Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :) - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-05, 11:55   #4711
e_vel
Wtajemniczenie

Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)

Hej Mamuśki
nie mam czasu wogóle tutaj zaglądać za co przepraszam

Dziewczynki absorbujące są bardzo a jeszcze bierzemy się za remont kuchni od A do Z więc same rozumiecie Narazie mamy tylko zakupy (jeszcze nie wszystkie) za sobą a ja juz mam dość... to co będzie przy rąbaniu płytek i szpachlowaniu

Przesyłamy buziaki

U nas dziś pięknie więc byłyśmy na spacerku tylko strasznie zimny wiatr.
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 11:59   #4712
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
No to może to to.
Kurdę, ale to macierzyństwo stresujące, co rusz jakieś schizy. Nie śpi - może chora , śpi - może za długo? chora?

Lol!
Właśnie teraz mi śpi i śpi, a powinna jeść i znowu zaczynam się martwić.

Hmm, odciągnęłam właśnie z jednej piersi 80ml w 5 minut (potem strumyczek osłabł i przestałam) - chyba nieźle, co?Zbieram te porcje po ok. 140ml, mam nadzieję, że tyle Małej starczy za posiłek..Mam nadzieję, że nie rozkręcę sobie mega laktacji, jeśli dorzucę jakby jedno więcej karmienie dziennie.
Bardzo ładnie Ja się nauczyłam i też idzie, TŻ jak sie cieszy jak ściągamy, że tyle mleka w cyckach
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Szaja, karmilam w studio paznokci ale milo bardzo, pracuje tam kobitka, ktora roczna core karmi dalej, powiedziala, ze mam sie nie krepowac, zaslonila roletka okno, zeby z zewnatrz nie bylo nic widac, baaaardzo to mile byloPietraszko oczywiscie juz podrywac zaczal, skubaniec maly
Zeby nie bylo, ze dziecko mecze - ja robilam paznokcie a siostra z wozkiem latala po parku, potem po mnie przyszli i maly sie rozplakal wiec dalam cyca

Szajus, dasz znac jaka chuste wybralas??? Do jakiego wieku dziecko sie chustuje??? Jakos mam wieksze zaufanie do chust niz nosidelek.....

Kurcze, dalej mnie boli przy wejsciu i wyjsciu..... Moze mnie za mocno kurka zszyli?! Ma ktoras tak po porodzie sn? Bo mnie to stresuje mocno
A blizna po nacieciu ciagnie, ciagnie..... Zwlaszcza po jakis ciezszych cwiczeniach, bieganiu, ale wlasnie tak bardziej jakby w srodku, jakby miesnie...

Piterek uspany, maz uspany to i ja ide spac
No mnie ewidentnie zszyli ciasno
Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Wszyscy do lekarza. Ja też jutro pójdę. Mały w ciągu dwóch dób w szpitalu spadł 360 g a że mam problemy z karmieniem i dokarmiam mm chciałam skontrolować wagę i miałam iść dopiero w czwartek (tydzień po wyjściu ze szpitala) ale że pojawił się katarek (mały bardzo chrapie jak pije z cycka) to pójdziemy chyba jutro.

Ile taki maluszek w ciągu tygodnia powinien przybrać.
od 100 do 250g.
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Hej ! My po sniadanku mala w bujaczku czuwa piekna pogoda, niestety przez to slonce widze jakie mam brudne okna! Masakra jakas

Pojdziemy sobie potem na spacerek znow

Tez jestem padnieta jakos dzis to budzenie sie dalo mi sie we znaki... Ale powiem wam ze wynagradza mi to Hania jak wstajemy ok 3 na karmienie i przewijanie odbijam ja czasem potem ukladam znow do snu a ona sie do mnie smieje! To mimo ze ledwo na oczy widze od razu chce sie zyc.

Ostanio tez spalam i slysze przed twarza ze ona sie obudzila i cos tam gada juz. Otwieram oczy ona wpatrzona we mnie i taki usmiech do mnie w stylu mama nareszcie sie obudzilas

Wisienko, piekna Pola

Wiem ze bylo to juz milion razy ale napiszcie mi prosze jakie dokumenty trzeba do becikowego??????
Hehe my też jeszcze nie złożyliśmy... a kasa się skończyła
Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
Witam sie

Bylismy wczoraj na tej kontroli u pediatry i maly wazy rowne 5kg a w czwartek bedzie mial 6 tyg, takze jak na swoje 2750g przy porodzie przytyl bardzo duzo...

a dzis od rana co przysnie to sie budzi juz nie mam sil.. mam nadzieje ze teraz usnal na dluzej bo musze jakis obiadek zrobic.
super przybrał
Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny,
dawno mnie nie było a teraz jestem tylko na chwilę. Wczoraj dopiero wyszliśmy z Kubelkiem ze szpitala, Mały był gotowy do wyjścia już w sobotę ale u mnie macica nie chciała się obkuczać i musieliśmy poczekać. Nie wiem, kiedy Was nadrobię bo Mały płacze niemiłosiernie i w ogóle strasznie niespokojnie śpi, cały czas sprawdzam, czy z nim wszystko ok.
Mam straszne problemy z laktacją, nie wiem, jak to będzie póki co odciągam laktatorem i dokarniam mm.
Nie nadrabiaj tylko odpoczywaj

Wrrr o co chodzi Małej, że czasem głodna jak nie wiem, dzioba robi a cyca nie chce odpycha się, głowę wygina do tyłu I muszę mieć wtedy odciągnięte swoje w butelce...
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 12:01   #4713
aska27adopcje
Zadomowienie

http://www.natibaby.pl/cypr-maxi-duplikat-2.html
http://www.natibaby.pl/chusta-tkana-...uplikat-1.html

mi te 2 podobaja sie i wez tu wybierz wezme z nati ... Szajka w koncu skoro ty sie decydyjesz na taka to ja Ci ufam i biore tez

wydac 220 na tuli na 2 miesiace noszenia to troche bexz sensu rzeczywiscie
Stary 2013-03-05, 12:08   #4714
LadyWhisper
Zakorzenienie

Dziewczyny, czyli jak, jak dzidz osiagnie te 7-8kg to trzeba wymienic chuste? Na silniejsza? Kurcze, jezeli tak to chyba kupie od razu wieksza. Pietraszko rosnie jak na drozdzach a w sumie potrzebowalabym bardziej na koniec wiosny/lato taka chuste.... czym one sie roznia? Sa dluzsze? Silniejsze?

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 12:12   #4715
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Lady, elastyczna jest dla mniejszych dzieci - bo jak pisałam, potem dziecko za bardzo sprężynuje, ten ciężar czuć i jest nosić średnio. Tkana jest od urodzenia do ok. 20kg. Długości te same w obrębie tej samej firmy, średnio M ma 4,6m. Pamiętać trzeba, że wełniane chusty zawsze nieco się zbiegają po praniach! Dlatego ja chcę bawełnę, no i to całoroczne jest.

Aśka, nati ma naprawdę dobre noty mnie też się podoba ten manhattan, co pokazujesz, ale ciemny
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 12:12   #4716
LadyWhisper
Zakorzenienie

Dzisiaj szczepienie maly chyba czuje ze cos wisi w powietrzu, w nocy co 1-1,5godz wstawal, przed chwila dopiero udalo mi sie go uspokoic, bo histerie mial maluszek az sie boje go odlozyc z rak bo nie chce, zeby plakusial znowuuu....

Stary 2013-03-05, 12:15   #4717
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Hej ! My po sniadanku mala w bujaczku czuwa piekna pogoda, niestety przez to slonce widze jakie mam brudne okna! Masakra jakas

Pojdziemy sobie potem na spacerek znow
Też to właśnie u siebie zauważyłam :P Ale jeszcze zapowiadają mały śnieg, więc szkoda pracy na mycie

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
Witam sie

Bylismy wczoraj na tej kontroli u pediatry i maly wazy rowne 5kg a w czwartek bedzie mial 6 tyg, takze jak na swoje 2750g przy porodzie przytyl bardzo duzo...

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Moja mała na 4 miesiące prawie i przesypia od 22-6, więc tak jak mówisz nie ma reguły.
Super Ci śpi

Cytat:
cześć dziewczyny,
dawno mnie nie było a teraz jestem tylko na chwilę. Wczoraj dopiero wyszliśmy z Kubelkiem ze szpitala, Mały był gotowy do wyjścia już w sobotę ale u mnie macica nie chciała się obkuczać i musieliśmy poczekać. Nie wiem, kiedy Was nadrobię bo Mały płacze niemiłosiernie i w ogóle strasznie niespokojnie śpi, cały czas sprawdzam, czy z nim wszystko ok.
Mam straszne problemy z laktacją, nie wiem, jak to będzie póki co odciągam laktatorem i dokarniam mm.
Nie martw się, moja pierwszy dzień i noc strasznie płakała, rozmawiałam z położną i powiedziała, że to taki proces adaptacyjny. Także nie martw się. Na pewno Jej przejdzie. A dlaczego odciągasz, a nie karmisz piersią? Niech Maleństwo wyrabia odruch ssania..
Ja mam za sobą kolejne karmienie z łzami w oczach, a właściwie z gwiazdkami przed oczami...

Dziewczyny a mogę jeść kaszę manną na mleku albo pomidory?
Jak na razie jem tylko kanapki z ciemnym chlebem i szynką oraz gotowane mięso z marchewką i ziemniakami. Wczoraj pozwoliłam sobie na banana Ale dzięki temu widzę,że Niunia nie ma problemów z brzuszkiem. Co prawda pręży się czasem, ale zaraz idą bączki i coś więcej i jest lepiej. Tyle że chciałabym jeść też coś innego
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 12:16   #4718
pstryczek84
Zakorzenienie

Hej mamusie!

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Pstryniu, mała ma chrypke nadal ;/ ale dzis dzwonilam i nie bylo juz numerków, jutro z rana musze mame wyslac, ale juz jest lepiej. Ale i tak sie z nią przejde bo nie wiem czy wychodzic z nia na spacery czy nie. Niech ją osłucha
i jak tam, bylas?

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Zaczynam dzisiaj kurację olejkiem rycynowym na rzęsach - podobno szybko od tego rosną i się zagęszczają, oby oby... Bo moje aktualne są beznadziejne.
aktualnie? moje caly czas sa beznadziejne nie dosc ze dlugoscia nie grzesza to jeszcze w gratisie cienkie i niezbyt ciemne
jak tak polecacie to moze i ja sie skusze
a czym go zmywac? i w ogole jak dlugo/czesto go stosowac?

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Wczoraj skończyłam 6 tygodni
ale jestem ładna

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
bijkora, ale fajna!

bokeh, moje tez niedzielne - ale dopiero 2 tyg skonczyl
A podobno niedzielne dzieci to leniwce, haha
a propo dni tygodnia, dopiero sobie uswiadomilam ze moj synus urodzil sie tak jak mama - w piatek juz mi nikt nie wmowi ze to nie moje

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
A ktoras z Was dokarmia na wlasna reke??
Waham sie bo wazylam ja wlasnie i wazy 3900 a jak wyszla ze szpitala to bylo 3100, a miely prawie 4 tygodnie, to slabo ???
wg mnie jest ok. ja bym nie zaczynala na twoim miejscu

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
O matko, ale czas leci... a ja wczoraj patrzę na Małą, myślę, że aleeee urosła już i że miała takie malutkie rączki, nóżki, taka była...krucha. I, że to już nie powróci...
Ale z drugiej strony z każdym dniem będzie większa, mądrzejsza bardziej ze mną związana.., jakoś to sobie tłumaczyć muszę..:P

Czy Twój mały jest wolny czy zarezerwowany już dla jakiejś panny?
.
ponoć jedna na niego juz czatuje

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
na opakowaniu jest napisane, żeby zużyć do godziny po przygotowaniu, więc troszkę może posiedzieć w tej butelce
o widzisz... ale to kazde czy tylko to jedno konkretne?

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 12:18   #4719
LadyWhisper
Zakorzenienie

Czyli - bawelniania tkana te nati co pokazujecie to wlasnie do 20kg? Kolor dakar.....
chyba sie przez was skusze normalnie juz nie moge sie doczekac jak meza w tym zobacze

Stary 2013-03-05, 12:25   #4720
aska27adopcje
Zadomowienie

kurde cale zycie cierpie z powodu wzrostu ... zawsze marzylam o spodniach itp ... a teraz nawet w chustach mam lipe, bo na allegro super promocja na 2 chusty w cenie 1 ... ale rozmiar M, wiec chyba na moje 180 cm bedzie za mala

http://allegro.pl/natibaby-chusta-m-...060695455.html
Stary 2013-03-05, 12:43   #4721
Konto usunięte

Asia, pytanie, jakiej budowy jesteś. Dzisiaj na chusty-info forum czytałam, że wysoka ale szczupła osoba też nosi M.

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Ale ja bym nie z kółkową brała, a z elastyczną - kółkowa wymaga pewnej wprawy, osobiście ciągle bym się bała że mi się to rozplącze a tak to na czas najgorszego brudzenia się dziecka (ulewanie!) to masz dodatkowo tę elastyczną: http://allegro.pl/natibaby-chusta-m-...060640905.html no i od biedy na czas prania tkanej elastyczną masz i dla cięższego dziecka, ot w razie W.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 12:50   #4722
aska27adopcje
Zadomowienie

jestes niezastapiona ...
Stary 2013-03-05, 12:51   #4723
Konto usunięte

No co ty ja sama w szoku jestem, bo tak wiele info zapamiętuję mimochodem, że uwierzyć nie mogę. Jednak wypczęty mózg lepiej pracuje
Stary 2013-03-05, 12:54   #4724
mala_19kw
Zakorzenienie

Hej

Nancy-witaj długo was trzymali. Mi się szyjka nie chciała schować po porodzie ale nie zatrzymali mnie z tego powodu w szpitalu.

Piękna pogoda zaraz ruszamy na spacerek

Trzymam kciuki za dzisiejsze szczepienia. Oby przebiegły bezboleśnie
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 12:57   #4725
Konto usunięte

Asia, o długości do wzrostu masz tu:

http://www.chusty.info/forum/showthr...rozmiar-chusty

i

http://www.chusty.info/forum/showthr...ta-na-początek
Stary 2013-03-05, 13:08   #4726
aska27adopcje
Zadomowienie

Ide na spacer z mala, walcze z nia od godziny bo wisi przy cycu, szarpanie, odbijanie, tudno troche pojadla .... Idziemy do sklepu po czape, rekawiczki i szaliczek bo nie ma i zakladam jej grube skarpetki na rece :P

Dziewczyny mam do was pytanie, jak nauczyc ja smoka, ma 6 tyg a ni cholera nie chce, pluje nimi na odleglosc, mam 5 roznych nuk, awent, tommy tippe, canpol i jeszcze jakis 1 i zaden jej nie pasuje ...
Stary 2013-03-05, 13:10   #4727
hope01
Zakorzenienie

Hej dziołszki

Dzięki za gratki

Dzieciaczki kochane

A mój synek bardzoo rozgadany leży i opowiada, gramoli tymi rąsiami ia gu, gle

ja kupiłam chustę Almele, na razie. Bo stwierdziłam, że najpierw chcę sprawdzić, czy Daduś się da chustować, jeśli bd ok, to wtedy szarpniemy się na Nati

Edytowane przez hope01
Czas edycji: 2013-03-05 o 13:17
hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 13:12   #4728
badziabadzia
Zakorzenienie

Dziewczyny kupujace pieluchy w biedronce, ile placicie za dady premium 2 za 72 szt? Bo wyslalam dzis meza do biedry i zaplacil 58 zl.. strasznie duzo wg mnie!
Stary 2013-03-05, 13:18   #4729
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Ide na spacer z mala, walcze z nia od godziny bo wisi przy cycu, szarpanie, odbijanie, tudno troche pojadla .... Idziemy do sklepu po czape, rekawiczki i szaliczek bo nie ma i zakladam jej grube skarpetki na rece :P

Dziewczyny mam do was pytanie, jak nauczyc ja smoka, ma 6 tyg a ni cholera nie chce, pluje nimi na odleglosc, mam 5 roznych nuk, awent, tommy tippe, canpol i jeszcze jakis 1 i zaden jej nie pasuje ...
mojemu avent nie pasił dopiero nuk anatomiczny, silikonowy

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Dziewczyny kupujace pieluchy w biedronce, ile placicie za dady premium 2 za 72 szt? Bo wyslalam dzis meza do biedry i zaplacil 58 zl.. strasznie duzo wg mnie!
każde 28,99
hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 13:19   #4730
Konto usunięte

Badzia, nierealne by tyle kosztowały dady, każde opakowanie (prócz 1) kosztuje 29zł. Może jakiś 2pak wziął?

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Ale właśnie 2x 29 da 58, może 2 paczki wziął? Ty mu powiedziałąś że ma być rozmiar 2 a on zapamiętał 2 opakowania
Stary 2013-03-05, 13:21   #4731
badziabadzia
Zakorzenienie

Wzial jedna paczke i na dodatek paragon zgubil.. pewnie mu dwie nabili
Stary 2013-03-05, 13:26   #4732
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Ostanio tez spalam i slysze przed twarza ze ona sie obudzila i cos tam gada juz. Otwieram oczy ona wpatrzona we mnie i taki usmiech do mnie w stylu mama nareszcie sie obudzilas
Hania tez spi z Wami?

Cytat:
cześć dziewczyny,
Witaaamy

Na pewno bedzie dobrze!! Pracuj nad pokarmem, przystawiaj - w koncu to wszystko dla dzidziusia!

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Dziewczyny a mogę jeść kaszę manną na mleku albo pomidory?
Jak na razie jem tylko kanapki z ciemnym chlebem i szynką oraz gotowane mięso z marchewką i ziemniakami. Wczoraj pozwoliłam sobie na banana Ale dzięki temu widzę,że Niunia nie ma problemów z brzuszkiem. Co prawda pręży się czasem, ale zaraz idą bączki i coś więcej i jest lepiej. Tyle że chciałabym jeść też coś innego
Ja wlasciwie jem niemalze wszystko.
Oczywiscie bez przypraw (tylko ziola, sol, pieprz).

Pomidora jeszcze nie probowalam, ale inne warzywa (np. rzodkiewka, brokuly, seler, marchewka, gotowana kapusta, papryka, fasolka szparagowa, buraki) jak najbardziej.

Uff, wrocilismy z pierwszego samodzielnego spaceru Faajnie bylo Malutki zasypia juz jak go ubieram, do tej pory spi w wozku, oczywiscie rozebrany
Mialam lekki problem ze schodami (musze zniesc wozek z jakichs 9 schodkow ), ale jakims cudem udalo mi sie to zrobic bez rozbierania go na czynniki pierwsze.

A rano bylam w lumpie i kupilam przecudne koszule dla Kubulka
Co prawda na 6-9 miesiecy, ale przystojniak bedzie z niego pierwsza klasa

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-03-05 o 13:42
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 13:44   #4733
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Szajka, Debrah mam jeszcze pytanie odnośnie tego śpiworka? Moja Niunia urodziła się "z długością"58cm, jakiej długości mam jej kupić ten śpiworek bez nóżek? Bo rozmiarówka jest tak dziwna, że wolę na centymetry kupować
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 13:50   #4734
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
Moja Mala wczoraj po braku snu przez cały dzień, spała od 22 do 1, wtedy na śpiocha dostała cyca, później znowu o 3 na śpiocha cyc, nawet oka nie otworzyła

Dziewczyny czym smarujecie buzię dzieciaczków tak na co dzień?nie jak wychodzicie na dwór, bo wtedy to wiadomo, ale tak po domu?

czy w ogóle czymś?
ja kremem oilatum smaruje.
Cytat:

Deli, wow, co za spioch!! Jak Wy to robicie?
A bo ja wiem?
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39593067]
Cytat:

Różnie. Agatka butlowa miała ponad 2 lata i jeszcze chciała jeść. Dorka robi sobie przerwy w jedzeniu długie, dzisiaj jak zjadła o 20:30, tak obudziła się o 4.
no to ladnie pospala

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Hej mamusie!

i jak tam, bylas?

tak, wszystko wporzadku, dzidzia ma lekko czerwone gardziołko, ale to zapewne od płaczu.

ale jestem glodna aj aj

bylam z mala 2 h na spacerku ach jak milo

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 14:22   #4735
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Hania tez spi z Wami?

Witaaamy

Na pewno bedzie dobrze!! Pracuj nad pokarmem, przystawiaj - w koncu to wszystko dla dzidziusia!

Ja wlasciwie jem niemalze wszystko.
Oczywiscie bez przypraw (tylko ziola, sol, pieprz).

Pomidora jeszcze nie probowalam, ale inne warzywa (np. rzodkiewka, brokuly, seler, marchewka, gotowana kapusta, papryka, fasolka szparagowa, buraki) jak najbardziej.

Uff, wrocilismy z pierwszego samodzielnego spaceru Faajnie bylo Malutki zasypia juz jak go ubieram, do tej pory spi w wozku, oczywiscie rozebrany
Mialam lekki problem ze schodami (musze zniesc wozek z jakichs 9 schodkow ), ale jakims cudem udalo mi sie to zrobic bez rozbierania go na czynniki pierwsze.

A rano bylam w lumpie i kupilam przecudne koszule dla Kubulka
Co prawda na 6-9 miesiecy, ale przystojniak bedzie z niego pierwsza klasa
Tak nasza hania śpi z nami

Ja mam chuste Nati na razie wiązałam ją sobie na próbe a Hanie bede nosić jak mała będzie pewniej trzymać główke myśle że już niedługo

I wzięłam Mke na 173 wzrostu budowe mam taka normalną :P i jeszcze mi zostaje materiału

Też byłyśmy na spacerku, cudne słońce tylko wiaterek chłodnawy
Stary 2013-03-05, 14:30   #4736
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:

Nie martw się, moja pierwszy dzień i noc strasznie płakała, rozmawiałam z położną i powiedziała, że to taki proces adaptacyjny. Także nie martw się. Na pewno Jej przejdzie. A dlaczego odciągasz, a nie karmisz piersią? Niech Maleństwo wyrabia odruch ssania..
Ja mam za sobą kolejne karmienie z łzami w oczach, a właściwie z gwiazdkami przed oczami...
no właśnie, w szpitalu w pierwszej dobie było spoko, Mały przystawiany non stop, leżeliśmy tak sobie i było super, w drugiej dobie płakał już nieziemsko mimo mojego dostawiania, w ogóle trzy dni z położnymi go dostawiałam , a On płakał i płakał, okazało się, że w ogóle nie mam pokarmu , jak któraś położna nacisnęła to albo nic nie leciało albo 1 kropla się pojawiała, rozmawiałam z Panią którą nazywają doradczyni laktacyjna chociaż według mnie tytuł trochę na wyrost, powiedziała, że najprawdopodobniej nie będę mieć w ogóle pokarmu i nakazała dokarmiać sztucznie. Jak zaczęłam dokarmiać to Kubuś jak posmakował smoczka z mleczkiem tak teraz nie chce już patrzeć na moje cycki. A wczoraj jak wróciliśmy do domu to doznałam szoku, cyce zrobiły mi się ogrooooomne i twarde i gorące to pewnie ten nawał, próbuję odciągać laktatorem, trochę leci i to co wyleci to daję Małemu bo On z cycka nie chce wcale jeść. Dziś albo jutro przychodzi położna może ona coś wymyśli, bo chciałabym karmić jednak piersią a nie uskuteczniać takie akcje...
A Ty fewcia czemu łzy w oczach?
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 14:47   #4737
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

hej
My po spacerku, razem z teściową bo zadzwoniła rano, że przyjdzie i pójdzie z nami na spacer, to co miałam zrobić
a najlepsze jak wychodzi dziś to mówi, jutro jak będziesz szła to zadzwoń to przyjadę ....ehhh
Normalnie się zmęczyłam tym spacerkiem -tyle się świeżego powietrza nawdychałam w końcu a nie ciągle w tych 4 ścianach
Wczoraj przyszedł nam leżaczek bujaczek i Zuzi się podoba
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 14:54   #4738
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie, w szpitalu w pierwszej dobie było spoko, Mały przystawiany non stop, leżeliśmy tak sobie i było super, w drugiej dobie płakał już nieziemsko mimo mojego dostawiania, w ogóle trzy dni z położnymi go dostawiałam , a On płakał i płakał, okazało się, że w ogóle nie mam pokarmu , jak któraś położna nacisnęła to albo nic nie leciało albo 1 kropla się pojawiała, rozmawiałam z Panią którą nazywają doradczyni laktacyjna chociaż według mnie tytuł trochę na wyrost, powiedziała, że najprawdopodobniej nie będę mieć w ogóle pokarmu i nakazała dokarmiać sztucznie. Jak zaczęłam dokarmiać to Kubuś jak posmakował smoczka z mleczkiem tak teraz nie chce już patrzeć na moje cycki. A wczoraj jak wróciliśmy do domu to doznałam szoku, cyce zrobiły mi się ogrooooomne i twarde i gorące to pewnie ten nawał, próbuję odciągać laktatorem, trochę leci i to co wyleci to daję Małemu bo On z cycka nie chce wcale jeść. Dziś albo jutro przychodzi położna może ona coś wymyśli, bo chciałabym karmić jednak piersią a nie uskuteczniać takie akcje...
A Ty fewcia czemu łzy w oczach?

Oby ta położna byla ogarnieta. Bo moja jak przyszla, to wiecej chyba od niej wiedziałam. Jedynie co mi powiedziala to jak przystawiać mała bo niby zle (kazala przystawić do np lewej piersi ,glowe trzymać prawą ręką a cyca lewą- jakie to niewygodne) Karmie po swojemu.

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
hej
My po spacerku, razem z teściową bo zadzwoniła rano, że przyjdzie i pójdzie z nami na spacer, to co miałam zrobić
a najlepsze jak wychodzi dziś to mówi, jutro jak będziesz szła to zadzwoń to przyjadę ....ehhh
Normalnie się zmęczyłam tym spacerkiem -tyle się świeżego powietrza nawdychałam w końcu a nie ciągle w tych 4 ścianach
Wczoraj przyszedł nam leżaczek bujaczek i Zuzi się podoba
dokladnie ile mozna siedziec w chałupie;p dziwie sie ze mnie nogi nie bolą, kiedy ja gdzies chodziłam na piechote tyle czasu.

Moja teraz kima, a ja nas pakuje, jedziemy na nocke do tesciowej bo ja do szkoly. Serce mnie juz boli na samą myśl że bedzie musiala miec podane mm. Chyba posiedze zaraz z laktatorem, moze cos UDOJE
a wieczorem jade oglądać wozek roan marita

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 14:58   #4739
BlackSanctum
Zakorzenienie

Hej dziewczynki. Byliśmy dzisiaj z małą na długim spacerku, bo piękna pogoda, no i na kontroli u lekarza - w 5 dni przybrała 310g, czyli waży teraz 3670. Ale i tak to jest wciąż mała niedowaga... Lekarz powiedział, że zazwyczaj się nie zgadza z mm, ale tym razem jest inaczej i bardzo dobrą podjęłam decyzję, dokarmiając małą mm, bo faktycznie coś nie tak z moim mlekiem i jego ilością, skoro przez 3 tygodnie przybrała tak malutko... No ale, jesteśmy już na dobrej drodze do poprawnej wagi - na następnej wizycie ma być przynajmniej 4kg, a będzie ona za 3 tygodnie (wtedy będziemy szczepić), więc na pewno przekroczymy tę wagę.

Pstryczku, moje też są ogólnie beznadziejne, także wiem, co czujesz... W każdym razie - mi się w nocy wchłonął w rzęsy i skórę, tak więc rano nie musiałam go niczym zmywać, ale wydaje mi się, że zwykły żel do mycia buzi się sprawdzi czy też nawet płyn do demakijażu - choć tu polecam delikatne stosowanie, żeby nie podrażnić rzęs i nie zniwelować efektu, jaki przez noc dał olejek. A co do stosowania, to potrzeba nieco czasu, by zauważyć efekty - przynajmniej kilka tygodni, u każdego inaczej, no i możesz stosować bez ograniczeń - nawet przez okrągły rok. A buteleczka olejku kosztuje do 5zł. Także myślę, że warto spróbować.

Badzia,
tak jak mówisz, musieli mu nabić 2 paczki, mój wczoraj kupował i zapłacił tyle, co zawsze, czyli 29zł (niecałe).
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 15:00   #4740
nancykenator
Zakorzenienie

Deli położną mam ze szpitala gdzie rodziłam więc liczę na to, że mi pomoże... ale mnie cycki bolą, idę walczyć z laktatorem
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości