Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 8 14,04%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 14 24,56%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI 1 1,75%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 8 14,04%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 12 21,05%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-04, 13:40   #4711
karolina2121
siedzę i myślę

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Ja mam ten sam dylemat od samego początku. Tylko zostaje kwestia dziecka-jak młody urodzi się duży to mój pierwszy wybór (maclaren) odpada i wtedy kupię albo murę 3 albo jakiegoś quinny. Maclaren planuje kupic nowy a quinny lub mure używaną...
Koleżanka bardzo polecała mi Maclarena. Znalazłam na allegro nowy za 1350 - jakoś tanio, na bobowózki w promocji kosztuję 2295zł http://allegro.pl/maclaren-grand-tou...073164455.html
Stary 2013-03-04, 13:50   #4712
antoinettee
Zadomowienie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
u mnie tez.....a domu wcale nie zimno tylko tak ...wiosna pachnie heheh

duza roznieznosc zazwyczaj tak do 0,5 kg jest odchyll ale sie nameczyla wspolczuje...

6-9 mc

ja wrocilam od rodzicow , tz pojechal umyc moje autko i odkurzyc , i przyniesie kebabika od turasa achh dawno nie jadlam.... stopy mi tak puchna ze musze jakies luzniejsze buty kupic masakra
W smsie dostałam, że ważyła 3500, ale na facebooku teraz widzę, że 3700 to rozbieżność troszkę mniejsza. Przypominam, że miało być 4500
Dodali tej malutkiej zdjęcie, jaka słodka, włoski czarne

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Z okazji, że zaczynamy dzisiaj 27tc mam dla was zdjęcia brzuszka

Byłam wczoraj z Tż u jego babci i była tak jego kuzynka, która ma termin na koniec lipca i stwierdziła, że ma duży brzuch. Ona ma mniejszy ale u mnie urusł tylko brzuch. Pupa i biodra zostały, a ona ma biodra 2 razy większe ode mnie wiec ma się jej gdzie ten brzuch rozłożyć.
Za śliczny brzuszek i 27 TC

cześć dziewczyny. U mnie dziś pogoda super i ja się dobrze czuję, ale wczoraj myślałam, że ducha wyzionę. Tak mnie masakrycznie głowa bolała Pojechałam z TŻ do teściów na obiad i musiałam wracać do domu po apap i leżałam kilka godzin z tak strasznie bolącą głową, aż mi się płakać chciało. TŻ mi amolem jeszcze skronie smarował, bo nie chciało przejść. Jeszcze mnie w ciąży tak głowa nie bolała.

Gratuluje rozpoczętych tygodni
Stary 2013-03-04, 13:58   #4713
maluska88
Raczkowanie

Cytat:

Byłam wczoraj z Tż u jego babci i była tak jego kuzynka, która ma termin na koniec lipca i stwierdziła, że ma duży brzuch. Ona ma mniejszy ale u mnie urusł tylko brzuch. Pupa i biodra zostały, a ona ma biodra 2 razy większe ode mnie wiec ma się jej gdzie ten brzuch rozłożyć.
fajny brzusio nie wiem czemu ale mi sie wydaje ze ja mam brzusio tak nisko a ty tak fajnie wysoko
maluska88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 14:01   #4714
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
hej. Byłam dziś na glukozie. W smaku ochydna, 10 pierwszych minut myślalam, ze zwymiotuje, ale da się przeżyć Pojechałam z dobrym nastawieniem i to dużo daje Poród też będzie szybki i bezbolesny
U mnie słonko na całego i piękns pogoda, po jutrze wizyta
za pokonanie glukozianego potwora. Oby wynik był dobry

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Koleżanka bardzo polecała mi Maclarena. Znalazłam na allegro nowy za 1350 - jakoś tanio, na bobowózki w promocji kosztuję 2295zł http://allegro.pl/maclaren-grand-tou...073164455.html
Właśnie tego chciałam kupić ale gondolka jest baardzo krótka - raptem 60cm, więc sobie odpuściłam...
Podejrzewam, ze młody może się urodzić 60cm więc już w przedbiegach gondolkę mogę sobie wsadzić
Dlatego decyzję wózkową przesuwam na po porodzie
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 14:08   #4715
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
fajny brzusio nie wiem czemu ale mi sie wydaje ze ja mam brzusio tak nisko a ty tak fajnie wysoko
Mi się wydawało, że mała jest całkiem nisko bo zawsze tam czułam kopniaki i ostatnio zapytałam panią doktor jak ona leży i ta mi zaczęła po całym brzuchy jeździć. Nad pępek parę centymetrów, aż się zdiwiłam bo mysłałam, że ona cała pod pępkiem jest.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 14:11   #4716
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
ja się boję zaglądać do szafek - od września w nich nie sprzątałam, ani w kuchennych, ani w pokoju, ani w garderobie a wcześniej przynajmniej raz w miesiącu ... mąż jak sprząta to tylko kurze, łazienka, odkurzenie i ewentualnie czasem podłogi umyje ... ale nie marudzę bo i tak biedny jest przy mnie ale odliczam już do ostatniego tygodnia marca, wtedy się biorę za sprzątanie - w końcu bez szaleństw na początek ale po 3-4 szafki dziennie chociaż
ja od 3 tygodni to ani kurzu nie ruszyłam... tylko rzeczy konieczne, czyli w kuchni trochę, kibel, wanna - to na szybko ogarnę. ale to żadne sprzątanie, tylko takie poprawki wizualne a mąż mi pomóc nie może, bo bidny zaraz po robocie i na weekendy na budowę jeździ i walczy z wykończeniem - presja czasu jest duża, więc nie chcę mu "kraść" popołudnia na ogarnianie mieszkania. poza tym chcę, żeby czasem też się odprężył... on już bidny prawie cały posiwiał z tego wszystkiego

chyba zrobię tak jak ty - bez szaleństwa (bo i nie mogę za bardzo z tego przeziębienia), ale każdego dnia coś. i tym sposobem do końca tygodnia mieszkanie jako tako będzie wyglądać (w sobotę mam bardzo okrągłe urodziny )
Cytat:
za pokonanie glukozianego potwora. Oby wynik był dobry

Właśnie tego chciałam kupić ale gondolka jest baardzo krótka - raptem 60cm, więc sobie odpuściłam...
Podejrzewam, ze młody może się urodzić 60cm więc już w przedbiegach gondolkę mogę sobie wsadzić
że ile??????? 60cm????????? to już teraz rozumiem, o co ci chodziło z tym czekaniem do porodu no ale że nie wpadli na to, żeby gondolę jakąś sensowniejszą zrobić................

Edytowane przez cloche
Czas edycji: 2013-03-04 o 14:12
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 14:18   #4717
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość

że ile??????? 60cm????????? to już teraz rozumiem, o co ci chodziło z tym czekaniem do porodu no ale że nie wpadli na to, żeby gondolę jakąś sensowniejszą zrobić................
No jak zobaczyłam jaka ona wielka to myślałam, że padnę ze śmiechu
Pani w sklepie była wielce zdziwiona i powiedziała, ze to przecież dla maluszków jest tak na max. 4m-ce To ja się jej pytam gdzie się takie maluszki rodzą co mają 50 cm?? Chyba wcześniaczki... Ręce opadają...
Stary 2013-03-04, 14:21   #4718
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
No jak zobaczyłam jaka ona wielka to myślałam, że padnę ze śmiechu
Pani w sklepie była wielce zdziwiona i powiedziała, ze to przecież dla maluszków jest tak na max. 4m-ce To ja się jej pytam gdzie się takie maluszki rodzą co mają 50 cm?? Chyba wcześniaczki... Ręce opadają...
no to babka zorientowana była co ona w tym sklepie w ogóle robiła???
50 cm w dzisiejszych czasach to chyba naprawdę tylko wcześniaki... a do tego rosną potem raz dwa, 4 miesiące to już by dawno trzeba było dziurę na nogi w tej gondoli robić...
a właśnie, może to jest myśl?
Stary 2013-03-04, 14:24   #4719
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
W smsie dostałam, że ważyła 3500, ale na facebooku teraz widzę, że 3700 to rozbieżność troszkę mniejsza. Przypominam, że miało być 4500
Dodali tej malutkiej zdjęcie, jaka słodka, włoski czarne

Za śliczny brzuszek i 27 TC

cześć dziewczyny. U mnie dziś pogoda super i ja się dobrze czuję, ale wczoraj myślałam, że ducha wyzionę. Tak mnie masakrycznie głowa bolała Pojechałam z TŻ do teściów na obiad i musiałam wracać do domu po apap i leżałam kilka godzin z tak strasznie bolącą głową, aż mi się płakać chciało. TŻ mi amolem jeszcze skronie smarował, bo nie chciało przejść. Jeszcze mnie w ciąży tak głowa nie bolała.

Gratuluje rozpoczętych tygodni
3700 to tez duza ) slodziaki takie malenstwa

wstawilam palki do piekarnika ziemniaki zaraz wstawie i fasolke i bedziemy z mlodym szamac
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 14:26   #4720
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
no to babka zorientowana była co ona w tym sklepie w ogóle robiła???
50 cm w dzisiejszych czasach to chyba naprawdę tylko wcześniaki... a do tego rosną potem raz dwa, 4 miesiące to już by dawno trzeba było dziurę na nogi w tej gondoli robić...
a właśnie, może to jest myśl?
w zasadzie to jest myśl - w końcu ciepło już będzie
A daj spokój - jak ją poprosiłam o pokazanie jak co się montuje, jak się go składa itp, to z wielką łaską mi pokazała a potem zamontowała coś na odwrót i szef po niej poprawiał.
Mój TŻ z małą stali obok z takimi minami
Stary 2013-03-04, 14:32   #4721
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Ja właśnie wczoraj zobaczyłam pod kolanami dość widoczne fioletowe żyły Jutro musze je pokazać lekarce na wizycie. Obawiam się, że to początki żylaków. Moja mama ma niestety...
I nie zeszło Ci to? Pieprzone żylaki

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ja czułam ucisk w nodze jak mi sie robiły, usuwałam jak miałam 20 lta, a nikt w rodzinie nie ma:/ nie martwcie się ! jakby nawet Wam wyszły (czego nie życzę) i złapiecie od razu to skleroterapia i po sprawie
Płaciłaś za ten zabieg?
Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
Aha, sprawdziłam kiedy sa pełnie, które nas będą dotyczyć, tak w kontekście zwiększonej liczby porodów podczas pełni i mamy tak:

25 kwiecień
25 maj
23 czerwiec

ciekawe czy pierwszy miot na naszym wątku będzie 25.04
pierdzielę, nie chcę ani 25 kwietnia ani 25 maja
Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
kurna usunęło mi posta

któraś pytała o rozmiary:
56-62 to 0-3 m-cy
62-68 to 3-6 m-cy
68- 74 to 6-9 m-cy
74- 80 to 9-12 m-cy
ale to też bardzo dużo zależy od dziecka
tak czysto teoretycznie zgadza się
Cytat:
może żyły się uwidoczniły, bo twój organizm walczył z intruzami kosmetycznymi tym samym pombując więcej krwi w nogi... wypij wapno - przy wysypkach pomaga.
i muszę cię zmartwić - balsam wcale nie musiał być po terminie. nawet jeśli by był, to o ile konsystencja i zapach się nie zmieniły, to można go nadal używać. ale w ciąży skóra może się bardzo uwrażliwić i właśnie tak reagować. ja tak na ziaję to i bez ciąży reagowałam - winne mogą być niezbyt fajne konserwanty, które ziaja namiętnie stosuje w prawie wszystkich swoich kosmetykach. ja ich unikam jak ognia...
Ja w sumie w ciąży nie smarowałam się tym balsamem, kiedyś go kochałam

---

Wróciłam z miasta i jestem padnięta. Zjemy obiad z mężulem i idę leżeć
Dziś serwujemy dorsza

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 14:33   #4722
maluska88
Raczkowanie

Cytat:
Mi się wydawało, że mała jest całkiem nisko bo zawsze tam czułam kopniaki i ostatnio zapytałam panią doktor jak ona leży i ta mi zaczęła po całym brzuchy jeździć. Nad pępek parę centymetrów, aż się zdiwiłam bo mysłałam, że ona cała pod pępkiem jest.
ja własnie czuje kopniaki tez tak nisko szkoda ze mam dziadowego neta bo bym zdjęcie wstawiła
maluska88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 14:40   #4723
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:

O kurde no to rzeczywiście kiepsko A tak już się napaliłam na niego...
Stary 2013-03-04, 15:16   #4724
komiksowa
Raczkowanie

Cytat:
kółka można zablokować nie wiem jak generalnie mają wózki, ale w moim wciskam w rączce 2 guziki i jak ruszę wózkiem to one się odkręcają i blokują
Wiem, wiem, tyle się naczytałam już o wózkach, że wiem. Może ta dziewczyna nie wiedziała, bo w końcu podniosła cały wózek i wyszła

A co do żylaków. Ja mam. Moja babcia miała, więc niestety mnie nie ominęło. Wyszedł mi na studiach. To był potworny ból. Leżałam w nocy i płakałam z bólu, tak bolały mnie łydki (pewnie poród to będzie pestka przy tym ). Wpadłam w straszne kompleksy, do tego stopnia, że latem wstydziłam się nosić krótkie spodenki (a wtedy był jeszcze malutki). No i głupia poszłam do specjalisty. Potem zabieg w szpitalu i przez 1wszy miesiąc spoko, ładnie to wyglądało. A potem jak wylazł, to masakra. Był jeszcze gorszy. I dzisiaj się już nie wstydzę, trudno. Głupia byłam, że go w ogóle ruszałam. Dodam tylko, że koszt wymrożenia takiego małego przyjaciela to 1500 zł w prywatnej klinice, cena sprzed sześciu lat. Ja dałam się pokroić na NFZ i to było bezpłatne, ale tylko pogorszyło sprawę. Mi też ginka poleciła brać cyklo 3 fort, ale jeszcze się nie zmobilizowałam
komiksowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 15:17   #4725
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
hej hej
esh pisałam Wam że moje dziecko nie lubi chipsów? wczoraj byli u nas znajomi, przynieśli dwie paczki, plus nasze jeszcze, najadłam się tych chipsów, nic mi nie było... do czasu brzuch mnie nie bolał, ale u mnie problemy żołądkowe czasem się objawiają nieco inaczej - po 23 zaczęło mi tak szybko serce bić że myślałam że to zawał, poszłam zmierzyć ciśnienie, pobiłam swój rekord niskiego ciśnienia - 72/40 w trakcie mierzenia na siedząco zemdlałam, więc miałam trzy podejścia, a potem tak mi wirowało w głowie, że nie mogłam się ruszyć z sypialni ... na szczęście po godzinie ciśnienie 90/60 i samopoczucie lepsze.
Ciśnienie nie ciekawe... Pogadaj ze swoją ginką na wizycie, bo coś mi tutaj nie gra... W ciąży z racji większej objętości krwi powinno być wyższe...

Cytat:

A my dziś zaczynamy 27tc
za 27 tc!

Cytat:

od dziś truskawki w dronce za 2,50 ale rano jak byłam to jeszcze nie było
Kupione!

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Trzymajcie za mnie dzisiaj kciuki bo muszę jechać do mojej porąbanej pracy. Nie wiem czemu ale strasznie się denerwuje. Jeszcze muszę tam zadzwonić i się zapowiedzieć a na samą myśl że muszę tam jechać robi mi się niedobrze
-oby wizyta była w miarę przyjemna!

Cytat:
za 27 tc! i brzuszek!

----

Byłam w Biedrze- nabyłam truskawy i koszulę o której mówiła Mysia. Ogólnie nie znoszę spać w koszulach, ale że do szpitala trzeba, to wzięłam jedną...
Obiadzik zjedzony, kolejne pranie w trakcie, Mąż ululany więc i ja się chyba na minutkę położę, bo mulić mnie zaczyna...
Jak mi się zechce, to skocze jeszcze dzisiaj na miasto- pogoda ładna, więc trza korzystać!

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 15:30   #4726
nuna2
Zakorzenienie

hump z tą glukozą to nie ma się czego bać Wiadome-niedobre, ale trzeba wypić weź sobie coś do czytania, czy coś. Ja byłam z mężem. Idź z pozytywnym nastawieniem

Dziewczyny co do żylaków i rozstępów... Mam żylaka, mam rozstępy na piersiach i to na całej połówce nie po jednym. Ale mam inne problemy np jak to, czy będę leżeć do końca ciąży, czy mała posiedzi do 30 tyg... Możecie wyjść, możecie robić zakupy, niektóre z was jeszcze pracują... Więc waga, rozstępy, żylaki to wszystko pikuś na przeciwko tego, co przechodzą niektóre.Mojej mamy Znajomej siostrzenica ma termin na pod koniec kwietnia. DZIECKO NIE ROŚNIE. Moja mama nie pytała dokładnie od kiedy ale leży w krakowie już na pewno miesiąc... To jest problem.... Nie wiem, czy nie zrobili jej cesarki,bo mama się z tą koleżanką nie widziała, ale mieli wyciągać... to są tragedie... I ja na przeciwko tego jestem szczęściarą i tak... Pomimo, że trzeba leżeć... więc nie kuśmy losu...
Stary 2013-03-04, 15:30   #4727
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Aaaaa, zapomniałam się wam pochwalić- uszyłam w weekend szmatkę sensoryczną
tylko troszkę przesadziłam z ilością tasiemek, za dużo ich i za krótkie są. Jest milusia, ale i tak zrobię chyba drugą
Później wrzucę Wam fotkę
Czekam z niecierpliwością na zdjęcie szmatki

Cytat:
to se popracowałam... kolejny tydzień w domu. i się oszczędzać. ale leżeć już nie muszę, mogę zaczerpnąć świeżego powietrza i dalej dużo ciepłego pić, jeść witaminki (taaaa... wczoraj na kolację miałam bombę witaminową i młodemu się nie spodobała taka bomba - poszło wszystko łącznie z połową obiadu nazad ale od razu mi się lżej na żołądku zrobiło )
Oj to długo Cię trzyma. Ale ciesz się słonkiem i wolnym

Cytat:
też mi to przeszło przez myśl ale wolę zwalić na żołądek mówiłam w piątek lekarzowi o tym i zleciła mi dość dużo badań, morfologię, tarczycę, glukozę (tą "normalną" na czczo, nie do picia), elektrolity ... 13stego zobaczymy czy wszystko ok.

a jak Twoje skurcze po zmniejszeniu dawki fenoterolu?
No to dobrze, że zleciła Ci badania. Ale mam nadzieję, że wyjdą ok, a wszystkiemu winne były chipsy

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
na stronie jest info, że od 7 marca
http://biedronka.pl/oferta/artykuly_przemyslowe/
U mnie dziś były

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
I nie zeszło Ci to? Pieprzone żylaki
No nie, wciąż jest, ale nie boli mnie to ani nic, zobaczymy co powie jutro lekarka.

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Byłam w Biedrze- nabyłam truskawy i koszulę o której mówiła Mysia. Ogólnie nie znoszę spać w koszulach, ale że do szpitala trzeba, to wzięłam jedną...
Obiadzik zjedzony, kolejne pranie w trakcie, Mąż ululany więc i ja się chyba na minutkę położę, bo mulić mnie zaczyna...
Jak mi się zechce, to skocze jeszcze dzisiaj na miasto- pogoda ładna, więc trza korzystać!
Ja też kupiłam i truskawmi i koszulę Jaki rozmiar wzięłyście? Akurat była rozpakowana L-ka i jak ją zobaczyłam to stwierdziłam, że nawet w 9mc będę w takiej pływać więc wzięłam M-kę. Mam nadzieję, że da radę.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 15:31   #4728
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Szacun dla Ciebie kobieto!!!
eee.. nic takiego nie napisałam zbyt mało konkretne pytanie więc i odpowiedź bardzo ogólna

Cytat:
to se popracowałam... kolejny tydzień w domu. i się oszczędzać. ale leżeć już nie muszę, mogę zaczerpnąć świeżego powietrza i dalej dużo ciepłego pić, jeść witaminki (taaaa... wczoraj na kolację miałam bombę witaminową i młodemu się nie spodobała taka bomba - poszło wszystko łącznie z połową obiadu nazad ale od razu mi się lżej na żołądku zrobiło )

ojj.. Bidulko, to kuruj się, kuruj i oszczędzaj
szybkiego powrotu do zdrowia

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
powtorka o matko dzis o 18.50
dzięki
mam nadzieję, że nie zapomnę- muszę oglądać

Cytat:
hej. Byłam dziś na glukozie. W smaku ochydna, 10 pierwszych minut myślalam, ze zwymiotuje, ale da się przeżyć Pojechałam z dobrym nastawieniem i to dużo daje Poród też będzie szybki i bezbolesny
U mnie słonko na całego i piękns pogoda, po jutrze wizyta
Zuch Dziewczynka

Cytat:

a co to? ;>
to taka szmatka z wystającymi, kolorowymi tasiemkami, stymuluje rozwój maluszka i dziecko może się do niej przytulać jak do pieluszki

Cytat:

bardzo ładny brzuszek

Cytat:
oo, to ciekawa jestem efektu
spektakularny to on nie jest
ale zaraz wrzucę fotkę

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
ojjj.. współczuję
ja wciąży miałam ze dwa-trzy razy takie mocne ataki bólu głowy..
coś okropnego

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
1.Płaciłaś za ten zabieg?

2.Ja w sumie w ciąży nie smarowałam się tym balsamem, kiedyś go kochałam
1. Pytanie do mysi, ale mogę odpowiedzieć że płaciła bo pamiętam jak kiedyś pisała. No i zabieg skleroterapii to zabieg kosmetyczny- nfz go nie refunduje.
2. Dobrze kojarzę, że mowa o balsamie ziaji "masło kokosowe"
ja bardzo lubię ten balsam, latem namiętnie się nim smarowałam, teraz czasem też się posmaruję.. wydawało mi się, że ma dobry skład, aż dzisiaj przestudiuję etykietę

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 15:36   #4729
nuna2
Zakorzenienie

JUstyna G za brzuś
Stary 2013-03-04, 15:37   #4730
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
hump z tą glukozą to nie ma się czego bać Wiadome-niedobre, ale trzeba wypić weź sobie coś do czytania, czy coś. Ja byłam z mężem. Idź z pozytywnym nastawieniem

Dziewczyny co do żylaków i rozstępów... Mam żylaka, mam rozstępy na piersiach i to na całej połówce nie po jednym. Ale mam inne problemy np jak to, czy będę leżeć do końca ciąży, czy mała posiedzi do 30 tyg... Możecie wyjść, możecie robić zakupy, niektóre z was jeszcze pracują... Więc waga, rozstępy, żylaki to wszystko pikuś na przeciwko tego, co przechodzą niektóre.Mojej mamy Znajomej siostrzenica ma termin na pod koniec kwietnia. DZIECKO NIE ROŚNIE. Moja mama nie pytała dokładnie od kiedy ale leży w krakowie już na pewno miesiąc... To jest problem.... Nie wiem, czy nie zrobili jej cesarki,bo mama się z tą koleżanką nie widziała, ale mieli wyciągać... to są tragedie... I ja na przeciwko tego jestem szczęściarą i tak... Pomimo, że trzeba leżeć... więc nie kuśmy losu...
Ale biedne maleństwo, mam nadzieję, ze okaże się, że wszystko ok

Ale Nuna, nie obraź się proszę, ale sama często narzekasz na "pierdółki" jak i każda z nas. Dzielimy się tym co nas martwi, a mnie np. żylaki martwią. Nie porównywałabym ich do rozstępów, bo mogą mieć nieciekawe następstwa i bierze się na nie leki, jak dziewczyny pisały.

Wszystkie mamy dużo szczęścia, bo maluszki nam się w brzuszkach ładnie rozwijają i mimo róźnych niedogodności, możemy chodzić z uśmiechami na twarzy Ale ja nie widzę nic złego w tym, że dzielimy się mniejszymi i większymi zmartwieniami między sobą. Możemy sobie nawzajem pomóc w ten sposób.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 15:38   #4731
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Jezu Tak, wiem. I ja Wam wszystkim współczuję ale to nie znaczy, że nie mogę sobie ponarzekać! Też musiałam leżeć bo miałam krwiaka i to było zagrożeniem dla mojego dziecka ale nie lamentowałam tylko leżałam w łóżku i siedziałam cicho.
I tak - przejmuję się tym jak będę wyglądała po ciąży mimo, że to dziecko jest najważniejsze. I tylko dlatego, że ktoś ma gorzej nie będę omijała takich tematów.
I kto to mówi? Osoba, która od samiutkiego początku marudzi o każdą pierdołę najmniejszą. Bo coś kuje, bo coś ciągnie, olaboga

A co do znajomej siostrzenicy - mam nadzieję, że z dzieckiem będzie wszystko dobrze.
Cytat:
1. Pytanie do mysi, ale mogę odpowiedzieć że płaciła bo pamiętam jak kiedyś pisała. No i zabieg skleroterapii to zabieg kosmetyczny- nfz go nie refunduje.
2. Dobrze kojarzę, że mowa o balsamie ziaji "masło kokosowe"
ja bardzo lubię ten balsam, latem namiętnie się nim smarowałam, teraz czasem też się posmaruję.. wydawało mi się, że ma dobry skład, aż dzisiaj przestudiuję etykietę
Dzięki a co do Ziaji to akurat mam na myśli Kozie mleko

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2013-03-04 o 15:40
Stary 2013-03-04, 15:40   #4732
becik_4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
dzięki za przepis wygląda na prosty i pyszny wypróbuje za dwa dni to musze odpocząć od tej którą ja zrobiłam a to ciasto mi nie podpasowało
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 15:42   #4733
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
dzięki za przepis wygląda na prosty i pyszny wypróbuje za dwa dni to musze odpocząć od tej którą ja zrobiłam a to ciasto mi nie podpasowało
jest prosty i pizza wychodzi pyszna

Stary 2013-03-04, 15:43   #4734
xal
Zakorzenienie

Cytat:
to mój namber łan
chyba właśnie ten zamówię przez allegro, różnica w cenie nie jest aż taka duża, a wydaje mi się że warto
Sprawdź ceny na ceneo

Lekarka dołożyła syropek, powiedziała, że migdały powiększone ale osłuchowo czysto i ropy nie ma. Kazała pilnować a w razie bólu płukać gargarinem. Tak więc nabyłam gargarin, lepiej zapobiegać niż leczyć no i syrop prawoślazowy. Coś mówiła o innym, którego na necie nie sprawdzałam więc zaufałam podstawowym składnikom roślinnym w niezłozonym preparacie co sprawdziłam i kupiłam prawoslazowy.

Zastanawiam się nad tą SR jutro, ale chyba zobaczę jak się będę czuć do południa, jak dobrze to pojadę, a jak nie bardzo to zadzwonię czy da się przyjść na 1 zajęcia z inną grupą. Jak się nie będzie dało, to jakoś tam przewegetuję

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 15:45   #4735
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Sprawdź ceny na ceneo

Lekarka dołożyła syropek, powiedziała, że migdały powiększone ale osłuchowo czysto i ropy nie ma. Kazała pilnować a w razie bólu płukać gargarinem. Tak więc nabyłam gargarin, lepiej zapobiegać niż leczyć no i syrop prawoślazowy. Coś mówiła o innym, którego na necie nie sprawdzałam więc zaufałam podstawowym składnikom roślinnym w niezłozonym preparacie co sprawdziłam i kupiłam prawoslazowy.

Zastanawiam się nad tą SR jutro, ale chyba zobaczę jak się będę czuć do południa, jak dobrze to pojadę, a jak nie bardzo to zadzwonię czy da się przyjść na 1 zajęcia z inną grupą. Jak się nie będzie dało, to jakoś tam przewegetuję
O super, najważniejsze, że czysto Kuruj się

Stary 2013-03-04, 15:45   #4736
xal
Zakorzenienie

I jak powiedziałam lekarce co dolega, co brałam, dodałam, że jestem w ciąży, a ona, że zastanawiała się bo brzuszek mały więc nie wiedziała czy przytyłam tak czy ciąża. A na mój 30ty tydzień to się zdziwiła, że taki malutki. No cóż, moje dziecko chyba nie narzeka byle pod koniec nie chciało mi na wielkości nadrobić bo będę w prążki.

Stary 2013-03-04, 15:47   #4737
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
I jak powiedziałam lekarce co dolega, co brałam, dodałam, że jestem w ciąży, a ona, że zastanawiała się bo brzuszek mały więc nie wiedziała czy przytyłam tak czy ciąża. A na mój 30ty tydzień to się zdziwiła, że taki malutki. No cóż, moje dziecko chyba nie narzeka byle pod koniec nie chciało mi na wielkości nadrobić bo będę w prążki.
Jak ja byłam ostatnio u rodzinnego i mu powiedziałam, że 6. miesiąc to wstał, popatrzył, poprawił okulary i stwierdził, że coś tam widać
a ogólnie to się ludziska nie mogą określić - dla jednych mam wieeelki jak na 7. miesiąc dla innych mały. Jak dla mnie jest w sam raz

Stary 2013-03-04, 15:52   #4738
nuna2
Zakorzenienie

JUsti wyobraź sobie, że kuje i ciągnie, bo mam twardnienia brzucha i skurcze, przez co skraca mi się szyjka. Fakt-pierdoła
Stary 2013-03-04, 15:52   #4739
xal
Zakorzenienie

Justi ty masz chyba troszkę większy od mojego nawet

A to dla tych, co twierdzą, że po porodzie w bikini nie wyjdą http://demotywatory.pl/4066551/Photoshop

Stary 2013-03-04, 15:54   #4740
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
w zasadzie to jest myśl - w końcu ciepło już będzie
A daj spokój - jak ją poprosiłam o pokazanie jak co się montuje, jak się go składa itp, to z wielką łaską mi pokazała a potem zamontowała coś na odwrót i szef po niej poprawiał.
Mój TŻ z małą stali obok z takimi minami
następnym razem pójdź do tego sklepu z nożyczkami
ciekawe, ile ta pani tam popracowała...

a co do narzekania - narzekajmy sobie do woli wiadomo, nie chodzi nam o to, żeby robić jakiś dramat, chociaż niektóre miałyby do tego powody. a i wierzę, że niektóre narzekają na "mniejsze sprawy" choćby po to, żeby samej sobie odwrócić uwagę od spraw poważniejszych. tak to już jest... ja tylko mam nadzieję, że problemów i problemików już dość na ten wątek i że zostanie to nam wszystkim wynagrodzone zdrowymi bobaskami
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości