawet mam nadal wcięcie, co nawet zadziwiło mojego gina. Mówił, że nie straciłam proporcji kobiecych i te wcięcie jest imponujące jak na kobietę ciężarną z tak dużym brzuszkiem. Sama zresztą widzę, że nadal jest. Oczywiście mniejsze wcięcie niż było, ale jednak jest. Moje znajome praktycznie w I trymestrze potraciły talię i były takie jakby proste.

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2013-02-28 o 15:07
Stary 2013-02-28, 15:06   #446
ona8686
Zakorzenienie

Zrobiłam obiad i w koncu te placki, które chodziły za mna przez dłuuugi czas

Cytat:
to u mnie tak jest, biodra sie rozlazły. A w brzuszku chłopak

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 15:06   #447
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:
Są rzeczy, które można kupić używane to fakt np. ciuszki można zalicytować bo są zazwyczaj w bardzo dobrej jakosci i niezniszczone. Ale ciuszki to naprawdę kropla w morzu wydatków. (mnie wyszło ok 600 zł, kupując używane, można oszczędzić połowę myślę).
Fotelik używany kupować to już nie bardzo - chyba że po znajomości bo czytałam w poradniku, żeby nie kupowac używanych fotelików niewiadomego pochodzenia, bo mogły brać udział w wypadku. Wózek - my potrzebujemy lekki bo mieszkamy na 3 piętrze bez windy, a te tańsze wózki rodzimej produkcji zazwyczaj dużo ważą i decydujemy się na nowy, dlatego, że planujemy 2 dziecko i dziadkowie obiecali połowę dołożyć. U nas duży koszt stanowi wyposażenie pokoiku bo obecnie nie mamy tam mebli, więc meblowanie od podstaw.
No i te wszystkie pozornie "małe" rzeczy, kocyki, kremiki, pieluszki, które trzeba mieć jak się zsumuje to wszystko razem to kwota rośnie.

Stary 2013-02-28, 15:07   #448
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:
dzień dobry
jestem i ja w nowym wątku.
Nie mam sily nawet pisać tak sie przeziębiłam, próbuje miodu, cytryny, czosnku, mleka moze cos pomogą
Najgorsze jest to że w środe mam egzamin i przez to cieżko mi nauka idzie
W kazdym razie staram się leżeć w łózku i uczyć pilnie, a was podczytuje na bieżąco (staram się).

Pozdrawiam wszystkie mamusie i dzieciaczki, gratuluje wizyt
Zdrówka życzymy

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
I jeszcze zdjęcie mojej małej Księżniczki. Ginka się wczoraj postarała i takie ładne jej strzeliła
Ale śliczne zdjęcie
Cytat:

Katarzynka, jak nie masz malaksera, tudzież maszynki do mięsa elektrycznej z przystawką to może masz sokowirówkę? Fajna sprawa do ziemniaków na placki.
Mam sokowirówkę ale zanim bym ją wytachała, przepłukała, poskładała to bym więcej czasu zmarnowała a mycie jej po tym wszystkim to koszmar, dlatego jest schowana i w sumie nie używana
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;39506825]my po kolejnym usg, nadal wszystko super, synek rośnie jak na drożdżach, 2 tygodnie temu miał 300g, teraz 350!
no i wklejam zdjęcia, na jednym widać siusiaka i jajka

ok 30 tc wybieramy się na szczegółowe badania serduszka, mamy namiar na jednego z najlepszych specjalistów w kraju dr Kukawczyńską z Echomedu. Wszystko powinno byc ok, ale warto sprawdzić.[/QUOTE]

Cytat:
Strasznie ci współczuje, ciągle masz po górkę. Życzę duuużo cierpliwości i oby się w końcu zaczęło u ciebie układać

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 15:08   #449
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
no u mnie w KRK jest jedno spotkani e- chrzesni nie musza byc ale ty musisz miec zaswiadczenie z ich kosciola ze sa wierzacy
Z zaświadczeniem nie będzie najmniejszego problemu także mnie pocieszasz... Musze zadzwonić do kancelarii i się dowiedzieć szczegółów
Cytat:
My też ubranka dostaliśmy, łóżeczko mamy zamiar kupić używane...
Ale wózek Tż musi mieć nowy ze sklepu z gwarancją
Takie ma widzi mi się, ale, ze wózek chce kupić Babcia więc go nie przekonuje
Cytat:
Z tego co piszesz to będę mieć córcię
Mam właśnie taką oponkę pod pępkiem i zastanawiałam się czemu nie mam takiego ładnego okrągłego brzuszka

Mały
Stary 2013-02-28, 15:08   #450
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
My ciuszków nie dostaniemy od nikogo. A ze male pewnie bedzie szybko rosło, wiec szkoda mi wydac czasami 40 zł na jedne body, jak to jest w niektórych sklepach.
Za to wczoraj trafiłam do lumpka, który ma rowniez nowe rzeczy z metkami, tyle, ze nie polskie i duzo tansze niz w "normalnych" sklepach. wiec pewnie w jakies ciuszki zaopatrze sie i tam.

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości