MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godziny - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-03-04, 11:54   #1771
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
A ja za to od rana niezwykle aktywna jestem. Zdążyłam już zakupy zrobić, pranie wstawić, obiad prawie gotowy. Normalnie jak na mnie- robota na dwa dni

Jeeeeju, wyciągnęłam z szuflady paczkę orzeszków w karmelu. Miałam tylko spróbować, a właśnie zjadłam ostatniego ( paczka 200g ). A z rana zjadłam już drożdżówke i loda
ad 1 - nieeeee no Kulezanko tosz to twoja aktywnosc w 1000000% przewyzsza dzis moja - jak nic Gratulacje

ad 2 - za nie podzielenie sie ze MNA mowie ci mowi ze bedziesz miala ZGAGE

dobra zrobilam postep wstalam z lozka - dalam se piers z kuraka do wody - dzis serwuje z ryzem i sosem - Aga wroci na 22 dopiero Krzys wraca z PL jutro - zyc nie umierac

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-04, 11:55   #1772
Dragusia88
Zakorzenienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
idź idź..
ja dostałam tyyyyle słodkości wczoraj, że jak nie zjem ich do porodu to później zwariuję! cała szafka pełna czekoladek..
ty się nie chwal tylko się podziel
cola jest i marsa kupiłam lodów nie nie poszłam do tego maka bo za daleko a ja nie mam sie w co ubrac. na dworze wiosna a ja kurtka i buty zimowe, eh

Cytat:
Napisane przez Chocoblue Pokaż wiadomość
Tak poza tym to zaczynam dzisiaj 40 tydzień i jakoś z grubej rury się zaczęło. Mały jest bardzo spokojnym dzieckiem i zwykle noce przesypiałam, ale dziś od 5:20 oczy otwarte bo tak kopał, wierzgał i kręcił się, że zaczęłam się bać. Już w głowie dawałam mu godzinkę czy dwie na uspokojenie, a jak nie to jechałabym sprawdzić... Potem złapały mnie dwa silne i szybkie skurcze podbrzusza, których do tej pory nie było, więc przerażona na maksa. Na szczęście jak coś zjadłam i się położyłam to młody się nieco uspokoił i udało mi się zasnąć. Nadal dość mocno się rusza, ale już nie jak szaleniec, więc chyba wszystko ok Poza tym mnie goniło do łazienki (obie moje siostry tak miały przed porodem), więc mam wrażenie, że dużymi krokami zbliża się nieuchronne JUŻ. Zaczynam się żegnać z pomarańczami i czekoladą
no kochana to juz lada dzień lada chwila

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
Poza tym zastanawiam się nad kupnem łóżeczka w Ikei ale większość ma tylko dwa poziomy regulacji, a przeważnie są trzy. I mam pytanie. Potrzebne są te trzy poziomy? Czy dwa będą bardzo uciążliwe? Nie wiem czy się nastawiać tam na zakup łóżeczka czy po porostu odpuścić. Poza tym nie znalazłam tam info o wyjmowanych szczebelkach. Ma któraś z Was łóżeczko z Ikei?
nie mam doświadczenia ale jak tak patrze na te poziomy gdzie jeden, drugi i trzeci to ten srodkowy jest 10cm miedzy najwyzszym i najnniższym nie sadze zeby byl on tak niezbedny

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
nadrobiłam ufff..
wczoraj zaczęłam ale nie skończyłam bo złapał mnie ból ;/ pierwszy raz takie coś.. zaczął mnie kłuć brzuch tak bardzo nisko i do tego tak jakby w odbycie i na zmianę.. nie mogłam siku zrobić.. i tak beczałam cały czas! wzięłam magnez- nic, wzięłam no-spę- nic.. dostałam dreszcze, robiło mi się gorąco, plecy bolały jak na okres i myślałam, że wykituję.. do tego mała tak napierała główką..
na szczęście przeszło gdzieś po godzinie..
miałam takiego stracha!
w nocy ok. 5 znowu to samo ale mniej bolało..
próbowałam dodzwonić się do położnej ale jak na złość głucho..
dziś oddzwoniła, mówiła, że to przepowiadające..
do tego wczoraj było spotkanie dla przyszłych mam i twierdziła, że napisała mi sms z wiadomością.. ja nic nie dostałam i dupa.. trochę jestem zła bo wolę jak ktoś zadzwoni poinformować!
no ale nie ma tego złego jutro przyjedzie do mnie indywidualnie to się wszystkiego dowiem..
hej opanuj maluszka, ma jeszcze dużo czasu

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
pani jutro Ci tego szwa ściągają?

A i znalazłam w końcu moją wagę ^^
no no czyżby jutro kolejny maluszek miał się pojawić
no to dawaj na wagę

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-04, 11:57   #1773
nestelle
Zakorzenienie

cześć , ale już zdążyłście naprodukować .....
Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Ja za to trochę się boję :/
W sobotę lekko mnie pobolewał brzuch, wczoraj już mocniej, a dziś od rana boli mnie dolna część prawej strony brzucha i promieniuje na plecy i boli i przestaje, boli i przestaje. Jest już to nieznośne i mąż przywiezie mi paracetamol.
Boję się, że to może być jakieś powikłanie po porodzie
3majcie kciuki by przeszło po paracetamolu, bo jak ból się nasili to niestety będę musiała jechać do szpitala by mi to sprawdzili.
dla Twojego śpiocha !!!
co do bólu to też od razu pomyslałam sobie o macicy -że się zwija ,choć ja akurat nie znam tego bo nigdy mnie nie bolało . Kontroluj to - w razie czego zgłoś polożnej .
Cytat:
Heej
Witamy się z Wami w skończonym 34 tygodniu i rozpoczętym 35

Cytat:
jak to się mówi.. najlepiej mieszkać w takiej odległości, żeby nie mogła przyjść w kapciach i w takiej, żeby w razie czego przypilnowała dziecka
dobre,dobre ... choć moja mogłaby prawie w kapciach a nie przychodzi w ogóle !
Cytat:
ja też dziś mam o 14.40.. więc też proszę o kciuki i mam nadzieję że coś tam się już dzieje u nas w kierunku rozpakowywania..

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie rodzę, ale spotkało mnie coś strasznego i raczej prędko się na forum nie pojawię. Wczoraj wieczór nagle zmarł mój tato. Leczył się na serce, ale ostatnio dobrze się czuł. Jeszcze popołudniu jedliśmy z nim obiad, a wieczorem umarł.
Tragedia!!!!
Jak urodzę to Was napewno poinformuje, tymczasem znikam z forum.
, ojej ,bardzo mi przykro ,to straszne .
Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
moje dziecko moja krew, a w mojej krwi 50% to coca cola więc ma to w genach

Cytat:
Tak poza tym to zaczynam dzisiaj 40 tydzień i jakoś z grubej rury się zaczęło.

Cytat:
Poza tym zastanawiam się nad kupnem łóżeczka w Ikei ale większość ma tylko dwa poziomy regulacji, a przeważnie są trzy. I mam pytanie. Potrzebne są te trzy poziomy? Czy dwa będą bardzo uciążliwe? Nie wiem czy się nastawiać tam na zakup łóżeczka czy po porostu odpuścić. Poza tym nie znalazłam tam info o wyjmowanych szczebelkach. Ma któraś z Was łóżeczko z Ikei?

I jeszcze jedno do mamuś mających już dzieciaczki i pieski. Jak Wasze Sierściuchy zareagowały na nowego lokatora? Ja mam wielkie obawy, mój z byle powodu szczeka jak szalony i nie mogę go tego oduczyć. Czuję, że będzie niezła masakra ehhh.
co do łóżeczka uważam ,że 2 poziomy są wystarczające . Ja mam akurat glucka ale szczebelki nie są wyjmowane .
Co do psów - ja mam dwa , i bardzo dobrze zareagowały ,obwąchały i na tym koniec raczej .....
Cytat:
wczoraj zaczęłam ale nie skończyłam bo złapał mnie ból ;/ pierwszy raz takie coś.. zaczął mnie kłuć brzuch tak bardzo nisko i do tego tak jakby w odbycie i na zmianę.. nie mogłam siku zrobić.. i tak beczałam cały czas! wzięłam magnez- nic, wzięłam no-spę- nic.. dostałam dreszcze, robiło mi się gorąco, plecy bolały jak na okres i myślałam, że wykituję.. do tego mała tak napierała główką..
na szczęście przeszło gdzieś po godzinie..
miałam takiego stracha!

Cytat:
U nas dzisiaj mała dała niezły koncert o 3.40, wstała zanim jej butelkę zdążyłam przygotować i baardzo jej się to nie podobało. Biedni moi sąsiedzi
Poza tym ma niezłe wyczucie... zawsze domaga się uwagi jak ja odciągam mleko...
A tego odciągania mam już dość.. mam wrażenie nic innego nie robię. No ale wszystko dla małej.
Stary 2013-03-04, 12:05   #1774
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

ale mam stresa. tż się rozchorował a tu poród może się zacząć w każdej chwili nie chcę sama rodzić, a wątpię żeby z taką chrypą wpuścili go na porodówkę

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Wiecie jaką teorię wychowawczą poznałam wczoraj od teściów? Jest mega! Jeśli masz dwoje dzieci, to jedno może skarżyć na drugie i wtedy unikniemy problemów z paleniem, alkoholem i narkotykami. Bo oni sobie bardzo chwalili, że ich starsza córka skarżyła na mojego TŻta i dzięki temu chłopak nie palił. Pomijam fakt, że jak go poznałam, to przez rok jeszcze palił Kurczę, ja nigdy nie skarżyłam na brata, może jestem dziwna jakaś. Jeśli sytuacja była naprawdę powyżej moich sił czy o danej sprawie rodzice powinni wiedzieć, to informowałam mamę (przykład: mój najmłodszy brat gdy miał ok.6 lat opowiedział mi, ze w przedszkolu ktoś mu dokucza czy zachowuje się wobec niego niestosownie- jest to informacja, którą rodzic powinien znać). Ach, co rodzina to inne sposoby wychowawcze.
ja nawet wczoraj naskarżyłam mamie na mojego 18-letniego brata no zamknął mi męża w pokoju na klucz i nie chciał wypuścić to co miałam zrobić a tak na serio to jest między nimi 12 lat różnicy a bawią się ze sobą i droczą jak małe dzieci

Cytat:
za wszystkie dzisiejsze wizyty, bo trochę ich jest..
ja też dziś mam o 14.40.. więc też proszę o kciuki i mam nadzieję że coś tam się już dzieje u nas w kierunku rozpakowywania..
spytaj o wagę

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy bedziecie spiewac swoim dzieciom kolysanki ?
nawet bym chciała, ale nie umiem śpiewać, fałszuję i w ogóle szkoda gadać jaki mam głos...

Cytat:
Dziewczyny nie rodzę, ale spotkało mnie coś strasznego i raczej prędko się na forum nie pojawię. Wczoraj wieczór nagle zmarł mój tato. Leczył się na serce, ale ostatnio dobrze się czuł. Jeszcze popołudniu jedliśmy z nim obiad, a wieczorem umarł.
Tragedia!!!!
ojej strasznie Ci współczuję trzymaj się Kochana
Stary 2013-03-04, 12:09   #1775
achna79
Rozeznanie

Okej, dzięki za odpowiedzi, czyli nie ma się co spinać żeby łóżeczko koniecznie miało te trzy poziomy

a co z Sierściuchem to zobaczymy jak to będzie, odseparowywać go na pewno nie będę. Czas pokaże ) Wiadomo, że to będzie dla niego trudny okres bo na razie to on jest najważniejszy, a wkrótce się to zmieni. Więc będziemy musieli jakoś ułatwić i jednemu i drugiemu odnalezienie się w tej nowej sytuacji.

Piękne słoneczko za oknem. Aż się sama buzia śmieje
Stary 2013-03-04, 12:12   #1776
mariolci
Rozeznanie

a ja jeszcze w sprawie cesary, jakiej długości miej wiecej jest rana, na ile teraz się tnie ?

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-04, 12:12   #1777
czarny flamaster
Zadomowienie

Niestety nie znam wielu kołysanek. Moja mama nuciła tylko "Śpij laleczko moja mała", ale znam też trochę "Cztery słonie, zielone słonie" Skłaniam się ku czytaniu maluchowi. Gdy mój brat był niemowlakiem to czytałam mu dla uspokojenia "Kordiana", albo inną lekturę jaką miałam. Ewentualnie Harry Potter
Jednak zainteresowałyście mnie ta płytą z kołysankami. Powiem mężowi by się za nią rozejrzał, to może będziemy małemu puszczać. Zobaczymy czy polubi

Kupiłam wczoraj w Lidlu płyn do szyb z W5 i nie mogłam się oprzeć, przetarłam okna w pokoju małego i w kuchni. Na szczęście jestem wysoka i nie musiałam się naciągać czy stawać na krzesło. Pozmywałam i zjadłam lody dla relaksu. Te słońce dodaje mi tyle energii, ze szok

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-04, 12:22   #1778
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
ad 1 - nieeeee no Kulezanko tosz to twoja aktywnosc w 1000000% przewyzsza dzis moja - jak nic Gratulacje

ad 2 - za nie podzielenie sie ze MNA mowie ci mowi ze bedziesz miala ZGAGE
he he, dziękuję, dziękuję

Prosze, tylko nie zgaga wystarczy, że wczoraj się z nią męczyłam.
Przysięgam, że już nic nie zjem bez konsultacji z Tobą

Wieszałam pranie i poczułam coś dziwnego, w sumie nie wiem nawet jak to opisać - takie dziwne jakby ukłucie głęboko w pochwie. Nie bolało, ale tak właśnie dziwnie zakuło. Miałyście coś takiego?

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-04, 12:29   #1779
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:

Wieszałam pranie i poczułam coś dziwnego, w sumie nie wiem nawet jak to opisać - takie dziwne jakby ukłucie głęboko w pochwie. Nie bolało, ale tak właśnie dziwnie zakuło. Miałyście coś takiego?
oj tak, wczoraj jak zmywałam naczynia to tak mnie pare razy zakuło, że aż się zginałam w pół. potem się położyłam i dalej to samo. dopiero jak usiadłam na łózku z podgiętymi pod tyłek nogami to przeszło. okropne to jest, takie uczucie jakby ktoś mocnego kopa strzelił między nogi.

a co do zgagi to podobno pod koniec ciąży miała przejść to ja się pytam kiedy jest ten koniec? dzień, godzinę przed porodem?? bo został mi tydzień do porodu i dalej to cholerstwo nie chce się odczepić
Stary 2013-03-04, 12:29   #1780
Sorceresss
Wtajemniczenie

Chanel, bardzo mi przykro.

Dziewczyny opamiętajcie się z jedzeniem! Zaraz zeświruję przez Was! Tak mi się chce lodów i coli!!!

Mnie od pewnego czasu maluch wieczorami kopsa, a raczej boksuje tak nisko... Strasznie nieprzyjemne uczucie, szczególnie, że wtedy obrywa też wtedy pęcherz

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett

Edytowane przez Sorceresss
Czas edycji: 2013-03-04 o 12:31
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-04, 12:30   #1781
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
przyszło dziś krzesełko (to drogie ) listonosz doniesie popołudniu to wstawię zdjęcia cześć ciuszków wyprana i wyprasowana od jutra bierzemy się za wózki, maty itp. i ostatnia musi dojść paczka z usa od brata a tam wszystkie smoczki, butelki itd - kurde oby zdążyła przed rozwiązaniem
Nie odpisalas mi co takiego to krzeselko robi, ze jest niezbędne i wszyscy go zachwalaja.

Cytat:
mam jeszcze jedno pytanie jak się ma mieć cc to też się wywołuje akcje skurczową żeby coś się zaczęlo z dzieckiem dziać do wyjścia czy po po
prostu się dziecko wyjmuje i już?
Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość

Nic się nie wywołuje, zabieg i po sprawie.
Aczkolwiek jak wiadomo dzieci urodzone cc mają trochę gorzej z pktu widzenia medyczyny pod względem ryzyka w starszym wieku pewnych chorób (otyłość, drogi oddechowe etc), i ponoć jeżeli cesarka jest naprawdę niezbędna to najlepiej zrobić ją jak już się zacznie akcja porodowa, bo wtedy przynajmniej wiadomo, że dziecko wychodzi chociaż w momencie kiedy chce. No ale wiadomo jak są komplikacje etc to trzeba robić nie czekając na akcję porodową. Ale wielu lekarzy ma to w dupalu, bo łatwiej umówić się na konkretny dzień i godzinę.

.
dokladnie to samo co OC odpowiedzial mi ginka jak zasalam takie samo pytanie jak Dragusia

Cytat:
Tragedia!!!!
Ojej, bardzo mi przykro Kochana.
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-04, 12:31   #1782
nestelle
Zakorzenienie

ja dzisiaj odwiozłam dzieci do szkoły i przedszk. , byłam na pazurkach ,zrobiłam zakupy i przyjeżdżam do domu a mój tż posprzątał sypialnie ,przemeblował, przyniósł,materac, łózeczko -wyszorował , umył fotelik ,karuzelę i inne pierdoły ....
teraz szantazuje ,że jak nie spakuje torby to...... no właśnie co ?
Ale kochany nie ?

A tak w ogóle to ja nadal chora ... nie mogę uwierzyć , że rozchorowałam się tuż przed .... i to nikt w okolicy nie jest chory ....
zostało mi 4 dni .....
Stary 2013-03-04, 12:33   #1783
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
no to dawaj na wagę
No w/g niej 10 kg z 12 poleciałooo.
Te 2 to zostały na biodrach

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
ja dzisiaj odwiozłam dzieci do szkoły i przedszk. , byłam na pazurkach ,zrobiłam zakupy i przyjeżdżam do domu a mój tż posprzątał sypialnie ,przemeblował, przyniósł,materac, łózeczko -wyszorował , umył fotelik ,karuzelę i inne pierdoły ....
Ale kochany nie ?

A tak w ogóle to ja nadal chora ... nie mogę uwierzyć , że rozchorowałam się tuż przed .... i to nikt w okolicy nie jest chory ....
zostało mi 4 dni .....
No proszę - postępy
Zdrówka dla Ciebie, oby szybko przeszło!

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-04, 12:35   #1784
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Dziewczyny opamiętajcie się z jedzeniem! Zaraz zeświruję przez Was! Tak mi się chce lodów i coli!!!
a ptasiego mleczka Ci się przypadkiem nie chce?
niech ktoś to ode mnie zabierze, bo zjadłam już pół pudełka

Cytat:
Ale kochany nie ?
kochany, syndrom wicia gniazda mu się włączył

a Ty zdrowiej szybko
Stary 2013-03-04, 12:37   #1785
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
ja nawet wczoraj naskarżyłam mamie na mojego 18-letniego brata no zamknął mi męża w pokoju na klucz i nie chciał wypuścić to co miałam zrobić a tak na serio to jest między nimi 12 lat różnicy a bawią się ze sobą i droczą jak małe dzieci

co do choroby tżta to jak będzie chory to nie wpuszczą ,zresztą w sumie tak lepiej bo to niebezpieczne dla malucha i reszty .... ale może da radę wyzdrowieć .Mój się denerwuje ,że ja go zarażę no bo mnie muszą wpuścić ale jego ..... ale sama bym chciała jak najszybciej wyzdrowieć ,poród w chorobie - masakra i tylko oby malucha nie zarazić ani innych......
Stary 2013-03-04, 12:37   #1786
Villga
Zadomowienie

Cześć dziwczyny!
Witam się w skończonym 38 tyg. i też gratuluję wszystkim nowych tyg.
Przepraszam, że nie cytuje ale ostatnio nie mam czasu zbytnio.

Jasio i Michałek są przesłodcy

Mam taki wstydliwy problem...
Otóż pojawiły się u mnie na wargach sromowych większych takie krosteczki... Swędzi to trochę ale głownie jak dotykam, jak chodzę to raczej nie przeszkadz mi to... Nie wiem co to może być ale boję się, że opryszczka... Wiem,że może być groźna dla dziecka i schizuję.
Chociaż najbardziej to obstawiałbym jakieś potówki albo grzyba... No bo pocę się tam mocno, do tego futerko... Może moja skóra nie jest przyzwyczajona. sama nie wiem. Wiem, że mi przez forum diagnozy nie postawicie, ale czy któraś z Was miała coś takiego? Myslicie, że powinnam się zgłosić do lekarza? Wizytę mam za tydzien...
Villga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-04, 12:38   #1787
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
kochany, syndrom wicia gniazda mu się włączył
...najgorsze ,że tylko jemu .....
Stary 2013-03-04, 12:38   #1788
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja od jakiegoś czasu mam takie właśnie kłucie, tylko, że w jajnikach. Tak mnie coś mega mocno zakuje i przestaje, trwa to z 2 sekundy.

Cytat:
Ale kochany nie ?
W końcu jakieś widoczne postępy, a mąż faktycznie kochany

Cytat:
A tak w ogóle to ja nadal chora
Kuruj się kochana, zdrówka życzę

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-04, 12:40   #1789
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Cytat:
okropne to jest, takie uczucie jakby ktoś mocnego kopa strzelił między nogi.
dobrze powiedziane

Cytat:

Ha ha. no masakra z tym jedzeniem. Niby nie masz na nic ochoty, wchodzisz tutaj i czytasz, czytasz, czytasz i po prostu MUSISZ zjeść
Cytat:
Ale kochany nie ?
za takiego Chłopa

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-04, 12:40   #1790
Zaciazona
Raczkowanie

Cytat:

Ja Gnije w Lozku ... Nic mi sie nie chce ... Rozwiesilam tylko siostry pranie w lazience bo rano przed wyjsciem nastwila sobie pralke - znadlam 2 kromeczki ... Herbatka wypiya zostala

Nawet kompa nie mam ochoty wlaczac i pisze z tele
Mlody kopie ale nie az tak mocno jak ost czasu - wiec wiem ze jest hihi

Nie wiem co robic serio :-/ takiego Lenia zalapac tosz to wstyd

Eeeee... tam ja sie rozkoszuje nierobstwem Ostatnie 2 tygodnie w koncu.

Cytat:
Witam się z rańca

Ja nie wiem czy będę śpiewać swojemu synusiowi kołysanki... boję się, że jak usłyszy mój śpiew, to odniesie to odwrotny skutek od zamierzonego
Ja z tego powodu tez nie bede spiewac, tz sie smieje, ze z moim glosem i jego pamiecia do slow piosenek(zerowa, nawet hymnu nie zaspiewa) bedziemy mieli prawdziwy talent w domu :P

Cytat:
Napisane przez mariolci Pokaż wiadomość
a ja jeszcze w sprawie cesary, jakiej długości miej wiecej jest rana, na ile teraz się tnie ?
Tnie sie na okolo 12-15, i generalnie zaczyna sie 3 cm powyzej spojenia lonowego, takze na linii lonowek Takze tej blizny na widac w bikin, chowa sie w gajurach

Cytat:
Ale kochany nie ?

zostało mi 4 dni .....
WOW!!! Super!! I kuruj sie dziewczyno!

Fajnie, ze takie tempo dzisiaj, bo ja chce urodzic na cisnij dziolcha, cisnij! :P
Zaciazona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-04, 12:40   #1791
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Witamy się z Wami w skończonym 34 tygodniu i rozpoczętym 35

Cytat:
wczoraj zaczęłam 35 tydzień

Cytat:
Dziewczyny nie rodzę, ale spotkało mnie coś strasznego
Kochana, bardzo mi przykro... zycie zatoczyło koło

Cytat:

Tak poza tym to zaczynam dzisiaj 40 tydzień

Cytat:
Ja Gnije w Lozku ... Nic mi sie nie chce ...
hehe mi sie sniło, że urodziłaś... także...

Cytat:
Ja nie wiem czy będę śpiewać swojemu synusiowi kołysanki... boję się, że jak usłyszy mój śpiew, to odniesie to odwrotny skutek od zamierzonego
u mnie to samo... ja mam Głuch absolutny

Cytat:
pani jutro Ci tego szwa ściągają?

Cytat:
U nas dzisiaj mała dała niezły koncert o 3.40, wstała zanim jej butelkę zdążyłam przygotować i baardzo jej się to nie podobało. Biedni moi sąsiedzi
Jaśka płucka ćwiczy

i jak waga?!

Cytat:
Wiadomo, że to będzie dla niego trudny okres bo na razie to on jest najważniejszy, a wkrótce się to zmieni.
wszystkie znajomy psy są niesamowite wobec dzieci. instynkt na maxa im sie uruchomil, mimo ze rozpieszczone pieszczochy byly

Cytat:
Ale kochany nie ?

Byłam na wizycie. Jutro o 8ej mam się stawić do szpitala... aaa...

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-04, 12:41   #1792
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
ja mam na gdzies 20 cm
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-04, 12:43   #1793
Zaciazona
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Cześć dziwczyny!
Witam się w skończonym 38 tyg. i też gratuluję wszystkim nowych tyg.
Przepraszam, że nie cytuje ale ostatnio nie mam czasu zbytnio.

Jasio i Michałek są przesłodcy

Mam taki wstydliwy problem...
Otóż pojawiły się u mnie na wargach sromowych większych takie krosteczki... Swędzi to trochę ale głownie jak dotykam, jak chodzę to raczej nie przeszkadz mi to... Nie wiem co to może być ale boję się, że opryszczka... Wiem,że może być groźna dla dziecka i schizuję.
Chociaż najbardziej to obstawiałbym jakieś potówki albo grzyba... No bo pocę się tam mocno, do tego futerko... Może moja skóra nie jest przyzwyczajona. sama nie wiem. Wiem, że mi przez forum diagnozy nie postawicie, ale czy któraś z Was miała coś takiego? Myslicie, że powinnam się zgłosić do lekarza? Wizytę mam za tydzien...
Pewnie to nic, ale dla pewnosci skonsultowalabym z lekarzem.
Zaciazona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-04, 12:43   #1794
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Ale kochany nie ?

zostało mi 4 dni .....
no no to co jezcze torba i jestes gotowa
kuruj sie

Cytat:
pieknie
pospacerujesz troche z wozkiem i te 2 z bioder tez zlecą

dziewczyny jak z tym ojcowskich jest. 14 dni kalendarzowych czy roboczych?

Stary 2013-03-04, 12:44   #1795
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
pięknie!!!!!kl aski:

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Witam się w skończonym 38 tyg. .

Cytat:
Napisane przez Zaciazona Pokaż wiadomość
Fajnie, ze takie tempo dzisiaj, bo ja chce urodzic na cisnij dziolcha, cisnij! :P
też bym chciała
ale jak ja Was nadrobię

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-04, 12:44   #1796
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Dzień dobry

Zaciazona ty o nieróbstwie piszesz a ja nie wiem w co mam ręce włożyć
Czytałam że kupiłaś materac piankowy możesz napisać jaki jakiej firmy??

Nestelle szybkiego powrotu do zdrówka

Weszłam by się przywitać i idę dalej ehh czy tylko ja jestem taka gupia że mam wysokie mniemanie o sobie? Że jak nie ja to nikt inny tego tak dobrze nie zrobi ???
Ale dzięki temu 13 zrobiła mi się momentalnie i zaraz po poniedziałku a powinnam dziś siedzieć pachnieć i prezenty odbierać ostatni raz 2 z przodu ehh

Miłego dzionka kochane
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-04, 12:45   #1797
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Umrę z zazdrości.

Nestelle - lecz się mega szybko. Kurka - jak można rodzić z katarem?

Chanel - wyrazy ogromnego współczucia. Dużo siły.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-04, 12:45   #1798
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
he he, dziękuję, dziękuję

Prosze, tylko nie zgaga wystarczy, że wczoraj się z nią męczyłam.
Przysięgam, że już nic nie zjem bez konsultacji z Tobą

nooooooo zeby to mi bylo po raz Przedostatni
co do zgagi ja myslalam ze bede miec wczoraj po tych Jagodach a tu o dziwo NIC wspaniale sie przyjely

co do bolu mialam tak juz kilka razy fakt nie przyjemne dosc .. no ale do Porodu coraz blizej

Cytat:

Mnie od pewnego czasu maluch wieczorami kopsa, a raczej boksuje tak nisko... Strasznie nieprzyjemne uczucie, szczególnie, że wtedy obrywa też wtedy pęcherz
aaaaaaaaahahhahahahah hahahahaha
COLA LODY komu COOLI komu LODA - mam to i to w Lodowce :P
niooo oberwac w pecherz nie jest fajnie ... moj sobie upodobal jak sie przekrecam z boku na bok - nie dosc ze to sam w sobie wyczyn to jeszcze pozniej trza sie podniesc by isc do WC¨

ogolnie to spoko ale moglabym juz urodzic
idziesz do WC za potrzeba - sikasz - konczysz - wstajesz i znowu masz 75% pelny bak

Cytat:
Ale kochany nie ?

zostało mi 4 dni .....
oooooooooo dla TZ fakt kochany

co do choroby FON zmoro nie czysta - jak mogla sie tak do ciebie przytulic nie wie ze na dnaich rodzisz !!

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-04, 12:46   #1799
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Byłam na wizycie. Jutro o 8ej mam się stawić do szpitala... aaa...
ooooooooooooooooooooooooo ooooooooooooohohoh

a ile mały waży?

Stary 2013-03-04, 12:46   #1800
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

pani22ka widzę że siedzisz jeszcze na forum czyli wczorajsze skurcze i okrzyki były wstępem niech Torres siedzi jeszcze w brzuszku ma czas
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości