|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
Cytat:
ad 2 - mowie ci dobra zrobilam postep wstalam z lozka - dalam se piers z kuraka do wody - dzis serwuje z ryzem i sosem - Aga wroci na 22 dopiero Krzys wraca z PL jutro - zyc nie umierac
|
|
|
|
|
|
#1772 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
Cytat:
cola jest i marsa kupiłam lodów nie Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
no no czyżby jutro kolejny maluszek miał się pojawić ![]() no to dawaj na wagę
|
|
|
#1773 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
cześć
, ale już zdążyłście naprodukować ..... Cytat:
dla Twojego śpiocha !!! co do bólu to też od razu pomyslałam sobie o macicy -że się zwija ,choć ja akurat nie znam tego bo nigdy mnie nie bolało . Kontroluj to - w razie czego zgłoś polożnej . ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Co do psów - ja mam dwa , i bardzo dobrze zareagowały ,obwąchały i na tym koniec raczej ..... Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1774 | |||
|
Zadomowienie
|
ale mam stresa. tż się rozchorował a tu poród może się zacząć w każdej chwili
Cytat:
no zamknął mi męża w pokoju na klucz i nie chciał wypuścić to co miałam zrobić a tak na serio to jest między nimi 12 lat różnicy a bawią się ze sobą i droczą jak małe dzieci ![]() Cytat:
spytaj o wagę ![]() nawet bym chciała, ale nie umiem śpiewać, fałszuję i w ogóle szkoda gadać jaki mam głos... Cytat:
|
|
|
#1775 |
|
Rozeznanie
|
Okej, dzięki za odpowiedzi, czyli nie ma się co spinać żeby łóżeczko koniecznie miało te trzy poziomy
![]() a co z Sierściuchem to zobaczymy jak to będzie, odseparowywać go na pewno nie będę. Czas pokaże ) Wiadomo, że to będzie dla niego trudny okres bo na razie to on jest najważniejszy, a wkrótce się to zmieni. Więc będziemy musieli jakoś ułatwić i jednemu i drugiemu odnalezienie się w tej nowej sytuacji.Piękne słoneczko za oknem. Aż się sama buzia śmieje
|
|
#1776 |
|
Rozeznanie
|
a ja jeszcze w sprawie cesary, jakiej długości miej wiecej jest rana, na ile teraz się tnie ?
|
|
|
|
|
#1777 |
|
Zadomowienie
|
Niestety nie znam wielu kołysanek. Moja mama nuciła tylko "Śpij laleczko moja mała", ale znam też trochę "Cztery słonie, zielone słonie"
Skłaniam się ku czytaniu maluchowi. Gdy mój brat był niemowlakiem to czytałam mu dla uspokojenia "Kordiana", albo inną lekturę jaką miałam. Ewentualnie Harry Potter Jednak zainteresowałyście mnie ta płytą z kołysankami. Powiem mężowi by się za nią rozejrzał, to może będziemy małemu puszczać. Zobaczymy czy polubi ![]() Kupiłam wczoraj w Lidlu płyn do szyb z W5 i nie mogłam się oprzeć, przetarłam okna w pokoju małego i w kuchni. Na szczęście jestem wysoka i nie musiałam się naciągać czy stawać na krzesło. Pozmywałam i zjadłam lody dla relaksu. Te słońce dodaje mi tyle energii, ze szok
|
|
|
#1778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Prosze, tylko nie zgaga wystarczy, że wczoraj się z nią męczyłam.Przysięgam, że już nic nie zjem bez konsultacji z Tobą Wieszałam pranie i poczułam coś dziwnego, w sumie nie wiem nawet jak to opisać - takie dziwne jakby ukłucie głęboko w pochwie. Nie bolało, ale tak właśnie dziwnie zakuło. Miałyście coś takiego? |
|
|
|
|
|
#1779 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co do zgagi to podobno pod koniec ciąży miała przejść
|
|
|
#1780 |
|
Wtajemniczenie
|
Chanel, bardzo mi przykro.
Dziewczyny opamiętajcie się z jedzeniem! Zaraz zeświruję przez Was! Tak mi się chce lodów i coli!!! Mnie od pewnego czasu maluch wieczorami kopsa, a raczej boksuje tak nisko... Strasznie nieprzyjemne uczucie, szczególnie, że wtedy obrywa też wtedy pęcherz
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2013-03-04 o 12:31 |
|
|
|
|
#1781 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1782 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj odwiozłam dzieci do szkoły i przedszk. , byłam na pazurkach ,zrobiłam zakupy i przyjeżdżam do domu a mój tż posprzątał sypialnie ,przemeblował, przyniósł,materac, łózeczko -wyszorował , umył fotelik ,karuzelę i inne pierdoły ....
teraz szantazuje ,że jak nie spakuje torby to...... no właśnie co ? ![]() Ale kochany nie ? A tak w ogóle to ja nadal chora ... nie mogę uwierzyć , że rozchorowałam się tuż przed .... i to nikt w okolicy nie jest chory .... zostało mi 4 dni .....
|
|
#1783 | |
|
Zadomowienie
|
No w/g niej 10 kg z 12 poleciałooo.
Te 2 to zostały na biodrach ![]() ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
![]() Zdrówka dla Ciebie, oby szybko przeszło!
|
|
|
#1784 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
niech ktoś to ode mnie zabierze, bo zjadłam już pół pudełka ![]() Cytat:
![]() a Ty zdrowiej szybko
|
|
|
#1785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do choroby tżta to jak będzie chory to nie wpuszczą ,zresztą w sumie tak lepiej bo to niebezpieczne dla malucha i reszty .... ale może da radę wyzdrowieć .Mój się denerwuje ,że ja go zarażę no bo mnie muszą wpuścić ale jego ..... ale sama bym chciała jak najszybciej wyzdrowieć ,poród w chorobie - masakra i tylko oby malucha nie zarazić ani innych......
|
|
|
#1786 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziwczyny!
Witam się w skończonym 38 tyg. i też gratuluję wszystkim nowych tyg. ![]() Przepraszam, że nie cytuje ale ostatnio nie mam czasu zbytnio. Jasio i Michałek są przesłodcy Mam taki wstydliwy problem... ![]() Otóż pojawiły się u mnie na wargach sromowych większych takie krosteczki... Swędzi to trochę ale głownie jak dotykam, jak chodzę to raczej nie przeszkadz mi to... Nie wiem co to może być ale boję się, że opryszczka... Wiem,że może być groźna dla dziecka i schizuję. Chociaż najbardziej to obstawiałbym jakieś potówki albo grzyba... No bo pocę się tam mocno, do tego futerko... Może moja skóra nie jest przyzwyczajona. sama nie wiem. Wiem, że mi przez forum diagnozy nie postawicie, ale czy któraś z Was miała coś takiego? Myslicie, że powinnam się zgłosić do lekarza? Wizytę mam za tydzien... |
|
|
|
|
#1787 |
|
Zakorzenienie
|
...najgorsze ,że tylko jemu .....
|
|
#1788 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
, a mąż faktycznie kochany![]() Kuruj się kochana, zdrówka życzę |
||
|
|
|
|
#1789 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za takiego Chłopa
|
||
|
|
|
|
#1790 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Eeeee... tam ja sie rozkoszuje nierobstwem Ostatnie 2 tygodnie w koncu. Cytat:
Cytat:
Takze tej blizny na widac w bikin, chowa sie w gajurach ![]() Cytat:
Fajnie, ze takie tempo dzisiaj, bo ja chce urodzic na cisnij dziolcha, cisnij! :P |
||||
|
|
|
|
#1791 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Kochana, bardzo mi przykro... zycie zatoczyło koło ![]() ![]() ![]() hehe mi sie sniło, że urodziłaś... także... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() i jak waga?! ![]() Cytat:
Byłam na wizycie. Jutro o 8ej mam się stawić do szpitala... aaa...
|
|
|
|
#1792 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mam na gdzies 20 cm
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
#1793 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to co jezcze torba i jestes gotowa ![]() kuruj sie pieknie pospacerujesz troche z wozkiem i te 2 z bioder tez zlecą ![]() dziewczyny jak z tym ojcowskich jest. 14 dni kalendarzowych czy roboczych?
|
|
|
#1795 | |
|
Zakorzenienie
|
pięknie!!!!!
![]() kl aski:Cytat:
![]() też bym chciała ![]() ale jak ja Was nadrobię
|
|
|
|
#1796 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Zaciazona ty o nieróbstwie piszesz a ja nie wiem w co mam ręce włożyć Czytałam że kupiłaś materac piankowy możesz napisać jaki jakiej firmy?? Nestelle szybkiego powrotu do zdrówka Weszłam by się przywitać i idę dalej ehh czy tylko ja jestem taka gupia że mam wysokie mniemanie o sobie? Że jak nie ja to nikt inny tego tak dobrze nie zrobi ??? Ale dzięki temu 13 zrobiła mi się momentalnie i zaraz po poniedziałku a powinnam dziś siedzieć pachnieć i prezenty odbierać ostatni raz 2 z przodu ehh Miłego dzionka kochane |
|
|
|
|
#1797 |
|
Zakorzenienie
|
Umrę z zazdrości.Nestelle - lecz się mega szybko. Kurka - jak można rodzić z katarem? Chanel - wyrazy ogromnego współczucia.
|
|
#1798 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do zgagi ja myslalam ze bede miec wczoraj po tych Jagodach a tu o dziwo NIC wspaniale sie przyjely co do bolu mialam tak juz kilka razy fakt nie przyjemne dosc .. no ale do Porodu coraz blizej Cytat:
COLA LODY komu COOLI komu LODA - mam to i to w Lodowce :P niooo oberwac w pecherz nie jest fajnie ... moj sobie upodobal jak sie przekrecam z boku na bok - nie dosc ze to sam w sobie wyczyn to jeszcze pozniej trza sie podniesc by isc do WC¨ ogolnie to spoko ale moglabym juz urodzic idziesz do WC za potrzeba - sikasz - konczysz - wstajesz i znowu masz 75% pelny bak Cytat:
dla TZ fakt kochanyco do choroby FON zmoro nie czysta - jak mogla sie tak do ciebie przytulic nie wie ze na dnaich rodzisz !! ![]() |
|||
|
|
|
|
#1799 |
|
Zakorzenienie
|
ooooooooooooooooooooooooo ooooooooooooohohoh
a ile mały waży?
|
|
#1800 |
|
Zakorzenienie
|
pani22ka widzę że siedzisz jeszcze na forum czyli wczorajsze skurcze i okrzyki były wstępem niech Torres siedzi jeszcze w brzuszku ma czas
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:11.

mowie ci

cała szafka pełna czekoladek..
Poza tym mnie goniło do łazienki (obie moje siostry tak miały przed porodem), więc mam wrażenie, że dużymi krokami zbliża się nieuchronne JUŻ. Zaczynam się żegnać z pomarańczami i czekoladą

Kurczę, ja nigdy nie skarżyłam na brata, może jestem dziwna jakaś. Jeśli sytuacja była naprawdę powyżej moich sił czy o danej sprawie rodzice powinni wiedzieć, to informowałam mamę (przykład: mój najmłodszy brat gdy miał ok.6 lat opowiedział mi, ze w przedszkolu ktoś mu dokucza czy zachowuje się wobec niego niestosownie- jest to informacja, którą rodzic powinien znać). Ach, co rodzina to inne sposoby wychowawcze. 

wystarczy, że wczoraj się z nią męczyłam.

kl aski: