Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. II - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część naszego wątku?
Trzeci wątek nam już leci, coraz większe nasze dzieci 7 11,86%
Czy to chłopiec, czy dziewczynka, każda z nas chce córcię, synka 0 0%
Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już za chwilę będą dzieci 0 0%
Już nam pięknie rosną brzusie, to wrześniowo-październikowe są mamusie 8 13,56%
Były kropki, są dzidziusie, a mamusiom rosną brzusie 13 22,03%
Idzie wiosna, rosną brzusie, a w nich piękne są dzidziusie 4 6,78%
Idzie wiosna, rosną brzusie, a w nich ukochane dzidziusie 0 0%
Choć dzieciaczki takie małe, serca mają nasze całe 3 5,08%
Rosną, rosną dumne mamy, na dzieciaczki już czekamy 0 0%
Już nie fasolki, a dzieciaki, są dziewczynki i chłopaki 0 0%
Każda mama wiedzieć chce, co tam w brzuchu chowa się 5 8,47%
W brzuchu dziecię sobie fika, u mamy z września lub października 1 1,69%
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III 18 30,51%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-05, 09:44   #3001
martaK
Raczkowanie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. II

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
uzywalam BeSafe i uzywac bede
Ja chcę kupić ten Clippasafe, ma w internecie trochę lepsze opinie.

A ja wam się muszę dziewczyny wyżalić że niebawem będę szła już do 3 ginekologa w tej ciąży bo ciągle trafiam na jakichś ignorantów. Jak zrobiłam test poszłam do babeczki która mnie nie zbadała bo powiedziała że to wcześnie i nie chce nic uszkodzić (5tc) dała tylko skierowanie na USG za 2 tyg i poprosiłam o skierowanie na HCG to pokręciła nosem ze bez sensu bo to samo test ciążowy wykrył no ale ostatecznie dała. Porobiłam te badania i wczoraj poszłam do innego lekarza o bardzo dobrych opiniach na dzień dobry powiedział że on nie jest zwolennikiem wczesnego USG i chyba nawet na nie okiem nie rzucił. Wypisał tylko skierowania na badania (nie mówiąc nawet po co i jakie) i powiedział ze mam odstawić bromergon - lek który biorę pod kontrolą endokrynolog więc mu powiedziałam że się już się z nią konsultowałam i mówi że leku tego nie można odstawić nagle, bo może spowodować poronienie. A na koniec jeszcze mnie nastraszył że źle że się rozchorowałam w ciąży bo te wirusy to mogą dużo naszkodzić... Wyszłam więc wczoraj z wizyty rozczarowana i się w domu poryczałam z tego wszystkiego. Teraz się stresuję czy z dzidzią będzie wszystko w porządku i cieszę się że od razu do niego nie poszłam bo pewnie nie miałabym nawet jeszcze tego pierwszego USG i umierałabym ze strachu czy wszystko ok. Do tego ten lekarz także mnie nie zbadał bo stwierdził że jak mam USG to nie ma takiej potrzeby, nawet nie pytał czy to moja pierwsza ciąża itd. W zasadzie jego jedyne pytanie było kiedy miałam ostatnią @....
Za tydzień jak już zrobię te badania krwi idę do innej pani doktor i mam nadzieje że ona okaże się jednak okaże się na tyle kompetentna żeby prowadzić moją ciążę
martaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 09:49   #3002
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja pierwszą byłam aktywna do ostatniej chwili. 3 maja kończyliśmy remont, a 5 urodziłam
ja w 2 ciazach poczatkowo malowalam pokoje i szafy przesuwalam (zwykle nie wiedzac jeszcze o ciazy ). w 1 pracowalam do marca (syn z kwietnia), w 2 do maja (corka z lipca), teraz popracuje do czerwca, chce wakacje wolne
w kazdej ciazy w sumie aktywana bylam (poza myciem okien). syna urodzilam bo poszlismy na spacer do lasu na caly dzien , corke - bo dwa dni robilam wszystko (porzadki, bieganie po schodach, mycie okien...) by urodzic (przenosilam). teraz juz wiem jak zmusic do wyjscia

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 09:51   #3003
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
a co do kaftaników, to jako bielizna tragedia ale ja miałam z 2-3 takie fajne welurowe na napki i używałam jako bluzeczek, np na body z krótkim rękawkiem w takim wydaniu super
aaaa, i jeszcze gorąco polecam półśpiochy
Co to są półśpiochy?

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
melduję się ze szpitala
Klusek wszystko ok, serduszko bije krwawień nie ma-a młody ma już 6cm a dziś 12tc
dali mi już kroplówkę jedną i jak będzie ok to mnie nie będą trzymać to może jutro wyjdę
Świetne wiadomości
I jaki duży dzieć

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
hej dziewczynki- nie meldowałam się dzisiaj ale jestem cała i zdrowa dziadek mi zmarł i jutro mamy pogrzeb na szczęście mam urlop okolicznościowy. Moi rodzice to się chyba bardziej mną przejęli niż tym całym pogrzebem bo aby czuwają nad tym żebym się nie stresowała- mama mi nawet naleśników z serem moich ulubionych nasmażyła abyśmy z dzidzią byli zadowoleni także jest ok.
Tancerko, trzymaj się mocno

Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość
Kobietki a Wy miałyście robione na HIV?
Si, HIV, żółtaczka, kiła i toxoplazmoza

Cytat:
Napisane przez Izunia86 Pokaż wiadomość
Oj ja jem, czasami czuje sie jakby w tych jajkach byl jakis narkotyk, jajeczka, przede wszystkim na miekko moglabym jesc tonami :O
Ja też... i ogórki

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
hejka dziewczyny Dawno się nie odzywałam ale staram się was podczytywac kiedy tylko dam rade Jakaś taka niewyrobiona jestem i nie moge znaleźć czasu Ale po prostu muszę się podzielić ta niewiarygodną dla mnie informacją A mianowicie kiedyś pisałam że chyba zgłupiałam że czułam dzidzie w brzuchu jak 3 razy mnie stuknęła. Zaczęłam szukać info na ten temat i znalazłam,że to jednak możliwe w 14 tc. I dzisiaj to już nabrałam pewności jak byłam w pracy kiedy to dzidzia dała o sobie znać kilka razyJestem w szoku bo to dopiero 13t2d/14tc Nie myślałam że tak szybko można to wyczuć .Gdybym nie wiedziała czego się spodziewać to pewnie bym się nie zczaiła że to TO, ale jestem pewna na 90%
Ewacia, gratuluję... i zazdroszczę

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Soooorki, pomyliłam się Chodziło mi o na twardo i jajecznicę
Jajko na twardo ma kształt kulisty, a jajecznica roztrzepany

Cytat:
Napisane przez jowisia Pokaż wiadomość
Vea, moja mama też jest lekarzem i też nie jest wylewna...
Przerabiałam to wielokrotnie z moją terapeutką
Ja już się pogodziłam z tym jaka jest i nie mam jej wcale za złe. Wiem, że ma swoje podejście do świata, swoje problemy, swoje nastawienie. A ja jestem odrębną jednostką, - teraz do tego odpowiedzialną za kolejną jednostkę Najważniejsze, że się wyżaliłaś.
Myśl o swoim maleństwie i o tym, co mu będziesz mogła dać, a czego sama nigdy nie dostałaś. Ściskam mocno

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 09:52   #3004
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Iza lepiej wejdź na drabinkę. A swoją drogą, co Wy tak wszystkie z tymi oknami? Ja może przed Wielkanocą umyję, jak już będzie cieplej na dworze
ja oze po 1 dziennie zrobie ale jak bedzie ladniejsza pogoda, niekoniecznie przed swietami

Stary 2013-03-05, 09:54   #3005
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
no i ponoc chmiel tez szkodzi w ciazy wiec piwo chyba zakazane, chyba ze bez chmielu
Hmm... dokładnie coś odwrotnego o chmielu czytałam... co więcej pod koniec ciąży niektórzy lekarze zalecają małe ilości piwa w przypadku obrzęków - piwo działa moczopędnie i dzięki temu "ściąga" nadmiar wody z organizmu

Cytat:
Dzień dobry
Kobitki jadę... Najpierw jakieś zakupy, muszę kupić ubrania bo już w nic się nie mieszczę, potem do mamy, i 15.30 wizyta
Trzymajcie kciuki

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Ja codziennie piję kawę z mlekiem. Słabą i w małej ilości. Mam nadzieje, że nie zaszkodzi a tak mi po niej dobrze Przed ciążą piłam dwa kubki dziennie, bo mam bardzo niskie ciśnienie, więc pozwalam sobie teraz na małą filiżankę po śniadaniu
Nie zaszkodzi, w małych ilościach i nie "siekierę" można spokojnie pić

zmienniczko

U Was też tak pięknie za oknem

WYMIENIĘ

Stary 2013-03-05, 09:55   #3006
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brooter Pokaż wiadomość
Kobitki, jecie normalnie jajka sadzone czy na miękko?
i takie i takie i na twardo. mam od szczesliwych kur mojej babci

Stary 2013-03-05, 10:01   #3007
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Mam jeszcze pytanie do dziewczyn, które są już mamusiami i karmiły piersią, czy laktator był często przez Was uzywany ? Jeśli tak to ręczny czy elektryczny. Ja nie ukrywam, że chcę swoje maleństwo długo karmić, jeśli tylko będę mogła.
ja karmiłam 11 miesięcy, laktator miałam ręczny Avent VIA i u nas się sprawdził tzn nie odciągałam bardzo często bo młoda dość niechętnie piła z butelki ale latkator przydaje się także przy rozkręcaniu laktacji i u mnie w tej roli bardzo dobrze się sprawdzał

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Co to są półśpiochy?
a takie cudo
http://allegro.pl/bezuciskowe-polspi...067874120.html

tylko ważne żeby były bezuciskowe, tzn nie mają żadnej gumki tylko elastyczny pas - wtedy nie cisną brzuszka

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 10:07   #3008
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ja nie do końca na NFZ chodzę, bo z programu "Zdrowie, mama i ja" i to refunduje miasto, nie NFZ

Jak widać Edi nie jest jedyny. Frida się kurzy, obecnie tylko chusteczki, nawet grucha jest znienawidzona

Ja mam nadzieję, że już za 5 tyg., poprzednim razem takie wyraźne już w 16 tc czułam

A Maja jakoś zaraz 2 latka będzie mieć? Ona z maja chyba, nie?

A to ja nie tam robiłam
Ja byłam tu: http://www.ginekolog.com/
I chyba teraz też tam pójdę

Jak kupować homeopatię, to już lepiej zakupić kilogram cukru Mniej kosztuje i tak samo skutecznie działa

Ja na Kijowskiej do szkoły rodzenia chodziłam, polecam
Widzę, że same sąsiadki z tej Warszawy

Edi śpi, ja robię sałatkę i też idę spać, bo padam na twarz.

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Mi się dziś rozwaliła kapsułka z Matruelle i tak zaleciało omega-3 (jak mega zgniła ryba ), że ledwo się powstrzymałam, żeby nie zwrócić. Nienawidzę ryb, więc same się domyślcie, jakim dla mnie wyzwaniem jest łykanie tych tabletek teraz

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

87czarna już doczytałam, że 16 To robimy imprezę na wątku na 2 latka Majki (piccolo oczywiscie )
Taaak, 16 marca ma nasza mała Pannica:-D I kiedy to zleciało??

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
hej
wczoraj dostałam plamień, ale takich delikatnych dostałam duphaston, serduszko bije, nie widać krwi, więc mogło to być po badaniu (faktycznie jakoś bolało) no i nadżerka to chyba była
wKasiu, ja w pierwszej ciazy też miałam plamienia przez nadżerkę trzymaj się!

Cytat:
Dzień dobry
obitki jadę... Najpierw jakieś zakupy, muszę kupić ubrania bo już w nic się nie mieszczę, potem do mamy, i 15.30 wizyta
Trzymajcie kciuki
mocno zaciskam!!!

ę swoje maleństwo długo karmić, jeśli tylko będę mogła.[/QUOTE]

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"

Edytowane przez 87czarna
Czas edycji: 2013-03-05 o 10:10
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 10:07   #3009
Izunia86
Wtajemniczenie

GG do Izunia86

Witam Dziewczynki
Ja wczoraj czulam sie tragicznie, mielam wielki katar ale to takie ogromny, ze myslalam,ze umre, z chusteczkami siedzialam caly czas przy nosie bo cieklo mi jak z kranu. W nocy obudzilam sie zlana potem jakbym miala goraczke Dzis juz sie czuje troche lepiej ale taka zamulona, czuje chorobe w sobie niestety :/ Mam nadzieje, ze to dzidziusiowi nie zagraza, takie przeziebienie w pierwszym trymestrze ?
Nawet nie mam apetytu wogole, co zawsze o tej porze moglabym zjesc konia z kopytami, teraz pije herbatke ;(

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość

Izunia
- gdzie planujesz chodzić do lekarza? Ja się zapisałam na Kijowską...
No slyszalam wlasnie,ze na Kijowskiej jest dobrze, ale chyba trzebaby bylo czekac na wizyte, bo nie jestem zapisana. Na jutro jestem zapisana na Jagiellonska do Folwarskiej, podobno nie jest zla. Taka stara szkola ... Sama nie wiem?

Faith Resnick
Izunia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 10:15   #3010
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jowisia Pokaż wiadomość
A właśnie, że nieprawda Moja koleżanka dostała lek homeopatyczny, bo taką alternatywę sobie wybrała, i jej naprawdę pomógł (a cierpiała na okrutne mdłości). Ja nie biorę homeopatii, tylko syrop klasyczny, chemiczny, zawierający metoklopramid (MTC). Mówię po prostu, że nie warto się męczyć, - może któraś z was nawet nie wie, że wystarczy poprosić lekarza...
niedawno w uk byla afera z jakims groznym lekiem na mdłosci, ktory niestety powodowal cos groznego (zabijcie, nie znam nazwy leku ani co powodował...)

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Cytat:
Mam jeszcze pytanie do dziewczyn, które są już mamusiami i karmiły piersią, czy laktator był często przez Was uzywany ? Jeśli tak to ręczny czy elektryczny. Ja nie ukrywam, że chcę swoje maleństwo długo karmić, jeśli tylko będę mogła.
reczny, uzywalam dopiero jak byl mega nawał, zapalenie piersi i zakaz karmienia nia przez dobe oraz jak wrocilam do pracy. mozna tez jak sie gdzies wychodzi bez dziecka ale u mnie nie bylo takich momentów

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Cytat:
Hmm... dokładnie coś odwrotnego o chmielu czytałam... co więcej pod koniec ciąży niektórzy lekarze zalecają małe ilości piwa w przypadku obrzęków - piwo działa moczopędnie i dzięki temu "ściąga" nadmiar wody z organizmu
truskawki tez moczopedne wiec wole truskawki

półspiochy - takie spodnie ze skarpetkami nie rajstopki! https://encrypted-tbn1.gstatic.com/i...5RjJpZIRPwhUt5

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2013-03-05 o 10:17
Stary 2013-03-05, 10:16   #3011
passion80
Zakorzenienie

nie wiem, czy powinnam Wam o tym pisać, ale ja nie czuję, że jestem w ciąży senność przeszła
Stary 2013-03-05, 10:16   #3012
bojatoja
Zakorzenienie

Cześć Kobietki
Przyszłam się przywitać w słoneczny ale bardzo zimny i wietrzny dzień
Zjadłam śniadanko i dalej biorę się za sprzątanie. Ten remont sypialni mnie wykończy

Cytat:
a ja gdzies na necie spotkalam sie z badaniami ze matki pijace wiecej niz 2 kieliszki wina w tygodniu moze powodowac pozniejsza bezplodnosc u dzieci (teraz nie moge znalezc zrodla...).
Ja oglądałam taki program. Byli badani faceci w wieku około 20 lat, których matki piły w ciąży i które nie piły. Kolesie których matki piły mieli o połowe mniej plemników niż u tych których matki nie piły
(ale też źródła nie podam, był to może program na tlc? nie pamiętam).
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 10:18   #3013
87czarna
Zakorzenienie

misiaja miałam ręczny z Aventa i sklinalam na niego! Co prawda dlugo nie karmiłam, ale wywaliłam niepotrzebnie kase:| podejrzewam, że teraz tez bede miała cyrki z cyckiem, wiec już się nie nastawiam:-D

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 10:23   #3014
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
j
a takie cudo
http://allegro.pl/bezuciskowe-polspi...067874120.html

tylko ważne żeby były bezuciskowe, tzn nie mają żadnej gumki tylko elastyczny pas - wtedy nie cisną brzuszka
Cytat:
truskawki tez moczopedne wiec wole truskawki

półspiochy - takie spodnie ze skarpetkami nie rajstopki! https://encrypted-tbn1.gstatic.com/i...5RjJpZIRPwhUt5
Dziękuję za oświecenie w temacie półśpiochów
Wiesz co... w sumie też wole truskawki Najlepiej zmiksowane z kefirem

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Cześć Kobietki
Przyszłam się przywitać w słoneczny ale bardzo zimny i wietrzny dzień
Zjadłam śniadanko i dalej biorę się za sprzątanie. Ten remont sypialni mnie wykończy
Cześć
U nas nie wieje i już robi się ciepło... wiosna wreszcie

WYMIENIĘ

Stary 2013-03-05, 10:24   #3015
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
uzywalam BeSafe i uzywac bede
Ja też ten mam

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
sama podawałaś link do rozporządzenia ministra zdrowia i tam jest na hiv
w razie w wydrukowałam to przed wizytą ale moja lekarka okazała się kumata
Nie wiem, jak to zacytowałaś, bo to nie ja pisałam
Ja pisałam, że mam za darmo

Cytat:
Ja miałam ręczny TT i elektryczny. Moim zdaniem na elektryczny szkoda kasy. Ręczny się przydaje przy zastojach czy jak chce się wyjść.
Używałam rzadko. Najbardziej przy nawale w 3 dobie.

Cytat:
ja w 2 ciazach poczatkowo malowalam pokoje i szafy przesuwalam (zwykle nie wiedzac jeszcze o ciazy ). w 1 pracowalam do marca (syn z kwietnia), w 2 do maja (corka z lipca), teraz popracuje do czerwca, chce wakacje wolne
w kazdej ciazy w sumie aktywana bylam (poza myciem okien). syna urodzilam bo poszlismy na spacer do lasu na caly dzien , corke - bo dwa dni robilam wszystko (porzadki, bieganie po schodach, mycie okien...) by urodzic (przenosilam). teraz juz wiem jak zmusic do wyjscia
My z tż witaliśmy się, bo po świętach ze szpitala wrócił.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 10:39   #3016
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
misiaja miałam ręczny z Aventa i sklinalam na niego! Co prawda dlugo nie karmiłam, ale wywaliłam niepotrzebnie kase:| podejrzewam, że teraz tez bede miała cyrki z cyckiem, wiec już się nie nastawiam:-D
To już lepiej dopłacić na medelę mini - jakość nieporównywalna. Ja też tego aventa ręcznwego miałam. Masakra. Pamiętam, że w nocy w szpitalu pokarm odciągałam i to trwało wieki. A elektryczny modeny ciągnie raz raz i żałuję, że kupiliśmy go dopiero kiedy rzuciłam durnym awentem i już się nie nadawał do użytku

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Cytat:
Mi wszyscy odradzali, żeby kupować do szpitala i nie kupilam. Później okazało się, że mam zastój i nie radziłam sobie. A ta maszyna ze szpitala była zajęta albo nie dawały, już nie pamiętam. W Każdym razie wolałam swój i mi Dominik mój latał wieczorem po askotach i trochę szkoda bo sporo wydaliśmy a i tak średnio mi się z nim współpracowało.

A co do elektrycznych to nie każdy jest dobry. Ja brałam medela? kurde mieszam nazwy. Wiem że dziewczyny były zadowolone z ich produktów. A ten mini to w ogóle mi śmigał jak szaleniec Czasami to nawet instalowałam na cycku i mogłam na necie posiedzieć. Ale też znaczące jest dobranie wielkości lejka

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2013-03-05 o 10:41
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 10:40   #3017
83monia
Zakorzenienie

Cytat:

My z tż witaliśmy się, bo po świętach ze szpitala wrócił.
u nas to nie zadziałało

Stary 2013-03-05, 11:04   #3018
misia332
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny, więc poczytam opinie o ręcznych, żeby zakupić jakiś. Za niedługo listę chyba zacznę robic, bo nie wyrobie później, najpierw ślub, później wyprawka dla malucha, w między czasie jeszcze załatwianie dokumentów.

Co do truskawek ja dzisiaj jem Nic mi nie pomaga na te mdłości. I też czuję chorobę w sobie, katar, gardło zawalone.
Wszystkim chorym życze dużo zdrówka.

Dobrze, że TŻ nie wymyślał z obiadem, tylko powiedział, że mogą być naleśniki i krupniczek.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 11:07   #3019
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem, jak to zacytowałaś, bo to nie ja pisałam
Ja pisałam, że mam za darmo
.

w wynkiach badań wyszlo, że przecvhodzilam toksoplazmoze i różyczkę

aids nie mam
Stary 2013-03-05, 11:12   #3020
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
u nas to nie zadziałało
heh u nas też nie choć przed samym porodem całkiem sporo takich akcji odbyliśmy

Cytat:
(...) aids nie mam
eee no to git

Ależ mi się nie chce pracować taki piękny dzień-chyba zerwę się dziś wcześniej z roboty .
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 11:15   #3021
vea7
Zakorzenienie

Cytat:

w wynkiach badań wyszlo, że przecvhodzilam toksoplazmoze i różyczkę
aids nie mam
No to gratuluję

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
Ależ mi się nie chce pracować taki piękny dzień-chyba zerwę się dziś wcześniej z roboty .
Mi też nie, ale muszę siedzieć
Za to po pracy obiad u teściowej - kapuśniak i naleśniki ze szpinakiem

WYMIENIĘ

Stary 2013-03-05, 11:20   #3022
brooter
Raczkowanie

Witajam Was ze znow pięęęęęknego centrum
pytałam o te jajka bo za mna chodzi juz od dluzszego czasu takie na miekko też mam właśnie jajeczka od wiejskich kurek- najlepsze

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Czy badania na HIV, HCV, różyczkę i cytomegalię robi się na czczo?
HIV i HCV nie musisz być.. cytomegalię miałam robioną z całą morfologią wiec chcąc-niechcąc na czczo byłam, a nie wiem czy trzeba
co do różyczki to przechodziłam więc musiałam.. to Ty pewnie tez nie musisz

Miłego Dnia!!!
brooter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 11:24   #3023
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
(...)
Mi też nie, ale muszę siedzieć
Z urwaniem się z pracy mam lepiej ale za to jaki Ty będziesz miała pyszny obiadek .Osz kurka wodna aleś mi narobiła smaka na całość

Opowiem Wam historyjkę która dziś mnie rozśmieszyła do łez .Moja siostra poszła ze swoim synkiem do sklepu mięsnego.Ten rozgląda się po surowiźnie która leżała za szybą typu.nóżki świńskie,serca jakaś szynka itp.Oluś przejęty i zaaferowany patrzy to na moją siostrę to na ekspedientkę i w pewnym momencie krzyczy na cały sklep "Ratunku Policja ktoś zabił świnię"
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 11:26   #3024
rubinka25
Rozeznanie

Cytat:
Dzień dobry
Kobitki jadę... Najpierw jakieś zakupy, muszę kupić ubrania bo już w nic się nie mieszczę, potem do mamy, i 15.30 wizyta
Trzymajcie kciuki

Cytat:
Dziś w Pytanie na Śniadanie była mowa właśnie o tym, że gdy kobieta jest bardzo aktywna w III trymestrze, to często poród też trwa krócej.
Więc myślę, że nie ma co się za bardzo oszczędzać.

01.02.2016
Leoś
rubinka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 11:29   #3025
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Ja dzień przed porodem robiłam tyle rzeczy, że nie wiem czy to mocniejsze przytulanie do tż pomogło czy może , herbata z liści malin, schody czy kilka innych punktów z mojej listy

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 11:33   #3026
Asika21
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez martaK Pokaż wiadomość
Ja chcę kupić ten Clippasafe, ma w internecie trochę lepsze opinie.

A ja wam się muszę dziewczyny wyżalić że niebawem będę szła już do 3 ginekologa w tej ciąży bo ciągle trafiam na jakichś ignorantów. Jak zrobiłam test poszłam do babeczki która mnie nie zbadała bo powiedziała że to wcześnie i nie chce nic uszkodzić (5tc) dała tylko skierowanie na USG za 2 tyg i poprosiłam o skierowanie na HCG to pokręciła nosem ze bez sensu bo to samo test ciążowy wykrył no ale ostatecznie dała. Porobiłam te badania i wczoraj poszłam do innego lekarza o bardzo dobrych opiniach na dzień dobry powiedział że on nie jest zwolennikiem wczesnego USG i chyba nawet na nie okiem nie rzucił. Wypisał tylko skierowania na badania (nie mówiąc nawet po co i jakie) i powiedział ze mam odstawić bromergon - lek który biorę pod kontrolą endokrynolog więc mu powiedziałam że się już się z nią konsultowałam i mówi że leku tego nie można odstawić nagle, bo może spowodować poronienie. A na koniec jeszcze mnie nastraszył że źle że się rozchorowałam w ciąży bo te wirusy to mogą dużo naszkodzić... Wyszłam więc wczoraj z wizyty rozczarowana i się w domu poryczałam z tego wszystkiego. Teraz się stresuję czy z dzidzią będzie wszystko w porządku i cieszę się że od razu do niego nie poszłam bo pewnie nie miałabym nawet jeszcze tego pierwszego USG i umierałabym ze strachu czy wszystko ok. Do tego ten lekarz także mnie nie zbadał bo stwierdził że jak mam USG to nie ma takiej potrzeby, nawet nie pytał czy to moja pierwsza ciąża itd. W zasadzie jego jedyne pytanie było kiedy miałam ostatnią @....
Za tydzień jak już zrobię te badania krwi idę do innej pani doktor i mam nadzieje że ona okaże się jednak okaże się na tyle kompetentna żeby prowadzić moją ciążę
MartaK nie przejmuj się. Niestety czasem trzeba poszukać, żeby w końcu trafić do odpowiedniego specjalisty. Co do leków, ja również mam spore obawy, bo od niecałego miesiąca przyjmuję leki sterydowe, podejrzewają u mnie astmę i muszę je brać, żeby kaszel nie wywołał skurczy i poronienia. Strasznie się boję, choć lekarz pulmonolog zapewnia że są bezpieczne w ciąży... Pierwsza ciąża w porównaniu z tym co teraz przechodzę to było nic, teraz ciągły strach czy aby nic się nie stanie, czy dziecko jest zdrowe, itp. Dziś idę na wizytę, to już 12 tydzień bez jednego dnia. Co mnie tam czeka - nie wiem... Chodzę do tego samego ginekologa co z pierwszą ciążą, ogólnie jest ok, czasem ma dosyć dziwne podejście, ale zleca mi odpowiednie badania, czasem może nad wyraz, ale lepsze to niż potem mógłby coś przegapić. Nie wierzyłam, że utrzymam tą ciąże tak długo, zaszłam w ciąże w trakcie choroby - zapalenie oskrzeli i angina, przyjmowałam kupę leków, nie wiedząc że jestem w ciąży. Potem 2 miesiące utrzymywał się kaszel, gdy dowiedziałam się że jestem w ciąży, 2 razy w tyg jeździłam na osłuch płuc. Potem odwiedzałam specjalistów-alergologów i pulmonologów, po tych lekach, które przyjmuję jest znacznie lepiej, bo przynajmniej mogę jakoś funkcjonować, ale nie jest normalnie... Kaszel mam nadal ale znacznie mniejszy... Jak widać nie zawsze jest tak jakbyśmy chciały... Ale najważniejsze to mieć odpowiedniego lekarza...Mam nadzieję, że trafisz na dobrego specjalistę.
A propo usg, ja miałam usg robione w 5 tyg ciąży w obu ciążach i wiem, że napewno nie szkodzi ono dziecku. Teraz będę już 3 raz u lekarza i po raz 3 będę mieć robione usg.

No to i ja się wyżaliłam... Mam dziś ogólnie jakiegoś doła...

http://zuziulek.blogspot.com/
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 11:34   #3027
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Ja to ogólnie jakaś antylekowa jestem w ciąży. Chyba wolę się przemęczyć niż cokolwiek brać. Kto wie, może za x lat okaże się, że to i tamto było jednak szkodliwe.
ja tak samo

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 11:38   #3028
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Ale bym zjadła
A właśnie, ten szpinak do naleśników tak samo robi się jak do pierogów? Pierogi robie często ale naleśników nigdy nie robiłam ze szpinakiem.

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
Opowiem Wam historyjkę która dziś mnie rozśmieszyła do łez .Moja siostra poszła ze swoim synkiem do sklepu mięsnego.Ten rozgląda się po surowiźnie która leżała za szybą typu.nóżki świńskie,serca jakaś szynka itp.Oluś przejęty i zaaferowany patrzy to na moją siostrę to na ekspedientkę i w pewnym momencie krzyczy na cały sklep "Ratunku Policja ktoś zabił świnię"
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 11:40   #3029
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Ja dzień przed porodem robiłam tyle rzeczy, że nie wiem czy to mocniejsze przytulanie do tż pomogło czy może , herbata z liści malin, schody czy kilka innych punktów z mojej listy
heh, tez liste mialam i wszystko z niej zrobilam az dom lsnił!!!

Stary 2013-03-05, 11:45   #3030
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
całe szczęście, że jesteś w szpitalu, odpoczywaj i postaraj się nie stresować
TŻ jest z Tobą czy na szkoleniu?
maz jest w domu do niedzieli
Cytat:
Świetne wiadomości
I jaki duży dzieć
no te plamienia mnie niepokoj ale mam nadzieje ze przeszlo
Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
\Kasiu, ja w pierwszej ciazy też miałam plamienia przez nadżerkę trzymaj się!

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości