Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011 - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. 5 10,64%
Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. 1 2,13%
Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. 1 2,13%
Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam 7 14,89%
Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. 0 0%
My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. 0 0%
Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" 0 0%
Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy 26 55,32%
Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one 1 2,13%
Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 6 12,77%
Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-03, 23:02   #3901
telik
Wtajemniczenie

GG do telik
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

A skid ten niedosyt...
Teoretycznie moglabys używac też wieksza, to zwiekszyloby poziom trudnosci- ale mysle ze w Twoim stanie to niewskazane.
Pocwicz na tej kilka miesięcy jak poczujesz moc... Niedosytu - kupisz sobie większą
Stary 2013-03-03, 23:06   #3902
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
A skid ten niedosyt...
Teoretycznie moglabys używac też wieksza, to zwiekszyloby poziom trudnosci- ale mysle ze w Twoim stanie to niewskazane.
Pocwicz na tej kilka miesięcy jak poczujesz moc... Niedosytu - kupisz sobie większą
No dobra, ufam Ci
Ale jak mnie będzie wkurzać bardzo, to będzie na Ciebie
Stary 2013-03-04, 07:26   #3903
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Współczuję upadku
Wiem co to za stres bo raz się przewróciłam jak byłam z Radkiem w ciąży
Pojechałam zaraz do lekarza bo ja na bok poleciałam.

Dziewczyny dziś zauważyłam, że Radek z tyłu na ramieniu ma krosteczkę z której wyrósł mega długi i twardy włos Co to może być? Normalne?

Takie znamiona są raczej częste, myślę że nie ma się czym martwić

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
A teściówka zachowuje się bardzo nieładnie Poślij na nią myszy

e, będę biedne myszy stresować

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
ja mam jeszcze jakieś 3 tygodnie do finału
ale dziecko jest nisko i mi uciska szyjkę, liczę się z tym że cos wcześniej moze się zacząć, wczoraj skończyłam pakować torbę

aniaa, współczuję upadku i teraz lęku czy wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki by na siniaku się skończyło

to już tuż tuż
Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
Tesciowa ogólnie jest fantastyczna, bardzo duzo nam pomaga,
o ile takie dobre rady mnie akurat bardzo by wkurzały, to to zdanie brzmi abstrakcyjnie Gdzie Ty taką teściową znalazłaś?
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Aniu, biedactwo Jeśli się wierci i kopie mamę po nereczkach, to wszystko na pewno jest ok
Pamiętam, ze przewróciłam się z Tymciem w brzuchu w 13 t.c. Ale miałam stres...

bo ja wiem....niby się jakoś wierci, ale leniwie, sama nie wiem czy wcześniej też tak samo było.
Chętnie bym na jakieś ktg pojechała ale jak podjadę na IP to mi każą zostać, nie ma szans.

Pomarudzę... aaaałłłł.... bolą mnie plecy, siniec uroczy, w nocy TŻ musiał wysłuchiwać moich jęków przy każdym obróceniu na bok.
Koniec narzekania

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 08:38   #3904
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
O matko, ale to minelo! nie boj zaby, bedzie dobrze! A jak z wozkiem, kupilas podwojny?
tak, przeleciało
nie kupiłam jeszcze wózka
mamy teraz spore wydatki i każdy zakup muszę dobrze przemyśleć
wózek pewnie od razu nie będzie potrzebny a ja wciąż się rozglądam za jakąś okazją - a wcale nie ma ich dużo

Cytat:
I cożmieniłaś nawyki? Bo ja na razie ładnie kucam, przestała się zginać. Ale to dlatego, że boli i nie mogę. Obawiam się, że - mimo szczerych chęci - nie utrzymam tego nawyku do końca życia
najtrudniejsze jest odkładanie leżącego Tymusia do łóżeczka. Ufff, wtedy napraw∂e boli
....

Kupiłam tę wielką piłkę do ćwiczeń. Tymuś wziął sobie za punkt honoru nosić ją w rękach. Nie idzie mu łatwo
Teliczku, a jaką Twoje ma średnicę? Bo ja wzięłam 65 cm, wydawała mi się duża, a teraz żałuję, ze nie wzięłam 75...
brumek o kręgosłupie piszesz jak się domyślam
ja po swoim urazie kilka lat temu zmieniłam nawyki, samo się to stało właściwie, dzięki temu w obu ciążach nie miałam dolegliwości z nadwyrężonego odcinka
oczywiście przez te lata, najwyrażniej czuję kręgosłup podczas sprzątania, kiedy to już trzeba się "złamać w pół" np przy myciu wanny... ale reszta czynności przychodzi bardzo naturalnie, podnoszenie itp z "przykucka" lub na lekko ugiętych nogach, to weszło w nawyk, nawet już o tym nie myślę

co do piłki tez kupiłam ostatnio, zieloną na 65cm (There band)
a ty masz jaką?

idziemy się położyć, dziecko już bardzo nisko i naciska mi na spojenie, w pierwszej ciąży nie znałam tej dolegliwości, no i latam do wc często - pęcherz mam w zaniku chyba przez co nie wysypiam się najlepiej
Stary 2013-03-04, 09:29   #3905
patik87
Zakorzenienie

Cytat:

Tesciowa ogólnie jest fantastyczna, bardzo duzo nam pomaga, Ewcie rozpieszcza ale cale zycie była bardzo niezalezna, ambitna, aktywna zawodowo-praca to jej zycie, nie bardzo spełniała sie w macierzyństwie-tesc sie smieje, ze to on wychował synów A do tego wszystkiego poł życia była dyrektorka szkoly-co niestety przekałda sie na jej stosunek do wnuczek
Ostatnio zadzwoniła sie spytac jakie Ewa juz potrafi wymowic zdania, sprawdza, grzebie i czyta w necie co-miesieczny rozwoj dziecka i czy pokrywa sie to z umiejetnosciami Ewy...
Wysłałam jej zdjecia Ewy z bułka to po chwili zadzwoniła i zrobiła mi kilku minutowy wykład na temat bialego pieczywa, ze chyba wogóle nie czytam porad na stronie Instytutu M i D, albo,ze ma nie jesc tyle i tyle bo ja mam nadwage i trzeba uważac zeby Ewcia nie miala i wiele,wiele innych podobnych historii

Dziekuje wszystkim za zyczenia zdrówka Ewci
isia ja bym chyba spazmów dostała i znienawidziła po pierwszej takiej akcji a Ty piszesz że fantastyczna.
To jest wtrącanie się na całego, do cholerki Ty jesteś matką i Ty decydujesz co Ewcia je i ile, kiedy. A sprawdzanie tabel rozwojowych to juz szczyt szczytów!! To nie wyścigi.

Brumek są mięciutkie, zginaja się, i Sara bardzo ładnie w nich chodzi, myślę że możesz śmiało brać.
Stary 2013-03-04, 09:59   #3906
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

hej hej
nowy dzień nastał, mam nadzieję, że będzie lepiej :/

Aania współczuję tego siniora :/
maluchowi mam nadzieję nic się nie stało

Isia skoro pasuje Ci takie zachowanie teściowej to fajnie
i super, że jesteś zadowolona z takiej teściowej - mnie osobiście krew by zalała :/
zresztą kiedyś nie wytrzymała i pokłóciłam się ostro z teściową - ona ma nieraz takie wyskoki, że głowa mała, ale ciiii tutaj szczegółów opisywać nie mogę nawet nie to, że nie chcę.....

Brumku mam nadzieję, że piłka a raczej ćwiczenia na niej ulżą Ci w bólach

Scio dziękuję Ci bardzo za odpowiedź odnośnie bloga

później może uda mi się na spokojnie zasiąść

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 10:20   #3907
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
isia ja bym chyba spazmów dostała i znienawidziła po pierwszej takiej akcji a Ty piszesz że fantastyczna.
To jest wtrącanie się na całego, do cholerki Ty jesteś matką i Ty decydujesz co Ewcia je i ile, kiedy. A sprawdzanie tabel rozwojowych to juz szczyt szczytów!! To nie wyścigi.

Brumek są mięciutkie, zginaja się, i Sara bardzo ładnie w nich chodzi, myślę że możesz śmiało brać.
PATIK a Ja mysle ze tesciowa nie robi tego specjalnie to jest po prostu fascynacja wnuczka i mysle ze Isia tak samo to odbiera, bo gdyby tak nie było to post byłby zupełnie inny- negatywny. Dla mnie interesowanie sie w taki sposób wnuczka jest zrozumiałe, dogadalabym sie spokojnie z ta tesciowa fajnie ze zagląda do internetu i sama cos szuka i jest ze tak powiem na " topie" i wie ze pewne rzeczy sie zmieniły od tego momentu jak ona była matka, wole taka tesciowa niz taka ktora nie idzie z nowościami do przodu a narzuca swoje zdanie bo Ty robisz zle.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 10:25   #3908
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

no tak zależy jaki jest wydźwięk tych pytań i dobrych rad
bo ja odnoszę to jakby to moja teściowa mówiła i brzmiałoby to nie tak jakbym chciała

odebrałam paczkę z książkami
Różnimisie dla mnie bombastyczne
Ali póki co nie pokazuję nic bo jutro idę do endokrynologa i muszę Alę zabrać ze sobą więc jakby było jakieś opóźnienie to będzie miała nowe książeczki do czytania w poczekalni

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2013-03-04, 12:15   #3909
isiaok
Rozeznanie

Witam!
Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Brumciu- piłkę dobiera sie do wzrostu jak za pewno wiesz. 65 jest dla ludzi o wzroscie 165-175. Wiec za małej na pewno nie wybralas. Tez mam 65
Uratowalaś mniebałam sie, ze brumek mi nie wybaczy
Wiesz, że nawet w Decathlonie nie było takich oznaczen? Kupowaliśmy na oko

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
PATIK a Ja mysle ze tesciowa nie robi tego specjalnie to jest po prostu fascynacja wnuczka i mysle ze Isia tak samo to odbiera, bo gdyby tak nie było to post byłby zupełnie inny- negatywny. Dla mnie interesowanie sie w taki sposób wnuczka jest zrozumiałe, dogadalabym sie spokojnie z ta tesciowa fajnie ze zagląda do internetu i sama cos szuka i jest ze tak powiem na " topie" i wie ze pewne rzeczy sie zmieniły od tego momentu jak ona była matka, wole taka tesciowa niz taka ktora nie idzie z nowościami do przodu a narzuca swoje zdanie bo Ty robisz zle.
OOOOO! Widze,że dobrze zrozumiałas mojego posta
Nie należy zapominac, ze tesciowka poł zycia była nauczycielka a drugie pół dyrektorka-wychowywanie wszystkich to jej drugie imie

Na szczescie ma wiecej zalet niz wad i bardzo ja lubie
Z reszta tż rodzina jest bardzo mała...ma jednego brata i jedna ciocie-wiec wszyscy jestesmy bardzo blisko i czesto sie widujemy

Piekne słonce ale jescze zimno...Ewke tak zmeczyło spacerowanie i zbieranie kamieni, że własnie zalicza drzemke

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Dlaczego wszyscy którzy są "ON" nie wyświetlaja sie na pasku?
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 12:39   #3910
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Tesciowa ogólnie jest fantastyczna, bardzo duzo nam pomaga, Ewcie rozpieszcza ale cale zycie była bardzo niezalezna, ambitna, aktywna zawodowo-praca to jej zycie, nie bardzo spełniała sie w macierzyństwie-tesc sie smieje, ze to on wychował synów A do tego wszystkiego poł życia była dyrektorka szkoly-co niestety przekałda sie na jej stosunek do wnuczek
Ostatnio zadzwoniła sie spytac jakie Ewa juz potrafi wymowic zdania, sprawdza, grzebie i czyta w necie co-miesieczny rozwoj dziecka i czy pokrywa sie to z umiejetnosciami Ewy...
Wysłałam jej zdjecia Ewy z bułka to po chwili zadzwoniła i zrobiła mi kilku minutowy wykład na temat bialego pieczywa, ze chyba wogóle nie czytam porad na stronie Instytutu M i D, albo,ze ma nie jesc tyle i tyle bo ja mam nadwage i trzeba uważac zeby Ewcia nie miala i wiele,wiele innych podobnych historii
To takie jej zboczenie zawodowe? Ale fajnie, że się jednak dogadujecie
Cytat:
I cożmieniłaś nawyki? Bo ja na razie ładnie kucam, przestała się zginać. Ale to dlatego, że boli i nie mogę. Obawiam się, że - mimo szczerych chęci - nie utrzymam tego nawyku do końca życia
najtrudniejsze jest odkładanie leżącego Tymusia do łóżeczka. Ufff, wtedy napraw∂e boli
Staram się Jakoś nie mogę sobie odmówić noszenia Patryka na rękach, poza tym on tak też usypia na rękach (nie bijcie). Ale pozwalam mu ostatnio wychodzić za rączkę po schodach na 4. piętro. To odkładanie faktycznie najtrudniejsze.
A polepszyło Ci się już?
Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Pomarudzę... aaaałłłł.... bolą mnie plecy, siniec uroczy, w nocy TŻ musiał wysłuchiwać moich jęków przy każdym obróceniu na bok.
Koniec narzekania [/COLOR]

Cytat:
idziemy się położyć, dziecko już bardzo nisko i naciska mi na spojenie, w pierwszej ciąży nie znałam tej dolegliwości, no i latam do wc często - pęcherz mam w zaniku chyba przez co nie wysypiam się najlepiej
Uroki późnej ciązy. Ale już niedługo

Patryk chyba przestawia się na czas letni. Wystarczy, że słońce tylko za oknem i pobudka po 6. (a zdarzało mu się spać do 8.) Ale wybaczam, bo przez dwie ostatnie noce dał mi pospać - wstawałąm tylko dwa razy (ale jakby coś, to nikt nic nie wie)

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Odebraliśmy wczoraj prezent z Rossmana za przejście na kolejny procent z karty rossnę - skarpetki endo z abs Dobre i to
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 12:42   #3911
brumek
Zakorzenienie

Dobry

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

bo ja wiem....niby się jakoś wierci, ale leniwie, sama nie wiem czy wcześniej też tak samo było.
Chętnie bym na jakieś ktg pojechała ale jak podjadę na IP to mi każą zostać, nie ma szans.

Koniec narzekania
Leniwie, bo pewnie już mu się miejsce kończy
Ale jeśli się niepokoisz, to jedź.
Zresztą na pewno sama czujesz najlepiej, co zrobić.

Cytat:
brumek o kręgosłupie piszesz jak się domyślam
ja po swoim urazie kilka lat temu zmieniłam nawyki, samo się to stało właściwie, dzięki temu w obu ciążach nie miałam dolegliwości z nadwyrężonego odcinka
oczywiście przez te lata, najwyrażniej czuję kręgosłup podczas sprzątania, kiedy to już trzeba się "złamać w pół" np przy myciu wanny... ale reszta czynności przychodzi bardzo naturalnie, podnoszenie itp z "przykucka" lub na lekko ugiętych nogach, to weszło w nawyk, nawet już o tym nie myślę

co do piłki tez kupiłam ostatnio, zieloną na 65cm (There band)
a ty masz jaką?
Piłka tez zielona Firmy nie pamiętam, jakiś no name za 40 zł.

A z kręgosłupem tez bym chciała, żeby tak zostało (w sensie nawyków podnoszenia0< ale wątpię. To dla mnie nienaturalne. Staram się, ale ponad 30-leptnie przyzwyczajenia robią swoje No ale spróbuję. Może tak jak mówisz, jeśli by to weszło w krew... Tylko czy zdąży
I wiesz, ze mnie też najgorzej ostatnio bolały po myciu łazienki, gł. wanny! No i po odkładniu Tymcia do łóżeczka.

Cytat:
Kupione

Cytat:
Napisane przez Iwa_iw;3957286
Isia skoro pasuje Ci takie zachowanie teściowej to fajnie :-)
i super, że jesteś zadowolona z takiej teściowej - mnie osobiście krew by zalała :/
zresztą kiedyś nie wytrzymała i pokłóciłam się ostro z teściową - ona ma nieraz takie wyskoki, że głowa mała, ale ciiii tutaj szczegółów opisywać nie mogę [COLOR=LemonChiffon
nawet nie to, że nie chcę...[/COLOR]..

Podczytują Cię?

Cytat:
Uratowalaś mniebałam sie, ze brumek mi nie wybaczy
Wiesz, że nawet w Decathlonie nie było takich oznaczen? Kupowaliśmy na oko
Upiekło Ci się
Stary 2013-03-04, 12:50   #3912
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Brumku kiedyś ktoś tak
teraz nie mam 100% pewności

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2013-03-04, 12:51   #3913
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
[/COLOR]Odebraliśmy wczoraj prezent z Rossmana za przejście na kolejny procent z karty rossnę - skarpetki endo z abs Dobre i to
Mamad z ilu procent na ile przeszliście ??? Bo my z 5 na 6 i dostaliśmy tylko gazetkę Nie opłacało się ruszać z domu
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 12:53   #3914
patik87
Zakorzenienie

Przez okno gorąco, a na spacerze pół godz tylko bo tak nieprzyjemnie wieje, aż mrozem czuć..
Juz mam dosyć tej pogody.

Czy buty zakupione w deichmanie on line będe mogła bez problemu oddać w sklepie stacjonarnym gdyby mi sie nie spodobały? na ich stronie napisane ze tak, ale wiecie jak bywa.... kusi mnie tak buty S. kupić, żeby jej nie targać.
Stary 2013-03-04, 12:57   #3915
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
czego bedziesz szukała?
seat alhambra
Cytat:
Rozumiem, ze to Ty bedziesz oceniac, który sie nadaje? I jeszcze napisz, ze musisz sie spieszyc zeby odebrac dzieci
To trzymamy kciuki za fure!!!!!!!!
nie, maż. in jest dobrym teoretykiem, ja tylko jezzde
Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Monia-kciuki- to ty się znasz na autach?
nie, dorbze ze wiem jak kolo wymienic i gdzie jaki płyn wlac

oto nasze cacko http://img04-otomoto.sogastatic.pl/C27986256_1.jpg

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 13:02   #3916
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Monia gratuluję zakupu
oby się super jeździło!

Isia może ktoś być ON ale nie przeglądać akurat tego wątku
albo (jak ja) może być ON ale włączyłam w ustawieniach opcje, że na paskach mnie nie widać

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2013-03-04, 13:09   #3917
83monia
Zakorzenienie

planujecie wakacje ja bede wakacje na dzialce miec a tak serio moze na 10 rocznice slubu gdzies pojedziemy... nie ma teraz kasy (w zeszlym roku kupno dzialki, teraz samochod plus normalne uzytkowanie 2+3 rodziny). planujemy jak dzieci podrosną pojechac na kilka dni hel plus trójmiasto (fokarium, połazic po długim targu, wycieczka statkiem, zoo w oliwie...). w tym roku nie bo bede w wakacje juz zbyt obła ale moze w nastepnym roku

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Cytat:
Napisane przez anka_1984 Pokaż wiadomość

Wg lekarza u którego byłam nie było możliwości karmić - zapalenie miałam w 9 m-cu kp i tłumaczył mi, że co najlepsze to mały już i tak dostał. Jak się upierałam to przedstawił mi taką wizję (nacinanie piersi, sączki itp.) że się zgodziłam. Poza tym mały bardzo odczuwał moje nastroje i mój stres związany z pracą (z tym, żebym zawsze zdążyla w 10 godzianch wrócić do domu),więc stwierdziłam ostatecznie, że tak będzie lepiej.
mi mimo antybiotykow i tak nacinali a nie przestalam karmic UU ale powiem ze jak nacieli to taka ulga byla, od razu bylo mi lepiej! teraz mam mala blizne tylko, a dobe nie mialam karmic ta jedna piersia z zapaleniem. potem juz tak, tylko musialam uwazac na sączek i opatrunek. ale to bylo jak artur mial jakies 2-3 miesiace

Stary 2013-03-04, 13:10   #3918
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Staram się Jakoś nie mogę sobie odmówić noszenia Patryka na rękach, poza tym on tak też usypia na rękach (nie bijcie). Ale pozwalam mu ostatnio wychodzić za rączkę po schodach na 4. piętro. To odkładanie faktycznie najtrudniejsze.
A polepszyło Ci się już?
Eee, na rękach to ja go cały czas noszę. I tego nie podciągam pod "zły nawyk" Ale staram się podnosić go z kolan.

Cytat:
Napisane przez Iwa_iw Pokaż wiadomość
Brumku kiedyś ktoś tak
teraz nie mam 100% pewności
Brrr, nie znosze takich sytuacji, aż ciarki po plecach przechodzą...
Sama się czasem zastanawiałam, czy na pewno nikt znajomy tego nie czyta. A w zasadzie nikt z rodziny Bo imiona prawdziwe, wiek, miejsce zamieszkania, zdjęcia są - jak ktoś chce, to znaleźć niestety łatwo

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
No brawo, gratuluję To samych szerokich dróg życzę
Artur zadowolony, ze ma nowe auto?
Stary 2013-03-04, 13:11   #3919
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka_1984 Pokaż wiadomość
Plany wakacyjne - my ostatnio byliś w podróży poślubnej (2009)
my nawet nie, bo urlopu jeszcze wtedy nie mialam tyle

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Cytat:
Artur zadowolony, ze ma nowe auto?
tak, chociaz mialo byc złote

Stary 2013-03-04, 13:21   #3920
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:

OOOOO! Widze,że dobrze zrozumiałas mojego posta
Nie należy zapominac, ze tesciowka poł zycia była nauczycielka a drugie pół dyrektorka-wychowywanie wszystkich to jej drugie imie

Na szczescie ma wiecej zalet niz wad i bardzo ja lubie
Z reszta tż rodzina jest bardzo mała...ma jednego brata i jedna ciocie-wiec wszyscy jestesmy bardzo blisko i czesto sie widujemy
Ja uważam, że tu też dużo robi kwestia podejścia, jeżeli będziemy każde zdanie interpretować negatywnie teściowej to tylko same wady w niej będziemy widzieć...

U mnie np. teściowa jest pielęgniarką i ona w każdej chorobie widzi już coś złego i panikuje, ale rozumiem jej podejście bo ma duże doświadczenie i wie co może się rozwinąć itd. itp. Zawsze jej mówię, że zazdroszczę jej doświadczenia ale boje się jej więdzy

Mnie by nic a nic nie przeszkadzało to, że sobie coś tam wyczytuje w internecie, jeżeli robi coś bez konsultacji z Tobą ok masz prawo się fochować, ale wnioskuje że tak nie jest i teściowa wie co robi i się nie narzuca

Cytat:
To takie jej zboczenie zawodowe? Ale fajnie, że się jednak dogadujecie

A polepszyło Ci się już?

Uroki późnej ciązy. Ale już niedługo

Patryk chyba przestawia się na czas letni. Wystarczy, że słońce tylko za oknem i pobudka po 6. (a zdarzało mu się spać do 8.) Ale wybaczam, bo przez dwie ostatnie noce dał mi pospać - wstawałąm tylko dwa razy (ale jakby coś, to nikt nic nie wie)

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Odebraliśmy wczoraj prezent z Rossmana za przejście na kolejny procent z karty rossnę - skarpetki endo z abs Dobre i to
Dlatego JA kocham moje zewnętrzne rolety śpimy do 8 swobodnie
Ja czekam na tą paczkę właśnie...

Cytat:
seat alhambra

nie, maż. in jest dobrym teoretykiem, ja tylko jezzde

nie, dorbze ze wiem jak kolo wymienic i gdzie jaki płyn wlac

oto nasze cacko http://img04-otomoto.sogastatic.pl/C27986256_1.jpg
Fajen duże te Wasze cacko

Cytat:
planujecie wakacje ja bede wakacje na dzialce miec a tak serio moze na 10 rocznice slubu gdzies pojedziemy... nie ma teraz kasy (w zeszlym roku kupno dzialki, teraz samochod plus normalne uzytkowanie 2+3 rodziny). planujemy jak dzieci podrosną pojechac na kilka dni hel plus trójmiasto (fokarium, połazic po długim targu, wycieczka statkiem, zoo w oliwie...). w tym roku nie bo bede w wakacje juz zbyt obła ale moze w nastepnym roku

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

mi mimo antybiotykow i tak nacinali a nie przestalam karmic UU ale powiem ze jak nacieli to taka ulga byla, od razu bylo mi lepiej! teraz mam mala blizne tylko, a dobe nie mialam karmic ta jedna piersia z zapaleniem. potem juz tak, tylko musialam uwazac na sączek i opatrunek. ale to bylo jak artur mial jakies 2-3 miesiace
JA nie planuje, bo Nasz czeka duży remont i przy dobrych wiatrach zakup auta...

Jestem po wizycie, znamy płeć
i dorodny siusiak Nam rośnie
Będziemy mieć parkę,
boję się tego siusiaka trochę w sensie pielęgnacji,
ale nauczę się i ogarnę nowy system

Przesyłam zdjęcia i dowód.
Ja tam widzę sisiorka

2 pierwsze zdjęcia z dzisiaj,
ostatnie robione 2 tyg temu.

Stary 2013-03-04, 13:23   #3921
zanetaa88
Zakorzenienie

Zdjęcia z dziś.
Jakiś problem mam z dodaniem zdjęć
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0278.jpg (105,6 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0279.jpg (119,3 KB, 50 załadowań)

Stary 2013-03-04, 13:27   #3922
Marina1
Zakorzenienie

Gratuluję zanetko! ( no same siusiaki! )

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Ale już dzidka widać na 2 zdjęciu. Mały człowieczek. Pogłaszcz go tam od ciotki

a jaki masz tp? bo nawet nie wiem. Na wrzesień?
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2013-03-04 o 13:29
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 13:33   #3923
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Mamad z ilu procent na ile przeszliście ??? Bo my z 5 na 6 i dostaliśmy tylko gazetkę Nie opłacało się ruszać z domu
z 4 na 5. Ale prezent zależy od wieku dziecka. My mieliśmy zestaw 6.
Cytat:

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
1. Ja uważam, że tu też dużo robi kwestia podejścia, jeżeli będziemy każde zdanie interpretować negatywnie teściowej to tylko same wady w niej będziemy widzieć...

2. U mnie np. teściowa jest pielęgniarką i ona w każdej chorobie widzi już coś złego i panikuje, ale rozumiem jej podejście bo ma duże doświadczenie i wie co może się rozwinąć itd. itp. Zawsze jej mówię, że zazdroszczę jej doświadczenia ale boje się jej więdzy

3. Dlatego JA kocham moje zewnętrzne rolety śpimy do 8 swobodnie

4. Jestem po wizycie, znamy płeć
i dorodny siusiak Nam rośnie
Będziemy mieć parkę,
boję się tego siusiaka trochę w sensie pielęgnacji,
ale nauczę się i ogarnę nowy system
1. Niby tak, ale tak ciągle to nikt nie lubi być pouczany, zwłaszcza jeśli rady nijak się mają do rzeczywistości.
2. Też znam taką babcię-pielęgniarkę. Czasem lepiej wiedzieć mniej...
3. Mamy rolety wewnątrz i niby jest ciemno, a on i tak wyczuje, jaka pogoda
4.
A pielęgnacja? Przyzwyczaisz sie
Stary 2013-03-04, 13:35   #3924
patik87
Zakorzenienie

Monia gratuluje zakupu, seaty dobre samochody. My też się na alhambrę czaimy.

Zaneta to gratulacje. ( no same sisiory )
Stary 2013-03-04, 13:36   #3925
Kolina
Zadomowienie

Cytat:

Dlaczego wszyscy którzy są "ON" nie wyświetlaja sie na pasku?
bo są na wizażu ale inny temat przeglądają

Cytat:
a ja nie dostałam żadnego maila z info o prezencie, mimo że przeszłam na wyższy poziom
dzisiaj weszłam na prezenty na profilu i tam okazało się ze czeka jakiś, trzeba było to aktywować
bez sensu, gdybym się nie zalogowała nie wiedziałabym o prezencie

ale co to to się dowiem
niby zestaw 6 - jak pisałyście kiedys na fb

no i pospaliśmy do 12 (od ok 9:00)
parę łyżek zupy wrzuciłam w żołądek Dawidka, a teraz idziemy na słoneczko
Stary 2013-03-04, 13:39   #3926
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
ale co to to się dowiem
niby zestaw 6 - jak pisałyście kiedys na fb
Obstawiam skarpetki z abs
Stary 2013-03-04, 13:40   #3927
pieleszka
Wtajemniczenie

Żanetko gratuluję syneczka

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 13:41   #3928
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
a te zestaw był na ile mies? 19-21?
ja tez mam do odbioru.

Monia ładnego vana zakupiłaś
zanetta Brawo! synek ładnie rośnie
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 13:43   #3929
patik87
Zakorzenienie

Mie wkurzyli z rosmana. Nie dość, że nie przeszłam na kolejny poziom rabatu ( a jestem pewna że 2 razy w mcu zakupy robiłam przez kwartał), to o żadnym prezencie nie piszą. Niby to groszowe sprawy, ale miło się robi że dbają o klienta, a tu zonk . O mnie ni dbają
Stary 2013-03-04, 13:48   #3930
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Mie wkurzyli z rosmana. Nie dość, że nie przeszłam na kolejny poziom rabatu ( a jestem pewna że 2 razy w mcu zakupy robiłam przez kwartał), to o żadnym prezencie nie piszą. Niby to groszowe sprawy, ale miło się robi że dbają o klienta, a tu zonk . O mnie ni dbają
a spr pocztę?
oni na maila przysyłają
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości