|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 |
|
2 | 4,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 2,00% |
| Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
25 | 50,00% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
8 | 16,00% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 |
|
5 | 10,00% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
6 | 12,00% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Cytat:
2razy bylam totalnie zszokowana.. raz-koszula w kratę, droga. jeden rekaw wszysty ok-tak że paski od kraty sie zeszy.. drugi nie i nie bylo plynnego przejscia tylko krata sie ucinala albo bluzkijeden szew idzie rowno po boku,drugi konczy sie na wysokosci pepka..zaczynajac sie od pachy.. na szczescie nie droga ale "markowa" i bylam zła ![]() i takich pier dol jest masa.. eh.. |
|
|
|
|
#392 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Cytat:
żałuję, że ja nie wzięłam ubezpieczenia grupowego w robocie, chociaż nie wiem na jakich by to było warunkach... Mój Mały też dzisiaj się nieźle kręci i wypina ![]() jak zrobi to mocniej to boli![]() w przypadku ciuchów ( i nie tylko) - dużo płaci się za markę... i niekoniecznie te rzeczy są dobrej jakości,- ale reguły nie ma. Edytowane przez Veronic Czas edycji: 2013-03-05 o 22:13 |
|
|
|
|
#393 |
|
Zakorzenienie
|
wrocila, wtedy chyba w wannie siedzialam, bo mnie podroz wykonczyla. daaawno nie mialam tyle godzin butow na stopach
![]() jakie kochane babeczki! dobra nadrobilam czas na kolacje
|
|
|
|
#394 |
|
Raczkowanie
|
mój mąż, jakbym nie byla głodna, powiedziałby, że się popsułam
|
|
|
|
#395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedynie w sieciówce masz opcję, że oddasz do reklamacji i bez problemu przyjmą...
|
|
|
|
|
#396 |
|
Zakorzenienie
|
też moglabym to o sobie powiedzieć..
![]() to nieprawdpodobne..:rolleye s: |
|
|
|
#397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciuszki cudowne |
|
|
|
|
#398 | |
|
Raczkowanie
|
ależ piękny, elegancki sweterek
---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#399 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie mam ani jednego rampersa dla bejbika... myślicie, że są one niezbędne? |
|
|
|
|
#400 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() Ciuszki z allegro
|
|
#401 |
|
Zakorzenienie
|
my mamy w pracy z generali, doplacam 35 zl miesiecznie za rozszerzony pakiet i po porodzie 1400 dostane
|
|
#402 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez jeszcze nie w temacie
dlatego mam zamiar poczytac. i akurat opinie rodzicow autystow do mnie przemawiaja, bo oni na pewno szukaja rozwiazania zagadki dlaczego ich dziecko zachorowalo.
|
|
|
|
#403 |
|
Zakorzenienie
|
spadam
wyjde po tż.. pewnie bedzie zbyt zmeczony na rozmowe
|
|
|
|
#404 |
|
Wtajemniczenie
|
chyba czas się myć i spać
![]() dobranoc Mamusie |
|
|
|
#405 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zeby nie dalo sie rowiesnikom, mialo swoje zdanie, zlewalo krytyke. moj tz jest mistrzem, wiec bedzie mala edukowal i wyrobi jej luzacki charakterek ogolnie jak sobie dziecko "da" to pozniej jest problem, niezaleznie czy cyce duze, male, czy nos, czy dziwne spodnie albo brak komorki. musimy nauczyc dzieci, zeby jednak troche umialy "szczekac" bedzie im latwiej w zyciu.
|
||
|
|
|
#406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przy ludziach nieee.. raczej ripostowałam docinki niż pokazywałam,że zabolały... |
|
|
|
|
#407 |
|
Zakorzenienie
|
musisz jesc! ja rano platki z mlekiem, pozniej mialam ze soba kanapke, salatke warzywna, druga owocowa hehe. w drodze powrotnej zjedlismy obiad, shake w macu...wpadlam do domu i juz w wannie pilam jogurt :P pozniej kiwi, jablko hmm. teraz czas na kolacje.
nie dalabym rady z jednym paczkiem! nadstaw tylek pies Ci zjadl obiad, to musisz wymyslic cos innego...dla Zu!
|
|
|
|
#408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ile zapłaciłaś ![]() a historia z SR a gdzie Ty chcesz sama wychodzić o tej porze?
|
|
|
|
|
#409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a sama jadłam kanapki na śniadanie, później kapuśniak, 7days rogala maślanego z jogurtem i kolację... do tego 2 szklanki soku marchwiowego... mało. Idę po jabłko
|
|
|
|
|
#410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
piekne ciuszki! takie wakacyjne i zywe kolory a historia o tatusiu niedowiarku - niesamowita! znajoma tez mi mowila, zebym jak najwiecej mowila do brzuszka i sluchala fajnych piosenek. ona nie do konca wierzyla, a po porodzie maly usmiechal sie na dzwiek tych wlasnie piosenek...i naprawde poznawal glos rodzicow
|
|
|
|
|
#411 |
|
Zakorzenienie
|
u nas dzisiaj na SR mówiono o uśmierzaniu bólu porodowego o znieczuleniach, o gazie rozweselającym itp.
W naszym szpitalu znieczulenie zewnątrzoponowe jest za darmo, wykonuje się je gdy rozwarcie wynosi ok 4cm Gin opowiadał różne historie.. i mówił o babeczce, która strasznie panikowała, na każdej wizycie pytała o znieczulenie i czy na pewno będzie mogła z niego skorzystać.. jak już zaczęła się akcja porodowa, pytają ją o znieczulenie, a ona, że na razie nie.. że jeszcze wytrzyma.. no i zaczęła błagać o znieczulenie jak już rozwarcie miała 8cm, a wtedy już jej nie podali i za 15minut dziecko było na świecie
|
|
|
|
#412 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() Za 3 rampersy 9,90, a za sweterek aż 10zł , ale nie mogłam mu się oprzeć
|
|
#413 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też uważam, że dziecko poznaje dźwięki, nie wszystkie ale głos rodziców na bank, najczęściej go słyszy w końcu
![]() lecę do wyrka, dobranoc |
|
|
|
#414 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Diabli, dobrze że wizyta pozytywna, ciąża czasem się przydaje w takich sytuacjach
super, że rokowania dobre, ale i tak trzymam mocno kciuki i nie puszczam w oczekiwaniu na wyniki ![]() Cytat:
duża Kluska już ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#415 |
|
Zakorzenienie
|
aaa i jeszcze nie zdałam Wam relacji z wizyty położnej, przyszła ok 11.30 czyli wstrzeliła się w widełki które podała
![]() standardowo- zmierzyła mi ciśnienie, temperaturę i posłuchaliśmy serduszka Wiktorka ![]() dzisiaj przyniosła lalkę i ćwiczyłyśmy na niej przewijanie pieluszki, przystawianie do piersi, pozycję do odbijania po jedzeniu, chwyty wykorzystywane przy kąpieli itp. mówiła, że jest za noszeniem dzziecka jak najwięcej.. że babcie,mamy, ciotki będą gadały żeby nie przyzwyczajać, ale ona ma swoją inną teorię.. że przez 9 miesięcy ciągle kołyszemy dzieciątko w brzuszku, a później ono leży w łóżeczku czy w wózku i dziwimy się że płacze ![]() Ogólnie niektóre teorie ma dziwne.. tak jak z tym Oillatum, według niej to najlepszy specyfik do kąpieli.. i już ! ostatnio próbowałam wtrącić swoje zdanie, ale teraz już nawet nie podejmuję dyskusji. |
|
|
|
#416 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za zakupy!Cytat:
za zakupy!Co do laktatora, to ja na razie nie kupuję. Poczekam z tym do porodu. A butelki jak najbardziej- przydadzą się chociażby później do pojenia Malucha. Cytat:
Trzymam - oby TŻ zrozumiał co i jak...Cytat:
dla szyjki!Cytat:
Z papierów ważny jest nr polisy (albo dane zakładu pracy, wtedy sobie sami znajdą), Twoje dane, wypis ze szpitala, nr konta bankowego. ![]() Diabli- cieszę się ogromnie, że Twoja wizyta była bezproblemowa. Jeszcze tego by brakowało, żebyś się tam dodatkowo stresowała... Super, że mimo całej sytuacji, masz do tego zdrowe podejście (tak wynika z Twoich postów). A czwartkowe kciuki masz zapewnione! W sumie już od teraz! ![]() ---- Idę kochane podsuszyć głowę i szykuję się do spania. Niech ten dzień się kończy, oby jutro było lepiej... Oby ta wizyta u fryzjera była ukojeniem, a nie kolejnym wkur.wem ![]() Kubulek mi się rozszalał w brzuszku
|
|
#417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a sweterek jest cudny, lubię takie |
|
|
|
|
#418 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy z Bezpiecznego Malucha i szybko chciałam nadrobić, żeby zobaczyć jak Diabli, ale też Happy i Can po wizytach
![]() Zaraz Wam napiszę, jakie mam przemyślenia po warsztatach ale najpierw szybkie nadrabianie. Motylek! Przepiękny sensorek ![]() Cytat:
![]() Paulina za łóżeczkoTZa zabierz do kilku sklepów, niech sobie porówna wózki i wyda opinię wtedy ![]() I fajnie, że Ci się z płaszczykiem udało... Ja też coś potrzebuję, a nie chcę dużo kasy wydawać na rzecz, którą będę nosić miesiąc-dwa maksymalnie... Cytat:
![]() Cieszę się bardzo, że tak dobrze się Tobą zajęli i nie musisz długo czekac na wyniki. I, że wiesz dokładnie jakie kroki, masz kompetentnych lekarzy, którzy nawet jeśli nie sa w stanie odpowiedziec jednoznacznie na Twoje pytania to chca szybko odrobić pracę domową i udzielić Ci rzetelnych informacji Myślę, że ich podejście to już połowa sukcesu i przynajmniej częściowa gwarancja Twojego spokoju.Kciuki zaciskam jeszcze mocniej! Cytat:
teraz są praktycznie niewidoczne. W lecie się zabarwiają lekko mimo ciągłego smarowania 50spf. Ciężko znaleźć naprawdę fotostabilny filtr no i trzeba pamiętać o bardzo regularnej aplikacji, zeby miał szanse chronić dobrze skórę Cytat:
dla szyjki! Dobrze, że się trzyma, nie dobrze, że musisz leżeć... ![]() Cytat:
I ludzie w to wierzą?? Brak mi słów.Teraz Bezpieczny Maluch Spoko było, warto było się wybrać. Chociażby z tego powodu, że miałam przyjemność poznać Marchewkę ![]() Poza tym to tak jak już pisałyście wykłady o fotelikach i pierwszej pomocy bardzo fajne, dużo przydatnych informacji. Jedna rzecz mnie bardzo zaintrygowała! Nie wspominałyście chyba tu jeszcze o tym a warto to wiedzieć. Babka, która mówiła o krwi pępowinowej wspomniała, że jeżeli nie chce się z różnych przyczyn decydować na pobranie dla siebie tych komórek macierzystych to można tą krew bezpłatnie przekazać do banku ogólnopolskiego i dzięki temu pomóć innym chorym ludziom. Niestety nie w każdym szpitalu można to zrobić ( w Warszawie tylko na Karowej i na Starynkiewicza) ale warto się dowiedzieć. Gdybym rodziła w szpitalu gdzie jest taka możliwość to na pewno bym się na to zdecydowała. Szanse na to, że ktoś inny będzie miał zgodność 100% z komórkami z mojej pępowiny nie są duże, ale są większe niż w przypadku szpiku na przykład, więc uważam, że warto. Zwłaszcza, że nic nas to nie kosztuje, a pobrania tej krwi nie czujemy i trwa kilka minut. Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2013-03-05 o 23:06 |
|||||
|
|
|
#419 | ||
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() Co do tego noszenia to też myślałam, żeby nie przyzwyczajać Może zapytam o to u siebie na SR ...Też uwielbiam sweterki Będzie mały elegancik ![]() Dobra spadam spać ![]() Dobrej nocy Brzuchatki ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Cytat:
|
|
#420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podejrzewam, że u nas nie ma takiej możliwości, ale się dowiem ![]() ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- wyłączam kompa i uciekam bo padam na twarz.. a jutro znowu zapowiada się szalony dzień. Na 15.30 wizyta.. a jeszcze muszę jechać z Tż do Poznania... Dobrej nocki Wam życzę do jutra |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:27.

ile zapłaciłaś 
rogala maślanego z jogurtem i kolację... do tego 2 szklanki soku marchwiowego... mało. Idę po jabłko
a powiedzieli wam kiedy dadzą wam ostatecznie znać czy zamierzają się póki co pastwić nad stertą papierów i wami?
Oby ta wizyta u fryzjera była ukojeniem, a nie kolejnym wkur.wem 
I ludzie w to wierzą?? Brak mi słów.