|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
Agnjeska śliczna córcia
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
za wyspanie się. za tygodnie. Teraz to tylko rodzić.Cytat:
Cytat:
i ciekawe czy się odwrócił?Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za torbę.Cytat:
Ja przy Julce do ubrania nie miałam kaftaników tylko body lub pajacyki i teraz będzie tak samo. Jakoś nie jestem przekonana do kaftaników.
|
|
|
#932 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
Cytat:
Cytat:
oglądałaś wózek Lupo Baby Design albo Tutek Grander? gdzieś widziałam w necie info, że lupo waży ok 14 kg, ale porównywaliśmy w sklepie i na pewno jest odczuwalnie lżejszy niż np. laret. grander ma ok 12 kg, ale jak dla mnie grander i lupo ważą po tyle samo (w moim odczuciu). dzięki Cytat:
nas starsza pani przepytywała i zapytała męża co odpowiedziałby dziecku gdyby zapytało jak się robi dzieci. mąż dumał i nie mógł nic wymyśleć, pani po raz kolejny pyta: no jak się robi dzieci? mąż mówi: przyjemnie Cytat:
jeszcze odnośnie wenflonu, nie ma co panikować, to jak pobranie krwi, dla mnie takie samo odczucie. przynajmniej nikt nas potem nie będzie kuł nie wiadomo ile razy tylko z wenflonu sobie pobiorą krew, dadzą coś w żyłę, itp. |
||||
|
|
|
|
#933 |
|
Rozeznanie
|
witam się, ja powoli zabrałam się za pranie ubranek i innych rzeczy dzieciowych. choć do P zostało jeszcze trochę czasu bo ponad 7 tygodni, to ja wolę powolutku zacząć szykowanie.
|
|
|
|
|
#934 |
|
Zakorzenienie
|
dobra pora zabrać się za obiad. papa
|
|
#935 | |
|
Wtajemniczenie
|
No ja bym chciała, żeby maluszek od początku nauczył się spać w swoim łóżeczku
Cytat:
Kiedyś pytałam w Mothercare jak były wyprzedaże sprzedawczynię czy mają kaftaniki to powiedziała, że nie i że tego się nie używa teraz. I powiedziała, że jak sama miała dziecko to tego nie zakładała, bo strasznie niepraktyczne, ale musiała kupić do szpitala jak zalecali. |
|
|
|
|
|
#936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#937 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
))też się zastanawiał nad tą karuzelą ale wzięłam misie tylko nie mogę baterii włożyć bo mi się śrubki "przekręciły" i nie mogę ich odkręcic![]() Cytat:
Cytat:
u nas tż w ogóle nie byl zainteresowany i pani co chwile go pytała "a pana to nie interesuje"? bo się rozglądał po sali lub patrzył na telefon hahapotwierdzam, że na dłoni boli najbardziej. Ja miałam jeszcze w zgięciu łokciowym i na przedramieniu.
|
|
|
|
#938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja miałam w łokciu ze 2 razy, tam gdzie krew pobierają, i raz właśnie na dłoni. nie pamiętam, żeby któreś mnie bolało. chyba na 2-3 dzień zaczynało się to robić niewygodne i ciut boleć, ale to bardziej dyskomfort był niż ból. no i w łokciu bardzo niepraktyczne bo ciężko rękę zgiąć i cokolwiek zrobić, a po iluś dniach robią się od tego siniaki ![]() ________ trochę drętwieje mi prawa ręka, tak co jakiś czas. i ręce (palce) trochę puchną u obu rąk. normalne to? |
|
|
|
|
|
#939 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Jestem chwilowo u mamy więc nadrobiłam
![]() Jestem cała obalała i spuchnięta ![]() tysiąc razy na 3 piętro do mamy i na 3 piętro do mieszkania, ale już prawie wszystko przewiezione i resztki do ułożenia. Ale boli mnie wszystko ciekawe kiedy będę mieć neta ![]() Cytat:
eee po jakim porodzie? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ale misie też są ok, tylko troche później dziecko zacznie na nie zwracać uwagę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
na dodatek zawsze mi ropieje itd do dziś mam blizne po tym jak byłam w 23tc w szpitalu... |
|||||
|
|
|
|
#940 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
uwierzcie mi, ze weflonu pewnie nawet czlowiek nie zauwazy. Ja mialam pare ladnych razy zakladany, nawet jako 8 letnie dziecko (rowniez w zgieciu) i robilam wszystko, bez przesady, czasem sie zatykaja i trzeba wymienic, ale powiedzmy sobie szczerze, to naprawde szczegol ![]() :brzyda l:
|
|
|
|
|
|
#941 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a jaki lezaczek/bujaczek polecacie?
mama chciala kupic na prezent, a ja nie moge sie zdecydowac, nie wiem, na co zwracac uwage.. a tak sobie mysle, ze przydalby sie, np.jak bede musiala cos ugotowac w kuchni, to bym malego miala na oku ![]() ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Cytat:
mam delikatne dlonie, moze tez dlatego.. a co do porodu - nie znam tego bolu, ciezko mi go sobie w ogole wyobrazic, dlatego nie czuje jakos wiekszego strachu.. bardziej wlasnie czuje strach przed tym, co juz znam i wiem, ze boli i jak boli
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-02-28 o 15:25 |
|
|
|
|
|
#942 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
oj tam poród, taki detal
|
||
|
|
|
|
#943 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#944 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ..ktora staje w gardle
|
|
|
#946 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja np na badania trymestralne jezdze do polikliniki, bo tam moj lekarz przyjmuje i trafia sie, ze studentki pobieraja krew ![]() ![]() Nie bede wam pisac, co raz sie dzialo, bo jak wrazliwe jestescie to moze kogos przestraszyc Ale co tam, tego sie nie boje, bo raczje krzywdy jakiejs specjalnej tym nie zrobia ... Ale co np z zewnatrzoponowym???? To juz moim zdaniem juz hardcore ... Nie wiem dokladnie, ale chyba mozna przy tym naprawde krzywde czlowiekowi zobic ?!?! tego bym sie juz bardziej bala ... ehhhh |
|
|
|
|
|
#947 | |
|
Zakorzenienie
|
nie?! u nas było z tym sporo roboty
![]() ![]() Cytat:
teraz (24 tc) miałam z boku nadgarstka. nawet nie wiedziałam, ze mam tam zyle i tez - jak Lunka - wciaz mam slad... ale to u mnie kwestia paniki i niklych żyłek. uwazaj na Was!!!!
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2013-02-28 o 15:32 |
|
|
|
|
|
#948 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
kurde... cos mi alt nie dziala... musze sie zrestartowac
Dziedzic Edytowane przez ObserwujeCie Czas edycji: 2013-02-28 o 15:38 |
|||
|
|
|
|
#949 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wizytęCytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#950 |
|
Rozeznanie
|
A wiecie co, tak z innej beczki... Czy tylko mi ostatnio te tygodnie tak leca, czy Wam tez? Jutro juz piatek
niesamowite. A jak bylam w 1 trym, to wszyscy w kolo mi mowili, ze spoko, teraz Ci sie dluzy, w II trym zleci Ci, a III znowu sie bedzie dluzyl. Hmmmm... u mnie to ciagle tendencja wzrostowa. Ostatnio to w ogole nie wiem kiedy to mija Tez tak macie?
|
|
|
|
|
#951 | |||||
|
Kniaginia
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Mój gin mówił, że najlepsza neonatologia jest na Karowej, ale z drugiej strony jego żona tam rodziła i powiedziała: "nigdy więcej w tym szpitalu". Ja nie byłam w żadnym z warszawskich szpitali. Najbliżej mi do Madalińskiego, a potem do Św. Zofii. Chodziłam do SR akredytowanej przez Św. Zofię, więc już chyba na ten szpital padnie mój wybór. Cytat:
![]() Dzieci się majstruje, jak mawia mój TŻ. Cytat:
Chodziło mi o to, jak dajesz radę z brzuchem. Zrobiłam dwa prania, poszłam po zakupy, zrobiłam obiad i sałatkę na kolację i już na prasowanie sił nie mam. Nie cierpię prasować! A dziś w nocy nie spałam, bo wpadłam w pierwszą przedporodową panikę - że to już tak mało czasu zostało, a tyle mam do zrobienia! |
|||||
|
|
|
|
#952 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#953 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Sorce od samego czytania o samodzielnym badaniu szyjki, mdleję !
Cytat:
Cytat:
Nie no naprawdę się cieszę że nas to ominęło chociaż miny TŻów bezcenne ![]() Ja mam z tej samej serii co Ty karuzelę, wiem że należy zwracać czy są od 1 dnia życia a i tak dziecko za długo nie może w tym być, bo to niedobre na plecki. Cytat:
) A przed zewnątrzoponowym dostajesz znieczulenie miejscowe, więc wiele moich koleżanek mniej czuło niż pobieranie krwi.
|
|
|
#954 |
|
Rozeznanie
|
Krzywde w sensie nie bolu, bo wiem, ze w znieczuleniu, ale czasem nie jest tak, ze mozna cos tam sknocic?
|
|
|
|
|
#955 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I już, już teraz bym chciała tego syna mojego, a nie jeszcze miesiąc ![]() ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Cytat:
Jak przy każdym zabiegu medycznym, to chyba jasne ? Ale nie chce mi się iść po notatki, w każdym bądź razie statystycznie prędzej Cię żółtaczką zarażą, niż źle się wkłują :P Nie martwię się na zapas, rzeczami które statystycznie raczej mi się nie przytrafią.
|
|
|
#956 |
|
Zadomowienie
|
Widzę,że dyskusja dzisiaj kwitnie
![]() Ja wróciłam od gina, powiedział że się musi za mnie wziąć, niestety mam brać antybiotyk 2 razy dziennie żeby wyleczyć infekcję i lekarstwo na ciśnienie tak samo rano i wieczorem, bo niestety cały czas mam wysokie. Cukry mi skaczą, odkąd zaczęłam brać insulinę to mam gorsze wyniki nic juz nie rozumiem, jestem chora i słaba, a wszystko się sypie. Na szczęście malutka OK, wszystko z nią wygląda w porządeczku. Nie muszę iść do szpitala na kontrolę, tylko do niego za tydzień.OC, ja po początkowym spadku wagi na diecie teraz przybrałam chyba około 2-3 kg, czuje się w ogóle jak słoń, szkoda gadać. Znowu byłam w pepco, kupiłam drugi taki sam cycnik, bo znowu sme s/m i jeden jedyny bialy większy się ostał. Kupiłam tez koszyki na komodę, do trzymania rożnych kosmetyków albo rzeczy dla dzidzi potrzebnych przy przewijaniu i jeden większy pasiasty pojemnik na pieluchy i takie rzeczy ![]() Ech, jak świeci słoneczko to człowiek jednak ma lepszy humor, wiosno przybywaj
|
|
#957 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za zakupy .Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
lampka fajna - tez o niej myślałam albo czymś w tym stylu ..... Cytat:
dla tżta ! Cytat:
Cytat:
Cytat:
, ale odkiedy mam dzieci to mam wrażenie ,że wstaję rano a za chwilę jest wieczór i muszę iść spać .....
|
|
|
#958 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
pochlaniaja w tempie ekspresowaym baterie (choc dla mnie to nie byl wyznacznik, gdyz w przypadku rainforest pewnie tez bedzie zzeralo ), ciezko wymienic baterie, czesto sie te karuzele psuja, glosna mechanika, kiepski projektor, niestabilny montaz na lozeczku, no i ogolne niezadowolenie.. wiecej nie czytalam, opini negatywnych bylo wiecej niz tych pozytywnych.. )czy z Rainforest trafilam, nie wiem, kupilam w ciemno (opinie pozytywne) - choc pewnie tez beda jakies punkty krytyki mnie sie jeszcze ta Tiny Love baaardzo podoba i ma bardzo duzo pozytywnych komentarzy, ale akurat trafilam na nizsza cene FP, dlatego kupilam ![]() i dziewczyny, ktore maja misie, tez na pewno bedziecie zadowolone.. mnie sie te misie baaardzo podobaja i dzieci tez pewnie beda zachwycone ![]() (o krytyce pisze tylko dlatego, ze czytalam to przed dokonaniem wyboru - no a jak wiadomo, jak sie ma wybor .. )a lezaczek to ten? http://www.amazon.de/Mattel-K2565-Fi.../dp/B000PWISYS czytalam, ze wlasnie maksymalnie do 30 minut dziennie w takim lezaczku.. przy przygotowaniu obiadu wystarczyloby mi
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-02-28 o 16:08 |
||
|
|
|
|
#959 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a moja jeszcze nie![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
|
#960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ufff, to dla mnie cenna informacja. Kreatywne dzieciaki, z dużą wyobraźnią nie zostały spaczone pastelami. Ave!!!!!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:36.

reszta należy do tż. 

za wyspanie się.

najgorsze bylo wyniesc to wszystko na poddasze - z parteru na 4 pietro - zrobilam 3 rundki i jestem wykonczona, a jeszcze przede mna 4 

Ostatnio starałam się podnieść wózek 15 kg chociaż troszkę i nie dałam rady. A do tych kilkunastu kg dojdzie maluszek i torba wypełniona akcesoriami dla niego.