Kocyki bierzemy i na plażę idziemy!- Dieta South Beach część XIII - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-06, 21:28   #3991
Kretka666
Zakorzenienie

Dot.: Kocyki bierzemy i na plażę idziemy!- Dieta South Beach część XIII

Cytat:
Napisane przez kamciaa353 Pokaż wiadomość
Mam gdzies z 167 No gdyby nie Ty to pewnie dalej bym siedziala na tylku i sie obzerala ;p chociaz troche mi to zeszlo zanim sie zdecydowalam na ta diete
Cieszę się Jak tylko przyłożysz się do diety, będziesz jadła zgodnie z zasadami to na pewno zrzucisz nadmiar kilogramów

Cytat:
Napisane przez Arschen Pokaż wiadomość
bo ty nie jadłas i chudłas a ja jem i nie chudne
A tutaj to w sumie możesz mieć rację, dlatego warto spróbować odstawić te owoce z późnych posiłków Ja się naczytałam o tym jakie to złe jeść owoce wieczorem, bo to cukier w końcu - jadłabyś batoniki do kolacji? I się tego trzymałam. A owoce z rana jakoś nawet bardziej mi pasują, do owsianki i do twarogu/serka/jogurtu na II śniadanie, idealnie. Popołudnie i wieczór to pora warzyw
Ale przyznam się Wam, że od jakiegoś czasu nie jem warzyw za bardzo na kolację, nie mam ochoty się zmuszać Jem te pare plasterków pomidora czy ogórka na kanapkach, czasem kawałek papryki czy pare marchewek. Po prostu mi się nie chce, odrzucają mnie.
Stary 2013-03-06, 21:34   #3992
Arschen
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kretka666 Pokaż wiadomość
Cieszę się Jak tylko przyłożysz się do diety, będziesz jadła zgodnie z zasadami to na pewno zrzucisz nadmiar kilogramów

A tutaj to w sumie możesz mieć rację, dlatego warto spróbować odstawić te owoce z późnych posiłków Ja się naczytałam o tym jakie to złe jeść owoce wieczorem, bo to cukier w końcu - jadłabyś batoniki do kolacji? I się tego trzymałam. A owoce z rana jakoś nawet bardziej mi pasują, do owsianki i do twarogu/serka/jogurtu na II śniadanie, idealnie. Popołudnie i wieczór to pora warzyw
Ale przyznam się Wam, że od jakiegoś czasu nie jem warzyw za bardzo na kolację, nie mam ochoty się zmuszać Jem te pare plasterków pomidora czy ogórka na kanapkach, czasem kawałek papryki czy pare marchewek. Po prostu mi się nie chce, odrzucają mnie.
no własnie...i tu jest moj bład Bede musiała sie odzwyczajic od owocka po obiadku

nie dzwie ci sie wogle mi zaczyna przechodzic chęc na warzywa a Tobie po 7 miesiacach to juz wogole

Pije 2litry wody dziennie
ćwicze
Arschen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 21:48   #3993
content
Raczkowanie

Cytat:
Trzeba jeszcze te orzeszki obrać ze skorupek Bo ja nie kupuję żadnych gotowych pakowanych, jedynie nerkowce. A reszta to skorupkowce Włoskie mam własne, z działki, także zapasy są, cały strych w babci domu zarąbany orzechami i taki zapas na dobrych kilka lat starczy, a nasze drzewa płodzą co roku nowe miliardy orzechów. Także codziennie rano do owsianki mamy łupane, eko, własne włoskie orzechy, for free
Kasza gryczana jest smaczna i zdrowa, więc nadal ją wcinaj
Nie masz piekarnika? Współczuję! Też nie mieliśmy w pierwszym mieszkaniu, po roku się wyprowadziliśmy (ale nie tylko z tego powodu, nie nie ). Teraz mamy gazowy i jest naprawdę ok, nauczyłam się przynajmniej piec w takim bez śmerów bajerów, bez termoobiegu, z wielką możliwością przypalenia spodu i tak dalej
A jeśli chodzi o mikser to zainwestuj w zestaw kuchenny z blenderem. Tam jest rączka - trzepaczka do blendera i masz ubite białka w 30 sekund
U mnie zwyczaj łupania orzechów zniknął wraz z dziadkiem. To urosło do rozmiarów rytułału, jak żeśmy siadali sobie na takich niskich stołkach, a łupiny ciskały po całej kuchni. Teraz jakoś odbieram to jako dość przygnębiające zajęcie i przepłacam na paczkowane.
Nawet z kaszą można przesadzić, 3 woreczki to jest jakieś siedem porcji.
Mieszkanie zmienię pewnie dopiero we wrześniu, bo ten piekarnik, to jedyna jego wada - jes zadbane, właściciele nieczepialscy, lokalizacja idealna. Tak mi chodzi diabelska myśl po głowie, żeby rzucić pomysł postawienia komunalnego piekarnika w piwnicy. Póki go nie wcielę w życie, mam dodatkową motywację, żeby odwiedzać dom czasem.
Co do miksera - no właśnie na początku tego roku dokonałam nieekonomicnzego zakupu blendera solo. Widziałam w sumie w rossmanie po 40, w cenie stewii, chyba się szarpnę.

Cytat:
Obowiązują Do 450 ml dziennie. TUTAJ masz rozpiskę II-fazowych wprowadzanych produktów i ile ich można.
Płatków to są 3 łyżki. Ogólnie zasada jest taka - płatków, otrębów, mąki - 3 łyżki, chleba 30 g, makaronu, ryżu, kaszy pół szklanki.
Dziękuję.
Mleka niewiele. :<

Cytat:
To jest jeszcze jeden z nielicznych plusów lata - będą dobre warzywa!
content jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 21:50   #3994
kala2505
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez content Pokaż wiadomość

Ojeesu, przede mną jeszcze trochę czasu, zanim sobie wyjdę i przebiegnę 30min.
Fajne jest to że trzeba biegać jak najwolniej
Naprawdę nie jest źle, spróbujesz i zobaczysz że z każdym razem będziesz przebiegać dużo więcej...
Po bieganiu się bardzo szybko kondycja polepsza

Cytat:
Takie przeczucie nie może być mylnym.
Prawda.... ??? hehe

Cytat:
Ja całą II fazę jadłam owoce do obiadu, nigdy po - przez całe 7 miesięcy Dopiero teraz czasem przyszaleję i zjem owoca po obiedzie jako deser
A zawsze jadłam 2-3 porcje, jedną-dwie do śniadania i jedną-dwie do II śniadania. Da się zmieścić, te 3 porcje to malutko jest
szalona
też tak jem... w ogóle jakoś mi owoce po obiedzie nie pasują, chyba że w cieście

Cytat:
ej laski jak ja mam jesc na 1 sniadanie owoce?
A może rano rób sobie owsiankę z owocami na I lub II śniadanie ? Albo omlet z serkiem homo + truskawki i dżem tak jak ja dzisiaj ???
Same owoce rzadko kiedy jem... Zawsze w owsiance lub z serkiem homo

Cytat:
A nie chce mi sie jesc
Grejpfrut mnie zapchał
A dziś mówiłaś że chciałabyś żeby nie chciało Ci się jeść
TADAAAAAM

kala2505 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 21:57   #3995
Arschen
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kala2505 Pokaż wiadomość
Fajne jest to że trzeba biegać jak najwolniej
Naprawdę nie jest źle, spróbujesz i zobaczysz że z każdym razem będziesz przebiegać dużo więcej...
Po bieganiu się bardzo szybko kondycja polepsza

Prawda.... ??? hehe

szalona
też tak jem... w ogóle jakoś mi owoce po obiedzie nie pasują, chyba że w cieście

A może rano rób sobie owsiankę z owocami na I lub II śniadanie ? Albo omlet z serkiem homo + truskawki i dżem tak jak ja dzisiaj ???
Same owoce rzadko kiedy jem... Zawsze w owsiance lub z serkiem homo

A dziś mówiłaś że chciałabyś żeby nie chciało Ci się jeść
TADAAAAAM
bede kombinować
jutro zrobie tak trcohe zmienie kolejnosc

na 1 Ś pol wiesniaka bo mi jeszcze został z warzywkami jajka i 1 porcja chlebka
2Ś owsianka z malinkami mrozonymi
3 Ś(zamiast podwieczorka) zjem jabłko
Obiad to jeszcze nie wiem
i Kolacja

moze byc?

TŻ własnie je orzeszki w panierce z chilli z lidla oszalec mozna

Pije 2litry wody dziennie
ćwicze
Arschen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 21:59   #3996
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
nie dzwie ci sie wogle mi zaczyna przechodzic chęc na warzywa a Tobie po 7 miesiacach to juz wogole
A ja generalnie jestem antywarzywna, przekonałam się trochę, ale nadal nie jem tyle ile się powinno wedle zdrowego żywienia jeść. Nie tylko z powodu mojego nielubienia warzyw, po prostu jakbym zjadła ten zalecany cały talerz warzyw na obiad to już byłabym najedzona i zakończyłabym na nim Poza tym wolę warzywa na ciepło, jakieś sosy do mięsa z warzywami, itp. I takie jem, świeżyznę rzadko. Teraz jest wstrętna, bo zimowa i to też nie pomaga.

Cytat:
U mnie zwyczaj łupania orzechów zniknął wraz z dziadkiem. To urosło do rozmiarów rytułału, jak żeśmy siadali sobie na takich niskich stołkach, a łupiny ciskały po całej kuchni. Teraz jakoś odbieram to jako dość przygnębiające zajęcie i przepłacam na paczkowane.
Nawet z kaszą można przesadzić, 3 woreczki to jest jakieś siedem porcji.
Mieszkanie zmienię pewnie dopiero we wrześniu, bo ten piekarnik, to jedyna jego wada - jes zadbane, właściciele nieczepialscy, lokalizacja idealna. Tak mi chodzi diabelska myśl po głowie, żeby rzucić pomysł postawienia komunalnego piekarnika w piwnicy. Póki go nie wcielę w życie, mam dodatkową motywację, żeby odwiedzać dom czasem.
Co do miksera - no właśnie na początku tego roku dokonałam nieekonomicnzego zakupu blendera solo. Widziałam w sumie w rossmanie po 40, w cenie stewii, chyba się szarpnę.

Dziękuję.
Mleka niewiele. :<

To jest jeszcze jeden z nielicznych plusów lata - będą dobre warzywa!
Nie przepłacaj, łup orzechy!
Aż tyle kaszy? Gdzie Ty to mieściłaś? Kasza była na śniadanie, obiad i kolację?
Piekarnik dobra rzecz, spraw sobie lepiej, będziesz pyszne rzeczy tworzyć

Mleka i jogurtu, pamiętaj. Jogurt też nabiał.

Dokładnie! Czekam na te warzywka, własne, działkowe. Nie jem ich z jakąś przyjemnością przesadną, ale są smaczne i lepiej się je spożywa niż te zimowe g*wno. Jest jakaś różnorodność poza tym. Na chwilę obecną żywię się tylko przecierami pomidorowymi / pomidorami z puszki / pomidorami świeżymi (do kanapek), ogórkami świeżymi / konserwowymi / kiszonymi, papryką (ale nie za często, bo droga) i kapustą pekińską. Taaadam! Na jesień jeszcze dużo cukinii i bakłażanów jedliśmy, ale teraz cena zabija. Nie lubię za to zimy, że wszystko co świeże (warzywa i owoce) jest drogie i jest naprawdę mały wybór
Stary 2013-03-06, 21:59   #3997
content
Raczkowanie

To jeśli chodzi o pory dnia, to mniej więcej tak, że do obiadu - skrobia i cukry, po obiedzie - białko i warzywa, si? A jak to wygląda z treningami, tak samo? (przed s + c, po - b + w?)
Stary 2013-03-06, 22:01   #3998
Indra83
Wtajemniczenie

A ja mogłabym jeść owoce o każdej porze.
Jak nastanie sezon truskawkowy,to będę je jeść od rana do wieczora, z jogurtem naturalnym albo same, Kocham truskawki, sezon na nie jest krótki, bo koło miesiąca i nie zamierzam się powstrzymywać.

Ja urodziłam dziecko 3 października, więc ostatnie miesiące ciąży przypadły mi na goracy lipiec, sierpień i ciepły wrzesień z rekordowym chyba wysypem śliwek. Jadłam owoce non stop, te śliwki to na kilogramy i schudłam jeszcze pod koniec ciąży, nie planując tego

Ja mam zawsze kaca giganta, na sama myśl o nim przestaję pić. W sylwestra niewiele wypiłam, ale trochę pomieszałam i miałam kaca dwa dni
Moja współlokatorka ze studiów, z ktorą morze alkoholu wypiłam kiedyś zalała się w trupa tak, że zasneła żygając na kiblu. Ja ją rozebrałam, ubrałam w piżamę, tylko majtki zostawiłam i położyłam ją spać.
Na drugi dzień strasznie przeżywała, że widziałam jej cycki
A ja tylko dostęp do toalety chciałam uzyskać

Lecę do łóżka.
TŻ strasznie mnie denerwuje, bo co chwilę pyta czy już zrezygnowałam z ćwiczeń, a potem sie śmieje, że to taki żart.Pięknie, uśmiałam się jak cholera.
Indra83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 22:02   #3999
Kretka666
Zakorzenienie

Jeszcze dużo fasoli, ciecierzycy jemy, ale nie liczę tego jako warzywa, a jako strączki
Stary 2013-03-06, 22:06   #4000
content
Raczkowanie

Cytat:
A ja generalnie jestem antywarzywna, przekonałam się trochę, ale nadal nie jem tyle ile się powinno wedle zdrowego żywienia jeść. Nie tylko z powodu mojego nielubienia warzyw, po prostu jakbym zjadła ten zalecany cały talerz warzyw na obiad to już byłabym najedzona i zakończyłabym na nim Poza tym wolę warzywa na ciepło, jakieś sosy do mięsa z warzywami, itp. I takie jem, świeżyznę rzadko. Teraz jest wstrętna, bo zimowa i to też nie pomaga.

Nie przepłacaj, łup orzechy!
Aż tyle kaszy? Gdzie Ty to mieściłaś? Kasza była na śniadanie, obiad i kolację?
Piekarnik dobra rzecz, spraw sobie lepiej, będziesz pyszne rzeczy tworzyć

Mleka i jogurtu, pamiętaj. Jogurt też nabiał.

Dokładnie! Czekam na te warzywka, własne, działkowe. Nie jem ich z jakąś przyjemnością przesadną, ale są smaczne i lepiej się je spożywa niż te zimowe g*wno. Jest jakaś różnorodność poza tym. Na chwilę obecną żywię się tylko przecierami pomidorowymi / pomidorami z puszki / pomidorami świeżymi (do kanapek), ogórkami świeżymi / konserwowymi / kiszonymi, papryką (ale nie za często, bo droga) i kapustą pekińską. Taaadam! Na jesień jeszcze dużo cukinii i bakłażanów jedliśmy, ale teraz cena zabija. Nie lubię za to zimy, że wszystko co świeże (warzywa i owoce) jest drogie i jest naprawdę mały wybór
A ja to jestem zdecydowanie chrupacz, lubię świeże rzeczy, poza brukselką i selerem - pożrę wszystko.
No mówię przecież, że trzy posiłki. Szybko i smacznie, do tego feta/papryka/pomidor/kefir, różnorodność niemalże zachowana.
Piekarnika nie kupię na swój rachunek, bo przeprowadzam się często, a mi się nie widzi przerzucać go przez plecy i wlec na drugi koniec miasta. Ale właścicieli mam super, przedyskutujemy to, może ich przekupię zapowiedzią fasolowca.
Twaróg też nabiał, też ma lecieć mi w tę samę miarkę? Ojeju, będę musiała kupić mniejsze kubki.
Sałat nie jadasz żadnych? Ja się teraz tym ratuję, połykam opakowanie rukoli w dwa dni maks.
Stary 2013-03-06, 22:13   #4001
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
To jeśli chodzi o pory dnia, to mniej więcej tak, że do obiadu - skrobia i cukry, po obiedzie - białko i warzywa, si? A jak to wygląda z treningami, tak samo? (przed s + c, po - b + w?)
Przed treningiem węgle, po białko Choć jeśli nie trenujesz do jakiś zawodów czy na masę jak koksy to nie musisz stosować diety okołotreningowej.
Generalnie w ciągu dnia lepiej skrobie jeść do obiadu, nie po. Choć w praktyce to musisz na sobie zobaczyć, ja przez pierwsze 2 miesiące jadłam białkowe kolacje i było mi zawsze niedobrze, brzuch mnie bolał strasznie, a jak wprowadziłam sobie porcję skrobii to od razu lepiej się zrobiło i nie miałam takich problemów. Teorii na temat węglowodanów na kolację jest dużo, jedne zakładają, że odkłada się w tłuszcz i się tyje, drugie, że można je jeść i nawet warto. Mój trener powiedział, że lepiej jeść, że ta teoria o białkowych kolacjach jest już przestarzała. Poza tym białkowe kolacje obciążają organizm, można mieć problemy ze snem, nie czuć się wypoczętym, organizm się męczy zamiast odpoczywać. Węglowodany są łatwiej strawialne i lżej się człek czuje.

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
Jak nastanie sezon truskawkowy,to będę je jeść od rana do wieczora, z jogurtem naturalnym albo same, Kocham truskawki, sezon na nie jest krótki, bo koło miesiąca i nie zamierzam się powstrzymywać.

Ja urodziłam dziecko 3 października, więc ostatnie miesiące ciąży przypadły mi na goracy lipiec, sierpień i ciepły wrzesień z rekordowym chyba wysypem śliwek. Jadłam owoce non stop, te śliwki to na kilogramy i schudłam jeszcze pod koniec ciąży, nie planując tego

Ja mam zawsze kaca giganta, na sama myśl o nim przestaję pić. W sylwestra niewiele wypiłam, ale trochę pomieszałam i miałam kaca dwa dni
Moja współlokatorka ze studiów, z ktorą morze alkoholu wypiłam kiedyś zalała się w trupa tak, że zasneła żygając na kiblu. Ja ją rozebrałam, ubrałam w piżamę, tylko majtki zostawiłam i położyłam ją spać.

Lecę do łóżka.
TŻ strasznie mnie denerwuje, bo co chwilę pyta czy już zrezygnowałam z ćwiczeń, a potem sie śmieje, że to taki żart.Pięknie, uśmiałam się jak cholera.
Truskawki Nie mogę doczekać się świeżych, teraz mam pomrożonych dużo, ale to nie to samo... Świeże truskawki, maliny, śliwki, czereśnie... Kocham Mi było smutno rok temu, bo zaczęłam dietę w połowie czerwca i ominął mnie sezon na truskawki właśnie! Teraz już nie będę sobie żałować

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Cytat:
A ja to jestem zdecydowanie chrupacz, lubię świeże rzeczy, poza brukselką i selerem - pożrę wszystko.
No mówię przecież, że trzy posiłki. Szybko i smacznie, do tego feta/papryka/pomidor/kefir, różnorodność niemalże zachowana.
Piekarnika nie kupię na swój rachunek, bo przeprowadzam się często, a mi się nie widzi przerzucać go przez plecy i wlec na drugi koniec miasta. Ale właścicieli mam super, przedyskutujemy to, może ich przekupię zapowiedzią fasolowca.
Twaróg też nabiał, też ma lecieć mi w tę samę miarkę? Ojeju, będę musiała kupić mniejsze kubki.
Sałat nie jadasz żadnych? Ja się teraz tym ratuję, połykam opakowanie rukoli w dwa dni maks.
Na śniadanie też kasza? Tak to nigdy nie jadłam
Rozumiem, my to mamy 3/4 swoich rzeczy, w tym duże sprzęty jak kanapa, komoda i lodówka, ale mieszkamy w kawalerce i jakby nie było jest to nasz dom. Jak będziemy się wyprowadzać to weźmiemy co nieco ze sobą, a resztę sprzedamy
Twaróg nie nabiał, to białko Podobnie serek wiejski i serek homogenizowany. Jedynie mleko, mleko w proszku i jogurty to nabiał.
Sałata? Fuj Jedynie w sałatce zjem, ale nie może być jej za dużo. Anty zielona jestem
Stary 2013-03-06, 22:14   #4002
content
Raczkowanie

Cytat:

O, o tym nie myślałam. Latem, to ja mogłabym się żywić samymi owocami. Jakoś nie widzę tych trzech porcji. Śliwki, truskawki, czereśnie, maliny, przepyszne jabłka, khhh. No, ale w lipcu, to przecież już nawet ruch będę lubiła.

Przyszła mi paczka z BiochemiiUrody, żel hialuronowy jest cudowny.
Stary 2013-03-06, 22:22   #4003
kala2505
Zakorzenienie

Cytat:
Jaaaa teeeeż Teraz wpierdzielam mrożone tez są ok, ale to nie to... no i cena....

Cytat:
Ja ją rozebrałam, ubrałam w piżamę, tylko majtki zostawiłam i położyłam ją spać.
hahaha

Cytat:
Nosz co za menda jedna noooo....
Żartować mu się zachciało...

Cytat:
Ale właścicieli mam super, przedyskutujemy to, może ich przekupię zapowiedzią fasolowca.
Na pewno się skuszą

Twaróg można wiadrami, serki homo raczej też

Stary 2013-03-06, 22:23   #4004
content
Raczkowanie

Cytat:
Na śniadanie też kasza? Tak to nigdy nie jadłam
Rozumiem, my to mamy 3/4 swoich rzeczy, w tym duże sprzęty jak kanapa, komoda i lodówka, ale mieszkamy w kawalerce i jakby nie było jest to nasz dom. Jak będziemy się wyprowadzać to weźmiemy co nieco ze sobą, a resztę sprzedamy
Twaróg nie nabiał, to białko Podobnie serek wiejski i serek homogenizowany. Jedynie mleko, mleko w proszku i jogurty to nabiał.
Sałata? Fuj Jedynie w sałatce zjem, ale nie może być jej za dużo. Anty zielona jestem
A widzisz, da się.
Ja to chwilowo nie mam domu, mama z siostrą na miejscu zmieniły mieszkanie na mniejsze i jak przyjeżdżam, to śpię na kanapie z rzeczami w plecaku. I na dodatek wcale mi to nie przeszkadza, urodzony tułacz jestem. Tylko książki trzeba gdzieś trzymać.
Fakt, pewnie, że białko.
Ja też nie samą, z octem balsamicznym i pomidorem, oliwkami, papryką, co tam warzywnego akurat mam pod ręką. Ładne to i chrupie jak zdrowe.
Stary 2013-03-06, 22:26   #4005
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
O, o tym nie myślałam. Latem, to ja mogłabym się żywić samymi owocami. Jakoś nie widzę tych trzech porcji. Śliwki, truskawki, czereśnie, maliny, przepyszne jabłka, khhh. No, ale w lipcu, to przecież już nawet ruch będę lubiła.

Do wakacji to już będziesz mogła sobie pozwolić pewnie na więcej owoców jak dobrze pójdzie

Z czym używasz? Też miałam, ten podwójny, ale niestety nie dla mnie. Jestem zbyt sucha i atopowa na HA z olejami, tylko latem zdawało egzamin. Moja twarz lubi aptekę i kosmetyki dla atopowców Chciałam się przerzucić na naturalne kosmetyki, składy czytam od lat, siedzę w temacie naturalków tyle samo czasu, do reszty ciała i włosów (moje mydła ) używam również naturalek. Jednak po którejś z rzędu próbie zakończonej paskudnym uczuleniem zaniechałam męczenia twarzy.

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Sałata z dodatkami też fuj, jedynie warzywa z dodatkiem sałaty ujdą

Edytowane przez Kretka666
Czas edycji: 2013-03-06 o 22:25
Kretka666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 22:35   #4006
content
Raczkowanie

Cytat:
Do wakacji to już będziesz mogła sobie pozwolić pewnie na więcej owoców jak dobrze pójdzie

Z czym używasz? Też miałam, ten podwójny, ale niestety nie dla mnie. Jestem zbyt sucha i atopowa na HA z olejami, tylko latem zdawało egzamin. Moja twarz lubi aptekę i kosmetyki dla atopowców Chciałam się przerzucić na naturalne kosmetyki, składy czytam od lat, siedzę w temacie naturalków tyle samo czasu, do reszty ciała i włosów (moje mydła ) używam również naturalek. Jednak po którejś z rzędu próbie zakończonej paskudnym uczuleniem zaniechałam męczenia twarzy.
Jakoś ciężko mi uwierzyć, że mi spadnie >10kg.

Mój pierwszy właśnie przyszedł. Mam ostatnio potwornie przesuszone dłonie, spróbowałam z odrobiną oleju kokosowego i na to uczucie ulgi długo czekałam. W paczce przyszedł mi też olej tamanu, sprawdzę, na ile się to połączenie z moją twarzą polubi.
Ja jestem na etapie poznawania swojej skóry i w ogóle naturali, stąpam sobie nieśmiało dość jeszcze, testuję oleje, czytam, uczę się. Idą mi też pierwsze próbki minerałów.

Sama robisz mydła? Czym pielęgnujesz ciałko?
Stary 2013-03-06, 22:46   #4007
asmenaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja przez 1,5msc schudłam 4kg, tylko że ja ćwicze, więc może gdybym nie ćwiczyła to byłoby więcej... Ale tak czy tak to jest wg mnie bardzo mało...
:
Nie jest to prawdą

Cytat:
a gdzie kasza/makaron?
Zgubilam i nie bylo dzis porcji obiadowej bo mi nie pasowala do tego

Ogolnie dzis zjadlam 4 posilki bo w ogole glodna nie bylam po tym obiedzie!

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Cytat:
no własnie...i tu jest moj bład Bede musiała sie odzwyczajic od owocka po obiadku

Ja też jadam owoce po obiedzie i nie widze w tym nic zlego ale nie jest to moja kolacja, kolacja jem 2h przed snem i jest albo bialkowa albo bialkowo warzywna.

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Cytat:
Tez mam, uzywam od dawna ale nie widze raczej jego cudownosci
na twe wierne serce
Przyjdzie czas spotkać się
potarmosić uszy
lub razem na spacer znowu gdzieś wyruszyć
Lecz dziś sobie śnij

Małymi kroczkami do celu!
asmenaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 22:51   #4008
angelhorse
Rozeznanie

GG do angelhorse

witajcie! Mogę dołączyć ?
My kobiety chcemy widzieć szybkie efekty więc 1 faza 2 tygodniowa nam to umożliwia, ja już jestem zniecierpliwiona osiągnięciem wymarzonej sylwetki i z chęcią przejdę na dietę south beach. Próbowałam kiedyś, lecz na 1 dniu się złamałam dopadł mnie całkowity brak humoru,zaczełam płakać.

Chciałabym spróbować jeszcze raz. Macie pomysły jak się do tego przygotować i jak wytrzymać?

Miłej nocy ;*
Stary 2013-03-06, 23:08   #4009
kamciaa353
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez angelhorse Pokaż wiadomość
My kobiety chcemy widzieć szybkie efekty więc 1 faza 2 tygodniowa nam to umożliwia, ja już jestem zniecierpliwiona osiągnięciem wymarzonej sylwetki i z chęcią przejdę na dietę south beach. Próbowałam kiedyś, lecz na 1 dniu się złamałam dopadł mnie całkowity brak humoru,zaczełam płakać.

Chciałabym spróbować jeszcze raz. Macie pomysły jak się do tego przygotować i jak wytrzymać?

Miłej nocy ;*
Witaj ) Ja jestem na tej diecie dopiero 2 dzien, ale moge Ci tylko powiedziec ze 1 dzien jest najgorszy caly dzien chodzilam glodna, rozdrazniona i w ogole do dupy za przeproszeniem ! Ale dzis juz bylo dobrze Dzien przed dieta jadlam to na co mialam ochote, mowilam sobie ze to ostatni dzien i ze chce byc szczupla !!! Motywuje sie patrzac w lustro na moje tluste cielksko a moge wiedziec ile chcesz schudnac ??
Stary 2013-03-06, 23:10   #4010
content
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asmenaa Pokaż wiadomość
Tez mam, uzywam od dawna ale nie widze raczej jego cudownosci
Moja skóra z zachłannością chłonie wszystko, co ją ponadprogramowo nawilża, ale ostatnio na dłonie nie działało mi zupełnie nic, poza nocą z olejami pod rękawiczkami. Dzisiejsze popołudnie spędziłam z żelem i olejem i efekt jest dwa razy lepszy, toteż się zachwycam. Zobaczymy, jak poradzi sobie z innymi wyzwaniami, u mnie ich pod dostatkiem.

Cytat:

Miłej nocy ;*
Hej hej!
Zrozumiałe, że szybkie efekty są pożądane, ale chyba warto się nastawić na trwałą zmianę, bo w sumie sama pierwsza faza, to tylko kolejna krótkotrwała dietka. W końcu decydujesz się na odpuszczenie niektórych produktów raczej bez odwołania. Jeżeli zaczynasz z tym przekonaniem, to wytrzymanie tych dwóch tygodni nie powinno być przesadnie wielkim wyzwaniem dla Twojej siły woli.
Ja jutro mam ostatni dzień I fazy i powiem Ci, że wcale ciężko nie było. Zależy też pewnie od Twoich nawyków żywieniowych, ale naprawdę - różnorodność możliwości jest spora, a te dokuczliwe ograniczenia skrobii i owoców - są tylko stanem przejściowym, i tak trzeba o nich myśleć. Po takim detoksie w drugą fazę wchodzi się ze zdrowym zniecierpliwieniem, nie odbierając jej jako dalszego ciągu diety, a jej urozmaicenia.
Poszperaj za przepisami na I fazę, http://kuchnianaplazy.blox.pl/tagi_b/47886/I-faza.html
http://blog.polskiesouthbeach.pl/search/label/faza%201
http://dietetyczniesiostro.blogspot....ACH%20I%20FAZA
http://quchniawege.blogspot.com/
jest tego pełno i idzie sobie dogodzić.
Powodzenia i informuj o przebiegu!
Stary 2013-03-06, 23:24   #4011
anaiss
Raczkowanie

Arschen szukasz dzemu? Ja kupilam dzem bez cukru w sklepie Morissons ale mysle ze sa w tesco lub w asdzie.

anaiss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 07:34   #4012
kala2505
Zakorzenienie

Joł, joł, joł

Cytat:
Nie jest to prawdą
Nie.... ?

Cytat:

Miłej nocy ;*
Witaj
SB to cudowna dieta, polecam przejrzeć strony o SB i przepisy, skomponuj posiłki na jakieś 3-4 dni a potem to uż jakoś pójdzie, sama zobaczysz

Stary 2013-03-07, 08:04   #4013
asmenaa
Zakorzenienie

dzien dobry

jeszcze godzinka do sniadania

ogolnie dzisiaj moje wyzwanie- tort
na twe wierne serce
potarmosić uszy
Lecz dziś sobie śnij

Stary 2013-03-07, 08:24   #4014
0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0
Konto usunięte

Treść usunięta
0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 08:28   #4015
asmenaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7 f138a13b7c455c0 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Ja je wciskam przynajmniej do obiadu
na twe wierne serce
potarmosić uszy
Lecz dziś sobie śnij

Stary 2013-03-07, 08:29   #4016
0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0
Konto usunięte

Treść usunięta
0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 08:30   #4017
kala2505
Zakorzenienie

Cytat:
dzien dobry

ogolnie dzisiaj moje wyzwanie- tort
Dobry
Pochwal się potem tym tortem chce go zobaczyć

Cytat:
Napisane przez 0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7 f138a13b7c455c0 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
No ja jem warzywa na II śniadanie np. 1 pomidora + kilka plastrów ogórka i do obiadku dużą porcję... A potem to już raczej rzadko...

Stary 2013-03-07, 08:36   #4018
asmenaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dobry
Pochwal się potem tym tortem chce go zobaczyć

No ja jem warzywa na II śniadanie np. 1 pomidora + kilka plastrów ogórka i do obiadku dużą porcję... A potem to już raczej rzadko...
pochwalę
ale nie mam do koncu pomyslu na niego
na twe wierne serce
potarmosić uszy
Lecz dziś sobie śnij

Stary 2013-03-07, 08:42   #4019
kala2505
Zakorzenienie

Cytat:
pochwalę
ale nie mam do koncu pomyslu na niego
Improwizuj
Ty masz zmysł cukierniczy więc na pewno Ci wyjdzie

Dziewczyny Mam przemyślenia kolejne...
Zastanawiam się nad kupieniem jakiegoś dobrego suplementu...
Kiedyś brałam linesse i ten therm line właśnie, ale wtedy nie ćwiczyłam... Teraz jak codziennie prawie ćwiczę to może by mi coś te suplementy popchnęły te spadki co ???

Powiedzcie mi coś

Stary 2013-03-07, 08:45   #4020
asmenaa
Zakorzenienie

Cytat:
Improwizuj
Ty masz zmysł cukierniczy więc na pewno Ci wyjdzie

Dziewczyny Mam przemyślenia kolejne...
Zastanawiam się nad kupieniem jakiegoś dobrego suplementu...
Kiedyś brałam linesse i ten therm line właśnie, ale wtedy nie ćwiczyłam... Teraz jak codziennie prawie ćwiczę to może by mi coś te suplementy popchnęły te spadki co ???

Powiedzcie mi coś
No bede improwizowac ale kompletnie nie mam pojecia co dac na wierzch ??

Zalezy o jakich suplementach myslisz czy np na metabolizm czy na spalanie czy co?
na twe wierne serce
potarmosić uszy
Lecz dziś sobie śnij

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości