MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godziny - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-03-04, 09:17   #1711
monicca1989
Zakorzenienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
Heej
Witamy się z Wami w skończonym 34 tygodniu i rozpoczętym 35
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-04, 09:20   #1712
OtTakaJa
Zakorzenienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz

Cytat:
Heej
wróciłam z zakupów, zaległam w fotelu z kubkiem herbaty i zaraz szybciutko nadrobię, co tam wczoraj się działo
ale ten czas leci, jeszcze 5 tygodni nam zostało, przecież to tak malusio

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-04, 09:24   #1713
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość

bedzie dobrze , a czy mozliwe jest, ze macica sie jeszcze obkurcza?
po paracetamolu nie boli, a co do macicy to nie mam pojęcia ile boli obkurczanie, w szpitalu miałam masakrę i brałam paracetamol 3 razy dziennie
fakt ból się pojawia po karmieniu, więc może to macica jeszcze

ciśnienie ok 120/70
temperatura 37,0 ale cyce mnie bolą i mam zastoje więc to pewnie od tego :/

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
oby paracetamol zadziałał... a może to nadal macica się kurczy? Choć już mówiłaś, że obkurczanie przeszłaś....
zadziałał ale jakoś tak słabo się czuję ehh
możliwe, że to macica, tylko inny ból teraz odczuwam od tego wcześniejszego
no zobaczymy
Stary 2013-03-04, 09:28   #1714
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Ale po co chcesz dawać małemu kołdrę pod plecki? Albo źle zrozumiałam. Maluszek powinien spać na materacyku, jemu będzie wygodnie, nie trzeba mu miękkości, tak mi się wydaje Zresztą, bez kołdry pod pleckami będzie na pewno zdrowiej dla jego kręgosłupa.
To nie jest dosłownie kołdra, ona bardziej wygląda jak narzuta, bo jest cienka- wełna merynosa i obicie z kory. Wełna nie przyciąga kurzu i jest bardzo zdrowa. Ja dzięki niej nie mam problemu już z uczuleniem na roztocza. Tylko trochę się obawiam czy mi się do łóżeczka zmieści. Zobaczę jak przyjdzie łóżeczko...

Wiecie jaką teorię wychowawczą poznałam wczoraj od teściów? Jest mega! Jeśli masz dwoje dzieci, to jedno może skarżyć na drugie i wtedy unikniemy problemów z paleniem, alkoholem i narkotykami. Bo oni sobie bardzo chwalili, że ich starsza córka skarżyła na mojego TŻta i dzięki temu chłopak nie palił. Pomijam fakt, że jak go poznałam, to przez rok jeszcze palił Kurczę, ja nigdy nie skarżyłam na brata, może jestem dziwna jakaś. Jeśli sytuacja była naprawdę powyżej moich sił czy o danej sprawie rodzice powinni wiedzieć, to informowałam mamę (przykład: mój najmłodszy brat gdy miał ok.6 lat opowiedział mi, ze w przedszkolu ktoś mu dokucza czy zachowuje się wobec niego niestosownie- jest to informacja, którą rodzic powinien znać). Ach, co rodzina to inne sposoby wychowawcze.

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek

Edytowane przez czarny flamaster
Czas edycji: 2013-03-04 o 09:34
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-04, 09:42   #1715
myaja
Rozeznanie

witam lasencje

przede wszystkim GRATULACJE z okazji wizyt i badań

u nas leci do przodu +10kg na koncie i dziś połowa 36 lub 37 tygodnia
ja w pracy do końca tygodnia, ale jutro mam pół dnia wolnego i w piątek cały dzień dziewczyna która mnie zastępuje stara się jak może ale widzę że jej cholernie ciężko wdrożyć się w wszystko... mam nadzieję, że ogranie całość i nie będzie mnie męczyć co 5 minut jak będę na zwolnieniu

przyszło dziś krzesełko (to drogie ) listonosz doniesie popołudniu to wstawię zdjęcia cześć ciuszków wyprana i wyprasowana od jutra bierzemy się za wózki, maty itp. i ostatnia musi dojść paczka z usa od brata a tam wszystkie smoczki, butelki itd - kurde oby zdążyła przed rozwiązaniem

Dziewczyny - od 2 dni mam dziwne 'pikanie' w brzuchu... w dole brzucha też... i do tego pobolewa mnie jajnik, dziś w nocy aż sobie usiadłam bo nie mogłam sobie poradzić z bólem... do tego cały dzień wczoraj byłam 4ry razy w wc i mnie czyściło (nie na zielono jak mówią, no ale stolec luźny - przepraszam, że tak obrazowo )
kurde czy to są jakieś wstępne objawy
czy to są wogóle skurcze?! bo ja cały czas myślałam że skurcze to takie uczcuie jak przy robieniu 'pokrzywki' na rękach kurde nie umiem tego inaczej określić a tymczasem mnie coś PIKA..
mam być już zwarta i gotowa?!

termin wizyty kontrolnej: 08.03.2013'
tak odświętnie i tak ciuchutko liczę, że jakiś cudem lekarz powie, że max do tygodnia urodzę
myaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-04, 09:44   #1716
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
pyta pyta, ale mąż nagrywa na kamerę i ogląda
Na szczęście u dziadków jest tak super, że nie płacze za domem, choć męża nie chciała dziś wypuścić

Michaś poszedł spać o 20:30 i wstał o 01:30... znaczy musieliśmy go budzić, ale byłam zdziwiona jak zobaczyłam godzinę, bo on dalej sobie smacznie spał. Teraz przebieram z mężem i zaraz karmienie
Mam nadzieję, że szybko się naje i znowu zaśnie mój skarb kochany.
biedna Julcia.
a co do Michałka ja mam pytanie jak on tak śpi fajnie długo to ty co? sama się budzisz czy jakoś masz budzik co 3 godziny żeby go nakarmić

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Wogóle to mam depresję przedporodowa (która nie istnieje) bo mi się odechcialo dziecka.. Tak na niego czekałam a teraz chciałabym żeby jeszcze siedział w brzuchu. Tz mówi że to ewidentnie ze strachu przed porodem i chyba ma rację bo głównie na tym się (
na dodatek brak neta czyt wizazu mnie dobijabo tu się zawsze mogę wygadac czy poradzić i brakuje mi tego...

Dam znać po wizycie, man o 15

za wizyte

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Ja nie śpię od 5.00, kręgosłup mnie boli, aż się popłakałam. I też stwierdziłam, że mam "depresję".
Mogłoby dziecię urodzić się jakieś 3-4 tygodnie później, kiedy już wszystko pozałatwiam.

Też mam dziś wizytę oraz USG, ale to dopiero wieczorem.
i za wizyte
Cytat:
Ja za to trochę się boję :/
W sobotę lekko mnie pobolewał brzuch, wczoraj już mocniej, a dziś od rana boli mnie dolna część prawej strony brzucha i promieniuje na plecy i boli i przestaje, boli i przestaje. Jest już to nieznośne i mąż przywiezie mi paracetamol.
Boję się, że to może być jakieś powikłanie po porodzie
3majcie kciuki by przeszło po paracetamolu, bo jak ból się nasili to niestety będę musiała jechać do szpitala by mi to sprawdzili.
a nie masz jak nie wiem może telefonicznie skonsultować?
Cytat:
po paracetamolu nie boli, a co do macicy to nie mam pojęcia ile boli obkurczanie, w szpitalu miałam masakrę i brałam paracetamol 3 razy dziennie
fakt ból się pojawia po karmieniu, więc może to macica jeszcze

ciśnienie ok 120/70
temperatura 37,0 ale cyce mnie bolą i mam zastoje więc to pewnie od tego :/
hm...może to ta macica

mam jeszcze jedno pytanie jak się ma mieć cc to też się wywołuje akcje skurczową żeby coś się zaczęlo z dzieckiem dziać do wyjścia czy po po
prostu się dziecko wyjmuje i już?

i witam się z rana

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-04, 09:52   #1717
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość

Jakoś dziś tak pozytywnie jest 18 dni!

Super wyglądasz - tak wiosennie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

a czy jest jakies miejsce specjalne na lozeczko???? jakieś łóżeczkowe feng shui?????
dzis konkubent zlozyl i sie zastanawiamy
u mnie też mama "zarządziła" przestawienie łóżeczka, ale w sumie miała rację, bo początkowo miało stać koło naszego łóżka, a to by było akurat naprzeciwko drzwi, czyli tak nie za bardzo ( przeciągi itd ). Oczywiście, jak to ja, najpierw się wnerwiłam, że narzuca mi swoje zdanie, ale potem przyznałam jej rację
Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
a wiec dziewczynki po powrocie z targów pochwalę sie co kupiłam:
- wózek x-lander move - kupiliśmy w smyku bo okazało się że tam pracuje kuzynka i dostaliśmy 20% rabatu
- fotelik recaro - tez w smyku
- laktator ręczny nuby http://allegro.pl/laktator-reczny-nu...042594789.html taki - na targach za 60zł
- smoczek
i tyle
za zakupy
Cytat:
no waga już taka jak przed porodem -10kg

już dodaję wam Michałka ze szpitala jeszcze czyli z piątku
Ale ci zazdroszczę. Wagi i tego, że masz już przy sobie swojego ślicznego Syneczka

A na sprzątanie mnie wczoraj naszło - przymusowo, bo mieliśmy gości
Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Dobry wieczór

Podczytuję Was od początku ale nie miałam odwagi dołączyć...Teraz im bliżej konca, strach odrobinę mniejszy więc w końcu postanowiłam wyjść z krzaków mam nadzieję, że mnie przyjmiecie TP mam na Niedzielę Palmową-24.03. ale mam planowane cc więc kilka dni wcześniej
Heej
Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
Kasiu jak się czujesz?
jak myślisz kiedy urodzisz?
boisz się?
a spakowałaś się już?
najczęściej zadawane pytania i do tego najbardziej wkurzające jest, że te same osoby pytaja o to samo przy każdym spotkaniu
Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Oglądałam dziś program "Zawody" na TVN Style i było akurat o położnych. Z ciekawostek jedna opowiadała, że miała przypadek, gdzie babka nie kąpała się przez 9 miesięcy, bo myślała, że wtedy będzie chłopak
A i tak urodziła się dziewczynka

Kurcze, miałam to oglądac i przegapiłam
Cytat:
wszystko będzie dobrze

Pogoda dzisiaj znowu wiosenna, może wstawię kolejne pranie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-04, 09:52   #1718
jolanT
Zadomowienie

joanna
spełnienia marzeń

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
cześć ,
ja się witam chyba przeziębiona - mam katar,gardło mnie boli ....
uwieżycie ????, cały czas nic ... i akurat teraz - zostało mi 5 dni to go ....
mam nadzieję ,że się nic z tego nie rozwinie .... czekam na tż aż wróci z siłki i pojedzie po syrop.
zdrówka!!

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Cześć dziewuszki!

Dziś TŻ budzi mnie w nocy, bo jeszcze nie spał i mówi, że coś mi w brzuchu pstryka. Hmmm czytałam, że to się też u Was zdarzało, czyli normalne
Wczoraj zrobiliśmy sesję z brzuszkiem w 8 miesiącu. Postanowiłam w końcu troszkę się Wam pokazać

A jutro ostatnie USG obowiązkowe, zrobione w skończonym 32 tygodniu, idziemy z TŻ zobaczyć naszego bąbelka.
super brzusio no i włosy- ogień!

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Janek naszej alliw
cudny

Cytat:
Chciałam skorzystać ze słoneczka i przeszłam się spacerkiem do Lidla po coś słodkiego. Teraz siedzę i wcinam "fałszywe" Milky Waye, jak to mówię
Wpadli teściowie. Od razu sie zapowiedzieli, że jak tylko wrócę do domu ze szpitala, to przychodzą w odwiedziny.... Moi rodzice rozumieją moje zdanie na ten temat- im się nie przegada... Nie komentuję. Mama zabroniła mi się stresować więc nie mam zamiaru podnosić sobie ciśnienia

Jakoś dziś tak pozytywnie jest 18 dni!
piękny wiosenny brzuch!

Cytat:
w Niemczech juz od 1992 roku nie jest to zabieg obowiazkowy i polozna ma obowiazek zapytac nas w szpitalu, czy sie na podanie kropel do oczu zgadzamy
na razie nie podjelam decyzji, nie wiem, czy te krople sa czy nie sa konieczne - na pewno dopytam jeszcze przed porodem o zdanie swoja polozna
zakodowałam, jeszcze dopytam moją

Cytat:
- wózek x-lander move - kupiliśmy w smyku bo okazało się że tam pracuje kuzynka i dostaliśmy 20% rabatu
- laktator ręczny nuby http://allegro.pl/laktator-reczny-nu...042594789.html taki - na targach za 60zł
- smoczek
i tyle

jutro zrobię zdjęcia to pokażę
za zakupy!

Cytat:
no, bo mam takiego pecha, że od pół roku cały czas ktoś coś remontuje i pył nosi się do domu, więc muszę codziennie ścierać, bo rano jak wstaję to można pisać po meblach

Dziękuję może jutro już wróci, ale dziś dalej mocno zakatarzona była i kaszlała, mąż wziął kamerę i poszedł do niej, nagrał mi ją tak tęsknię za nią, że masakra już 6 dni bez niej nigdy tak długo się z nią nie rozstawałam przez te 3 lata, jedynie na noc, bądź dwie
Michałek jest boski
no i zdróweczka dla córci, żeby jak najszybciej wróciła do mamy i braciszka

Cytat:
Dobry wieczór

Podczytuję Was od początku ale nie miałam odwagi dołączyć...Teraz im bliżej konca, strach odrobinę mniejszy więc w końcu postanowiłam wyjść z krzaków mam nadzieję, że mnie przyjmiecie TP mam na Niedzielę Palmową-24.03. ale mam planowane cc więc kilka dni wcześniej

Gratuluję Wszystkim Mamom zazdroszczę, że już macie swoje Kruszynki przy sobie
witam

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
A moja pare domów dalej
jak to się mówi.. najlepiej mieszkać w takiej odległości, żeby nie mogła przyjść w kapciach i w takiej, żeby w razie czego przypilnowała dziecka

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-04, 09:52   #1719
mariolci
Rozeznanie

hejo
witam się z rańca, jejuuu jeju, wczoraj zaczęłam 35 tydzień, ale już blisko yuuupi

Dziewczyny ale słodkie te Wasze dzieciaczki, Janek i Michałek są prześliczni, a bym schrupała takie małe cuda

anika.S
jak mozesz to pokaż fote wózia na żywo, strasznie podoba mi suę ten nowy kolor brązowy ale nie widziałam na żywo wózka w tym kolorze tylko materiał sam widziałam w pudełku

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-04, 09:54   #1720
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Hej hej!!!

Witajcie nowe mamusie x2

za wizyty dzisiejsze dziewczynki!

hih, to się nazywa syndrom kaca ciążowego. Ja tak mam od 8 m-cy Mąż popije, a ja mam kaca Jakiś czas temu jak wrócił z firmowej imprezy spał w drugim pokoju, bo ileż można mieć kaców w ciąży?

Zabawnie mamy bo rozmawialiśmy, że od 1.03 mąż nie będzie pił alkoholu No i są jakieś dobre piwka w szafkach pokitrowane (jak patrze na pszeniczne to aż się chlastać człowiek chce - takiego ma smaka!) I bidusia się mnie pytał w sobotę czy może się napić jednego browarka
No wlasnie tez czekam juz na pierwsza prosbe o pozwolenie Jesli nie zapyta az do porodu, to sie naprawde zdziwie
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-04, 09:55   #1721
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
mam jeszcze jedno pytanie jak się ma mieć cc to też się wywołuje akcje skurczową żeby coś się zaczęlo z dzieckiem dziać do wyjścia czy po po
mi gin mówiła ze jak bede miała cc, jak się mały nie obróci to zrobimy jak ja chcę, czyli albo umawiamy się an dany termin i robi cc, albo czekamy na skurcze i wtedy jade do szpitala i robią cc, ale ja to wole wcześniej jak już coś. No i czekam na opisy porodów dziewczyn, które własnie miały cesarkę, bo pzreraza mnie ta mysl troche :/

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289

Edytowane przez mariolci
Czas edycji: 2013-03-04 o 09:56
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-04, 09:55   #1722
joanna200
Rozeznanie

Dzień dobry..
cudny mam humor, piękne słońce za oknem, więc jak się już zbiorę z łóżka to z córa na spacer wybywam..

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Wszystkiego Najlepszego
A macie jednego dnia ? Fajnie tak razem świętować
niecały tydzień różnicy między naszymi urodzinami, więc zawsze świętujemy razem..

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Janek naszej alliw
śliczny..

Cytat:
- smoczek
i tyle

jutro zrobię zdjęcia to pokażę
udane zakupki..

Cytat:

słodziak ogromny..
tak mnie ciekawi jak mój wygląda..

zdrówka dla córci..

i powiedz mi co Ty robisz, że Ci mały tyle śpi.. puszczasz mu od początku te kołysanki prenatalne? Czy po prostu taki śpioszek Ci się trafił?

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-04, 09:56   #1723
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Dobry wieczór

Gratuluję Wszystkim Mamom zazdroszczę, że już macie swoje Kruszynki przy sobie
witaj..

Cytat:

Dam znać po wizycie, man o 15

Cytat:
W sobotę lekko mnie pobolewał brzuch, wczoraj już mocniej, a dziś od rana boli mnie dolna część prawej strony brzucha i promieniuje na plecy i boli i przestaje, boli i przestaje. Jest już to nieznośne i mąż przywiezie mi paracetamol.
3majcie kciuki by przeszło po paracetamolu, bo jak ból się nasili to niestety będę musiała jechać do szpitala by mi to sprawdzili.
oby to była tylko obkurczająca macica..

Cytat:
Heej
wróciłam z zakupów, zaległam w fotelu z kubkiem herbaty i zaraz szybciutko nadrobię, co tam wczoraj się działo

Dziękuję wszystkim za życzenia!
za wszystkie dzisiejsze wizyty, bo trochę ich jest..
ja też dziś mam o 14.40.. więc też proszę o kciuki i mam nadzieję że coś tam się już dzieje u nas w kierunku rozpakowywania..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-04, 09:57   #1724
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
jak to się mówi.. najlepiej mieszkać w takiej odległości, żeby nie mogła przyjść w kapciach i w takiej, żeby w razie czego przypilnowała dziecka
no nie moge
Stary 2013-03-04, 10:00   #1725
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
Dzień dobry
ale mnie meczyły skurcze nad ranem ale to nie z odstawienia bo dopiero od 5 mam pominięte leki, także teraz jak będą to z odstawienia.
Wogóle to mam depresję przedporodowa (która nie istnieje) bo mi się odechcialo dziecka.. Tak na niego czekałam a teraz chciałabym żeby jeszcze siedział w brzuchu. Tz mówi że to ewidentnie ze strachu przed porodem i chyba ma rację bo głównie na tym się (
na dodatek brak neta czyt wizazu mnie dobijabo tu się zawsze mogę wygadac czy poradzić i brakuje mi tego...
heh, ja od wczoraj mam troszke podobnie, nie to, ze go nie chce, ale moglby spokojnie siedziec. Zaczelam miec stracha, ze zycie sie zmieni (heh dopiero teraz mnie naszlo), czy dam rade tak 24 na dobe odpowiadac za malego itd itp. Ale to tak podswiadomie jakos, musialam wczoraj przeprowadzic dlugi proces myslowy, zeby uswiadomic sobie, co jest nie tak i czym sie przejmuje. Ehhh, dziwne, bo na pewno dam rade Ale moze taki czas jakos
Stary 2013-03-04, 10:01   #1726
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość

to moja się chyba kwalifikuje - mieszka 4km od nas

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-04, 10:03   #1727
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariolci Pokaż wiadomość
mi gin mówiła ze jak bede miała cc, jak się mały nie obróci to zrobimy jak ja chcę, czyli albo umawiamy się an dany termin i robi cc, albo czekamy na skurcze i wtedy jade do szpitala i robią cc, ale ja to wole wcześniej jak już coś. No i czekam na opisy porodów dziewczyn, które własnie miały cesarkę, bo pzreraza mnie ta mysl troche :/
czyli można i tak i tak. więc decyzja lekarza.
ja bym chciała SN ale jak sobie pomyślę ile mój maluch może już ważyć to

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
ja też dziś mam o 14.40.. więc też proszę o kciuki i mam nadzieję że coś tam się już dzieje u nas w kierunku rozpakowywania..

dobra idę chyba na tą colę i lody
bo jak nie ostatnie dziś to już na pewno przed ostatnie. środa szpital

Stary 2013-03-04, 10:04   #1728
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie jaką teorię wychowawczą poznałam wczoraj od teściów? Jest mega! Jeśli masz dwoje dzieci, to jedno może skarżyć na drugie i wtedy unikniemy problemów z paleniem, alkoholem i narkotykami. Bo oni sobie bardzo chwalili, że ich starsza córka skarżyła na mojego TŻta i dzięki temu chłopak nie palił. Pomijam fakt, że jak go poznałam, to przez rok jeszcze palił Kurczę, ja nigdy nie skarżyłam na brata, może jestem dziwna jakaś. Jeśli sytuacja była naprawdę powyżej moich sił czy o danej sprawie rodzice powinni wiedzieć, to informowałam mamę (przykład: mój najmłodszy brat gdy miał ok.6 lat opowiedział mi, ze w przedszkolu ktoś mu dokucza czy zachowuje się wobec niego niestosownie- jest to informacja, którą rodzic powinien znać). Ach, co rodzina to inne sposoby wychowawcze.
Ja mam 5 lat starszego brata, a wyciągałam od niego fajki i nie raz nam się zdarzyło razem coś tam wypić Więc jak widać ta teoria nie u każdego się sprawdza

Rozwiesiłam pranie małego i rozpływam się patrząc na te maleńkie ciuszki wiszące w rządku

Stary 2013-03-04, 10:07   #1729
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:

Michaś poszedł spać o 20:30 i wstał o 01:30... znaczy musieliśmy go budzić, ale byłam zdziwiona jak zobaczyłam godzinę, bo on dalej sobie smacznie spał. Teraz przebieram z mężem i zaraz karmienie
Mam nadzieję, że szybko się naje i znowu zaśnie mój skarb kochany.

Jeju jak Ci zazdroszcze!!! Moja Miśka standardowo nie spała wczoraj od 23 30 do 1 30 oczy jak 5 złotych i weź tu bądź mądra...yh... no nic przestawiłam się już na 5 godzinny sen w ciągu dobry z przerwami oczywiście

Cytat:

No to dziwnie, że tak mocno Cie boli. Mnie bolało zaraz po szyciu i to bardzo mocno ale okazało się, że łożysko do końca nie wyszło dlatego miałam tą rewizje. Później już nic nie bolało, jedynie tylko troszeczkę przy karmieniu i to może dzień czy dwa maks. Mam nadzieje, że u Ciebie to jednak macica tak się obkurcza!!

Cytat:

i witam się z rana
Jak zaplanowane cc to od razu zabieg - cięcie.

---------------------------------------------
Witam nowe mamusie
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-04, 10:09   #1730
Moderna
Zakorzenienie

Dziewczyny, czy bedziecie spiewac swoim dzieciom kolysanki ?
http://www.youtube.com/watch?v=Fvsw-9mO5bc

wlasnie szukam ciekawej plyty
na razie natknelam sie na kolysanki mini mini
http://merlin.pl/Mini-Mini-Kolysanki.../4,481987.html
ale moze znacie jakies inne godne polecenia?
Stary 2013-03-04, 10:09   #1731
Chanel_Coco
Raczkowanie

Dziewczyny nie rodzę, ale spotkało mnie coś strasznego i raczej prędko się na forum nie pojawię. Wczoraj wieczór nagle zmarł mój tato. Leczył się na serce, ale ostatnio dobrze się czuł. Jeszcze popołudniu jedliśmy z nim obiad, a wieczorem umarł.
Tragedia!!!!
Jak urodzę to Was napewno poinformuje, tymczasem znikam z forum.
Chanel_Coco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-04, 10:09   #1732
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez trooskava Pokaż wiadomość
Co do przenoszenia ciazy o dłuzszy macierzynski. Ja mam wskazanie do cc i bylam swiecie przekonana ze skoro termin mam na 15 marca to beda mnie ciac wczesniej. Ale moj gin ostatnio stwierdzil ze lezenie pomaga i ciecie planuje na 18 marca. Nie zaprzecze ze dluzszy bylby mi na reke. ale jak to sie mówi "wyżej d**y nie podskocze* jak Mati bedzie chciała wyjsc wczesniej. Tez bede sie cieszyc ze juz bedzie ze mna. ALe jesli mogę polezec dluzej o te 3 dni i moze wstrzelic sie w 18 marca to czemu nie? Zresztą i tak ustawy jeszcze nie klepnieto i nie weszla w zycie więc nie wiadomo jak to bedzie.

z nowosci u mnie, zaczełam troszke puchnąć, brzuszek twardnieje coraz czesciej , za dwa dni odstawiam fenoterol i zobaczymy co to bedzie. Poza tym na nogach i wewnetrznych stronach rak zauwazyłam takie białe plamki na czerwonej skorze cos jak po odmrozeniu. Pewnie krazenie od lezenia mi siada. I w p[rawej rece cierpnie mi kciuk i palec wskazujący Matylda chyba naciska mi na jakis nerw Ale nie wszczynam paniki No i nie ma bata zebym obraczke czy pierscionek załozyła.... Paluszki jak paróweczki i na dole brzucha rozstepy mi wyszły mimo namietnego smarowania brzuszka kremem i oliwką. Także ni huhuhu, jak maja wyjsc to wyjdą dziady, no ale mniej wiecej w tamtym miejscu i tak blizne po cc bede miec wiec co mi tam
hej hej Witam sie w nowym tygodniu!

Trooskava, a to nie jest tak, że ustala sie termin cc deczko wcześniej, bo jeśli zacząłby się poród siłami natury, to nie mogliby go już zatrzymać, jeśli dziecko już schodziłoby do dróg rodnych? Ja mam termin sn na 16.04 ale cc wyznaczyli mi 8.04.

Współczuje ci leżenia. Mi i bez leżenia wszystko puchnie i palce tak samo mam jak parówy i cierpną mi albo palce albo cale dłonie, jakby krążenie ustawało, a w nocy budzę się ze ścierpniętymi całymi rekami.

Rozstępami się nie przejmuj, ja na razie mam jeden na piersi, ale wszystko przede mną, czasem wychodzą po porodzie, jak sie brzuszek zwolni z lokatora.

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Za mną ciężka noc. Obudziłam się o 4 i koniec spania do tego tak mnie brzuch zabolał przy przekręcaniu się z lewego boku na prawy że aż zerwałam się na równe nogi i bolało naprawdę konkretnie. Potem co kilka minut ból jak na okres całe podbrzusze...
Powiedzcie mi czy skurcze bolą podobnie do okresowego bólu bo już nie wiem co to było... bolało i znikało i tak w kółko, trochę się przestraszyłam.
Monicca miałam identyczną noc, tez b.ole jak na okres i jakieś klucia w podbrzuszu, do tego brzuch twardy i nie wiedziałam jak sie ułozyć, bo bolał cały

Strippi trzymaj się cieplutko oby, to nie były żadne powikłania
Całusy dla ślicznego Michałka naprawdę przystojniak z niego.

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-04, 10:11   #1733
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
heh, ja od wczoraj mam troszke podobnie, nie to, ze go nie chce, ale moglby spokojnie siedziec. Zaczelam miec stracha, ze zycie sie zmieni (heh dopiero teraz mnie naszlo), czy dam rade tak 24 na dobe odpowiadac za malego itd itp. Ale to tak podswiadomie jakos, musialam wczoraj przeprowadzic dlugi proces myslowy, zeby uswiadomic sobie, co jest nie tak i czym sie przejmuje. Ehhh, dziwne, bo na pewno dam rade Ale moze taki czas jakos
Ja miałam takie myśli już po porodzie i przyjeździe do domu. Karmiłam Miśkę i tak mnie naszło...aż się popłakałam! miałam takie wahania nastrojów przez kilka dni, że TŻ chciał mnie do psychiatry już wysyłać na szczęście wszystko minęło

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie rodzę, ale spotkało mnie coś strasznego i raczej prędko się na forum nie pojawię. Wczoraj wieczór nagle zmarł mój tato. Leczył się na serce, ale ostatnio dobrze się czuł. Jeszcze popołudniu jedliśmy z nim obiad, a wieczorem umarł.
Tragedia!!!!
Coco trzymaj się kochana!
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-04, 10:11   #1734
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
Tragedia!!!!
Współczuję kochana To bardzo przykra wiadomość.... Trzymaj się, a my będziemy trzymać za Ciebie kciuki by wszystko dobrze się ułożyło....

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-04, 10:12   #1735
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
Tragedia!!!!
Trzymaj się dzielnie, masz dla kogo

Stary 2013-03-04, 10:13   #1736
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Tragedia!!!!
współczujemy, trzymaj się jakoś

Stary 2013-03-04, 10:15   #1737
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Tragedia!!!!
bardzo współczuje trzymaj sie!
Stary 2013-03-04, 10:16   #1738
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
Tragedia!!!!
Ojej, kondolencje... To straszne, trzymaj sie jakos
Stary 2013-03-04, 10:19   #1739
Zaciazona
Raczkowanie

Cytat:
Hej
Ale dziś pospaliśmy
Michaś zasnął o 20:30 i spał do 1:30 (wybudzać musieliśmy) potem zasnął o 3:00 i spał do 6:30 Teraz znowu śpi hihi

Trzymam kciuki zeby bylo lepiej.

Cytat:
u nas szkola, ze sam materac, przescieradlo i spiworek wystarcza

wydaje mi sie tez, ze chcemy maluszkowi w lozeczku stworzyc taka oaze wygodnosci (tak jakbysmy sami chcieli spac) z kolderka, podusia, tysiacoma pluszakami, baldachimem itp, a powinno byc zupelnie odwrotnie - nie przegrzewac maluszka i dac mu przestrzen do swobodnego oddychania

nawet pamietam, (jak jeszcze o dzieciach w ogole nie myslalam), bylam z kolezanka i jej nowonarodzonym synkiem na spacerze zapytalam, czy maly moze nie potrzebuje poduszki - wtedy jeszcze nie wiedzialam, ze sie nie stosuje -tak jakos nieswiadomie, automatycznie przyszlo mi na mysl, ze mu niewygodnie
U nas tez taka szkola, spiworek wystarczy, zadnych kolderek czy poduszek bo maluch moze sie udusic.

Cytat:

i witam się z rana
Nie poprostu sie wyjmuje, jak sa skurcze to sie je hamuje lekami.

A ja sie obudzilam i nie czulam Mili. Szturcham ja i szturcham nic. Zjadlam sniadanie i nic. Stres nieziemski, stwierdzilam, ze jade do szpitala i mala sie nagle obudzila Chyba nie lubi szpitali Ale jaki to stres... masakra.

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:
Tragedia!!!!

jej wspolczuje.
Zaciazona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-04, 10:20   #1740
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zaciazona Pokaż wiadomość
A ja sie obudzilam i nie czulam Mili. Szturcham ja i szturcham nic. Zjadlam sniadanie i nic. Stres nieziemski, stwierdzilam, ze jade do szpitala i mala sie nagle obudzila Chyba nie lubi szpitali Ale jaki to stres... masakra.
Ja mam tak od jakiegoś czasu co noc, mały sobie w najlepsze śpi, a ja leżę i przeżywam, że się nie rusza. Na szczęście jak go pozaczepiam to się przeciągnie W ogóle ostatnio już nie szaleje tak bardzo jak dawniej, teraz czasem kopnie mocno, a tak w ciągu dnia to raczej tylko się przesuwa.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości