Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 8 14,04%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 14 24,56%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI 1 1,75%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 8 14,04%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 12 21,05%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-04, 11:12   #4681
sharpnowaja
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Atena za zakupy

Katate za powrót do domu

Justyna za 27 tc

Co do kuriera to właśnie wcześniej jakoś dzwonili i umawiali się na konkretną godzinę a teraz przychodzą kiedy im się chce. Ostatnio nam paczkę zostawili u sąsiadów

idę trochę ogarnąć kuchnię bo naczynia w zlewie czekają
jeszcze muszę paczkę zapakować.
eh nic mi się dziś nei chce a taka piękna pogoda
Stary 2013-03-04, 11:14   #4682
lonely_lady
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

nadrobiłam tylko z grubsza od wczorajszego wieczoru.. nie mam więcej czasu

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Lonely jest naszym guru ogrodowym, na pewno coś Ci poradzi
Axella, nie widziałam Twojego posta w oryginale, ale zauważyłam jak Ash go zacytowała i poczułam się wywołana
Mało napisałaś co do swoich oczekiwań i miejsca gdzie chcesz posadzić roślinki. Od siebie najbardziej polecałabym bylin, bo będą cieszyły oko przez kilka sezonów (w przeciwieństwie do jednorocznych)
jeśli chodzi Ci tylko o cieniolubne- bardzo fajny jest barwinek, ma pięknie zielone liście nawet zimą, kwitnie na niebiesko/fioletowo już wczesną wiosną (kwiecień-maj) ładnie zadarnia podłoże (tak jak bluszcz)
cień lubią też konwalie i również wcześnie kwitną
jeśli chodzi o kwitnące najwcześniej czyli już teraz to polecam sasanki i ciemierniki
Możesz też pomyśleć o cebulowych, których piękne kwiatki będą cieszyły już teraz - hiacynty, przebiśniegi, szafirki, krokusy, żonkile i narcyzy, później oczywiście tulipany
niedługo możesz zainteresować się bratkami.
Pytałaś o smagliczkę, bardzo przyjemna bylina.
Ciężko mi coś doradzić, bo Twoje wymagania są mało sprecyzowane, ale wybór jest ogromny

A i jeszcze pytałaś o to czy można kupić już kwitnące rośliny, pewnie że można

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
hm, tylko nogi swędzą mnie na piszczeli a te żyły są bardzo z boku
najgorsze, że moja mama ma żylaki i babcia też ja niby jestem bardziej od strony taty a tam żylaków nikt nie ma, więc może jest szansa, że mnie ominą swoją drogą - moja mama miała już przed 18r.ż.
Justi- współczuję.. "znam ten ból" moja mama i babcia też mają straszne żylaki ja niby jestem po tacie, ale obawiam się żylaki mnie nie ominął.. bo już mi powychodziły
nie wygląda to zbyt fajni.. na jednej nodze mam tylko takie ciemne żyłki -pajączki, ale na drugiej powychodziły mi takie duże poskręcane żyły, typowe żylaki no trudno, takie geny.. będę musiała interweniować zaraz po porodzie..
Jeśli u Ciebie poznikały, to może Cię ominą.. oby

Cytat:
Ja właśnie wczoraj zobaczyłam pod kolanami dość widoczne fioletowe żyły Jutro musze je pokazać lekarce na wizycie. Obawiam się, że to początki żylaków. Moja mama ma niestety...
polecam Ci tableteczki cyklo 3 fort, przepisał mi je gin, powiedział że to jedyne dozwolone w ciąży
ja swoich nawet nie musiałam pokazywać lekarzowi, sam zauważył

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Każdemu pasuje co innego - ja miałam przyjemność prowadzić i 4 kołowca i 3 kołowca - jak dla mnie 3 kołowiec jest bardziej zwinny niż 4 kołowiec. Szczególnie się to odczuwa w małych sklepach jak się przeciskasz między półkami.
Do spacerów po prostym chodniku to nie ma znaczenia czy masz 4 koła czy 3..
Mnie odpowiada bardzioej estetyka 3 kołowców no i łatwość prowadzenia - ale jak mówię - każdy woli co innegoJa nie potrzebuję wózka do utrzymania równowagi własnego ciała tylko do tego, żeby dziecko w nim jeździło.
Nagadam się tyle o tych 3 kołowcach a i tak napalona jestem na zakup 4 kołowca
właśnie mi się bardzo podobają 3-kołowce.. i też mi się wydają bardziej zwrotne.
Zobaczymy jak to będzie... A to Ty nie chcesz jednak mury 3? jakiego 4-kolowca masz upatrzonego

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
Aha, sprawdziłam kiedy sa pełnie, które nas będą dotyczyć, tak w kontekście zwiększonej liczby porodów podczas pełni i mamy tak:

25 kwiecień
25 maj
23 czerwiec

ciekawe czy pierwszy miot na naszym wątku będzie 25.04
to ja się łapię na ten drugi termin, ale jeśli uda mi się wcześniej to się nie pogniewam

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Ja się z chęcią zapiszę na 25go kwietnia To tylko 2 tyg przed terminem
za odwagę
już się nie mogę doczekać tych pierwszych porodów

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 11:14   #4683
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Krótkie info dla Ash
Rozpoznania cukrzycy mi nie cofna mimo że wyniki ok. Dieta zostaje ale mogę się kluc co 2 dzień. Dobre i to
I żeby nie było za kolorowo posiew wyszedł kitu i dostałam antybiotyki
Co jeszcze ja się pytam. Co jeszcze??
Bidulka... jeszcze te antybiotyki Ci potrzebne
trzymajcie się tam dzielnie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Ma może któraś z was termometr firmy tech-med? Wczoraj pytałam ciocię bo się bardzo zachwycała i ona ma już ponad 10 lat i jest niezawodny. Trochę mnie przekonuje w jego kierunku jeszcze informacja, że jest to wyrób medyczny. Cenowo troszeczkę droższy niż microlife, ale nie tak dużo.
to mój namber łan
chyba właśnie ten zamówię przez allegro, różnica w cenie nie jest aż taka duża, a wydaje mi się że warto

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
Właśnie a oglądała któraś z was w sobotę ten program o ciąży O Matko? Bo ja tak i uważam go za mega fajny szkoda ze tak późno wyszedł bo dużo fajnych informacji za tydzień mam zamiar go znów oglądać nawet mój Tż go oglądał z zaciekawieniem.
kurde, włąśńie zapomniałam.. a wiesz kiedy będzie powtórka?
widziałam zwiastun i zrobił na mnie fajne wrażenie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
kurna usunęło mi posta

któraś pytała o rozmiary:
56-62 to 0-3 m-cy
62-68 to 3-6 m-cy
68- 74 to 6-9 m-cy
74- 80 to 9-12 m-cy
ale to też bardzo dużo zależy od dziecka
masz rację, dużo zależy od dziecka, ale dużo też od rozmiarów bo niektóre 56 mam większe niż 62 i na odwrót

Stary 2013-03-04, 11:21   #4684
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Hej laseczki
Wkońcu słoneczko świeci na całego aż raźniej wstać o 6.30 by załatwić sprawy w urzędzie a i panie w urzędzie milsze niż zawsze

Week udany jak dla mnie, byliśmy wczorej z Tż na targach "Świat dziecka" i jesteśmy zadowoleni bo:
1) kupiliśmy m.in. przewijak usztywniany za 40 zł, 2 okrycią kąpielowe z kapturkiem 100/100 za 50 zł, materacyk do wanienki, specjalne jakby wałeczki by dziecko na boczku spało
[...]
Materacyk do wanienki, a fu! a fu! Lepsza będzie pieluszka. Za resztę wielkie

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
Właśnie a oglądała któraś z was w sobotę ten program o ciąży O Matko? Bo ja tak i uważam go za mega fajny szkoda ze tak późno wyszedł bo dużo fajnych informacji za tydzień mam zamiar go znów oglądać nawet mój Tż go oglądał z zaciekawieniem.
Dla mnie na razie bez szału. Tż też ziewał i powiedział, że jego wiedza jest na tyle wystarczająca, że ten pierwszy odcinek, to on też mógłby nakręcić.

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
to ja chcę 23.06 z tego zestawu
To ja też chcę, gdzie się mam podpisać?

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
A ja właśnie skonsumowałam ciasto, które podrzuciła wczoraj teściowa. Bita śmietana, galaretka i truskawki - mniam
Właśnie mi przypomniałaś, że mam jeszcze Kopiec kreta w lodówce.

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
ja myślałam że uduszę mojego męża dziś rano ... wstaje do pracy, poszłam mu dać buziaka na papa, a on patrzy na mnie i mówi "dzień dobry puszczalska" ja zrobiłam oczka jak spodeczki, bo żarty żartami, ale bez przesady, i o co biega ... "bo miał takie trzy sny i pół nocy przez to nie spał"
Przybij mężowi pionę ode mnie, bo ja też tak robię.

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
A my dziś zaczynamy 27tc

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
od dziś truskawki w dronce za 2,50 ale rano jak byłam to jeszcze nie było
No to ja też zamelduję, że w moim Lidlu rano truskawek nie było.

Cytat:
Trzymajcie za mnie dzisiaj kciuki bo muszę jechać do mojej porąbanej pracy. Nie wiem czemu ale strasznie się denerwuje. Jeszcze muszę tam zadzwonić i się zapowiedzieć a na samą myśl że muszę tam jechać robi mi się niedobrze

Cytat:
To jest wózek z tablicy. Nie wysłałam kasy bo za pobraniem wzięłam, ale zaliczkę na przesyłkę w obie strony ( ok 234zł ) musieliśmy wysłać bo babka się bała, że jak za pobraniem to możemy nie odebrać ( podobno ktoś jej tak już raz zrobił ). Kasa poszła we wtorek wieczorem. Napisała mi, że w czwartek wieczorem ma kurier odberać paczkę, że waży 26kg i ma nietypowy kształt wiec kurier sobie zastrzega, że czas dostarczenia to 1+2d. Napisała, że jest usługa sms wiec jak kurier odbierze to firma kurierska wyśle mi smsa z numerem itd. Nie dostalam od firmy kurierskiej smsa ani maila. Do babki napisałam w piątek czy wysłali ale nie odpisała. Ja jestem panikarą, ale po ostaniej akcji z allegro, że nie odzyskałam kasy ( co prawda tylko 10zł ale nie rozumiem jak to jest możliwe na takim portalu oszukać tyle ludzie ( juz koło 60 negatywów jest ) i allegro nic z tym nie robi ) trochę się przejmuję zwłaszcza, że to ponad 200zł

Do mnie jak jest opłacona nigdy nie zadzwonił, jak była nie opłacona to też nie. Raz się zdarzyło, że kurier zadzonił jak miał do podpisania umowe z oragne.
Do mnie też nigdy kurier wcześniej nie dzwoni. Ma jeszcze czas, na pewno dzisiaj, albo jutro się odezwą.

Siemanerko! Ale cudna pogoda. Rano musiałam jechać z mamą pozałatwiać sprawy, przez co zdążyłam przywieźć na śniadanko cieplutkie bułeczki fitness z Lidla i szamaliśmy kanapeczki z sałatką, serkiem i pomidorem. Tż ma dzisiaj wolne, to chyba pospacerujemy trochę. Ja ja kocham słonko.

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Axella, nie widziałam Twojego posta w oryginale, ale zauważyłam jak Ash go zacytowała i poczułam się wywołana
Mało napisałaś co do swoich oczekiwań i miejsca gdzie chcesz posadzić roślinki. Od siebie najbardziej polecałabym bylin, bo będą cieszyły oko przez kilka sezonów (w przeciwieństwie do jednorocznych)
jeśli chodzi Ci tylko o cieniolubne- bardzo fajny jest barwinek, ma pięknie zielone liście nawet zimą, kwitnie na niebiesko/fioletowo już wczesną wiosną (kwiecień-maj) ładnie zadarnia podłoże (tak jak bluszcz)
cień lubią też konwalie i również wcześnie kwitną
jeśli chodzi o kwitnące najwcześniej czyli już teraz to polecam sasanki i ciemierniki
Możesz też pomyśleć o cebulowych, których piękne kwiatki będą cieszyły już teraz - hiacynty, przebiśniegi, szafirki, krokusy, żonkile i narcyzy, później oczywiście tulipany
niedługo możesz zainteresować się bratkami.
Pytałaś o smagliczkę, bardzo przyjemna bylina.
Ciężko mi coś doradzić, bo Twoje wymagania są mało sprecyzowane, ale wybór jest ogromny

A i jeszcze pytałaś o to czy można kupić już kwitnące rośliny, pewnie że można
Szacun dla Ciebie kobieto!!!

Justi, nie zacytowało mi posta o żylakach. Ale to pewnie znaczy, że to był fałszywy alarm.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 11:21   #4685
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Spokojnie, kurier mógł odebrać czwartek wieczorem lub piątek rano. Według tego co piszesz to spokojnie mają czas do środy, dzisiaj bym na przesyłkę nie liczyła.
Nie martwi mnie to że przesyłki jeszcze nie ma tylko to, że nie dostałam żadnej wiadomości od kuriera, a babka też nie odpisuje...

Co do snów to zawsze jak mąż pracuje na rano to mi się śnią jakieś głupoty bo przebudzam się z nim o 5 i zasypiam znów. Dziś mi się śniło, że ktoś zabił moją kuzynkę. Spotkałam jej szwagra ( mojego byłego ) i pytam czy coś wie, a on mi mówi, że ona miała kochanka i to chyba on bo znaleźli u niego ślady jej miesiaczki. No nie źle porąbany sen.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 11:21   #4686
lonely_lady
Zakorzenienie

myślałam, że jeszcze poczytam, ale mój czas się skończył. Pralka skończyła swoją pracę, więc teraz pora na mnie, rozwieszę pranie i lecę na miasto troszkę podziałać..
Do usłyszenia później

Aaaaa, zapomniałam się wam pochwalić- uszyłam w weekend szmatkę sensoryczną
tylko troszkę przesadziłam z ilością tasiemek, za dużo ich i za krótkie są. Jest milusia, ale i tak zrobię chyba drugą
Później wrzucę Wam fotkę

Stary 2013-03-04, 11:25   #4687
candace1
Zakorzenienie

Cytat:

właśnie mi się bardzo podobają 3-kołowce.. i też mi się wydają bardziej zwrotne.
Zobaczymy jak to będzie... A to Ty nie chcesz jednak mury 3? jakiego 4-kolowca masz upatrzonego

to ja się łapię na ten drugi termin, ale jeśli uda mi się wcześniej to się nie pogniewam

za odwagę
już się nie mogę doczekać tych pierwszych porodów
Ja mam ten sam dylemat od samego początku. Tylko zostaje kwestia dziecka-jak młody urodzi się duży to mój pierwszy wybór (maclaren) odpada i wtedy kupię albo murę 3 albo jakiegoś quinny. Maclaren planuje kupic nowy a quinny lub mure używaną...

ja mam już dość badań, wizyt, sapania, nieprzespanych nocy... Niech ten czas szybciej leci

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Cytat:
tylko troszkę przesadziłam z ilością tasiemek, za dużo ich i za krótkie są. Jest milusia, ale i tak zrobię chyba drugą
Później wrzucę Wam fotkę
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-04, 11:25   #4688
cloche
Zakorzenienie

to se popracowałam... kolejny tydzień w domu. i się oszczędzać. ale leżeć już nie muszę, mogę zaczerpnąć świeżego powietrza i dalej dużo ciepłego pić, jeść witaminki (taaaa... wczoraj na kolację miałam bombę witaminową i młodemu się nie spodobała taka bomba - poszło wszystko łącznie z połową obiadu nazad ale od razu mi się lżej na żołądku zrobiło )
Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Miałam pisać. Ostatnio posmarowałam sobie nogi balsamem Ziaji - kozie mleko i chyba był po terminie bo mam mega uczulenie, nogi mnie swędzą a wczoraj wyszła wysypka no i w nocy nie mogłam wytrzymać i poszłam się posmarować alantanem i jak spojrzałam na prawą łydkę to myślałam, że padnę FIOLETOWE, grube żyły na caaaałą łydkę i w sumie aż do uda, aż mi stanęły łzy w oczach, że żylaki wychodzą bo druga noga bez zmian... ale po chwili zniknęło i dziś już jest ok - może to od chodzenia Nie chcę żylaków
może żyły się uwidoczniły, bo twój organizm walczył z intruzami kosmetycznymi tym samym pombując więcej krwi w nogi... wypij wapno - przy wysypkach pomaga.
i muszę cię zmartwić - balsam wcale nie musiał być po terminie. nawet jeśli by był, to o ile konsystencja i zapach się nie zmieniły, to można go nadal używać. ale w ciąży skóra może się bardzo uwrażliwić i właśnie tak reagować. ja tak na ziaję to i bez ciąży reagowałam - winne mogą być niezbyt fajne konserwanty, które ziaja namiętnie stosuje w prawie wszystkich swoich kosmetykach. ja ich unikam jak ognia...
Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
pewnie od chodzenia..
ja wczoraj wyjęłam tą Johnsonowa próbke kremu pielegnacyjnego, dałam na buzię i w efekcie myślałam,że płonę... uczulił mnie
kolejna ofiara ciążowego, skórnego przewrażliwienia no ale niestety, wrażliwców te kosmetyki lubią uczulać... może przechodzicie coś takiego po to, żeby zrozumieć, co to wrażliwa skóra (dziecka) i być w razie czego lepiej przygotowaną a co! we wszystkim można się sensu doszukać
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 11:26   #4689
maluska88
Raczkowanie

Cytat:
Bidulka... jeszcze te antybiotyki Ci potrzebne
trzymajcie się tam dzielnie

to mój namber łan
chyba właśnie ten zamówię przez allegro, różnica w cenie nie jest aż taka duża, a wydaje mi się że warto

kurde, włąśńie zapomniałam.. a wiesz kiedy będzie powtórka?
widziałam zwiastun i zrobił na mnie fajne wrażenie

masz rację, dużo zależy od dziecka, ale dużo też od rozmiarów bo niektóre 56 mam większe niż 62 i na odwrót
powtorka o matko dzis o 18.50
maluska88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 11:27   #4690
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Co do kuriera to właśnie wcześniej jakoś dzwonili i umawiali się na konkretną godzinę a teraz przychodzą kiedy im się chce. Ostatnio nam paczkę zostawili u sąsiadów
do mnie dzwonią z pytaniem czy mogą zostawić u sąsiadów, a później ewentualnie u kogo zostawili

Cytat:
Nie martwi mnie to że przesyłki jeszcze nie ma tylko to, że nie dostałam żadnej wiadomości od kuriera, a babka też nie odpisuje..
kurier jak dzwoni to w dzień dostawy, więc jak przesyłka może dojść do środy to ma czas na dzwonienie
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 11:31   #4691
angie83
Raczkowanie

Właśnie wrąbałam dwa kawałki ciasta. Dzisiaj smakuje mi wyjątkowo, mam jakąś chcicę na słodkie. A ciasto zwykły biszkopt ( który w końcu zaczął mi wychodzić ) przełożony masą ajerkoniakową i czekoladową na wierzchu, do tego kawka z cykorią.
Jestem pozytywnie nastawiona od poniedziałku. Z rana słoneczko mnie obudziło i dalej świeci w okienku. W ogóle to czuję się jakoś bardzo radośnie. Wstałam, popatrzyłam w lusterko i pomyślałam: Kurczę, dzisiaj wygladasz wyjątkowo dobrze mamuśka.
Wysyłam więc do was pozytywne wibracje. Normalnie czuję wiosnę i już widzę siebie z wózeczkiem w ciepły majowy dzionek.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-04, 11:37   #4692
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche
to se popracowałam... kolejny tydzień w domu. i się oszczędzać. ale leżeć już nie muszę, mogę zaczerpnąć świeżego powietrza
tyle dobrze że możesz sobie zrobić spacer
Stary 2013-03-04, 11:42   #4693
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
to se popracowałam... kolejny tydzień w domu. i się oszczędzać. ale leżeć już nie muszę, mogę zaczerpnąć świeżego powietrza i dalej dużo ciepłego pić, jeść witaminki (taaaa... wczoraj na kolację miałam bombę witaminową i młodemu się nie spodobała taka bomba - poszło wszystko łącznie z połową obiadu nazad ale od razu mi się lżej na żołądku zrobiło )

może żyły się uwidoczniły, bo twój organizm walczył z intruzami kosmetycznymi tym samym pombując więcej krwi w nogi... wypij wapno - przy wysypkach pomaga.
i muszę cię zmartwić - balsam wcale nie musiał być po terminie. nawet jeśli by był, to o ile konsystencja i zapach się nie zmieniły, to można go nadal używać. ale w ciąży skóra może się bardzo uwrażliwić i właśnie tak reagować. ja tak na ziaję to i bez ciąży reagowałam - winne mogą być niezbyt fajne konserwanty, które ziaja namiętnie stosuje w prawie wszystkich swoich kosmetykach. ja ich unikam jak ognia...

kolejna ofiara ciążowego, skórnego przewrażliwienia no ale niestety, wrażliwców te kosmetyki lubią uczulać... może przechodzicie coś takiego po to, żeby zrozumieć, co to wrażliwa skóra (dziecka) i być w razie czego lepiej przygotowaną a co! we wszystkim można się sensu doszukać
mi tez przyszly te probki z johnsona... i chcac sobie posmarowac twarz kremikiem wzielam tupke nie czytajac i ciach na policzki aleee cos mi konsystencja nie zapasowala ja na opakowanie a tam krem do pupy na odparzenia hehehe szybko pozbylam sie tego z buzki hehe i siegnelam za wlasciwy i na mojej buzi sie sprawdza i ladnie pachnie
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 11:47   #4694
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angie83 Pokaż wiadomość
Właśnie wrąbałam dwa kawałki ciasta. Dzisiaj smakuje mi wyjątkowo, mam jakąś chcicę na słodkie. A ciasto zwykły biszkopt ( który w końcu zaczął mi wychodzić ) przełożony masą ajerkoniakową i czekoladową na wierzchu, do tego kawka z cykorią.
brzmi pysznie
Stary 2013-03-04, 12:01   #4695
nuna2
Zakorzenienie

hej. Byłam dziś na glukozie. W smaku ochydna, 10 pierwszych minut myślalam, ze zwymiotuje, ale da się przeżyć Pojechałam z dobrym nastawieniem i to dużo daje Poród też będzie szybki i bezbolesny
U mnie słonko na całego i piękns pogoda, po jutrze wizyta

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-04, 12:05   #4696
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Jesteś pewna, że to przez chipsy? Ja bym to połączyła z tymi zawrotami głowy, które ostatnio miałaś. Pogadaj z lekarką z czego to może wynikać
też mi to przeszło przez myśl ale wolę zwalić na żołądek mówiłam w piątek lekarzowi o tym i zleciła mi dość dużo badań, morfologię, tarczycę, glukozę (tą "normalną" na czczo, nie do picia), elektrolity ... 13stego zobaczymy czy wszystko ok.

a jak Twoje skurcze po zmniejszeniu dawki fenoterolu?

Cytat:
a co to? ;>

Cytat:

uuu niefajnie ... ale dobrze, że nie musisz leżeć, korzystaj ze słoneczka (o ile jest u Ciebie ;> )

wiecie co sobie dziś pomyślałam? że nasze dzieci chyba nie będą wiedziały za bardzo, co to śnieg ... tzn wiadomo, jak się pojedzie w góry to co innego, ale tak sobie myślę że moje dziecko pewnie nawet sanek nie będzie miało, bo nie ma sensu kupować na 1-2 dni w roku, kiedy są zasypane chodniki ... gdzie te zimy z naszego dzieciństwa, zjeżdżanie koło domu na sankach

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-03-04 o 12:12
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 12:05   #4697
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
mi tez przyszly te probki z johnsona... i chcac sobie posmarowac twarz kremikiem wzielam tupke nie czytajac i ciach na policzki aleee cos mi konsystencja nie zapasowala ja na opakowanie a tam krem do pupy na odparzenia
Stary 2013-03-04, 12:07   #4698
justyna_g4
Zakorzenienie

Z okazji, że zaczynamy dzisiaj 27tc mam dla was zdjęcia brzuszka

Byłam wczoraj z Tż u jego babci i była tak jego kuzynka, która ma termin na koniec lipca i stwierdziła, że ma duży brzuch. Ona ma mniejszy ale u mnie urusł tylko brzuch. Pupa i biodra zostały, a ona ma biodra 2 razy większe ode mnie wiec ma się jej gdzie ten brzuch rozłożyć.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 27tc2.jpg (65,5 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 27tc.jpg (70,3 KB, 38 załadowań)

Laura

Stary 2013-03-04, 12:09   #4699
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
hej hej
esh pisałam Wam że moje dziecko nie lubi chipsów? wczoraj byli u nas znajomi, przynieśli dwie paczki, plus nasze jeszcze, najadłam się tych chipsów, nic mi nie było... do czasu brzuch mnie nie bolał, ale u mnie problemy żołądkowe czasem się objawiają nieco inaczej - po 23 zaczęło mi tak szybko serce bić że myślałam że to zawał, poszłam zmierzyć ciśnienie, pobiłam swój rekord niskiego ciśnienia - 72/40 w trakcie mierzenia na siedząco zemdlałam, więc miałam trzy podejścia, a potem tak mi wirowało w głowie, że nie mogłam się ruszyć z sypialni ... na szczęście po godzinie ciśnienie 90/60 i samopoczucie lepsze.
oj, to naprawdę ciśnienie miałaś rekordowe! opowiedz lepiej o tym lekarce. czy to od czipsów to nie wiem, ale możliwe, że cię "doprawiły"... mnie się już nawet nie robi niedobrze, jak coś nieodpowiedniego zjem. po prostu czuję, że coś jest nie tak, że żołądek nie chce pracować (i trochę boli jakby początki zgagi), a potem chlup zawartość sobie wychodzi górą no ale ulga jest nieziemska.
Cytat:
przypomniał mi się mój wczorajszy sen - śnił mi się poród, szczegółów nie pamiętam, ale nie był jakiś traumatyczny, ale zapamiętałam że Przemek miał 60 cm i jakieś 3,5 kilo ciekawe czy się sprawdzi
super by było! nagroda za cierpliwość
Cytat:
Później wrzucę Wam fotkę
oo, to ciekawa jestem efektu
Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
tyle dobrze że możesz sobie zrobić spacer
no niby tak... jutro chyba sobie zrobię, bo ciepło będzie. ale warunkiem do spaceru jest możliwość oddychania przez nos, a u mnie to co chwilę się kichol głupi zatyka i muszę się naprodukować w chusteczkę oddychając buzią (a raczej nie w chusteczkę a w papier, na który przerzuciłam się w zeszłym tygodniu. nie pytajcie, ile już rolek zeszło )
Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
mi tez przyszly te probki z johnsona... i chcac sobie posmarowac twarz kremikiem wzielam tupke nie czytajac i ciach na policzki aleee cos mi konsystencja nie zapasowala ja na opakowanie a tam krem do pupy na odparzenia hehehe szybko pozbylam sie tego z buzki hehe i siegnelam za wlasciwy i na mojej buzi sie sprawdza i ladnie pachnie
bałaś się, że ci pupa na twarzy wyrośnie? krem by ci pewnie nic nie zaszkodził, ale jeśli masz suchą skórę na przykład, to tlenek cynku pewnie by cię dodatkowo podsuszył... nic innego pupowego tam nie ma
Stary 2013-03-04, 12:11   #4700
angie83
Raczkowanie

Cytat:

Byłam wczoraj z Tż u jego babci i była tak jego kuzynka, która ma termin na koniec lipca i stwierdziła, że ma duży brzuch. Ona ma mniejszy ale u mnie urusł tylko brzuch. Pupa i biodra zostały, a ona ma biodra 2 razy większe ode mnie wiec ma się jej gdzie ten brzuch rozłożyć.
Piękny brzusio
Stary 2013-03-04, 12:14   #4701
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
hej. Byłam dziś na glukozie. W smaku ochydna, 10 pierwszych minut myślalam, ze zwymiotuje, ale da się przeżyć Pojechałam z dobrym nastawieniem i to dużo daje Poród też będzie szybki i bezbolesny
U mnie słonko na całego i piękns pogoda, po jutrze wizyta
cudnie słyszeć że da się to przeżyć, ja zbieram siły na przyszły tydzień
Stary 2013-03-04, 12:14   #4702
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
też mi to przeszło przez myśl ale wolę zwalić na żołądek mówiłam w piątek lekarzowi o tym i zleciła mi dość dużo badań, morfologię, tarczycę, glukozę (tą "normalną" na czczo, nie do picia), elektrolity ... 13stego zobaczymy czy wszystko ok.

uuu niefajnie ... ale dobrze, że nie musisz leżeć, korzystaj ze słoneczka (o ile jest u Ciebie ;> )
nooo, to już brzmi dobrze. jak przejdziesz pomyślnie maraton badań, to odetchniemy

a słoneczko u mnie jest! ale dużo jeszcze śniegu i dość zimno. no ale tak to lubię
Cytat:

masz super brzuszek, taki jędrny też się nigdzie nie rozrosłam poza brzuchem i wszyscy podziwiają, a jednak zazdrosne baby się znajdą i skomentują żem gruba goopie są...
Stary 2013-03-04, 12:14   #4703
banka26
Zakorzenienie

Cytat:

za 27 tc i za sliczny brzusioo

Cytat:
oj, to naprawdę ciśnienie miałaś rekordowe! opowiedz lepiej o tym lekarce. czy to od czipsów to nie wiem, ale możliwe, że cię "doprawiły"... mnie się już nawet nie robi niedobrze, jak coś nieodpowiedniego zjem. po prostu czuję, że coś jest nie tak, że żołądek nie chce pracować (i trochę boli jakby początki zgagi), a potem chlup zawartość sobie wychodzi górą no ale ulga jest nieziemska.

super by było! nagroda za cierpliwość

oo, to ciekawa jestem efektu

no niby tak... jutro chyba sobie zrobię, bo ciepło będzie. ale warunkiem do spaceru jest możliwość oddychania przez nos, a u mnie to co chwilę się kichol głupi zatyka i muszę się naprodukować w chusteczkę oddychając buzią (a raczej nie w chusteczkę a w papier, na który przerzuciłam się w zeszłym tygodniu. nie pytajcie, ile już rolek zeszło )

bałaś się, że ci pupa na twarzy wyrośnie? krem by ci pewnie nic nie zaszkodził, ale jeśli masz suchą skórę na przykład, to tlenek cynku pewnie by cię dodatkowo podsuszył... nic innego pupowego tam nie ma
hehehe ta konsystencja fuuuu i fakttt mam suuchaaa miejscami skorke heheh
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 12:15   #4704
cloche
Zakorzenienie

no, a teraz trochę ogarnę mieszkanie, bo po tygodniu leżenia jest istna tragedia
Stary 2013-03-04, 12:16   #4705
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
śliczny brzuch
Stary 2013-03-04, 12:21   #4706
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
Aha, sprawdziłam kiedy sa pełnie, które nas będą dotyczyć, tak w kontekście zwiększonej liczby porodów podczas pełni i mamy tak:

25 kwiecień
25 maj
23 czerwiec

ciekawe czy pierwszy miot na naszym wątku będzie 25.04
ja jak najbardziej kwalifikuję się na pierwszy miot termin z USG wychodził mi zawsze między 26 a 30 kwietnia
Stary 2013-03-04, 12:22   #4707
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
masz super brzuszek, taki jędrny też się nigdzie nie rozrosłam poza brzuchem i wszyscy podziwiają, a jednak zazdrosne baby się znajdą i skomentują żem gruba goopie są...
Dzięki dziewczyny. Nie narzekam bo jak narazie rozstępów nie ma ( co ni wyklucza tego, że będą i na prawdę fajnie wygląda jak ubiorę obcisłą bluzkę. Rozstępy mam na biuście niestety, ale na własne życzenie bo na początku chodziłam bez stanika bo mnie piersi bolały jak zakładałam. Teraz nie ma opcji. Mam fioletowe pręgi na dole lewej piersi i nie chcę wiecej.

Laura

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-04, 12:23   #4708
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
no, a teraz trochę ogarnę mieszkanie, bo po tygodniu leżenia jest istna tragedia
ja się boję zaglądać do szafek - od września w nich nie sprzątałam, ani w kuchennych, ani w pokoju, ani w garderobie a wcześniej przynajmniej raz w miesiącu ... mąż jak sprząta to tylko kurze, łazienka, odkurzenie i ewentualnie czasem podłogi umyje ... ale nie marudzę bo i tak biedny jest przy mnie ale odliczam już do ostatniego tygodnia marca, wtedy się biorę za sprzątanie - w końcu bez szaleństw na początek ale po 3-4 szafki dziennie chociaż

Justyna śliczny brzuszek masz

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-03-04 o 12:25
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 12:30   #4709
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość

od dzisiaj w dronce za 3 dyszki są koszule nocne z zakładanym dekoltem kupiłam i tym samym mam z głowy temat koszuli do karmienia w szpitalu
na stronie jest info, że od 7 marca
http://biedronka.pl/oferta/artykuly_przemyslowe/
Stary 2013-03-04, 12:39   #4710
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
na stronie jest info, że od 7 marca
http://biedronka.pl/oferta/artykuly_przemyslowe/
Może dlatego ich u mnie nie widziałam

Laura

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości