Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 8 14,04%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 14 24,56%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI 1 1,75%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 8 14,04%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 12 21,05%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-03, 14:25   #4441
cloche
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
jeszcze się nie zdecydowałam dokładnie jaki rożek chcę. A Kalamati wrzuciła ten na fb : https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater
Mój mąż zobaczył i mówi: Kup!
ja: ale on kosztuje 80zł
on: a co to właściwie jest?
( )
ja mu wytłumaczyłam
on: ma czaszki, możesz kupić!

No i chyba nie mam wyścia! Sofia będzie rock chick od urodzenia
ale rożek czaderski, bierz!
Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
Ash, my dokładnie identyczny zamówiliśmy dla Stasia

Czytam Was codziennie, tylko na udzielanie się nie mam raz albo ochoty, albo czasu,
Stasiek jakoś drugi dzień mało się rusza, ale rusza, więc chyba nie będę panikować.

I dzisiaj stwierdziłam, że naprawdę już nie mam w co się ubrać
ja jeszcze 3 tygodnie pracy muszę jakoś elegancko wyrobić... a potem to będę latać w piżamie
Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Wykąpałam się w naszej mikro wannie, a w zasadzie brodziku od prysznica - 120 cm.. I muszę przyznać że z każdym miesiącem wanna się kurczy, to chyba od tej gorącej wody
na pewno się kurczy, cholera jedna ale 120 cm... ojjj... nie zmieściłabym się z moim brzuchem!
Cytat:
jestem za piszczelówką!
ja teeeeeż!!!!!!!!!!!!!!!!!

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

a wiecie, z czego dzisiaj miałam obiad? z wczoraj
rybka, odsmażane ziemniaki... no ale żeby coś świeżego było, to utarłam marchewkę z jabłkiem, mniam mniam! (maarchewka, mam nadzieję, że nie bolało )
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 14:40   #4442
maarchewka
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość

rybka, odsmażane ziemniaki... no ale żeby coś świeżego było, to utarłam marchewkę z jabłkiem, mniam mniam! (maarchewka, mam nadzieję, że nie bolało )
hehe spoko

swoją drogą, za każdym razem jak piszecie coś o obiedzie z marchewką to mi się wydaje, że o mnie jakiś temat.. wczytuje się wczytuje a to o surówkę chodzi..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 14:43   #4443
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]Ash, Aas czy Wy kojarzycie - czy koło metra centrum jest jeszcze taka księgarnia w namiocie??
Dawno mnie tam nie było i nie wiem. Kiedyś coś takiego stało, taki kiermasz książek. Ale w zimie tego na pewno nie było

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
kolorki piękne, ale nie rozumiem fenomenu czaszek i to dla niemowląt [COLOR="Silver"]
Mnie te czaszki ni ziębią, ni grzeją, ale TŻ jest fanem War Hammera i ciągle skleja i maluje jakieś szkieletory Teraz np. pracuje nad jeźdzcami na szkieletowych koniach jak na załączonym obrazku

Cytat:
U mnie jest zawsze z wczoraj, jeśli nie jest z dzisiaj Staram sie zawsze gotować na dwa dni i właśnie surówkę robię świeżą
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2013-03-03 15.26.46.jpg (86,2 KB, 29 załadowań)
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 14:45   #4444
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
ja mam w zestawie adaptery... ale nie wiem, czy bym dokupiła, jak by ich nie było. chyba by mi się nie chciało... bo pewnie bym nie używała zbyt często i tak zastanów się, dokąd będziesz jeździła samochodem i czy spacerówki/gondoli też nie możesz zabrać w razie wu do bagażnika aaa, i często widzę tatusiów, jak noszą te foteliki w ręku - to tak na przejście z parkingu do lekarza na przykład

ooo, happy, widzisz?

już wam piszę ja właśnie z tego względu pieprzę jazdy do polski, od razu powiedziałam dziadkom, że jak chcą wnuka oglądać, to mają auta/autobusy/pociągi i mogą się w jazdę bawić. maluchowi nie wolno i basta. (poza tym ja bym się tyle stresu najadła, że by mi się mleko zwarzyło... nie, dziękuję ).
aaaaale! jeśli jest się zmuszonym, to robi się tak, że co 2 godziny przerwa, maluszka rozkłada się na płaskiej powierzchni, karmi, bawi, cokolwiek. ale kręgosłup musi odpocząć przynajmniej pół godziny. i warto odczekać przynajmniej te pierwsze miesiące, kiedy kręgosłup jeszcze naprawdę jest słabiutki. jak już dzieciak chociaż trochę sam siada, to jest mniejsze ryzyko.

my nwet nie mamy samochodu więc jeszcze pomyślę nad tymi adapterami..a co jest potrzebne do montowania fotelika w aucie?
brakuje mi jeszcze folii, nie wiem czy kupować i na gondolę i na spacerówkę? moskitiery nie mam, ale nie widzę potrzeby.

też pomyślałam o przerwach, tylko nie wiedziałam jak długie miały by być
Stary 2013-03-03, 14:50   #4445
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Pytanko: Dlaczego nie powinno się kupować używanych fotelików??
BTW jak to mówi firma która zajmuje się sprzedażą fotelików to troche malo wiarygone...
To może ja napiszę opinię osoby "technicznej" zupełnie z branżą nie związanej. Fotelik dla dziecka do jazdy tyłem można spokojnie kupić używany, bo dziecko siedzi tyłem i to je najbardziej chroni. Do jazdy przodem warto zainwestować, bo przodem to pasy fotelika trzymają dziecko. Jak fotelik uczestniczył w wypadku to mocowania pasów mogą być nadszarpnięte.
Ostatnio w ogóle słyszałam kilka szokujących opinii
- maxi cosi poleciało w testach z 5 na 3 gwiazdki
- foteliki dodawane do wózków polskich producentów są wystarczająco bezpieczne. Nie patrzeć na wysokość boków bo na jakimś seminarium wypowiadał się lekarz, że to nie ma znaczenia a może zaszkodzić jak dziecko nic nie widzi i się wychyla to nie ma głowy tam, gdzie być powinna
- patrzeć na profil siedzenia, spotkana Pani w sklepie miała dziecko w nosidełku maxi cosi, mówiła, że miała wózek chicco 3w1 i fotelik miał beznadziejny profil, że dziecko pupa wpadało
Cytat:
to jest tak, że na początku jest przeziębienie. z wirusa... potem organizm osłabiony wirusem łatwiej może złapać bakcyla. ale tak hop siup to to nie jest, i myślę że wirus się zawziął i antybiotykiem osłabiłabyś się tylko dodatkowo. jeśli lekarz będzie chciał dowalić antyb., to każ sobie zrobić wymaz i sprawdzić najpierw, czy to aby na pewno bakcyl. bo niechęć do takich prochów rozumiem doskonale - ja aż zmieniłam lekarza, bo mnie poprzedni ze swoimi receptami hurtowymi wkur... wkurzał nawet nie popatrzył dobrze, potem ja łykałam i jeszcze tygodniami się męczyłam i z chorobą i czasami niestety też z grzybem w gratisie.
Rozmawiałam kiedyś z lekarką i mówię, ze po antybiotykach mam problemy jeszcze z miesiąc z żołądkiem - to miesiąc jeść lekkostrawne, nie zaszkodzi
dostaję grzybicę pochwy - ginekologa i tak trzeba odwiedzać
No litości
Jutro wybieram się do lekarza, ale właśnie mam 2 inne kobietki lekarki na liście, do tamtej mądralińskiej co na kichnięcie daje antybiotyk więcej nie idę, bo ona receptę daje a ja jeszcze nigdy antybiotyku nie wykupiłam, takie to trochę bez sensu ...
Wymaz ... oj żyjesz ty w innym świecie w Bielsku lekarka mi dawała wymazy jak było coś poważnego, a ta tutaj "po co, antybiotyki mają szerokie spektrum i wszystko wybiją". Polska rzeczywistośc.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 15:07   #4446
happy blue
Zadomowienie

Cytat:

Mnie te czaszki ni ziębią, ni grzeją, ale TŻ jest fanem War Hammera i ciągle skleja i maluje jakieś szkieletory Teraz np. pracuje nad jeźdzcami na szkieletowych koniach jak na załączonym obrazku

oja dobry jest to pewnie zamierza zaszczepić Sofii bakcyla

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
To może ja napiszę opinię osoby "technicznej" zupełnie z branżą nie związanej. Fotelik dla dziecka do jazdy tyłem można spokojnie kupić używany, bo dziecko siedzi tyłem i to je najbardziej chroni. Do jazdy przodem warto zainwestować, bo przodem to pasy fotelika trzymają dziecko. Jak fotelik uczestniczył w wypadku to mocowania pasów mogą być nadszarpnięte.
Ostatnio w ogóle słyszałam kilka szokujących opinii
- maxi cosi poleciało w testach z 5 na 3 gwiazdki
- foteliki dodawane do wózków polskich producentów są wystarczająco bezpieczne. Nie patrzeć na wysokość boków bo na jakimś seminarium wypowiadał się lekarz, że to nie ma znaczenia a może zaszkodzić jak dziecko nic nie widzi i się wychyla to nie ma głowy tam, gdzie być powinna
- patrzeć na profil siedzenia, spotkana Pani w sklepie miała dziecko w nosidełku maxi cosi, mówiła, że miała wózek chicco 3w1 i fotelik miał beznadziejny profil, że dziecko pupa wpadało

Rozmawiałam kiedyś z lekarką i mówię, ze po antybiotykach mam problemy jeszcze z miesiąc z żołądkiem - to miesiąc jeść lekkostrawne, nie zaszkodzi
No litości
Jutro wybieram się do lekarza, ale właśnie mam 2 inne kobietki lekarki na liście, do tamtej mądralińskiej co na kichnięcie daje antybiotyk więcej nie idę, bo ona receptę daje a ja jeszcze nigdy antybiotyku nie wykupiłam, takie to trochę bez sensu ...
Wymaz ... oj żyjesz ty w innym świecie w Bielsku lekarka mi dawała wymazy jak było coś poważnego, a ta tutaj "po co, antybiotyki mają szerokie spektrum i wszystko wybiją". Polska rzeczywistośc.
Xal, a zbiłaś gorączkę?
Stary 2013-03-03, 15:28   #4447
axella
Zakorzenienie

GG do axella

a ja jutro będę już z głupkowatym psem tż... we wtorek mam miliard załatwiania.. Zus, kredyt,ikea, "przeprowadzić" mojego tż.. eh.. więc mnie nie będzie na wykończeniu wątku i rok minie nim znó się wbiję w temat

rozpakowałam Zuzię.. koło 16go bede miec juz mebelki to wrzuce Wam fotki.. bajkowo jest,tylko firalnki kupiłam głupia na szynę a nie na karnisz sam

jak rozmawiacie o fotelikach-ja na bank kupię używany bo auta nie mamy i potrzebujemy tylko na powrót ze szpitala i w razie w auta nie mamy poki co, nawet lekarza mamy bliziutko wiec nam bez sensu kupić nówkę na raz

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-03, 15:42   #4448
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Mąż mi kazał też kupić przynajmniej jedną wielorazówkę w czachy
Taką:
http://www.babyetta.pl/pl/p/OTULACZ-PISZCZELOWKA/880
albo taką:
http://www.babyetta.pl/pl/p/OTULACZ-SZKIELETORY/884
super

Cytat:
kolorki piękne, ale nie rozumiem fenomenu czaszek i to dla niemowląt
rock your life
takie klimaty towarzyszą mi od wielu lat więc dziecku nie odmawiam wiadomo, bez przesady

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 15:45   #4449
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
super

rock your life
takie klimaty towarzyszą mi od wielu lat więc dziecku nie odmawiam wiadomo, bez przesady
http://littlemonster.pl/ wejdź tu to się zakochasz

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-03-03, 15:48   #4450
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
http://littlemonster.pl/ wejdź tu to się zakochasz
jak mogłaś mi to zrobić
trzy dni po wypłacie a ja zaraz bankrut będę

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 15:51   #4451
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
jak mogłaś mi to zrobić
trzy dni po wypłacie a ja zaraz bankrut będę
kumpel mi to podesłał i tez myślałam,że go zabiję
miłych zakupów

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-03-03, 15:57   #4452
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
A co do fotelika, skoro nie można dłużej niż 2 godziny to jak np. jechać w dłuższą trasę?!
widzę, że już Cloche napisała
Cytat:
kolorki piękne, ale nie rozumiem fenomenu czaszek i to dla niemowląt
Czachy są fajne wolę je od misiów pysiów

Happy my też nie mamy samochodu i ja nie kupowałam fotelika z adapterami żeby do wózka montować bo nie widzę takiej potrzeby

---
Byliśmy z M. na mieście, chciałam kupić sobie botki i nic nie było... muszę jutro pojechać na sklepy bo dziś to w sumie tylko w CCC byłam a już nie mogę chodzić w koturnach, za bardzo mnie nogi bolą

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 16:02   #4453
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Xal, a zbiłaś gorączkę?
Wieczorem utrzymało się do 37, rano też, ale koło południa wzięłam tabletkę bo mnie głowa bolała i mniej więcej na 37,1 było. Teraz się utrzymuje na granicy 37 więc jest ok. Obawiam się, że wieczorem znowu coś podskoczy, tylko nie chcę się faszerować prochami więc mierzę co pół godziny i jak zacznie lecieć to wezmę, lekki ból głowy przetrwam.
Już nie pamiętam co to konkretnie było, ale jak się bierze za dużo paracetamolu to czymś grozi dziecku ...

Wysłałam męża do sklepu, do tchibo bo dzisiaj promocja kawy i po parę rzeczy w markecie, takich na bieżąco. dawno sam nie musiał robić zakupów, bo odkąd się znamy to albo razem, a po zamieszkaniu razem to głównie ja zakupy sama robiłam. Upewniłam się, że sobie poradzi, na co stwierdził, że przecież wie jak się robi zakupy. Pojechał. No i telefon ze sklepu "gdzie tutaj mają ser żółty" no to mu powiedziałam, wiecie zapytać w sklepie to takie nie męskie, a do żony to można, zona wszystko wie
Ciekawe czy wszystko kupi i ile słodyczy i innych przekąsek doda od siebie

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Cytat:
A co do fotelika, skoro nie można dłużej niż 2 godziny to jak np. jechać w dłuższą trasę?!
W jednym sklepie mi powiedziano, że jakbym przykładowo "musiała" jechać nad Bałtyk na wakacje to są jakieś specjalne gondolki co się montuje w pasy, w środku dziecko chyba też w pasach i lezy bokiem do jazdy, ale się kręgosłup nie męczy. Nie widziałam tego, ale podobno takie "cosie" istnieją.

Stary 2013-03-03, 16:07   #4454
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
my wczoraj mielismy caly dzien otwarte okno, niby tylko 9stopni ale było cudnie ciepło
u mnie tez.....a domu wcale nie zimno tylko tak ...wiosna pachnie heheh
Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale wczoraj mnie koleżanka nastraszyła. Byliśmy z TŻ u znajomego i było kilka osób. W naszym towarzystwie ja i właśnie ona jest w ciąży. Ona jest w 31 tygodniu. No i jej siostra rodzona rodziła wczoraj.
Pojechała na porodówkę o 7 rano. O 13 dopiero odeszły jej wody. No i godzina 20 a tu dalej żadnych wieści, po 21 zadzwonili do niej, że lekarz powiedział, że jak w ciągu 2 godzin nie będzie zmian to cesarka. Trzymali ją do 1 w nocy i o 1 urodziła córeczkę. Ale tyle godzin bez wód? Można tak? Przecież te maleństwo się umęczyło. Lekarz podobno totalnie ją olewał Najgorsze, że ja mam też rodzić w tym szpitalu. Mała zdrowa 3500 ważyła. W pomiarach podobno wychodziło 4500
duza roznieznosc zazwyczaj tak do 0,5 kg jest odchyll ale sie nameczyla wspolczuje...
Cytat:
Pomóżcie- rozmiar 74 to na jaki wiek? wsiąknęłam w allegro, ale nie wiem jakie rozmiary na którą porę roku przewidywać
6-9 mc

ja wrocilam od rodzicow , tz pojechal umyc moje autko i odkurzyc , i przyniesie kebabika od turasa achh dawno nie jadlam.... stopy mi tak puchna ze musze jakies luzniejsze buty kupic masakra
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 16:10   #4455
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Wieczorem utrzymało się do 37, rano też, ale koło południa wzięłam tabletkę bo mnie głowa bolała i mniej więcej na 37,1 było. Teraz się utrzymuje na granicy 37 więc jest ok. Obawiam się, że wieczorem znowu coś podskoczy, tylko nie chcę się faszerować prochami więc mierzę co pół godziny i jak zacznie lecieć to wezmę, lekki ból głowy przetrwam.
Już nie pamiętam co to konkretnie było, ale jak się bierze za dużo paracetamolu to czymś grozi dziecku ...

Wysłałam męża do sklepu, do tchibo bo dzisiaj promocja kawy i po parę rzeczy w markecie, takich na bieżąco. dawno sam nie musiał robić zakupów, bo odkąd się znamy to albo razem, a po zamieszkaniu razem to głównie ja zakupy sama robiłam. Upewniłam się, że sobie poradzi, na co stwierdził, że przecież wie jak się robi zakupy. Pojechał. No i telefon ze sklepu "gdzie tutaj mają ser żółty" no to mu powiedziałam, wiecie zapytać w sklepie to takie nie męskie, a do żony to można, zona wszystko wie
Ciekawe czy wszystko kupi i ile słodyczy i innych przekąsek doda od siebie

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

W jednym sklepie mi powiedziano, że jakbym przykładowo "musiała" jechać nad Bałtyk na wakacje to są jakieś specjalne gondolki co się montuje w pasy, w środku dziecko chyba też w pasach i lezy bokiem do jazdy, ale się kręgosłup nie męczy. Nie widziałam tego, ale podobno takie "cosie" istnieją.
zawsze mnie zastanawiało czemu faceci nie spytają gdzie co jest/jak dojechać itd.. i się potem męczą i kombinują,zamiast zadać pytanie niemęskie?
a męskie jest nie radzenie sobie miedzy pólkami? eh

spadam do sklepu z sis, tż może przyjedzie nocnym po pracy,a jak nie to jutro dopiero,ale ma wolne

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-03-03, 16:17   #4456
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
my nwet nie mamy samochodu więc jeszcze pomyślę nad tymi adapterami..a co jest potrzebne do montowania fotelika w aucie?
brakuje mi jeszcze folii, nie wiem czy kupować i na gondolę i na spacerówkę? moskitiery nie mam, ale nie widzę potrzeby.

też pomyślałam o przerwach, tylko nie wiedziałam jak długie miały by być
eee, jak nawet auta nie ma... to ten fotelik będzie tylko na w razie wu, a gdzie jeszcze komuś do auta będziesz pakować stelaż wydaje mi się, że nie ma sensu.
wszystkie foteliki można montować pasem 3-punktowym. niektóre foteliki mają dodatkowo jakieś bazy i można je właśnie na tej bazie albo pasem zaczepić. dla sporadycznego użytku nie ma co inwestować, ale jak ktoś dużo jeździ to taka baza zwiększa bezpieczeństwo podobno...
a folię to taką przeciwdeszczową? w sumie warto mieć jak nagle deszcz złapie... ja mam jakąś, ale nawet nie wiem czy na gondolę czy spacerówkę będę to oglądać, jak stelaż przyjdzie a moskitierę mam i obawiam się, że u mnie się przyda po lesie... w mieście to raczej faktycznie nie
Cytat:
No litości
boszzz, co za podejście a co do wymazu - tutaj też nie robią ot tak, ale w ciąży bym się domagała i już. bo choroba w ciąży to już jest coś poważnego, więc niech się starają, a nie na ślepo leczą ja nie mam zamiaru być królikiem doświadczalnym. dadzą jeden antyk, nie poprawi się, walą następny... nie, nie! nie ze mną te numery!
Stary 2013-03-03, 16:37   #4457
Lublana
Zadomowienie

Cześć

Nie chce mi się cytować, więc tylko napisze coś tam.

1. Czaszki -nie podobają mi sięjeszcze okej, jedna rzecz dla jaj, ale dziecko od stóp do głów w jakieś czach, ac/dc i szatany, żeby na siłę pokazać jacy to rodzicie są rockowo luzaccy to dla mnie gruba przesada. A dodam, że o wiele fajniej wygląda taka rockowa parka z normalnym słit dzidziusiemale co kto lubiAsh skoro Twój maż ma jakieś czachowe zajawki to jego entuzjazm jest jak najbardziej akceptowalny, tylko niech nie zrobi z Sofii królowej szkieletorówbtw ja chcę kupić tylko jedną rzecz taką w tym guście - czarnego bodziaka w kośćmi na halloween

2. Podróże - co 2h przerwa to fakt, ja się wybieram w podróż 700 km niedługo po porodzie, normalnie zajmuje nam 6-7h a z dzidzią plan jest taki, że co 2h ok. 1h przerwy podczas której powozimy ją w gondolitakim sposobem podróż przedłuży się o jakieś 3-4h, wg mnie spoko, idzie Polskę wzdłuż czy wszerz przejechaća że rozwaamy też południe Europy to po drodze zaplanujemy nocleg jakby coś

3. Chusty - myślę, że spokojnie można kupić używaną. Na SR miałam liźnięty temat chust i utwierdziłam się w zakupie elastycznej na początek.

4. Adaptery do fotelika do wózka - my mamy, ale właśnie ostatnio o tym myślałam, że chyba aż tak często nie będziemy używać, bo co najwyżej na zakupy a przecież zakupy to kwestia max. godzinki, bo całego dnia w centrum handlowym się nie spędza. A fotelik zawsze można wsadzić do koszyka od biedy. Wg mnie nie jest to konieczny zakup. No i tak jak pisałyście, wygodniej dzieciaczka w chustę wsadzić, przynajmniej na mrożonkach nie zmarznie

5. Baza isofix do auta - kupuje jak już trylion razy pisałam. Jeśli moje auto nie miałoby isofixa olałabym temat.

Coś ode mnie - myślałam, że umrę na zgagę, więc kupiłam dziś Rennieale nie jadłam jeszcze, bo zgaga się chyba przestraszyła i poszła w daleko

Edytowane przez Lublana
Czas edycji: 2013-03-03 o 16:38
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 16:50   #4458
becik_4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
Ash, my dokładnie identyczny zamówiliśmy dla Stasia

Czytam Was codziennie, tylko na udzielanie się nie mam raz albo ochoty, albo czasu,
Stasiek jakoś drugi dzień mało się rusza, ale rusza, więc chyba nie będę panikować.

I dzisiaj stwierdziłam, że naprawdę już nie mam w co się ubrać
ja wczoraj tak sie martwiłam słabymi ruchami Kubusia i już sie prawie ubierałam zeby jechać na pogotowie ale sobie myślę przeciez sie rusza tylko słabiutko może ma taki kiepski dzięń poczekam do rana i w nocy sie rozkręcił na całego - na szczescie może też jestem przewrażliwiona bo on na prawdę sporo się rusza i bardzo instensywnie od samego początku wiec jak jest dłuższy przestój to od razu zauważam

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

robiłam dzisiaj pizze z nowego przepisu na ciasto zawsze robie z drożdzy a dzisiaj zrobiłam z proszku do pieczenia i lepsze to drożdzowe a wy macie jakies sprawdzone przepisy na spód pizzy bo musze wyprobowac cos innego
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 16:57   #4459
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

robiłam dzisiaj pizze z nowego przepisu na ciasto zawsze robie z drożdzy a dzisiaj zrobiłam z proszku do pieczenia i lepsze to drożdzowe a wy macie jakies sprawdzone przepisy na spód pizzy bo musze wyprobowac cos innego
tu jest mega przepis: http://www.youtube.com/watch?v=c7Zw7nm6jJg

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 16:59   #4460
vvgh
Wtajemniczenie

Te czachowe ciuszki dla dzieci za bardzo zalatują mi stylem emo, jakoś do tego mi tylko grzywka na oczy pasuje tylko. Ale np. koszulkę jakąś z zespołem to bym mogła dla jaj kupić
Stary 2013-03-03, 17:07   #4461
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
Cześć

1. Czaszki -nie podobają mi sięjeszcze okej, jedna rzecz dla jaj, ale dziecko od stóp do głów w jakieś czach, ac/dc i szatany, żeby na siłę pokazać jacy to rodzicie są rockowo luzaccy to dla mnie gruba przesada. A dodam, że o wiele fajniej wygląda taka rockowa parka z normalnym słit dzidziusiemale co kto lubiAsh skoro Twój maż ma jakieś czachowe zajawki to jego entuzjazm jest jak najbardziej akceptowalny, tylko niech nie zrobi z Sofii królowej szkieletorówbtw ja chcę kupić tylko jedną rzecz taką w tym guście - czarnego bodziaka w kośćmi na halloween

2. Coś ode mnie - myślałam, że umrę na zgagę, więc kupiłam dziś Rennieale nie jadłam jeszcze, bo zgaga się chyba przestraszyła i poszła w daleko
Cześć

1. I właśnie o ten mężowski entuzjazm tu chodzi w moim przypadku Ja się rozpływam nad każdą sukieneczką, czy bluzeczką z motylkiem, on nie bardzo więc jak możemy kupić jedną czy dwie rzeczy, które sprawią, że mu się oczy zaświecą, to czemu nie? Dziecku to krzywdy nie robi, a poza tym, te wzory są ładne Więc mojego zmysłu estetycznego nie rażą.

2. To długo się uchowałaś, skoro dopiero teraz Rennie kupiłaś ale niech będzie w domu, bo kto wie, kiedy zgaga znów Cię zaatakuje. Choć nie życzę Ci tego wcale
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 17:14   #4462
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Przepis jest mega!

Właśnie się zajadam

---
Cześć

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 17:16   #4463
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
To długo się uchowałaś, skoro dopiero teraz Rennie kupiłaś ale niech będzie w domu, bo kto wie, kiedy zgaga znów Cię zaatakuje. Choć nie życzę Ci tego wcale
Mówisz, że zgaga nieunikniona? Ja jeszcze nie miałam w sumie i miałam nadzieję, że mnie ominie

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 17:22   #4464
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
A My dzisiaj zaczynamy 26tydzień
za 26 tc!

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
Nudzi mi się..
Zrobiłam dzisiaj 3razy pranie już sama nie wiem co mogę jeszcze wyprać mam chęć
Ja też bym chętnie jakieś pranie nastawiła, bo mi już ciuchy wyłażą z kosza, ale niestety coś mamy z zaworem i wody nie ciągnie... Jutro mają się tym zająć...

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
zaglądam do Was regularnie, ale nie dałam rady pisać. U nas ok, zaczęliśmy 28 tydzień, 6 marca mam wizytę to dowiem się więcej. Brzuch urósł o jakieś 5 cm w skali miesiąca, ale jest jakiś taki mały jak na moje oko.
za 28 tc!

Cytat:

Melduję się..już na nowym,póki co jest net (kradniemy komuś, jego wina ze nie zabezpieczyl )
jest fajnie, dopiero usiedlismy al warto

3majcie się nadrobię w jakiś wolny dzionek

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
U mnie lepiej, ale w sumie nie wiadomo skąd te plamienia były, najważniejsze,że już ich nie ma. Dzidziuś ma się dobrze i mam nadzieję, że szybko nas wypuszczą.
Mówię Wam jak zobaczyłam tą krew to aż mi się słabo zrobiło, od razu pomyślałam o najgorszym. Na szczęście maluszek zdrowy. Teraz już będę się oszczędzać.
Super, że wszystko ok! Dbaj o siebie i o maluszka!

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
u nas dzisiaj rozpoczyna sie 29 tydzien 12 tyg do porodu (chyba 13? ). 84 dni do porodu, 196 za nami.
za 29 tc!

Cytat:

Ja też dziś miałam łizażowy sen:
Byłam w odwiedzinach u Mysi, żeby podziwiać jej nowy wózek, który -uwaga - wylicytowała na "Bezpiecznym Maluchu" za jakieś śmieszne pieniądze i był w kolorze wózka Cloche Siedziałyśmy sobie na jakiejś werandzie i rozprawiałyśmy w najlepsze o wózkach. Naglę przypałętało się dwóch pijaczkówi i na schodkach tej werandy zaczęli się bić. I jakoś tak wyszło, że my się w tę bójkę wdałyśmy co dalej, nie wiem TŻ mnie obudził bo zaczęłam jęczeć przez sen

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość

a ja się witam w 24t
za 24 tc!

Cytat:
Wykąpałam się w naszej mikro wannie, a w zasadzie brodziku od prysznica - 120 cm.. I muszę przyznać że z każdym miesiącem wanna się kurczy, to chyba od tej gorącej wody

Motylku- bardzo mi przykro z powodu babci!

-----

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 17:28   #4465
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Mówisz, że zgaga nieunikniona? Ja jeszcze nie miałam w sumie i miałam nadzieję, że mnie ominie
Ja też nie miałam, a jestem w 30 t.c.
Stary 2013-03-03, 17:31   #4466
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
Coś ode mnie - myślałam, że umrę na zgagę, więc kupiłam dziś Rennieale nie jadłam jeszcze, bo zgaga się chyba przestraszyła i poszła w daleko
Moja u rodziców się przestraszyła i zapomniałam nawet zabrać na próbę to siemię lniane ale rennie na noc wystarcza, w dzień popijam wodę i pomaga.

Stary 2013-03-03, 17:33   #4467
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość

Ja też długo nie miałam, nawet nie wiedziałam jakie to uczucie, aż mnie dopadło w szpitalu, raz i drugi. Na szczęście w natężeniu do przeżycia i jakoś nie wróciło (odpukać). Potrafi się ponoć, skubana, ujawnić w III trymestrze.
Stary 2013-03-03, 17:37   #4468
vvgh
Wtajemniczenie

Ale tu dziś cisza...
Stary 2013-03-03, 17:41   #4469
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Ale tu dziś cisza...
no, można relacje z porodów poczytać
Stary 2013-03-03, 17:42   #4470
diabli
Zakorzenienie

juz po obiedzie moja mama tak sie rozszalala, ze w sumie wystarczy, ze wezmiemy lozko i juz mozemy mieszkac :P sukcesywnie oproznia wszystkie szafi, segreguje, wyrzuca, okna chce myc. tz ma jeszcze pomalowac...i chyba czas spakowac graty i wziac sie za przeprowadzke

Cytat:
będziesz miała męża - doktora od "spraw beznadziejnych" a z zieloną herbatą uważaj, z nią to tak samo jak z kawą - bez przesady w ciąży warzywka, soczek pomidorowy - samo dobro, niech się chłop stara biedny robi co może... kochany
oj tak!

Cytat:
jeszcze się nie zdecydowałam dokładnie jaki rożek chcę. A Kalamati wrzuciła ten na fb : https://www.facebook.com/photo.php?fbid=5906683776 29956&set=a.5147166452251 30.132342.505261442837317 &type=1&theater
Mój mąż zobaczył i mówi: Kup!
ja: ale on kosztuje 80zł
on: a co to właściwie jest?
( )
ja mu wytłumaczyłam
on: ma czaszki, możesz kupić!

No i chyba nie mam wyścia! Sofia będzie rock chick od urodzenia
maz ma racje, meza trzeba sluchac! :P

Cytat:
co 2-3 godziny wyciagasz malucha, zmieniasz pieluche, karmisz...mija z dobrych 30 min postoju i jedziecie dalej maleni Antos zwiedzil pol Stanow i Kanady tu chodzi o rozprosotwanie kosci, jak u kierowcy - odpoczynek w trasie musi byc
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości