|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
Cytat:
oczka puchną jak je zakropią chyba w 2 dobie, jakimś srebrem
|
|
|
#1592 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
Cytat:
Cytat:
![]() no nic ide odpoczywac dalej .... ale mam ZGAGE po tej pizzy buuuu
|
||
|
|
|
|
#1593 |
|
Zakorzenienie
|
znowu jakaś nowość dla mnie ale tu pusto.
|
|
#1594 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
to dodaję jedno
Cytat:
Cytat:
![]() tak mi smutno bez niej nigdy nie miałam tak długiego rozstania może jutro już wróci do domuCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale jak mam wenę oj tam oj tam ![]() Cytat:
|
|
|
|
#1595 |
|
Zadomowienie
|
Oprócz osuszania, odśluzowania, kontaktu "skóra do skóry", jest...
Zabieg Credégo, 1) obowiązkowy zabieg wykonywany u noworodka bezpośrednio po urodzeniu, polegający na wpuszczeniu do worka spojówkowego każdego oka kropli 1-2-procentowego roztworu azotanu srebra. Zapobiega zakażeniu spojówek dwoinkami rzeżączki. Moja Kinga miała powieki czerwone i opuchnięte
|
|
#1596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1597 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale mam ochote na pizzer teraz..... aaaaaaa!!! Chyba dzis zamowimy, taka mega pikantna, mniam mniam. I popije Cola o smaku wisniowym. Normlanie ostatnie dni szalenstwa przed karmieniem piersia. Ja w ogole jem wszystko pikantne, masakra na taka jalowa dietke przejsc, ale czego sie nie robi
|
|
|
|
|
|
#1598 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1599 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po wizycie mamusi...Oczywiście się osłuchałam, ze łóżeczko nie w tym miejscu, co powinno, że na dziecinne ubranka to powinnam miec osobny kosz na pranie, ze to, że tamto...ehhhhh Ale wiem, ze to z troski i musze znieśc
Przyniosła mi tez troche domowych samkołyków Ale tu pustki...
|
|
|
|
|
#1600 |
|
Zadomowienie
|
Chciałam skorzystać ze słoneczka i przeszłam się spacerkiem do Lidla po coś słodkiego. Teraz siedzę i wcinam "fałszywe" Milky Waye, jak to mówię
Wpadli teściowie. Od razu sie zapowiedzieli, że jak tylko wrócę do domu ze szpitala, to przychodzą w odwiedziny.... Moi rodzice rozumieją moje zdanie na ten temat- im się nie przegada... Nie komentuję. Mama zabroniła mi się stresować więc nie mam zamiaru podnosić sobie ciśnienia Jakoś dziś tak pozytywnie jest 18 dni!
|
|
|
#1601 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ktora o dziwo teraz milczy ![]() megi tylko wykonala "zadanie" sciecia glow (troche mi szkoda, ze dochodzi do takich manipulacji).. nie napisze skad wiem, takie rzeczy to tylko w Erze ![]() no ale klub to przeciez nie program "z kamera wsrod..." no i ja juz pisalam, zal mam, jest mi przykro, ze nawet nie dalyscie znac, ze wyrzucacie, o sposob w jaki to zrobilyscie... pewnie za watkow kilka drzazga z oka sama wylezie ![]() ale nie ukrywam, wlaczyl mi sie dystans.. moze i lepiej, bede miala czas na inne wazniejsze rzeczy ![]() ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Cytat:
i widze, ze juz wiosenna kurteczka wyjeta z szafy?
|
|
|
#1602 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Demeter;39559095]
QUOTE] ślicznie wyglądasz ochhhhh słodkości
|
|
#1603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na razie nie podjelam decyzji, nie wiem, czy te krople sa czy nie sa konieczne - na pewno dopytam jeszcze przed porodem o zdanie swoja polozna
|
|
|
#1604 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I jak sytuacja na froncie??? Kurdele... gadacie o bólach i skurczach i mi się pół nocy śniło, że mnie boli, a potem się obudziłam z bólem jak na okres (ale leciutkim)... mam nadzieję, że to tylko mi się wydawało ![]() Cytat:
fajowskie masz włosy ![]() Zjadłam dzisiaj największy na świecie deser lodowy! Warto było człapać jak pokraka za mężem po mieście
|
|
|
|
#1605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i trzymam kciuki, by Julcia wrocila szybko do domu, napewno nie moze doczekac sie spotkania z bratem
|
|
|
#1606 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Piękny ! Cytat:
Cytat:
Coś źle doczytałaś, albo źle Ci przekazano zadecydowało kilka osób które brały udział w dyskusji. Nie biorą udziału teraz w rozmowie, bo nikomu nie chce się bić piany. Bo ogólnie to dość nudne i wolimy się cieszyć z narodzin dzieci niż roztrząsać czemu Wam się nie chciało dwóch słów na klawiaturze wystukać. Tobie przykro, że nikt z Tobą nie skonsultował decyzji, komuś może być przykro, że jak miał jakiś problem, to miałaś go w dupalu, jak widać pkt widzenia zależy od pkt siedzenia. Szkoda, że tak ciężko Ci się chociaż spróbować wkleić w czyjś tok myślenia.
|
|
|
#1607 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Mi niestety ostatnio tylko Chmielewska wchodzi przez tę głupotę ciążową... Cytat:
Super Mam to samo. Cieszę się, że Mąż taki opiekuńczy i wykonuje obowiązki domowe bez gadania, ale czasem przesadza, czuję się przez niego jak obłożnie chora. Dobrze, że do pracy chodzi, to się mogę wyżyć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Janek Alliw słodki. Demeter - fajny brzuch ... i cycki ![]() Ja dziś po dłuuuuuugaśnym spacerze, chociaż pogoda średnia, strasznie wiało. Ale czuję się przyjemnie dotleniona. Miło korzystać z ostatnich tygodni swobody i niepodporządkowania cyklom karmienia i kup
zgodnie z planem, zgodnie z logika, zgodnie z ogólnie przyjętymi zasadami, zgodnie z Biblią, Koranem, Torą i komiksami 21.04.2013. Edytowane przez corka_rosy Czas edycji: 2013-03-03 o 18:29 |
||||||
|
|
|
|
#1608 |
|
Zadomowienie
|
corka_rosy Przepraszam, że zrobiłam Ci smaka....
![]() Moderna Wiesz, śniegu nie widać, słońce na niebie, to wyciągnęłam wiosenną kurtkę chociaż nie zapnę się w nią prędko ![]() Z nudów szukam w internecie informacji jak...opóźnić poród Prędzej znajdę jak przyspieszyć, ale co tam- ma człowiek zajęcie.
|
|
|
#1609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1610 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
pani22ka- i jak tam te skurczyki? W ogole nie kloccie sie, lepiej cos zjesc Mam mega zgage po kiszonej kapuscie ale zamierzam sie jeszcze dobic pizza, zeby tylko moj konkubent dal sie namowic. |
||
|
|
|
|
#1611 |
|
Raczkowanie
|
Szybko sie tu dzieją wszystkie sprawy
pół dnia i 2 strony postów a mój pewnie znow sie z opóźnieniem pojawi, bo ponoć nowych to moderatorzy sprawdzają, hmmm więc może znaim urodze to się pojawi co napisałam. Powiem Wam, że poczytałam wczoraj opisy porodów przez te szczęściary które mają już to za sobą i aż mi się łzy w oczach pojawiły jak czytałam, jak Maleństwo na brzuchu mamusiom kładli - to takie cudowne. A dziś, cały dzień prawie u teściowej - aż mnie już głowa rozbolała i coś w podbrzuszu mnie pobolewa - ale pewnie dlatego że mnie po drodze wytłukło ;/ Teraz będę odpoczywać a jutro wizyta u gin ciekawe czy Maksiu zechce się przekręcić czy nie - a może już to zrobił - ale nic nie czułam. Ostatnio jak zmieniał pozycję to dało się odczuć.
|
|
|
|
|
#1612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1613 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny miałam nie komentowac, ale zaczyna sie robić nieprzyjemnie, a szkoda
Rozumiem,ze Wam przykro, że Was nie maw Klubie, ale tak jak pisały dziewczyny są tego przyczyny- padł postulat, zeby osoby, które mimo zaproszenia nie przywitały się, albo wcale z klubu nie korzystaja usunąć, bo widocznie nie chcą z niego korzystac i nie jest im potrzebny, kilka osób potwierdziło i padła decyzja. Szkoda, zeby przez jakies wirtualny wymysł popsuły sie nasze relacje tutaj... Każdy powiedział swoje zdanie- jak ktoś pisał punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia i każdy ma swoje racje i nie wiem czy jest sens ten temat jeszcze roztrząsac, to az taka ważna rzecz w życiu? Przeciez to nie jest jakas elitarna organziacja z profitami tylko wirtualny sposob konsultacji. Niektóre kominikuja sie przez facebooka, inne przez sms-y a KLub to kolejny sposob kontaktu i dzielenia sie prywatnymi informacjami, poradami czy zdjeciami... Lubię WAs wszystkie, bardzo cenie z Wami rozmowy i Wasze rady i szkoda, żeby to psuc. ok, powiedziałąm swoje zdanie i apeluje o pokój Trochę dystansu do życia, to tylko internet!![]() Ide po męza do pracy;p MAm nadzieję, ze kilogramy zrobią swoje i mnie nie zwieje z chodnika...
Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2013-03-03 o 18:54 |
|
|
|
|
#1614 |
|
Raczkowanie
|
na 16 kwietnia - więc jeszcze trochę czasu mam.
|
|
|
|
|
#1615 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() a czy jest jakies miejsce specjalne na lozeczko???? jakieś łóżeczkowe feng shui????? dzis konkubent zlozyl i sie zastanawiamy ![]() ![]() ![]() i jaka wiosenna kurtka ![]() tak jak wczoraj i przedwczoraj. godzina skurczybyków w południe i ciszaaa.... ale nie lubie ich. bardzo ich nie lubie ![]() Cytat:
![]() a ja nie wiem kiedy to zrobil. a wydawalo mi sie ze na bank wyczuje
|
|
|
|
#1616 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na razie mi idzie jak po grudzie bo weekend, ale mam nadzieję że w tyg jak chłop oddeleguje się do własnych zajęć to jakoś pójdzie ![]() Straszne wybiórcze te Twoje czytanie. I na pewno takimi stwierdzeniami mnie osobiście bardzo utwierdziłaś w tym, że po prostu dobrze że Cię tam nie ma. Bo jak czyjeś problemy z podejrzeniem zespołu downa, chorobami serca - czy tysiącem innych chorób u dziecka, dolegliwości dziewczyn, problemy z TŻ, z kasą ble ble - tak kwitujesz to niezła bieda. I tyle z mojej strony. Ja mam cukrzyce ciążową... zostały mi tylko kłótnie
|
|
|
#1617 |
|
Zakorzenienie
|
wrzuc to info w stopke. bedzie nam latwiej gadac
|
|
|
#1618 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobra ide po tego tż-ta bo jeszcze sam nie trafi do domu;p |
|
|
|
|
|
#1620 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie co? Jestem głupia... Jestem naprawdę wybitnie głupia.
Im bliżej porodu tym bardziej się boję, że...urodzę szybciej. Termin mam na 21 marca, pierwszy był na 28, ale z biegiem czasu stanęło na 21. Z mężem bardzo liczymy na roczne macierzyńskie, bo bardzo ułatwiłoby nam to życie w tym roku. Wiem, że zdrowie dziecka najważniejsze, że natura swoje, a ja swoje, ale...boję się odkąd dziewczyny zaczęły się u nas wypakowywać Czysta głupota, wiem. Lekarz nigdy nie powiedział, że coś powinno mieć wpływ na szybszy poród, ciągle jestem "pozamykana", nie mam skurczy przepowiadających, czuję się świetnie, mały powinien jeszcze troszkę przybrać na wadze. Zaczęłam się oszczędzać, więcej wypoczywam i wszystko jest w porządku. No, ale moja głupota jest nadal... Aż mi wstyd....
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:27.

)
12-08-1997

nigdy nie miałam tak długiego rozstania 
, no ale wszelkie wątpliwości i tak zostaną rozwiane po porodzie .....

Przyniosła mi tez troche domowych samkołyków
(troche mi szkoda, ze dochodzi do takich manipulacji)..