MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godziny - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-03-03, 15:13   #1591
bmma
Zadomowienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość

.... zakochalam sie po raz setny ...
( ale nie wiem czemu wydaje mi sie to dosc dziwne ze wszytskei dzieci maja zamkniete oczy .... czy ja jestem az taka glupia ze tylko mi to sie dziwne wydaje .... )
śpią zmęczone długą podróżą w drogach rodnych. Nie tylko nas poród męczy

oczka puchną jak je zakropią chyba w 2 dobie, jakimś srebrem

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-03, 15:31   #1592
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
dzieci po porodzie mają przede wszystkim opuchnięte oczka z wysiłku, pewnie dlatego zamknięte.
Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
śpią zmęczone długą podróżą w drogach rodnych. Nie tylko nas poród męczy

oo dzieki za wytlumaczenie .. no ja nie wiem nigdy nie mialam stycznosci z noworodkami zaraz po urodzeniu - nawet moja mlodsza siostre mama dop po 10dniach do domu przywiozla

no nic ide odpoczywac dalej .... ale mam ZGAGE po tej pizzy buuuu

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-03, 16:07   #1593
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
znowu jakaś nowość dla mnie

ale tu pusto.

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-03, 16:24   #1594
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
strippi
ja już się nie mogę doczekać zdjęć Twojego Michałka
to dodaję jedno

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
a i pytanie mam do Was..
ile odpowiednio wcześniej powinnam wyjąć materac z folii?
no bo on musi chyba swoim życiem pooddychać zanim dzidzia będzie?
my 3 tyg wcześniej

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Strippi, kciuki żeby Juleczka szybko wracala do zdrowia i zobaczła braciszka
dziękuję
tak mi smutno bez niej nigdy nie miałam tak długiego rozstania może jutro już wróci do domu

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
ja się melduje po wizycie . drogiej i długiej ..... najpierw oczekiwanie na wejście .... potem długie usg - gin badał małego z każdej strony .... waży 3500 , a resztę pomiarów mam w raporcie ale nie bedę przepisywać ... ale jest ok. potem znowu oczekiwanie i badanie mnie - szyjka skrócona,rozwarcie nadal na 2 cm, a potem oczekiwanie na ktg..... i ktg 40 prawie min. - wyszły dosyć mocne skurcze ale ja raczej nie czuję . Czyli sytuację mam identyczną jak przed poprzednimi porodami .....

idę nadrabiać .

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość

nie dam rady na 9.03 ;/
no nie z tobą naprawdę jak nie zakupy to sprzątanie.
za kilogramy
kurcze, bo jak przełożymy to Michaś będzie miał już ponad 3 tygodnie, a do 3 tygodni robią fotki.

Cytat:

za zorganizowanie ... ale przyznaj - Ty poprostu uwielbiasz sprzątać
za wagę - nieżle Ci poszło
no lubię lubię ale jak mam wenę

Cytat:
oj strippi strippi... pracoholiku Ty
oj tam oj tam

Cytat:

aaaaa! dziewczyny zapomniałam napisać (no nie wiem jak mogłam???)gin badał na usg też ten żołądeczek małego (był kłopot z napełnieniem - przynajmniej takie podejrzenie ) i powiedział ,że nie ma zastrzeżeń . tylko po co było to zamiesznie wcześniej ..... ? , no ale wszelkie wątpliwości i tak zostaną rozwiane po porodzie .....
Stary 2013-03-03, 16:40   #1595
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
znowu jakaś nowość dla mnie

ale tu pusto.
Oprócz osuszania, odśluzowania, kontaktu "skóra do skóry", jest...
Zabieg Credégo,

1) obowiązkowy zabieg wykonywany u noworodka bezpośrednio po urodzeniu, polegający na wpuszczeniu do worka spojówkowego każdego oka kropli 1-2-procentowego roztworu azotanu srebra. Zapobiega zakażeniu spojówek dwoinkami rzeżączki.

Moja Kinga miała powieki czerwone i opuchnięte

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-03, 16:43   #1596
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:

ok, ktoś musi, itp., itd. mi chodzi głównie o to, że zapanowała trochę przesadna "moda" na wywalanie. z listy, z klubu. o ile jestem w stanie zrozumieć, że ktoś może nie chcieć żeby na liście czy w klubie był ktoś kto raz na kilka wątków powie cześć i nawet nie wpadnie, nie poczyta o tyle nie rozumiem wywalania osób w jakiś sposób znanych, bo nie powiecie chyba, że nie wiecie nic o mnie czy modernie i nie możecie mieć żadnych podstaw do jakiegokolwiek zaufania do nas
O matko dziewczyny przestańcie już, z listy nikt nie jest wywalony i chyba zasady w poczekalni sa jasne- pisze się na wątku to na liście się jest. A klub tak jak Megi napisała jest prywatny- chciałas w nim byc trzeba było pisać i tyle. A nie teraz z pretensjami do Niej. Troche to chyba nie fer- bo co potrzebe podczytania o problemach innych mialaś, a odwagi żeby napisać chociaż cześć, będzie dobrze juz nie? Miałaś okazję, nie skorzystałas z niej- pretensje miej do siebie a ie Megi.
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-03, 16:50   #1597
Zaciazona
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
oo dzieki za wytlumaczenie .. no ja nie wiem nigdy nie mialam stycznosci z noworodkami zaraz po urodzeniu - nawet moja mlodsza siostre mama dop po 10dniach do domu przywiozla

no nic ide odpoczywac dalej .... ale mam ZGAGE po tej pizzy buuuu

Ale mam ochote na pizzer teraz..... aaaaaaa!!! Chyba dzis zamowimy, taka mega pikantna, mniam mniam. I popije Cola o smaku wisniowym. Normlanie ostatnie dni szalenstwa przed karmieniem piersia. Ja w ogole jem wszystko pikantne, masakra na taka jalowa dietke przejsc, ale czego sie nie robi
Zaciazona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-03, 16:53   #1598
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
to dodaję jedno
A gdzie bo nic nie widzę a doczekać się nie mogę?
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-03, 16:57   #1599
klementyna1
Zakorzenienie

Ja po wizycie mamusi...Oczywiście się osłuchałam, ze łóżeczko nie w tym miejscu, co powinno, że na dziecinne ubranka to powinnam miec osobny kosz na pranie, ze to, że tamto...ehhhhh Ale wiem, ze to z troski i musze znieśc Przyniosła mi tez troche domowych samkołyków Ale tu pustki...
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-03, 17:34   #1600
czarny flamaster
Zadomowienie

Chciałam skorzystać ze słoneczka i przeszłam się spacerkiem do Lidla po coś słodkiego. Teraz siedzę i wcinam "fałszywe" Milky Waye, jak to mówię
Wpadli teściowie. Od razu sie zapowiedzieli, że jak tylko wrócę do domu ze szpitala, to przychodzą w odwiedziny.... Moi rodzice rozumieją moje zdanie na ten temat- im się nie przegada... Nie komentuję. Mama zabroniła mi się stresować więc nie mam zamiaru podnosić sobie ciśnienia

Jakoś dziś tak pozytywnie jest 18 dni!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg uccdu.jpg (82,0 KB, 94 załadowań)

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-03, 17:59   #1601
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
No wiecie - ja tu od czarnej roboty jestem, ale mnie rozbawiacie. Jak widać, życie bywa mocno zaskakujące. Proponuje na wszelki wypadek kilkadziesiąt dziennie postów :P Później oczywiście z maluchem uwieszonym u piersi... chociaż jedną ręką. I zdjęcia - tak koniecznie zdjęcia trzeba dodać. Co kilka dni najlepiej. I co tam jeszcze... no pomyślimy
no ale gdzie ja teraz bede wstawiac zdjecia moderny z wielkim cycem

Cytat:
o tyle o zasadach panujących w klubie decyduje osoba, która klub założyła I tu wcale nie chodzi o jakieś zagrożenie itp... Po prostu klub ma być dla osób, które go potrzebują. Nie rozumiem skąd ten żal
tu bym sie sprzeczala, bo zadecydowala inna osoba,
ktora o dziwo teraz milczy
megi tylko wykonala "zadanie" sciecia glow (troche mi szkoda, ze dochodzi do takich manipulacji)..
nie napisze skad wiem, takie rzeczy to tylko w Erze

no ale klub to przeciez nie program "z kamera wsrod..."

no i ja juz pisalam, zal mam, jest mi przykro, ze nawet nie dalyscie znac, ze wyrzucacie, o sposob w jaki to zrobilyscie... pewnie za watkow kilka drzazga z oka sama wylezie
ale nie ukrywam, wlaczyl mi sie dystans.. moze i lepiej, bede miala czas na inne wazniejsze rzeczy

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Chciałam skorzystać ze słoneczka i przeszłam się spacerkiem do Lidla po coś słodkiego. Teraz siedzę i wcinam "fałszywe" Milky Waye, jak to mówię
Wpadli teściowie. Od razu sie zapowiedzieli, że jak tylko wrócę do domu ze szpitala, to przychodzą w odwiedziny.... Moi rodzice rozumieją moje zdanie na ten temat- im się nie przegada... Nie komentuję. Mama zabroniła mi się stresować więc nie mam zamiaru podnosić sobie ciśnienia

ale szczesliwa mama
i widze, ze juz wiosenna kurteczka wyjeta z szafy?
Stary 2013-03-03, 18:12   #1602
nestelle
Zakorzenienie

[QUOTE=Demeter;39559095]
QUOTE]
ślicznie wyglądasz
Cytat:
Janek naszej alliw
ochhhhh słodkości
Cytat:
Stary 2013-03-03, 18:15   #1603
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Oprócz osuszania, odśluzowania, kontaktu "skóra do skóry", jest...
Zabieg Credégo,

1) obowiązkowy zabieg wykonywany u noworodka bezpośrednio po urodzeniu, polegający na wpuszczeniu do worka spojówkowego każdego oka kropli 1-2-procentowego roztworu azotanu srebra. Zapobiega zakażeniu spojówek dwoinkami rzeżączki.

Moja Kinga miała powieki czerwone i opuchnięte
w Niemczech juz od 1992 roku nie jest to zabieg obowiazkowy i polozna ma obowiazek zapytac nas w szpitalu, czy sie na podanie kropel do oczu zgadzamy
na razie nie podjelam decyzji, nie wiem, czy te krople sa czy nie sa konieczne - na pewno dopytam jeszcze przed porodem o zdanie swoja polozna
Stary 2013-03-03, 18:16   #1604
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

mam skurcze... mam nadzieje, ze przepowiadajace...
nie jest to fajne nie urodze zdechne!
dwa razy sobie cicho krzyknelam... ale moja matka suszac wlosy w lazience uslyszala, takze chyba nie tak cicho....:brzyda l:
BOSZ!!!
I jak sytuacja na froncie???

Kurdele... gadacie o bólach i skurczach i mi się pół nocy śniło, że mnie boli, a potem się obudziłam z bólem jak na okres (ale leciutkim)... mam nadzieję, że to tylko mi się wydawało

Cytat:
Janek naszej alliw

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Wczoraj zrobiliśmy sesję z brzuszkiem w 8 miesiącu. Postanowiłam w końcu troszkę się Wam pokazać
fajowskie masz włosy

Zjadłam dzisiaj największy na świecie deser lodowy! Warto było człapać jak pokraka za mężem po mieście

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-03, 18:18   #1605
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
to dodaję jedno
tak mi smutno bez niej nigdy nie miałam tak długiego rozstania może jutro już wróci do domu
chyba cos nie weszlo to zdjecie

i trzymam kciuki, by Julcia wrocila szybko do domu, napewno nie moze doczekac sie spotkania z bratem
Stary 2013-03-03, 18:22   #1606
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Janek naszej alliw
Piękny !

Cytat:
Nie lubię takich kwasów, ale są już więc... jeśli czytałaś, to wiesz, że jestem tam od czarnej roboty, ale nie ja wymyślam sobie kto, co i kiedy. Założyłam klub i jestem adminem - ktoś musi. Nie jest to mój klub, więc jeśli pojawiają się głosy, że komuś jest niezręcznie czy przykro czy chce jakiejś wzajemnej prywatności i ogół potwierdza, to jestem proszona o jakieś tam ruchy.
Tak jak megi pisze, dyskusja była, a nie jej suwerenna decyzja, ona wykonuje i tyle, to o co ją prosimy. I napisało to już kilka osób, więc nie ma co megi atakować.

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
tu bym sie sprzeczala, bo zadecydowala inna osoba,
ktora o dziwo teraz milczy
megi tylko wykonala "zadanie" sciecia glow (troche mi szkoda, ze dochodzi do takich manipulacji)..

no ale klub to przeciez nie program "z kamera wsrod..."

no i ja juz pisalam, zal mam, jest mi przykro, ze nawet nie dalyscie znac, ze wyrzucacie, o sposob w jaki to zrobilyscie... pewnie za watkow kilka drzazga z oka sama wylezie
ale nie ukrywam, wlaczyl mi sie dystans.. moze i lepiej, bede miala czas na inne wazniejsze rzeczy [COLOR="Silver"]

Coś źle doczytałaś, albo źle Ci przekazano zadecydowało kilka osób które brały udział w dyskusji. Nie biorą udziału teraz w rozmowie, bo nikomu nie chce się bić piany. Bo ogólnie to dość nudne i wolimy się cieszyć z narodzin dzieci niż roztrząsać czemu Wam się nie chciało dwóch słów na klawiaturze wystukać.

Tobie przykro, że nikt z Tobą nie skonsultował decyzji, komuś może być przykro, że jak miał jakiś problem, to miałaś go w dupalu, jak widać pkt widzenia zależy od pkt siedzenia. Szkoda, że tak ciężko Ci się chociaż spróbować wkleić w czyjś tok myślenia.
Stary 2013-03-03, 18:26   #1607
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
aaaaa! dziewczyny zapomniałam napisać (no nie wiem jak mogłam???)gin badał na usg też ten żołądeczek małego (był kłopot z napełnieniem - przynajmniej takie podejrzenie ) i powiedział ,że nie ma zastrzeżeń . tylko po co było to zamiesznie wcześniej ..... ? , no ale wszelkie wątpliwości i tak zostaną rozwiane po porodzie .....

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
O taaaak. Za pierwszym razem jak mi się to zrobiło to bardzo się wystraszyłam. Spanikowałam wręcz bo nie czułam chęci siku, tylko ból podbrzusza... A jeszcze samochodem wtedy jechaliśmy dość długą trasę... Poszłam do łazienki i od razy po bólu A i wysikałam hektolitry mimo, że wcale mi się nie chciało tak bardzo
Mi też się bardzo nie chciało, ale widocznie mamy zaburzone odczuwanie, bo jak czuję, że chce mi się mocno, to tylko kilka kropelek i koniec

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
Witamy się z Wami w 35 tc

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Mądrzy rodzice - o jakiś procesach jakie zachodzą w mózgu dziecka na początkowym etapie, Dziecko z bliska - o rodzicielstwie z bliskości, Odżywianie dla zdrowia - wielka książka o różnych opcjach związanych z odżywianiem i Dziennik Mistrza i Małgorzaty czyli Bułhakowa .. i z tego wszystkiego przeczytałam 50 stron od piątku, bo cały czas mi coś innego wypada
Ambitnie! Daj znać, jak Dziennik.
Mi niestety ostatnio tylko Chmielewska wchodzi przez tę głupotę ciążową...

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
a ja nadrobiłam, ale czasu nie mam bo weekend mi mija imprezowo, rodzina się zwaliła na dwa dni z okazji moich i tż urodzin..
Dużo dobrego!

Cytat:
Syn zachwycony.
Chce brać na ręce, całuje siostrę...
Super

Cytat:
Napisane przez mooonis17 Pokaż wiadomość
Także mnie nosi po całym domu i próbuję coś sprzątać jak nie patrzy
Mam to samo. Cieszę się, że Mąż taki opiekuńczy i wykonuje obowiązki domowe bez gadania, ale czasem przesadza, czuję się przez niego jak obłożnie chora. Dobrze, że do pracy chodzi, to się mogę wyżyć

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
u mnie się zaczęło- znajomi się odzywają; jak się czujesz, co tam u ciebie, itp wrrrrrrrrrrrrrr
Najpierw sobie pomyślałam, że poród

Cytat:
Dzięki, zrobiłaś mi ochotę na Milky Waya

Janek Alliw słodki.

Demeter - fajny brzuch ... i cycki

Ja dziś po dłuuuuuugaśnym spacerze, chociaż pogoda średnia, strasznie wiało. Ale czuję się przyjemnie dotleniona. Miło korzystać z ostatnich tygodni swobody i niepodporządkowania cyklom karmienia i kup

21.04.2013.

Edytowane przez corka_rosy
Czas edycji: 2013-03-03 o 18:29
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-03, 18:34   #1608
czarny flamaster
Zadomowienie

corka_rosy Przepraszam, że zrobiłam Ci smaka....
Moderna Wiesz, śniegu nie widać, słońce na niebie, to wyciągnęłam wiosenną kurtkę chociaż nie zapnę się w nią prędko

Z nudów szukam w internecie informacji jak...opóźnić poród Prędzej znajdę jak przyspieszyć, ale co tam- ma człowiek zajęcie.

02.08.2012 - nasz ślub
Stary 2013-03-03, 18:40   #1609
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Tobie przykro, że nikt z Tobą nie skonsultował decyzji, komuś może być przykro, że jak miał jakiś problem, to miałaś go w dupalu, jak widać pkt widzenia zależy od pkt siedzenia. Szkoda, że tak ciężko Ci się chociaż spróbować wkleić w czyjś tok myślenia.
ktory problem, ten obsmarowywania dupy innym uzytkowniczkom forum?
Stary 2013-03-03, 18:45   #1610
Zaciazona
Raczkowanie

Cytat:

Naprawde slicznie wygladasz.

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość

Mi też się bardzo nie chciało, ale widocznie mamy zaburzone odczuwanie, bo jak czuję, że chce mi się mocno, to tylko kilka kropelek i koniec

Ja w czasie robienia porzadkow znalazlam nietknietego Murakami i chyba wezme go w obroty.

pani22ka- i jak tam te skurczyki?

W ogole nie kloccie sie, lepiej cos zjesc
Mam mega zgage po kiszonej kapuscie ale zamierzam sie jeszcze dobic pizza, zeby tylko moj konkubent dal sie namowic.
Zaciazona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-03, 18:47   #1611
kmagg81
Raczkowanie

Szybko sie tu dzieją wszystkie sprawy pół dnia i 2 strony postów a mój pewnie znow sie z opóźnieniem pojawi, bo ponoć nowych to moderatorzy sprawdzają, hmmm więc może znaim urodze to się pojawi co napisałam.
Powiem Wam, że poczytałam wczoraj opisy porodów przez te szczęściary które mają już to za sobą i aż mi się łzy w oczach pojawiły jak czytałam, jak Maleństwo na brzuchu mamusiom kładli - to takie cudowne.
A dziś, cały dzień prawie u teściowej - aż mnie już głowa rozbolała i coś w podbrzuszu mnie pobolewa - ale pewnie dlatego że mnie po drodze wytłukło ;/
Teraz będę odpoczywać a jutro wizyta u gin ciekawe czy Maksiu zechce się przekręcić czy nie - a może już to zrobił - ale nic nie czułam. Ostatnio jak zmieniał pozycję to dało się odczuć.
kmagg81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-03, 18:51   #1612
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kmagg81 Pokaż wiadomość
Szybko sie tu dzieją wszystkie sprawy pół dnia i 2 strony postów a mój pewnie znow sie z opóźnieniem pojawi, bo ponoć nowych to moderatorzy sprawdzają, hmmm więc może znaim urodze to się pojawi co napisałam.
Powiem Wam, że poczytałam wczoraj opisy porodów przez te szczęściary które mają już to za sobą i aż mi się łzy w oczach pojawiły jak czytałam, jak Maleństwo na brzuchu mamusiom kładli - to takie cudowne.
A dziś, cały dzień prawie u teściowej - aż mnie już głowa rozbolała i coś w podbrzuszu mnie pobolewa - ale pewnie dlatego że mnie po drodze wytłukło ;/
Teraz będę odpoczywać a jutro wizyta u gin ciekawe czy Maksiu zechce się przekręcić czy nie - a może już to zrobił - ale nic nie czułam. Ostatnio jak zmieniał pozycję to dało się odczuć.
A na kiedy masz TP? Bo nie pamiętam i nie wiem czy pisałaś?
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-03, 18:52   #1613
klementyna1
Zakorzenienie

Dziewczyny miałam nie komentowac, ale zaczyna sie robić nieprzyjemnie, a szkodaRozumiem,ze Wam przykro, że Was nie maw Klubie, ale tak jak pisały dziewczyny są tego przyczyny- padł postulat, zeby osoby, które mimo zaproszenia nie przywitały się, albo wcale z klubu nie korzystaja usunąć, bo widocznie nie chcą z niego korzystac i nie jest im potrzebny, kilka osób potwierdziło i padła decyzja. Szkoda, zeby przez jakies wirtualny wymysł popsuły sie nasze relacje tutaj... Każdy powiedział swoje zdanie- jak ktoś pisał punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia i każdy ma swoje racje i nie wiem czy jest sens ten temat jeszcze roztrząsac, to az taka ważna rzecz w życiu? Przeciez to nie jest jakas elitarna organziacja z profitami tylko wirtualny sposob konsultacji. Niektóre kominikuja sie przez facebooka, inne przez sms-y a KLub to kolejny sposob kontaktu i dzielenia sie prywatnymi informacjami, poradami czy zdjeciami... Lubię WAs wszystkie, bardzo cenie z Wami rozmowy i Wasze rady i szkoda, żeby to psuc. ok, powiedziałąm swoje zdanie i apeluje o pokój Trochę dystansu do życia, to tylko internet!

Ide po męza do pracy;p MAm nadzieję, ze kilogramy zrobią swoje i mnie nie zwieje z chodnika...

Edytowane przez klementyna1
Czas edycji: 2013-03-03 o 18:54
Stary 2013-03-03, 18:54   #1614
kmagg81
Raczkowanie

na 16 kwietnia - więc jeszcze trochę czasu mam.
Stary 2013-03-03, 18:54   #1615
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
wygląda na to, że nie mam paciorkowca

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Ja po wizycie mamusi...Oczywiście się osłuchałam, ze łóżeczko nie w tym miejscu, co powinno, że na dziecinne ubranka to powinnam miec osobny kosz na pranie, ze to, że tamto...ehhhhh Ale wiem, ze to z troski i musze znieśc Przyniosła mi tez troche domowych samkołyków

a czy jest jakies miejsce specjalne na lozeczko???? jakieś łóżeczkowe feng shui?????
dzis konkubent zlozyl i sie zastanawiamy

Cytat:

i jaka wiosenna kurtka

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
BOSZ!!!
I jak sytuacja na froncie???
Cytat:
Napisane przez Zaciazona Pokaż wiadomość
pani22ka- i jak tam te skurczyki?

tak jak wczoraj i przedwczoraj. godzina skurczybyków w południe i ciszaaa.... ale nie lubie ich. bardzo ich nie lubie

Cytat:
Miło korzystać z ostatnich tygodni swobody i niepodporządkowania cyklom karmienia i kup
to jest slodka wizja

Cytat:
Ostatnio jak zmieniał pozycję to dało się odczuć.
a ja nie wiem kiedy to zrobil. a wydawalo mi sie ze na bank wyczuje

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-03, 18:55   #1616
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
No dam, dam na razie mi idzie jak po grudzie bo weekend, ale mam nadzieję że w tyg jak chłop oddeleguje się do własnych zajęć to jakoś pójdzie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
ktory problem, ten obsmarowywania dupy innym uzytkowniczkom forum?
Straszne wybiórcze te Twoje czytanie. I na pewno takimi stwierdzeniami mnie osobiście bardzo utwierdziłaś w tym, że po prostu dobrze że Cię tam nie ma. Bo jak czyjeś problemy z podejrzeniem zespołu downa, chorobami serca - czy tysiącem innych chorób u dziecka, dolegliwości dziewczyn, problemy z TŻ, z kasą ble ble - tak kwitujesz to niezła bieda. I tyle z mojej strony.

Cytat:
Napisane przez Zaciazona Pokaż wiadomość

W ogole nie kloccie sie, lepiej cos zjesc
Ja mam cukrzyce ciążową... zostały mi tylko kłótnie
Stary 2013-03-03, 18:56   #1617
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
na 16 kwietnia - więc jeszcze trochę czasu mam.
wrzuc to info w stopke. bedzie nam latwiej gadac

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-03, 18:58   #1618
kmagg81
Raczkowanie

Cytat:
wrzuc to info w stopke. bedzie nam latwiej gadac

się robi
dziękuję za podpowiedź
Stary 2013-03-03, 19:02   #1619
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
:
a czy jest jakies miejsce specjalne na lozeczko???? jakieś łóżeczkowe feng shui?????
dzis konkubent zlozyl i sie zastanawiamy

U nas stoi przy samym wejsciu przy "nogach" naszego łożka i wg. mamy: za bliasko drzwi= przeciagi, w nogach=niewygodnie wstawac do dziecka i nie widzi sie go leżąć... Moze i ma racje,ale nie widzi mi sie mebli wynosic, zeby lozeczko stało przy mojej głowie, ale moze życie zweryfikuje i po pierwszej nocy szafe wyniose i przestawie zpbaczymy... NA razie jest jak jest.... Złowrogie słowa mamy:"Zobaczysz,przyjdzie połózna i powie Ci, ze mam racje" przeciez Ona i tak ma ZAWSZE racje - taki typ człowieka
Dobra ide po tego tż-ta bo jeszcze sam nie trafi do domu;p
Stary 2013-03-03, 19:06   #1620
czarny flamaster
Zadomowienie

Wiecie co? Jestem głupia... Jestem naprawdę wybitnie głupia.

Im bliżej porodu tym bardziej się boję, że...urodzę szybciej. Termin mam na 21 marca, pierwszy był na 28, ale z biegiem czasu stanęło na 21. Z mężem bardzo liczymy na roczne macierzyńskie, bo bardzo ułatwiłoby nam to życie w tym roku. Wiem, że zdrowie dziecka najważniejsze, że natura swoje, a ja swoje, ale...boję się odkąd dziewczyny zaczęły się u nas wypakowywać
Czysta głupota, wiem. Lekarz nigdy nie powiedział, że coś powinno mieć wpływ na szybszy poród, ciągle jestem "pozamykana", nie mam skurczy przepowiadających, czuję się świetnie, mały powinien jeszcze troszkę przybrać na wadze. Zaczęłam się oszczędzać, więcej wypoczywam i wszystko jest w porządku. No, ale moja głupota jest nadal... Aż mi wstyd....

02.08.2012 - nasz ślub
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości