Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-28, 19:50   #1351
Maciejka__
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII

Informuję, że mój plan wożenia dziecka w gondoli do końca lutego wykonałam.
Dzisiejszy spacer miał być ostatnim przed wpięciem spacerówki, ale ponieważ (ładnie mówiąc) wieje jak na Uralu, to jeszcze się z tą zmianą wstrzymuję.
Budkę na ogół mam częściowo opuszczoną, a córcia podziwia drzewa (ew. budynki) odkąd widzi coś tak odległego i pewnie dzięki temu w czasie jazdy jest spokojna. Poza tym w kombinezonie jest jej ciasno i trudno się ruszyć, więc nawet jak spróbuje, to odpuszcza.

Dobrze, że nie ubierałam jej patrząc tylko na to piękne niebo i słońce.

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2013-02-28 o 19:52
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 19:58   #1352
nadalka
Zakorzenienie

Jutro. Właśnie stoję pod blokiem bo czekam na klucze. Nicki dam znać.
Stary 2013-02-28, 20:03   #1353
Maciejka__
Zakorzenienie

Kasik - teściowa pewnie też wielu drobiazgów na podłodze nie zauważy.
Olcia - straszny artykuł.
*
Nadalka - oby w nowym mieszkanku lepiej Wam się układało.
Stary 2013-02-28, 20:18   #1354
chce_byc_mama
Zakorzenienie

padam na twarz laski ja nie wiem co jest z tym moim dzieckiem...
non stop plakala dzis juz po poludniu a przed spaniem uraczyla mnie wielkim rzygiem znowu nie chciala spac darla sie wyginala na wszystkie strony ale ja w koncu ululalam i teraz spi...

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 20:26   #1355
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
cześć

byłam dzisiaj u lekarza medycyny pracy zrobić badania kontrolne wyszłam o 8 a wróciłam 13.30 no masakra jakaś potem przybiegłam do domu i pojechałyśmy z Nadią do żłobka na podłodze w sali zabaw znalazłam kilka kawałków panieru porozrywanego już widziałam czarny scenariusz, ze Nadia podnosi jeden z nich i go zjada i się dusi. Opiekunka tego nie widziała , oczywiście zwróciłam jej uwagę i sama posprzątałam i znalazłam też kilka klocków z naderwanymi papierkami, ech mam już paranoję Zostawiłam małą na 40 min samą to zaczęła już płakać jak się ubierałam Jak wróciłam to lulalała jedna z opiekunek małą w wózku i płakała, a jak mnie usłyszała to jeszcze gorzej, gdy tylko przytuliłyśmy się uspokoiła się . Ale jeszcze kilka minut zanosiła się od płaczu tak jak po szczepieniu i aż wyszły jej wybroczyny, takie małe krostki wokół powiek chyba nie potrafię jej tam zostawić z obcymi ludźmi. W domu poryczałam się strasznie i o... jestem w kropce. Mam straszny dylemat, boję się , że z tego wszystkiego nie będę mogła skupić się porządnie w pracy , gdyby to teściowa z nią siedziała byłabym spokojna ....i co du.. zrozum kobietę
wiem co czujesz ja wciąz sobie wyrzucam że mały jest z kimś obcym a nie ze mną Jak ejst dobrze to ejst, ale jak źle, jak wracam a mały ma spiące oczka, czy usyłszę że popłakiwał przy zasypianiu to serce mi sie kraje i mam ochote wszystko rzucić. Jednak droga do owiązania sobie pętli na szyi jest prosta, można popaść w skrajnośc i wciąz dmuchac na dziecko, nie zdając sobie sprawe z tego, że przeciez bycie z obcym nie znaczy złym, to wychodzi obu stronom na korzyść

ja dzis po pracy wzięłam małego w parasolke i na spacer, było 7,5 stonia, szoken! mały wciaż obserwował świat był mega zrelaksowany postanowilismy pożegnac gondolę bo w kombinezonie był w niej na styk i rozłozyliśmy spacerówe od wózka, także jutro z opiekunka pójdzie nowej-starej bryce

Edytowane przez phdwao
Czas edycji: 2013-02-28 o 20:28
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 20:43   #1356
Mandragorrka
Zakorzenienie

Najlepszego dla Filipa, Emila i Klarci
I dla dzieciaczków, którym luty ukradł dni

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
czy dawałyście swoim dzieciom cytrusy?
Tak I to już jakiś czas temu. Dostała mandarynkę, to było jeszcze przed rozpoczęciem BLW. Małż ją trzymał na kolanach i przy okazji jadł mandarynkę. Jak poczęstował małą to ta bardzo ochoczo cyckała podany kawałek. Nie zjadała całego, tylko wysysała soki. Potem może jeszcze ze 2 razy jej daliśmy. Negatywnych skutków nie zaobserwowałam.

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
chyba będę musiała... już widzę, jak ludzie będą na mnie patrzeć, no ale pewnie nie raz mi uratują tyłek (chociaż cały czas ich używać nie będę, tylko w razie konieczności)
E, tam. Też planujemy kupić szelki i guzik mnie obchodzi jak ludzie będą na to patrzeć. Ważne, żeby mała była bezpieczna, a nam było wygodnie.

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
bo chyba najbardziej spektakularne, zauważalne, najłatwiej porównywać
Mam wrażenie (coraz silniejsze) że mała naprawdę idzie w moje ślady - ja nie raczkowałam w ogóle (jak już kiedyś wspominałam), ale np. bardzo szybko zaczęłam mówić. Tak, jakbym skupiając się na jednej czynności w ogóle zaniechała drugą.
I z Zosią jest chyba podobnie - ani myśli się przemieszczać, za to już mając 5 miesięcy zaczęła sylabizować, jak miała 5,5 repertuar był naprawdę bogaty - i tatata, i bababa, ciacia, dododo, gugugu, jejeje itd. Miała niecałe 7 miesięcy, jak umiała pokazać, gdzie zabawka ma oko/nos/włosy - wtedy jeszcze sama zastanawiałam się, czy to w ogóle możliwe tak wcześnie, i zaraz mnie matka zgasiła (to to ona świetnie potrafi) mówiąc, że nie. Przyjechała 2 tygodnie później, pokazała małej jakąś maskotkę w Ikei i zaczęła wypytywać. I jakie było jej zdziwienie gdy zobaczyła, że Zosia rzeczywiście pokazuje poprawnie!
Tylko czy mnie ktoś o to pyta? ależ.
"stoi już?", "raczkuje?", "zaczęła się w końcu jakoś bardziej ruszać?" - to są pytania, które słyszę
Myślę, że zadają pytania o rozwój ruchowy ponieważ nie zdają sobie sprawy, że takie dzieciątko może już to potrafić.
Sama bym zapytała o rozwój ruchowy, a nie umysłowy. Moja mała jest nieco młodsza od Twojej, a mi do głowy by nie przyszło, że takie dzieciątko już może wskazywać oko czy nos. Moja raczkuje, a do pokazywania czegokolwiek to jeszcze bardzo daleko. Po prostu masz mądre dziecko. Może w przyszłości o niej usłyszymy, bo na przykład dostanie literacką nagrodę Nobla

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
Ostatnio kupiłam małej kilka książeczek w pepco jesteśmy z nich zadowolone
Mam taką samą matę

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość

Dawno nie było tu Pauli, prawda? Czy mi sie wydaje?
Pewnie zaś chłopcy dają jej popalić i nie ma czasu na wizaż.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 20:59   #1357
Irmusia81
Zakorzenienie

Dobry wieczór

Spędziłam dziś dzień bez Małego (byłam na badaniu zleconym przez urologa i na zakupach) i jakoś tak często o nim myślałam... Nie dogodzisz babie Jak siedzę z nim dzień w dzień, marzę żeby się wyrwać i połazić po sklepach. A jak już jestem w Kraku to myślę, co tam u Leosia

Cytat:
Hej u nas tez na tapecie zapalanie i gaszenie swiatla, robienie pa pa, no i zabawa w otwieranie i zamykanie lodowki (uwielbia). Z nowych rzeczy, sylabizuje dzi dzi
)
super

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Dobre rano!

Ale cichosza ja juz w pracy, jeszcze 2 dni i weekend juhuuuu! Wiecie zdecydowalam ze przechodze na diete, tzn bardziej racjonalne zywienie, tak kiedys jadlam i czulam sie super i wiedze ze im mniej karmie tym mniejszy mam juz apetyt! To dobrze wracam do siebie a jutro juz poczatek marca, to zobowiazuje ostatni dzwonek by wziac sie wgarsc i wygladac dobrze latem, mam do zrzucrnia 10 kg samo nie zleci a szkoda
trzymam kciuki za szybkie efekty diety

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość

[/COLOR]dzis kończymy siedem miesięcy 3 dni wczesniej bo ten miesiac krótszy
najlepszego!

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
A jak wstałam to była tak słodko przyklejona do tatusia i spali w identycznych pozach

Cytat:
u mnie każda jest do du.py
serio, nie wiem dlaczego mała tak źle śpi - i to już od 2 miesięcy prawie to trwa Na przykład ostatnia noc: zjadła kaszkę, poprawiła piersią (czyli najedzona bardzo, może za bardzo) a potem rzucała się pół godziny próbując spać I całą noc ciągłe pobudki, czasem co pół h.
do tego w ciągu dnia maksymalna maruda, a jak wychodzę z pokoju to od razu płacz, mega płacz i to momentalnie!
ojej współczuję...

Cytat:
Napisane przez allebazi Pokaż wiadomość
jak tak patrzę na to moją pociechę co wyczynia na macie, ze próbuje dupkę podnosić i macha nóżkami to się nie mogę doczekać czegoś więcej, ale z drugiej strony strasznie się cieszę że mogę go na tej macie zostawić i iść spokojnie do wc czy posiedzieć przed lapkiem bo już niedługo będzie ciężko.
.
hehe, mam dokładnie tak samo

Cytat:
Dziś o godzinie 18.10 Emil skończy 6 miesięcy!!!!!!!!!

Aaaaa!! Emil pełza do przodu a nawet raczkować próbuje tylko rączki nie współgrają z nóżkami ale jest pocieszny
sto lat dla Emisia

I za umiejętności

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
:

Irmusia małej dałam łososia - raz pieczonego w folii, a wczoraj gotowanego na parze (w końcu dorobiłam się wkładki do gotowania na parze).
:
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-28, 21:00   #1358
Mandragorrka
Zakorzenienie

Przyszedł dzisiaj niekapek MAM - jeszcze nie został przetestowany, ponieważ wieczorem przyniosła go sąsiadka

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Ostatnio nawet nie mam czasu na wizaż bo co siądę do kompa to mała już się budzi
Robi się coraz bardziej mobilna, zaczeła pełzać, podnosić dupkę i przebierać nóżkami, tylko wtedy nie pamięta o rączkach Warunek musi być jeden, muszę jej ściągnąć spodnie i skarpetki, inaczej leży w miejscu
Za niedługo przypomni sobie o rączkach i ruszy do przodu
Moja dała radę w skarpetkach Chociaż przez to kupiliśmy dywan do dużego pokoju bo na macie się ślizgała. Teraz już raczkuje po wszystkim i dalej w skarpetkach

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Hej
Byłam z Marysią w baby clinic-waży 7200g i utrzymuje się na 25. centylu
CZyli ok Powoli do przodu na 25

Cytat:
KSIĄŻKOWE HITY CIOCI DEP
Super, teraz dokładnie będę wiedzieć co mam kupić

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
a jak u Was wyglądają zajęcia na basenie??
W zasadzie tak jak opisała Agunia, z tym, że u nas bez piosenek

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
W moje dziecko dzisiaj normalnie ze 3 diabły weszły cały dzień dzisiaj płacze. Dosłownie cały. Dostała czopka i mam wrażenie że jest lepiej. No nie pomaga w pakowaniu.

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
padam na twarz laski ja nie wiem co jest z tym moim dzieckiem...
non stop plakala dzis juz po poludniu a przed spaniem uraczyla mnie wielkim rzygiem znowu nie chciala spac darla sie wyginala na wszystkie strony ale ja w koncu ululalam i teraz spi...

Stary 2013-02-28, 21:01   #1359
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
trzymam kciuki za szybkie efekty diety
dzieki, na razie efekt jest taki że juz jestem głodna

co do wyjazdu rozumiem, tak mamy matki polki trzymam kciuki za wyniki

zmykam do wyra!
Stary 2013-02-28, 21:05   #1360
pumas
Zakorzenienie

Czesc
Jestem wykonczona
Dziecie znowu ma milion pobudek. Mam wrazenie ze ja brzuszek boli.
Ja zle sie czuje id paru dni, totalnie pozbawiona sil. Cukier mi spada i robie sie w momencie jak kukla, slaba i spiaca. Dzis na squashu ledwo wydolilam. Teraz leze i dogorywam.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 21:37   #1361
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Hej
Byłam z Marysią w baby clinic-waży 7200g i utrzymuje się na 25. centylu

Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość

Mój małżon w poniedziałek miał urodziny i jeszcze czekam na prezent dla niego. Po prostu cudniegrrrrr. Zamawiałam 18-ego, cały tydzień był realizowany a potem chyba 3 dni gotowy do wysyłki. W końcu dziś wysłali. Mam nadzieję, że jutro dojdzie i że będzie mu się podobać.
a co mu kupiłaś?

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
Natknęłam się przypadkiem na ten artykuł http://kobieta.onet.pl/dziecko/zdrow...slyszcie/g96hv
siedzę i łzy mi same napływają do oczu
boziu, straszne...

Cytat:
cześć

byłam dzisiaj u lekarza medycyny pracy zrobić badania kontrolne wyszłam o 8 a wróciłam 13.30 no masakra jakaś potem przybiegłam do domu i pojechałyśmy z Nadią do żłobka na podłodze w sali zabaw znalazłam kilka kawałków panieru porozrywanego już widziałam czarny scenariusz, ze Nadia podnosi jeden z nich i go zjada i się dusi. Opiekunka tego nie widziała , oczywiście zwróciłam jej uwagę i sama posprzątałam i znalazłam też kilka klocków z naderwanymi papierkami, ech mam już paranoję Zostawiłam małą na 40 min samą to zaczęła już płakać jak się ubierałam Jak wróciłam to lulalała jedna z opiekunek małą w wózku i płakała, a jak mnie usłyszała to jeszcze gorzej, gdy tylko przytuliłyśmy się uspokoiła się . Ale jeszcze kilka minut zanosiła się od płaczu tak jak po szczepieniu i aż wyszły jej wybroczyny, takie małe krostki wokół powiek chyba nie potrafię jej tam zostawić z obcymi ludźmi. W domu poryczałam się strasznie i o... jestem w kropce. Mam straszny dylemat, boję się , że z tego wszystkiego nie będę mogła skupić się porządnie w pracy , gdyby to teściowa z nią siedziała byłabym spokojna ....i co du.. zrozum kobietę
współczuję... ale prędzej czy później każdą z nas to czeka... No może prawie każdą

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Moja sama sobie zdejmuje.
Rzadko jej zakładam, bo w domu jest ciepło, a jak już musi coś mieć, to w ciągu dnia są to rajstopki, a na noc pajacyk albo półśpiochy. Nim wstanę, to półśpiochy na ogół ma zdjęte (zsuwają się jak wstaje i drepcze).
Ja też

Cytat:
W moje dziecko dzisiaj normalnie ze 3 diabły weszły cały dzień dzisiaj płacze. Dosłownie cały. Dostała czopka i mam wrażenie że jest lepiej. No nie pomaga w pakowaniu.
ojej

Cytat:
Jutro. Właśnie stoję pod blokiem bo czekam na klucze. Nicki dam znać.
trzymam kciuki za nowe-lepsze życie w nowym mieszkanku

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Przyszedł dzisiaj niekapek MAM - jeszcze nie został przetestowany, ponieważ wieczorem przyniosła go sąsiadka
a napiszesz, jaki to dokładnie model? Albo linka proszę

Cytat:
dzieki, na razie efekt jest taki że juz jestem głodna
mam tak samo... Jakoś wieczorem mam największy apetyt

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Czesc
Jestem wykonczona
Dziecie znowu ma milion pobudek. Mam wrazenie ze ja brzuszek boli.
Ja zle sie czuje id paru dni, totalnie pozbawiona sil. Cukier mi spada i robie sie w momencie jak kukla, slaba i spiaca. Dzis na squashu ledwo wydolilam. Teraz leze i dogorywam.
ojej, Ty musisz zwolnić Kochana... myślę, że organizm się tego domaga
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 22:04   #1362
KarolinaPW
Zadomowienie

Hej! Dziś cały dzień jestem w biegu, nie miałam czasu do Was zajrzeć.
Oprócz ząbkującego dziecka mam w domu chorego chłopa na zwolnieniu -masakra
Dziś po raz pierwszy M. wyszło "mama" choć brzmiało bardziej jak "meme" to mi się oczy zaszkliły
Poza tym zamówiłam sobie skakankę -dziś przyszła paczka,trochę się zdziwiłam, że duża była ale ok, czasem małe rzeczy przychodzą w większych pudełkach, otwieram a w środku łyżwy figurówki Ten kto zamówił łyżwy a dostał skakankę musiał być jeszcze bardziej zdziwiony

Wszystkiego najlepszego dla Emisia, Klary i Filipka

Phdwao- kciuki za dietę, a kolację powinno się jeść, niejedzenie po 18 to jeden z dietetycznych mitów

Maciejka- gratki z okazji inauguracji spacerówki My dalej gondolujemy

Ollcia- straszne to...też nie jestem w stanie czytać takich rzeczy spokojnie
Paczuszka od Ciebie przyszła dziś, dziękuję ślicznie kochana Ekstra jest

Pumcia pewnie pierwsze oznaki przesilenia wiosennego Cię dopadły
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 22:21   #1363
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Dziś po raz pierwszy M. wyszło "mama" choć brzmiało bardziej jak "meme" to mi się oczy zaszkliły
Poza tym zamówiłam sobie skakankę -dziś przyszła paczka,trochę się zdziwiłam, że duża była ale ok, czasem małe rzeczy przychodzą w większych pudełkach, otwieram a w środku łyżwy figurówki Ten kto zamówił łyżwy a dostał skakankę musiał być jeszcze bardziej zdziwiony
*
Współczucia z powodu ciężko chorego w domu.
za mama.
Nie wiem, czy "zdziwiony" to właściwe określenie.
*
Inauguracji spacerówki nie było. Miała być jutro, ale ponieważ strasznie wieje, to się wstrzymuję. Na chwilę podniosłam oparcie w gondoli, a jak zawiało (co ciekawe na plaży wiatr był lżejszy, niż w parku po drodze), to od razu je obniżyłam i podniosłam budkę.
Karolina - inauguracja spacerówki JF będzie u Phdwao.

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2013-02-28 o 22:24
Stary 2013-03-01, 06:43   #1364
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hejo Witam z rana w trakcie porannej kawy

Stary 2013-03-01, 07:14   #1365
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Witam o tak barbarzyńskej porze. Nocka lepsza ale mial w tym swoj udzial nurofen i czopek virbucol.
Ehhh ju sie chyba nigdy nie wyspie

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 07:15   #1366
agunia82
Zakorzenienie

Witam się i ja

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 07:31   #1367
phdwao
Zakorzenienie

Hej! U nas nocka jak zwykle z tym ze o 23 byl mega placz histeria bo odlozylsm malego do lozeczka i nie pozwolilam ciumkac cyca, dziasla go mecza chyba bo od 15.30 nic nie zjadl a z piersi nic mi nie leci...
Stary 2013-03-01, 07:54   #1368
allebazi
Rozeznanie

Cytat:
Dobry wieczór

Spędziłam dziś dzień bez Małego (byłam na badaniu zleconym przez urologa i na zakupach) i jakoś tak często o nim myślałam... Nie dogodzisz babie Jak siedzę z nim dzień w dzień, marzę żeby się wyrwać i połazić po sklepach. A jak już jestem w Kraku to myślę, co tam u Leosia
no nie dogodzisz to samo miałam

Cytat:

Orientujecie się czy po macierzyńskim muszę robić badania lekarskie kontrolne, mimo że okresowe mam jeszcze ważne? Koleżanka która wracała w zeszłym roku twierdzi że tak, księgowy naszej firmy że nie. Oboje z tych co to zawsze mają rację...
Stary 2013-03-01, 08:21   #1369
ewka5891
Zakorzenienie

Hej

My w miarę wyspani, choć nie obrazilabym sie gdyby syn posłał trochę dłużej

Karolina współczuje chorego męża, masakra
Łyżwy. Ciekawe jak ta druga osoba zareagowała

Pumcia chyba musisz trochę zwolnić, bo sie wykonczysz.

Phdwao nie masz już pokarmu, czy coś przeoczylam?

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-01, 08:40   #1370
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:

Wszystkiego najlepszego dla Emisia, Klary i Filipka

Phdwao- kciuki za dietę, a kolację powinno się jeść, niejedzenie po 18 to jeden z dietetycznych mitów

Ollcia- straszne to...też nie jestem w stanie czytać takich rzeczy spokojnie
Paczuszka od Ciebie przyszła dziś, dziękuję ślicznie kochana Ekstra jest

Pumcia pewnie pierwsze oznaki przesilenia wiosennego Cię dopadły

hehe no to współczuję
A chociaż Twój rozmiar?

Za życzenia dziękujemy

Ha! Brawa dla M. - dopiero mama się wzruszysz jak powie tak całkowicie świadomie też na to czekam

Aaa tak, zgadzam się z tym niejedzenie po wczesnej godzinie.
Organizm wygłodniały (chociaż możemy głodu nie odczuwać) to co w końcu dostanie, odłoży na później.

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

mąż czeka w kolejce do alergologa z wynikami.
jest 14sty

napisał tylko że większość wyników to 0, 35 jedynie przy marchwi ma 0,43 i jabłko 0,50 a IgE całkowite 4,18

Coś tam w necie piszą ale zazwyczaj mają bardzo wysokie wyniki i to chyba byłąby alergia a tu nisko....

Zna się któraś na tym?

Edytowane przez nel_a
Czas edycji: 2013-03-01 o 08:27
nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 08:44   #1371
pumas
Zakorzenienie

Cześć wam
Kasik, a co się stało, że nagle mała będzie chodzić do złobka, a nie z teściową siedzieć? Czyżby teściowa się wycofała z deklaracji ? Wybacz, jeśli pisałaś, a ja nie doczytałam.
Przykro mi, że mała tak zle reaguje na żłobek. A tymi papierami i zadławieniem się nie martw, w takich miejscach większość osób jest naprawdę wykwalifikowana i nie dopuszczą do takich rzeczy. Musisz się uspokoić i zaufać, bo bez tego wysyłanie dziecka do żłobka nie ma sensu. Zamartwisz się, co będzie rzutowało na Twoją pracę.
U nas mała póki co przystosowana do żłobka, panie są miłe, jak tam dzwonię i pytam, co u małej, no to mi mówią, co w danej chwili robi itd. A jak przychodzę po nią, to zdają relację ile jadła, o której spała itd. B. nie płacze w ogóle, nawet w domu rzadko, więc w żłobku też nic a nic.
Mam nadzieję, że u Ciebie też tak będzie. Jednak jeśli Ty nastawienia nie zmienisz, to dziecko to czuje i będzie tęsknić i marudzić. Tak mi się wydaje.

Karolina, współczuję chłopa na zwolnieniu zwłaszcza. Ja bym nie mogła, to gorsze niż marudzące dziecko !!!!
A z tymi łyzwami to niezła niespodzianka hehe.

Z tym przesileniem wiosennym to sama nie wiem, nigdy nie miałam i nie wiem, czym się objawia, co jak co, niestety czuję się tak sobie, choć dzisiaj już lepiej mimo nieprzespanej nocy.

Idę dziś z koleżanką i jej 2 mies. bobasem na zakupy, trzeba wymienić garderobę i się trochę wyluzować.

I z takich śmiesznych rzeczy pierwszy raz nam się to zdarzyło, że zabrakło nam pieluch, a my byliśmy tego nieświadomi. Dzisiaj mała strzeliła wielką kupę, zabieram się do przebierania, a tu nie ma w co No i zawinęłam ją w tetrę i tż pobiegł do sklepu Była 6:30 rano hehe.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 09:03   #1372
phdwao
Zakorzenienie

Ewka pokarmu mam na jedno karmienie a tak to tskie resztki tylko sle zekam na @ i moze to byc tym spowodowane, zobacZymy
Stary 2013-03-01, 09:05   #1373
buena
Wtajemniczenie

Cytat:

a co mu kupiłaś?
Bilet na pierwszy dzień impact festiwal. Dziś juz powinno dojść, ale nerwa już miałam, jak nie wiem.
Cytat:
Wspólczuję chorego męża.

Hehha ta druga osoba, to dopiero musiała być zdziwiona .
Cytat:
I z takich śmiesznych rzeczy pierwszy raz nam się to zdarzyło, że zabrakło nam pieluch, a my byliśmy tego nieświadomi. Dzisiaj mała strzeliła wielką kupę, zabieram się do przebierania, a tu nie ma w co No i zawinęłam ją w tetrę i tż pobiegł do sklepu Była 6:30 rano hehe.
a to ci dopiero. Nam się to nie przytrafiło, ale kiedyś było blisko. Zostało nam kilka, może ze 3. Jednak to nie to samo, co nie mieć nic.

Może zrezygnuj na chwilkę z uprawiania sportu? Nabierzesz sił i dalej będziesz ćwiczyć.

Nadia wysypana jeszcze bardziej. Od szyi w górę ma z 50 kropek. Już nawet nie liczę, bo przy jej wierzganiu ciężko to zrobić. Niech to już zacznie wysychać.
buena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 09:09   #1374
nitka_88
Zadomowienie

Hej
Wczoraj zaliczyliśmy pierwszy spacerek w spacerówce, Alex miał oczy jak 5zł i długo nie mógł zasnąć, bo tak się rozglądał
Za 10 dni lecę do Polski i już powoli zaczynam się szykować do wyjazdu. Piorę, prasuję... kupuję
Miłego dnia Wam życzę

Pumcia, akcja z brakiem pampersów

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 09:19   #1375
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Cześć wam
Kasik, a co się stało, że nagle mała będzie chodzić do złobka, a nie z teściową siedzieć? Czyżby teściowa się wycofała z deklaracji ? Wybacz, jeśli pisałaś, a ja nie doczytałam.
Przykro mi, że mała tak zle reaguje na żłobek. A tymi papierami i zadławieniem się nie martw, w takich miejscach większość osób jest naprawdę wykwalifikowana i nie dopuszczą do takich rzeczy. Musisz się uspokoić i zaufać, bo bez tego wysyłanie dziecka do żłobka nie ma sensu. Zamartwisz się, co będzie rzutowało na Twoją pracę.
U nas mała póki co przystosowana do żłobka, panie są miłe, jak tam dzwonię i pytam, co u małej, no to mi mówią, co w danej chwili robi itd. A jak przychodzę po nią, to zdają relację ile jadła, o której spała itd. B. nie płacze w ogóle, nawet w domu rzadko, więc w żłobku też nic a nic.
Mam nadzieję, że u Ciebie też tak będzie. Jednak jeśli Ty nastawienia nie zmienisz, to dziecko to czuje i będzie tęsknić i marudzić. Tak mi się wydaje.

Karolina, współczuję chłopa na zwolnieniu zwłaszcza. Ja bym nie mogła, to gorsze niż marudzące dziecko !!!!
A z tymi łyzwami to niezła niespodzianka hehe.

Z tym przesileniem wiosennym to sama nie wiem, nigdy nie miałam i nie wiem, czym się objawia, co jak co, niestety czuję się tak sobie, choć dzisiaj już lepiej mimo nieprzespanej nocy.

Idę dziś z koleżanką i jej 2 mies. bobasem na zakupy, trzeba wymienić garderobę i się trochę wyluzować.

teściowa to temat rzeka, tak wycofała się z obietnicy wczoraj po odebraniu Nadii ze żłobka byłam tak podenerwowana i rozbita co tu robić dalej , czy posyłać czy może jednak teściowa. ALE pojechaliśmy do niej wieczorem pogadać , że boję się zostawić ją w żłobku i czy ewentualnie będzie przyjeżdżała jak zachoruje itp. Ona na to , że to mama powinna siedzieć z dzieckiem do 3 roku życia i , że pieniądze nie są najważniejsze .Tak bardzo jest jej żal Nadii , że musi iść do przedszkola więc ja na to czyli rozumiem , że mama będzie opiekować się małą- NIE ja już nie mam siły , nogi mnie bolą itp. W przypadku choroby ok. Przynajmniej mamy jasną sytuację , że Nadia na babcie nie może liczyć , czyli idziemy dzisiaj też do żłobka, ciekawe czy będzie płakać , wiem ze to zależy od mojego nastawienia , ech. Od następnego tyg będzie chodziła po 4/5 h , a potem po całym dniu.

Pumas , a chorowała Ci już mała od kiedy jest w żłobku ?

Dziewczyny dziękuję za słowa wsparcia uwierzcie mi , że jest to chol. trudna decyzja , ale cóż nie ja pierwsza nie ostatnia

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
Bilet na pierwszy dzień impact festiwal. Dziś juz powinno dojść, ale nerwa już miałam, jak nie wiem.

Wspólczuję chorego męża.

Hehha ta druga osoba, to dopiero musiała być zdziwiona .

a to ci dopiero. Nam się to nie przytrafiło, ale kiedyś było blisko. Zostało nam kilka, może ze 3. Jednak to nie to samo, co nie mieć nic.

Może zrezygnuj na chwilkę z uprawiania sportu? Nabierzesz sił i dalej będziesz ćwiczyć.

Nadia wysypana jeszcze bardziej. Od szyi w górę ma z 50 kropek. Już nawet nie liczę, bo przy jej wierzganiu ciężko to zrobić. Niech to już zacznie wysychać.
biedna Nadusia współczuję ,ale będzie miała już z głowy więcej CI nie zachoruje...bo im mniejsze dziecko tym podobno lepiej znosi ospę
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 09:28   #1376
nel_a
Zakorzenienie

Emil nie ma żadnej alergii!

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 09:40   #1377
Linka25
Zakorzenienie

hej
U nas noc lepsza, tylko 2 pobudki, no 3 w zasadzie
Mała ma ostatnio mega apetyt wcina aż miło, dużo z piersi no i wszelkie obiadki również. Dziwne to trochę, bo widać ze dziąsełka ja swędzą.

Wczoraj byliśmy u neurologa, tak dla formalności chciałam pokazać małą, bo jak wiecie nie śpieszy jej się z pełzaniem czy inną formą aktywności Chciałam ja pokazać tym bardziej, że nigdy nie widział jej żadnen tego typu specjalista. I chociaż byłam (prawie) pewna, że wszystko ok, to chciałam to jeszcze usłyszeć. No i usłyszałam Mała ma dobre napięcie mięśniowe - nie jest ani obniżone ani wzmożone. I robi to, co ma robić w tym wieku. Kluczowe jest obracanie się na brzuch, a to robi przecież cały czas. Nie pełza ani nie raczkuje, nie musi (pełza jedynie okrężnie). Siedzieć bez podparcia ani siadać sama też jeszcze nie musi. Wszystkie te umiejętności mogą pojawić się w różnej kolejności, a pełzanie i raczkowanie może nie pojawić się wcale i też jest to prawidłowe Po prostu dzieci są różne, a mała rozwija sie jak najbardziej prawidłowo. Wszelka rehabilitacja stanowczo zbędna, a jedyne co można zrobić to ją zachęcać, bo podejście dziecka ma tu największe znaczenie. Jak nie ma ochoty i motywacji to się nie ruszy A nade wszystko dać jej czas i luz
Pani doktor powiedziała jeszcze, ze mała już robi wszystko to co dziecko musi robić do roku (pewnie chodzi o takie absolutne minimum które zdrowe dziecko do roku musi robić). Chyba że coś źle zrozumiałam
Powiedziała jeszcze że widać, ze juz dobrze rozwinięta emocjonalnie I ze jest duzym dzieckiem! A ja na to, że jest drobna, waży tylko 7 kg. Lekarka stwierdziła, ze jest szczupła, ale duża (długa )
Cytat:
KSIĄŻKOWE HITY CIOCI DEP

(z braku czasu wrzucam bezpośrednio linki, nie chowając ich w tekście
W pierwszym - książka zaprezentowana na stronie wydawnictwa. W drugim - jakaś recenzja, dzięki której można zerknąć jak wygląda w środku)

DLA MALUCHÓW:

Księga dźwięków
http://wydawnictwodwiesiostry.pl/tyt..._dzwiekow.html
http://krainailustracji.blogspot.de/...-dzwiekow.html

Różnimisie
http://wydawnictwodwiesiostry.pl/tyt...oznimisie.html
http://otymze.blogspot.de/2012/07/ew...o-miskach.html
http://hu--hu.blogspot.de/2012/10/ro...-pierwszy.html

Od 1 do 10 Oli Cieślak
http://wydawnictwodwiesiostry.pl/tyt...d_1_do_10.html
http://hu--hu.blogspot.de/2012/10/od...a-cieslak.html

Bardzo głodna gąsienica E. Carle
http://tatarak.com/pl/ksiazki-od-1-r...392592938.html
http://peek-a-boo-boo-by-evie.blogsp...ric-carle.html

seria Piosenki dla dzieci wyd. Muchomor
http://www.muchomor.pl/piosenki-dla-dzieci
(można zerknąć już na stronie wydawnictwa, jak wyglądają w środku)

seria Bajeczki dla maluszka Małgorzaty Strzałkowskiej
http://bajkizbajki.pl/ksiazki/serie-...i-dla-maluszka
krótka recenzja - http://czytanki-przytulanki.blogspot...eba-seria.html
http://czytajki.blogspot.de/2011/09/...magorzata.html

Gałgankowy skarb Z. Lengrena
http://babaryba.pl/sklep/index.php?p...lgankowy-skarb
http://mamaczyta.pl/bezcenna-klasyka/galgankowy-skarb

Pierwsze urodziny Prosiaczka i Drugie urodziny Prosiaczka
http://www.czerwonykonik.pl/s/ksiazka/9
http://www.czerwonykonik.pl/s/ksiazka/15
(nakład Pierwszych... już niby wyczerpany, ale może gdzieś na all da się jeszcze wyhaczyć )
http://przeczytalamksiazke.blogspot....leksandra.html

Gdzie idziemy
http://www.zakamarki.pl/index.php/gdzie-idziemy.html
http://otymze.blogspot.de/2012/03/ew...-pokazuje.html

Seria o Maksie Barbro Lindgren
np. http://www.zakamarki.pl/index.php/la...kartonowa.html
http://poczytajmi.blox.pl/2007/10/Seria-o-Maksie.html
http://wspolneczytanie.blogspot.de/2...akamarkow.html

Lokomotywa Tuwima
http://merlin.pl/Lokomotywa-ksiazecz.../1,512638.html
mała, rozkładana harmonijkowo książeczka, niestety nic o niej ciekawego nie znajduję w necie, ale polecam z czystym sercem

Wszystkie wymienione książki są pełnokartonowe - też tym kierowałam się teraz w wyborze
Jesteś wspaniała! Dziękuję!

Cytat:
Informuję, że mój plan wożenia dziecka w gondoli do końca lutego wykonałam.
Dzisiejszy spacer miał być ostatnim przed wpięciem spacerówki, ale ponieważ (ładnie mówiąc) wieje jak na Uralu, to jeszcze się z tą zmianą wstrzymuję.
Mój plan minimum to też gondola do końca lutego i też plan wykonałam Pogoda u nas jest podła, coś siąpi z nieba, także dziś także gondolka

Cytat:
brawa dla M. za mama meme, wkrótce będzie tego więcej

Cytat:
Inauguracji spacerówki nie było. Miała być jutro, ale ponieważ strasznie wieje, to się wstrzymuję. Na chwilę podniosłam oparcie w gondoli, a jak zawiało (co ciekawe na plaży wiatr był lżejszy, niż w parku po drodze), to od razu je obniżyłam i podniosłam budkę.
ale masz pięknie z tą plażą...

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Witam o tak barbarzyńskej porze. Nocka lepsza ale mial w tym swoj udzial nurofen i czopek virbucol.
Ehhh ju sie chyba nigdy nie wyspie
oooo ja jeszcze nigdy nie próbowałam tych wynalazków, ciekawe czy by pomogło pewnie tak

Cytat:
Hej! U nas nocka jak zwykle z tym ze o 23 byl mega placz histeria bo odlozylsm malego do lozeczka i nie pozwolilam ciumkac cyca, dziasla go mecza chyba bo od 15.30 nic nie zjadl a z piersi nic mi nie leci...
pewnie ostatnio mniej karmiłaś?

Cytat:
Napisane przez allebazi Pokaż wiadomość
Orientujecie się czy po macierzyńskim muszę robić badania lekarskie kontrolne, mimo że okresowe mam jeszcze ważne? Koleżanka która wracała w zeszłym roku twierdzi że tak, księgowy naszej firmy że nie. Oboje z tych co to zawsze mają rację...
niestety nie wiem

Cytat:

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Cytat:
teściowa to temat rzeka, tak wycofała się z obietnicy wczoraj po odebraniu Nadii ze żłobka byłam tak podenerwowana i rozbita co tu robić dalej , czy posyłać czy może jednak teściowa. ALE pojechaliśmy do niej wieczorem pogadać , że boję się zostawić ją w żłobku i czy ewentualnie będzie przyjeżdżała jak zachoruje itp. Ona na to , że to mama powinna siedzieć z dzieckiem do 3 roku życia i , że pieniądze nie są najważniejsze .Tak bardzo jest jej żal Nadii , że musi iść do przedszkola więc ja na to czyli rozumiem , że mama będzie opiekować się małą- NIE ja już nie mam siły , nogi mnie bolą itp. W przypadku choroby ok. Przynajmniej mamy jasną sytuację , że Nadia na babcie nie może liczyć , czyli idziemy dzisiaj też do żłobka, ciekawe czy będzie płakać , wiem ze to zależy od mojego nastawienia , ech. Od następnego tyg będzie chodziła po 4/5 h , a potem po całym dniu.

Pumas , a chorowała Ci już mała od kiedy jest w żłobku ?

Dziewczyny dziękuję za słowa wsparcia uwierzcie mi , że jest to chol. trudna decyzja , ale cóż nie ja pierwsza nie ostatnia

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

biedna Nadusia współczuję ,ale będzie miała już z głowy więcej CI nie zachoruje...bo im mniejsze dziecko tym podobno lepiej znosi ospę
czyli przyciśnięta do muru powiedziała "nie"?
czyli miałysmy dobre przeczucia, ze coś kręci...
myślę, ze to lepiej dla Was, zobaczysz, wszystko się ułoży, złobek tez ma swoje zalety, dzieci sie socjalizują... nawet jeśli trochę pochorują to z czasem się też uodpornią nieco. nie bedzie źle.

Cytat:
Emil nie ma żadnej alergii!
super!!!!!!

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2013-03-01 o 09:45
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-01, 09:45   #1378
ewka5891
Zakorzenienie

Kasik na pewno Nadia szybko zaklimatyuje w żłobku, będzie dobre a Tesciowa mogła od początku być szczera wobec Was a nie widzieć Was za nos z opieka nad mała!

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 09:49   #1379
Soleilka
Zakorzenienie

Hej... U nas od miesiąca noce tragiczne Chyba dolne dwójki nam idą...

Wszystkiego naj dla wczorajszych i dzisiejszych jubilatów

Pisałyście o książkach, naszym hitem jest Biblioteczka Malucha - Zwierzęta.

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 09:52   #1380
phdwao
Zakorzenienie

Linka karmie od miesiaca mniej czyli o 16, 19, 22,2 i 6 z tym ze tylko o 16 mam w miare prlne piersi mam nadzieje ze za 2 tygodnie jak wroce do domu to sie na nowo ruszy bo bede karmic rowniez przed poludniem, oby bo maly mm nie chce zabardzo, w sumie to dostaje o 8 rano ok 100ml ale to lyczkami na kilka podejsc zje. Na szczescie obiady wcina i jogurty tez

Sha co do johurtow putalam o nie padiatry i mowila ze to po 6 miesiacu jaknajbardziej dawac dziecku, sa dobrze skomponowane, w zadbym wypadku(oczywiste!) nie dawac danonkow do 2 roku zycia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości