|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4921 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI
Byliśmy w Rudzie, w poradni genetycznej i powiem, że jestem lekko rozczarowana
Myślałam, że będzie to dłuższa rozmowa, z dokładnym wywiadem np. o podobne przypadki w rodzinie, czy choćby pytania o przebieg ciąży, co lekarze mówią itp. A tu nic. KIlka kartek do wypełnienia, pani genetyk przejrzała wypis ze szpitala, te ankiety, które wypełniliśmy i powiedziała o badaniu kariotypu.Tak jak i tych 2 ginekologów powiedziała, że tu jest małe prawdopodobne, że z nasza genetyką jest coś nie tak skoro ciąża doszła do 32 tygodnia (nie przywiązała wagi do informacji, że moja ciocia po 40tce urodziła syna z zespołem downa, który zmarł 1-2 tyg. po porodzie, ale na zapalenie płuc), ale sprawdzić trzeba. Może inaczej taka wizyta wygląda, gdy genetyk coś podejrzewa? I tak mówię do TŻa, że gdybym faktycznie czekała do października na termin w Krakowie, to bym się nieźle wściekła ![]() ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- I coś Ci wyszło niepokojącego w tych badań?
|
#4922 | |
|
MBZ♥
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI
Cytat:
|
|
|
|
|
#4923 | |
|
Konto usunięte
|
Marcówki gratuluję Wam udanych wizyt
I czekamy na Maleństwa Cytat:
Dokładnie tak jak u nas. Teraz czekacie na telefon w sprawie pobrania krwi i prawdopodobnie to będzie ostatni raz, kiedy tam pojedziecie, bo wyniki będą OK. Na pobieranie krwi po śniadaniu i bez żadnych chorób, przeziębień, itd. Dobrze, że udało Wam się to szybko załatwić. My Genom zamknęliśmy w 3 miesiącach, od pierwszej wizyty do poznania wyników. Powiem Ci Hosenko, jak ja dostawałam kolejne wyniki badań - DOBRE! to płakałam. Bo wszystko dobrze, wszystko OK, a dziecka nie ma. No i zawsze ta druga strona, że jestem zdrowa pozostawała w cieniu. |
|
|
|
|
#4924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39512794]Powiem Ci Hosenko, jak ja dostawałam kolejne wyniki badań - DOBRE! to płakałam. Bo wszystko dobrze, wszystko OK, a dziecka nie ma. No i zawsze ta druga strona, że jestem zdrowa pozostawała w cieniu.[/QUOTE] ja mam dokładnie tak samo...wszystko dobrze a mimo to są #. To jest dziwne może, ale czasem chciałabym żeby coś było nie tak, bo wtedy można byłoby leczyć się...a tak to nie wiadomo co się dzieje... |
|
|
|
|
#4925 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekałam na wizytę po # jak na zmiłowanie, a zostałam zbyta. a to była młoda ciąża.... Cytat:
urosl w wymiarach, ale na wadze nie wiele![]() z centyli - 50. średniaczek ![]() Cytat:
|
|
|
#4926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam dokładnie tak jak Ty miałaś...chciałabym już wiedzieć dlaczego tak się dzieje...ale dziś BYou poddała mi myśl, że może to tsh - poszperałam w necie i ponoć powinno być na poziomie 1-1,5 a ja miałam 2...w poniedziałek powtórzę to badanie i zrobię resztę. spadam dziewczynki nie piszcie zbyt dużo, bo nadrobić ciężko dobrej nocki
Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2013-02-28 o 19:31 |
|
|
|
|
#4927 |
|
MBZ♥
|
Pani no to ufff
widzialaś żeby Torres był wielki?Jest w sam raz ![]() Renateż niejednokrotnie powtarzałam, że lepiej chyba żeby była jakaś przyczyna, a nie stwierdzenia kolejnych lekarzy:to sięzdarza-nosz kurde ale nie 3 razy:/ Mieliście szczęście, że pobrali Wam krew na kariotyp przy pierwszej wizycie...z reguły to jest wywiad, czekanie na termin pobrania i odbiór wyniku-3 wizyty po kilka minut..no ale kasę od nfz-u poradnia dostaje ![]() |
|
|
|
#4928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale masz rację - liczy się kasiorka wyciągana od nfz
|
|
|
|
|
#4929 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aaaaaaa!!!! nie mówił nic o cesarce? ważne, że rośnie, aaa i wiesz jak to z tą aparaturą... |
|
|
|
|
#4930 |
|
Zakorzenienie
|
Po wynik nie trzeba jechać (przynajmniej tak jest w Genomie) - zaznacza się sposób przekazania wyniku: sms, mail, telefonicznie.
|
#4931 |
|
MBZ♥
|
We Wrocławiu trzeba osobiście:/
|
|
|
|
#4932 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do wyniku 2 to wcale nie jest wysoki, mógłby być ciut niższy, ale nie wiem czy byłby podstawą do włączenia leków, chyba bardziej do kontrolowania go. na pewno warto kilka razy powtórzyć badanie i sprawdzić to. Cytat:
![]() mi się wydawało, że 3 kg na tym etapie to dużo (sama ważyłam 2600 w 40tc), pytałam gina ile może jeszcze przytyć, ale powiedział tylko, że nie ma reguły, może się zatrzymać i przybierać na prawdę niewiele już, a może dalej tak jak do tej pory, nie ma reguły, to i to będzie normą. |
||
|
|
|
#4933 |
|
Zakorzenienie
|
hejo My już w Polsce... zostało 300 km do domku....
My już w domu.....leze w łóżku ale chyba nie zasne....
Dla świata Byliście tylko cząstką, dla Nas całym światem.... 26,01,2011[*] 23,04,2013[*] Nasze Szczęście- IGOREK Edytowane przez agatkaa1 Czas edycji: 2013-03-01 o 08:06 Powód: bo spać nie mogę....chyba zwariuje.... |
|
|
|
#4934 |
|
Zadomowienie
|
Cześć lachonki
![]() Fajnie że już dzisiaj piątek.. i MARZEC mamy ![]() Halo , halo czy są tutaj może jakieś niecierpliwe marcóweczki czekające na ten miesiąc długich 8 miesięcy To się doczekałyście(my)Inutil gratuluję spadku wagi Rena porób badania te podstawowe dla własnego spokoju. Ja mimo wszystko wolę żeby wyniki były prawidłowe. Co do TSH to tak jak dziewczyny piszą niby jest ok, ale w przeciągu roku mogło się zmienić. Trzeba je sprawdzać chyba co 3 miesiące ![]() Rena a miałaś robione usg tarczycy??? Bo ja ostatnio zdębiałam jak usłyszałam historię znajomej siostry, która od 6 lat nie może zajść w ciążę i leczyła się kobieta u "najlepszych" lekarzy i w kilku klinikach leczenia bezpłodności i wydała na badania i leczenie ok. 50tys. zł prze te lata i nic.. dziecka brak i przyczyny niby też.. iiii ostatnio trafiła do jakiegoś lekarza który jako pierwszy zalecił usg tarczycy iii wyszło że ma na niej guzki i ostatecznie postawił diagnozę że to ch. Hasimoto i to przez to nie może zajść w upragnioną ciążę Ale czy ta choroba Hasimoto może nie wyjść w badaniach z krwi?? i kobieta ostatecznie załamana bo 40 w tym roku i teraz niby przyczyna poznana ale szansa na ciąże znikome bo jej rezerwa jajnikowa prawie zerowa... Pani spokojnie - skoro lekarz nie panikuje to ty też nie powinnaś Hosenko oby wynik był prawidłowy ![]() Tylko nie wiem jak wam powiedzieli w kwestii pobrania krwi, bo nam mówili że do dwóch tygodni zadzwonią i podadzą termin i ostatecznie nikt do nas nie zadzwonił i gdybym ja sama nie zatelefonowała to termin by przepadłMeasia typowe zachowanie jedynaczki ale ona jest już na tyle duża że powinna rozumieć że Ty obie kochasz tak samo mocno, może porozmawiaj z nią i zapewnij o swoich uczuciach? dzieciaki różnie reagują na młodsze rodzeństwo.Agatek mam nadzieję że już szczęśliwie dotarliście do domu ![]() Kundzia, Mega - jak się Wam żyje Mamuśki??? Wszystko dobrze??? Kundzia jak baby blues?? minął? ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- AGATKO!!!!!!!!!!AAAAAAAAA AAAAAA ---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Ja dobrze zrozumiałam? to test ciążowy? bo normalnie serce mi zaraz wyskoczy z emocji |
|
|
|
#4935 |
|
Zakorzenienie
|
aaa, nawet nie wiesz jak bardzo czekałam na tę wiadomość
teraz zaciskamy kciuki i czekamy aaa, jak się czujesz??? Pani, Anitax jestem na SB (spadłoby więcej, ale mam na koncie małe grzeszki, mimo to dzielnie się trzymam) |
|
|
|
#4936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() gratulacje
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
|
#4937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza skorczami macicy, bólem brzucha takimi chwilowymi i lekkim bólem (.Y.) no i lekkimi mdlosciami to jest ok....ale te objawy to za wcześnie chyba....dziś dopiero 26dc ale owu była ok 10dc.... Proszę mi nie gratulować jeszcze bo to nic pewnego...a ja się boję bo jakąś opryszczke TAM mam a to chyba nic dobrego Anitka tak to test ciazowy.....
|
|
#4938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wizyty nie odwołałaś w takim razie? Kiedy idziesz? Jutro? |
|
|
|
|
#4939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wika nie dziękuję......
Dla świata Byliście tylko cząstką, dla Nas całym światem.... 26,01,2011[*] 23,04,2013[*] Nasze Szczęście- IGOREK Edytowane przez agatkaa1 Czas edycji: 2013-03-01 o 08:39 |
|
|
|
|
#4940 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Na twoim miejscu odczekałabym i porobiłabym badania...
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() klas ki:Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||||||
|
|
|
#4941 |
|
Zakorzenienie
|
Aha.
Co do tej "prawidłowej" genetyki - pani genetyk powiedziała, żeby pamiętać, że nadal jest ileśtam tysięcy nieznanych genów na chromosomach, więc tak naprawdę nie wiadomo, że faktycznie jest wszystko ok, że można to okreslić na dzisiejszy stan nauki. Coś podobnego mówił też ginekolog - że nauka ciągle idzie do przodu i za parę lat mogą zostać poznane kolejne czynniki utraty ciąży.
|
#4942 |
|
Zakorzenienie
|
Iza.....chciałabym ale musze brać i taką opcję.....
byłam na Clo plus duphaston.....
|
#4943 |
|
Zadomowienie
|
Agatko, po cichu gratuluję... Wierzę, że wszystko dobrze sie skończy - tym razem za 9 miesięcy
|
|
|
|
#4944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale odbrze że o tym piszesz - jak nie zadzwonią w ciągu miesiąca to się im przypomnę
|
|
#4945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tż już wie?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#4947 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4948 |
|
Zakorzenienie
|
niestety taki los AM....
Tz wie.....bo sam kazał zrobić... Chcę wierzyć ze tym razem będzie ok ale bardzo się boję....jeszcze ostatnie 2tyg imprezowalam.... Adunia, Hosenka nie.dziękuję ale przesyłam... Dziewczynki nie gratulujcie mi jeszcze
|
#4949 |
|
Zakorzenienie
|
Agatko zaciskam
![]() Za opóźnienia w wysłaniu książki przepraszam, ale koleżanka zobaczyła ją i chciała przeczytać. Więc jak skończy od razu poślę |
|
|
|
#4950 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:32.

Myślałam, że będzie to dłuższa rozmowa, z dokładnym wywiadem np. o podobne przypadki w rodzinie, czy choćby pytania o przebieg ciąży, co lekarze mówią itp. A tu nic. KIlka kartek do wypełnienia, pani genetyk przejrzała wypis ze szpitala, te ankiety, które wypełniliśmy i powiedziała o badaniu kariotypu.

2800... niby OK, ale...
I czekamy na Maleństwa
urosl w wymiarach, ale na wadze nie wiele

ale ona jest już na tyle duża że powinna rozumieć że Ty obie kochasz tak samo mocno, może porozmawiaj z nią i zapewnij o swoich uczuciach? dzieciaki różnie reagują na młodsze rodzeństwo.
nie dziękuję......
klas ki: