|
|
#1441 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
niepotrzebnie
To u mnie tak naturalne, jak u Ciebie przygotowanie mm. Przyzwyczaiłam się po prostu.Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- buuuuu
|
|
#1442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczynyw ielkie buu, tymbardziej teraz, gdy z kasa krucho, ale wyżalilam sie kumplom w pracy i patrzę na to inaczej, ludzie maja gorsze problemy a pieniądze sie zarobi |
|
|
|
|
#1443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jutro ide w trase
|
|
|
|
|
#1444 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1445 |
|
Zakorzenienie
|
No znalazlam ta kieszonke ale w niej pusto :/
|
|
|
|
#1446 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1447 | |
|
Rozeznanie
|
![]() Hej! Co tak smutno, samo hej? Cytat:
.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1448 |
|
Wtajemniczenie
|
zapomniałam powiedzieć, że podkarmiam Lilkę także jogurcikami z Hipp'a-dzięki phdwao za inspirację
![]() :pros i:zajrzę teraz za tym z Nestle-swoją drogą w DE i serki i jogurty z Hippa mają oznaczenie, po 7.miesiącu, a w PL jogurty po 6., a serki po 9....ciekawe....a smaki identyczne i bądź tu mądry.....zakupiłam ten serek tylko dlatego, że u Nas nadal cyrki z jedzeniem-Mała w dzień wcale nie chce mleka.... rano je kaszkę-dziś zjadła jedynie 6 łyżeczek, koło 12 znów inną kaszę-zjadła na 150ml wody, potem koło 15 kilka łyżek jogurtu, no i o 17.30 duży obiadek 190g.... potem dokończyła jogurt przed 19, ok 19.30 mleko 170ml przed snem i teraz 200ml na śpiocha.... no i nie wiem czy to wystarczy wcześn iej samego MM piła po 800ml, a teraz ledwo 400....mam nadzieję, że mimo to zdrowo rośnie nie wygląda na niezadowoloną, ale martwi mnie to i już....wolałabym dać jej np normalny jogurt naturalny, ale nie wiem czy mogę czy lepiej nie ryzykować i dawać te dla dzieci.....Mamcia-gratuluję zakupu, czekam na fotki z Amelką w nowej furze
|
#1450 |
|
Zakorzenienie
|
Mamcia, kusicie! Heh 4 tys. poszly w samochód
![]() Phdwao, masakra! To kiedys placilas i przestalas? Edytowane przez blueberry88 Czas edycji: 2013-03-02 o 10:46 |
|
|
|
#1451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama zwykłe zacznę podawać około roczku, a teraz nie chcę narażać małej na ból brzuszka. Próbowałaś kaszkę w południe przygotować na mm? Nawet, jeśli zje mniej, to będzie w tym trochę mleka. Swoją drogą też muszę przez kilka dni notować, ile młoda zjada, bo wydaje mi się, że mało. |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1452 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za rady. Możliwe że to ten lęk. Trochę to wyglądało jak "ja tak się fajnie bawiłam a Ty przylazłaś i wszystko psujesz"
|
|
|
|
#1453 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Nie będzie mnie przez jakiś czas - postaram się zaglądać jak będzie to możliwe. Wykończyłam laptopa tzn. albo kabel albo wejście ![]() Miłego - idę ćwiczyć
|
#1454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tak poza tym to cześć ![]() nocka w miarę, Lu obudziła się dopiero o wpół do szóstej i już ją wzięłam do nas i dospaliśmy do 8
|
|
#1455 | |
|
Rozeznanie
|
Cześć,
Pogoda dziś przepiękna! Za godzinę wybieram się na cotygodniowe zakupy z teściową. Zabieram ze sobą Gosię, bo tż śpi po nocce i po zakupach jedziemy prosto do teściów, bo szwagier ma urodziny - trzeba przygotować imprezę. Wczoraj zrobiłam mu piękny tort, rybkę po grecku, rybkę po japońsku, przygotowałam pierś na kotlety (dziś trzeba tylko usmażyć), zamarynowałam pałki od kurczaka, zrobiłam sałatkę jarzynową i mięsko do sałatki gyros. Dziś trzeba wszystko dokończyć . Na dzień dobry wklejam zdjęcie mojej uchachanej córki .Cytat:
. Sama jestem ciekawa...
|
|
|
|
|
#1456 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Małą okazuje niechęć do mleka odkąd przeszliśmy na bebilon i odkąd zaczęliśmy rozszerzać dietę. Także nie wiem w sumie, co było pierwsze. Cytat:
U nas noc beznadziejna, ja padłam jak zawsze, tż biedny do małej wstawał i wstaje od długiego czasu, a ja księżna śpię, o ile tak to można nazwać, bo wiadome, człowiek i tak się budzi. Zaraz spadam do pracy niestety A taki piękny dzień, w końcu słońce wyszło !
|
||
|
|
|
#1457 |
|
Zakorzenienie
|
hej
strasznie boli mnie palec nie moge xginac mialam wrazenie ze ciagna nie szwy wiec sciagnelam wczoraj je sama ale boli dalej w dodatku jest czerwone. Z lekarza debil bo nie wyczyscil mi rany a zszył i jak te strupki sie oddzielilo to mam przestrzen. I w ogole zrosło sie w srodku a na zewnatrz nie mialo jak prez krew . Dosyc ze mam gul bo w srodku wlasnie nie wyczyscil i mocnoboli, to jeszccze mam przestrzen i jak bede cos robiuła to bede zachczała![]() mowiłam z epalec bedzie wygladał jak z horroru a dlonie sa przeciez takie wazne
|
#1458 |
|
Zakorzenienie
|
Heeej
U nas pogoda piekna no piekna wiosna wiosna czuje ja w kosciach! Jemy sniadanko i idziemy testowac bryke ; D |
|
|
|
#1459 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Dzięki temu nie musimy teraz przejmować się tym wydatkiem. Wiadomo, że do czasu, ale kupno pieluszek póki co odpada.
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1460 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam po kilkudniowej nieobecności
![]() ![]() trochę jestem i dużo mnie nie ma, chciałam Was trochę nadrobić zanim coś napisze ale całości na pewno nie dam rady:/ ostatnio nie mogę otworzyć laptopa jak Mlode nie śpi bo przy laptopie jest pierwszy, no i domaga się puszczenia mu ulubionej piosenki a jak jej nie puszcze to płacze dlatego unikam takich sytuacji, poza tym Młody próbuje raczkować, przerabiamy też lęk separacyjny a jak mu się coś nie podoba urządza histerie nawet kąpiel kończy się teraz rykiem bo on chce jeszcze, robi się coraz ciężej, gdzie się podziało moje bezproblemowe dziecko?ciekawa jestem co u Was, doczytałam tylko że Lu ma ząbka ![]() a natalka sie przeprowadziła
|
|
|
|
#1461 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, ale się nie wyspałam
I to nie przez Marysię, ale Dorotkę... coś ostatnio bardzo źle śpi ![]() U nas też piękna pogoda-to znaczy słońce świeci, ale nie wiem jaka temperatura. Mój plan na dziś to jechać do IKEA-ale jeszcze muszę męża namówić ![]() Marysi już prawie całe górne jedynki wyszły Co najboleśniej odczuwam jak mnie czasem przygryzie w czasie karmienia... A poza tym dzieci zdrowe
|
|
|
|
#1462 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wychodzimy z wanny ryk, zabiore cos co akurat w tym momencie jest najwazneijsze na swiecie RYK. ehh rozwyly sie te nasze dzieci ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Cytat:
U nas tez pieknie Haniu az chce sie zyc i rano wstawac
|
||
|
|
|
#1463 |
|
Wtajemniczenie
|
juhuuu ale słoneczko,zaraz ruszamy na dłuuugi spacer,może zajdziemy też pierwszy raz na plac zabaw
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1464 |
|
Zakorzenienie
|
Hej u nas wiosna!!! Zaraz idziemy w miasto s popoludniu idziemu na spacer po lecie i nad rzeke do tzta siostry, ons mieszka w lesie, wiecie co odkad chodze z mslym na spacer popoludni lepiej mi spo w nocy!! Dzis byla tlko 1 pobudka ma szybkie picie
![]() Karolka niedawaj zwyklego jogurtu pediatra mowila mi ze te maja za duzo bialka na tskie dziecko i dzieci sa zaraz wysypane.... Blue ten abonament placila kiedys tesciowa bo tu mieszkali://// Pumka poza nestle i hippem sa jogurty bobovita w pudeleczku Olcia milej zabawy na placu!! Mamka ale jaja jak moglas te siatki nie zuwazyc!! Ja sie kurzylam sasiedzi dzrzwi obok wyczaili naszego maclarena i kupili identyczny!!!! |
|
|
|
#1465 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() eee ząbka to jeszcze nie ma, tylko mi się wydaje, że widzę go pod dziąsłem ale pewności nie mam ![]() Cytat:
pierwsze dwa razy nie ogarniała co i jak a potem zaczęła się śmiać Posadziłam ją też na chwilkę na takiego konika na sprężynie i się bujała, też się jej podobało No niedługo place zabaw będą obowiązkowe Szczęśliwie taki jeden mały mamy pod naszym blokiemdotleniła się i poszła teraz spać, a potem zmykamy na basen
|
|
#1466 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Piękne słońce, a ja miałam zj**ny poranek - nie możemy się dogadać z tż. Poza tym muszę wziąć się za sprzątanie, bo przez to słońce widać kurz TŻ wziął Małą i poszli do teściów - on będzie zakładał tarcze ledowe do auta, a Małą zajmą się dziadkowie, potem ja dołączam na obiad ![]() ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Phdwao, rozumiem. Szkoda tej kasy, ale już i tak nic nie zrobicie. W ogóle ten podatek to absurd. |
|
|
|
#1467 |
|
Zakorzenienie
|
Phdwao trzeba było wyrejestrować odbiornik i tyle
|
#1468 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Cytat:
.Coś chyba koło roku można zacząć. Ja daje te z hippa, a potem zaczne dawać naturalne zblendowane ze świeżymi owocami. Cytat:
Cytat:
Nadka powoli rusza do przodu w raczkach, ale po jednym ruchu kładzie się i dalej się czołga. |
||||
|
|
|
#1469 |
|
Zakorzenienie
|
pdhwao no no widzialam ze tam jest kieszonka ale dopiero jak mi powiedzialas to zajrzalam glebiej
Blue bez nerwow! wiosna idzie
|
|
|
|
#1470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Słońce już daje, choć zimno nadal. Trzeba tyłek ruszyć, bo syf tu jest!Aha, we wtorek idę do fryza Wierzę, że mi poprawi humor ![]() Prince, mam nadzieję, ze ten palec będzie lepiej wyglądał ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Zmieniłam avek - nie bijcie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:38.

To u mnie tak naturalne, jak u Ciebie przygotowanie mm. Przyzwyczaiłam się po prostu.
ale jestem happy bedzie na jutro rano

kurde bedziesz zadowolona wózek ejst rewelacyjny ja sie dzis posniecalam nawet folia przeciwdeszczowa, super jest
jutro ide w trase 

pediatra uspokoiła mnie, że spokojnie mozna je codziennie podawac
ale boli dalej w dodatku jest czerwone. Z lekarza debil bo nie wyczyscil mi rany a zszył i jak te strupki sie oddzielilo to mam przestrzen. I w ogole zrosło sie w srodku a na zewnatrz nie mialo jak prez krew . Dosyc ze mam gul bo w srodku wlasnie nie wyczyscil i mocnoboli, to jeszccze mam przestrzen i jak bede cos robiuła to bede zachczała
I to nie przez Marysię, ale Dorotkę... coś ostatnio bardzo źle śpi 
Wierzę, że mi poprawi humor