|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część naszego wątku? | |||
| Trzeci wątek nam już leci, coraz większe nasze dzieci |
|
7 | 11,86% |
| Czy to chłopiec, czy dziewczynka, każda z nas chce córcię, synka |
|
0 | 0% |
| Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już za chwilę będą dzieci |
|
0 | 0% |
| Już nam pięknie rosną brzusie, to wrześniowo-październikowe są mamusie |
|
8 | 13,56% |
| Były kropki, są dzidziusie, a mamusiom rosną brzusie |
|
13 | 22,03% |
| Idzie wiosna, rosną brzusie, a w nich piękne są dzidziusie |
|
4 | 6,78% |
| Idzie wiosna, rosną brzusie, a w nich ukochane dzidziusie |
|
0 | 0% |
| Choć dzieciaczki takie małe, serca mają nasze całe |
|
3 | 5,08% |
| Rosną, rosną dumne mamy, na dzieciaczki już czekamy |
|
0 | 0% |
| Już nie fasolki, a dzieciaki, są dziewczynki i chłopaki |
|
0 | 0% |
| Każda mama wiedzieć chce, co tam w brzuchu chowa się |
|
5 | 8,47% |
| W brzuchu dziecię sobie fika, u mamy z września lub października |
|
1 | 1,69% |
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III |
|
18 | 30,51% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. II
Cytat:
![]() Ładniutki ![]() Mój też Cię powali :P Wrzucę później :P Cytat:
Ciekawa jestem,co mnie teraz czeka?! :O
|
|
|
#2072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2073 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2074 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba bym takiemu zostawiła na masce wiadomość - gwoździem. ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
Ja miałam do tej pory jedną sytuację nieprzyjemną, do tego ze strony recepcjonistki w Medicover. Wysłałam skargę. Jeszcze jedna taka sytuacja, a grzecznie zapytam o imię i nazwisko i wyślę skargę imienną.
|
|
|
#2075 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzucam fotki mojego brzuszka
![]() Na jednym nawet załapała się moja Maja -swoją drogą, ciekawe co sobie myśli? ![]()
|
|
#2076 |
|
Zakorzenienie
|
Na ostatnim widać troszkę moich rozstępów nad pępkiem i zwróćcie uwagę na sam pępek- po pierwszej ciąży jest mega wystający, hahahaha
Nie wiecie,co może być przyczyną?
|
|
#2077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mam taki, ale złożony z tłuszczyku w 100% a mam termin 3 dni przed Tobą :| Jak to możliwe???
|
|
|
#2078 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2079 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja mama jest przerażona,że ja w tym tygodniu mam taki bęben- tym bardziej,że jestem szczupła i rzuca się to w oczy ![]() Cytat:
![]() A co do rozstępów- trzecie zdjęcie jest troszkę prześwietlone,ale jakbyś się dobrze przyjrzała to nad pępkiem jest troszkę skórki 'pomarszczonej'- chyba,że ja jestem już przewrażliwiona :P
|
|
|
#2080 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zjadłam wczoraj. Skończyło się skrętem wszystkiego w brzuchu. 40 min wyłam z bólu, a potem 3h biegunka i dziś kontynuacja + pawik ![]() Poproszę pod kroplówkę do szpitala jak księżna Kate ![]() ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Cytat:
Muszę zacząć notować teksty i ćwiczyć na wypadek konieczności użycia! buahahaha
|
|
|
#2081 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)...
|
|
|
|
|
#2082 |
|
Zakorzenienie
|
Larysa, doskonale Cie rozumiem, tez mi trudno uwierzyć
![]() Szczególnie, że ze względu na poprzednie przejścia... no po prostu boję się cieszyć, bo gdyby cokolwiek źle poszło, to by mnie chyba szlak trafił ![]() Jakoś tak podświadomie nie dopuszczam do siebie myśli o dzieciu i radości z tego powodu, do momentu, kiedy zrobię pierwsze genetyczne i dowiem się, że wszystko gra ![]() Ja się smaruję oliwką fur mama i jestem przezadowolona ![]() tancerko, a może by tak wcześniej pójść do lekarza? Żebyś przypadkiem gdzieś nie zemdlała, bo krzywdę sobie można zrobić samba ja nakładam na mokre ciało i po chwili delikatnie wycieram ręcznikiem - staram się nie trzeć, tylko tak przykładać ręcznik, żeby jak najmniej oliwki zetrzeć. Jeśli masz wannę, to można po prostu dodać trochę do kąpieli - część się wchłonie jak będziesz sobie leżała karolson _Paulinka_ u mnie trzeba wspomnieć wcześniej, bo na usg trzeba mieć skierowanie od gina. Z genetycznym tym bardziej, bo nie każdy gin ma odpowiedni sprzęt, poza tym takie usg trwa dłużej niż normalne i wizyta wadera, winogron też bym zjadła - kupię sobie dzisiaj Bartek mi kupił ogórki kiszone w Tesco... nie są dobre... strasznie słone a mało kwaśne Dziewczynki, kurcze ja niedoinformowana jestem... co to jest położna środowiskowa? Czy jeśli chodzę do LuxMedu to gdzieś jeszcze muszę szukać położnej, czy oni mają swoje? Czy mi to do czegoś jest potrzebne? I jeśli tak to kiedy się za to zabrać? Frytki ![]()
|
|
|
|
#2083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.mamazone.pl/artykuly/ciaz...przesadow.aspx tu jest fajna lista wiem ze jedne przesad - ze kobieta nie powinna wieszac prania - ma sens w poznej ciazy. ciezki brzuch i rece do góry (chodzi o wieszanie wysoko) powoduje problem w dotelnieniu i matki i dziecka, czeste sa omdlenia i nawet powazniejsze klopoty. poza tym ja uwazam przy farbowaniu (zabobon ze jak na rudo todzieko rude ) - ale dlatego ze wtedy dziwnie mi sie farbuja wlosy np. zamiast na blond to na żółty wina hormonów
|
|
|
|
|
#2084 |
|
Zakorzenienie
|
tancerka jak dzisiaj się czujesz? z ciśnieniem już dobrze?
|
|
#2085 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mnie na wózku nie podobają się wzory typu kropki, paski, i co tam jeszcze może być. A czerwonego z reguły nie lubię . Jednak zostałabym przy opcji zero wzorów.
|
|
|
#2086 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2087 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ciekawe co by powiedziała, jakby musiała iść do roboty, jak miliony kobiet ![]() Ja robię dzisiaj już się zaopatrzyłam w wielkie ziemniory
|
|
#2088 |
|
BAN stały
|
Kurcze, nie byłabym nigdy wyspana o 7 rano
|
|
|
|
#2089 |
|
Zakorzenienie
|
ja też, o 11:45 mam wizyte. bylam juz na badaniu krwii. ledwo z glodu nie padlam
![]() poza tym na pewnie znowu duzo rpytyje, wiec sie nie martwie (26 i 22 kg w poprzednich ciazach)... |
|
|
|
#2090 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2091 |
|
Zakorzenienie
|
Ale super macie brzuchy! ! Ja w 14 tc prawie niemam...
Glowa mi peka ;/
|
|
#2092 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2013-03-01 o 09:52 |
||
|
|
|
#2093 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No a jak ktoś pracuje ze zwierzętami jak ja, to jakim cudem ma na nie nie patrzeć? ![]() Moja mama całą ciążę szydełkowała, robiła na drutach i jakoś się w pępowinę nie owinęłam
|
|
#2094 |
|
Raczkowanie
|
Larysa88
i ja wczoraj byłam na usg genetycznym. Trochę żałuję, że poszłam na nfz bo zdjęcia mam fatalnej jakości i zastanawiam się jak ginia w ogóle coś tam widziała na tym starociu :/ z dzidziolami wszystko ok. Strasznie się ruszały Machały swoimi malutkimi rączkami i nóżkami. Słyszałam dwa bijące serducha. Najpiękniejszy dźwięk na świecie jeden też miał jedną rączką pod główką, drugą zboku i mąż stwierdził że to na pewno chłopak, bo on śpi w takiej pozycji :P dostałam skierowanie do poradni genetycznej ze względu na ciężką infekcję na początku ciąży i mam nadzieję, że tam już będzie lepszy sprzęt. Idę we wtorek. Poszłąbym jeszcze prywatnie dla pewności, ale wczoraj moje bobiki miały juz 7. usg a nie chcę ich za dużo naświetlać. Na następne genetyczne na pewno wybiorę się prywatnie. A teraz śmigam do pracy zanieść zwolnienie.
Edytowane przez madziaW22 Czas edycji: 2013-03-01 o 09:48 |
|
|
|
#2095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2096 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Podczas zmywania naczyń nie wolno ciężarnej polać brzucha wodą, bo dziecko będzie alkoholikiem. No to z mojego chlejus będzie Jeśli kobieta w ciąży zyskuje na urodzie, z całą pewnością urodzi chłopca. Z kolei dziewczynka odbiera urodę przyszłej mamie. Apetyt na słodkie potrawy wróży urodzenie dziewczynki, a na kwaśne i ostre - chłopca Akurat w tym coś trochę jest.al;e oczywiście nie zawsze sie sprawdza. W ciąży nie wolno się malować, bo dziecko zejdzie na złą drogę. Ale będzie degenerat. Ciężarna nie może zostać matką chrzestną, ponieważ odbiera ochrzczonemu dziecku szczęście. A ja byłam chrzestną i dziecko wygląda na bardzo szczesliwe. W ciąży nie wolno kupować wyprawki niemowlęcej, bo to przynosi pecha Kupowałam od kiedy wiem o ciąży.To niby kiedy kupować tą wyprawkę?Jak już się urodzi?I latać z gołym bosym brudnym głodnym noworodkiem po sklepach? Ciężarnej kobiecie się nie odmawia, ponieważ tego, kto odmówi, zjedzą myszy. To akurat fajne, do wykorzystania w praktyce Nie wolno patrzeć na zwierzęta, bo dziecko będzie pozbawione mądrości. Nie dość, że zdegenerowane to jeszcze nie mądre. Jeśli przyswajasz wiedzę w czasie ciąży, np. studiujesz, uczęszczasz na kurs prawa jazdy, twoje maleństwo będzie bardzo mądre Chyba co poniektóre są sprzeczne ze sobą. Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2013-03-01 o 09:53 |
|
|
|
|
#2097 |
|
Zakorzenienie
|
A jeśli przyszła mama pragnie, by jej potomek miał kręcone włosy, powinna pogłaskać lub przytulić barana - umarłam
moge przytulic meza albo syna? bo to zodiakalne barany
|
|
|
|
#2098 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=wadera4;39521
Ja robię dzisiaj już się zaopatrzyłam w wielkie ziemniory [/QUOTE]Ja uwielbiam frytki z Mc Donald myslicie ze fanaberia bylo by poproszenie bez soli? Jedyne co mi w nich przeszkadza to sol . :/ czasami jest jej za duzo a ja generalnie zadko sole.
|
|
#2099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2100 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- A jak chce by miało proste? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:15.

. Zaraz dziecko odprowadzam do przedszkola i brykam do pracy.Obudziłam się dziś taka pełna werwy i mega optymistycznie nastawiona.Może to dzięki temu,że dziś już 1 marca 

zjadłam wczoraj. Skończyło się skrętem wszystkiego w brzuchu. 40 min wyłam z bólu, a potem 3h biegunka i dziś kontynuacja + pawik
Może teść ma jakiś trefny egzemplarz 

moge przytulic meza albo syna? bo to zodiakalne barany