|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
Cytat:
a tak bym zjadla paczka![]() Cytat:
ale szybko idzie hehe
|
|
|
|
#1412 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
trzeba mieć talent, żeby sfałszować coś o czym nie ma się zielonego pojęcia jak wygląda na prawdę nawet w karcie ciąży mi wpisali ten poród fałszywy ale tak ogólnie napiszę Wam, ze ja to miałam luzik w szpitalu. miałam tylko tą kroplówkę, 4-5 razy dziennie ktg i w nocy co godzinę sprawdzanie tętna ale obok leżała dziewczyna w 36t, której starali się opóźnić poród. masakra- nie dość, że ta kroplówka z feno... coś tam, to jeszcze 4 razy dziennie zastrzyki + tabletki + czopki do pochwy + czopki do odbytu Cytat:
gratulacje kolejny mężczyzna na wątku
|
|
|
#1413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nio napisalam ... ze moge go swiatu pokazac .. wiec bede cierpliwie czekala ... no ale tez lekka kapa bo wychodze za godzine z domu i bede wieczorem - wiec jak cos musicie sie wstrzymac no i Ona takze Gratululje malpce i alliw - synkow |
|
|
|
|
|
#1414 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() się dzieje ![]() ![]() Cytat:
|
|
|
|
#1415 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Alez emocje...
|
||
|
|
|
|
#1416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O ludzie ![]() :md leje: co tu się dzieję ja wiem że chciałyśmy porody bo było nudno ale tyle emocji na raz no nie ogarniam.![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Już chrzcin? Ale dzidziusia z brzucha? |
|
|
|
|
|
#1417 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
GRATULACJE SYNKA!!! dokładnie: MARCOWANIE PEŁNĄ PARĄ ![]() o mama... ale czemu na siłę w 36 tc jej przedłużali?
|
|
|
|
#1418 |
|
Rozeznanie
|
dla Leonikowej i jej synusia ![]() Mamusie nieźle ruszyłyście, jak z kopyta
|
|
#1419 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Takie piękne słoneczko wyszło, aż chce się żyć, aż czuć wiosnę. Na TLC oglądam rodziny wielodzietne, zrobiłam już obiadek. Mąż kupił ostatnio z Winiar 'Pomysł na' z makaronem. Wrzuciłam więc warzywa na patelnię, pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka, owy makaron i musze powiedzieć, że wyszło pysznie. Najedliśmy się ze Sławkiem, że hoho ![]() Spakowałam do osobnej torby ubrania na wyjście dla małego- kurteczka, bluza, body, rajstopki, materiałowe kapciochy i czekam jeszcze na spodnie dla niego. Z ubraniami dla mnie jeszcze się wstrzymam ![]() Faaaaajnie, że tyle maleństw już się u nas pojawiło. Aż czuć wiosnę Nie mogę się doczekać kiedy Sławek dołączy do tego zacnego grona, hihi
|
|
|
|
#1420 |
|
Zadomowienie
|
bo ciąża jeszcze nie donoszona. mówili, żeby jeszcze choć z tydzień wytrzymała to będzie dobrze a jak wytrzyma dłużej to już w ogóle super.
nie wiem czy się dobrze wyraziłam, bo nie chodzi o to, że ona juz zaczęła rodzić i chcieli to zatrzymac, tylko dzidziuś pchał się na świat, już był strasznie nisko, ją bolał brzuch, ledwo chodziła, jakieś delikatne skurczyki się pokazały, wymiotowała i ogólnie kiepsko się czuła więc próbowali załagodzić to wszystko, żeby poród się nie zaczął ale powiem Wam, że myślałam, że mój brzuch nie jest wielki ale ona miała taki jak ja w 6 albo 7 miesiącu a tylko 2 tyg różnicy
|
|
#1421 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Rewelacja, tez tak chce chociaz ja mam juz ponad 20 na plus heheh
|
|
|
|
|
|
#1422 |
|
Zakorzenienie
|
A Twój lekarz co na to? Pytam, bo mój przy moich 12kg ostatnio zasugerował, że może powinnam ograniczyć słodycze i białe pieczywo
|
|
|
|
|
#1423 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() klas ki:
|
|
|
#1424 |
|
Zakorzenienie
|
to ja wybywam na centrum ... zajrze do pracy moze jakiegos chessburgerka zjem yhmmm
pozniej do kolezanki w odwiedziny i na 19 na tego bilarda ![]() wiec WDECH WYDECH - do pozniej Laseczki |
|
|
|
|
#1425 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
SUPER!!!!!! GRatulacje!!!!! [QUOTE=Nyaa;39542920]j ja też nie jestem, ale w sumie nie udzielam się tu aż tak długo. A co do ciemieniuchy - http://mojniemowlak.pl/pielegnacja/c...ia-radzic.html cholerka to do tego sluzy ta szczotczka do wlosow, a ja nie kupilam bo stwierdzilam, ze nie bede przesadzac. Ale luz mam na mojej liscie prezentow, pewnie ktos kupi. Bo w Belgii przy narodzinach dziecka robi sie taka liste prezentow, w ogole robi sie kartke i wysyla do wszystkich znajomych i rodziny zawiadamiajac o dzidzi. No i jeszcze robi sie takie cukierki: https://www.google.be/search?q=suikerbonen&oe=u tf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl fficial&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&hl=en&tbm=isch&source=o g&sa=N&tab=wi&ei=x-0xUbyIOcy6hAei-IG4Cg&biw=1024&bih=631&se i=yu0xUbyfONS5hAezk4H4BA# um=1&hl=en&client=firefox-a&rls=org.mozilla:pl%3Aof ficial&tbm=isch&sa=1&q=do opsuikerdoosjes&oq=doopsu ikerdoosjes&gs_l=img.12.. .0.0.7.190.0.0.0.0.0.0.0. 0..0.0...0.0...1c..5.img. pyAId5fcIis&bav=on.2,or.r _gc.r_pw.r_cp.r_qf.&bvm=b v.43148975,d.ZG4&fp=78158 b33926ddbeb&biw=1024&bih= 631Wlasnie wrocilam ze sklepu z dwoma wielkimi siatami i mam dzis zamiar robic te cukierki nie ma jak tradycja, no ale konkubent Belg to trzba sie poswiecic.Cytat:
A moj lekarz nic. Zero komentarza. Moze dlatego, ze bez porwnania, bo mam nowa lekarke od 3 tygodni. Jak poznaje nowych ludzi to nie moga uwiezyc, ze przytylam ponad 20kg. U nas to rodzinne, moja mama ze mna przytyla 30kg, a potem schudla 32kg. Takze po 6 miesiacach przestala karmin piersia bo stwierdzila, ze ja wysse do zera wazyla wtedy 47kg. Slaby ssak ze mnie co?? Wiem, ze z Mila bedzie tak samo
Edytowane przez Zaciazona Czas edycji: 2013-03-02 o 13:33 |
||
|
|
|
|
#1426 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() GRATULACJE SERDECZNE!
|
|
|
#1427 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() i niby jestem zagrożeniem dla tych danych Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#1428 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#1429 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1430 |
|
Zadomowienie
|
Hahaha, też mam nadzieję, że moje ponad 20+ zniknie ot tak
Jakiś czas temu mówiłam lekarzowi, że wydaje mi się, że strasznie dużo przytyłam, na co on "No mogła Pani mniej, ale widać- tak miało być. Zrzuci Pani, co za problem" ![]() No i tego się trzymam! ![]() Nuuuudzę się.... Nic w tym telewizorze nie ma, męża ciągle nie ma.... Nuda.
|
|
|
#1431 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A Wy pewnie po porodzie migusiem wrócicie do formy
|
||
|
|
|
|
#1432 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Białko w moczu - nieobecne, natomiast CRP met.immunochemiczną wyszło 9,60 mg/l (przedział 0,00 do 5,00) czyli jest High. Tylko, że ja jestem akurat chora i biorę antybiotyk, a crp jest właśnie odpowiedzią na stany zapalne. Znalazłam,że "W ostrym procesie zapalnym CRP wzrasta bardzo szybko, w ciągu doby jego stężanie może się podnieść nawet tysiąc razy. Stężenie pomiędzy 5 a 10 mg/dl jest wyrazem tlącego się procesu zapalnego o niewielkim nasileniu". Z czego wnioskuję, że to raczej skutek choroby mojej jest podwyższone. Bardziej zaniepokoiła by mnie obecność białka w moczu, ale nie ma. Jeśli chodzi o krew, to mam tylko delikatnie przekroczone Leukocyty i Neutrofile i trochę poniżej normy Limfocyty ( już tak miałam wcześniej i lekarza to nie niepokoiło). Zatem chyba nie ma powodów na razie do podejrzewania zatrucia ciążowego. Może te puchnące dłonie i stopy to odpowiedź na to,że zaczęłam brać lek na ciśnienie? Lub na antybiotyk? Biorę je od czwartku.
Nasza kochana córeczka Hania 04.04.2013 Mój BLOG, zapraszam Edytowane przez bzinka Czas edycji: 2013-03-02 o 14:13 |
|
|
|
|
|
#1433 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ciekawe jak skończę... 20 nie przekroczę... ale w tych normowych 11-16 pewnie się nie zmieszczę Chyba, że... teoria nie tycia w 9m-cu obowiązuje nadal (za wyjątkiem Strippi, ale ona jak wiemy jest szalona
|
|
|
|
#1434 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1435 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1436 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1437 |
|
Zadomowienie
|
Odejdź tu człowieku na chwilę a tu kolejny maluch (;
Leonikowa gratulacje! Strippi, Liwka ja też zaraz po porodzie sprzątałam, tylko na zakupy tżta wysłałam (; nie umiem zwolnić tempa, dostałam nawet opieprz o to. No nic idę dalej obiad gotować, bo Jaśka właśnie zasnęła.
|
|
#1438 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny dziś o 17.00 na Tvn Style będzie ten program Bosackiej "O Matko" .. to dla zainteresowanych
|
|
#1439 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#1440 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czarny flamaster po porodzie bedziemy sie ostro wspierac w zrzucaniu tej wagi co? Ja tez mam planach cwiczonka z Ewka i taka delikatna dietke mamy karmiacej. Zreszta bedzie wiosna, spacerki, wiecej czasu na swiezym powietrzu i bedzie gites. Cytat:
Kochana ale CRP nie ma nic wspolnego z zartuciem ciazowym. To stwierdzenia zatrucia ciazowego czy tez stanu przedrzucawkowego trzeba miec cisnienie ponad 140/90 i bialko w moczu. Obie te rzeczy stwierdzone przynajmniej 2 razy. Dodajmy, ze cisnienie typu 160/80 to nic, bo to pierwsze wzrasta tez przy wysilku, stresie i taich tam. Najwazniejszy jest ten drugi numerek. Do tego dochodza objawy: -bol glowy -bol zoladka -bol w prawym boku -obrzeki -mroczki przed oczami I rozne odchylenia w badanaich laboratoryjnych, ale nie CRP. CRP swiadczy o infekcji. CRP o wartosci 9 to w ogole nic. Tyle mozna miec w fizjologicznej ciazy. Tak samo leukocyty, neutrofile i OB wzrastaja w prawidlowej ciazy. Tak reaguje nasz organizm. A skad to wszystko wiem? No takie rzeczy to tylko w KLUBIE moge powiedziec ![]() ![]()
Edytowane przez Zaciazona Czas edycji: 2013-03-02 o 15:08 |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:15.

haha 

trzeba mieć talent, żeby sfałszować coś o czym nie ma się zielonego pojęcia jak wygląda na prawdę
nawet w karcie ciąży mi wpisali ten poród fałszywy 

klas ki:
pozniej do kolezanki w odwiedziny i na 19 na tego bilarda