|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 |
|
2 | 4,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 2,00% |
| Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
25 | 50,00% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
8 | 16,00% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 |
|
5 | 10,00% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
6 | 12,00% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Cytat:
![]() mój kolega z klasy z podstawówki jest tam onkologiem Cytat:
ale lepiej za duży, niż za mały ![]() dobrze że wszystko w porządku !!! Cytat:
qrde, brzuch mnie boli od wczoraj jak na okres ... lekko, ale ciągle, teraz po kąpieli nawet bardziej ... nie podoba mi się to. mam nadzieję że Przemuś się nigdzie nie wybiera jeszcze ... |
|||
|
|
|
#512 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
hehe oj mialabys co calowac, bo boczki coraz fajniejsze
diabelski temperamencik to podstawa hehe.Cytat:
![]() kciuki za wizyty! Ag_nes, banka26, lonely_lady, nuna2, katherine271 mnie dzisiaj tez czeka poszukiwanie doktorka...bo l4 do dzisiaj, wizyta przelozona na jutro, ale rano do Gliwic musze miec swistek z zusu, ze ubezpieczenie trwa...chyba pojedziemy do szpitala, bo ma tam miec dzisiaj dyzur. pozniej zus mam nadzieje, ze krwiaka unikne.
|
|
|
|
|
#513 |
|
Zakorzenienie
|
Can gratuluję takiego olbrzymka
![]() ![]()
|
#514 | ||
|
Zakorzenienie
|
aaa, lozeczko i materac tez w zestawie
no to teraz rozumiem. myslalam, ze chodzi tylko o dodatki do poscieli i za nic nie chcialo mi wyjsc 19, nawet jak liczylam jakies ozdobne falbanki hehe.Cytat:
sudocream - mail office@genexo.pl ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
lepiej teraz dac sie pokroic i zostawic mala na troche niz zeby miala zostac bez mamy w wieku 5lat...rokowania sa niezle, juz nie jest jak kiedys, ze rak rowna sie trumna. damy rade
|
||
|
|
|
#515 |
|
Wtajemniczenie
|
http://www.pierwsza-wyprawka.pl/
może się komuś przyda
|
|
|
|
#516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi ani jedno,ani drugie nie przyszło a zamawiałam tak jak wszystkie i cisza ![]() idę z psem.. módlcie się by była grzeczna |
|
|
|
|
#517 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
będzie dobrze Cytat:
|
|
#518 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam sie słonecznie
u mnie pieknie i cieplutko Właśnie wypiłam sobie kawkę na tarasie przed domem i opalałam buziaczka godzine na słoneczku. No bosko popprostu Ale dłużej juz nie siedze na tym słoneczku bo mnie głowa rozbolała a poaztym mam uczulenie na takie wiosenne słońce Na razie odpoczywam w domku ale muszę jechac na zajęcia na 17 (nie ma to jak moje "wieczorowe" studia ehh) no ale przy takiej pogodzie nawet to mi nie straszne. Elizka kopie cały czas, cieszy sie jak mamusia z tej wiosny. Jutro rano jade na tą glukoze nieszczęsna, musze jeszcze mocz zbadac i standardowo morfologie. Boje sie że tą glukozą bo mam wrażliwy żołądek
|
|
|
|
#519 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Can ale olbrzymek fajnie, że Twoja lekarka ma takie podejście![]() Diabli fajnie, że lekarze wzbudzili Twoje zaufanie i tak profesjonalnie się Tobą zajęli, od razu inaczej się wtedy na wszystko patrzy ![]() Co do noszenia - ja zamierzam, jestem właśnie na etapie wyboru chusty na SR miałam już zajęcia z wiązania, banalnie proste, ciekawe jak będzie z ruszającym się stworkiem![]() A my robimy sobie pranie dzidziusiowe od tego tygodnia, bo pogoda piękna to wszystko schnie na balkonie wyprawka w zasadzie skompletowana, że aż nie mam co robić i chyba ciasto upiekę w akcie desperacji |
|
|
|
#520 |
|
Raczkowanie
|
Motylek przykro mi z powodu śmierci babci.
Diabli kciuki ![]() podziwiam podejście będzie dobrze Czytam Was na bieżąco, ale nie mam jakoś ochoty się udzielać ![]() Zresztą nie narzekam na brak zajęć... Przed weekendem wysprzątałam całe mieszkanie łącznie z umyciem podłóg i dobrze zrobiłam, bo przyszli znajomi TŻ z dziećmi, które kulały się po podłodze Przywieźli łóżeczko i pościel, także z pościeli mam już prawie wszystko. W niedzielę przyjechali teściowie i dali nam swój stary telewizor (oni sobie kupili taki wypasiony). Miło spędziliśmy dzień. W poniedziałek byłam chwilę na mieście, bo musiałam skoczyć do drugiej biblioteki. Wczoraj z kolei byłam w dronce i też kupiłam sobie piżamę, ale ten zestaw: bluzka, spodnie L. Spodnie przyciasne w brzuchu ![]() A dzisiaj się trochę uczę, coby nie rozleniwić się kompletnie, tak dla siebie. Piękna pogoda Mąż dzisiaj po raz pierwszy w roku idzie grać w piłkę nożną, ciekawe czy wróci umorusany jak zwykle po meczu Ogólnie to u mnie dobrze, nie mam na co narzekać i może dlatego tak rzadko mam potrzebę udzielania się na forum
|
#521 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiesz co Vil, mnie też boli podbrzusze jak na okres od wczoraj wieczora, całą noc mnie pobolewało i teraz też trochę... mam nadzieję, że to nic poważnego ![]() nigdy wcześniej tak nie miałam całe szczęście mój mały jest ruchliwy, a Twój też się rusza?? |
|
|
|
|
#522 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dziś na obiad mam to co zostało z wczoraj – czyli krem z pieczarek
jeszcze dostałam od teściowej pierogi z borówkami amerykańskimi, ale dam je mężowi, bo mi nie smakują. Ja lubię takie co bryzgają nadzieniem, i są pysznie soczyste, a teściowa naładuje mąki do nadzienia żeby ładnie się owoce zżelowały i żeby nic nie pryskało..
|
#523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas też już wyprawka skompletowana |
|
|
|
|
#524 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mało się rusza ... ale on czasem jest leniuszek, ma takie dni, że potrafi 2-3 dni tylko kilka razy mnie pacnąć czy się lekko poruszać po jedzonku a potem nadrabia kolejne dwa dni. denerwuje się bo na weekend mąż ma jechać do dziadków z rodzicami, mnie miał zawieść do mamy żebym sama nie siedziała, i nie chcę psuć planów jakimiś szpitalami itp ;/ |
|
|
|
|
#525 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do dziś w to nie wierzę, ale coś mi się tam jednak po głowie kołacze.... Cytat:
Jak tam sąsiedzi. Ja się wczoraj pokłóciłam wieczorem z TŻ. Nic poważnego i właściwie go godzinie był już spokój, ale Wam opiszę bo po prostu jest to przykład jak ja nie rozumiem facetów. Jeździmy obecnie na to jego mieszkanie odmalowywać je. Idzie nam to powoli, bo ja w ciąży to za dużo nie robię, co najwyżej kanty maluję i obklejam, a TŻ całą resztę. I tym sposobem np. w zeszły weekend wymalowaliśmy tylko kuchnię i to jeżdżąc i w sobotę i niedzielę. Do pomalowania więc pozostał jeszcze całkiem spory pokój i korytarz. A wiadomo, że np. trza osobno pomalować sufit, dać mu wyschnąć i później ściany więc znów trochę jeżdżenia. No i tak się zapowiadało, że poświęcimy temu jeszcze może 2 weekendy. A mój TŻ po ostatnim narzekał, że jest cholernie zmęczony bo w ogóle nie odpoczął przez to malowanie. No i wczoraj rozmawiam z kolegą, który kończy swój remont, a w międzyczasie stracił jedną pracę ( ma 2 ale ta co mu została to wykładanie na uczelni 2x w tygodniu więc dużo pieniążków z tego nie ma)i on mówi, że już się cieszy, że koniec bo go wkurza ten remont. Ja na to, że rozumiem, bo my mamy zaledwie do odmalowania ściany a wlecze nam się to i przez to TŻ nie ma odpoczynku. Więc on na to, że chętnie pomoże, aczkolwiek przydałoby mu się nieco pieniążków, powiedział o 100 pln. Ja uznałam, że to nie uczciwe i mówię, że skorzystam z jego pomocy ale dam mu 200 pln. A dzięki temu chłopaki już w pt. po pracy pomalują sufity a w sobotę reszte i TŻ będzie miał wolną niedzielę, do tego fajnego kompana ( bo się lubią chłopaki).Cała szczęśliwa więc że ulżyłam TŻ mu o tym mówię, a on był na mnie zły, że wydaje kasę i że tego z nim nie ustaliłam Dodam, że mimo, że jesteśmy małżeństwem każde ma swoje konto i generalnie ja sporadycznie ( jako że zarabiam mniej, ale dla mnie wystarczająco) jak popłynę za bardzo w miesiącu to proszę go pod koniec o przelanie trochę, ale to zazwyczaj maks 500 pln. , często jednak nie proszę i każde się samo rządzi ( jedzenie on kupuje). Po prostu nie potrzebujemy wspólnego konta. No i to ja się zadeklarowałam, że zapłacę, a nie on ma.Mówię Wam mega się zaskoczyłam, bo ja bym była szczęśliwa jakby TŻ mi zakomunikował np. jak Kijanka przyjdzie na świat " Kochanie, opłaciłem opiekunkę na 3-5 h raz w tygodniu byś sobie odsapnęła"
07.07.2012 & Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2013-03-06 o 12:24 |
||
|
|
|
#526 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niczego nie niszczy, nie gryzie. Myslę że jak piesek Axelli tż byłby dobrze wychowany to nie miała by z nim żadnego problemuzazdroszczę Cytat:
jakie duży chłop Ale dobrze że się zdrowo rozwija W zasadzie mógłby trochę zwolnić ale moze taka jego natura i bedzie duży chłopczyk![]() Cytat:
![]() bedzie dobrze a co ma być źle? nie martw sięCytat:
![]() zazdroszczę też bym chciała już być po 30 tygodniu![]() Cytat:
super dużo już masz a wózek napewno jakiś fajny znajdziesz.Ja jeszcze nie mam NIC. Dosłownie nic
|
|||||
|
|
|
#527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już raz siedziałam na policji przez nich Ogólnie są super ale sąsiad lubi sobie wypić i czasem nieźle mu odwala. Dziś mnie obudziły krzyki dzieciaków "tato, my sie boimy" i starszego, 19letniego syna sąsiadki "proszę, proszę nie bij" postanowiłam chwilę poczekać i zrobiła się cisza, więc nie dzwoniłam ale jakby to dłużej trwało to byłabym zmuszona.Z jednej strony miło, że zorganizowałaś mu pomoc, z drugiej - mój mąż też by miał pretensje
|
|
|
|
|
#528 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Do Lovli wysłałam bo jeszcze nie wysyłałam. Byłam w rossmanie. Kupiłam oliwkę i żel do mycia ciała. Stwierdziłam, że jak nie dla małej to ja wykorzytam bo oliwką i tak się smaruję, a żel też się zużyje. Cytat:
Cytat:
Ja chętnie bym posiedziała na tarasie ale cóż. Mieszkam w centrum miasta 30tys mieszkańców i sąsiadka przy moim płocie ma chyba z 50 różnego rodzaju ptactwa od kur przez kaczki po perliczki. I wszytsko byłoby nic jakby nie to, że ona ma sklep z warzywami i co jej się zepsuje to wyrzyca tym ptakom. One tego nie jedzą i to później jak słońce przyświeci gnije i niemiłosiernie śmierdzi. Tak jest już od kilku lat. Mówiłam tacie, żeby zwrócił jej uwagę bo ja jak im kiedyś zwróciłam to powiedzili mi, że co ja gówniara się oddywam. Ale tata nic nie mówi. W lecie nie można grila zrobić w ogródku i posiedzieć bo można zwymiotować z tego smrodu. Ale w tym roku już nie odpuszczę. Zamierzam iść do urzędu miasta i zorientować się czy ona wogole coś takiego może miec w centrum miasta i komu to zgłosić bo ja już nie wyrabiam i sąsiedzi wokoło też. Laura się urodzi w czerwcu i chcę ,żeby mogła sobie poleżeć na słoneczku na tarasie,a na pewno na ten smród jej nie wystawię.
|
|
#529 |
|
Wtajemniczenie
|
Magiusa, a może tu chodzi trochę też o męską dumę, że ktoś musi pomóc z czymś co on może zrobić sam? mimo że brak czasu itp? faceci są czasem nie do końca logiczni
![]() ja się kiedyś z mężem pokłóciłam bo chciałam podjechać do sklepu z art. dziecięcymi, w którym pracuje kolega, żeby nam doradził w paru kwestiach i pokazał jakieś rzeczy, no i pogadać przy okazji (sklep mamy niedaleko więc nie chodzi o dojazd) to najpierw kilka dni mówił tylko że NIE, a potem się zaczął awanturować że on nie potrzebuje żadnej pomocy i sami dziecku wybierzemy wyprawkę - tak jakby mu głupio było że musi się kogoś poradzić a i tak całą wyprawkę ja skompletowałam przez neta, tylko wózek i fotelik razem wybieraliśmy ...
|
|
|
|
#530 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co kupowały koszule w biedronie, na ile one są w biuście te M i L? Dość pilnie potrzebuję info, bo chciałabym kupić a sama nie mogę wyjść, to jak wyślę męża albo mamę po konkretny rozmiar to będzie najlepiej. Potrzebuję na 100 w cyckach mniej więcej ...
|
#531 |
|
Zakorzenienie
|
bierz L, ja na 92 brałam M
|
|
#532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moglabym mieć tylko zastrzeżenie czy jets to odpowiednia osoba, ale jakby np. znajoma to luzik, byłabym miło zaskoczona
|
|
|
#534 | ||
|
Zakorzenienie
|
byłam na glukozie, mogłam pić wodę, mogłam śniadanie jeść - bo to pierwszy test. i oby wyszedł dobrze, to mnie drugi ominie
drugi byłby już na czczo i 2h.a w nagrodę kupiłam sobie 2 staniki! od razu dwa, bo ten model mi super leżał, no i były to ostatnie sztuki (dlatego przecenione 50%): kolor czarny i cielisty Cytat:
![]() Cytat:
tak jakbym ją wychowała czy co ![]() nadrabiam was dalej...
|
|
#535 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jak bedzie malutka to przydało by sie aby spała na powietrzu zwłaszcza latem. Mam nadzieje że uda Ci się coś z tym zrobić do narodzin Laurki żeby nie musiała wdychać tego smrodu |
|
|
|
|
#536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cloche fajne macie te testy w Niemczech takie bardziej przyjazne
|
|
#537 | ||
|
siedzę i myślę
|
Hej
Już tylko 90 dni Cytat:
no to i ja udawałam twardzielkę ![]() Cytat:
a on ma w ten weekend zjazd i jedzie do Białej
|
|
#538 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do chłopów, to tego gatunku nie zrozumiem. Jak pytam o coś "a sama nie możesz zdecydować" a jak nie pytam "dlaczego nie pytałaś" ale do remontu to mu się nie wtrącam, tylko u nas to trwa dłuuuuugo. Czasami jak mężuś ma jakiś problem, a wiem, że jego kuzyn może coś doradzi to wtrącę w towarzystwie. W sumie jest tylko troszkę zły, że poruszyłam temat, ale ja wiem, że on sam o pomoc to nie poprosi a kuzyna traktuje jak starszego brata, więc jego chwilową złość zniosę, a czasami porady bezcenne.
|
|
#539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#540 |
|
Zakorzenienie
|
W sklepie były tylko M i mama stwierdziła "na oko", że przed ciążą to bym weszła w S, więc teraz M będzie dobre ... w razie co można podobno oddać do 7 dni. Zmierzy mi w domu i powie co i jak to zdecyduję. Najwyżej będzie na nastepne wakacje
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:55.

mnie dzisiaj tez czeka poszukiwanie doktorka...bo l4 do dzisiaj, wizyta przelozona na jutro, ale rano do Gliwic musze miec swistek z zusu, ze ubezpieczenie trwa...chyba pojedziemy do szpitala, bo ma tam miec dzisiaj dyzur. pozniej zus

a zamawiałam tak jak wszystkie i cisza 

będzie dobrze 

tą glukozą bo mam wrażliwy żołądek

ale co się dziwić, całą zimę siedziałam w domu a wczoraj z marszu 4 godziny chodzenia
Dodam, że mimo, że jesteśmy małżeństwem każde ma swoje konto i generalnie ja sporadycznie ( jako że zarabiam mniej, ale dla mnie wystarczająco) jak popłynę za bardzo w miesiącu to proszę go pod koniec o przelanie trochę, ale to zazwyczaj maks 500 pln. , często jednak nie proszę i każde się samo rządzi ( jedzenie on kupuje). Po prostu nie potrzebujemy wspólnego konta. No i to ja się zadeklarowałam, że zapłacę, a nie on ma.
07.07.2012
postanowiłam chwilę poczekać i zrobiła się cisza, więc nie dzwoniłam ale jakby to dłużej trwało to byłabym zmuszona.
ale do remontu to mu się nie wtrącam, tylko u nas to trwa dłuuuuugo. Czasami jak mężuś ma jakiś problem, a wiem, że jego kuzyn może coś doradzi to wtrącę w towarzystwie. W sumie jest tylko troszkę zły, że poruszyłam temat, ale ja wiem, że on sam o pomoc to nie poprosi a kuzyna traktuje jak starszego brata, więc jego chwilową złość zniosę, a czasami porady bezcenne.