|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39573203]O matko, ale by się wściekła. Dobrze, że ta śrubka nie narobiła większych szkód. Ja zawsze sprawdzam kieszenie, TŻ zawsze obowiązkowo sprawdza swoje plus jeszcze potem ja raz kontroluję, raz mi się zdarzyło (ale to przyznaję, moja wina) zostawić chusteczkę w jakichś spodniach... Ale jazda, nie dało się doczyścić potem ciuchów :/[/QUOTE] Wściekłam się oj wściekłam Lachryma pysznie te babeczki wyglądają ![]() Moja parapetowa wiosna Mąż mi przywiózł w sobotę
|
|
#2042 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6
Normalnie zaczęłam szukać w moim mieście okazji, bo rzeczywiście ludzie sprzedają rzeczy dla dzieci w śmiesznych cenach. Chyba będę musiała nagiąć moją zasadę nie kupowania przed majem
![]() Boje się, ale jak nie brać tak tanio. Muszę jeszcze pooglądać jakie w jakim stanie są rzeczy. Mnie to dziwi, że tak tanio sprzedają za 10-20% normalnej ceny Podobnie było jak sprzedawałam suknię ślubną, Dziewczyny pokupowały za 3000-4000 a sprzedawały za 300-500zł. Ja się uparłam, że sprzedam swoją za pół ceny i sprzedałam. Dziewczyna była zadowolona i potem ją też sprzedała za kolejne pół ceny, czyli sklepowej 25%, ale po dwóch osobach. A może te rzeczy, które ludzie sprzedają też są już po więcej niż jednym dziecku, mhmh ... Sama nie wiem, trzeba patrzeć w jakim stanie są. |
|
|
|
#2043 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ten twój Pan od pralki to chyba nie zna litości
|
|
#2044 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Już myślałam czy nie założyć firmy ,,Naprawa AGD/RTV" i nie jeździć do domów, żeby tylko powiedzieć, że tego się nie robi. Oczywiście kasując te 50zł za ,,fachową" poradę ![]() |
||
|
|
|
#2045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas też dzisiaj słonecznie od samego rana.. aż żyć się chce
Edytowane przez dzoan Czas edycji: 2013-03-04 o 10:41 |
|
|
|
|
#2046 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2047 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ostatni nasz dialog: TŻ: Wyglądasz, jakbyś była w ciąży ![]() Ja: No tak się składa, że dzięki Tobie jestem ![]() Z cyklu rozmowy na poziomie ![]() Cytat:
Bez komentarza![]() ![]() Pralką rozłożyłaś mnie na łopatki ![]() Czekam wręcz z niecierpliwością ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39573311]No a to były bawełniane ciemne bluzki Słodko..[/QUOTE]Ja ostatnio przeceniłam możliwości mojej pralki, bo do wpakowałam w nią chyba ponad 6kg i nasypałam za dużo proszku, dzięki czemu wszystkie ciemne ciuchy, czyli przede wszystkim koszule TŻta, były w piękne nieregularne białe groszki
|
|
#2048 |
|
Rozeznanie
|
Tak ma być w sobote ale to sie jeszcze zobaczy bo szef im kazał jechać na wtorek a jak coś wypadnie znowu to bd tu śr-czwartek i pójdziemy razem do gina z wynikami
|
|
|
|
#2049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na DDTVN jest o ty, że dzisiaj dzieci nic nie potrafią. Mówią, że jeśli bierze się w dorosłym życiu np. pierogi czy słoiki od rodziców to jest przesada. Ja mam inne zdanie, Mamine pierogi są najlepsze i bigos też. Ja też bedę miała dziecko i to co ja zrobię będzie dla dziecka super i też kiedyś przyjdzie to dam mu tych pierogów. Ależ moje młode szaleje dziś, pozdrawia ciocie z wizażu. Tak mi skacze po kości łonowej. Nadal chyba leży w ułożeniu pośladkowym. Czy Wy też macie coś takiego, że dziecko układa się po jakiejś części brzucha i robi się wzniesienie? Pewniej nocy budzę się i dotykam brzucha po prawej stronie, a mój brzuch jest mniejszy. Przerażona wstaję i w śmiech. Dziecko ułożyło się po lewej stronie i tam miałam taką ,,kulę" i mega ogromny brzuch a po prawej malusi |
|
|
|
|
#2050 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja raz trafiłam na fajnego gościa od telewizora. Już byłam pewna, że tv pójdzie na straty, bo już jest stary i obraz mi pociemniał. A on zrobił chyba za 50 czy 70 zł i telewizor już rok (odpukać) od tamtego czasu chodzi. Ale owszem, są oszuści. I w ogóle takie prace są strasznie drogie. Jak robiłam kuchnię, miałam znajomego hydraulika. Jak mi zaśpiewał cenę na koniec, to myślałam, że padnę i nie powstanę...... |
|
|
|
|
#2051 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39573770]Ja raz trafiłam na fajnego gościa od telewizora. Już byłam pewna, że tv pójdzie na straty, bo już jest stary i obraz mi pociemniał. A on zrobił chyba za 50 czy 70 zł i telewizor już rok (odpukać) od tamtego czasu chodzi.
Ale owszem, są oszuści. I w ogóle takie prace są strasznie drogie. Jak robiłam kuchnię, miałam znajomego hydraulika. Jak mi zaśpiewał cenę na koniec, to myślałam, że padnę i nie powstanę......[/QUOTE] A hydraulika, płytki, panele, elektryka to już w ogóle ceny z kosmosu. Ja dziś mam dzien ,,100 pytań do..." Czy korzystałyście, korzystacie z ofert z portali typu groupon itp.? Czy wybieracie się w tym roku na jakieś wakacje, wypady weekendowe gdzieś? Ja byłam w tamtym roku na wakacjach w Krakowie i Zakopanem za śmieszną kasę i byłam bardzo zadowolona. W fajnych warunkach, z jedzeniem, basenami itp. W tym roku pewnie nigdzie nie pojedziemy, bo ja się nie czuję jakoś rewelacyjnie. Boli mnie okropnie kręgosłup. Być może wyskoczymy na 2-3 dni do Kazimierza Dolnego.
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-03-04 o 10:54 |
|
|
|
#2052 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2053 |
|
Wtajemniczenie
|
DZIEN DOBRY!
Chcialam sie zapytac - czy wyscie oszalaly, weekend minol a tu juz prawie koniec kolejnego watku makabra jakas z wasmi
|
#2054 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry żabcie
![]() Z rana listonosz mnie zbudził ale mu wybaczam bo dostarczył Misia z Bebilonu ![]() U mnie nawet fajnie,słoneczko za oknem wiec wiosenke czuc.Mam zamiar sobie lezec i czytac a o 15 jade po Tż-a,potem po jakies zakupki i bede czekac az Mąż stworzy dla nas pyszny gulasz
|
#2055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2056 |
|
Zakorzenienie
|
Ja od 40min próbuję dodzwonić się do ginekologa i ciągle zajęte
Dużo szybciej popadam w stan irytacji![]() Żeby nie zaczynać sprzątać, porobiłam zdjęcia brzucha Musicie wybaczyć, że nie chciało mi się malować i myć włosów do tej "sesji"
|
#2057 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jest jakiś czas, w którym dziecko powinno się już ułożyć w brzusiu właściwie do wyjścia? Moja przyjaciółka tez tka miała, że jak się dziecię ułożyło główką w dół to tak jakoś po ukosie i brzuch był krzywy Ale to chyba jakoś wyżej w ciąży zauważyła ja jeszcze u siebie nie widzę..pewnie za dużo złogów tłuszczu po drodze
|
|
|
|
|
#2059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za zakupy. Mam tez wozek espiro atlantic ale kolor szaro niebieski. Ciezki to fakt, dlatego pozniej drugi kupilismy. Bo mimo wszystko my duzo podrozujemy i ciagle skladanie i wkladanie go itd to sobie muskuly mozna wyrobic. Lezaczek tez mam taki, kupiony uzywany - 150 zl z przesylka dalam, a fotelika nie znam. Wiec brawo za udane zakupyOliath twoja lista imponujaca. Ja zrezygnowalam przy Marysi z materacyka i calych tych dodatkow do wozka - w gondoli podlozylam kocyk i tyle wystarczylo, a przy spacerowce mialam w komplecie spiworek na zime. Co do poloznej, ja mialam polozna swoja wykupiona i teraz tez chce. Moja dzisiejsza noc chyba ja brzuszek bolal. Usnela z nami na lozku, ale zaczela sie rozwalac i mnie kopac po brzuchu i spalam juz na samym brzegu, poszlam do salonu. O 3 obudzil mnie ryk, w nocy tak lazila po lozku, ze zsunela sie miedzy lozko a sciane i wystraszyla sie, bo sobie nic nie zrobila. Usnela juz w lozeczku, a o 7 pobudka bo do zlobka dzis poszla. Wiec teraz sie relaksuje w domu - a tak naprawde pakowalismy komp stacjonarny bo sprzedalismy z TZ, szukamy gdzie opchnac biurko a w miejsce biurka wezmiemy komode z sypialni (jest do kompletu do mebli w salonie) . TZ na zabiegach zaraz wroci, wiec uciekam, do wieczorka
|
|
#2060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nasi rodzice posiadają działki, takie rekreacyjno- warzywne i uprawiają tam masę rzeczy. my nie mamy takowej działeczki, dlatego zawsze z chęcią przyjmujemy słoiki z warzywami, dżemy czy inne naturalne wyroby. i jestem z tego dumna!
|
|
#2061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?
|
|
|
|
|
#2062 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za dzisiejsze wizyty.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mnie tez sie nie pozbedziecie Nie moge bez Was zyc! Cytat:
2.To moja 1 dziecina . Cytat:
![]() Cytat:
za tc.
|
|
#2063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A dzidzia na zmianę ułożenia ma czas do ok 30tc chyba, bo potem może byc ciężko. Będzie duża, mało miejsca i może mieć problemy z odwróceniem się. Tylko, że moja wyjątkowo upodobała sobie mamine kości i pachwinę. Widziałam na usg, że jest tak jakby ułożona jak w kołysce i dlatego jej się to podoba. Jak ja się ruszam to buja się na wszystkie strony. |
|
|
|
|
#2064 |
|
Konto usunięte
|
Dobra, ja też się zabieram za ogarnianie mieszkania. Takie cudne słoneczko, dokładnie tego mi trzeba... Jeszcze tylko temperatura niech idzie w górę i już w ogóle będzie bosko
A co do jedzenia - no cóż, ja gotuję już długo i umiem samodzielnie ugotować taki obiad, jak mama (zauważyłam, że bardzo staram się zbliżyć smakowo do jej kuchni), ale zawsze jak idę do rodziców na obiad, to wychodzę taka najedzona, że pękam, mama zawsze będzie gotować lepiej, choćby nie wiem co. A jak dostaję bigos czy coś innego od mamy czy teściowej to źle? Jaki bezsens, jak ja zrobię ciasto, to też często zanosimy... Nie wiem, o co chodzi... |
|
|
|
#2065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoją drogą kto chciałby leżeć tyle miesięcy na głowie |
|
|
|
|
#2066 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamietam jak szlismy kiedy szlakiem na Jurze Krakowsko-Częstochowskiej ja ,Tż,jego brat z żoną i zatrzymalismy sie na piwny piknik .I pasła sie koza.Była taka słodka i kochana,wygłasialiśmy ją,mam całą sesję zdjęciową z tą kozą O ja tez musze.Bo zawsze mi sie przypomina o wysianiu jak juz siedze przy wielkanocnym sniadaniu ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39572046] A co do rodzenia wcześniej - ja to niestety z uwagi na historię muszę wziąć pod uwagę, ale póki co jestem dobrej myśli i nastawiam się na lipiec [/QUOTE] Zaciskamy nogi do lipca ![]() Cytat:
Cytat:
super okazja ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za tatusia i tc
|
|
#2067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się trochę martwię, bo mam koleżanki których maluchy na tym samym etapie były już głową w dół. A moja dzidzia stale przyjmuje pozycje pośladkową. Nawet gin to napisał dodatkowo w karcie, że za każdym razem jest ułożenie pośladkowe. I gdyby poród zaczął się wcześniej mam koniecznie nalegać na usg, żeby ocenić stan ułożenia. |
|
|
|
|
#2068 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Staramy sie jak mozemy ale kazda z nas ma Tż-a,jakies mieszkanie do ogarnięcia itp . Cytat:
![]() Proszę : https://www.bebilon.pl/rejestracja ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Ide zrobic sobie herbatke i tosty ![]() Nie wiem czemu mnie tak żebra bolą.Od kaszlu?A moze to Laura gdzies je kopie jak spie ????
|
|
#2069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli max do 30 tc, to jeszcze sporo czasu
|
|
|
|
|
#2070 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:03.

aż tyle sobie zażyczył za taką wizytę
Już mógł się zlitować i wsiąść tylko za koszt dojazdu

Słodko..[/QUOTE]

12.06.2010
?
I proszę też dla nas, bo mamy połówkowe