Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-01, 21:57   #1441
Irmusia81
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Podziwiam Cię za tak długie ściąganie mleczka.
niepotrzebnie To u mnie tak naturalne, jak u Ciebie przygotowanie mm. Przyzwyczaiłam się po prostu.

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
t
no tak, nie tez to sie mnie podoba a anawet obrzydza, tylko Jas nei chce pic z butli to nie wiem czy moge go narazac na brak mleka, je go i tak malo bo mam malo pokarmu, dopycham go kaszka mleczna czy jogurtem ale jak nie dostanie cyca to bedzie za malo, nie wiem co robic z tym fantem

wiecie co zachciało mi sie placka drożdzowego z malinami(taki jadłam tuz po porodzie) no i pieke sobie wlasnie ale jestem happy bedzie na jutro rano
rozumiem, że to problem A z kubeczka? Albo łyżeczką?Z niekapka? Pewnie już wszystkiego próbowałaś... Ciężka sprawa...

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
nooo też bym tak nie chciała
tylko kiedy odstawić, żeby nie za wcześnie a jednak nie za późno..?
szczerze mówiąc wydaje mi się, że teraz jest ten moment. Tzn tak między 8 a 10 miesiącem. Bo w tej chwili dziecię jeszcze niemobilne, a jednak już całkiem niedługo może się to zmienić...

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

Cytat:
wlasnie 1110zł poszło w pi.zdu
Cytat:
na szczęście nei zapsulam, zrobiłam przelew na zakichany abonament radiowo telewizyjny, z apomnielismy placic potem olalismy i teraz przyszedl rachuneczek z kara i odsetkami
buuuuu
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 22:00   #1442
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość

rozumiem, że to problem A z kubeczka? Albo łyżeczką?Z niekapka? Pewnie już wszystkiego próbowałaś... Ciężka sprawa...
wszytskeigo tymi sposobami wypije przy dobrych wiatrach 100ml ale na kilka podejść nie od razu

dziewczynyw ielkie buu, tymbardziej teraz, gdy z kasa krucho, ale wyżalilam sie kumplom w pracy i patrzę na to inaczej, ludzie maja gorsze problemy a pieniądze sie zarobi
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 22:02   #1443
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
no jest taka siatka,która nie pozwoli by kocyk spadł,a to takie waażne zajrzyj pod podnóżek i zobaczysz tam taka kieszonkę i z niej wyjmij siatke kurde bedziesz zadowolona wózek ejst rewelacyjny ja sie dzis posniecalam nawet folia przeciwdeszczowa, super jest
U mnie nie ma tej siatki wrrr jutro ide w trase

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 22:03   #1444
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
U mnie nie ma tej siatki wrrr jutro ide w trase
ej no jak to? musze zrobic ci foto gdzie to mam oo zdaj relacje
Stary 2013-03-01, 22:06   #1445
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
ej no jak to? musze zrobic ci foto gdzie to mam oo zdaj relacje
No znalazlam ta kieszonke ale w niej pusto :/

Amelcia
Stary 2013-03-01, 22:07   #1446
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
No znalazlam ta kieszonke ale w niej pusto :/
łoo jak to, kurde
Stary 2013-03-01, 22:13   #1447
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:
Bebe fota bedzie jutro

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
hej
Hej! Co tak smutno, samo hej?
Cytat:
wlasnie 1110zł poszło w pi.zdu
Cytat:
na szczęście nei zapsulam, zrobiłam przelew na zakichany abonament radiowo telewizyjny, z apomnielismy placic potem olalismy i teraz przyszedl rachuneczek z kara i odsetkami
To niefajnie... .
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 22:23   #1448
karolka110
Wtajemniczenie

zapomniałam powiedzieć, że podkarmiam Lilkę także jogurcikami z Hipp'a-dzięki phdwao za inspiracjęzaczęłam od serka z owocami-po dwóch razach było ok, dziś był jogurcik, oby wszystko było dobrze:pros i:
zajrzę teraz za tym z Nestle-swoją drogą w DE i serki i jogurty z Hippa mają oznaczenie, po 7.miesiącu, a w PL jogurty po 6., a serki po 9....ciekawe....a smaki identycznea Nestle w Polsce po 6., a tu po 8.i bądź tu mądry.....
zakupiłam ten serek tylko dlatego, że u Nas nadal cyrki z jedzeniem-Mała w dzień wcale nie chce mleka....
rano je kaszkę-dziś zjadła jedynie 6 łyżeczek,
koło 12 znów inną kaszę-zjadła na 150ml wody,
potem koło 15 kilka łyżek jogurtu,
no i o 17.30 duży obiadek 190g....
potem dokończyła jogurt przed 19,
ok 19.30 mleko 170ml przed snem
i teraz 200ml na śpiocha....
no i nie wiem czy to wystarczywcześn iej samego MM piła po 800ml, a teraz ledwo 400....mam nadzieję, że mimo to zdrowo rośnienie wygląda na niezadowoloną, ale martwi mnie to i już....
wolałabym dać jej np normalny jogurt naturalny, ale nie wiem czy mogęczy lepiej nie ryzykować i dawać te dla dzieci.....
Mamcia-gratuluję zakupu, czekam na fotki z Amelką w nowej furze
Stary 2013-03-01, 22:52   #1449
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
łoo jak to, kurde
Juz znalazlam ale ze mnie ciec

Amelcia
Stary 2013-03-01, 23:14   #1450
blueberry88
Zakorzenienie

Mamcia, kusicie! Heh 4 tys. poszly w samochód
Phdwao, masakra! To kiedys placilas i przestalas?

Edytowane przez blueberry88
Czas edycji: 2013-03-02 o 09:46
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 23:32   #1451
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
zapomniałam powiedzieć, że podkarmiam Lilkę także jogurcikami z Hipp'a-dzięki phdwao za inspiracjęzaczęłam od serka z owocami-po dwóch razach było ok, dziś był jogurcik, oby wszystko było dobrze:pros i:
zajrzę teraz za tym z Nestle-swoją drogą w DE i serki i jogurty z Hippa mają oznaczenie, po 7.miesiącu, a w PL jogurty po 6., a serki po 9....ciekawe....a smaki identycznea Nestle w Polsce po 6., a tu po 8.i bądź tu mądry.....
zakupiłam ten serek tylko dlatego, że u Nas nadal cyrki z jedzeniem-Mała w dzień wcale nie chce mleka....
*
no i nie wiem czy to wystarczywcześn iej samego MM piła po 800ml, a teraz ledwo 400....mam nadzieję, że mimo to zdrowo rośnienie wygląda na niezadowoloną, ale martwi mnie to i już....
wolałabym dać jej np normalny jogurt naturalny, ale nie wiem czy mogęczy lepiej nie ryzykować i dawać te dla dzieci.....
Dziecku, które nie chce mleka można podawać twarożki i inne przetwory mleczne, ale na razie chyba lepiej z tych dla dzieci.
Sama zwykłe zacznę podawać około roczku, a teraz nie chcę narażać małej na ból brzuszka.

Próbowałaś kaszkę w południe przygotować na mm? Nawet, jeśli zje mniej, to będzie w tym trochę mleka. Swoją drogą też muszę przez kilka dni notować, ile młoda zjada, bo wydaje mi się, że mało.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-02, 05:54   #1452
nadalka
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za rady. Możliwe że to ten lęk. Trochę to wyglądało jak "ja tak się fajnie bawiłam a Ty przylazłaś i wszystko psujesz"
Stary 2013-03-02, 06:21   #1453
nel_a
Zakorzenienie

Hej.
Nie będzie mnie przez jakiś czas - postaram się zaglądać jak będzie to możliwe.
Wykończyłam laptopa
tzn. albo kabel albo wejście

Miłego - idę ćwiczyć

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 07:45   #1454
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za rady. Możliwe że to ten lęk. Trochę to wyglądało jak "ja tak się fajnie bawiłam a Ty przylazłaś i wszystko psujesz"
bo to tak może wyglądać, ale na pewno nie o to chodzi. Zresztą sama widzisz, że tutaj większość dzieciaczków reaguje podobnie, to co, każde woli obcych od rodziców?

a tak poza tym to cześć
nocka w miarę, Lu obudziła się dopiero o wpół do szóstej i już ją wzięłam do nas i dospaliśmy do 8

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 07:54   #1455
bebe1987
Rozeznanie

Cześć,
Pogoda dziś przepiękna! Za godzinę wybieram się na cotygodniowe zakupy z teściową. Zabieram ze sobą Gosię, bo tż śpi po nocce i po zakupach jedziemy prosto do teściów, bo szwagier ma urodziny - trzeba przygotować imprezę. Wczoraj zrobiłam mu piękny tort, rybkę po grecku, rybkę po japońsku, przygotowałam pierś na kotlety (dziś trzeba tylko usmażyć), zamarynowałam pałki od kurczaka, zrobiłam sałatkę jarzynową i mięsko do sałatki gyros. Dziś trzeba wszystko dokończyć . Na dzień dobry wklejam zdjęcie mojej uchachanej córki .

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
Wszędzie wokół piszą, że lepiej dać dziecku jogurt naturalny z owocami, niż zwykłe słodzone... Z tym, że nikt nie pisze od kiedy można ten jogurt podawać . Sama jestem ciekawa...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20130228_133007.jpg (53,2 KB, 44 załadowań)
Stary 2013-03-02, 08:01   #1456
pumas
Zakorzenienie

Cytat:
jogurty daje takie: http://hipp.dodomku.pl/salon_hipp/pr..._jogurtem.html (rózne samki) oraz takie: http://dodomku.pl/produkt/31416/7613...waniliowy.html (ten uwielbia) on w calosci sklada sie z mleka no i maly wcina je az miło, a ja jestem spokojna ze zjada mleka ile trzeba, raz opiekunce zjadl 2 pod rząd pediatra uspokoiła mnie, że spokojnie mozna je codziennie podawac a to kobieta z tych przeciwnych szybkiemu rozszerzaniu diety i dawaniu słoików

spórbuj inne mleko, ale moze byc tak ze mała nie lubi mleka i zaczyna to pokazywac, moje dziecko takie bedzie, bo to widze, z reszta tz jest antymleczny

super

aha to dobrze zazdroszcze ci ze maly nie ciagnie cyca, bo mnie to momentami irytuje juz
My też podajemy te jogurty, ale myślałam, że są jeszcze jakieś inne... Jeśli te to mamy całą szafkę :/

Małą okazuje niechęć do mleka odkąd przeszliśmy na bebilon i odkąd zaczęliśmy rozszerzać dietę. Także nie wiem w sumie, co było pierwsze.

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość

Część paczek w garderobie a resztę w szafie narożnej w Gosi pokoju (taka szafa bardzo dużo pomieści ).

j.
Ale to był jakieś prezenty, czy tak o sobie gromadzicie? Bo jeśli gromadzicie, to szczerze tego nie rozumiem :P

U nas noc beznadziejna, ja padłam jak zawsze, tż biedny do małej wstawał i wstaje od długiego czasu, a ja księżna śpię, o ile tak to można nazwać, bo wiadome, człowiek i tak się budzi.

Zaraz spadam do pracy niestety A taki piękny dzień, w końcu słońce wyszło !
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 08:15   #1457
prince_polo
Zakorzenienie

hej
strasznie boli mnie palec nie moge xginac mialam wrazenie ze ciagna nie szwy wiec sciagnelam wczoraj je sama ale boli dalej w dodatku jest czerwone. Z lekarza debil bo nie wyczyscil mi rany a zszył i jak te strupki sie oddzielilo to mam przestrzen. I w ogole zrosło sie w srodku a na zewnatrz nie mialo jak prez krew . Dosyc ze mam gul bo w srodku wlasnie nie wyczyscil i mocnoboli, to jeszccze mam przestrzen i jak bede cos robiuła to bede zachczała
mowiłam z epalec bedzie wygladał jak z horroru
a dlonie sa przeciez takie wazne

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 08:20   #1458
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Heeej
U nas pogoda piekna no piekna wiosna wiosna czuje ja w kosciach!
Jemy sniadanko i idziemy testowac bryke ; D

Amelcia
Stary 2013-03-02, 08:23   #1459
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Ale to był jakieś prezenty, czy tak o sobie gromadzicie? Bo jeśli gromadzicie, to szczerze tego nie rozumiem :P
To są pieluszki kupione przy okazji jakichś promocji. W czasie ciąży było ich mnóstwo . Dzięki temu nie musimy teraz przejmować się tym wydatkiem. Wiadomo, że do czasu, ale kupno pieluszek póki co odpada.
Stary 2013-03-02, 08:43   #1460
wanilllka82
Wtajemniczenie

Witam po kilkudniowej nieobecności

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
gdzie jest Wanillka?

trochę jestem i dużo mnie nie ma, chciałam Was trochę nadrobić zanim coś napisze ale całości na pewno nie dam rady:/ ostatnio nie mogę otworzyć laptopa jak Mlode nie śpi bo przy laptopie jest pierwszy, no i domaga się puszczenia mu ulubionej piosenki a jak jej nie puszcze to płacze dlatego unikam takich sytuacji, poza tym Młody próbuje raczkować, przerabiamy też lęk separacyjny a jak mu się coś nie podoba urządza histerie nawet kąpiel kończy się teraz rykiem bo on chce jeszcze, robi się coraz ciężej, gdzie się podziało moje bezproblemowe dziecko?

ciekawa jestem co u Was, doczytałam tylko że Lu ma ząbka
a natalka sie przeprowadziła
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 08:45   #1461
hanjah
Zakorzenienie

Hej, ale się nie wyspałam I to nie przez Marysię, ale Dorotkę... coś ostatnio bardzo źle śpi

U nas też piękna pogoda-to znaczy słońce świeci, ale nie wiem jaka temperatura. Mój plan na dziś to jechać do IKEA-ale jeszcze muszę męża namówić

Marysi już prawie całe górne jedynki wyszły Co najboleśniej odczuwam jak mnie czasem przygryzie w czasie karmienia...
A poza tym dzieci zdrowe
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 09:15   #1462
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
Witam po kilkudniowej nieobecności

trochę jestem i dużo mnie nie ma, chciałam Was trochę nadrobić zanim coś napisze ale całości na pewno nie dam rady:/ ostatnio nie mogę otworzyć laptopa jak Mlode nie śpi bo przy laptopie jest pierwszy, no i domaga się puszczenia mu ulubionej piosenki a jak jej nie puszcze to płacze dlatego unikam takich sytuacji, poza tym Młody próbuje raczkować, przerabiamy też lęk separacyjny a jak mu się coś nie podoba urządza histerie nawet kąpiel kończy się teraz rykiem bo on chce jeszcze, robi się coraz ciężej, gdzie się podziało moje bezproblemowe dziecko?

u nas to samo nie widzi mnie i od razu jest ryk.
wychodzimy z wanny ryk,
zabiore cos co akurat w tym momencie jest najwazneijsze na swiecie RYK.
ehh rozwyly sie te nasze dzieci

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Hej, ale się nie wyspałam I to nie przez Marysię, ale Dorotkę... coś ostatnio bardzo źle śpi

U nas też piękna pogoda-to znaczy słońce świeci, ale nie wiem jaka temperatura. Mój plan na dziś to jechać do IKEA-ale jeszcze muszę męża namówić

Marysi już prawie całe górne jedynki wyszły Co najboleśniej odczuwam jak mnie czasem przygryzie w czasie karmienia...
A poza tym dzieci zdrowe
czyzby Dorotka urzadzala wedrowki ludow?

U nas tez pieknie Haniu az chce sie zyc i rano wstawac

Amelcia
Stary 2013-03-02, 09:24   #1463
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

juhuuu ale słoneczko,zaraz ruszamy na dłuuugi spacer,może zajdziemy też pierwszy raz na plac zabaw
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-02, 09:43   #1464
phdwao
Zakorzenienie

Hej u nas wiosna!!! Zaraz idziemy w miasto s popoludniu idziemu na spacer po lecie i nad rzeke do tzta siostry, ons mieszka w lesie, wiecie co odkad chodze z mslym na spacer popoludni lepiej mi spo w nocy!! Dzis byla tlko 1 pobudka ma szybkie picie

Karolka niedawaj zwyklego jogurtu pediatra mowila mi ze te maja za duzo bialka na tskie dziecko i dzieci sa zaraz wysypane....

Blue ten abonament placila kiedys tesciowa bo tu mieszkali:////

Pumka poza nestle i hippem sa jogurty bobovita w pudeleczku

Olcia milej zabawy na placu!!

Mamka ale jaja jak moglas te siatki nie zuwazyc!! Ja sie kurzylam sasiedzi dzrzwi obok wyczaili naszego maclarena i kupili identyczny!!!!
Stary 2013-03-02, 09:44   #1465
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość

eee ząbka to jeszcze nie ma, tylko mi się wydaje, że widzę go pod dziąsłem ale pewności nie mam

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
juhuuu ale słoneczko,zaraz ruszamy na dłuuugi spacer,może zajdziemy też pierwszy raz na plac zabaw
my już po spacerku, o plac zabaw zahaczyliśmy na sekundę, Lu "pozjeżdżała" na zjeżdżalni pierwsze dwa razy nie ogarniała co i jak a potem zaczęła się śmiać Posadziłam ją też na chwilkę na takiego konika na sprężynie i się bujała, też się jej podobało No niedługo place zabaw będą obowiązkowe Szczęśliwie taki jeden mały mamy pod naszym blokiem

dotleniła się i poszła teraz spać, a potem zmykamy na basen

Stary 2013-03-02, 09:46   #1466
blueberry88
Zakorzenienie

Hej!
Piękne słońce, a ja miałam zj**ny poranek - nie możemy się dogadać z tż.
Poza tym muszę wziąć się za sprzątanie, bo przez to słońce widać kurz
TŻ wziął Małą i poszli do teściów - on będzie zakładał tarcze ledowe do auta, a Małą zajmą się dziadkowie, potem ja dołączam na obiad

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Phdwao, rozumiem. Szkoda tej kasy, ale już i tak nic nie zrobicie. W ogóle ten podatek to absurd.
Stary 2013-03-02, 09:47   #1467
agunia82
Zakorzenienie

Phdwao trzeba było wyrejestrować odbiornik i tyle

Stary 2013-03-02, 09:47   #1468
buena
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Mam córcię! W moim mieszkaniu sobie nie pobiega, więc chyba czeka mnie dużo ruchu na świeżym powietrzu.
Wybacz Maciejko, przejęzyczenie. Nawet w małym mieszkaniu da radę, uwierz mi.
Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Cześć,
Pogoda dziś przepiękna! Za godzinę wybieram się na cotygodniowe zakupy z teściową. Zabieram ze sobą Gosię, bo tż śpi po nocce i po zakupach jedziemy prosto do teściów, bo szwagier ma urodziny - trzeba przygotować imprezę. Wczoraj zrobiłam mu piękny tort, rybkę po grecku, rybkę po japońsku, przygotowałam pierś na kotlety (dziś trzeba tylko usmażyć), zamarynowałam pałki od kurczaka, zrobiłam sałatkę jarzynową i mięsko do sałatki gyros. Dziś trzeba wszystko dokończyć . Na dzień dobry wklejam zdjęcie mojej uchachanej córki .

Wszędzie wokół piszą, że lepiej dać dziecku jogurt naturalny z owocami, niż zwykłe słodzone... Z tym, że nikt nie pisze od kiedy można ten jogurt podawać . Sama jestem ciekawa...
Słodka jest.

Coś chyba koło roku można zacząć. Ja daje te z hippa, a potem zaczne dawać naturalne zblendowane ze świeżymi owocami.
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
hej
strasznie boli mnie palec nie moge xginac mialam wrazenie ze ciagna nie szwy wiec sciagnelam wczoraj je sama ale boli dalej w dodatku jest czerwone. Z lekarza debil bo nie wyczyscil mi rany a zszył i jak te strupki sie oddzielilo to mam przestrzen. I w ogole zrosło sie w srodku a na zewnatrz nie mialo jak prez krew . Dosyc ze mam gul bo w srodku wlasnie nie wyczyscil i mocnoboli, to jeszccze mam przestrzen i jak bede cos robiuła to bede zachczała
mowiłam z epalec bedzie wygladał jak z horroru
a dlonie sa przeciez takie wazne
Zagoi się i nie będzie jak z horroru, zobaczysz.
Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość

A poza tym dzieci zdrowe
Boję się nadejścia górnych jedynek, właśnie przez wizję nadgryzania z obu stron. Choć ostatnio nie zdarza się jej podgryzanie mnie.

Nadka powoli rusza do przodu w raczkach, ale po jednym ruchu kładzie się i dalej się czołga.
buena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 09:48   #1469
chce_byc_mama
Zakorzenienie

pdhwao no no widzialam ze tam jest kieszonka ale dopiero jak mi powiedzialas to zajrzalam glebiej

Blue bez nerwow! wiosna idzie

Amelcia
Stary 2013-03-02, 10:03   #1470
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
pdhwao no no widzialam ze tam jest kieszonka ale dopiero jak mi powiedzialas to zajrzalam glebiej

Blue bez nerwow! wiosna idzie
Słońce już daje, choć zimno nadal. Trzeba tyłek ruszyć, bo syf tu jest!
Aha, we wtorek idę do fryza Wierzę, że mi poprawi humor

Prince, mam nadzieję, ze ten palec będzie lepiej wyglądał

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Zmieniłam avek - nie bijcie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości