|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 |
|
8 | 14,04% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 |
|
14 | 24,56% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
4 | 7,02% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI |
|
1 | 1,75% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 |
|
8 | 14,04% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
2 | 3,51% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
1 | 1,75% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
1 | 1,75% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 |
|
12 | 21,05% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
4 | 7,02% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
2 | 3,51% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 | |
|
siedzę i myślę
|
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
http://allegro.pl/maclaren-grand-tou...073164455.html
|
|
#4712 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
![]() Dodali tej malutkiej zdjęcie, jaka słodka, włoski czarne Cytat:
Za śliczny brzuszek i 27 TC ![]() Gratuluje rozpoczętych tygodni
|
|
#4713 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4714 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za pokonanie glukozianego potwora. Oby wynik był dobryCytat:
Podejrzewam, ze młody może się urodzić 60cm więc już w przedbiegach gondolkę mogę sobie wsadzić ![]() Dlatego decyzję wózkową przesuwam na po porodzie
|
|
|
#4715 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się wydawało, że mała jest całkiem nisko bo zawsze tam czułam kopniaki i ostatnio zapytałam panią doktor jak ona leży i ta mi zaczęła po całym brzuchy jeździć. Nad pępek parę centymetrów, aż się zdiwiłam bo mysłałam, że ona cała pod pępkiem jest.
|
#4716 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mąż mi pomóc nie może, bo bidny zaraz po robocie i na weekendy na budowę jeździ i walczy z wykończeniem - presja czasu jest duża, więc nie chcę mu "kraść" popołudnia na ogarnianie mieszkania. poza tym chcę, żeby czasem też się odprężył... on już bidny prawie cały posiwiał z tego wszystkiego chyba zrobię tak jak ty - bez szaleństwa (bo i nie mogę za bardzo z tego przeziębienia), ale każdego dnia coś. i tym sposobem do końca tygodnia mieszkanie jako tako będzie wyglądać (w sobotę mam bardzo okrągłe urodziny )Cytat:
no ale że nie wpadli na to, żeby gondolę jakąś sensowniejszą zrobić................
Edytowane przez cloche Czas edycji: 2013-03-04 o 14:12 |
||
|
|
|
#4717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pani w sklepie była wielce zdziwiona i powiedziała, ze to przecież dla maluszków jest tak na max. 4m-ce To ja się jej pytam gdzie się takie maluszki rodzą co mają 50 cm?? Chyba wcześniaczki... Ręce opadają...
|
|
|
#4718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co ona w tym sklepie w ogóle robiła???50 cm w dzisiejszych czasach to chyba naprawdę tylko wcześniaki... a do tego rosną potem raz dwa, 4 miesiące to już by dawno trzeba było dziurę na nogi w tej gondoli robić... a właśnie, może to jest myśl?
|
|
#4719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) slodziaki takie malenstwa wstawilam palki do piekarnika ziemniaki zaraz wstawie i fasolke i bedziemy z mlodym szamac
|
|
#4720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A daj spokój - jak ją poprosiłam o pokazanie jak co się montuje, jak się go składa itp, to z wielką łaską mi pokazała a potem zamontowała coś na odwrót i szef po niej poprawiał. ![]() Mój TŻ z małą stali obok z takimi minami
|
|
|
#4721 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
--- Wróciłam z miasta i jestem padnięta. Zjemy obiad z mężulem i idę leżeć Dziś serwujemy dorsza
|
|||||
|
|
|
#4722 |
|
Raczkowanie
|
ja własnie czuje kopniaki tez tak nisko szkoda ze mam dziadowego neta bo bym zdjęcie wstawiła
|
|
|
|
#4723 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
A tak już się napaliłam na niego...
|
|
#4724 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co do żylaków. Ja mam. Moja babcia miała, więc niestety mnie nie ominęło. Wyszedł mi na studiach. To był potworny ból. Leżałam w nocy i płakałam z bólu, tak bolały mnie łydki (pewnie poród to będzie pestka przy tym
|
|
|
|
|
#4725 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za 27 tc!Cytat:
![]() Cytat:
-oby wizyta była w miarę przyjemna! za 27 tc! i brzuszek!---- Byłam w Biedrze- nabyłam truskawy i koszulę o której mówiła Mysia. Ogólnie nie znoszę spać w koszulach, ale że do szpitala trzeba, to wzięłam jedną... Obiadzik zjedzony, kolejne pranie w trakcie, Mąż ululany więc i ja się chyba na minutkę położę, bo mulić mnie zaczyna... Jak mi się zechce, to skocze jeszcze dzisiaj na miasto- pogoda ładna, więc trza korzystać!
|
|
#4726 |
|
Zakorzenienie
|
hump z tą glukozą to nie ma się czego bać
Wiadome-niedobre, ale trzeba wypić weź sobie coś do czytania, czy coś. Ja byłam z mężem. Idź z pozytywnym nastawieniemDziewczyny co do żylaków i rozstępów... Mam żylaka, mam rozstępy na piersiach i to na całej połówce nie po jednym. Ale mam inne problemy np jak to, czy będę leżeć do końca ciąży, czy mała posiedzi do 30 tyg... Możecie wyjść, możecie robić zakupy, niektóre z was jeszcze pracują... Więc waga, rozstępy, żylaki to wszystko pikuś na przeciwko tego, co przechodzą niektóre.Mojej mamy Znajomej siostrzenica ma termin na pod koniec kwietnia. DZIECKO NIE ROŚNIE. Moja mama nie pytała dokładnie od kiedy ale leży w krakowie już na pewno miesiąc... To jest problem.... Nie wiem, czy nie zrobili jej cesarki,bo mama się z tą koleżanką nie widziała, ale mieli wyciągać... to są tragedie... I ja na przeciwko tego jestem szczęściarą i tak... Pomimo, że trzeba leżeć... więc nie kuśmy losu...
|
#4727 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
No nie, wciąż jest, ale nie boli mnie to ani nic, zobaczymy co powie jutro lekarka. Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4728 | |||||
|
Zakorzenienie
|
eee.. nic takiego nie napisałam zbyt mało konkretne pytanie więc i odpowiedź bardzo ogólna ![]() Cytat:
ojj.. Bidulko, to kuruj się, kuruj i oszczędzaj szybkiego powrotu do zdrowia ![]() dzięki mam nadzieję, że nie zapomnę- muszę oglądać ![]() Cytat:
Zuch Dziewczynka ![]() to taka szmatka z wystającymi, kolorowymi tasiemkami, stymuluje rozwój maluszka i dziecko może się do niej przytulać jak do pieluszki ![]() Cytat:
![]() spektakularny to on nie jest ale zaraz wrzucę fotkę ![]() Cytat:
ja wciąży miałam ze dwa-trzy razy takie mocne ataki bólu głowy.. coś okropnego Cytat:
bo pamiętam jak kiedyś pisała. No i zabieg skleroterapii to zabieg kosmetyczny- nfz go nie refunduje.2. Dobrze kojarzę, że mowa o balsamie ziaji "masło kokosowe" ja bardzo lubię ten balsam, latem namiętnie się nim smarowałam, teraz czasem też się posmaruję.. wydawało mi się, że ma dobry skład, aż dzisiaj przestudiuję etykietę |
|||||
|
|
|
#4729 |
|
Zakorzenienie
|
JUstyna G
za brzuś
|
#4730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale Nuna, nie obraź się proszę, ale sama często narzekasz na "pierdółki" jak i każda z nas. Dzielimy się tym co nas martwi, a mnie np. żylaki martwią. Nie porównywałabym ich do rozstępów, bo mogą mieć nieciekawe następstwa i bierze się na nie leki, jak dziewczyny pisały. Wszystkie mamy dużo szczęścia, bo maluszki nam się w brzuszkach ładnie rozwijają i mimo róźnych niedogodności, możemy chodzić z uśmiechami na twarzy Ale ja nie widzę nic złego w tym, że dzielimy się mniejszymi i większymi zmartwieniami między sobą. Możemy sobie nawzajem pomóc w ten sposób.
|
|
|
|
|
#4731 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, wiem. I ja Wam wszystkim współczuję ale to nie znaczy, że nie mogę sobie ponarzekać! Też musiałam leżeć bo miałam krwiaka i to było zagrożeniem dla mojego dziecka ale nie lamentowałam tylko leżałam w łóżku i siedziałam cicho.I tak - przejmuję się tym jak będę wyglądała po ciąży mimo, że to dziecko jest najważniejsze. I tylko dlatego, że ktoś ma gorzej nie będę omijała takich tematów. I kto to mówi? Osoba, która od samiutkiego początku marudzi o każdą pierdołę najmniejszą. Bo coś kuje, bo coś ciągnie, olaboga A co do znajomej siostrzenicy - mam nadzieję, że z dzieckiem będzie wszystko dobrze. Cytat:
a co do Ziaji to akurat mam na myśli Kozie mleko Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-03-04 o 15:40 |
||
|
|
|
#4732 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lekarka dołożyła syropek, powiedziała, że migdały powiększone ale osłuchowo czysto i ropy nie ma. Kazała pilnować a w razie bólu płukać gargarinem. Tak więc nabyłam gargarin, lepiej zapobiegać niż leczyć no i syrop prawoślazowy. Coś mówiła o innym, którego na necie nie sprawdzałam więc zaufałam podstawowym składnikom roślinnym w niezłozonym preparacie co sprawdziłam i kupiłam prawoslazowy. Zastanawiam się nad tą SR jutro, ale chyba zobaczę jak się będę czuć do południa, jak dobrze to pojadę, a jak nie bardzo to zadzwonię czy da się przyjść na 1 zajęcia z inną grupą. Jak się nie będzie dało, to jakoś tam przewegetuję
|
|
#4735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4736 |
|
Zakorzenienie
|
I jak powiedziałam lekarce co dolega, co brałam, dodałam, że jestem w ciąży, a ona, że zastanawiała się bo brzuszek mały więc nie wiedziała czy przytyłam tak czy ciąża. A na mój 30ty tydzień to się zdziwiła, że taki malutki. No cóż, moje dziecko chyba nie narzeka
byle pod koniec nie chciało mi na wielkości nadrobić bo będę w prążki.
|
#4737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ogólnie to się ludziska nie mogą określić - dla jednych mam wieeelki jak na 7. miesiąc dla innych mały. Jak dla mnie jest w sam raz
|
|
|
|
|
#4738 |
|
Zakorzenienie
|
JUsti wyobraź sobie, że kuje i ciągnie, bo mam twardnienia brzucha i skurcze, przez co skraca mi się szyjka. Fakt-pierdoła
|
#4739 |
|
Zakorzenienie
|
Justi ty masz chyba troszkę większy od mojego nawet
![]() A to dla tych, co twierdzą, że po porodzie w bikini nie wyjdą http://demotywatory.pl/4066551/Photoshop
|
#4740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe, ile ta pani tam popracowała... a co do narzekania - narzekajmy sobie do woli
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:12.

Za śliczny brzuszek i 27 TC 
Ślub 27. X. 2012
a wcześniej przynajmniej raz w miesiącu ... mąż jak sprząta to tylko kurze, łazienka, odkurzenie i ewentualnie czasem podłogi umyje ... ale nie marudzę bo i tak biedny jest przy mnie
ale odliczam już do ostatniego tygodnia marca, wtedy się biorę za sprzątanie - w końcu
on już bidny prawie cały posiwiał z tego wszystkiego
)
To ja się jej pytam gdzie się takie maluszki rodzą co mają 50 cm?? Chyba wcześniaczki... Ręce opadają...

-oby wizyta była w miarę przyjemna!
ale od razu mi się lżej na żołądku zrobiło