Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6 - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-05, 10:46   #2551
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko
Dot.: Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
No i slusznie w UK mozna z torbami pojsc leczac zeby w normalnych warunkacg
w Polsce prywatnie też można bankruta strzelić

czemu ja nie zostałam dentystą?!?!?!?!

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Dzień doberek
coś nie mam czasu dla Was ostatnie dni, ale to chyba dlatego ze mój TŻ miał wolne od soboty, dopiero jutro śmiga do pracy
czytam, że już wiekszość czuje kopy dzieciątek, a ja teraz w 23 t.c dopiero pierwszy raz poczułam ruchy przez brzuch (mam łożysko z przodu)
nawet widziałam jak podnosi sie moja skóra w różnych miejscach, rewelacja, aż chciałabym wiecej no ale nie bede narzekać
chyba małej nie podobało sie jak mamusia z tatusiem starali sie o dołeczki dla niej

dzisiaj tak pieknie słońce swieci, ok południa biore psa i idziey poszaleć na podwórku, uwielbiam sie z nim bawic a w taką pogode tym bardziej
o kurcze, ale fajnie.
u mnie 21 tydz, a ja dopiero jakies powolne ruchu w brzuchu czuje.
i tez mam lozysko na przedniej scianie.
takze czekam na wrazenia wieksze

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 10:49   #2552
surka
Zakorzenienie

Dot.: Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
a ja dzis nie dosyc ze wstalam wczesniej czyli przed 9 to juz zrobilam pranie, posprzatalam tak w ogole to czy kobiety w ciazy moga zawieszac pranie? bo mama mi zakazala a jestem sama wiec musze to zrobic.
Ja wieszam, dzisiaj na sznurkach na balkonie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Ja wieszam normalnie.. mam suszarkę stojącą, wiec nie muszę rąk podnosić ani się napinać
Moja teściowa jest najlepsza.. Jak wracaliśmy ostatnio od niej i mąż zapytał :'chcesz prowadzić spowrotem?', to teściowa: 'no gdzie Asia będzie prowadzić..w ciąży? daj spokój..ty jedź'

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość
Marudziłam wam ostatnio że Córcia leniwa i nie chce kopać, mało kopie... tak dzisiaj chyba się zemściła za te słowa pokopała i to równo, dodatkowo tak nisko jakby po macicy i czasem aż lekko zabolało
Zazdroszczę

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Dzień doberek
coś nie mam czasu dla Was ostatnie dni, ale to chyba dlatego ze mój TŻ miał wolne od soboty, dopiero jutro śmiga do pracy
czytam, że już wiekszość czuje kopy dzieciątek, a ja teraz w 23 t.c dopiero pierwszy raz poczułam ruchy przez brzuch (mam łożysko z przodu)
nawet widziałam jak podnosi sie moja skóra w różnych miejscach, rewelacja, aż chciałabym wiecej no ale nie bede narzekać
chyba małej nie podobało sie jak mamusia z tatusiem starali sie o dołeczki dla niej
Ja jeszcze nie czuję, czasami mi się wydaje, że jak kłądę się spać to coś bulgocze, ale sama nie wiem Łożysko przednia ściana

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
no.... nasze maluchy zaczynają być bardzo aktywne mój też wczoraj skopał matkę gdzieś tak u dołu że mnie aż zabolało
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 10:52   #2553
enlevee
Zakorzenienie

ja pierwszego kopniaka tez poczułam dosyć późno w porównaniu z niektórymi dziewczynami, bo dzień przed rozpoczęciem 20 tygodnia
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 10:54   #2554
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

surka to masz tak jak ja.
nic wyraznego i jednoznacznego jeszcze. choc raz bym dala sobie reke uciac, ze czulam trzy kopniaczki pod rzad, ale od tamtej pory cisza.

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 10:58   #2555
dzoan
Zakorzenienie

Ehh.. ja też wciąż czekam na kopniaczki.. a tu ciągle tylko plumki w środku Czuję, że jeszcze przyjdzie mi poczekać....

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 10:59   #2556
Ewusia709
Zadomowienie

Dzień dobry !!!

madalennne - gratulacje z okazji ujawnienia Synka

Trzymamy od rana za wszystkie liczne dzisiejsze wizyty.

Słońce rzeczywiście i u mnie powoduje energię, jednak jak wracam z pracy to słońce już zachodzi i wtedy znów mi się nic nie chce. Wczoraj miałam wykonać serię ćwiczeń, TŻ pojechał na siłownie, a ja zostałam na kanapie i usnęłam i tyle było z mojego ambitnego planu ćwiczeniowego. Dziś planuję wybrać się na spacer po obiedzie i oby mi się udało, bo ostatnio znów się prawie wcale nie ruszam.

Na śniadanie było przepyszne musli z mlekiem, a w pracy juz zdążyłam wciągnąć kanapkę z paszetem i sałatą i coś głodna nadal jestem, chyba sobie zrobię jeszcze owsiankę w 3 minuty

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
A widzisz jeszcze swoje stopy?
Czy tylko ja mam takie kajaki, ze jeszcze je normalnie widzę i brzuch mi nie zasłania?
Ja jeszcze widzę swoje stopy, biust mam mały więc mam pełny obraz, biust, brzuch, końcówki palców stóp Rozmiar stóp 37

Cytat:
DZINDBRY.
Wstalam, rodzinke wyszykowalam, psa odcedzilam, pranie sie pierze... jestem po kapieli z depilacja i pedicure, normalnie odpicowana na wizyte o 16.20 teraz bede sie zabierac za mielone i machewke z groszkiem na gesto.

Patrz wyzej ja bez problemu zrobilam paznokcie gdy kopytko postawilam na brzegu wanny

Ale tak jak Lilo w zalaczniku to juz sobie stopy do nosa nie dam rady zblizyc
Jak zwykle pracowita Mamuśka od rana.
Śliczne fotki Lilo Jaka z Niej mała akrobatka, super

Problemu z malowaniem paznokci jeszcze nie zauważyłam tylko muszę noge pod skosem ustawiać, tak, żeby brzuch ominąc

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Witam się w 20 tygodniu:jupi :

A dzisiaj odłamał mi się kawałek zęba drugi zaczął się psuć i plomba wypada a przed ciążą wszystkie poleczyłam.
Gratulacje za 20tc.
Sytuacji z zębem nie zazdroszczę i współczuje, musisz jak najszybciej sie wybrać do dentysty i chyba potrzebujesz zwiększonej dawki wapnia.

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
odprowadziłąm synka do szkoły dziś mają wycieczkę i objadam się tostami
a tak pozatym przytyłam tylko 3 kg od początku ciąży i to chyba brzuszek i piersi. Ważyłam 48,6 a teraz 51,7 a wy ile już przytyłyście w czwartek zacznę już 16 lub 17 tc
U mnie na koniec 5 miesiaca wyszło dokładnie 5,5kg. Nie jest najgorzej, ale szybko przybieram :/ Od początku marca już mam 1kg do przodu znowu, a dopiero 5 dni minęło.

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
I nie wiem co zrobię jeśli nie będę mogła już założyć moich ukochanych butów
Też o tym czytałam, z powodu rozluźnionych więzadeł, ale myślę, że po ciąży wróci Ci stopa do normalnego rozmiaru, ewentualnie jeśli to będzie różnica kilku mm to może uda sie zmieścic w normalne buty. Mam przynajmniej taką nadzieję

Cytat:
Napisane przez kayka11 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!Wczoraj miałam się pojawić po południu i......tak mnie rozbolał ząb, że ledwo żywa jestem jeszcze choć po apapie trochę puściło i jakoś przespałam noc.Czuję sie dziś jak bym maraton przebiegła. Dlatego nie nadrabiam tylko zbieram się szybciutko do dentysty bo kolejnego takiego dnia nie przeżyje. Trzymam kciuki za wszyskie wizytujące dzis i miłego dnia!
Współczuję, udanej wizyty i aby udało się złagodzić ten ból.

Cytat:
Do mojego Tżta jak zadzwoniła wczoraj jego mama pytając czy przyleciałam usłyszała w odpowiedzi: "Tak, wróciła.. większa niż była"

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
witam i ja z rana!

wstałam dopiero
dziś u mnie ważny dzień, bo na 15 jadę do szpitala na usg (21tydz))
pół nocy śniło mi się usg, i że to chłopiec!!! hahaa
zobaczymy
trzymamy i czekamy na wieści.
Marna ze mnie wróżbitka, ale jakoś mi się tak wydaje, ze u Ciebie mieszka Dziewczynka

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 11:02   #2557
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

no to moje pranie juz powieszone dzis na dworze ale mam dosyc wysoko zawieszony sznurek wiec przy okazji troche gimnastyki

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 11:10   #2558
Adriana07
Rozeznanie

GG do Adriana07

Ja też mam na przedniej ścianie łożysko i zaczełam czuć ruchy ok 19 tygodnia. Ale moje dziecie bardzo aktywne jest i chyba dobrze że aż tak mocno tego nie czuję bo nie raz nad ranem to rady nie daję, szczególnie jak się obrócę na prawy bok, chyba mu wtedy niewygodnie
Z tym że ja właśnie czyje takie przemieszczanie w środku i takie rozpychanie stłumione jakby a nie takie kopniaczki. Kopniaczki to może ze 2 razy takie mocniejsze czułam

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość

Też o tym czytałam, z powodu rozluźnionych więzadeł, ale myślę, że po ciąży wróci Ci stopa do normalnego rozmiaru, ewentualnie jeśli to będzie różnica kilku mm to może uda sie zmieścic w normalne buty. Mam przynajmniej taką nadzieję
Ja właśnie czytałam że to powoduje relaksyna i że stopy już po ciąży nie wracają do poprzedniego rozmiaru ale nie sadzę żeby to była jakaś duża różnica, pewnie właśnie kilka mm
Albo i nie kilka mm
O tutaj to wyczytałam http://portal.abczdrowie.pl/zmiany-w-ciele-po-ciazy

Uśmiech dziecka jest pierwszym owocem sensu ludzkiego istnienia.

Edytowane przez Adriana07
Czas edycji: 2013-03-05 o 11:15
Adriana07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 11:17   #2559
karolajn1987
Wtajemniczenie

Witam się ( może ktoś mnie tu w końcu zauważy )
Cytat:
hej
a ja dzis na poprawe humoru bylam u fryzjera no i nie wiem czy dorze zrobilam, bo mialam sciete wczesniej na boba, ale z jedna str krotsza i ta str zawsze za ucho zbieralam, a dzis poszlam na calosc i mam sciete tak jak w zalaczniku
śliczna ta fryzurka

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39586281]Elaine, ja z powodów, których się pewnie domyślacie, nie robię takich zdjęć.
Ale jak jutro na połówkowym będzie wszystko OK, to sobie cykniemy [/QUOTE]
Trzymam kciuki! z pewnością wszystko będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
A chciałam na te skarpeteczki niemowlęce zapolować
I oliwkę muszę kupić i żel do mycia
Ja się nie mogłam oprzeć i ostatnio w Rossie kupiłam te skarpetunie

Domi mnie się w nocy przed usg prenatalnym I śniło, że lekarz powiedział, że dziewuszka i wyśniłam

Oliath ale masz akrobatkę a Ciebie to podziwiam za tą enegię każdego ranka ja to zanim się ogarnę to jest 12 zawsze

a teraz UWAGA, UWAGA! napiszę kolorem, bo zaś potem połowa przeoczy a pisałam już wcześniej Pytałyście o ślub
No to jak wcześniej wspomniałam ślubujemy 16.03, ale tylko w USC, bo jakoś nigdy nie chcieliśmy kościelnego. Jakiejś super wypasionej imprezy też nie robimy, zapraszamy tylko najbliższą rodzinę ( uzbierało się 20 osób ) na obiad do hotelowej restauracji potem spotykamy się ze znajomymi.
Fryzury nie mam wybranej jeszcze chciałam rozpuszczone, trochę pofalowane, żeby wyglądało , że mam ich więcej bo ja mam 5 włosów na krzyż
i sukienka ( też już chyba ze 3 razy pokazywałam ) spamiary jedne

a teraz popijami sobie świeżutki sok z jabłek ( będę mieć wyjątkowo piękne dziecko, bo jabłka pochłaniam na potęgę )
Zaraz się zbieram do fryzjera na farbowanie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg d407.jpg (23,2 KB, 27 załadowań)
Stary 2013-03-05, 11:18   #2560
d0tkaaa
Zakorzenienie

Ale jestescie wariatki tyle napisac ))

Czesc wszystkim wpadlam sie przywitac,zobaczyc czy duzo napisalyscie i lece dalej juz rano bylam na badaniach na tsh ft4 i magnez,bo w piatek tez endo teraz lecimy z TZ umyc autko bo przez zime to.. i strach w nim jezdzic wstyd hahahaha Pozniej sprzatanko prasowanko i jak wroce to nadrobie Was dzieci moje drogie
Super pogoda mmmm słoneczkooooo...

Codziennie rano mi sie leje krew z nosa badz jak "smarkam:P" to wlasnie leci tez ale nie przejmuje sie chyba? bo to normalnie nie? tak jak kiedys mi pisalyscie

Zuza

Razem

Edytowane przez d0tkaaa
Czas edycji: 2013-03-05 o 11:20
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 11:19   #2561
Rockyyy
Zakorzenienie

Dzień dobry żabki.Witam sie słonecznie
Wiosnaaaa tuz tuż
Pojadłam,popiłam.Czekam na listonosza a pozniej ide wypuscic pieski zeby sobie pobiegały i bede przeżywac extaze wystawiając mordke do słońca
Stary 2013-03-05, 11:22   #2562
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Okazało się, że moje styczniowe zwolnienie było zwrócone z ZUSu do poprawki i kasę dostanę do 15 dopiero (

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 11:27   #2563
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Dzień dobry w południe!!! u nas wiosna na całego!!

w końcu dojechałam koło 11 do pracy, jem 2 śniadanie, przed chwilą właśnie dołączył do mnie kot nasz pracowy-podwórkowy i też wsuwa

mam też złą wiadomość, wczoraj poroniła koleżanka która jest w tym samym tygodniu ciąży co ja ona miała niestety bardzo trudną ciążę, ale miałam wieeelką nadzieję, że się uda, bo wszystko już było na dobrej drodze... jakie to jest niesprawiedliwe!!!!!!!!!
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 11:27   #2564
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
No to jak wcześniej wspomniałam ślubujemy 16.03, ale tylko w USC, bo jakoś nigdy nie chcieliśmy kościelnego. Jakiejś super wypasionej imprezy też nie robimy, zapraszamy tylko najbliższą rodzinę ( uzbierało się 20 osób ) na obiad do hotelowej restauracji potem spotykamy się ze znajomymi.
Fryzury nie mam wybranej jeszcze chciałam rozpuszczone, trochę pofalowane, żeby wyglądało , że mam ich więcej bo ja mam 5 włosów na krzyż

a teraz popijami sobie świeżutki sok z jabłek ( będę mieć wyjątkowo piękne dziecko, bo jabłka pochłaniam na potęgę )
Śliczna sukienka.. taka dziewczęca troszkę..ale trzeba się w końcu odmładzać pokręcone włoski na pewno bardzo dobrze będą wyglądały.. nawet lekko upięte..w jakiś luźny asymetryczny koczek
Już niedługo Wasz wielki dzień
Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Dzień dobry żabki.Witam sie słonecznie
Wiosnaaaa tuz tuż
Pojadłam,popiłam.Czekam na listonosza a pozniej ide wypuscic pieski zeby sobie pobiegały i bede przeżywac extaze wystawiając mordke do słońca
Uważaj, żeby Ci się przebarwienia nie porobiły na mordce.ponoć w ciąży to modne
Wybacz..to z zazdrości... siedzę w pracy, widzę, że słonko świeci, ale w okno mi nie daje.. nie ogrzewa mnie..i w ogóle nie mogę sobie pospacerować na nim.. więc jest..ale jakby go nie było.. mam nerwa

Stary 2013-03-05, 11:28   #2565
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Ogłaszam tydzień wrzucania świeżynek!

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość

Musze mojemu Twojego chłopa za wzór pokazać
Nie widać dokładnie, ale wydaje mi się że spacerówka dość wąska jest? Trzeba wziąć pod uwagę, że nasze dzieci będą w spacerówkach w zimie hulać z całym asortymentem- kombinezon, kocyki etc. Poza tym wózek ma służyć do 2-2,5 roku.

Jak ja marzę o psie, tylko tż blokującym jest

Lalka sztywna to nie zobaczysz

No właśnie ta spacerówka wąska,zgrabniutka ale jkaby tak rzeczywiscie dziecko porządnie poopatulac...Cóz poogladamy jak to w innych sprawa się prezentuje.

Mały Piesek na bloku dałby rade.Mój kłapouch odz dziecka był psem wieżowca ,mieszkał na 5 piętrze.

Lalka sztywna ale gabarytowo da rade a i wyobraźnia podziała
Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
http://tvnplayer.pl/programy-online/...002,10451.html

polecam odcinek "od-kiedy-mamy-dziecko-jestes-tylko-mamuska"
Obadam
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39589338]Pytasz o ciążę z Dawidkiem? Tak, wtedy często robiliśmy takie zdjęcia.. Nawet już pod sam koniec..

No ale myślę, że jutro zrobimy jakieś foto Bo mój brzuch jest ogromny, nie przerabiam tych legginsów, tylko wskakuję w ciążowe, ten panel mają idealny na mój brzuchol.[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Świąteczne kurczaczki i jajeczka będziemy z dzieciakami robić Na razie muszę coś na okno powiesić i drzwi Będą biedronki, pszczółki, żabki i motylki No i kwiatki oczywiście
Ale fajnie.Wesoło i wiosennie.
Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Boszzzeeee jak ja się boję jutrzejszego dnia
Czy wszystko w porządku, no i lekarz (pierwsze spotkanie z tym co miał amniopuncje robić), żeby mi jakiś komentarzy nie puszczał (bo ponoć potrafi być nieprzyjemny, choć świetny specjalista z niego).
Tak więc jutro walniemy sobie z Lokatorkiem kieliszeczek kropelków na uspokojenie. Koty będą miały radochę, bo waleriana w skladzie

Uciekam moje Drogie, później pewnie zajrzę choć na chwilę
Kciuki juz zaciśnięte,bedziemy z Tobą duchem.
Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
dzoan:[/B] a to przeoczyłam najwyraźniej...a to życie za avatarem.. cóż niedaleko mu do rzeczywistości wirtualnej... a tu od razu przypomina mi się "Sala samobójców", która moze niesamowitym arcydziełem nie była, ale mną wstrząsnęła - własnie z tego powodu, że dużo czasu spędam w sieci, a kiedyś, jeszcze w lo, gdzie zaczynała sie era internetu, za dużo tego czasu spędzałam na IRC-u ... plusem jest to że udało się po pewnym czasie znajomości przenieść do rzeczywistości i ten internet ograniczyć, ale wiem doskonale jak to wciąga i jak ten świat może fascynować. Przeraża mnie to, że młodzież dzisiaj zamiast wychodzić i się spotykać, spotyka się w sieci..i non stop przy komputerze bądź telefonie....
.
Noo to jest masakra.Albo dzieci spędzające wakacje,ferie przy komputerze
Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Witajcie Mamusie
Jutro zaczniemy z Bobo 16tc i mamy wizytę na 14:40. Troszkę się boję (zresztą jak zawsze).
I zapisałam się na USG 4D na 9.04
Pieknie.Poprosimy foty i filmik.
Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Dzień dobry, u mnie piękne słońce
Kocham wschody słońca

Na którą idziesz?
Trzymam kciuki

Ja wstałam już o 7 cała wyspana. Lubię jak TŻ ma na rano, bo chodzimy spać jak ludzie, czyli po 22. Na dziś mam zaplanowaną samotną wyprawę do miasta, czyli 30 min w jedną stronę szybkiego spacerku Ale pójdę ok 10 co by Rossmann już był czynny
>
za spacerek
Stary 2013-03-05, 11:30   #2566
dzoan
Zakorzenienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;39594627]
mam też złą wiadomość, wczoraj poroniła koleżanka która jest w tym samym tygodniu ciąży co ja ona miała niestety bardzo trudną ciążę, ale miałam wieeelką nadzieję, że się uda, bo wszystko już było na dobrej drodze... jakie to jest niesprawiedliwe!!!!!!!!! [/QUOTE] to straszne a już ponad połowa ciąży za nią i nagle........ mam nadzieję, że koleżanka szybko się pozbiera..jakoś..
A to pierwsza jej ciąża była? Ma już dzieci?

Stary 2013-03-05, 11:34   #2567
Konto usunięte

Cytat:
to straszne a już ponad połowa ciąży za nią i nagle........ mam nadzieję, że koleżanka szybko się pozbiera..jakoś..
A to pierwsza jej ciąża była? Ma już dzieci?
nie ma dzieci, i była to ciąża blizniacza gdzie jedno było martwe w brzuchu i wcześniej się udało je wydostać, a z drugim było wszystko dobrze..... ehhh masakra jakaś!!!!! ehhhh nie bede Wam pisac, ale strasznie mi jest przykro, strasznie!!!!!1
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 11:36   #2568
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość

Dzień dobry
Jest piękne słoneczko. W planach dziś pranie koców i suszenie ich na słoneczku. Wczoraj mi dwa prania wyschły. Kocham wiosnę
Własnie mi przypomniałaś ze wczoraj moj Tz poszedł na dwór zainstalowac mi sznury na pranie i...nie ma ich pewnie zapomniał,wypuścił Psa na wybieg i tak sie zajął swoim pieskowym synusiem ze mu umknęło.Zbudyniał chyba ...a na mnie mówi...
Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
Hejka,

u mnie od rana słońce, ale zimno strasznie. w nocy był przymrozek

U mnie o 6 rano było -4.
Cytat:
Napisane przez b a r b a r a Pokaż wiadomość

Ratujcie mnie przed wizyta tesciowej tym bardziej ze ma zostac do jutra ale cale szczescie ide ja jutro na wizyte to mozej jak juz wroce to jej nie bedzie.
Po wizycie idz na dobre ciacho albo cosik innego dobrego .Przecież mogły byc megaaa kolejki u lekarza
Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny! Mocno trzymam kciuki za wizyty ja dziś spróbuję zadzwonić i umówić się na 4D. Chcę mieć pamiątkę.
Wczoraj długo rozmawiałam z mężem, wyjaśniliśmy sobie wszystko. Gdzieś w ostatnim czasie zagubiliśmy potrzebę rozmowy i wyszły takie sprzeczki właśnie. Obydwoje się spłakaliśmy, ale przytulaliśmy się cały czas podczas rozmowy. Mam nadzieję, że będzie lepiej. Ech, nie mogę takich emocji chyba. Wczoraj Fi się przestraszył, bo macica się zrobiła twardsza i mniejsza... o jakieś 2 palce niżej była. Ale wzięłam no-spę, pogłaskałam go i dziś już dobrze.
Dziękuję Wam za wsparcie!

Jak nie urok to... wybierz się, wybierz, powinien USG zalecić.
ciesze sie ze juz ok.Nie ma to jak szczera rozmowa ,nawet jeśli łezki kapną
Cytat:
Witamy się porannie !

Do mojego Tżta jak zadzwoniła wczoraj jego mama pytając czy przyleciałam usłyszała w odpowiedzi: "Tak, wróciła.. większa niż była"

Cytat:
a ja dzis nie dosyc ze wstalam wczesniej czyli przed 9 to juz zrobilam pranie, posprzatalam tak w ogole to czy kobiety w ciazy moga zawieszac pranie? bo mama mi zakazala a jestem sama wiec musze to zrobic.
Grunt żeby nie wyciągac mocno rąk ku górze ......
Cytat:
no.... nasze maluchy zaczynają być bardzo aktywne mój też wczoraj skopał matkę gdzieś tak u dołu że mnie aż zabolało
A ja wczoraj miałam żebra skopane na maxa :/ a to poczatki...takiej aktynwosci...
Stary 2013-03-05, 11:42   #2569
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się

a teraz UWAGA, UWAGA! napiszę kolorem, bo zaś potem połowa przeoczy a pisałam już wcześniej Pytałyście o ślub

Przecież Cię widzę
Kiecke pamietam A na jaki kolorek się farbniesz?A jakie kwiaty do kiecuszki?
Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość

Czesc wszystkim wpadlam sie przywitac,zobaczyc czy duzo napisalyscie i lece dalej juz rano bylam na badaniach na tsh ft4 i magnez,bo w piatek tez endo teraz lecimy z TZ umyc autko bo przez zime to.. i strach w nim jezdzic wstyd hahahaha Pozniej sprzatanko prasowanko i jak wroce to nadrobie Was dzieci moje drogie

Codziennie rano mi sie leje krew z nosa badz jak "smarkam:P" to wlasnie leci tez ale nie przejmuje sie chyba? bo to normalnie nie? tak jak kiedys mi pisalyscie
Ja tez krwią smarkam.Troszke ale smarkam. Ja czekam na natchnienie do auta.Tż odniosł sukces i pozbierał w srodoku wszystkie smieci.Więc postęp widac
Cytat:
Okazało się, że moje styczniowe zwolnienie było zwrócone z ZUSu do poprawki i kasę dostanę do 15 dopiero (
O kurcze,lipa :/

mam też złą wiadomość, wczoraj poroniła koleżanka która jest w tym samym tygodniu ciąży co ja ona miała niestety bardzo trudną ciążę, ale miałam wieeelką nadzieję, że się uda, bo wszystko już było na dobrej drodze... jakie to jest niesprawiedliwe!!!!!!!!! [/QUOTE]
przykro mi
Cytat:
:

Uważaj, żeby Ci się przebarwienia nie porobiły na mordce.ponoć w ciąży to modne
Wybacz..to z zazdrości... siedzę w pracy, widzę, że słonko świeci, ale w okno mi nie daje.. nie ogrzewa mnie..i w ogóle nie mogę sobie pospacerować na nim.. więc jest..ale jakby go nie było.. mam nerwa
Ooo Ty mendko zazdrosna
Stary 2013-03-05, 11:43   #2570
ita83
Wtajemniczenie

Cytat:
witam i ja z rana!

wstałam dopiero
zobaczymy

mam nadzieję, że moja mała buba rozwija się dobrze i że wszystkie pomiary będą w normie.

na co warto zwracać uwagę na tym usg połówkowym? o co warto dopytać lekarza??
z tego co pamietam to tutaj polowkowe jest calkiem calkiem
mi sprawdzali mozg maluszka/serce/ przeplywy cale usg naprawde dlugo trwalo

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Jak się rozdzielają się kilogramy pod koniec w ciaży:
Dziecko 3300g
Łożysko 600g
Płyn owodniowy 500g
Powiększona macica 1000g
Powiększone piersi 500g
Woda tkankowa 3000g
Objętość krwi matki 1200g
Zapasy tłuszczu i białka 1900g

Taka mała ciekawostka.
wow

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Chyba zapomnialam powiedziec

DZIEN DOBRY
Stary 2013-03-05, 11:43   #2571
arrabbiata
Zadomowienie

Cytat:
Ratujcie mnie przed wizyta tesciowej tym bardziej ze ma zostac do jutra ale cale szczescie ide ja jutro na wizyte to mozej jak juz wroce to jej nie bedzie.

A wiecie, że dzisiaj dzień teściowej?

Może czeka na prezent
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 11:45   #2572
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość

Może czeka na prezent
Ja nie słyszałam...moze to plotaaa
Stary 2013-03-05, 11:48   #2573
Adriana07
Rozeznanie

GG do Adriana07

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;39594781]nie ma dzieci, i była to ciąża blizniacza gdzie jedno było martwe w brzuchu i wcześniej się udało je wydostać, a z drugim było wszystko dobrze..... ehhh masakra jakaś!!!!! ehhhh nie bede Wam pisac, ale strasznie mi jest przykro, strasznie!!!!!1[/QUOTE]
Smutne to strasznie, biedna dziewczyna. Strasznie się czyta takie rzeczy. Ale nie smutaj już bo dzidziuś też będzie smutny.Mam nadzieję że się dziewczyna jakos pozbiera chociaż pewnie łatwo nie bedzie

Stary 2013-03-05, 11:49   #2574
surka
Zakorzenienie

Cytat:

Ja cię pamiętam Sukienkę też, i z tego co kojarzę to ty ją już bardzo dawno temu wstawiałaś

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;39594627]mam też złą wiadomość, wczoraj poroniła koleżanka która jest w tym samym tygodniu ciąży co ja ona miała niestety bardzo trudną ciążę, ale miałam wieeelką nadzieję, że się uda, bo wszystko już było na dobrej drodze... jakie to jest niesprawiedliwe!!!!!!!!! [/QUOTE]

Bardzo współczuję koleżance

Ja sama dostaję dreszczy jak pomyślę o usg, które będzie w następnym tyg. Gdyb czuła maluszka myślę, że byłabym spokojniejsza
Stary 2013-03-05, 11:49   #2575
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:

Bardzo ładna sukienka. Dziewczęca i elegancka jednocześnie

mam też złą wiadomość, wczoraj poroniła koleżanka która jest w tym samym tygodniu ciąży co ja ona miała niestety bardzo trudną ciążę, ale miałam wieeelką nadzieję, że się uda, bo wszystko już było na dobrej drodze... jakie to jest niesprawiedliwe!!!!!!!!! [/QUOTE]

Przykro mi. Na każdym z etapów ciąży ciężko jest stracić dziecko, ale kiedy jest się już w połowie...Szkoda słów. Mam nadzieję, że koleżanka się pozbiera i nie podda w walce o maleństwo
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 11:51   #2576
Adriana07
Rozeznanie

GG do Adriana07

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość

Może czeka na prezent
Mam nadzieję że moja o tym nie wie

Stary 2013-03-05, 11:52   #2577
Konto usunięte

na ja też mam taką wielką nadzieje!!!! potrzeba czasu, a wszystko powoli jakoś się ułoży...

nie moge siedzieć w pracy, nie chce mi się, zaczęłabym już działać w ogródku, ale jeszcze za wczesnie...
Stary 2013-03-05, 11:55   #2578
Rockyyy
Zakorzenienie

Ide na chwilke z Pieskami pocieszyć sie do słonca
Stary 2013-03-05, 11:56   #2579
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość

też mam codziennie krew jak smarkam, to normalne teraz, wiec sie nei przejmuj

Cytat:
Witam sie z Wami i trzymam kciuki za wizyty tym bardziej ze wiele osob ma wizyte.
Lece sprzatac.

szybko zleci, zobaczysz, to tylko jeden dzień

Cytat:
Hej dziewczyny! Mocno trzymam kciuki za wizyty ja dziś spróbuję zadzwonić i umówić się na 4D. Chcę mieć pamiątkę.
Wczoraj długo rozmawiałam z mężem, wyjaśniliśmy sobie wszystko. Gdzieś w ostatnim czasie zagubiliśmy potrzebę rozmowy i wyszły takie sprzeczki właśnie. Obydwoje się spłakaliśmy, ale przytulaliśmy się cały czas podczas rozmowy. Mam nadzieję, że będzie lepiej. Ech, nie mogę takich emocji chyba. Wczoraj Fi się przestraszył, bo macica się zrobiła twardsza i mniejsza... o jakieś 2 palce niżej była. Ale wzięłam no-spę, pogłaskałam go i dziś już dobrze.
Dziękuję Wam za wsparcie!

Jak nie urok to... wybierz się, wybierz, powinien USG zalecić.
super, ze sobie z mężem porozmawialiście szczerze
Cytat:
Napisane przez kayka11 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!Wczoraj miałam się pojawić po południu i......tak mnie rozbolał ząb, że ledwo żywa jestem jeszcze choć po apapie trochę puściło i jakoś przespałam noc.Czuję sie dziś jak bym maraton przebiegła. Dlatego nie nadrabiam tylko zbieram się szybciutko do dentysty bo kolejnego takiego dnia nie przeżyje. Trzymam kciuki za wszyskie wizytujące dzis i miłego dnia!
współczuję bólu zęba
Cytat:
witam i ja z rana!

wstałam dopiero
zobaczymy

mam nadzieję, że moja mała buba rozwija się dobrze i że wszystkie pomiary będą w normie.

na co warto zwracać uwagę na tym usg połówkowym? o co warto dopytać lekarza??
trzymam kciuki za wizytę
Cytat:

Gratulujemy tygodnia
Co do zebow, przyslowie mowi "jedna ciaza - jeden zab"... u mnie sie sprawdzilo, choc dbalam o nie jak wariat. Wspolczuje, poradz sie gina odnosnie preparatow zawierajacych zwiekszona dawke wapnia/ fluoru moze?...
dzięki za radę, poradzę się, bo kiepsko to dalej widzę

Cytat:
Oliath
ja przed ciążą wyleczyłam wszystkie zęby wiedziałam, że musze to zrobić. także mam tylko wielką nadzieję, że jakoś te 9 miesięcy przetrwam bez niespodzianek.

ale niedługo wybiorę się na wizytę kontrolną do dentysty, aby sprawdzić jak te zęby się trzymają po 21 tygodniach ciąży.
a że dentyste mam tu za darmo teraz, będę korzystać z czego się da haha
jak też tak zrobiłam, a jednak nie obeszło się bez niespodzianek
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;39594627]Dzień dobry w południe!!! u nas wiosna na całego!!

w końcu dojechałam koło 11 do pracy, jem 2 śniadanie, przed chwilą właśnie dołączył do mnie kot nasz pracowy-podwórkowy i też wsuwa

o jejku, straszne, przykro mi z powodu koleżanki, niesamowita strata, nawet nie wyobrażam sobie co ona może czuć

przyszłam z rynku, uzupełniłam braki w jedzeniu i idę dalej idę do lidla zobaczyć bo wczoraj były bluzki w paski z długim rękawem, może jeszcze są. Jakiś większy rozmiar wezmę i akurat na wiosnę będzie

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 11:56   #2580
surka
Zakorzenienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;39594781]nie ma dzieci, i była to ciąża blizniacza gdzie jedno było martwe w brzuchu i wcześniej się udało je wydostać, a z drugim było wszystko dobrze..... ehhh masakra jakaś!!!!! ehhhh nie bede Wam pisac, ale strasznie mi jest przykro, strasznie!!!!!1[/QUOTE]

Pamiętam jak wspominałaś, o tym martwym maluszku
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości