|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
AGA moj zrobil ostatnio identycznie!!!
![]() Dziewczyny, moja Mala ma katar, troche jej odciagnelismy, przezroczystych glutow, ale co robic, isc do lekarza??czekac??
|
#4202 | ||
|
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- Cytat:
2. nie pomoge 3. ja jestem na tak, mam sporo zabawek po kimś. te plastikowe myję, pluszane piorę i jest ok
|
|
#4203 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39511839]A ja zarezerwowałam wakacje ![]() http://www.izerskipotok.pl/index.html[/QUOTE] Ale tam fajnie ![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39513209] [/QUOTE]Ale ładne ![]() Cytat:
2 Maxi Cosi Cabriofix, dlatego że do stelaża wózka pasuje ![]() Cytat:
Dziewczyny gardło mnie boli! Jestem przerażona, mam już wizję że wracamy do szpitala znów z zapaleniem płuc Chyba się załamię tak się boję że Misia zarażę |
|||||||
|
|
|
#4204 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja mała ma pleśniawki na szczęście to dopiero początek i tylko języczek---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- Cytat:
|
|
#4205 |
|
Zakorzenienie
|
propo mężów w nocy
Mały zaczął płakać w łóżeczku, a ten mnie na ręce i "ciiiiiiii" |
|
|
|
#4206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. My mamy maxi cosi City, ten bo ma 4.0 w testach, wagę do 13 kg i co za tym idzie duży do roku wystarczy. I jest w miarę tani ok 350 zł. Bardziej będę się przykładać do tego drugiego ww którym Ola będzie jeździła bardzo długo. 3. Ja kupuję używane ubranka i zabawki też kupiłam jej na all używane. Ma 2 lamaze one są strasznie drogie, a ja zapłaciłam za dwie jak za jedną. Dzieci bardzo lubią te zabawki. Jedynie to karuzelę ma nową, bo dostała na to pieniądze od prababci. |
|
|
|
|
#4207 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kolejna ciężka noc za nami. Małą męczą gazy w nocy- teraz już wiem i dlatego ciągle się budzi. Dziś wzięłam ją do naszego łóżka, bo już nie mam siły wstawać co chwilę. Nad ranem położyłam ją na brzuszku i tak pospała dwie godziny. Bidulka moja. |
||
|
|
|
#4208 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
Cytat:
|
|
|
|
|
#4209 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej! hej!
dzisiejszy dzien zaczal sie cudownie ![]() moj synus postanowil zrobic mamuni prezent z okazji rozpoczetego 10tz i zrobil piekna qpencje Cytat:
![]() Cytat:
1- ja tak karmie od samego poczatku i jest ok. tylko jak maly chce sie napic to wtedy podaje mu pozniej jeszcze raz ta sama piers... 2- my mamy maxicosi. chcielismy fotelik ten firmy i nzadnej innej. nam zalezalo zeby nie bawic sie w zakladanie pasow i kupilismy fotelik pebble z baza isofix. rewelacyjna sprawa, polecam!!! zapiecie i odpiecie fotelika trwa 3 sekundy i jest dziecinnie proste. jedyna "wada" to cena to ustrojstwo jest cholernie drogie. ale ja kupilam wlasnie uzywke za 50% nowego i nie zaluje. zarowno baza jak i fotelik sa w super stanie, bezwypadkowe. jesli bedziesz kupowac uzywke to zazycz sobie zdjecie fotelika bez pokrowaca. wtedy widac ten styropian czy jest caly czy nie.... 3- ja zracji tego ze do miasta i co za tym idzie do SH mam ponad 20kilosow wiec u mnie odpada takie kupowanie... no chyba ze allegro ciuszki mam uzywki wlasnie z all, jakies 95% i nie zaluje bo wygladaja jak nowki lub prwie nowki a cena .... bez komentarza nad zabawkami jeszcze sie nie zasrtanawialam, ale gdybym miala mozliwosc to bym brala. zabawki sa drogie a dzieciaczki wiadomo jak sie nimi bawia - 5 minut i dziekuje ![]() sorki za pogrubienie, cos mi sie popitolilo
Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2013-03-01 o 09:23 |
||
|
|
|
#4210 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny my od wczoraj w domu. Mamy wielkie problemy z kp od wczoraj musieliśmy podać mm. Powiedzie mi czy jest coś na brzuszek co mogę podać od 3 doby życia? BioGaia czy coś? Proszę o szybko pomoc.
I jak jest z tymi witaminami jak kp to D i K, a jak mm to samo D?
26.02.2013 18.11.2014 Edytowane przez iffonka7 Czas edycji: 2013-03-01 o 09:47 |
|
|
|
#4211 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie włączyłam tv a tu o bólu porodowym
ale noc za nami, młody wyspał sie w dzien to od pónocy do 4 nad ranem buszował, nie pomogło nawet wziecie go do łóżka
|
|
|
|
#4212 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: ot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39512427]NFZ Żartujesz? jako dziecko byłam u rodziny na cudownych wakacjach w Gryfowie, a teraz mnie tam ciągnie znów. Mało tego, okazało się, że znam z innego forum dziewczynę mieszkającą naprzeciwko tej agroturystyki! a przyuważyłam, bo na stronie mają jej bloga podlinkowanego [/QUOTE]Cytat:
Nie, a powinnyśmy??? Cytat:
Dziewczyny, zasugerowana Waszymi opiniami o BioGai, postanowiłam ją zakupić i powiem Wam, że to drugi dzień, kiedy moja córcia strasznie płacze z powodu brzuszka i macha nóżkami, a po kropelkach się uspokaja. Właśnie sobie po nich smacznie śpi, a ja oczywiście zamiast chałupę ogarniać, prasować, szykować obiad to co robię? Wizażuję.
|
|
#4213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmm, tak wczesnie to nie wiem czy cos mozna... a z wiataminkami jest tak jak piszesz |
|
|
|
|
#4214 |
|
Zadomowienie
|
Moja laktacja się jeszcze nie rozwineła i mały się nie najada, w szpitalu też musiał być dokarmiany. Mam problemy z dostawianiem, mały nie chce łapać piersi.
|
#4215 | |||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
czasem z jednej zjada, to następne karmienie jest z drugiej.Używki nie chciałam, bałabym się, wyjątkiem jest odkupienie od kogoś znajomego dobrze. Zabawki - mam i nowe, i używane. Ale kupuję tylko takie, które można dobrze wyczyścić. stąd brałam kilka: http://allegro.pl/show_user.php?uid=17168864 teraz nie mają nic, ale to jest user który z anglii sprowadza używki, fajne ma Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#4216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nawal juz mialas? glowa do gory, z dnia na dzien bedzie coraz lepiej. przystawiaj malego jak najczesciej bo wtedy dajesz znak piersiom zeby produkowaly mleczko. i od samego poczatku ucz malenstwo prawidlowego lapania piersi bo inaczej porani ci sutki. musi obejmowac buzka cala otoczke. jak zle zalapie to jeszcze raz. i przystawiaj malego jak ma szeroko otwarta buzke wtedy jest sansa ze wlasnie ladnie obejmie otoczke. mozesz go np polaskotac w brudke wtedy powinien otworzyc buzke ------------------- napisalam esa do wisienki bo sie martwie co z malutka i to biegunka
|
|
|
|
|
#4217 | |||
|
Zakorzenienie
|
lekarz pediatra na dzień dobry zapytał czy przy karmieniu piersią biorę witaminę D
troszkę mnie zdzwiło to pytanie bo oczywiście tylko dziecku podaje a on powiedział,że jak chce mieć zdrowe zęby,włosy i kości to koniecznie muszę brać Cytat:
Cytat:
a podanie mleka mm będzie jeszcze bardziej obniżać laktacje. 20 ml ściągniętego mleka to wcale nie jest mało dowiedz się gdzie możesz zbadać swoje mleko pod kątem właściwości odżywczych- w szpitalach powinnaś załatwić to bez problemu wtedy będziesz wiedzieć czy wina jest w Twoim mleku jeśli chodzi o problem z brodawkami to karm z pod pachy-taka pozycja pozwala dobrze oprożnić kanaliki, jest zbawienna przy zastojach itp a jak mała nie może chwycić piersi to chwyć cycka z pod spodu całą dłonią,tak aby kciuk był przy mostku a pozostałe palce poziomo pod piersią Cytat:
a co do fotelika to mamy maxi cosi city bo pasuje do wózka |
|||
|
|
|
#4218 |
|
Zakorzenienie
|
Ezzo, tak, na pewno poprawnie łapie, w tej kwestii nie mam wątpliwości, łapie moją całą brodawkę z otoczką i odpowiednio układa na niej buzię, więc problem nie leży w przystawianiu.
Marsi, niestety nie mogę spod pachy - moja niunia jest tak ruchliwa, że strasznie się wierci, jak ją karmię spod pachy i się ciągle odkleja wtedy... Próbowałam kilka razy i za każdym razem jest to samo. Najlepiej nam idzie karmienie na leżąco, wtedy jest spokojna i skupiona na jedzeniu. A dokarmiam ją tylko wtedy, kiedy naprawdę muszę - tzn w piersiach pustki, a mała dalej chce jeść... Wtedy jej daję butelkę, nigdy zamiast mojego mleka - tylko ewentualnie po nim, jeśli jest go za mało. Ale walczę, dziewczyny, walczę i się nie poddaję. Dopóki jest mleko, chociażby kropelka, dopóty będę małą przystawiać. A po dzisiejszej nocy mam trochę lepszy humor, bo moje piersi wyprodukowały bardzo dużo mleka, mała jadła co 3h i piersi przed każdym karmieniem były kamienne, nie musiałam jej podstawiać do dwóch, bo się najadała z jednej... Może to jakaś poprawa, po tej herbatce? Zobaczymy, będę obserwować w ciągu dnia. Oby, bo mi zależy na kp. Nie chcę karmić mm, jeszcze nie teraz, planowałam odstawić po 6. miesiącu... Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-03-01 o 10:22 |
|
|
|
#4219 |
|
Zakorzenienie
|
wisienka odpisala ze nie bylo az tak bardzo żle i wlasnie wracaja do domu
napisze wiecej na forum
|
|
|
|
#4220 |
|
Zadomowienie
|
Black 3mam kciuki za Twoją laktację, oby się udało, a jak nie wyjdzie to pamiętaj, że to żadna tragedia. Na butelce też zdrowiuśkie dzieciaczki rosną!
Meduzza brawo za opis, superancki ![]() Przedstawiam Wam zdjęcie z serii "Jak foch to foch" albo "Jak mnie jeszcze raz obudzisz to ci PIF PAF zrobię!"
|
#4221 |
|
Zakorzenienie
|
Maluchna, dziękuję i oczywiście, masz rację - ja nie mówię, że mm to tragedia, nie nie.
Tylko chciałabym karmić piersią po prostu. |
|
|
|
#4222 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
ale u nas dziś paskudnie... A wczoraj tak pięknie i słonecznie było... Dalej nie dostałam @ chociaż brzuch mnie pobolewa. Wkurza mnie już to. Apropo anty to cały czas się zastanawiamy. Zastanawiam się nad mireną... |
|
|
|
#4223 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39522117]Poczytaj może na ginekologii?
Po cc spirala nie jest zalecana. [/QUOTE] to mnie pocieszylaś ;] jednak zapytam co sadzi moja gin ;p Wróciłam ze szczepienia mojej kruszynki, MASAKRA!!!!! Ide tulic
|
|
#4224 |
|
Wtajemniczenie
|
Nazeczona GRATULUJĘ
|
|
|
|
#4225 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4226 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Marsi, pediatra poleciła mi na ulewanie syrop gastrotuss baby - ale niestety nie dla nas, tak samo jak nutriton - po obu rzeczach mega rzadka kupa :/ |
||
|
|
|
#4227 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a tak wogóle to piersi właśnie nie powinny być kamienne, to raczej przy nawale się zdarza albo jak długo są nieopróznione zobacz jeszcze tutaj http://baby-under-construction.blogs...mowle-mao.html acha Black- masz możlwość pożyczenia wagi z ośrodka zdrowia/ położnej/ szpitala????? pytam, ponieważ wiem,że jeśli dziecko mało przybiera to połóżna powinna częściej kontrolować wagę mój mały podczas zóltaczki nie przybierał i dostaliśmy na kilka tyg wagę i pewnie Ty być była spokojniesza |
||
|
|
|
#4228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jejciu, jaka kruszynka... bardzo plakalo dzieciatko? |
|
|
|
|
#4229 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39522916]
Marsi, pediatra poleciła mi na ulewanie syrop gastrotuss baby - ale niestety nie dla nas, tak samo jak nutriton - po obu rzeczach mega rzadka kupa :/[/QUOTE] ojej, to niedobrze a jest jeszcze jeden specyfik, zapomniałam nazwy- ninnag podowała swojej kruszynce u nas dobrze toleruje nie ma problemu i faktycznie nie ulewa ale jak tylko nie podam to masakra się dzieje ![]() ile kosztuje ten syrop???? i jakie ma działanie skoro jest syropem a nie zagęstnikiem? Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2013-03-01 o 10:55 |
|
|
|
#4230 |
|
Konto usunięte
|
Marsi, 30zł za 200ml, podajesz 5ml po każdym jedzeniu 10-15 minut po, on jest oglnie gęsty bardzo i działa na zasadzie ścinania w galaretkę kwaśnej treści żołądka
---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Dziewczyny piersiowe - tu macie siatki centylowe wyłącznie dla dzieci kp! a lekarze w pl niestety biorą pod uwagę tylko siatki dla mm: dziewczynki: http://www.who.int/childgrowth/stand...irls_p_0_6.pdf chłopcy: http://www.who.int/childgrowth/stand...boys_p_0_6.pdf |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:17.

Temperature ma też trochę podwyższoną - 37,2. Całą noc nie spał biedny bo męczył się tym zapchanym noskiem. Na początku nic nie dałam rady fridą odciągnąć i myślałam że może znowu mu mleko poszło nosem ale nad ranem już fluczki odciągnęłam. I od tamtej pory już z 4 razy, ale tylko z jednej dziurki leci, z drugiej nic. No i już w nocy podejrzewałam że to katar jednak mimo że nie leciało bo jak mleko w przewodach nosowych to trochę pocharczy i zasypia a on biedny furczał tym nosem calutką noc i praktycznie nie spaliśmy wcale. Teraz śpi biedaczek ale tak niespokojnie,wierci się mruczy a ja wyglądam jak zoombie. Nie da się do łóżeczka odłożyć tylko u mnie na rękach śpi 

wstawiam fotkę spacerową
na szczęście to dopiero początek i tylko języczek