Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 8 14,04%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 14 24,56%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI 1 1,75%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 8 14,04%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 12 21,05%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-04, 08:38   #4621
candace1
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
hm, tylko nogi swędzą mnie na piszczeli a te żyły są bardzo z boku
najgorsze, że moja mama ma żylaki i babcia też ja niby jestem bardziej od strony taty a tam żylaków nikt nie ma, więc może jest szansa, że mnie ominą swoją drogą - moja mama miała już przed 18r.ż.
To oby Cię ominęło.

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Niż 4 kołowce nie mam porównania, bo nigdy nie prowadziłam takiego wózka bazuję na opiniach internautów
A 4 kołowce są wywrotne? Bo to takie masło maślane wychodzi

Każdemu pasuje co innego - ja miałam przyjemność prowadzić i 4 kołowca i 3 kołowca - jak dla mnie 3 kołowiec jest bardziej zwinny niż 4 kołowiec. Szczególnie się to odczuwa w małych sklepach jak się przeciskasz między półkami.
Do spacerów po prostym chodniku to nie ma znaczenia czy masz 4 koła czy 3..
Mnie odpowiada bardzioej estetyka 3 kołowców no i łatwość prowadzenia - ale jak mówię - każdy woli co innegoJa nie potrzebuję wózka do utrzymania równowagi własnego ciała tylko do tego, żeby dziecko w nim jeździło.
Nagadam się tyle o tych 3 kołowcach a i tak napalona jestem na zakup 4 kołowca

Edytowane przez candace1
Czas edycji: 2013-03-04 o 08:48
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 08:42   #4622
Mysia mysz
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
no na wyjścia musze

mam ambitny plan i jutro zakupię sobię BALERINKI czas na wiosenne butki!

poleżą pewnie jeszcze trochę ale jaka radość parzec na buty które nie są z futrem, nie waża pare kilo i nie s do kolana

aaa,będe musiała Wam wrzucc foto w mojej wiosennej skórze największy wieśniak świata
ja też chce juz baletki ;( mam takie piękne nowe 3 pary ;( że jeżdżę autem do pracy to już dzisiaj myślałam czy nie iść w baletkach,a le poczekam tak do +5

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
włąśnie patrzyłam na zarze, i wkurza mnie to, że za baleriny ze sztucznego jakiegoś gówna, trzeba tam zapłacić 200 złotych!
pfff baleriny z primarku za 3 dychy mam na 2-3 sezony
Stary 2013-03-04, 08:46   #4623
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
A 4 kołowce są wywrotne? Bo to takie masło maślane wychodzi

Każdemu pasuje co innego - ja miałam przyjemność prowadzić i 4 kołowca i 3 kołowca - jak dla mnie 3 kołowiec jest bardziej zwinny niż 4 kołowiec. Szczególnie się to odczuwa w małych sklepach jak się przeciskasz między półkami.
Do spacerów po prostym chodziku to nie ma znaczenia czy masz 4 koła czy 3..
Mnie odpowiada bardzioej estetyka 3 kołowców no i łatwość prowadzenia - ale jak mówię - każdy woli co innegoJa nie potrzebuję wózka do utrzymania równowagi własnego ciała tylko do tego, żeby dziecko w nim jeździło.
mi też się zdecydowanie bardziej 3-kołowce podobająale cóż, będe miała 4-kołowca

Dziewczyny w Krk piękna wiosnaA my już w trakcie 31 tc
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 08:47   #4624
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
hm, tylko nogi swędzą mnie na piszczeli a te żyły są bardzo z boku
najgorsze, że moja mama ma żylaki i babcia też ja niby jestem bardziej od strony taty a tam żylaków nikt nie ma, więc może jest szansa, że mnie ominą swoją drogą - moja mama miała już przed 18r.ż.
ja czułam ucisk w nodze jak mi sie robiły, usuwałam jak miałam 20 lta, a nikt w rodzinie nie ma:/ nie martwcie się ! jakby nawet Wam wyszły (czego nie życzę) i złapiecie od razu to skleroterapia i po sprawie

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
mi też się zdecydowanie bardziej 3-kołowce podobająale cóż, będe miała 4-kołowca

ano piękna tylko zimno niestety

gratuluję 31 tc u nas 26 tc

dzisiaj idę na pierwsze zajęcia SR
Stary 2013-03-04, 08:48   #4625
Lublana
Zadomowienie

Aha, sprawdziłam kiedy sa pełnie, które nas będą dotyczyć, tak w kontekście zwiększonej liczby porodów podczas pełni i mamy tak:

25 kwiecień
25 maj
23 czerwiec

ciekawe czy pierwszy miot na naszym wątku będzie 25.04
Stary 2013-03-04, 08:48   #4626
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Jeej gdzieś Ty odkopała tego posta
My w końcu nie poszliśmy oglądać tych wózków bo M. też stwierdził, że mu się nie podobają Tyle, że jak widać my nie mamy jakichś mega wymagań technicznych
A wiesz, że nie wiem Dzisiaj chyba ktoś to cytowal, albo co ...
Nie zadawaj trudnych pytań kobiecie w ciąży i to z zawalonymi zatokami
Cytat:
nie no pewnie, że na przeziębienie to nie. W ogóle nie wiem, czemu te nieuki daja od razu antybiotyki??? ja nienawidzę brać antybiotyków i już muszę zdychać, żeby wziąć. Z pediatrami to samo, dają na wszelki wypadek czy co??
Też zauważyłam, że antybiotyki są na wszystko, a później się lekarze dziwią, że nic nie działa ...
Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Na kaszel jak i na gardło ja wciąż podtrzymuję syrop z cebuli na pewno lepszy niż homeopatia. Mi bardzo pomógł.
Zdecydowałam się na czosnek. Dawno temu, może to któryś dziadek nawet mówił, z resztą nie ważne, że albo czosnek albo cebula to działa najmocniej, bo jak się bierze na raz to niestety ale jedno znosi efekt drugiego.

Wykończyłam wodę morską w sparayu
2h jakoś przetrzymam, bo nie będę lecieć 2 razy w prawie to samo miejsce i się ziębić.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 08:50   #4627
diabli
Zakorzenienie

bryyyyy! czuje sie jak na zalaczonym obrazku, tylko ja mam wypukle z drugiej strony slonce zacheca, wiec moze nie bedzie tak zle.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 12055_548261631874275_533222648_n.jpg (39,0 KB, 16 załadowań)
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 08:51   #4628
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ano piękna tylko zimno niestety

gratuluję 31 tc u nas 26 tc

dzisiaj idę na pierwsze zajęcia SR
lada chwila będzie ciepełko a nadal planujesz na wakacje na wiosnę? Mnie to nosi, szczególnie jak takie słonko za oknem

Już 26 tc, ja się u Ciebie zatrzymałam na etapie "jestem w 18 tc i nie mam brzucha"

SR jest super
Stary 2013-03-04, 08:52   #4629
candace1
Zakorzenienie

Cytat:

W Wawie te ż piękne słonko ale zimno jak cholera

Cytat:
Aha, sprawdziłam kiedy sa pełnie, które nas będą dotyczyć, tak w kontekście zwiększonej liczby porodów podczas pełni i mamy tak:

25 kwiecień
25 maj
23 czerwiec

Ja się z chęcią zapiszę na 25go kwietnia To tylko 2 tyg przed terminem
Stary 2013-03-04, 08:53   #4630
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze, że nie powiedział, że jesteś jego skaronką bez dna
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 08:55   #4631
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
To ja tez Wam coś opowiem. Moja "znajoma" niedawno rodziła i jej mąż wziął aparat i narobił jej zdjęć a raczej jej krocza w momencie kiedy wychodziła główka:hah aha: najlepsze jest to że pokazywała te zdjęcia mojej siostrze (widok masakryczny) wszystko popękane itp jak sie później dowiedziałam zdjęcia zostały zrobine "na pamiątke" córeczce Czy to jest normalne. Ja myślałam ze sie przewróce jak sie o tym dowiedziałam
Nie no masakra.. Nie wiem jak Wy ale za żadne skarby świata nie chcialabym zobaczyć jak wychodze z krocza mojej rodzicielki..

Tak jak bym nie chciała zobaczyć moich rodziców uprawiających sex..

Dla mnie to tabu i tyle

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o komedie, to kiedyś widziałam "Zgon na pogrzebie". Boski film, ale w wersji angielskiej (jest jeszcze amerykańska).
Genialna komedia!! Nawet szukalam czegoś w tym guście ale nie mogłam znaleźć.. Chyba caffee shop czy coś takiego o kawiarni jeszcze była ale nie tak dobra jak zgon na pogrzebie

Cytat:
No właśnie co do wózków... kupujecie 4 kołowce czy 3 kołowce? Kusi mnie ta Mura 3 kołowa, ale nie wiem jak się prowadzi taki wózek... Któraś testowała ?
Can chyba jest za 3 kolowcem.. Ja tylko słyszałam od wielu osób, żeby nie kupować 3 kołowca bo bardzo niestabilne i się mogą wywrócić.. W sumie co 4 podparcia to nie 3..

Cytat:
A tak z pozytywnych tematów, to dzisiaj tż mi powiedział, że jestem jego skarbonką. Patrzę na niego oczekując ciągu dalszego, bo nie kumałam, ale się nie kwapił. Pytam dlaczego skarbonką... Odpowiedział, że dlatego, bo noszę jego skarb. Zrobiłam takie oczy... Na co musiał dorzucić 3 grosze: No chodź do mnie moja ŚWINKO skarbonko.
sweet

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
I okazało się jakim okropnym ignorantem jestem, myślałam sobie, że po porodzie tak chwila moment brzuch wraca do normalnego rozmiaru, a tu się okazuje, że ten cały proces obkurczania macicy trwa tygodniami urodzę dziecko i jeszcze trochę będę wyglądała jakbym była w ciąży )
Cytat:
a wiesz,że ja też tak myślałam
myślałam że chlup-urodze i brzuch od razu sflaczeje i oglądając jakiś filmik z porodu miałam aką minę: jak się okazało,że jednak nie
W szpitalu na madalińskiego nawet napisali co trzeba wziąść do wyjścia ze szpitala : "ubranie dla mamy (pamiętaj, że Twój brzuch nie od razu stanie się płaski)"

Cytat:
Dzisiaj w Rozmowach w Toku super temat : " Panicznie boję się gołębi "
Mi się wydaje, ze te rozmowy w toku muszą być ustawione.. Nosz kurcze skąd by ta kobieta tylu nienormalnych ludzi brała przez te lata??

-----------

Wstałam dzis o 6 rano na siku i już nie zasnęłam... Ale ...
-posprzątałam kuchnię na błysk laczni z myciem lodówki i szafek.. -zjadłam śniadanie, II śniadanie
-zrobiłam inhalacje
-pogoniłam TŻta do wymiany filtrów węglowych w okapie.
a teraz ładuje wkrętarkę i będę wymieniac wkład w mopie
jeszcze wymyje podłogi gdzie się da i idę na gimnastyke a potem zakupki i fajrant

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 08:58   #4632
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
lada chwila będzie ciepełko a nadal planujesz na wakacje na wiosnę? Mnie to nosi, szczególnie jak takie słonko za oknem

Już 26 tc, ja się u Ciebie zatrzymałam na etapie "jestem w 18 tc i nie mam brzucha"

SR jest super
odpuściliśmy dalsze wojaże, bo teraz ciepełko to jest tylko w Afryce najbliżej, a tam się trochę boję w ciąży, więc polecimy za rok teraz pewnie w Zakopcu posiedzimy trochę w kwietniu, maju i tyle urlopu na razie juz mam brzuch:P

mam nadzieje, że SR jest fajna bo będę chodziła na dwie

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

aaaaa! bo zapomnę

od dzisiaj w dronce za 3 dyszki są koszule nocne z zakładanym dekoltem kupiłam i tym samym mam z głowy temat koszuli do karmienia w szpitalu
Stary 2013-03-04, 08:58   #4633
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
I okazało się jakim okropnym ignorantem jestem, myślałam sobie, że po porodzie tak chwila moment brzuch wraca do normalnego rozmiaru, a tu się okazuje, że ten cały proces obkurczania macicy trwa tygodniami urodzę dziecko i jeszcze trochę będę wyglądała jakbym była w ciąży )
do mnie to dotarlo dopiero po urodzeniu 2 bratanka ogladalam fotki i widze bratowa w ciazy, a obok wozek z malym. i za nic nie moglam ogarnac jak to jest mozliwe, ze on juz na zewnatrz, a ona dalej z pilka...hehe fotka 3 dni po porodzie (w CA wypuszczaja ze szpitala po 1 dniu, mlody mial 3 dni jak zabral babcie i ciocie na wycieczke nad niagare ).
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 09:05   #4634
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
aaa,będe musiała Wam wrzucc foto w mojej wiosennej skórze największy wieśniak świata
dawaj dawaj!!

Cytat:
włąśnie patrzyłam na zarze, i wkurza mnie to, że za baleriny ze sztucznego jakiegoś gówna, trzeba tam zapłacić 200 złotych!
Dlatego ja kupuje w ccc albo deichmanie albo na targu.. co prawda po sezonie już są do wywalenia..

Cytat:
Miałam pisać. Ostatnio posmarowałam sobie nogi balsamem Ziaji - kozie mleko i chyba był po terminie bo mam mega uczulenie, nogi mnie swędzą a wczoraj wyszła wysypka no i w nocy nie mogłam wytrzymać i poszłam się posmarować alantanem i jak spojrzałam na prawą łydkę to myślałam, że padnę FIOLETOWE, grube żyły na caaaałą łydkę i w sumie aż do uda, aż mi stanęły łzy w oczach, że żylaki wychodzą bo druga noga bez zmian... ale po chwili zniknęło i dziś już jest ok - może to od chodzenia Nie chcę żylaków
o kurcze.. Trzymam kciuki za fałszywy alarm!!

Cytat:
Dokładnie. My w sobotę ustalaliśmy budżet na nowy miesiąc i TŻ pyta ile potrzebuję przeznaczyć na ubrania w tym miesiącu Aż mi się wyć zachciało. Normalnie w marcu to bym szalała po sklepach, a teraz to mi sie nawet nie chce patrzeć w ich stronę jak jestem w jakimś CH. Nic nie będę kupować, nie ma sensu. Mam kilka lżejszych bluzeczek ciążowych, które dostałam w spadku i wystarczy.
No ja ewentualnie coś jeszcze z neta zamówie.. Nie mogę patrzeć na te ciuchy w sklepach.. Nawet nie próbuje mierzyc bo i tak w nich wyglądam jak hipopotam..

Cytat:

25 kwiecień
25 maj
23 czerwiec

Ciekawe ciekawe.. Ja mam termin pomiędzy pełniami - 12 maj.. Ciekawe czy się zbliże do którejś

Wojtek
Stary 2013-03-04, 09:07   #4635
Aaś
Zakorzenienie

Krótkie info dla Ash
Rozpoznania cukrzycy mi nie cofna mimo że wyniki ok. Dieta zostaje ale mogę się kluc co 2 dzień. Dobre i to
I żeby nie było za kolorowo posiew wyszedł kitu i dostałam antybiotyki
Co jeszcze ja się pytam. Co jeszcze??
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 09:09   #4636
candace1
Zakorzenienie

Cytat:

aaaaa! bo zapomnę

od dzisiaj w dronce za 3 dyszki są koszule nocne z zakładanym dekoltem kupiłam i tym samym mam z głowy temat koszuli do karmienia w szpitalu
Przeszłabym się ale tak mi się nie chceeeeee
W środę zajrzę - może coś się uchowa

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Krótkie info dla Ash
Rozpoznania cukrzycy mi nie cofna mimo że wyniki ok. Dieta zostaje ale mogę się kluc co 2 dzień. Dobre i to
biedactwo.
Jeszcze antybiotyki ci są do szczęścia potrzebne
Stary 2013-03-04, 09:15   #4637
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Mi się wydaje, ze te rozmowy w toku muszą być ustawione.. Nosz kurcze skąd by ta kobieta tylu nienormalnych ludzi brała przez te lata??
Też tak słyszałam

Cytat:

1.A 4 kołowce są wywrotne? Bo to takie masło maślane wychodzi

Do spacerów po prostym chodniku to nie ma znaczenia czy masz 4 koła czy 3..
Mnie odpowiada bardzioej estetyka 3 kołowców no i łatwość prowadzenia - ale jak mówię - każdy woli co innego

2.Ja nie potrzebuję wózka do utrzymania równowagi własnego ciała tylko do tego, żeby dziecko w nim jeździło.
1.Mam nadzieję, że nie
2. Nic takiego nie napisałam

Za pogrubione dziękuję - o to mi chodziło
Stary 2013-03-04, 09:19   #4638
Lublana
Zadomowienie

Cytat:

Ja się z chęcią zapiszę na 25go kwietnia To tylko 2 tyg przed terminem
no to 2 tygodnie przed terminem już jesteś w terminie, tak jak i 2 tygodnie po terminiewięc gra i bucy można rodzićja tez się zapisuję na 25.04
Stary 2013-03-04, 09:19   #4639
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Krótkie info dla Ash
oj bidulka jescze ten antybiotykkk.... trzymajcie sie
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 09:25   #4640
maluska88
Raczkowanie

ja mam mega żylaki niestety tatuś ma a teraz jak ważę 80kg to robią się coraz większe rozstępy już na początku ciąży mi wyskoczyły. Ale tak to jest przytyłam chyba z 6kg bo siedziałam w domu po przyjezdzie do uk a jak wziełam sie za odchudzanie bo chiałam schudnoć zanim zajde w ciąże to test pokazał dwie kreseczki i z odchudzania i diety nici .Ale i tak od początku ciąży przybyło mi tylko 5kg a jutro 8mc czas zacząć!!!!:ju pi:Mam nadzieje ze po ciąży w końcu osiągnę cel wymarzone 55kg
maluska88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 09:29   #4641
Atena564
Zadomowienie

Hej laseczki
Wkońcu słoneczko świeci na całego aż raźniej wstać o 6.30 by załatwić sprawy w urzędzie a i panie w urzędzie milsze niż zawsze

Week udany jak dla mnie, byliśmy wczorej z Tż na targach "Świat dziecka" i jesteśmy zadowoleni bo:
1) kupiliśmy m.in. przewijak usztywniany za 40 zł, 2 okrycią kąpielowe z kapturkiem 100/100 za 50 zł, materacyk do wanienki, specjalne jakby wałeczki by dziecko na boczku spało
2)dostaliśmy dużo gratisów m.in. jednorazowe pieluszki ekologiczne z zieloną herbatą czy włóknami kukurydzy, całą reklamówke gazet o ciązy, opiece nad maleństwem, jakieś poradniki np. laktacyjne, niedrapki, gąbki , myjki dla dziecka
3)wkońcu mogliśmy porównać mase wózków i tak powiem szczerze ,że ten słynny wózek x-lander czy maxi-cosi o którym tak wiele z was pisało to nam się one wogóle niepodobają, my jednak nadal pozostajemy przy bebetto z tym,że jednak przekonaliśmy sie do najnowszego Pascala (w tamtym tygodniu weszły najnowsze te wózki właśnie specjalnie na targi) lub Luca (też ta najnowsza), Pascal ma wg nas super maetriał bo już z certyfiaktami, a Luca z kolei jest prawie 2 kg lżejsza i porównując prowadzenie tego wózka z innymi to jest naprawde leciutki i zwtrotny czyli duże krawężniki niebedą przeszkoda dla niego
Ogladaliśmy i sprawdzaliśmy też 3 kołowce- dla nas masakra totalna, nawet te wózki z naprawde górnej półki nas nieprzekonały
Były też fajne, designerskie wózki, a cenowo dorównujące samochodowi używanemu w dobrym stanie a i wiele takich retro- fajne z wygladu wg mnie, ale jakieś niefuncjonalne, sztywne wg mnie, nadajace się tylko na "spacer" po galerii handlowej, raczej nie do parku na niutwardzaną drogę
4)pooglądaliśmy pościele, łóżeczka , zabawki , kosmetyki naturalne, ubranka i inne takie

Popołudniu wstawie wam linki np. do stron z pieluszkami ekologicznymi jednorazowymi z ziloną herbatą czy kosmetykami naturalnymi - może któraś zechce poczytać sobie

Ide wyjąć pranie, posprzątać i ugotować spaghetti

Do potem
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 09:30   #4642
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
ja mam mega żylaki niestety tatuś ma a teraz jak ważę 80kg to robią się coraz większe rozstępy już na początku ciąży mi wyskoczyły. Ale tak to jest przytyłam chyba z 6kg bo siedziałam w domu po przyjezdzie do uk a jak wziełam sie za odchudzanie bo chiałam schudnoć zanim zajde w ciąże to test pokazał dwie kreseczki i z odchudzania i diety nici .Ale i tak od początku ciąży przybyło mi tylko 5kg a jutro 8mc czas zacząć!!!!:ju pi:Mam nadzieje ze po ciąży w końcu osiągnę cel wymarzone 55kg
Będziemy sie motywować bo to też mój cel. Dokładnie 55 kg

Wojtek
Stary 2013-03-04, 09:33   #4643
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:

Zapomniałam poinformować, że dzisiaj zaczynamy 25 tc.
za 25 tc!

Cytat:

Co do snów, to mi przedwczoraj się śniło, że siedziałam u koleżanki przodem do okna i tak słonko na mnie padało. Nie wiem czemu miałam odkryty brzuch i był... prawie przeźroczysty! Widziałam jak maluch wypycha stopki w brzuch, jak się kręci, jaką ma cieniuteńką skórkę, no i... miał siusiaka. Dzisiaj małż chodził i odliczał ile jeszcze do wizyty, pytam po co to liczy, a on na to, że chce w końcu zobaczyć siusiaka. Zaczęłam się śmiać, że ja już widziałam.

Cytat:
Wy wszystkie kupujecie wózki..macie rozeznanie.. a ja jak byłam,tak jestem zielona..
mam wymagania i zwykle jak znajde cos dobrego technicznie to brzydkie. a jak ładne i dobre to cena taka że wyc się chce
zostane bez wózka.. kupię małej od razu hulajnogę..czymś jeżdzić musi

albo od razu zainwestuj w auto

Cytat:
ah, witam w 32 tc
za 32 tc!

Cytat:
A tak z pozytywnych tematów, to dzisiaj tż mi powiedział, że jestem jego skarbonką. Patrzę na niego oczekując ciągu dalszego, bo nie kumałam, ale się nie kwapił. Pytam dlaczego skarbonką... Odpowiedział, że dlatego, bo noszę jego skarb. Zrobiłam takie oczy... Na co musiał dorzucić 3 grosze: No chodź do mnie moja ŚWINKO skarbonko.

Jakbym mi Mąż miał powiedzieć, że jestem Jego skarbonką, to pewnie chodziłoby o to, że za dużo kasy wydaję...

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Nie wiem o której się jutro pojawię, więc założyłam już sondę z propozycjami z poprzedniej bo nowy wątek lada chwila

Zapraszam do głosowania
Zagłosowane!

Cytat:
witamy się dzisiaj w 27tc, cieszę się z każdego mijającego tygodnia, już mi brzuch przeszkadza.
za 27 tc!

----

Rano zaliczyłam wizytę taty i teścia, bo musieli pralkę podłączyć i skutecznie mi humor popsuli... Jednak poniedziałek 9:00 nie jest dobrą porą na załatwianie spraw! I jutro znowu mają przyjść..
Już się pożaliłam Mężowi...

Czekam aż pralka skończy prać i uciekam do Biedry. Dzisiaj w planach mam zupkę pieczarkową No i przy okazji zerknę na te piżamki o których pisała Mysia.

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 09:34   #4644
xal
Zakorzenienie

Ma może któraś z was termometr firmy tech-med? Wczoraj pytałam ciocię bo się bardzo zachwycała i ona ma już ponad 10 lat i jest niezawodny. Trochę mnie przekonuje w jego kierunku jeszcze informacja, że jest to wyrób medyczny. Cenowo troszeczkę droższy niż microlife, ale nie tak dużo.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 09:35   #4645
maluska88
Raczkowanie

Właśnie a oglądała któraś z was w sobotę ten program o ciąży O Matko? Bo ja tak i uważam go za mega fajny szkoda ze tak późno wyszedł bo dużo fajnych informacji za tydzień mam zamiar go znów oglądać nawet mój Tż go oglądał z zaciekawieniem.
maluska88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 09:37   #4646
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość

Będziemy sie motywować bo to też mój cel. Dokładnie 55 kg
I mój! Przy 55-56kg czułam się najlepiej we własnej skórze

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Stary 2013-03-04, 09:44   #4647
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
ja czułam ucisk w nodze jak mi sie robiły, usuwałam jak miałam 20 lta, a nikt w rodzinie nie ma:/ nie martwcie się ! jakby nawet Wam wyszły (czego nie życzę) i złapiecie od razu to skleroterapia i po sprawie [COLOR="Silver"]
A tak mi się skojarzyło, że mam obok domu gabinet lekarsko-kosmetyczny o wdzięcznej nazwie "Żylak" w razie czego nie muszę chodzić daleko

Cytat:

25 kwiecień
25 maj
23 czerwiec

Ja tam się cieszę, że jestem między pełniami - może nie będzie przepełnienia na porodówkach
Tylko mam nadzieję, że Sofcia nie zechce czekać do kolejnej pełni !

Cytat:
O dobrze wiedzieć, wstapie zatem i obadam temat

Cytat:
Krótkie info dla Ash
Ale dziwaczne... Tyle dobrego, że mniej kłucia. Choć już tak się przyzwyczaiłam, że nie wzrusza mnie to specjalnie.
Dobrze, że mi o posiewie przypomniałaś! Muszę się tam dziś wybrać, bo jutro mam wizytę i w razie czego, będę mogła działać. (jak nie masz nic przeciwko to chętnie zajrzę do Ciebie na chwilkę )
Przykro mi, że Tobie wyszedł nie halo. Też już brałam antybiotyk po posiewie...
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 09:49   #4648
Katate
Raczkowanie

My już w domu!
Cieszę się bardzo bo jeszcze kilka dni w szpitalu i bym chyba naprawdę urodziła
Ja już zapomniałam, że dzieci takie malutkie się rodzą.
Jak patrzyłam na te kruszynki to już nie mogę się doczekać. Ale z drugiej strony jak pomyślę że niedługo muszę tam wrócić na poród to aż mi się gorąco robi.
Wiecie że mój mały przekroczył już 2 kg. a jeszcze 8 tygodni zostało.
Katate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 09:50   #4649
sharpnowaja
Zakorzenienie

haloo
widzę że szykuje się nowy wątek szybkie jesteście

jak spałyście? bo u mnie dzisiejsza noc była koszmarna

ktoś mi streści co się działo wczoraj?
Stary 2013-03-04, 09:51   #4650
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja tam się cieszę, że jestem między pełniami - może nie będzie przepełnienia na porodówkach
Tylko mam nadzieję, że Sofcia nie zechce czekać do kolejnej pełni !
Dokładnie!
Oby nasze maluszki nie czekały do kolejnych pełni

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
My już w domu!
Cieszę się bardzo bo jeszcze kilka dni w szpitalu i bym chyba naprawdę urodziła
Ja już zapomniałam, że dzieci takie malutkie się rodzą.
Jak patrzyłam na te kruszynki to już nie mogę się doczekać. Ale z drugiej strony jak pomyślę że niedługo muszę tam wrócić na poród to aż mi się gorąco robi.
Wiecie że mój mały przekroczył już 2 kg. a jeszcze 8 tygodni zostało.
Nie ma to jak w domu! Uważaj teraz na siebie!

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości