Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013 cz.11 - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 2 4,00%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 1 2,00%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 1 2,00%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 2,00%
Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 25 50,00%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 8 16,00%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 5 10,00%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 6 12,00%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 1 2,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-06, 21:57   #811
cloche
Zakorzenienie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Za kciuki w dzisiejszej wizycie razem z Julką dziękujemy. Bardzo pomagają. Z malutką w porządku ślicznie rośnie.
Pozdrawiam

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
hej
byłam dzisiaj u lekarza, moja mała jest drobna, pani dr nie wróży nam więcej niż 3 kg , teraz mamy 28 tydzień i waży 1233 g. Niby wszystko OK ale dużo mialam pytań z jej strony które mnie zaniepokoiły, m.in o trzecie badanie prenatalne kiedy sie wybieram itd. A wybieram się 29 marca kupa czasu...
ale to jest normalna waga, co ta baba chciała od ciebie???
Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
wróciliśmy z zakupów.. podjęcie jakichkolwiek rozmów z Tż na temat psa czy czegoś waznego mija się z celem.
ale uwaga uwaga.. poszła meeeeeeeeega przeginka..
dzwoni do tż mama tż.. gadają gadaja i mój mówi,że musi kończyć bo idziemy do biedronki, na większe zakupy i trochę czasu zejdzie.. na co jego mama "to Ala nie mogła iść?"

niech się w doopę ugryzie

ale idę do wanny lezeć z odzywką na wlosach,zimną fantą i zrelaksować się totalnie..
mamuśka rozciapciała synusia i teraz jest, jaki jest... strasznie głupia baba, bo nie zdając sobie z tego sprawy robi też ogromną krzywdę właśnie jemu - nie mówiąc o tobie i Zuzince...
Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
niektóre teściowe powinno się palić na stosie dla dobra ogolu:p
o właśnie
Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
dziekuje tak myślałam ale po cichu liczyłam że może uda się nie ma czczo ehh może jakoś to przeżyję
ja miałam taki nie na czczo ale tu w niemczech robi się 50g, pomiar tylko po godzinie, i można pić w międzyczasie wodę. dopiero jak to wychodzi źle, to robią ten test co w polsce... chciałabym się na niego nie kwalifikować
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 21:57   #812
maarchewka
Zakorzenienie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
dziewczynki
kupiłam właśnie całą (prawie) wyprawke na all.. u 4 sprzedawców 943 zł 12 gr.. paadammm..
wklejam może się wam przyda linki powinny działać

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 22:05   #813
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
ja tez dzisiaj slyszala, widzialam maluszki szukalam ordynatora i pospacerowalam sobie troche po patologii (same wielorybki ), po polozniczym i noworodkowym. tatusiowie dumni prawie na skrzydlach biegli do mamusiek z pelnymi siatami
ale faaaajnie już niedługo do nas będą biegli
Cytat:
dziewczynki
kupiłam właśnie całą (prawie) wyprawke na all.. u 4 sprzedawców 943 zł 12 gr.. paadammm..
łooo, to zaszalałaś, ale dużo rzeczy masz już z głowy ciekawe, na jaki wózek się zdecydujesz
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 22:09   #814
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Swoją drogą szybka sprawa z koszulami, ja kupiłam od razu jak Mysia napisala czyli wczoraj wieczorem.. A dzisiaj w południe już po koszulach śladu nie było..
u mnie dzisiaj bylo ich dzisiaj duzo, koszule, pizamy do wyboru do koloru.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 22:11   #815
Paulina 87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Możesz mi podesłać linka do sprzedawcy albo do strony przedmiotu? Też chce kupić w niedługim czasie łóżeczko a z tego co piszesz to na bardzo fajną okazję trafiłaś.
Z jakiej firmy masz to łóżeczko? Bardzo ładne Jesteś zadowolona?
http://allegro.pl/lozeczko-szuflada-...070059472.html
proszę takie wybrałam, baloniki ecrue
Stary 2013-03-06, 22:12   #816
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Ciekawe czy to ciężarne i matki karmiące się na nie tak rzuciły czy po prostu ogół społeczeństwa
widzialam jak babcie w nich "kopaly"
Stary 2013-03-06, 22:12   #817
Paulina 87
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
łooo, to zaszalałaś, ale dużo rzeczy masz już z głowy ciekawe, na jaki wózek się zdecydujesz
chciałam kupić wszystko za jednym zamachem i mieć z głowy no i będę spokojniejsza wiedząc że już mam w razie czego potrzebne rzeczy do szpitala i dla małej
Stary 2013-03-06, 22:19   #818
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
na tej loveli nie da się zarejestrować po te darmowe próbki. Klikam "dalej" i nic.
musisz pisac bezposrednio na ich mail kontakt@lovela.pl formularz na stronie www nie dziala. chyba calkowicie przerzucili sie na facebooka.

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Cytat:
diabli za jutro.

a jak lezenie? sa efekty?

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
hej
byłam dzisiaj u lekarza, moja mała jest drobna, pani dr nie wróży nam więcej niż 3 kg , teraz mamy 28 tydzień i waży 1233 g. Niby wszystko OK ale dużo mialam pytań z jej strony które mnie zaniepokoiły, m.in o trzecie badanie prenatalne kiedy sie wybieram itd. A wybieram się 29 marca kupa czasu...
drobniutka? chyba przecietna u nas w skonczonym 26 tyg. bylo 876g, jutro Ci napisze ile mala ma teraz (to bedzie 28tydz. i 5 dni), ale obstawiam jakies hmm max 1300? nic sie nie martw. wagowo wszystko ok!

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-03-06 o 22:28
Stary 2013-03-06, 22:20   #819
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy ten test obciążenia glukozą ma być wykonywany na czczo??? bo jutro się wybieram i nie wiem
nie dość że na czczo, to dzień przed późnej kolacji nie powinno się jeść, no i nie szaleć ze słodyczami
później 2 godzinki nie możesz jeść
powodzenia, dasz radę

Cytat:
dziewczynki
no to zaszalałaś
super, masz już większość z głowy

Cytat:
JUlcia dalej większa o tydzień Nawet troszkę ponad A waży 860 gram w 24t5d ciąży (z USG) Gin mówi,że ładnie przybiera Główka leży z lewej nóżki z prawej, ale jeszcze ma duużo czasu na obroty
ładnie Julcia rośnie
na pewno będzie jeszcze fikała, nasz dzisiaj miał położenie główkowe, ale gin powiedział że nie ma gwarancji czy jeszcze się nie przekręci

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 22:23   #820
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
wróciliśmy z zakupów.. podjęcie jakichkolwiek rozmów z Tż na temat psa czy czegoś waznego mija się z celem.
dzwoni do tż mama tż.. gadają gadaja i mój mówi,że musi kończyć bo idziemy do biedronki, na większe zakupy i trochę czasu zejdzie.. na co jego mama "to Ala nie mogła iść?"
no to juz wiem dlaczego Twoj tz to taki maminsynek...mamusia chodzila na zkaupy, ogarniala wszystko, a on hulaj dusza! hehe tesciowa z piekla rodem
Stary 2013-03-06, 22:25   #821
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
musisz pisac bezposrednio na ich mail kontakt@lovela.pl formularz na stronie www nie dziala. chyba calkowicie przerzucili sie na facebooka.

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

a jak lezenie? sa efekty?

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

drobniutka? chyba przecietna u nas w skonczonym 26 tyg. bylo 876g, jutro Ci napisze ile mala ma teraz (to bedzie 28tydz. i 5 dni), ale obstawiam jakies hmm 1300? nic sie nie martw. wagowo wszystko ok!
efekty są Szyjka sie poprawiła Gin zadowolony bardzo Powiedział, że zagrożenie minęło Szyjka twarda, zamknięta, powiedział, że trzyma bardzo dobrze Nawet jakby się delikatnie wydłużyła Dostałam pozwolenie na wyjscie na zakupy, spacer byle nie długo Leżeć zapobiegawczo i mam nie szarżować za bardzo. cieszę się jak milion w totka
Stary 2013-03-06, 22:34   #822
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
nie dość że na czczo, to dzień przed późnej kolacji nie powinno się jeść, no i nie szaleć ze słodyczami
później 2 godzinki nie możesz jeść
powodzenia, dasz radę
To o której najpóźniej ostatni posiłek ??

---
Cześć
Zwariowałyście mam tylko skromne 27 stron od wczoraj

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 22:49   #823
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
JUlcia dalej większa o tydzień Nawet troszkę ponad A waży 860 gram w 24t5d ciąży (z USG) Gin mówi,że ładnie przybiera Główka leży z lewej nóżki z prawej, ale jeszcze ma duużo czasu na obroty
spora laseczka Nelka wazyla w tym czasie mniej!

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Cytat:
dziewczynki
to takie zakupy z grubej rury! super, chyba masz juz wszystko. tylko cena straszy

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

Cytat:
efekty są Szyjka sie poprawiła Gin zadowolony bardzo Powiedział, że zagrożenie minęło Szyjka twarda, zamknięta, powiedział, że trzyma bardzo dobrze Nawet jakby się delikatnie wydłużyła Dostałam pozwolenie na wyjscie na zakupy, spacer byle nie długo Leżeć zapobiegawczo i mam nie szarżować za bardzo. cieszę się jak milion w totka
no to korzystaj bez szalenstw. spacer to tylko jutro, bo pozniej znow zima
Stary 2013-03-06, 22:55   #824
lonely_lady
Zakorzenienie

na tvn style mówią o porodach
teraz porównują cc i poród naturalny

Stary 2013-03-06, 22:55   #825
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość

---
Cześć
Zwariowałyście mam tylko skromne 27 stron od wczoraj
Mi gin mówił, że tak 12 h przed najlepiej ale nie wiem jak dokładnie
Cytat:
spora laseczka Nelka wazyla w tym czasie mniej!

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

to takie zakupy z grubej rury! super, chyba masz juz wszystko. tylko cena straszy

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

no to korzystaj bez szalenstw. spacer to tylko jutro, bo pozniej znow zima
Oj szaleństw nie będzie na pewno
Stary 2013-03-06, 22:57   #826
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
no niby te 12h powinno być
czyli jak idziesz na pobranie o 7, to kolację powinnaś zjeść przed 19

ale ja zjadłam kolację po 20 a na pobranie pojechałam o 7

Stary 2013-03-06, 22:57   #827
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
http://allegro.pl/lozeczko-szuflada-...070059472.html
proszę takie wybrałam, baloniki ecrue

Dziękuje Zapisane w ulubionych )
Stary 2013-03-06, 23:04   #828
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
na tvn style mówią o porodach
teraz porównują cc i poród naturalny
wlasnie slucham i cisnienie 200 buu nie chce cesarki...ale wkurza mnie ta babka, ktora tak baaardzo jest przeciw cesarkom.

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

aaa mialam Wam pisac, moj tz dzisiaj przyznal mi sie, ze on to juz chce zebym miala te cesarke, ze juz nie chce sie martwic, ze podczas porodu cos bedzie nie tak, ze ten guz jednak bedzie przeszkadzal...ogolnie wylal z siebie wodospad watpliwosci hehe. ogladalismy ostatnio porodowke i trafilismy na straszny odcinek z kleszczami w roli glownej, zlamanym barkiem u dzidziusia...no i cytuje "ja pierd...cesarke musisz miec, bo ja tam zejde na zawal" a ja nadal mam watpliwosci i licze, ze lekarze podejma decyzje za mnie. w sumie wczoraj tez ledwo zapytalam i wszczela sie debata miedzy kilkoma lekarzami...jutro mamy wrocic do tematu
Stary 2013-03-06, 23:05   #829
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Mi gin mówił, że tak 12 h przed najlepiej ale nie wiem jak dokładnie
Cytat:
no niby te 12h powinno być
czyli jak idziesz na pobranie o 7, to kolację powinnaś zjeść przed 19

ale ja zjadłam kolację po 20 a na pobranie pojechałam o 7
Dzięki za info

Jak ja wytrzymam od 19-20 do 9-10 Czasami jeszcze ok 22-23 coś podjadam jak robię mężowi kolację przed pracą

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-03-06, 23:08   #830
diabli
Zakorzenienie

Hump - masz wielorybkowy dresik?
Stary 2013-03-06, 23:25   #831
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
wlasnie slucham i cisnienie 200 buu nie chce cesarki...ale wkurza mnie ta babka, ktora tak baaardzo jest przeciw cesarkom.

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

aaa mialam Wam pisac, moj tz dzisiaj przyznal mi sie, ze on to juz chce zebym miala te cesarke, ze juz nie chce sie martwic, ze podczas porodu cos bedzie nie tak, ze ten guz jednak bedzie przeszkadzal...ogolnie wylal z siebie wodospad watpliwosci hehe. ogladalismy ostatnio porodowke i trafilismy na straszny odcinek z kleszczami w roli glownej, zlamanym barkiem u dzidziusia...no i cytuje "ja pierd...cesarke musisz miec, bo ja tam zejde na zawal" a ja nadal mam watpliwosci i licze, ze lekarze podejma decyzje za mnie. w sumie wczoraj tez ledwo zapytalam i wszczela sie debata miedzy kilkoma lekarzami...jutro mamy wrocic do tematu
ja właśnie tez oglądam.. ta babeczka, która jest tak strasznie przeciwna cc jakaś nawiedzona jest.. uważam, że przesadza..

Kochana, Ty się nic nie przejmuj..
wiesz ile kobiet błagałoby Cię żeby się zamienić, bo chciałyby cesarkę..
na pewno największą zaletą cc jest to, że dzieciątko strasznie się nie męczy przechodząc przez kanał rodny i że wszystko przebiega tak jak lekarz to zaplanuje.. i mimo, że chciałabym urodzić siłami natury to uważam, że kleszcze i maltretowanie dziecka podczas naturalnego porodu jest gorsze niż cc

Cytat:
Dzięki za info

Jak ja wytrzymam od 19-20 do 9-10 Czasami jeszcze ok 22-23 coś podjadam jak robię mężowi kolację przed pracą
ja też odczuwam nieustanny głód i ciężko mi było wytrzymać
ale dasz radę

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

a co do diety zauważyłam jakąś dziwną zależność u siebie...
na początku ciąży, w tych pierwszych miesiącach
miałam wilczy apetyt, jadłam znacznie więcej, częściej
i nie zważałam na to co jem.. Wiktorek w tym okresie był wagowo i wymiarowo mniejszy niż średnie dzieci z tego samego tygodnia
ostatnio (od około 2 miesięcy) staram się troszkę pohamować apetyt,
ograniczyłam białe pieczywo i słodycze..
jem troszkę mniej i teraz Wiktorek jest większy

Stary 2013-03-06, 23:28   #832
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
ja właśnie tez oglądam.. ta babeczka, która jest tak strasznie przeciwna cc jakaś nawiedzona jest.. uważam, że przesadza..
dokladnie, jeszcze polozna nastawiona na SN moge zrozumiec, ale ta ginekolog...kurcze, ona powinna byc obiektywna. upiera sie, ze CC to zlo. strasznie mnie drazni cos takiego - to tak jak byla ta afera, ze farmaceuci nie chca sprzedawac antykonceptow. niektore zawody wymagaja jednak wiecej "luzu".

Cytat:
Kochana, Ty się nic nie przejmuj..
wiesz ile kobiet błagałoby Cię żeby się zamienić, bo chciałyby cesarkę..
na pewno największą zaletą cc jest to, że dzieciątko strasznie się nie męczy przechodząc przez kanał rodny i że wszystko przebiega tak jak lekarz to zaplanuje.. i mimo, że chciałabym urodzić siłami natury to uważam, że kleszcze i maltretowanie dziecka podczas naturalnego porodu jest gorsze niż cc
wiem, ale dobijaja mnie teksty, ze cesarka to astma, alergia, blizny, zakrzepy, komplikacje...i znow zamet w glowie dobrze, ze decyzje podejmuja lekarze, bo ja juz nie wiem co mam myslec.
Stary 2013-03-06, 23:42   #833
minkionka
Raczkowanie

Hej dziewczyny!
Już zdaję Wam relację z wizyty u lekarza internisty. Pamiętacie moje bole pod zebrami/kolo mostka? Myślałam, ze to zgaga ale bóle towarzyszą mi 24/h!

Zrobilam CPR i Oznaczenie bilirubiny we krwi- w normie.
Ginekolog po konsultacji telefonicznej stwierdzil, ze to pęcherzyk zólciowy i mam przepisany Scopolan rozurczowo.

brała któras z Was to? Albo No-spę na podobne bóle w okolicach woreczka/ zołądka?
Stary 2013-03-06, 23:43   #834
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość
Witajcie mamusie,
Ale jestem do tyłu, mam jakieś 110 stron starego wątku do nadrobienia ale ostatnio to dosłowienie buty gubię taki młyn miałam.

Melduję że będę miała córkę, dopiero inny lekarz to stwierdził na 100 procent, tak więc mnóstwo cudnych ciuszków dla mojego potencjalnego synka stało się niepotrzebne w związku z czym przekazuję Wam info że mam sporo cudnych rzeczy, które wystawię na dniach na allegro, gdyby któraś chciała wzbogacić wyprawkę dla synka proszę o info na priv, mogę przesłać zdjęcia tego co mam. Aż żal takich słodkich ubranek dla małego facecika, pulowerki, sweterki, ach ale cieszę się z drugiej córy bo tego pragnęliśmy wszyscy, będzie miała na imię Amelia

lecę na sr, wieczorem poczytam więcej co u Was zdarzyło się ostatnio
Cześć
W końcu nam się ujawniła kinder niespodzianka!
Gratuluję córeczki i wyboru imienia

Cytat:
Napisane przez czarnaola Pokaż wiadomość
Witam się po dłuuugiej przerwie

pomyślałam, że nowy wątek jest dobrą okazją do ponownego odezwania sie... ciekawe czy któraś z Was mnie jeszcze pamięta

nie pisałam z wielu powodów- ślub, przeprowadzka, brak internetu itd przez długi okres byłam na liście "zaginionych mamuś" a dzisiaj zauważyłam, że zostałam przywrócona do Waszej "stałej" listy przy okazji dziękuję też Jenny za wiadomość prywatną, która troche przywołała mnie do porządku

W każdym razie czytałam Was w miarę na bieżąco i dodam od siebie, że oczekujemy wraz z mężem córeczki, imię już wybrane- Kasia chyba teraz jest mało popularne z tego co zdążyłam się zorientować.. Zaczełyśmy wczoraj 30 tc i termin mamy na 20 maja!

Pozdrawiam wszystkie
Cześć
Fajnie, że w końcu się do nas odezwałaś!
Gratuluję wyboru imienia i kolejnego tygodnia!

Cytat:
Napisane przez _pola Pokaż wiadomość
Co do szczepionek to interesowałam się bardzo tym tematem rok temu jak moja koleżanka stała przed tym wyborem...Naczytałam się bardzo dużo i stwierdziłam wtedy, że na pewno nie szczepiłabym ani skojarzonymi ani dodatkowymi. Tylko podstawowe. Poszperam potem i poszukam tych artykułów i badań, które mnie przekonały, bo teraz już dokładnie nie pamiętam.
Kiedyś też moja wizażowa koleżanka pisała, że Ona wykupowała jakąś zamienną szczepionkę, niż tą którą szczepią w szpitalach, bo to podobno jest szit. I jej synka zaszczepili tą, co Ona kupiła. Dopytam jej dokładnie i dam znać.
Czekam na linki i info, chętnie poczytam

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-03-06, 23:46   #835
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minkionka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Już zdaję Wam relację z wizyty u lekarza internisty. Pamiętacie moje bole pod zebrami/kolo mostka? Myślałam, ze to zgaga ale bóle towarzyszą mi 24/h!

Zrobilam CPR i Oznaczenie bilirubiny we krwi- w normie.
Ginekolog po konsultacji telefonicznej stwierdzil, ze to pęcherzyk zólciowy i mam przepisany Scopolan rozurczowo.

brała któras z Was to? Albo No-spę na podobne bóle w okolicach woreczka/ zołądka?
a jednak nie zgaga...wiedzialam, ze to nie moze byc ona :P ciekawe skad gin wie, ze to akurat woreczek zolciowy, nie wpadlabym na takie rozwiazanie oby lek pomogl
Stary 2013-03-06, 23:54   #836
minkionka
Raczkowanie

Cytat:
a jednak nie zgaga...wiedzialam, ze to nie moze byc ona :P ciekawe skad gin wie, ze to akurat woreczek zolciowy, nie wpadlabym na takie rozwiazanie oby lek pomogl
co nie? ale myślę, że skoro mial w swojej 'karierze" x pacjentek to problem się powtarza i automatycznie stwierdzil, co to moze być, jeśli nie ta zgaga Wiesz co najlepsze? Scopolan podają przy porodach na "rozluznienie "szyjki macicy przy skurczach. Lek ma MI pomoc rozkurczowo. jak się za dużo czyta to po pewnym czasie się stwierdza, że już nie wie się, na co ten lek :d eh...

Czy ktoś zna ten lek? a moze ktos ma podobne bole kolo mostka/zeber i bierze nospe?
Stary 2013-03-07, 01:26   #837
diabli
Zakorzenienie

http://allegro.pl/bluza-hm-62-chlopi...080819598.html ch (czaszki dla maniaczek :P)
http://allegro.pl/zestaw-dres-hm-bod...082658022.html ch
http://allegro.pl/sliczne-body-j-now...075490708.html ch
http://allegro.pl/komplet-hm-0-3m-i3075885462.html ch
http://allegro.pl/komplet-dla-synka-...081831697.html ch
http://allegro.pl/cudny-hm-zestaw-sa...081577380.html ch
http://allegro.pl/eleganckie-body-fi...082146543.html ch
http://allegro.pl/eleganckie-body-fi...082147093.html ch
http://allegro.pl/body-hm-chlopiec-r...082286983.html ch
http://allegro.pl/rampersy-6-9-miesi...067763016.html ch

http://allegro.pl/body-hm-rozm-62-5-...082340842.html ktoras szukala kopertowych z dlugim/krotkim rekawem

http://allegro.pl/next-i-hm-74-cm-ze...075994250.html dz (moze jeszcze ktoras chce tunike safari )

http://allegro.pl/rampersy-dla-blizn...069679052.html Aaś
http://allegro.pl/sliczne-spodnie-w-...074187341.html
http://allegro.pl/mothercare-pajacyk...074035529.html
http://allegro.pl/mothercare-komplet...074182304.html
http://allegro.pl/dla-blizniaczek-bl...074323541.html
http://allegro.pl/kocham-moja-mamusi...074439866.html
http://allegro.pl/next-sukieneczka-3...074779310.html
http://allegro.pl/spodnie-na-podszew...075310217.html
http://allegro.pl/nowy-letni-kapelus...076175348.html
http://allegro.pl/blizniaczki-pajacy...077191990.html
http://allegro.pl/mothercare-komplet...077298028.html
http://allegro.pl/mothercare-sliczne...079038314.html
http://allegro.pl/ff-dres-4cz-blizni...079038188.html
http://allegro.pl/welurowe-dresiki-2...074581683.html
http://allegro.pl/5-10-15-spodnie-bl...074190208.html
http://allegro.pl/sukienki-szmizjerk...067814711.html
http://allegro.pl/zestaw-dla-bliznia...049587956.html
http://allegro.pl/dla-blizniaczek-mi...059497475.html
http://allegro.pl/nowe-pajacyki-dla-...059844740.html
http://allegro.pl/hm-sliczne-sukienk...069665909.html
http://allegro.pl/spodniczki-i-bluze...066535874.html
http://allegro.pl/swietne-bluzy-earl...067449751.html
http://allegro.pl/swietne-tuniki-nex...067477480.html
http://allegro.pl/sukieneczki-weluro...079920254.html
http://allegro.pl/rozmiar-3-6m-body-...079055792.html
http://tablica.pl/oferta/2-sukienki-...ek-IDN095.html
http://allegro.pl/pajacyki-welurowe-...074558750.html

http://allegro.pl/floslek-for-mum-15...075652440.html macie jakas wiedze na temat tego kremu do brodawek?
http://allegro.pl/hit-ciazowy-kardig...074514247.html i cos dla mamusiek

DOBRANOC!!!
Stary 2013-03-07, 01:32   #838
JennyAniolek
Zakorzenienie

Krew pępowinowa: nie decydujemy się

Szczepienia: Musimy zagłębić się w temat

Wyprawka: Brakuje jeszcze sporo , ale wszystko do załatwienia w ciągu 1 dnia i 3/4 rzeczy zamówię na allegro Czekamy tylko na $$$
---
Diabli
trzymam bardzo mocno za dzisiejszą wizytę
Angie83
za kaskę z PZU

Aaś trzymaj się

Vil trafiła Ci się super okazja z książkami

Motylek jaki model Mutsy ?
Śliczny sensotek

Paulina za zakup łóżeczka

Pawie_oczko, joooasia ja też się poryczałam na tych filmikach z vimeo
A zdjęcia bym chciała zwłaszcza, że nie mam 1000% pewności, że mąż będzie ze mną przy porodzie... ale póki co to tylko zachcianka

Ash,Happy blue cieszę się, że na wizytach wszystko ok

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Wczoraj już nie miałam siły, za to dzisiaj opowiem historię z SR :

Babka opowiadała, że w poprzedniej grupie miała takiego tatusia, który ze wszystkiego sobie żartował, wiedział lepiej i nie dowierzał, że dziecko po porodzie rozpoznaje głosy, które słyszało w brzuszku... Na własnej skórze przekonał się, że to prawda.
Po porodzie jego synek musiał leżeć w inkubatorze na obserwacji. Tatuś wparował na salę z bobasami i pyta, który to jego syn. Pielęgniarki na to, że skąd mają wiedzieć, niech poda jak się nazywa... a po chwili już wiedziały, który chłopiec to jego synek, bo skoczyło mu ciśnienie na dźwięk głosu taty Tak się maluch ucieszył
Co za historia!

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Pochwalę się co kupiłam mojemu niuniowi
Śliczne!

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Dziewczyny, tak rozmawiałam z koleżanką i spytała mnie czy mam zamiar zawiązać Juleczce czerwoną nitkę na rączce po urodzeniu, albo chociaż jakaś wstążkę na ubranku. Podobno to chroni przed tym, żeby "złe oko" nie urzekło dziecka. Podobno jest to bardzo skuteczne, zawiązuje się taka nitkę na kwiatach, ludzie dorośli również noszą je na nadgarstkach.
Będziecie coś takiego stosować?
Nie!

Cytat:
nienawidze takich przesadow! zeby Ci nikt dziecka nie urzekl...moja mama ma sasiadow, ktorzy przez 3 miesiace wozili dziecko zupelnie zasloniete. wozek NIGDY nie byl odkryty...upal nie upal. kisili noworodka, ale najwazniejsze bylo, zeby nikt na malucha nie patrzyl
Masakra

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2013-03-07 o 01:34
Stary 2013-03-07, 01:46   #839
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Miałam jeszcze Jenny zacytowaną ale mi uciekła Dlaczego wyszła z zamawiania wózka? Nie możecie się zdecydować czy nie było jakiegoś modelu?
Jechaliśmy do sklepu nastawieni, że jak wszystko będzie ok to kupimy; a na miejscu wyszła ... Moi rodzice dzień prędzej chyba nie dopytali/zapomnieli i okazało się, że owszem są promocje (np. na Jedo i X-landera 300 zł, na Graco 400zł) ale tylko na modele salonowe i niby na magazynie już nic nie mieli (sklep był otwarty 3 dzień, bo to w GL w tym nowym CH przy autostradzie), więc musielibyśmy wziąć model z wystawki. A poza tym np. z Jedo były tylko 3 kolory (cały zielony, niebieski i brązowy w niebieski wzorek) i był to stary model wózka (np. 1 buda do gondolki i spacerówki). Z x-landera też tylko 2 czy 3 kolory, które nam się nie podobały

Do końca miesiąca musimy się w końcu zdecydować i zamówić No chyba, że wózek z danej firmy będzie w Żorach w hurtowni to wystarczy w połowie kwietnia, bo tam się czeka ok 1-2 tyg max.

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Wiedziałam, że jak chu.jowo zacznie się poniedziałek, to taki będzie cały tydzień. Analitycy z banku się kuźwa czepiają wszystkiego. Mam już tego psychicznie dosyć. Mąż pojechał wyładować złość na treningu, a ja co?!? Siedzę i najchętniej bym coś rozwaliła z tej złości
Jutro mam wizytę u fryzjera i albo będę mega zadowolona, albo zgolę się na łyso!
Idę do apteki kupię sobie Rennie, bo została mi ostatnia tabletka, a obawiam się, że mogę potrzebować więcej Jakby było wcześniej, to bym na szoping skoczyła i sobie coś kupiła na poprawę humoru...

Eh...
Właśnie miałam pytać czy u Was już coś wiadomo... Współczuję sytuacji z analitykami i oby szybko wszystko było ok i przyszła pozytywna decyzja

My we wtorek dostaliśmy pozytywną decyzję z banku X , ale czekamy jeszcze na decyzję z banku Y od znajomego; żeby porównać i wybrać najlepszą ofertę... Ale żeby nie było kolorowo to musieliśmy zamówić jeszcze jeden papierek, bo ten co mamy nie wystarczył do potwierdzenia czegoś tam Niby czas oczekiwania to 14 dni ale babka na infolinii nam powiedziała, że wysyłają w ciągu tygodnia No ale nawet dobrze się stało, bo akurat w tym czasie powinniśmy mieć już info od znajomego

---
Dojechałam do strony 13 i nie mam już siły
Zmykam spać, dobranoc

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2013-03-07 o 01:53
Stary 2013-03-07, 06:39   #840
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:

niech się w doopę ugryzie
Chyba oszalała... Najlepiej, żebyś Ty ciężary nosiła...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości