|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
Dziewczyny, ja na szybko z dwoma pytaniami.
1. Mamy karmiące mieszanie albo tylko mm - jak dopajacie swoje dzieci? Tzn. jak często w ciągu dnia, przed czy po podaniu butli? I w jakim odstępie czasowym od/do jej podania? 2. Młoda spała na brzuszku przez 1,5 h. Może tak długo? Nic się je nie stanie od tego? |
|
|
|
#4742 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hello girls
Dzięki za słowa otuchy Jest światełko w tunelu. Koniec kryzysu, Mała przytyła troszeczkę i wiadomość dnia: jutro wychodzimy ze szpitala ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Zazdraszczam. Moja jak śpi, to nic ją nie ruszy. Delikatnie poliże sutka i tyle...Jedynie butle może wciągnąć przez sen. Co do kremów, to ja do buźki używam nivea baby do ciała i twarzy, albo od czasu do czasu emolium - emulsja do twarzy. Cytat:
![]() Cytat:
No i przestroga dotycząca smoczka. Moja Marta właśnie przez smoka trafiła do szpitala Po karmieniu zawsze dostała smoczka i wszystko było OK. Później się okazało, że przez to że miała smoczka, nie sygnalizowała że jest głodna i traciła na wadze :-( Teraz już ją wyczułam i już wiem kiedy chce jeść.No i jeszcze jedno pytanko. Czy któraś z Was ma też takiego śpiocha jak mój? W ciągu dnia i często w nocy muszę ją wybudzać na karmienie. Na palcach jednej ręki mogę policzyć sytuacje, w których nie musiałam jej budzić. W nocy bez mojego wybudzania może przespać nawet 6-7 godz
|
||||
|
|
|
#4743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nancy, walcz!! Widze, ze Ci zalezy. Moj Kubus tez na poczatku nie potrafil zalapac- byly nerwy, wrzaski, ale ja bylam cierpliwa, przystawialam go bardzo czesto. Raz sie udalo, raz nie. Jak widzialam, ze jest histeria to konczylo sie na mm, ale mimo wszystko nastepnym razem znow probowalam! W koncu zalapal. Zycze Tobie tego samego
|
|
|
|
|
#4744 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4745 | |
|
Zakorzenienie
|
nancykenator to nie fajnie;/ Ale jaka z niej laktacyjna pomoc jak kazała dokarmiać??
Miejmy nadzieję, że położna pomoże. Pij dużo wody,tak mi polecili w szpitalu,na laktację. Ja ze łzami bo mam rany na piersiach. Tyle że nie wiem jak Mała przybiera na wadze, bo jeszcze nie było położnej. Ma być jutro lub w czwartek. Więc zobaczymy. Cytat:
---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Źle zacytowałam ![]() Delicjanka Właśnie mi też tak położna laktacyjna poradziła. I mnie się sprawdza. Ale jak przyjdzie do mnie "zwykła" położna to zapytam jak karmić np. na leżąco albo jeszcze w innych pozycjach. Bo do tej zawsze trzeba prosto usiąść. W ogóle ta laktacyjna położna mówiła, że najważniejsze przy kp jest wygodne ułożenie matki i dziecka. Bo jak dzidzia czuje napięcie, to nie będzie chciała jeść jak należy. Black zazdroszczę spacerku Tak się dotleniłyście, że będziecie obie spać jak zabite ![]() Moja Niunia ma dzisiaj strasznie spierzchnięte usta. Takie twarde. Jak Jej mogę pomóc??
|
|
|
|
|
#4746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja tam i tak po swojemu. Czasem moja mala mi lezy na brzuchu swoim brzuchem i chwyta cyca, jak to smiesznie wyglada haha a jak jest najedzona, to bawi sie sutkiem, obraca go we wszystkie strony patrzy na mnie i sie smieeje haha
|
|
|
#4747 |
|
Zakorzenienie
|
Powiedzieć Wam coś w tajemnicy?
Jestem leniem patentowanym -przestałam prasować. Poza tym co muszę bo mi źle wygląda. Wstydddd. |
|
|
|
#4748 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39593633]To ładnie urósł
![]() A ja dalej chusty oglądam i się zdecydować nie mogę Ale jeszcze taką osłonkę wezmę: http://allegro.pl/pentelka-oslonka-d...056324488.htmlno, osłonkę zamówiłam [/QUOTE]Ale superowa ![]() Cytat:
Cytat:
JCytat:
![]() Michaś spał dziś tyle ile był na spacerku Dopiero teraz mężowi udał się go uśpić. Ciekawe czy tylko drzemka czy sen dłuższy będzie.
|
|||
|
|
|
#4749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za to nie umiem karmić na leząco, jakoś nie wiem jak się ułożyć. |
|
|
|
|
#4750 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
i jakos wszyscy zyja i maja sie dobrze ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39588036] Nie, my wybrańcy jesteśmy i mamy karty chipowe, wielkości karty bankomatowej, na tym dane są zapisane.:[/QUOTE] aaaaaaaaaaaaaaa to takie buty ![]() ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Cytat:
Cytat:
a jak wyciagam glutko to nawet sie smieje ![]() ten rogal gigant czy dzidzia malutka? ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Cytat:
piekna córcia!!!!
|
|||||||
|
|
|
#4751 |
|
Zadomowienie
|
Pstryczku to jest ta moja fasola ciazowa motherhood ... cala ciaze na niej spalam i teraz tez na niej spie i karmie i sluzy jako ochrona malej, jak lezy sama na kanapie
![]() Mala nie jest juz taka mala 4,5 kilo baby i 60 cm edit ![]() ![]() ![]() MOj TZ tez ja sobie upodobal
Edytowane przez aska27adopcje Czas edycji: 2013-03-05 o 18:07 |
|
|
|
#4752 |
|
Zakorzenienie
|
Aśka: ale fajnie razem wyglądają
|
|
|
|
#4753 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- nie ona jest do picia tylko dzieci po niej maja rewolucje zoladkowe maja. Ola nie chciała jesc. |
||
|
|
|
#4754 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4755 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie te spadki wagi wynikały właśnie z sennosci syna,która mogła być spowodowana moim znieczuleniem po cc,jego zoltaczka fizjologiczna lub jego charakterkie spiocha,tez nie wybudzany mógł spać długie godziny,teraz pozwalam mu na jedna dłuższa drzemie w nocy w ciagu dnia wybudzam co max 3 godziny. |
|
|
|
|
#4756 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane
buuuu my po szczepionce za 6 tygodni kolejna dawka, abuuuu.....---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- aha no i mamy skierowanie do poradni rehabilitacyjnej, zauważyliśmy jakiś czas temu, że główkę na prawo głównie trzyma, grzechotanie przekładanie na lewą stronę nie pomagało, no i się okazało że faktycznie, jak na lewą stronę p.doktor go położyła to chwila i znowu był na prawej i tak w kółko, więc wysłała nas na rehabilitacje.... Ale poza tym jest wsio oki, Mały już klocek megaaaa 5200g waży równiutko 8tyg po porodzie, klusek mały, doktor powiedziała, że muszę mieć bardzo dobry pokarm i się bardzo zdziwiła, że tak lubi leżeć/spać na brzuśku, ale że to dobrze![]() ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Debrah, ja nie prasowałam od porodu ani razu, mały tak ulewa, że jakbym miała prasować to bym na okrągło tylko prała i prasowała ![]() Moja siostra dzisiaj wypowiedziała się nt. chustowania, że to źle, niedobrze, że kilka dzieci się udusiło i że skoro mam nosidło to mam nie kupować chusty, bla bla bla, wielka znawczyni się znalazła :/
|
#4757 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja manne na mleku jem, a pomidorow jeszcze nie wprowadzalam
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4758 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, dziewczyny, czy to mozliwe, ze moj maluch boi sie obcych?
Tzn chodzi o to, ze jak ktos nowy przychodzi do nas to maly zaraz sie budzi, nie chce zasnac, caly czas siedzialby na cycu albo po prostu na rekach. Zupelnie inne dziecko. Jak jestesmy sami albo z TZ to wlasciwie caly czas spokojnie spi, budzi sie tylko na jedzonko. A dzis byla u nas pierwszy raz moja kolezanka - 3h nie spal, caly czas domagal sie uwagi, byl niespokojny. Uspokajal sie na rekach. Jak wyszla to pociumkal chwile cyca i zasnal. To samo w niedziele, gdy bylismy u tesciow - pisalam Wam, ze caaaaly dzien wisial na cycu. Wrocilismy do domu i calkiem inne dziecko... |
|
|
|
#4759 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej
kolejny spacerek dzisiaj zaliczony, ale krócej, bo wiatr paskudny; rano wstaję, patrzę przez okno, a tu niedaleko naszego trawnika 7 sarenek wyskubuje sąsiadowi siano przygotowane dla koni (stadnine mam niedaleko) jak mój pies je zobaczył to się działo![]() już od 1,5 godziny noszę małego w chuście, bo jakiś marudny dzień ma dzisiaj i tylko na rękach by chciał; trochę płakał na początku, ale chyba mu się spodobało, bo zasnął ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
no to mam tańszą używkę, ale kolor byle jaki![]() nie wiem czy każde, ja mam Bebilon Cytat:
|
|
#4760 | |
|
Rozeznanie
|
Witam się
Cytat:
bo zastanawiam się czy jej nie zareklamować, a używam jej od 7 miesiąca ciąży wiec nie aż tak długo...Kurcze dziewczyny byłam zdecydowana na nosidło ergonomiczne Marsupi, bo najbardziej zbliżone do pozycji w chuście, ale te chusty co pokazujecie są cudowne Aniołku super że w końcu do domku
Edytowane przez YellowSheep Czas edycji: 2013-03-05 o 20:58 |
|
|
|
|
#4761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4762 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
To tak jak ja ale zwyczajnie Dorka tak ulewa, że czasem coś ma 5 minut na sobie nie mówiąc o tym, że do zarzygania tetrówek nie będę prasowała Przeprasuję zawsze jakieś wyjściowe rzeczy, gdy prasuję bluzeczki Agatki.Cytat:
![]() Przecież jak masz dziecko w chuście to kontrolujesz je... Ja wiem, że w USA jakieś takie przypadki były, ale umówmy się: tam jest dużo głupich ludzi. No bo co to za inteligencja, gdy trzeba pisać na szybie ostrzeżenia, że to ze szkła i może się stłuc? ![]() Cytat:
Możliwe, słyszy obce głosy na przykład. Cytat:
![]() Kangurek czy kieszonka, na przykład. |
|||||
|
|
|
#4763 |
|
Zakorzenienie
|
Szajus, takie jeszcze pytanko dot chustowania - ja mam 163cm, maz 187 wzrostu, da sie to ogarnac rozmiarowo, czy trzeba by dwie chusty kupic, zeby maz tez mogl nosic?
I dzieki za kciuki mam nadzije, ze rehabilitacja pomoze......A Maluszek jak wstal to histeria straszna, gorzej niz w gabinecie nawet cyc nie dzialal uspokajajaco.... dalismy mu w koncu czopka i mimo, ze dalej niespokojny, to chociaznie placze.....
|
#4764 |
|
Zakorzenienie
|
A to taka ciekawostka
![]() Ja i Ola |
|
|
|
#4765 |
|
Konto usunięte
|
Lady, a mąż szczupły? jak szczupły to powinien dać radę, bo to ogólnie gabaryty też się rozpatrue, nie tylko wzrost
Nina, o proszę wygodnie wam?---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Aaaaa jaka ta piękna http://www.mamazen.pl/chusta-nati-prowansja.html |
|
|
|
#4766 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39607793]Lady, a mąż szczupły? jak szczupły to powinien dać radę, bo to ogólnie gabaryty też się rozpatrue, nie tylko wzrost
Nina, o proszę wygodnie wam?[/QUOTE]Oj tak, Ola po 10 minutach zasypia Dziś jeszcze kliknęłam otulaczek z linku od Ciebie i na spacerki będziemy chodzić.Fajne nosidełko bo jest wiązane i mogę dobrze dociągnąć do siebie małą. |
|
|
|
#4767 |
|
Zakorzenienie
|
ellmi my też się dzisiaj w tej pozycji chustowaliśmy
spał poza tym miałaś nagadać na TŻta proszę,jak się komuś nudzi, co mi szef przysłał... ![]() Zdziwiony lekarz pyta żonę pacjenta: - Naprawdę nie zorientowała się pani, że mąż miał zawał? - Nie. Zaskoczyło mnie jedynie, że przeszło po 20 latach małżeństwa mąż wyszeptał: "Jadzia, moje serce..." Chłopak do dziewczyny: - Pokazać ci sztuczkę? - OK, ale wychowywać sam będziesz!? WCHODZI FACET DO BARU Z PISTOLETEM W RĘCE I MOWI: - KTÓRY SPAŁ Z MOJĄ ŻONĄ? JEDEN FACET WSTAJE I MÓWI: - NIE MASZ CHŁOPIE TYLU NABOI. Coś taka wkurzona? - Mężowi na urodziny kołowrotek kupiłam do wędki. - No to chyba dobrze? Twój stary co weekend z kolegami przecież na ryby jeździ. Nie spodobał mu się? - Gorzej. Zapytał co to jest. Młoda, śliczna, blond sekretarka w pierwszym dniu pracy stoi nad niszczarką dokumentów z lekko niepewną miną. Oczarowany kolega z pracy postanawia wybawić dziewczynę z opresji. - Mogę ci w czymś pomóc? - Pokaż mi jak to działa... Chłopak bierze z jej rąk dokumenty i wkłada do niszczarki. - Bardzo ci dziękuje! A którędy wychodzą kopie? Rozmawiają dwie przyjaciółki: - Słuchaj, czy patrzysz swojemu mężowi w oczy podczas stosunku? - Hmm... Raz spojrzałam... Stał w drzwiach. Mówię do swojej żony myszko moja rybko moja ptaszku mój.. - A ona co? - A ona uszy postawi, oczy wytrzeszczy i dziobem kłapie!!! Zima, stok. Na stoku narciarz w pełnym ekwipunku, gogle, kask, fajny kostium. Jedzie... nagle na muldzie podskakuje, obraca go, wlatuje w drzewo.... Wstaje... kijki zgniecione, narty połamane, strój roztargany, gogle rozbite, cala twarz we krwi, kilka zębów brakuje... Otrzepuje się, patrzy do góry i mówi: KU*WA I TAK LEPIEJ NIŻ JEST W PRACY Siedzi Facet na kiblu i stęka..stęka co raz mocniej.. O kur*a....kur*aa maac...ja pier*olee.... Przechodzi zona kolo kibla i wyłącza światło! Facet: ,,O KUR*AAA...JAAA PIER*DOLE....KUR*A MAAAC!! Zona zapala światło..otwiera drzwi...i pyta : Co tak stękasz?? Ja pier*ole, myślałem ze mi oczy pękły! Spotyka się dwóch znajomych . Jeden jest z nich po rozwodzie a drugi jest parę dni po ślubie z byłą żoną znajomego. Ten pierwszy chcąc po zgrywać się z tego drugiego mówi: - Jak tam się sprawuje PRZECHODZONY towar ???- z lekkim uśmiechem na twarzy.. Drugi, bez namysłu odpowiada podśmiewającemu się koledze: - Wiesz, pierwsze 8 centymetrów, to jako tako, ale później jest jak nówka sztuka. i to: http://www.youtube.com/watch?v=KbUN30GlHaY
|
|
|
|
#4768 |
|
Rozeznanie
|
Ewa Ch...
|
|
|
|
#4769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz na szczęście nadrabia i dzisiaj wieczorem miała ok. 3800 ![]() U niej też to raczej było spowodowane sennością, niedojadaniem z piersi i tym głupim smoczkiem, przez którego Mała nie płakała, że jest głodna
|
|
|
|
|
#4770 | |
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39606289]
W chustach, i elastycznej i tkanej, możesz robić wiązania od pierwszych chwil dziecka ![]() Kangurek czy kieszonka, na przykład.[/QUOTE] Cytat:
już nie mogę się doczekać czasem się zastanawiam co ja bym zrobiła bez forum hihiślicznie |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:05.

Jest światełko w tunelu. Koniec kryzysu, Mała przytyła troszeczkę i wiadomość dnia: jutro wychodzimy ze szpitala 

Zazdraszczam. Moja jak śpi, to nic ją nie ruszy. Delikatnie poliże sutka i tyle...
bo Mały płacze niemiłosiernie
Po karmieniu zawsze dostała smoczka i wszystko było OK. Później się okazało, że przez to że miała smoczka, nie sygnalizowała że jest głodna i traciła na wadze :-( Teraz już ją wyczułam i już wiem kiedy chce jeść.

piekna córcia!!!!

nie mówiąc o tym, że do zarzygania tetrówek nie będę prasowała