|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część naszego wątku? | |||
| Trzeci wątek nam już leci, coraz większe nasze dzieci |
|
7 | 11,86% |
| Czy to chłopiec, czy dziewczynka, każda z nas chce córcię, synka |
|
0 | 0% |
| Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już za chwilę będą dzieci |
|
0 | 0% |
| Już nam pięknie rosną brzusie, to wrześniowo-październikowe są mamusie |
|
8 | 13,56% |
| Były kropki, są dzidziusie, a mamusiom rosną brzusie |
|
13 | 22,03% |
| Idzie wiosna, rosną brzusie, a w nich piękne są dzidziusie |
|
4 | 6,78% |
| Idzie wiosna, rosną brzusie, a w nich ukochane dzidziusie |
|
0 | 0% |
| Choć dzieciaczki takie małe, serca mają nasze całe |
|
3 | 5,08% |
| Rosną, rosną dumne mamy, na dzieciaczki już czekamy |
|
0 | 0% |
| Już nie fasolki, a dzieciaki, są dziewczynki i chłopaki |
|
0 | 0% |
| Każda mama wiedzieć chce, co tam w brzuchu chowa się |
|
5 | 8,47% |
| W brzuchu dziecię sobie fika, u mamy z września lub października |
|
1 | 1,69% |
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III |
|
18 | 30,51% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. II
A to tutaj jest teraz nowy wątek
Ciężko mi się połapać i wbić do Was. To moja druga ciąża, mam już roczną córeczkę Zuzię i teraz jestem w 11 tygodniu ciąży. Termin mniej więcej na 20 września. Jutro kolejna wizyta u gina i zobaczymy co dalej. Sporo przejść mam od samego początku: zapalenie oskrzeli, angina, kaszel utrzymujący się 2 miesiące zagrażał dzidzi, a teraz okazało się ze to może być astma, przyjmuję leki sterydowe. Nie jest kolorowo, ale się nie poddaję, oby skończyło się tak pięknie jak z pierwszą ciążą i zeby dzidzia była zdrowa. Modlę się o to każdego dnia...
|
|
|
|
#2792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do alkoholu to ja jestem zdecydowanie na nie, przymknąć oko mogę jedynie na płyny z zawartością do 0,5% raz czasem choć bavaria moim zdaniem im nie ustępuje
|
|
|
|
|
#2794 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale te genetyczne robi się bodajze od 11 go do 13tego tygodnia także myslę, że masz dobry termin ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat:
Edytowane przez Lolaaaaaaa88 Czas edycji: 2013-03-04 o 11:51 |
||
|
|
|
#2795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to w szoku jestemJa byłam u 3 dermatologów i jak słyszeli, że ciąża a później karmienie to w ogóle nic mi nie chcieli wypisać- bo ponoc przy lekach na wypryski i rozstępy nie ma 100% bezpiecznych. |
|
|
|
|
#2796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ktoś jeszcze w tamtym wątku podał przepis na drinka: sok kiwi czy kaktus (nie pamiętam dokładnie), sprite i duża ilość lodu. O takiego drina się napiję Nie no sorry jeden koleś mnie namawiał Śpie u niego na zjazdach. I kiedyś właśnie mi mówi, żebyśmy się napili piwa.Ja: (do niego), że nie mogę On: dlaczego? Ja: bo w ciąży jestem. On: aleś sobie dorobiła.. Ja: co dorobiłam? On: ...no to, że nie możesz pić przez 9 miesięcy. A później do mnie, że przecież na początku, przez kilka pierwszych miesięcy można bez problemu pić i czy pijemy
|
|
|
|
|
#2797 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym jak twierdzi mój mąż sama ciąża już jest wystarczająco sexi ![]() Cytat:
Cytat:
Boję się trochę, ze skoro mam wcześniej niż większość z Was, to czegoś może jeszcze nie być widać, ale rzeczywiście wskazania są między 11 a 13 tygodniem |
|||
|
|
|
#2798 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2799 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Aktualnie jestem w 7 tygodniu ciąży (tp 25.10.2013, OM 18.01.2013). Niestety drugi tydzień leżę w domu bo przyplątało się jakieś choróbsko, na szczęście jest już lepiej, obyło się bez antybiotyków za to chyba jetem już specjalistką od alternatywnych sposobów leczenia .Ja także zastanawiam się poważnie na zakupem takiego adaptera do pasów samochodowych, już czaiłam się na allegro na taki jeden używany ale w weekend wycofano aukcję więc chyba będę musiała kupić nowy. My z mężem co 2-3 tyg jeździmy do rodziców 120 km w jedną stronę a niestety wiem jak wyglądają obrażenia od pasów po stłuczce. Mój brat w pazdzierniku miał stłuczke na miescie i jak sie okazało moja mama od niby niegroznego wypadku (siedziała z tylu) miała złamane żebra, ogromny siniak na piersi i ze 3 tygodnie zwolnienia. Także nie chcę ryzykować na tak długich i częstych trasach wolę mieć adapter który w razie czego przeniesie siłę uderzenia z brzuszka na biodra. |
|
|
|
|
#2800 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Będąc w ciąży mówię zdecydowane nie alkoholowi. A za rok sobie odbijemy![]() Cytat:
![]() Nic nie mówiłam do tej pory bo było jako tako ale teraz mam istny armagedon na twarzy,plecach i dekolcie Mąż mnie wczoraj przytulił i powiedział,że na bank noszę małą kobietkę i do tego bardzo kobiecą.Dostał kuksańca w bok z takie wątpliwe komplementy ![]() Cytat:
Edytowane przez Diorisha Czas edycji: 2013-03-04 o 12:09 |
||||
|
|
|
#2801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się normalnie upijam lampka wina, bo praktycznie nie piję alkoholu, to jak dzieć jest taki mini, to też się może tym upić jak mi tak szybko alkohol działa Zresztą jakby nie działał, ja na siebie takiej odpowiedzialności nie biorę. Bez alko można chwilę przeżyć.
"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5, jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę" ![]() - George Elliot Edytowane przez ewuszkaaa Czas edycji: 2013-03-04 o 12:20 |
|
|
|
|
#2802 |
|
Wtajemniczenie
|
ostatnio wypiłam piwo bezalkoholowe 0, 33l... zawsze byłam piwoszem a teraz małe piwko dwie godz męczyłam... ani to w smaku dobre... już lepiej szklankę wody mogłam wypić
ogólnie jestem całkowicie przeciw. nie wzięłam nawet łyka normalnego alko odkąd wiem o ciąży. a fajki paliłam od 15tego roku życia i przestałam natychmiast. Nie wierzę w żadne dziwne teorie typu, że np rzucanie stopniowe jest najlepsze...taaa... dla mnie to tłumaczenie kobiet, które tak naprawdę nie chcą całkiem przestać. I tak samo jest z alko. skoro szklanka piwa mi nie zaszkodzi to jak wypalę do niej papierosa to też nie powinno, co nie? terefere...
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#2803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2804 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
biedny, stracił kumpelę od piwka
|
|
#2805 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety na mnie nie ma co liczyć - wyżarłam
![]() Kurcze, mam problem z mamą... a może nie problem, a sama go sobie stwarzam? Moja mam jakoś specjalnie wylewna nigdy nie była. Wiem, że mnie kocha, ale jakoś super tego nie okazuje... po prostu jest. Myślałam, że jak zajdę w ciążę, to się będzie bardziej interesowała - i mną i przyszłym dzieciem - szczególnie, że jest lekarzem i pewnie wiele rzeczy by mi mogła podpowiedzieć. I tu zdziwienie - częściej o samopoczucie pyta mnie teściowa niż mama. Jak jej ostatnio powiedziałam, że muszę sobie kupić spodnie ciążowe, bo moje wszystkie mnie uciskają, to usłyszałam, że mam mniej jeść... Kiedy powiedziałam, ze to nie od tłuszczu, tylko ciąży, to powiedziała, ze nie możliwe, żebym już brzuch miała. Powiedziałam jej o zdjęciach z forum, ale ona swoje... nie czytaj w sieci, nie objadaj się (czym?! ogórkami kiszonymi i grejfrutami???) No kurcze, teściowa wydobywa dla mnie z czeluści piwnicy ostatnie kiszone ogórki i gotuje kapuśniak (bo mam fazę na kwaśne), a własna matka twierdzi, ze "wymyślam" i "szukam problemów tam, gdzie ich nie ma"(to o usg genetycznym). I już sama nie wiem, ja nadreaguje, czy ona jest tak zajęta babcią, że nie czuje, że sprawia mi przykrość (chociaż ostatnio jej to powiedziałam) ![]() Heh, musiałam się wyżalić... |
|
|
|
#2806 |
|
Wtajemniczenie
|
udało się(chyba)
zrobiłam fotkę. mam nadzieję, że się otworzy
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#2807 |
|
Zakorzenienie
|
Piekna fotka
![]() Ja dzisiaj zaszlam na ciuszki ![]() zrobilo mi sie tak niedobrze, myslalam, ze bede wymiotowac ;/ slonko mnie przygrzalo z za szyb ![]() ale juz mi sie polepszylo ![]() P.S myslicie , ze moge wypic karmi?
WYMIANA https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=839675 UBRANKA DLA DZIECI https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=835143 KOSMETYKI https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post72384832 Edytowane przez t_89 Czas edycji: 2013-03-04 o 12:40 |
|
|
|
#2808 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie każdy jest wylewny w uczuciach, a podejście Twojej mamy może związane jest z zawodem ![]() ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Szukasz u nas rozgrzeszenia? ![]() Jak lubisz, a jest bez alkoholu to pij
|
|
#2809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() rozumiem Cię, chciałoby się trochę zaineresowania, czułości ze strony jednej z najbliższych osób a tu taka.... obojętność ![]() tym bardziej, że to Twoja mama, an teściową można ponarzekać, pośmiać się ale tu jest zwyczajnie przykro mów mamie za każdym razem jeśli jest Ci przykrodobrze, że jednak teściowa sie spisuje, bardzo miłe te jej reakcje |
|
|
|
|
#2810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sliczna dzidzia
|
|
|
|
|
#2811 |
|
Zakorzenienie
|
Hahaha
![]() nie wiem tak pytam nie przepadam za piwem ale czasami napsilabym sie lyka karmi
|
#2812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I do tego dziwi się, że jakoś się tą ciąża nie cieszę... a je się ciesze jak głupia, tylko ona tego nie widzi, bo nie ma najmniejszej ochoty, żeby na ten temat porozmawiać. |
|
|
|
|
#2813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj
|
|
#2814 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam nowe mamusie
![]() nena_milka śliczne zdjęcie, mam nadzieję że w czwartek na wizycie też dostanę fociszę mojego małego bąbelka ![]() Do co alkoholu to ja od momentu kiedy wiem że jestem w ciąży to się nie tykam a nawet jak mąż się napije to jakoś tak mi sam zapach % przeszkadza. A co do bezalkoholowych to one tak w 100 % chyba nie do końca są bezalkoholowe. Nie jestem już na samiutkim końcu listy mamuś październikowych
|
#2815 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A tak w ogóle to nadal mam lenia. Myślałam że jak przyjdzie ładna pogoda to jakoś będę miała więcej energii do wszystkiego. Ale jakoś nic się nie zmienia. Dalej siedzę cały dzień w domu i ledwo zmuszam się do zrobienia obiadu.
|
|
#2816 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ale malusiiiii vea wierzę,że może być Ci przykro-tym bardziej,że teściowa jest Tobą bardziej zainteresowana. Kochana,może to się zmieni z czasem i Twoja mama będzie inaczej reagować... Dobrze,że jej to powiedziałaś
|
|
|
#2817 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz co, ja też na początku miałam problem z mamą, bo czułąm się fatalnie, ciąglę się bałam poronienia bo ciąża zagrożona, plamienia, szpitale, ogólnie miałam deprechę i wcale się nie czułam szczęśliwa, a moja mama też mówiła, że mam nie histeryzować, że ona się w ciąży czuła świetnie, więc mam sobie nie wymyślać mdłości i innych dolegliwości...I powiedziała, że to nie jest normalne, że się nie cieszę... I też się poczułąm opuszczona, ale później trochę mi się samopoczucie poprawiło i jej powiedziałam, że ma tak nie mówić, że mi sprawia przykrość i że potrzebuję trochę czasu, żeby się oswoić z tą sytuację i że naprawdę źle się czuję. I jest lepiej, chociaż czasem jeszcze coś jej się wymknie właśnie w stylu, że ona pracowała całą ciąże i nikt nawet nie wiedział, że była w ciąży prawie do końca ... Ale jest o wiele lepiej Myślę, że ona się martwi, że ja to źle znoszę i myśli, że jak mi wmówi, że jest ok, to tak będzie... A z babcią znowu mam problem odwrotny - ona mówi mi ciągle, że mam pogłaskać bobasa, że ona już wie, że to dziewczynka i że mam być optymistką i mówić do dzidziusia i nie wiem jak jej powiedzieć, że ja na razie jeszcze tego nie czuję, że to za duży stres czy wszystko ok, bardzo kiepskie samopooczucie i dla mnie to dziecko jeszcze nie do końca realne---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
|
|
#2818 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bartek też jest jedynakiem, a oni zawsze chcieli mieć córkę, więc przyjęli mnie od początku bardzo ciepło. Poza tym, to po prostu fajni ludzie są. Teściowa się strasznie przejmuje, na tyle, że momentami musimy ją hamować... jest kochana, ale można też zakochać na śmierć Cytat:
![]() Poza tym ma na głowie babcię, która poza tym, ze jest chora, to od zawsze była histeryczką... więc mama codziennie do babci jeździ na hasło "umieram!" i chyba się po prostu w tej sytuacji spala. Niemniej jest mi przykro, ze jest w stanie jechać w środku nocy do babci, a do mnie przez tydzień nawet nie zadzwoni... Samba też pierwszą ciążę poroniłam i... no właśnie... mama bardzo mi pomogła w kwestiach medycznych - migiem załatwiła przyjęcie do szpitala, ściągnęła znajomego anestezjologa (reszta dziewczyn był łyżeczkowana dwa dni później i "na żywca", a ja pod narkozą), ale do szpitala nie przyjechała... ani razu. No troszku mi przykro po prostu... ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Na razie muszę się chyba uzbroić w duuużo cierpliwości
|
||||
|
|
|
#2819 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mi też się super teściowa trafiła, ostatnio dziwiła się, że zawieszałam firanki, bo przecież mogło mi się w głowie zakręcić i mogłam spaść
|
|
#2820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szczegolnie z tym szpitalem... moze rzeczywiscie jej zawod pozbawil ja "wrazliwosci" i pewne sprawy sa dla niej norma... musisz z nia szczerze pogadac... powiedziec ze zalezy ci na jej zainteresowaniu i trosce...mysle ze jest nieswiadoma, ze tak odbierasz jej zachowanie...na pewno nie robi tego zeby sprawic ci przykrosc...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:54.

Ciężko mi się połapać i wbić do Was. To moja druga ciąża, mam już roczną córeczkę Zuzię i teraz jestem w 11 tygodniu ciąży. Termin mniej więcej na 20 września. Jutro kolejna wizyta u gina i zobaczymy co dalej. Sporo przejść mam od samego początku: zapalenie oskrzeli, angina, kaszel utrzymujący się 2 miesiące zagrażał dzidzi, a teraz okazało się ze to może być astma, przyjmuję leki sterydowe. Nie jest kolorowo, ale się nie poddaję, oby skończyło się tak pięknie jak z pierwszą ciążą i zeby dzidzia była zdrowa. Modlę się o to każdego dnia...

choć bavaria moim zdaniem im nie ustępuje

to w szoku jestem

.
Będąc w ciąży mówię zdecydowane nie alkoholowi. A za rok sobie odbijemy
Mąż mnie wczoraj przytulił i powiedział,że na bank noszę małą kobietkę i do tego bardzo kobiecą.Dostał kuksańca w bok z takie wątpliwe komplementy