|
|
#1381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
Cytat:
![]() rozkręci się na nowo, kwestia częstszego przystawiania i paru dni Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2013-03-01 o 11:04 |
|
|
|
|
#1382 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Olej teściową, jeszcze potem by wypominała, że zajmowała się małą. Mogła od początku powiedzieć, że nie chce opiekować się Nadią i już. No moja strasza gorzej ospę przechodziła. Trzy albo cztery dni tylko leżała/przysypiała. Jeszcze nigdy żadna choroba tak na nią nie wpłynęła, a trochę chorób już przeszła. No to świetnie . Ale mam pytanie, czy badania u takiego malucha są wiarygodne? Bo z tego co mi się kojarzy, to wszyscy zalecają robienie testów dopiero po 5 r. ż. Danonków to lepiej w ogóle unikać. |
|
|
|
|
#1383 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1384 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A myślałam, że Phdwao nie używa Jedo tylko już Maclarena ![]() Maciejka powiedz mi czy u R. ulewanie się skończyło jak zaczęła siedzieć? U nas nadal jest spore, po jedzeniu obiadków to już nie taka mała sprawa jak samym mleczkiem. Wszystko muszę od razu namaczać albo zapierać i tak kilka razy dziennie Nie mogę się doczekać kiedy się to skończy![]() Cytat:
Cytat:
![]() Napisałam maila do sprzedawcy ale na razie zero odzewu ![]() Wiem, że to takie treningowe mama bez świadomości ale i tak się wzruszyłam, a jak powie świadomie to chyba będę jak bóbr beczeć Cytat:
![]() Ja przesilenie mam co roku, to taki kompletny brak sił, mega zmęczenie, senność. W tym roku jeszcze nie miałam Śmieszna sytuacja Przypomniał mi się ten film -tam owijali dziecko w gazety i sznurek Swoją droga bardzo fajny film, polecam a Clive wygląda w nim...![]() Cytat:
Biedna mała, a panuje opinia, że im młodsze dziecko tym lżej przechodzi ![]() Cytat:
![]() Super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!! Czyli jednak skóra atopowa? Cytat:
Czekam na to
|
|||||||
|
|
|
#1385 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1386 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1388 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
* Intensywne ulewanie skończyło się w czasie choroby, jakoś między świętami a Sylwestrem. Samodzielnie siadać i siedzieć bez podparcia zaczęła miesiąc później, ale chyba 7 stycznia zaczęła klęczeć prosto przy szczebelkach i później przy nich siadać. A przed klęczeniem było podciąganie się do tego klęku. Także najpierw skończyło się wielkie ulewanie, a kilka dni później (a nie wcześniej) dążyła do pionu. Widzę, że nie powinnam jej czyścić noska po jedzeniu, bo wtedy ulewa mimo "poważnego wieku". Cytat:
za diagnozę!Wydaje mi się, że u nas butelka podrażniała dziąsła bardziej niż łyżeczka, tylko pod warunkiem, że jej tej łyżeczki nie dałam do rączki. Jak wkładam do buzi i szybko wyciągam kierując do góry, to nie boli... tyle, że ona całkiem ładnie celowała sobie tą łyżeczką do buzi, a teraz jak jej pozwolę, to sprawdza paluszkami, co jej daję, kręci łyżeczką i bardziej się brudzi. Oczywiście muszę jej na to pozwalać, bo to przecież element nauki... tylko czasem nie chce mi się jej przebierać (albo nawet kąpać) tuż po jedzeniu. * Dzisiaj miało wiać, a jest pięknie... czyli mogłabym iść ze spacerówką! Czekam na listonosza, więc mam jeszcze trochę czasu na decyzję. Cytat:
Cytat:
Widzę wzmiankę o jogurtach... wczoraj dałam młodej jodurt Nestle z malinami (chyba po 6. miesiącu). Sądząc po mince uznała to za paskudztwo, ale jadła, a pod koniec nawet szeroko otwierała buzię. Reakcji układu pokarmowego nie oceniam, bo mogła wynikać z czegoś innego. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2013-03-01 o 12:24 |
||||
|
|
|
#1389 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ad2. Smaruję ją spirytusem. Najlepszy jest spirytus albo gencjana. Mamy specjalny puder, ale jednak stare sposoby są najlepsze. W przychodni wiedzą, że to na pewno ospa, bo wczoraj dzwoniłam. Wierz mi, że jeszcze nie ma tego tak strasznie dużo. Kaja miała zdecydowanie więcej, a może być jescze gorzej, bo praktycznie jedno na drugim. Nadia nie goraczkuje, czuje się nawet dobrze, więc nie ma potrzeby, aby ją znowu oglądała. Z resztą za pierwszym razem pytałam, czy mam przyjść z N., jak będzie miała więcej kropek, to powiedziała, że nie ma potrzeby. ad3 My od jakiegoś czasu (może z miesiąc) podajemy jogurty z hippa i Nadka je bardzo lubi. Zjada chętnie i sporo i nie ma kłopotów z brzuszkiem po nich.
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10716;88/st/20070417/n/Kaja/k/e2c9/age.png http://www.suwaczki.com/tickers/iv099vvj87icbg1b.png https://wizaz.pl/forum/album.php?u=42773 Edytowane przez buena Czas edycji: 2013-03-01 o 12:46 |
|
|
|
|
#1390 | ||||||||||
|
Rozeznanie
|
Cześć,
Cytat:
za meme! Doczytałam, że łyżwy dobre . Swoją drogą w sam raz zakup na początek marca Cytat:
Cytat:
Pisałaś niedawno, że kupiłaś materiały i będziesz szyła jakieś szmatki. A co konkretnie? Pochwal się jak skończysz Cytat:
Cytat:
My jeszcze od czasu porodu nie kupiliśmy żadnej paczki pampersów. Mam jeszcze mały zapas - może na 2-3 miesiące . Teraz muszę zacząć rozglądać się za promocjami na kolejny zapas pieluszek dla kolejnej dzidźki.Cytat:
Cytat:
. To są argumenty przemawiające do mnie za wyciągnięciem spacerówki. Tym bardziej po wczorajszym spacerku w gondoli Dziękuję i wzajemnie. Cytat:
Cytat:
![]() No i same dobre wiadomości od neurologa .Cytat:
|
||||||||||
|
|
|
#1391 |
|
Zakorzenienie
|
Linka wiesz ja mialam wrazenie ze ja cos boli nie wiem czy o zeby czy co..
do tego miala stan podgoraczkowy wiec nawet sie nie zastanawialam nad podaniem tego... Obudzila sie po raz pierwszy o 5. Jade dzis po spacerowke
|
|
|
|
#1392 |
|
Zakorzenienie
|
Linka super ze potwierdzilas to co wiemy wszytski, ze z M dobrze
Jestes spokojna i gites, czasem tez myslr zby isc z malym do takiego specjalisty ale przeciez jest wsystko dobrzeBuena chce uszyc malemu jakies oryginalne ciuszki, tylko musze przysiasc do tego, jak juz cos uszyje to pokaze ![]() Karolina zalozylismy teraz jedo spacerowke bedIemy na razie uzywac obi, az bedzie cieplutko |
|
|
|
#1393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wszystko w swoim czasie
|
|
#1395 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Dziś mam okropny dzien mały cały czas marudzi, a Amelka jest tez denerwująca. ![]() Za to wczorej byłam na zakupach i kupiłam soebie ta różową sukienkę o której już wam wcześniej pisałam, i dodatkowo kupiłam sobeie bluzkę i zakiet w "butiku". Musze kończyć bo mały znowu daje popalic. Mam nadzieje że wieczorem jak pojda dzieciaki spac to uda mi sie do Was zajrzec
|
#1396 |
|
Zadomowienie
|
dziękuję za słowa otuchy
trochę zjadła ![]() |
|
|
|
#1397 |
|
Zakorzenienie
|
bedzie dobrze tylko musisz wyluzowac bo Nadusia widzi ze Ty sie denerwujesz jak ja zostawiasz i sama tez sie przez to stresuje
|
|
|
|
#1398 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam u fryzjera i mam odświeżoną fryzurę, jakoś mi tak fajniej.
Wieczorem idziemy do knajpy Połżę małą spać, a potem wybywamy. Mam nadzieję, że dziecię szybko zaśnie ![]() Mała cały dzień próbuje wstawać. Jak tylko czegoś się chwyci to zaraz próbuje wstać ![]() Tymczasem uciekam, mam nadzieję, że potem znajdę chwilę, aby coś poczytać. |
|
|
|
#1399 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
* Jak próbuje, to niedługo wstanie. Przed chwilą młoda mnie zadziwiła. Nie pamiętam, czy wspomniałam, że w ubiegłym tygodniu młoda próbowała stać w łóżeczku bez trzymanki. To na pewno było kilka świadomych prób i "rekord" stanowiło utrzymanie się przez 3 sekundy. Przed chwilą na nią spojrzałam, a ona wpatrując się w monitor i gryząc gryzaczek stała sobie jakieś 2 minuty. A co do przyzwyczajania do nocniczka, to na pewno wie, kiedy siusia. Jak akurat stoi, to na tą chwilę kuca, a z nocnika właśnie wtedy chce uciekać. W ciągu ok. 10 prób (bo jak płakała, to dałam jej spokój, żeby nie miała jakiś negatywnych skojarzeń) już dwa razy zdążyła wstać. Próbuje wstawać prawie cały czas, ale w tym momencie ta chęć ucieczki się nasila.
|
|||
|
|
|
#1400 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
boziu wiosna idzie |
||
|
|
|
#1401 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
nadrabiam Was na bieżąco, ale pisać nie mam co ![]() dziś miałam też fajny dzień-byłyśmy z Lilką na spotkaniu i kawce z moimi dwoma koleżankami, dostała małe upominki-pluszową kaczkę-grzechotkę i piszczałkę...obie bardzo wygodne do gryzienia ![]() ![]() ![]() sama zakupiłam jej zabawki do kąpieli-ośmiorniczki http://image.ceneo.pl/data/products/...iczki-2756.jpg zdaje się, że chyba ktoś na forum je ma-nel_a???? ![]() : confused:Lilka już w kąpieli siedzi, dziś je dostała i fascynacja wielka poza tym już drugi dzień nadaje "bababababa"-teraz już wyraźnie...a miało być "mama", "tata" i wydaje mi się, że jak biję jej "brawo", to próbuje niezdarnie naśladować jutro jeszcze ją przyobserwujęKarolinaPW współczuję ulewania Marcinka....moja też dość długo ulewała, bo do ok. 5,5 miesiąca, ale minęło bezpowrotnie...nieraz jej się zdarzy, ale to jak od razu po jedzeniu przewróci się na brzuszek-ale to raz na miesiąc może....aha i gratuluję łyżew ![]() Dziecię już śpi to idę poleżakować, bo u Nas regularnie-pobudka przed 7
|
#1403 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Wpadam tak na chwilę powiedzieć, że byłam dziś z małym w ośrodku zważyć go i zmierzyć, bo dzisiaj skończył 8 m-cy Od ostatniego pomiaru miesiąc temu przytyło mu się 460g i waży 8360g, podrósł 4cm i ma 75cm - tu mnie zaskoczył Idzie w tatę jak nic, bo też wysoki i szczupły ![]() Współczuję tych ciężkich przepraw z ząbkami, marudzeniem w dzień i częstymi pobudkami w nocy U nas w tym względzie nic się nie zmieniło... Nowe ząbki jeszcze nie wyszły, w nocy mamy mnóstwo pobudek, w dzień różnie...Kasik będzie dobrze, malutka na pewno się zaklimatyzuje a Ty też myśl pozytywnie, bo ona patrzy na Twoje reakcje i stąd czerpie informacje, że czegoś należy się bać bądź też nie... Będzie ok ![]() Karolina u nas było tak samo jak u Karolki... Mały ulewał strasznie, ale minęło, więc i u Was minie pewnie już niedługo ![]() Za wszystkie nowe umiejętności ![]() Wybaczcie, ale nie dam rady teraz więcej odapisać... Jak mi się coś przypomni to jutro nadpiszę Dobrej nocy |
|
|
|
#1404 |
|
Zadomowienie
|
Nadalka jak w nowym gniazdku?
|
|
|
|
#1405 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze będziesz zadowolona, że tak wyszło, zobaczysz ! Żłobek to nie więzienie dla dziecka, ono ma tam naprawdę dobrze - jest z innymi dziećmi, cały dzień się bawi, je, śpi itd Także życzę Ci dużo pozytywnego myślenia i błagam, nie zamartwiaj się, ona jest jeszcze malutka, łtwiej jej znieść rozłąkę teraz, niż np. za 2 miesiące. B. jeszcze nie chorowała, oby jak najdłużej. Zresztą ja tam dzwonię i pytam, czy dzieci zasmarkane, bo jeśli tak, to nie puszczam mojej. Wiem, że to żadne zabezpieczenie, bo przecież wirusy są w powietrzu, no ale jakoś czuję się pewniej. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tż chciał owinąć w papier totaletowy i założyć siatkę na pupę, żeby nie ulała łóżka :P Także w sumie podobny kreatywny pomysł :P Cytat:
Cytat:
Ja nie przychodzę w trakcie, nawet jak przychodzę po nią, to pytam po cichu, gdzie ona jest i co robi, bo jak się ładnie bawi albo je, to nie chcę, żeby wiedziała, że już jestem, bo się rozkojarzy. Cytat:
Rozumiem, że z małą ktoś zostaje? :P Moje dziecko ma odruch wymiotny na mleko. Nie do pomyślenia. Albo nie pasuje jej ten Bebilon 2, albo w ogóle odrzuca mleko. Musimy kupić znowu Hipp i zobaczymy. |
|||||||
|
|
|
#1407 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1408 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
Dzień upłynął pod znakiem ćwiczeń w podnoszeniu się na kolanka (Leoś ) i hałasów z remontowanej klatki schodowej (małż ). A o do mnie to objadłam się rogalikami z marmoladą, które przyniósł nam szwagier i generalnie jakoś tak zmitrężyłam dziś czas...Cytat:
dla Mhistoria z łyżwami niezła ![]() Cytat:
hehe, dobrze, że macie troche tetry ![]() Cytat:
a drapie się?Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Aaa i Leoś już wcale nie ssie piersi. Nawet się z tego cieszę, bo nie będzie trzeba go odstawiać
|
|
#1409 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla R. Ależ ona robi postępy!![]() Cytat:
za postępyhej! Jak tam przeprowadzka? Jesteście już w nowym mieszkanku? Jak wrażenia? Cytat:
i za wymiary
|
|
#1410 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pediatra uspokoiła mnie, że spokojnie mozna je codziennie podawacspórbuj inne mleko, ale moze byc tak ze mała nie lubi mleka i zaczyna to pokazywac, moje dziecko takie bedzie, bo to widze, z reszta tz jest antymleczny super ![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:42.

.Tak bardzo jest jej żal Nadii , że musi iść do przedszkola więc ja na to czyli rozumiem , że mama
za mama. 
Nie mogę się doczekać kiedy się to skończy

Przypomniał mi się 
Chciałam ja pokazać tym bardziej, że nigdy nie widział jej żadnen tego typu specjalista. I chociaż byłam (prawie) pewna, że wszystko ok, to chciałam to jeszcze usłyszeć. No i usłyszałam 

U nas w tym względzie nic się nie zmieniło... Nowe ząbki jeszcze nie wyszły, w nocy mamy mnóstwo pobudek, w dzień różnie...
Ten kto zamówił łyżwy a dostał skakankę musiał być jeszcze bardziej zdziwiony