|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 | |
|
Blond forever!
|
Dot.: Czas przyspiesza, prędkości nabiera, my już umawiamy ślubnego fryzjera!PM2014cz
Witam się ja i słońce
![]() Dziewczyny, jak KaEs pisała - nie ma związków bez krysysów, kłótni, niesnansek... Ale trzeba przetrwać, przetrawić, przeprosić, pogodzić się Młodzi ludzie teraz traktują związki bardzo lekko - nie układa nam się, to się rozstajemy... Ale to nie jest rozwiązanie. Trzymam za Was wszystkich kciuki ![]() ![]() Cytat:
Misiadelko - niestety waśnie w rodzinie najczęściej się biorą z zazdrości, że komuś układa się lepiej...
|
|
|
#452 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czas przyspiesza, prędkości nabiera, my już umawiamy ślubnego fryzjera!PM2014cz
Cytat:
Na moim wesele go nie będzie po tym wszytskim co nam zrobił.Licytacje chcielibysmy wygrać ale coraz mniej w to wierzymy
Edytowane przez anka1897 Czas edycji: 2013-03-05 o 09:47 |
|
|
|
|
#453 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie też dopadł jakiś związkowy kryzys.Ostatnio się czuje jakoś taka samotna w związku. Mój tż należy do osób cichych, to ja gadaniem nadrabiam za nas dwoje. Fajnie, że słucha ale zaczęło mnie to męczyć, że tylko ja mam coś do powiedzenia nie opowiada mi o pracy, jak się pytam o naszą przyszłość to odpowiada no weźmiemy ślub, będziemy mieć dzieci a jak zaczynam temat planowania wspólnego remontu (mowa o dobudówce albo budowie) to mówi, że on nie wie jak to będzie pomyślimy później. Ja jestem osobą która chce mieć zaplanowane rzeczy, tym bardziej, że szkoda mi wyprowadzać się od moich staruszków bo to świetni ludzie. Nie mieszkałam z tż więc to będzie rzecz nowa do tego dostaje go w pakiecie z teściami, dlatego chciałabym mieć ten komfort psychiczny żebym nie szła w nieznane, chce mieć ułożony jakiś konkretny plan. Piszę w niedziele wieczorem do tż, że jesteśmy razem, fajnie się spędza ze sobą czas ale nie ma między nami głębszej więzi i nie jestem nieszczęśliwa w naszym związku. Myślałam, że faceci mają gdzieś nasze marudzenie ale wczoraj przed snem dostałam sms-a że martwi go to co napisałam i czy to minie? Nie wiem jak do niego dotrzeć, żeby dzielił swoje problemy, życie codzienne ze mną, on nie zwierza się co w pracy, nie mówi o swoich marzeniach, planach. Ma prawdopodobnie 14-stego zabieg na przepuklinę nie mówi nic na ten temat, że się boi... cokolwiek. Jak się czymś cieszę to mogę nawijać o tym bez końca (ślub, planowanie remontu) mój tż cieszy się ale w sobie. Doskwiera mi ten brak wspólnego entuzjazmu. Martwię się bo wcześniej wracając od tż do domu wracałam ze smutkiem a teraz ze spokojem, nie jest mi szkoda, że muszę wracać
Nie wiem czy to ja mam problem sama ze sobą. Pytałam się tż czy nie zauważył że między nami jest jakoś tak gorzej, powiedział że nie. Może i jest tak samo ale mnie zaczęło już to drażnić. Tż jest świetnym facetem lojalnym, pracowitym, wiernym ale od jakiegoś czasu jakbym zabrała sprawy łóżkowe to mogłabym stwierdzić, że spotykam się na weekendy z przyjacielem. Ma być przyjacielem ale też moim partnerem. Nie wiem już sama... mam nadzieję że przez moje myślenie nie oddalimy się jeszcze bardziej od siebie ![]() Jakby był ranking najdłuższych wpisów to pewnie byłabym na czołówce, bo zawsze wam takie referaty naskrobie :/
Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko a ja Twoja mama Nasze szczęście jest juz z nami Edytowane przez docik10 Czas edycji: 2013-03-05 o 09:56 |
|
|
|
#454 |
|
BAN stały
|
No ale mam mały planik dziewczyny
Docik Edytowane przez misiadelko Czas edycji: 2013-03-05 o 09:58 |
|
|
|
#455 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej ho!!!
No to mamy tych samych kamerunów! Piąteczka!!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() anka1897 tylko współczuć takich relacji z tatą... Trzymam kciuki by wszystko poszło op Waszej myśli
|
|
#456 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#458 |
|
Zakorzenienie
|
docik mam to samo. własnie wczoraj o to poszło u nas. Bo ja tez wyprowadzam się do domu teściów - na poddasze ale też chciałabym mieć cos zrobione. tzn zaplanowane- mamy plan robienia kuchni.
Znalazłam ładne łózko z materacem za 900 zł no i mowie ze moglibysmy kupic jak jest kasa. a ten, że po co tam wcześnie itp. no a co łóżko przeszkadza ;/?? nie rozumiem go. Nie potrzebnie powiedziałam mu tyle przykrych słów.. musze go dziś jakos przeprosić ale wkurza mnie tym, że jest czas jest czas. ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- a przede wszyskim to chciałabym, żeby rodzice TŻ zrobili przepis połowa domu na TŻ - bo inaczej to dla mnie nie ma sensu |
|
|
|
#459 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam się z herbatką
serwera nadal nie ma, więc na razie znowu luzik w pracy do tego taka pogoda... żyć nie umierać kto wpada na kawkę? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
jak można tak traktować własne dzieci mój TŻ też ma takich rodziców, że brak słów...Cytat:
![]() docik10 referaty, nie referaty, najważniejsze, żebyś powiedziałam nam co Cię martwi ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Cytat:
Cytat:
mój TŻ podziela mój entuzjazm, też lubi kupować coś, ale nieraz z czymś innym mu odwali np. wczoraj mu mówie, że miał coś tam zrobić przy naszym samochodzie, a on na to ''A co Ty takiego robisz?'' no super... ja mam samochód naprawiać
|
|
#460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo na wszystko będę musiała czekać.
|
|
#461 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
![]() ja zaraz zmykam do dentysty, takze 3majcie kciuki, zeby obylo sie bez bólu |
|
|
|
#462 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() u mnie słonko na niebie i w związku dziś dzień teściowej
|
|
|
|
#463 |
|
Zadomowienie
|
Teraz już nie pamiętam. Musiałabym spojrzeć w domu na to. A Wy coś zmienialiście?
Pamiętam, że ogólnie uwag większych do ich umowy nie miałam. W pracy zajmuję się analizą umów i jestem wyczulona na różne zapisy. Jednak to było tak dawno, że nie pamiętam dokładnie. ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- To mam dzwonić i życzenia składać...?
|
#464 |
|
Zakorzenienie
|
któraś mi podawała przepis na sałatkę z pieczarkami i jajkiem i szczypiorkiem? docik chyba
możesz mi powiedzieć jak to zrobić? bo nie zapisałam ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- póki co nas to nie obejmuje
|
|
|
|
#465 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja w lipcu bronię licencjata, TŻ inżyniera i zastanawiamy się czy iść dalej. Więcej argumentów jest za tym, żeby nie iść...misiadelko gratuluję podpisania umowy z kamerzystą ![]() misia880 i nie odbiera od Ciebie, nie odpisuje? ![]() Cytat:
zawsze w takich momentach uświadamiam sobie jak kruche jest życie i żeby nie przejmować się pierdołami...
|
|
#466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sa tez dwa pokoje - jeden TŻ sa tam meble i łózko taka duza rozkladana kanapa ale ja chce takie łóżko normalne... a z tego drugiego pokoju zrobic salon - tylko teraz to jest pokoj siostry TZ ale ma sie z niego wyniesc i isc na doł do rodziców.- juz mnie tak denerwuje na tym poddaszu ;p ;p ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Waniliova napisał, że jest w pracy mają dużo roboty. i ze jest mu przykro, że tak mu wczoraj nagadałam
|
|
|
|
|
#467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#468 |
|
Zadomowienie
|
Ciąża http://www.suwaczki.com/tickers/7470hqvkkbz2t44k.png Poród http://www.suwaczki.com/tickers/7470skjoll5khh75.png Edytowane przez niulka_1985 Czas edycji: 2013-03-05 o 13:23 |
|
|
|
#469 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powinien zrozumieć, że dla Ciebie to wielka zmianaCytat:
![]() Też miałam właśnie o tym pisać w rmf fm cały czas o tym ględzą pogoda boska
|
|
#470 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A kogo wzięliście? Bo my zastrzegliśmy, żeby to ten młodziutki chłopak-syn właściciela krecił i właściciel (kazałam TŻtowi poprosić o osobę, która kręciła film z tym pieskiem i okazało się, że to 17-latek )
|
|
|
|
|
#471 |
|
Zakorzenienie
|
Waniliova Był taki zawsze ale wcześniej mi to nie przeszkadzało. Jak ja nic nie mówię, to on też milczy. Jak w małżeństwie mamy rozwiązywać wspólnie problemy? Żyć ze sobą bez żadnych planów? Przykro mi, bo... przepraszam za stwierdzenie ale z obcymi ludźmi na forum się cieszę ślubem, przeprowadzką po ślubie do tż a powinnam cieszyć się z nim. Wiem jak moja siostra ze szwagrem przed ślubem snuli plany budowy a ja tylko słyszę za wcześnie. Kuzyn od tż w tym roku w sierpniu bierze ślub, w tamtym roku wyremontowali łazienkę, pokój. Przygotowują się do wspólnego życia. Nie mamy kasy na to żeby remontować bo zbieramy na wesele ale słowa nic nie kosztują to dlaczego nie może ze mną pomarzyć
Tż powiedział, że on nie lubi czegoś z góry zakładać bo potem się może rozczarować. Jak ja zazdroszczę tym PMką które wybierają okna do domu, rozmawiają chociaż z tż jak chcą mieszkać. Kiedy się będę tym cieszyć? Dzień przed ślubem? To i tak usłyszę teraz to się ślubem przejmuj a nie remontem Brat tż zamieszkał po ślubie u swojej żony z teściami, górę też remontowali przed ślubem żeby przyjść na gotowe. Jest mi tak przykro tak że nawet nie mam ochoty go widzieć i pisać do niego Napisałam mu wczoraj w smsie, parę słów jak się czuje nie było to napisane w formie pretensji ale żalu i nie żałuje tego co napisałam bo to prawda
|
#472 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odpisz mu, że Tobie też jest przykro, że żałujesz. Przejdzie mu ![]() Cytat:
Cytat:
kolejny krok do przodu
|
|
#473 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
PMka wyglada super, ekstra makijaz, i czy ta sala to nie jest ta na Mazurach, ktora mi sie podobala tez? Cytat:
|
||
|
|
|
#474 |
|
Zakorzenienie
|
ja miałam koszmar ślubny
![]() mieliśmy jechać zapraszać ludzi na ślub a nie mieliśmy zaproszeń.. była niedziele popołudniu a ja tak się napaliłam na zapraszanie ze jakieś brzydkie dorwaliśmy na stacji benzynowej |
|
|
|
#475 | |
|
Zakorzenienie
|
A tak w ogole to witam slonecznie z Bru
![]() Zaliczylam dzis pierwszy slubny koszmar nocny - snilo mi sie, ze bralam slub z TZ ale w ostatniej chwili okazalo sie, ze mam brac slub z kims innym. Poznalam ojca nowefo Pana Mlodego i nowego Mlodego i bylam zruzgotana bo przeciez kocham mojego TZ. I potem plakalam starsznie, ze juz nie wezme slubu koscielnego z moim TZ bo przeciez juz wyszlam za tego nowego!!! Do tego moja kuzynka robila sobie test ciazowy z kaluzy swoich siuskow. Dont ask WTF?![]() ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() docik10 eh, i co Ci odpisał? bardzo dobrze, że powiedziałaś mu to, co czujesz ale skoro zawsze taki był to znaczy, że jest takim typem człowieka. Niestety często po czasie okazuje się, że nie mamy wiele wspólnego ze swoim partnerem nie wiem co innego możesz zrobić jak nic do niego nie dociera... a jak jest z innymi rzeczami? Np. cieszy się z Tobą Twoimi sukcesami?
|
|
#477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chyba ma koleś za duże mniemanie o sobie ale dobrze ze się z nim dogadałaś ![]() docik współczuję sytuacji z TZ. Powiem Ci że kiedyś też tak miałam (może nie aż na taką skalę ale podobnie) i przełamał się jak go problemy przerosły, nie wytrzymał, powiedział mi i mu pomogłam wtedy. Od tego czasu jest zupełnie inaczej. Mówi o wszytskim (czasem aż za dużo ) i jest dużo lepiej. Niestety nie da się w związku cały czas domyślać o co drugiej osobie chodzi.A szczera rozmowa z nim na temat tego jak Ty to widzisz? ![]() my znów scieramy sie z TZ na płaszczyźnie optymista-realista. On jet wiecznym, niepoprawnym optymistą: wszystko się uda, będziemy młodzi, piękni i bogaci. To oczywiście przykład ale zawsze tak jest że np on planuje chce mnie zabrać na kilka dni do Londynu z okazji urodzin.... i nie myśli o tym, że potem zęby w ściane bo się spłuka do reszty... ![]() ale o mnie znów rodzice, teściowie i mój TZ mówią że mam za duży dystans do wszystkiego, zbyt ostrożnie podchodzę, za bardzo się waham, wszystko widzę w szarych barwach.... cóż, życie ![]() witam się! dzisiaj wolne mam na uczelni, piękne słońce za oknem, aż chce się żyć!
|
|
|
#478 |
|
Zadomowienie
|
Co prawda to prawda...
![]() A to mają jeszcze kogoś innego niż oni?! Mamy zamiar jechać do nich w wakacje i też bym tak ugadało to, aby byli to oni. Wiem, że ma być 2 kamerzystów i to jest zapisane w umowie.
|
#479 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#480 |
|
Zakorzenienie
|
mała czarna o to to to, wczoraj od TŻ usłyszałam, że jestem pesymistką, że nie umiem na cos optymistycznie spojrzeć
masakrA docik ja dziś własnie to TŻ powiem, o tym że dla mnie zmieni się wszystko i żeby postarał się mnie zrozumieć. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:39.

Na moim wesele go nie będzie po tym wszytskim co nam zrobił.
Nie wiem czy to ja mam problem sama ze sobą. Pytałam się tż czy nie zauważył że między nami jest jakoś tak gorzej, powiedział że nie. Może i jest tak samo ale mnie zaczęło już to drażnić. Tż jest świetnym facetem lojalnym, pracowitym, wiernym ale od jakiegoś czasu jakbym zabrała sprawy łóżkowe to mogłabym stwierdzić, że spotykam się na weekendy z przyjacielem. Ma być przyjacielem ale też moim partnerem. Nie wiem już sama... mam nadzieję że przez moje myślenie nie oddalimy się jeszcze bardziej od siebie 

serwera nadal nie ma, więc na razie znowu luzik w pracy 
jak można tak traktować własne dzieci 

możesz mi powiedzieć jak to zrobić? bo nie zapisałam 

)