|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 |
|
2 | 4,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 2,00% |
| Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
25 | 50,00% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
8 | 16,00% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 |
|
5 | 10,00% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
6 | 12,00% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Cytat:
|
|
|
#542 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Cytat:
![]() Cytat:
grzecznego. cichego. takiego którego nie trzeba jak chomika upychać w klatce bo niszczy.. który nie szczeka jak debil bo tak mu się podoba.eh.. co do wózka-na tablicy znalazłam świetny,podesłałam mamie link-dzwoni,że mam brać ale już sprzedany ![]() znalazłam taki sam..drożej.. mówię mamie,że tyle nie mam no i pyta,czy druga babcia nie może się poczuć i dorzucić, głupie 150pln jej nie zbawi.. ale nie da rady bo tż nie interesuje,że wózka nie ma,że okazja bo "my nie mamy pieniędzy" i koniec tematu. cholera. ona jest SAMA, mam dwie DOBRZE PŁATNE PRACE, czynsz za całe mieszkanie 3stówy i nie ma dorzucić 150pln. a moi to co,mają? jdna osoba pracuje,mieszkanie 2razy większe, samochówd, siora w szkole... ale najłatwiej powiedzieć "nie mam" a jak bym ja też nie miała to co? eh..kobieta.. i zero uczuć..pomyslunku..nic
|
||
|
|
|
#543 | |
|
Zakorzenienie
|
Coś mi się wydaje, że ani Młoda ani mąż nie będą mieć nic przeciwko
![]() ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
Może się jeszcze trafi coś fajnego w odpowiedniej cenie.
|
|
#544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja naprawdę mam dość,że wszystko,ale to wszystko jest na mojej głowie ![]() jak mu się po porodzie nie zmieni to kopa w dupę i wolę być sama niż utrzymywać kogoś,kto nawet wesprzeć nie potrafi.. choćby słowem.. nie będę mieć z tym problemu. i tak mieszkanie/żarcie/wyprawka wszystko jest na mojej głowie.. |
|
|
|
|
#546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko,że ma w doopie totalnie. i mi głupio,bo gdyby nie moi rodzice to bym co jeść nie miała.. a tżtowi i jego mamie to wisi.. mimo,iż mają.. ok,ja moge ich nie interesować..ale dziecko? tż jest jedyna na świecie rodziną która została teściówce,i to będzie prawdopodobnie jej jedyny potomek.. i zero zaintereswania.. to mnie wkurza |
|
|
|
|
#548 |
|
Zakorzenienie
|
TŻ axelli powinien zająć się najpierw problemem z psem (który też przecież generuje koszty), a potem rozmawiać ze swoją mamą na temat ewentualnej pomocy. przynajmniej takie jest moje zdanie
|
#549 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak tu taka sytuacja, to nie rozumiem, czemu nie pomogła już wcześniej TŻ gdy miał te długi...Dziwna kobita.... Cytat:
U mnie jest to samo, także wiem o czym mówisz ![]() Musimy w jednym pokoju zrobić gładzie i pomalować. Mój TŻ jako, że dużo pracuje wyliczył, że dopiero w kwietniu to zrobi i zajmie mu to 2 tygodnie A obok mamy sąsiada, rok starszego - pracuje w budowlance i jak gadałam z nim to 300 zł i mam zrobione za 3-4 dni. Mówię TŻ, myślałam, że się ucieszy, bo będzie miał więcej czasu, a on na to, ale przecież JA TO UMIEM I ZROBIĘ... Powiedziałam, żeby się zastanowił czy chce być od wszystkiego, bo czasami trzeba na prawdę odetchnąć i dać zarobić innym... Także rozumiem Cię doskonale, tylko staram się też postawić w sytuacji, gdybym ja się czegoś podjęła, a TŻ by mi kogoś załatwił co zrobi za mnie, z góry bym założyła, że to dlatego, że pewnie uważa, że nie umiem ![]()
|
|
#550 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem nawet jak jest źle, to to "żle" jest lepsze niż samotność.. ja licze jeszcze,że może faktycznie jak zobaczy dziecko juz na świecie to zmądrzeje.. jak nie.. to wtedy sobie dam radę ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
![]() ja nie ogarniam co się u nich dzieje. nie moja sprawa niby..ALE dziwna..no cóż. pozostaje liczyć na zmiane na lepsze...
|
||
|
|
|
#551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja koleżanka tak tkwi 3 rok...
|
|
#552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby to się wszystko poukładało.. ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- http://tablica.pl/oferta/2w1-wozek-c...f05895f8;r:;s: !!! |
|
|
|
|
#553 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#556 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszło mi łóżeczko i materacyk
|
|
|
|
#557 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja myślę o nich po Hippie, bo z tych drogeryjnych w normalnych cenach Hipp ma najlepsze składy, potem jest Babydream. Cytat:
Mi się nie zdarzało jej nakładać... Ale patrzeć na nią jak najbardziej ![]() Ale dobrze, że poszła w świat, niech jeszcze raz stanie na ślubnym kobiercu ![]() Muszę napisać jej pierwszej właścicielce, że nasza kiecka ma trzecie życie ![]() Cytat:
Cloche, pomożesz? :proszę:Cytat:
![]() Cytat:
Ja się jeszcze nie zabrałam za to, ale muszę ![]() Cytat:
![]() A co do TŻa to ja pewnie i tak bym swojego najpierw zapytała co o tym myśli. Jakoś zawsze kosultujemy to co nas obojga dotyczy. Może o to chodziło? Cytat:
My dziś mamy mega relaksyjny dzień. Poszliśmy sobie na spacer najpierw zahaczyliśmy o fryzjera bo TŻ potrzebował ścięcia. I jak już tam byliśmy to stwierdziłam, że wezmę regulację brwi z henną. Co będę siedzieć i na niego czekać Po tym nitkowaniu na którym jakiś czas temu byłam już mnie zakrzaczyło, a nie specjalnie sama się tym w domu zajmowałam. Teraz sobie obiecałam, ze będę brwi pilnować! no! Ale spoko tak sobie poleżeć, jak się ktoś Tobą zajmuje I Sofcia sprzedała pani kosmetyczce kopniaka w między czasie ![]() Później byliśmy w parku i karmiliśmy wiewióry Wróciliśmy z butami całymi w błocie ale warto było. Na zdjęciu nasza najwdzięczniejsza modelka
|
|||||||
|
|
|
#558 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A co do mamy Tż to wiem ja się czujesz. To nie chodzi do końca o to, że nie dają bo mają prawo nie dawać, ale pewnie głupio Ci przed twoimi rodzicami, ze oni pomagają jak mogą,a z drugiej strony nic. Moi bardzo pomagają mimo, ze mieszkamy u nich i niewiele dajemy na życie to jeszcze mama chce sie dołożyć do wyprawki. A teściowa nic nie mówi. Nie winię jej za to, ale głupio mi przed moją mama, że oni mają mojego brata na utrzymaniu bo mieszka w krk i studiuje ( na co nie mało kasy idzie ) i jeszcze nam dają, a teściowa jest tak na prawdę sama i zarabia na prawdę dobrze i nic.
|
|
#559 |
|
Wtajemniczenie
|
jestem wykończona, wizyta w banku trwała z jakąś godzinę, masakra, ale za to namówiłam tż na kebaba.
Trochę pochodziłam po mieście i brzuch cały spięty i boli jutro idę na SR i będzie tam moja położna do porodu, wypytam ją o co chodzi z tymi bólami podbrzusza.Wózek jednak jutro będzie
|
|
|
|
#560 |
|
Zakorzenienie
|
sęk w tym..że ja nie chcę dawać sobie juz rady.. chcę dawać radę Z KIMŚ...
![]() ja koło 16go będę mieć.. pościel szybciej więc będzie czekac. i zamówiłam śliiczny rożek i bluzinkę dla Z.. tak fajna że sama bym nosiła
|
|
|
|
#561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kupiłam sobie kremik na brodawki właśnie Ziaji i ogólnie mam zamiar też dla Lilki zakupić z tej serii do kąpieli, kremiki. Mam dwa małe pudełeczka Sudocremu w razie w - jak się jednak przyda to dopiero wtedy kupię. A Ty wiesz, że ja też odkupiłam używaną suknię Więc i moja ma trzecie życie
|
|
|
|
|
#562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie..mi jest po prostu głupio
|
|
|
|
|
#564 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
tzn rozumiem, że można nie mieć pieniędzy, albo mieć i nie pomagać, bo oboje przyszli rodzice zarabiają i sobie radzą ... ale w Waszej sytuacji to jest przykre, że tylko Twoi rodzice pomagają ... żeby jeszcze wykazywała chęć jakiejś innej pomocy ... moi teściowie nie mają za dużo pieniędzy, tak samo jak moja mama, ale teściowa już nie raz oferowała się że przyjedzie, pomoże poprać ciuszki dziecięce, poprasuje, posprząta, ugotuje ... nie korzystamy bo mąż daje radę świetnie ale sam fakt że jest ta chęć pomocy dużo daje ... |
||
|
|
|
#565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#566 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#567 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Ale dobrze zeby Wam ktos jednak pomógł w tym remoncie (sama 9 miesięcy remontowałam mieszkanie i po prostu umierałam) bo ty nie powinnaś nawet przebywać w tym mieszkaniu.. Możesz farbami zatruć maluszka.. Lepiej nie ryzykować. Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#568 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wykonałam szturm na all z poniedziałku, nazamawiałam prawie wszystko co mi brakowało i teraz nie wiem co z tym zrobić ![]() Cytat:
My mamy na obiad pizzę
|
||
|
|
|
#569 |
|
Zakorzenienie
|
Heh, ja to się wczoraj sama już poogubiłam na końcu, ale spokoj, i tak po godzinie był spokój i dziś też, więc podchodzę do tego raczej humorystycznie
![]() Ale żeby mi nie było za miło to się dla odmiany z mamą pokłóciłam....tutaj już nie będę wnikała, bo generalnie ciężko to ogarnąć. Z mamą od zawsze bywają skomplikowane sytuacje, które czasami się nasilają, a czasami jest ok. Idę myć drzwi, by się nieco wyładować
|
#570 |
|
Zakorzenienie
|
dokladnie tak!! i to tak młodą!!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:07.

Dodam, że mimo, że jesteśmy małżeństwem każde ma swoje konto i generalnie ja sporadycznie ( jako że zarabiam mniej, ale dla mnie wystarczająco) jak popłynę za bardzo w miesiącu to proszę go pod koniec o przelanie trochę, ale to zazwyczaj maks 500 pln. , często jednak nie proszę i każde się samo rządzi ( jedzenie on kupuje). Po prostu nie potrzebujemy wspólnego konta. No i to ja się zadeklarowałam, że zapłacę, a nie on ma.
jakie duży chłop
Ale dobrze że się zdrowo rozwija

który nie szczeka jak debil bo tak mu się podoba.

Ja się jeszcze nie zabrałam za to, ale muszę
Ślub 27. X. 2012
My mamy na obiad pizzę