|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6
zwyczajnie wkleiłam do exela listę wyprawkową, i powpisywałam ceny wzięte z allegro, ikei i apteki internetowej i po zsumowaniu tyle wyszło.
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#422 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6
Ewusia ma rację z tymi sumami. Ja też myślałam, że w 5 to juz i chrzciny zrobimy.
|
|
|
|
#423 |
|
Zadomowienie
|
w sumie nie pomyślałam, że możecie wliczać meble do pokoiku dziecięcego (ja nie kupuję żadnych mebli bo małe będzie z nami w pokoju, oddajemy mu jedną naszą komodę) ale ja dzisiaj bardzo ciężko myślę, nie mam na to siły
|
|
|
|
#424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale w Krk wiem, że jest coś takiego jak spotkanie z chrzestnymi np. i to mnie trochę przeraża, bo chrzestnego mamy z drugiego końca Polski i nie wiem jakim niby cudem miałby się zjawić na takowe spotkania Ale jak to w naszym obecnym kościele jest to nie wiem ![]() W najgorszym wypadku ochrzcimy w parafii teściowej, jej po znajomości nie będą robić problemów
|
|
#425 |
|
Zadomowienie
|
Idę się jeszcze położyć, jak przeżyję to zajrzę później
pa |
|
|
|
#426 |
|
Zakorzenienie
|
Miłego odpoczynku
|
#427 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam ale na moment bo musze po Tża jechac :/ ma jakies graty z pracy do zabrania ...
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39504904]Czytam i dumam... jakiej kurze?[/QUOTE] Skurzone kurze pełne kurzu z zakurzonych miejsc mego domu ![]() Cytat:
jedna nie za mocna kawka krzywdy nam nie zrobi a przywroci do zycia _Nie ma lekko ostatnimi czasy.... Ale trzeba zyc dalej i optymistycznie w przyszlosc patrzec ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39505258]Ale czemu? Mój mały też ma swoje lepsze i gorsze dni. Czasami go czuję cały dzień, czasami 2-3 razy dziennie tylko. Mój lekarz mi mówił, że mam czuć min. raz dziennie. Jedna dziewczyna w tym wątku (przepraszam, skleroza), która leżała w szpitalu też miała czuć raz dziennie (a to był chyba 21 tc). Dlaczego mama Ci sugeruje, że masz z tym iść do lekarza?[/QUOTE] Mnie tez czoraj mowił ze ten raz w ciągu dnia musze poczuc Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja nie mam natchnienia na starcie kurzu a gdzie tam okna jestem z Ciebie dumna ![]() Cytat:
Spokooo ona nie ma Wacka (a bynajmniej wczoraj nie miała ) ![]() ![]() ![]() Cytat:
jak to sie nazywa nie wiem ale słyszałam o terapii u psychologa -tzn.,ze takie rzeczy się leczy i potrzeba w tym pomocy specjalisty....l
|
|
#428 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#429 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za Ciebie i cala sytuacje. To nieprawda. Jestes mlodziutka, sliczna, z czasem bedziesz coraz silniejsza i bardziej doswiadczona. A kiedy ulozysz sie sama ze soba i poukladasz swoje sprawy, jeszcze trafi Ci sie takie szczescie na cale zycie. Cytat:
|
|
#430 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39506425] Lecę się umyć i na mały spacerek. Papa [/QUOTE] mnie sie nie chceeeCytat:
Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;39506825]my po kolejnym usg, nadal wszystko super, synek rośnie jak na drożdżach, 2 tygodnie temu miał 300g, teraz 350! no i wklejam zdjęcia, na jednym widać siusiaka i jajka ![]() ok 30 tc wybieramy się na szczegółowe badania serduszka, mamy namiar na jednego z najlepszych specjalistów w kraju dr Kukawczyńską z Echomedu. Wszystko powinno byc ok, ale warto sprawdzić.[/QUOTE] ![]() Cytat:
Zapodaj jakies foto Cytat:
Nie mow tak kiedys musi byc dobrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
|
|
#431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#432 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba masz rację, bo mocno się rusza. A po czym poznajesz, że chłopak? Jak ja lubię słuchać takich rzeczy
|
|
|
|
#433 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez chłopca obstawiam .
malaczarnaketj--tak sobie patrzyłam na twpj brzuszek i wyglada mi na dziewczynke ale wiesz...to takie moje gadki....oczywiscie zycze Ci zeby Filip nadal miał swego siurka bo wiem jak sie cieszycie z synka Tak wiec nie słuchaj mego chrzanienia ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Oki Żabeczki ja jade po Tż-a.Za to MUSI kupić mnie i Laurze jakieś ciacho bo mam ochoteeeee achhhh ledwo co wytrzymuje ![]() ![]() Do pózniej zabyy
|
#434 |
|
Zakorzenienie
|
haha jak się okaże jaka płeć to Ci powiem :P Nie chcę się zbłaźnić
|
|
|
|
#435 |
|
Zakorzenienie
|
shestiger ja dokladnie tak jak Oliath mysle. Nie ma co go usprawiedliwiac, lepiej aby wyszlo wszystko od razu. Bedziesz miala czas na "pozbieranie" sie.
A ja wlasnie obejrzalam 2 odcinek przepisu i siedze. Czekam az Marysia sie obudzi. Kolo 16 jedziemy do mojej kolezanki. A co do auta - ja mam biale auto, wyglada to poprostu koszmarnie. A co do wizyty - pytalam w innej rejestracji, a gdzie indziej odbieraja telefony. Pulmonolog ma swoja rejestracje odrebnie. Tesciowa przyniosla dwa ciasta - jezuuuu, ale sie zaslodzilam. A co do wyprawek - a nie mozecie dziewczyny pomyslec o uzywanych rzeczach np. wozek, fotelik, czesc ciuszkow??? Na allegro sa fajne paki i naprawde w fajnych cenach mozna zlapac. My np nosidlo kupilismy uzywane - 50 zl maxi cosi citi (w sklepie 350 zl), wozek espiro 450 zl, w sklepie 900, ciuchy akurat do rozmiaru 74 dostalam, kupilam tylko kilka nowych, ale niewiele (bo ciuszki dostalam po dziewcyznce ktora sie urodzila w listopadzie, a moja w sierpniu, wiec musialam co nieco kupic). Ja bardzo wiele rzeczy obecnie kupuje Marysi albo w lumpkach, albo licytuje na allegro za "grosze". A jak sa promocje w sklepach to kupuje takie "na przod".
|
#436 |
|
Zakorzenienie
|
A tak wogóle to czemu nie mamy tytułu, który Neni zaproponowała: o połówce i studniówce? On jest taki niepowtarzalny
|
|
|
|
#437 |
|
Zadomowienie
|
Idzia - mnie też się wydaje że chłopak, brzuch masz wysoko i taki jakby szpiczasty. Mój wygląda podobnie i chłopak
|
|
#438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eveewe, podziel się ciachem
|
|
|
|
|
#440 |
|
Zakorzenienie
|
No dobra :P Większość brzuchów u pacjentek, które miały dziewczynkę tworzyły nisko oponkę, która poszerzała im też biodra, u Ciebie widać, że brzuch idzie do przodu. Ja mam Filipa, a biodra cały czas 87 cm :P i tylko w brzuch mi poszło.
|
|
|
|
#441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?
|
|
|
|
|
#442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też część chcę używanych. Gdyby udało się kupić naprawdę lekki wózek używany byłoby super. Bo ja mogę wydać max 2000 na wózek, a te super lekkie są koło 4000. Jeśli nowy to są lekkie do 2 tysi, ale firma bez firmy i boje się je kupować. Zobaczymy. My chyba będziemy chcieli drugie dziecko, więc rzeczy zostaną na kolejnego szkraba. |
|
|
|
|
#444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak noszą drugą w sobie to już w ogóle ![]() Ale tak serio, to nie mam pojęcia, dlaczego tak jest. |
|
|
|
|
#445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie wiem do końca jak to jest. Ja zawsze miałam duże biodra i wcięcie w tali. Teraz nawet mam nadal wcięcie, co nawet zadziwiło mojego gina. Mówił, że nie straciłam proporcji kobiecych i te wcięcie jest imponujące jak na kobietę ciężarną z tak dużym brzuszkiem. Sama zresztą widzę, że nadal jest. Oczywiście mniejsze wcięcie niż było, ale jednak jest. Moje znajome praktycznie w I trymestrze potraciły talię i były takie jakby proste.
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-02-28 o 15:07 |
|
|
|
|
#446 | |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam obiad i w koncu te placki, które chodziły za mna przez dłuuugi czas
Cytat:
|
|
|
|
|
#447 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fotelik używany kupować to już nie bardzo - chyba że po znajomości bo czytałam w poradniku, żeby nie kupowac używanych fotelików niewiadomego pochodzenia, bo mogły brać udział w wypadku. Wózek - my potrzebujemy lekki bo mieszkamy na 3 piętrze bez windy, a te tańsze wózki rodzimej produkcji zazwyczaj dużo ważą i decydujemy się na nowy, dlatego, że planujemy 2 dziecko i dziadkowie obiecali połowę dołożyć. U nas duży koszt stanowi wyposażenie pokoiku bo obecnie nie mamy tam mebli, więc meblowanie od podstaw. No i te wszystkie pozornie "małe" rzeczy, kocyki, kremiki, pieluszki, które trzeba mieć jak się zsumuje to wszystko razem to kwota rośnie.
|
|
|
#448 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;39506825]my po kolejnym usg, nadal wszystko super, synek rośnie jak na drożdżach, 2 tygodnie temu miał 300g, teraz 350! no i wklejam zdjęcia, na jednym widać siusiaka i jajka ![]() ok 30 tc wybieramy się na szczegółowe badania serduszka, mamy namiar na jednego z najlepszych specjalistów w kraju dr Kukawczyńską z Echomedu. Wszystko powinno byc ok, ale warto sprawdzić.[/QUOTE] Cytat:
|
||||
|
|
|
#449 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musze zadzwonić do kancelarii i się dowiedzieć szczegółów![]() Cytat:
Ale wózek Tż musi mieć nowy ze sklepu z gwarancją ![]() Takie ma widzi mi się, ale, ze wózek chce kupić Babcia więc go nie przekonuje ![]() Cytat:
![]() Mam właśnie taką oponkę pod pępkiem i zastanawiałam się czemu nie mam takiego ładnego okrągłego brzuszka
|
|
#450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to wczoraj trafiłam do lumpka, który ma rowniez nowe rzeczy z metkami, tyle, ze nie polskie i duzo tansze niz w "normalnych" sklepach. wiec pewnie w jakies ciuszki zaopatrze sie i tam. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:07.

ja oprócz łóżeczka muszę wszystko kupić od podstaw ale za 7 tyś to bym 2 razy kupiła to co planuję

dla pulchniutkiego maluszka 
jak to sie nazywa nie wiem ale słyszałam o terapii u psychologa -tzn.,ze takie rzeczy się leczy i potrzeba w tym pomocy specjalisty....l

12.06.2010