|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
Hej Mamuśki
![]() nie mam czasu wogóle tutaj zaglądać za co przepraszam ![]() Dziewczynki absorbujące są bardzo a jeszcze bierzemy się za remont kuchni od A do Z więc same rozumiecie Przesyłamy buziaki U nas dziś pięknie więc byłyśmy na spacerku tylko strasznie zimny wiatr. |
|
|
|
#4712 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja się nauczyłam i też idzie, TŻ jak sie cieszy jak ściągamy, że tyle mleka w cyckach![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
super przybrał![]() Cytat:
![]() Wrrr o co chodzi Małej, że czasem głodna jak nie wiem, dzioba robi a cyca nie chce odpycha się, głowę wygina do tyłu I muszę mieć wtedy odciągnięte swoje w butelce...
|
||||||
|
|
|
#4713 |
|
Zadomowienie
|
http://www.natibaby.pl/cypr-maxi-duplikat-2.html
http://www.natibaby.pl/chusta-tkana-...uplikat-1.html mi te 2 podobaja sie i wez tu wybierz ![]() ![]() ![]() wydac 220 na tuli na 2 miesiace noszenia to troche bexz sensu rzeczywiscie
|
|
#4714 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czyli jak, jak dzidz osiagnie te 7-8kg to trzeba wymienic chuste? Na silniejsza? Kurcze, jezeli tak to chyba kupie od razu wieksza. Pietraszko rosnie jak na drozdzach a w sumie potrzebowalabym bardziej na koniec wiosny/lato taka chuste.... czym one sie roznia? Sa dluzsze? Silniejsze?
|
#4715 |
|
Konto usunięte
|
Lady, elastyczna jest dla mniejszych dzieci - bo jak pisałam, potem dziecko za bardzo sprężynuje, ten ciężar czuć i jest nosić średnio. Tkana jest od urodzenia do ok. 20kg. Długości te same w obrębie tej samej firmy, średnio M ma 4,6m. Pamiętać trzeba, że wełniane chusty zawsze nieco się zbiegają po praniach! Dlatego ja chcę bawełnę, no i to całoroczne jest.
Aśka, nati ma naprawdę dobre noty
|
|
|
|
#4716 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj szczepienie
az sie boje go odlozyc z rak bo nie chce, zeby plakusial znowuuu....
|
#4717 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam za sobą kolejne karmienie z łzami w oczach, a właściwie z gwiazdkami przed oczami... Dziewczyny a mogę jeść kaszę manną na mleku albo pomidory? Jak na razie jem tylko kanapki z ciemnym chlebem i szynką oraz gotowane mięso z marchewką i ziemniakami. Wczoraj pozwoliłam sobie na banana Ale dzięki temu widzę,że Niunia nie ma problemów z brzuszkiem. Co prawda pręży się czasem, ale zaraz idą bączki i coś więcej i jest lepiej. Tyle że chciałabym jeść też coś innego
|
||||
|
|
|
#4718 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej mamusie!
Cytat:
Cytat:
nie dosc ze dlugoscia nie grzesza to jeszcze w gratisie cienkie i niezbyt ciemne ![]() jak tak polecacie to moze i ja sie skusze a czym go zmywac? i w ogole jak dlugo/czesto go stosowac? ale jestem ładna Cytat:
juz mi nikt nie wmowi ze to nie moje Cytat:
Cytat:
![]() o widzisz... ale to kazde czy tylko to jedno konkretne? |
|||||
|
|
|
#4719 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli - bawelniania tkana
te nati co pokazujecie to wlasnie do 20kg? Kolor dakar..... chyba sie przez was skusze normalnie juz nie moge sie doczekac jak meza w tym zobacze
|
#4720 |
|
Zadomowienie
|
kurde cale zycie cierpie z powodu wzrostu ... zawsze marzylam o spodniach itp ... a teraz nawet w chustach mam lipe, bo na allegro super promocja na 2 chusty w cenie 1 ... ale rozmiar M, wiec chyba na moje 180 cm bedzie za mala
![]() http://allegro.pl/natibaby-chusta-m-...060695455.html
|
|
#4721 |
|
Konto usunięte
|
Asia, pytanie, jakiej budowy jesteś. Dzisiaj na chusty-info forum czytałam, że wysoka ale szczupła osoba też nosi M.
---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Ale ja bym nie z kółkową brała, a z elastyczną - kółkowa wymaga pewnej wprawy, osobiście ciągle bym się bała że mi się to rozplącze |
|
|
|
#4722 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#4723 |
|
Konto usunięte
|
No co ty
ja sama w szoku jestem, bo tak wiele info zapamiętuję mimochodem, że uwierzyć nie mogę. Jednak wypczęty mózg lepiej pracuje
|
|
|
|
#4724 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Nancy-witaj długo was trzymali. Mi się szyjka nie chciała schować po porodzie ale nie zatrzymali mnie z tego powodu w szpitalu.Piękna pogoda zaraz ruszamy na spacerek Trzymam kciuki za dzisiejsze szczepienia. Oby przebiegły bezboleśnie
|
#4725 |
|
Konto usunięte
|
Asia, o długości do wzrostu masz tu:
http://www.chusty.info/forum/showthr...rozmiar-chusty i http://www.chusty.info/forum/showthr...ta-na-początek |
|
|
|
#4726 |
|
Zadomowienie
|
Ide na spacer z mala, walcze z nia od godziny bo wisi przy cycu, szarpanie, odbijanie, tudno troche pojadla .... Idziemy do sklepu po czape, rekawiczki i szaliczek bo nie ma i zakladam jej grube skarpetki na rece :P
Dziewczyny mam do was pytanie, jak nauczyc ja smoka, ma 6 tyg a ni cholera nie chce, pluje nimi na odleglosc, mam 5 roznych nuk, awent, tommy tippe, canpol i jeszcze jakis 1 i zaden jej nie pasuje ...
|
|
#4727 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziołszki
![]() Dzięki za gratki ![]() Dzieciaczki kochane A mój synek bardzoo rozgadany leży i opowiada, gramoli tymi rąsiami ia gu, gle ![]() ja kupiłam chustę Almele, na razie. Bo stwierdziłam, że najpierw chcę sprawdzić, czy Daduś się da chustować, jeśli bd ok, to wtedy szarpniemy się na Nati Edytowane przez hope01 Czas edycji: 2013-03-05 o 13:17 |
|
|
|
#4728 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny kupujace pieluchy w biedronce, ile placicie za dady premium 2 za 72 szt? Bo wyslalam dzis meza do biedry i zaplacil 58 zl.. strasznie duzo wg mnie!
|
|
|
|
#4729 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dopiero nuk anatomiczny, silikonowy ![]() ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4730 |
|
Konto usunięte
|
Badzia, nierealne by tyle kosztowały dady, każde opakowanie (prócz 1) kosztuje 29zł. Może jakiś 2pak wziął?
---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Ale właśnie 2x 29 da 58, może 2 paczki wziął? Ty mu powiedziałąś że ma być rozmiar 2 a on zapamiętał 2 opakowania
|
|
|
|
#4731 |
|
Zakorzenienie
|
Wzial jedna paczke i na dodatek paragon zgubil.. pewnie mu dwie nabili
|
|
|
|
#4732 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na pewno bedzie dobrze!! Pracuj nad pokarmem, przystawiaj - w koncu to wszystko dla dzidziusia! Cytat:
Oczywiscie bez przypraw (tylko ziola, sol, pieprz). Pomidora jeszcze nie probowalam, ale inne warzywa (np. rzodkiewka, brokuly, seler, marchewka, gotowana kapusta, papryka, fasolka szparagowa, buraki) jak najbardziej. Uff, wrocilismy z pierwszego samodzielnego spaceru Faajnie bylo Malutki zasypia juz jak go ubieram, do tej pory spi w wozku, oczywiscie rozebrany ![]() Mialam lekki problem ze schodami (musze zniesc wozek z jakichs 9 schodkow ), ale jakims cudem udalo mi sie to zrobic bez rozbierania go na czynniki pierwsze.A rano bylam w lumpie i kupilam przecudne koszule dla Kubulka Co prawda na 6-9 miesiecy, ale przystojniak bedzie z niego pierwsza klasa
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-03-05 o 13:42 |
|||
|
|
|
#4733 |
|
Zakorzenienie
|
Szajka, Debrah mam jeszcze pytanie odnośnie tego śpiworka? Moja Niunia urodziła się "z długością"58cm, jakiej długości mam jej kupić ten śpiworek bez nóżek? Bo rozmiarówka jest tak dziwna, że wolę na centymetry kupować
|
|
|
|
#4734 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A bo ja wiem? ![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39593067] Cytat:
![]() tak, wszystko wporzadku, dzidzia ma lekko czerwone gardziołko, ale to zapewne od płaczu. ale jestem glodna aj aj bylam z mala 2 h na spacerku ach jak milo
|
|
|
#4735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam chuste Nati na razie wiązałam ją sobie na próbe a Hanie bede nosić jak mała będzie pewniej trzymać główke myśle że już niedługo ![]() I wzięłam Mke na 173 wzrostu budowe mam taka normalną :P i jeszcze mi zostaje materiału ![]() Też byłyśmy na spacerku, cudne słońce tylko wiaterek chłodnawy
|
|
#4736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, jak któraś położna nacisnęła to albo nic nie leciało albo 1 kropla się pojawiała, rozmawiałam z Panią którą nazywają doradczyni laktacyjna chociaż według mnie tytuł trochę na wyrost, powiedziała, że najprawdopodobniej nie będę mieć w ogóle pokarmu i nakazała dokarmiać sztucznie. Jak zaczęłam dokarmiać to Kubuś jak posmakował smoczka z mleczkiem tak teraz nie chce już patrzeć na moje cycki. A wczoraj jak wróciliśmy do domu to doznałam szoku, cyce zrobiły mi się ogrooooomne i twarde i gorące to pewnie ten nawał, próbuję odciągać laktatorem, trochę leci i to co wyleci to daję Małemu bo On z cycka nie chce wcale jeść. Dziś albo jutro przychodzi położna może ona coś wymyśli, bo chciałabym karmić jednak piersią a nie uskuteczniać takie akcje...A Ty fewcia czemu łzy w oczach? |
|
|
|
|
#4737 |
|
Zakorzenienie
|
hej
My po spacerku, razem z teściową bo zadzwoniła rano, że przyjdzie i pójdzie z nami na spacer, to co miałam zrobić a najlepsze jak wychodzi dziś to mówi, jutro jak będziesz szła to zadzwoń to przyjadę ....ehhh Normalnie się zmęczyłam tym spacerkiem -tyle się świeżego powietrza nawdychałam w końcu a nie ciągle w tych 4 ścianach Wczoraj przyszedł nam leżaczek bujaczek i Zuzi się podoba |
|
|
|
#4738 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby ta położna byla ogarnieta. Bo moja jak przyszla, to wiecej chyba od niej wiedziałam. Jedynie co mi powiedziala to jak przystawiać mała bo niby zle (kazala przystawić do np lewej piersi ,glowe trzymać prawą ręką a cyca lewą- jakie to niewygodne) Karmie po swojemu. Cytat:
![]() Moja teraz kima, a ja nas pakuje, jedziemy na nocke do tesciowej bo ja do szkoly. Serce mnie juz boli na samą myśl że bedzie musiala miec podane mm. Chyba posiedze zaraz z laktatorem, moze cos UDOJE a wieczorem jade oglądać wozek roan marita
|
|
|
#4739 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki.
Byliśmy dzisiaj z małą na długim spacerku, bo piękna pogoda, no i na kontroli u lekarza - w 5 dni przybrała 310g, czyli waży teraz 3670. Lekarz powiedział, że zazwyczaj się nie zgadza z mm, ale tym razem jest inaczej i bardzo dobrą podjęłam decyzję, dokarmiając małą mm, bo faktycznie coś nie tak z moim mlekiem i jego ilością, skoro przez 3 tygodnie przybrała tak malutko... No ale, jesteśmy już na dobrej drodze do poprawnej wagi - na następnej wizycie ma być przynajmniej 4kg, a będzie ona za 3 tygodnie (wtedy będziemy szczepić), więc na pewno przekroczymy tę wagę. ![]() Pstryczku, moje też są ogólnie beznadziejne, także wiem, co czujesz... W każdym razie - mi się w nocy wchłonął w rzęsy i skórę, tak więc rano nie musiałam go niczym zmywać, ale wydaje mi się, że zwykły żel do mycia buzi się sprawdzi czy też nawet płyn do demakijażu - choć tu polecam delikatne stosowanie, żeby nie podrażnić rzęs i nie zniwelować efektu, jaki przez noc dał olejek. A co do stosowania, to potrzeba nieco czasu, by zauważyć efekty - przynajmniej kilka tygodni, u każdego inaczej, no i możesz stosować bez ograniczeń - nawet przez okrągły rok. A buteleczka olejku kosztuje do 5zł. Także myślę, że warto spróbować. Badzia, tak jak mówisz, musieli mu nabić 2 paczki, mój wczoraj kupował i zapłacił tyle, co zawsze, czyli 29zł (niecałe). |
|
|
|
#4740 |
|
Zakorzenienie
|
Deli położną mam ze szpitala gdzie rodziłam więc liczę na to, że mi pomoże... ale mnie cycki bolą, idę walczyć z laktatorem
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:06.

, śpi - może za długo? 
Ja się nauczyłam i też idzie, TŻ jak sie cieszy jak ściągamy, że tyle mleka w cyckach

nie dosc ze dlugoscia nie grzesza to jeszcze w gratisie cienkie i niezbyt ciemne