Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013 cz.11 - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 2 4,00%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 1 2,00%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 1 2,00%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 2,00%
Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 25 50,00%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 8 16,00%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 5 10,00%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 6 12,00%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 1 2,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-05, 22:11   #391
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez joooasia Pokaż wiadomość
najśmieszniejsze jest to, że axella ma dużo racji jeśli chodzi o ciuchy... bardzo rzadko np. zdarza mi się robić zakupy w markowych sklepach, a jak już mi się zdarzy, to często szwy okazują się po praniu krzywe itp.... normalnie to jest jakaś masakra...

co do Twojego orbitreka, jakbyś miała sobie "pluć w brodę" jakby się zepsuł w tydzień, to dobrze, że dołożyłaś

2razy bylam totalnie zszokowana..
raz-koszula w kratę, droga. jeden rekaw wszysty ok-tak że paski od kraty sie zeszy.. drugi nie i nie bylo plynnego przejscia tylko krata sie ucinala

albo bluzkijeden szew idzie rowno po boku,drugi konczy sie na wysokosci pepka..zaczynajac sie od pachy.. na szczescie nie droga ale "markowa" i bylam zła

i takich pier dol
jest masa.. eh..

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 22:11   #392
Veronic
Wtajemniczenie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez angie83 Pokaż wiadomość
Happyblue, jestem ubezpieczona w pracy w pakiecie grupowym. dostałam rozpiskę ile kasy za co przysługuje, tylko oresy karencji na poszczególne opcje są różne. I tak np. za urodzenie bejbika mam chyba 1700, okres karencji wypada 9 mc, a za szpital za dzień wychodzi mi 45 zł (powyżej 3 dni oczywiście). Jak masz ubezpieczenie grupowe to zapytaj w kadrach. Ja mam składkę 50 zł, ale wiem że zależy to od zakładu w którym pracujesz jakie warunki wynegocjuje.

Jedyne co musiałam zrobić to ksero wypisu ze szpitala, dowódu osobistego i nr konta. Zaniosłam do placówki i tam mnie załatwiono. Trzy dni i kaska była na koncie. Ale to wszystko zależy od tego gdzie pracujesz.

Bartula tak się dzisiaj wykręcił, że bęben mam jak skała i tylko wypina się na mnie zadkiem łobuziak jeden, albo łokciem mnie tryka
fajnie 1700zł dostać dodatkowo...
żałuję, że ja nie wzięłam ubezpieczenia grupowego w robocie, chociaż nie wiem na jakich by to było warunkach...

Mój Mały też dzisiaj się nieźle kręci i wypina jak zrobi to mocniej to boli

w przypadku ciuchów ( i nie tylko) - dużo płaci się za markę... i niekoniecznie te rzeczy są dobrej jakości,- ale reguły nie ma.

Edytowane przez Veronic
Czas edycji: 2013-03-05 o 22:13
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 22:12   #393
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ej diabli już wróciła i pisała coś?
wrocila, wtedy chyba w wannie siedzialam, bo mnie podroz wykonczyla. daaawno nie mialam tyle godzin butow na stopach doszlam tez do wniosku, ze trzeba sie wyszorowac, bo moze troche swiece?

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
jeszcze nie... też czekam, nie wiem kiedy iść do kuchni pichcić...
jakie kochane babeczki! milo mi naprawde!

dobra nadrobilam czas na kolacje
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 22:12   #394
joooasia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
ja.. nie czuje potrzeby jedzenia.. to podejrzane
mój mąż, jakbym nie byla głodna, powiedziałby, że się popsułam

Jaś
joooasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 22:12   #395
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
najśmieszniejsze jest to, że axella ma dużo racji jeśli chodzi o ciuchy... bardzo rzadko np. zdarza mi się robić zakupy w markowych sklepach, a jak już mi się zdarzy, to często szwy okazują się po praniu krzywe itp.... normalnie to jest jakaś masakra...

co do Twojego orbitreka, jakbyś miała sobie "pluć w brodę" jakby się zepsuł w tydzień, to dobrze, że dołożyłaś
Wiesz co ... bo te ciuchy to wszystko chińszczyzna jedynie w sieciówce masz opcję, że oddasz do reklamacji i bez problemu przyjmą...

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 22:13   #396
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
mój mąż, jakbym nie byla głodna, powiedziałby, że się popsułam
też moglabym to o sobie powiedzieć..
to nieprawdpodobne..:rolleye s:

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-03-05, 22:14   #397
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Babka opowiadała, że w poprzedniej grupie miała takiego tatusia, który ze wszystkiego sobie żartował, wiedział lepiej i nie dowierzał, że dziecko po porodzie rozpoznaje głosy, które słyszało w brzuszku... Na własnej skórze przekonał się, że to prawda.
Po porodzie jego synek musiał leżeć w inkubatorze na obserwacji. Tatuś wparował na salę z bobasami i pyta, który to jego syn. Pielęgniarki na to, że skąd mają wiedzieć, niech poda jak się nazywa... a po chwili już wiedziały, który chłopiec to jego synek, bo skoczyło mu ciśnienie na dźwięk głosu taty Tak się maluch ucieszył

Pochwalę się co kupiłam mojemu niuniowi
Powiedziały tatuśkowi, że dzieciaczek poznał go?

Ciuszki cudowne skąd te rampersy??

Stary 2013-03-05, 22:18   #398
joooasia
Raczkowanie

Cytat:
ależ piękny, elegancki sweterek

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Wiesz co ... bo te ciuchy to wszystko chińszczyzna jedynie w sieciówce masz opcję, że oddasz do reklamacji i bez problemu przyjmą...
dokładnie... tylko cena nie jest chińska...

Jaś
joooasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 22:19   #399
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:

też mi się b.podobają

nie mam ani jednego rampersa dla bejbika... myślicie, że są one niezbędne?
Stary 2013-03-05, 22:19   #400
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:

Tak powiedziały, a potem on opowiadał tą historię na KINDERBALU, czyli spotkaniu SR po porodach

Ciuszki z allegro
Stary 2013-03-05, 22:20   #401
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość

mi chodziło o pobyt w czasie ciąży, za to dziewczyny dostawały
Mysia coś mówiła, że w pracy dostaje za urodzenie, nie wiem jaki ma pakiet. Ja mam podstawowy, niby Signal Iduna, ale nic nie dają :/
my mamy w pracy z generali, doplacam 35 zl miesiecznie za rozszerzony pakiet i po porodzie 1400 dostane
Stary 2013-03-05, 22:23   #402
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Diabli, kurczę, nie mam zdania przytoczyłam tylko, co wyczytałam
ja tez jeszcze nie w temacie dlatego mam zamiar poczytac. i akurat opinie rodzicow autystow do mnie przemawiaja, bo oni na pewno szukaja rozwiazania zagadki dlaczego ich dziecko zachorowalo.
Stary 2013-03-05, 22:25   #403
axella
Zakorzenienie

GG do axella

spadam
wyjde po tż..
pewnie bedzie zbyt zmeczony na rozmowe

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-03-05, 22:26   #404
Veronic
Wtajemniczenie

chyba czas się myć i spać
dobranoc Mamusie
Stary 2013-03-05, 22:27   #405
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
to dobre informacje
jestem pewna, że w czwartek usłyszymy jeszcze lepsze no i oczywiście kciuki dalej zaciskamy

Cytat:
oby nie miała cycków jak mama..czy tata..żadna różnica po którym rodzicu nie chcę by miała takie kompleksy jak ja..o tak.. "dzieci w szkole" potrafią być bezlitosne..
dlatego od malego trzeba dziecko hartowac zeby nie dalo sie rowiesnikom, mialo swoje zdanie, zlewalo krytyke. moj tz jest mistrzem, wiec bedzie mala edukowal i wyrobi jej luzacki charakterek
ogolnie jak sobie dziecko "da" to pozniej jest problem, niezaleznie czy cyce duze, male, czy nos, czy dziwne spodnie albo brak komorki. musimy nauczyc dzieci, zeby jednak troche umialy "szczekac" bedzie im latwiej w zyciu.
Stary 2013-03-05, 22:28   #406
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość

dlatego od malego trzeba dziecko hartowac zeby nie dalo sie rowiesnikom, mialo swoje zdanie, zlewalo krytyke. moj tz jest mistrzem, wiec bedzie mala edukowal i wyrobi jej luzacki charakterek
ogolnie jak sobie dziecko "da" to pozniej jest problem, niezaleznie czy cyce duze, male, czy nos, czy dziwne spodnie albo brak komorki. musimy nauczyc dzieci, zeby jednak troche umialy "szczekac" bedzie im latwiej w zyciu.
oj..ja dopiero w domu w poduchę wyłam
przy ludziach nieee.. raczej ripostowałam docinki niż pokazywałam,że zabolały...

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-03-05, 22:33   #407
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
zjadłąm przez cały dzień jednego pączka..
zapomniałam jeść..
musisz jesc! ja rano platki z mlekiem, pozniej mialam ze soba kanapke, salatke warzywna, druga owocowa hehe. w drodze powrotnej zjedlismy obiad, shake w macu...wpadlam do domu i juz w wannie pilam jogurt :P pozniej kiwi, jablko hmm. teraz czas na kolacje.
nie dalabym rady z jednym paczkiem! nadstaw tylek pies Ci zjadl obiad, to musisz wymyslic cos innego...dla Zu!
Stary 2013-03-05, 22:35   #408
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:

13 stron nowego wątku, a ja dopiero się melduję... jakoś nie miałam humoru wcześniej pisać

Wczoraj już nie miałam siły, za to dzisiaj opowiem historię z SR :

Babka opowiadała, że w poprzedniej grupie miała takiego tatusia, który ze wszystkiego sobie żartował, wiedział lepiej i nie dowierzał, że dziecko po porodzie rozpoznaje głosy, które słyszało w brzuszku... Na własnej skórze przekonał się, że to prawda.
Po porodzie jego synek musiał leżeć w inkubatorze na obserwacji. Tatuś wparował na salę z bobasami i pyta, który to jego syn. Pielęgniarki na to, że skąd mają wiedzieć, niech poda jak się nazywa... a po chwili już wiedziały, który chłopiec to jego synek, bo skoczyło mu ciśnienie na dźwięk głosu taty Tak się maluch ucieszył

Diabli cieszę się, że wizyta poszła sprawnie i w miłej atmosferze Oczywiście trzymam kciuki za czwartek

ciuszki świetne ile zapłaciłaś
a historia z SR

Cytat:
spadam
wyjde po tż..
pewnie bedzie zbyt zmeczony na rozmowe
a gdzie Ty chcesz sama wychodzić o tej porze?

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 22:37   #409
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
musisz jesc! ja rano platki z mlekiem, pozniej mialam ze soba kanapke, salatke warzywna, druga owocowa hehe. w drodze powrotnej zjedlismy obiad, shake w macu...wpadlam do domu i juz w wannie pilam jogurt :P pozniej kiwi, jablko hmm. teraz czas na kolacje.
nie dalabym rady z jednym paczkiem! nadstaw tylek pies Ci zjadl obiad, to musisz wymyslic cos innego...dla Zu!
ja dziś dokupiłam płatki
a sama jadłam kanapki na śniadanie, później kapuśniak, 7days rogala maślanego z jogurtem i kolację... do tego 2 szklanki soku marchwiowego... mało. Idę po jabłko

Stary 2013-03-05, 22:40   #410
diabli
Zakorzenienie

Cytat:

13 stron nowego wątku, a ja dopiero się melduję... jakoś nie miałam humoru wcześniej pisać

Wczoraj już nie miałam siły, za to dzisiaj opowiem historię z SR :

Diabli cieszę się, że wizyta poszła sprawnie i w miłej atmosferze Oczywiście trzymam kciuki za czwartek

piekne ciuszki! takie wakacyjne i zywe kolory
a historia o tatusiu niedowiarku - niesamowita! znajoma tez mi mowila, zebym jak najwiecej mowila do brzuszka i sluchala fajnych piosenek. ona nie do konca wierzyla, a po porodzie maly usmiechal sie na dzwiek tych wlasnie piosenek...i naprawde poznawal glos rodzicow
Stary 2013-03-05, 22:42   #411
lonely_lady
Zakorzenienie

u nas dzisiaj na SR mówiono o uśmierzaniu bólu porodowego o znieczuleniach, o gazie rozweselającym itp.
W naszym szpitalu znieczulenie zewnątrzoponowe jest za darmo, wykonuje się je gdy rozwarcie wynosi ok 4cm

Gin opowiadał różne historie.. i mówił o babeczce, która strasznie panikowała, na każdej wizycie pytała o znieczulenie i czy na pewno będzie mogła z niego skorzystać..
jak już zaczęła się akcja porodowa, pytają ją o znieczulenie, a ona, że na razie nie.. że jeszcze wytrzyma.. no i zaczęła błagać o znieczulenie jak już rozwarcie miała 8cm, a wtedy już jej nie podali i za 15minut dziecko było na świecie

Stary 2013-03-05, 22:43   #412
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:

piekne ciuszki! takie wakacyjne i zywe kolory
a historia o tatusiu niedowiarku - niesamowita! znajoma tez mi mowila, zebym jak najwiecej mowila do brzuszka i sluchala fajnych piosenek. ona nie do konca wierzyla, a po porodzie maly usmiechal sie na dzwiek tych wlasnie piosenek...i naprawde poznawal glos rodzicow
Mnie ta historia wzruszyła, ale nie chciałam beczeć przy całej grupie

Cytat:
ciuszki świetne ile zapłaciłaś
a historia z SR

Za 3 rampersy 9,90, a za sweterek aż 10zł , ale nie mogłam mu się oprzeć
Stary 2013-03-05, 22:44   #413
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Ja też uważam, że dziecko poznaje dźwięki, nie wszystkie ale głos rodziców na bank, najczęściej go słyszy w końcu

lecę do wyrka, dobranoc

Stary 2013-03-05, 22:46   #414
vil84
Wtajemniczenie

Diabli, dobrze że wizyta pozytywna, ciąża czasem się przydaje w takich sytuacjach super, że rokowania dobre, ale i tak trzymam mocno kciuki i nie puszczam w oczekiwaniu na wyniki

Cytat:
szyjka bez zmian, zamknięta, trzyma dalej mam leżeć, i to dosłownie, bez siadania i wstawania. zapytałam, czy mogę podjechać w przyszłym tygodniu do przychodni na morfologię i mocz zawieźć, to powiedział dr, że mocz może mi ktoś zawieźć, a morfologii nie muszę na następną wizytę mu przynosić.
dalej kontytnuuję fenoterol, luteinę i magnez.
Kluska waży według dzisiejszego pomiaru 1350 gram ( w szpitalu parę dni temu wymierzyli 1500 gram) , pokazała język na usg
super że szyjka bez zmian !
duża Kluska już

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Dziewczyny, tak rozmawiałam z koleżanką i spytała mnie czy mam zamiar zawiązać Juleczce czerwoną nitkę na rączce po urodzeniu, albo chociaż jakaś wstążkę na ubranku. Podobno to chroni przed tym, żeby "złe oko" nie urzekło dziecka. Podobno jest to bardzo skuteczne, zawiązuje się taka nitkę na kwiatach, ludzie dorośli również noszą je na nadgarstkach.
Będziecie coś takiego stosować?
absolutnie nieeee

Cytat:
Do tego brałam ślub w maju a jak wiadomo - ślub majowy, grób gotowy i nie miałam niczego starego, pożyczonego ani niebieskiego, o noł jakim cudem my prawie dwa lata po ślubie jesteśmy i nawet nam się układa???
a ja nawet zakazane perły miałam na sobie

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 22:50   #415
lonely_lady
Zakorzenienie

aaa i jeszcze nie zdałam Wam relacji z wizyty położnej, przyszła ok 11.30 czyli wstrzeliła się w widełki które podała
standardowo- zmierzyła mi ciśnienie, temperaturę i posłuchaliśmy serduszka Wiktorka
dzisiaj przyniosła lalkę i ćwiczyłyśmy na niej przewijanie pieluszki, przystawianie do piersi, pozycję do odbijania po jedzeniu, chwyty wykorzystywane przy kąpieli itp.

mówiła, że jest za noszeniem dzziecka jak najwięcej.. że babcie,mamy, ciotki będą gadały żeby nie przyzwyczajać, ale ona ma swoją inną teorię.. że przez 9 miesięcy ciągle kołyszemy dzieciątko w brzuszku, a później ono leży w łóżeczku czy w wózku i dziwimy się że płacze
Ogólnie niektóre teorie ma dziwne.. tak jak z tym Oillatum, według niej to najlepszy specyfik do kąpieli.. i już !
ostatnio próbowałam wtrącić swoje zdanie, ale teraz już nawet nie podejmuję dyskusji.

Stary 2013-03-05, 22:51   #416
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Moja słodka dziurka dzwoniła
- będę za 20 minut weź mi czekoladę
- pomyślę ... a po co Ci
- bo będę głodny
- to Ci zrobię kanapkę
- weź przestań

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
mąż mi dziś odebrał książki z pracy ... mieliśmy wyprzedaż towaru, odłożyli mi kilka rzeczy o które prosiłam i które były (bo ogromne odsyłki musieli robić) - za książki warte 160 zł zapłaciłam (ze zniżką pracowniczą) ... 7 zł
żałuje że nie pojechaliśmy tam z 3 tyg temu jak robili odsyłki żeby sobie więcej rzeczy poodkładać no ale bałam się z łóżka ruszać ... wiedziałam że będę żałować
jedną z tych książek jest:
http://www.empik.com/zabawy-z-niemow...6744,ksiazka-p
za 1,25
Super łowy w super cenie!

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość

a powiedzieli wam kiedy dadzą wam ostatecznie znać czy zamierzają się póki co pastwić nad stertą papierów i wami?
Nic nie wiemy... Na razie się pastwią... Mam już dosyć. Nie dość, że uwiązujesz się na kilkadziesiąt lat, że spłacasz im prawie dwa razy tyle, to kuźwa robią całą masę problemów...

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
dziękuję za gratulacje

Kupiliśmy dzisiaj ŁÓŻECZKO!!!
na allegro 19 elementów 545zł z przesyłką, z szufladą, baldachimem, materacyk pianka gryka kokos, 2 zestawy pościeli, rożek, przybornik i inne gadżety gratis, no to jedna rzecz z głowy..

jeszcze wylicytowałam za 20zł używany płaszczyk bombke w krate..bo w nic sie już nie mieszczę może do piatku przyjdzie.. a wiadomo, że wiosna idzie i za pare dni będą upały heheh
za zakupy!

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość

W ogóle kupiliśmy używaną karuzelę słynną już tu z misiami fisher no i wanienkę ONDA ze stelażem, więc idziemy do przodu z wyprawką

Zastanawiam się co z laktatorem, wiem, że większość z Was kupuje, ale co gdy nie będzie potrzebny?! Bo nie będzie mleka, albo będzie tyle, że akurat do karmienia i nie wiem?!
Tak samo z butelkami ?!
za zakupy!
Co do laktatora, to ja na razie nie kupuję. Poczekam z tym do porodu. A butelki jak najbardziej- przydadzą się chociażby później do pojenia Malucha.

Cytat:
hej..
siedze i wyje..nie wytrzymuje już..
tż jednak w pracy..i jutro też.a miał mieć czas dla mnie.
ja zostalam z psem ktoy wlasnie wje bal mi kolacje ze stolu...
$z kredytu dostalam mniej.. do zus trzeba wplacic wiecej.. znow jestem na minusie.. mam doła a tż zadzwnil spytać jak pies sie czuje.. nie ja, nie Zu tylko pies.

ten dzien mnie pokonal..

do tego to glupie gowno chodzi i szczeka.mamy zakaz trzymania tu psa i jest niby "chwilowo".. pogryzla wykladzine bo jej zaufalam,ze bedzie grzeczna.chcialam dobrze a wyszlo jak zawsze.. ja sie poddje...
Kochana, Wy tu jesteście najważniejsze, a nie piesio!
Trzymam - oby TŻ zrozumiał co i jak...

Cytat:
dzięki, humpback nadrabiałam troszkę i zapomniałam o relacji..
szyjka bez zmian, zamknięta, trzyma dalej mam leżeć, i to dosłownie, bez siadania i wstawania. zapytałam, czy mogę podjechać w przyszłym tygodniu do przychodni na morfologię i mocz zawieźć, to powiedział dr, że mocz może mi ktoś zawieźć, a morfologii nie muszę na następną wizytę mu przynosić.
Kluska waży według dzisiejszego pomiaru 1350 gram ( w szpitalu parę dni temu wymierzyli 1500 gram) , pokazała język na usg
dla szyjki!

Cytat:

ciekawe z tym PZU, czy trzeba się upomnieć czy sami z siebie sypią kaskę zasiałaś nadzieję, żebym Cię nie musiała szukać!
Ja załatwiałam wszystko telefonicznie i mailowo. Zadzwoniłam do babki, która załatwiała nam pakiet, Ona podała mi co mam Jej wysłać na maila i po kilku dniach miałam kasę na koncie.
Z papierów ważny jest nr polisy (albo dane zakładu pracy, wtedy sobie sami znajdą), Twoje dane, wypis ze szpitala, nr konta bankowego.

Cytat:

Diabli- cieszę się ogromnie, że Twoja wizyta była bezproblemowa. Jeszcze tego by brakowało, żebyś się tam dodatkowo stresowała... Super, że mimo całej sytuacji, masz do tego zdrowe podejście (tak wynika z Twoich postów). A czwartkowe kciuki masz zapewnione! W sumie już od teraz!

----

Idę kochane podsuszyć głowę i szykuję się do spania. Niech ten dzień się kończy, oby jutro było lepiej... Oby ta wizyta u fryzjera była ukojeniem, a nie kolejnym wkur.wem

Kubulek mi się rozszalał w brzuszku

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 22:52   #417
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:

Za 3 rampersy 9,90, a za sweterek aż 10zł , ale nie mogłam mu się oprzeć
no to bardzo tanio
a sweterek jest cudny, lubię takie

Stary 2013-03-05, 22:59   #418
Ashyshqa
Zakorzenienie

Wróciliśmy z Bezpiecznego Malucha i szybko chciałam nadrobić, żeby zobaczyć jak Diabli, ale też Happy i Can po wizytach
Zaraz Wam napiszę, jakie mam przemyślenia po warsztatach ale najpierw szybkie nadrabianie.

Motylek! Przepiękny sensorek

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Wtrącę się w Twojej sprawie, bo tak czytam i mi się wydaje, że Policja oleje czy nie oleje - nie ważne - moim zdaniem jak będziesz miała zaświadczenie, że zgłosiłaś na policję to możesz od allegro wymagać, żeby Ci oddali te koszty wysyłki - w końcu płaciłaś przez PayU na allegro tak?
Kinga, pisz co u Ciebie! Rzadko ostatnio się odzywasz

Paulina

za łóżeczko
TZa zabierz do kilku sklepów, niech sobie porówna wózki i wyda opinię wtedy
I fajnie, że Ci się z płaszczykiem udało... Ja też coś potrzebuję, a nie chcę dużo kasy wydawać na rzecz, którą będę nosić miesiąc-dwa maksymalnie...

Cytat:
taaa 9 stron nie jest zle, bedzie co w nocy robic

witam sie ponownie dzisiaj i zdaje relacje.
Mogę Cię dziś cąlować bez końca
Cieszę się bardzo, że tak dobrze się Tobą zajęli i nie musisz długo czekac na wyniki. I, że wiesz dokładnie jakie kroki, masz kompetentnych lekarzy, którzy nawet jeśli nie sa w stanie odpowiedziec jednoznacznie na Twoje pytania to chca szybko odrobić pracę domową i udzielić Ci rzetelnych informacji Myślę, że ich podejście to już połowa sukcesu i przynajmniej częściowa gwarancja Twojego spokoju.
Kciuki zaciskam jeszcze mocniej!

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość

Swoją drogą apropo tych przebarwień czy z takimi którąś walczy? Czy Cosmelan któraś robiła? Ja się czaję, ale oczywiście mam obawy, że będzie mało skuteczny.
I tu tez niestety mogę się wypowiedzieć Ja mam na czole przebarwienia posłoneczne, nie hormonalne. Nabawiłam się ich na Teneryfie, jak tam pojechaliśmy w styczniu. Smarowałam się oczywiście filtrami, ale nie ze szczególną troską i nie najwyższymi... Nie próbowałam jeszcze żadnych zabiegów,cosmelanu tez nie, ale po ciąży i karmieniu chcę się tym poważnie zająć. Jak coś wypróbujesz to mów jak efekty. Najlepiej służy mi zima teraz są praktycznie niewidoczne. W lecie się zabarwiają lekko mimo ciągłego smarowania 50spf. Ciężko znaleźć naprawdę fotostabilny filtr no i trzeba pamiętać o bardzo regularnej aplikacji, zeby miał szanse chronić dobrze skórę

Cytat:
dzięki, humpback nadrabiałam troszkę i zapomniałam o relacji..
Happy dla szyjki! Dobrze, że się trzyma, nie dobrze, że musisz leżeć...

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Dziewczyny, tak rozmawiałam z koleżanką i spytała mnie czy mam zamiar zawiązać Juleczce czerwoną nitkę na rączce po urodzeniu, albo chociaż jakaś wstążkę na ubranku. Podobno to chroni przed tym, żeby "złe oko" nie urzekło dziecka. Podobno jest to bardzo skuteczne, zawiązuje się taka nitkę na kwiatach, ludzie dorośli również noszą je na nadgarstkach.
Będziecie coś takiego stosować?
I ludzie w to wierzą?? Brak mi słów.

Teraz Bezpieczny Maluch

Spoko było, warto było się wybrać. Chociażby z tego powodu, że miałam przyjemność poznać Marchewkę

Poza tym to tak jak już pisałyście wykłady o fotelikach i pierwszej pomocy bardzo fajne, dużo przydatnych informacji.

Jedna rzecz mnie bardzo zaintrygowała! Nie wspominałyście chyba tu jeszcze o tym a warto to wiedzieć.
Babka, która mówiła o krwi pępowinowej wspomniała, że jeżeli nie chce się z różnych przyczyn decydować na pobranie dla siebie tych komórek macierzystych to można tą krew bezpłatnie przekazać do banku ogólnopolskiego i dzięki temu pomóć innym chorym ludziom.
Niestety nie w każdym szpitalu można to zrobić ( w Warszawie tylko na Karowej i na Starynkiewicza) ale warto się dowiedzieć.

Gdybym rodziła w szpitalu gdzie jest taka możliwość to na pewno bym się na to zdecydowała. Szanse na to, że ktoś inny będzie miał zgodność 100% z komórkami z mojej pępowiny nie są duże, ale są większe niż w przypadku szpiku na przykład, więc uważam, że warto. Zwłaszcza, że nic nas to nie kosztuje, a pobrania tej krwi nie czujemy i trwa kilka minut.

Edytowane przez Ashyshqa
Czas edycji: 2013-03-05 o 23:06
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 23:04   #419
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
aaa i jeszcze nie zdałam Wam relacji z wizyty położnej, przyszła ok 11.30 czyli wstrzeliła się w widełki które podała
standardowo- zmierzyła mi ciśnienie, temperaturę i posłuchaliśmy serduszka Wiktorka
dzisiaj przyniosła lalkę i ćwiczyłyśmy na niej przewijanie pieluszki, przystawianie do piersi, pozycję do odbijania po jedzeniu, chwyty wykorzystywane przy kąpieli itp.

mówiła, że jest za noszeniem dzziecka jak najwięcej.. że babcie,mamy, ciotki będą gadały żeby nie przyzwyczajać, ale ona ma swoją inną teorię.. że przez 9 miesięcy ciągle kołyszemy dzieciątko w brzuszku, a później ono leży w łóżeczku czy w wózku i dziwimy się że płacze
Ogólnie niektóre teorie ma dziwne.. tak jak z tym Oillatum, według niej to najlepszy specyfik do kąpieli.. i już !
ostatnio próbowałam wtrącić swoje zdanie, ale teraz już nawet nie podejmuję dyskusji.
To brawo dla Basi, że się nie spóźniła

Co do tego noszenia to też myślałam, żeby nie przyzwyczajać Może zapytam o to u siebie na SR ...

Cytat:
no to bardzo tanio
a sweterek jest cudny, lubię takie
Też uwielbiam sweterki Będzie mały elegancik

Dobra spadam spać
Dobrej nocy Brzuchatki

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

Spoko było, warto było się wybrać. Chociażby z tego powodu, że miałam przyjemność poznać Marchewkę
Zazdroszczę Wam tego, że poznajecie się w realnym świecie
Stary 2013-03-05, 23:06   #420
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Jedna rzecz mnie bardzo zaintrygowała! Nie wspominałyście chyba tu jeszcze o tym a warto to wiedzieć.
Babka, która mówiła o krwi pępowinowej wspomniała, że jeżeli nie chce się z różnych przyczyn decydować na pobranie dla siebie tych komórek macierzystych to można tą krew bezpłatnie przekazać do banku ogólnopolskiego i dzięki temu pomóć innym chorym ludziom.
Niestety nie w każdym szpitalu można to zrobić ( w Warszawie tylko na Karowej i na Starynkiewicza) ale warto się dowiedzieć.

Gdybym rodziła w szpitalu gdzie jest taka możliwość to napewno bym się na to zdecydowała. Szanse na to, że ktoś inny będzie miał zgodność 100% z komórkami z mojej pępowiny nie są duże, ale są większe niż w przypadku szpiku na przykład, więc uważam, że warto. Zwłaszcza, że nic nas to nie kosztuje, a pobrania tej krwi nie czujemy i trwa kilka minut.
oo nie wiedziałam o tym, bardzo istotna informacja
podejrzewam, że u nas nie ma takiej możliwości, ale się dowiem

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

wyłączam kompa i uciekam bo padam na twarz.. a jutro znowu zapowiada się szalony dzień. Na 15.30 wizyta..
a jeszcze muszę jechać z Tż do Poznania...

Dobrej nocki Wam życzę do jutra

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości