|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 |
|
8 | 14,04% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 |
|
14 | 24,56% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
4 | 7,02% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI |
|
1 | 1,75% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 |
|
8 | 14,04% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
2 | 3,51% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
1 | 1,75% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
1 | 1,75% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 |
|
12 | 21,05% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
4 | 7,02% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
2 | 3,51% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
:hah aha: najlepsze jest to że pokazywała te zdjęcia mojej siostrze (widok masakryczny) wszystko popękane itp jak sie później dowiedziałam zdjęcia zostały zrobine "na pamiątke" córeczce![]() Czy to jest normalne. Ja myślałam ze sie przewróce jak sie o tym dowiedziałam![]() ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Odnośnie rozstepów ja sie narazie niczym nie smaruje nie mam narazie ani jednego ale chyba w niedługim czasie zacznę, na wszelki wypadek. Bo czasem czuje ze mam tak naciągnietą skóre na brzuchu jakby mi miała zaraz popękać Ostatnio jak byłam na szkole rodzenia to położna mówiła o jakimś oleju jutro Wam napisze jakim bo notes zostawiłam w aucie. Podobno ciężarne bardzo sobie chwaliły go na rozstępy.
|
|
|
|
|
#4502 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz
ooo, banka, faktycznie spuchniętaś! coś z tym trza robić, bo praktycznie opuchlizną dorównujesz mojej zeszłorocznej kontuzji... tylko kolorku dodać i nasze stopy będą jak siostry bliźniaczki
|
#4503 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Koniecznie, strasznie Ci spuchły. Mam nadzieję, że to nic poważnego tylko po prostu truchę bardziej Ci się woda zatrzymuje... |
||
|
|
|
#4504 |
|
Zakorzenienie
|
Cloche łoo jaa rzeczywiscie ale twoja wieksza hehe boje sie wynikow wrr
|
#4505 |
|
Zakorzenienie
|
innocence, no też nie wiem, czy bym chciała mieć jako pamiątkę zdjęcia zmasakrowanego krocza mojej mamy
![]() a co do brzucha - smaruj choćby normalnym, najlepiej odżywczym balsamem! trzeba zadbać o elastyczność skóry. już pies drapał te rozstępy, ale po porodzie skóra musi jakoś powoli dojść do ładu a nie obijać się o kolana
|
#4506 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie oduczysz ![]() moje kot sie obrazily na mnie i Kimiko mnie lapa w leb walnela i uiekla ![]() ło matko... Cytat:
moj nie porobi bo s juz upewnial czy on bedzie ptrzec "tam" czy bedzie pzy mnie.. gdyby ial byc "tam" to by sie nie zgodzil.. ale to typ ktory pobierania krwi sie boi ![]() Cytat:
![]() u siebie juz, wykąpana czekam na Kości |
|||
|
|
|
#4507 |
|
Zakorzenienie
|
Ash mam taka nadzieje ze to woda
|
#4508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale żeby tak tylko z ciąży napuchły jak u ciebie to naprawdę coś nie tak - ciekawa jestem co ci lekarz powie na ten temat. ale chyba będziesz miała zakaz soli i wszelkich słonych rzeczy...
|
|
#4509 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Teraz tak przeczytałam co napisałam i chyba pomyślałaś, że ta jabłkowa Bavaria smakuje jak piwo Żywiec? Ja miałam na myśli, że smakuje ona jak... woda gazowana żywiec zdrój jabłkowy. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zapomniałam poinformować, że dzisiaj zaczynamy 25 tc. No i chciałam jeszcze powiedzieć, że wczoraj oglądałam ten program Bosackiej i jak na razie to wieje nudą. I lekarz mnie bardzo wkurzał, wydawał mi się jakiś arogancki. No i w końcu mamy ogrzewanie. Na szczęście zaczyna się robić ciepło.
|
|||||
|
|
|
#4510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mój małż też nie lubi krwi itp oglądać, więc mam pewność, że w stronę krocza nawet nie spojrzy
|
|
#4511 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() rozstrzelałabym ![]() Cytat:
za kolejny tydzień!ja jutro zaczynam 32 cholerka ale ten czas leci
|
||
|
|
|
#4512 |
|
Rozeznanie
|
NIestety nie wiem co z nia bo jak wyszła to ja weszłam. Długo siedziała. Bezmyślna podobno długo sie starali o to dziecko....
|
|
|
|
#4513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4514 | |||
|
Zakorzenienie
|
no leć leć bo niefajnie to wygląda a tu jeszcze 10 tygodni, mam nadzieję, że to woda.
Cytat:
Co do rozstępów - smaruj się kobieto czymkolwiek, skóra Ci się odwdzięczy po porodzie. Cytat:
kończysz przy okazji 24?![]() Dobrze, że ogrzewanie padło teraz a nie miesiąc temu ![]() Cytat:
ja nie wiem czy małżo będzie zerkał czy nie zależy pewnie od pozycji i jego roli podczas partych dobranoc
|
|||
|
|
|
#4515 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4516 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
wolałabym, żeby małż nie ryzykował, a i on sam się nie pcha więc jest gicior ![]() i też idę spać. jeszcze mam katar, ale już ładnego koloru
|
|
#4517 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4518 |
|
Zadomowienie
|
Nie, skończę go może jutro.
Pfff, dopiero 22, a Ty dobranoc.
|
|
|
|
#4519 |
|
Rozeznanie
|
Mi lekarz mówił ze 38 stopni i wiecej.
|
|
|
|
#4520 |
|
Zakorzenienie
|
Zmykam spać. Jutro się zarejestruję do lekarza, w sumie do końca nie wiem po co, bo i tak nic nowego mi nie wymyślą, bo na antybiotyk mówię stanowcze nie, przynajmniej na razie.
|
#4521 |
|
Zakorzenienie
|
Czas na Kości
będę po
|
|
|
|
#4522 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bardzo sie ciesze |
|
|
|
|
#4523 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, ja się trochę boję, że mojego poniesie i będzie wszędzie ze swoim aparatem... Mam nadzieję, że będzie miał trochę rozsądku i weźmie pod uwagę moje zdanie w tej kwestii. Chcę go na porodówce, żeby był dla mnie pomocny, a nie żey zdjęcia cykał. Ok, jak już dziecię będzie na świecie to chcę fotki na pamiątkę. I w trakcie przygotowania też. Ale mojego krocza nie godzę się fotografować. Mam nadzieję, że dojdziemy w tej kwestii do porozumienia.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4524 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4525 |
|
Rozeznanie
|
ło matko...nadrobiłam
Miałam WAm tyle napisac ale po tym nadrabianiu mam dość Napisze jutro co i jak. W skrócie to w sobote byliśmy z Tż na 1 zajeciach szkoły rodzenia. Podobało nam sie bardzo. Dzis znów mielismy gości. A teraz ide cos zjesc bo włączył mi sie tryb odkurzacz Dziekuje wszystkim za za wizyte i za imieW srode kupuje balsam i biore sie za smarowanie. A teraz zbieram sie do spania. Dobranoc |
|
|
|
#4526 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sobota i niedziela to nawet -5 stopni w dzień! Mam nadzieję, że synoptyk, który to widział był wczorajszy. cloche, nie wiem czy wiesz, ale w razie kolek będziesz wizażowe koleżanki zaopatrywać w kropelki niemieckie?
|
|
|
|
|
#4527 |
|
Zakorzenienie
|
ja to juz widzialam dobrych kilka miesiecy temu, ale tvn style czesto odswieza programy. podobnie bylo z programem "7 kobiet" - tyle, ze teraz wychwycilam wiecej interesujacych mnie faktow :P
ogladalam przed chwila w tvn style wlasnie program "zawody" - o poloznych opowiadaly tez o przesadach, o tym ile naprawde trwa porod. z ciekawostek ktore mnie zachwycily - porod porownywany jest do wysilku a) przerzucenie 4 ton wegla, b) maraton 43 km
|
|
|
|
#4528 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jutro jedziemy odebrać właśnie captivę... jakie są Twoje wrażenia na temat tego wózka? |
|||
|
|
|
#4529 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja tak mam po weekendzie jak nie chce mi się odpisywać na bieżąco ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4530 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gondolkę i spacerówkę bardzo szybko się wpina i wypina - tzn. mąż szybko wpina, ja na razie tego nie ruszałam. Nie jestem chyba wymagająca. Kupiłam używany, bo pewnie po około roku będę chciała lekką spacerówkę. Spodobał mi się z wyglądu, sprawdziłam w necie trochę informacji nt tego modelu i pojechaliśmy zobaczyć w jakim jest stanie. A jest w bardzo dobrym, był używany 10 miesięcy.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:12.

:hah aha: najlepsze jest to że pokazywała te zdjęcia mojej siostrze (widok masakryczny) wszystko popękane itp
nie mam narazie ani jednego ale chyba w niedługim czasie zacznę, na wszelki wypadek. Bo czasem czuje ze mam tak naciągnietą skóre na brzuchu jakby mi miała zaraz popękać
Ostatnio jak byłam na szkole rodzenia to położna mówiła o jakimś oleju jutro Wam napisze jakim bo notes zostawiłam w aucie. Podobno ciężarne bardzo sobie chwaliły go na rozstępy.

moj nie porobi bo s juz upewnial czy on bedzie ptrzec "tam" czy bedzie pzy mnie.. gdyby ial byc "tam" to by sie nie zgodzil.. ale to typ ktory pobierania krwi sie boi 

Na szczęście zaczyna się robić ciepło.

za kolejny tydzień!

piszecie jak szalone