Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013 cz.11 - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 2 4,00%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 1 2,00%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 1 2,00%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 2,00%
Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 25 50,00%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 8 16,00%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 5 10,00%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 6 12,00%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 1 2,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-07, 07:02   #841
szczesliwa25
Rozeznanie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Standardowo witam się z rana, wczoraj nadrobiłam, podczytałam, i zasnęłam nawet nie wiem kiedy,

Ag_nes nie wiem na jakiej podstawie p.doktor stwierdziła, że to kruszynka i że nie wróży więcej niż 3kg, u nas wczoraj był 27tc3dzien i Staś ważył kilogram - i pierwszy raz termin porodu z OM zgrał mi się z tym z USG, z USG zawsze miałam tydzień później - także między nami raptem tydzień różnicy a wagowo 200gr - wcale nie wróżę aż takiej kruszynki

widzę, że wyprawki ciągle na tapecie - mam większość, została mi wanienka, kosmetyki dla małego, pieluchy wielorazowe i prześcieradła z podkładem do łóżka, może dokupię jeszcze do końca miesiąca jak się zmobilizuję

diabli - bluza w czachy jest super, już mam w obserwowanych - i komplecik dady's no 1

axella - Ty to masz teściową, normalnie jak z komedii... o strasznych teściowych,
dziękuję też za wywód nt zasiłku macierzyńskiego, tak też myślałam, że skoro płacę ten preferencyjny dla nowych przedsiębiorców koło 400zł to i mój macierzyński jak wyniesie z 300zł to będzie dobrze ))

pawie_oczko: bo widziałam, że pytałaś tylko jakoś mi odpowiedź umknęła, ja materacyka jeszcze nie kupiłam, na allegro w tym wymiarze co do graco są raptem 2 - i oba kokos-gryka, a ja bym chciała coś troszkę innego,
szczesliwa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 07:12   #842
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
dziekuje tak myślałam ale po cichu liczyłam że może uda się nie ma czczo ehh może jakoś to przeżyję
tylko w niemczech mają tak dobrze

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
oo fajnie a jakie ćwiczenia na kręgosłup Wam pokazywali ?
bo mi to dokucza dosyć mocno
robię kocie grzbiety, w rozkroku skłony tułowia...
kocie grzbiety, skłony i jeszcze jak leżysz na plecach z wyprostowanymi nogami to jedną nogę wyciągasz do przodu a drugą przyciągasz do siebie (też wyprostowaną). podobno najlepsze na lędźwie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
JUlcia dalej większa o tydzień Nawet troszkę ponad A waży 860 gram w 24t5d ciąży (z USG) Gin mówi,że ładnie przybiera Główka leży z lewej nóżki z prawej, ale jeszcze ma duużo czasu na obroty
się zastanawiałam właśnie czy Ignasiek już przekroczył kg czy nie, ale chyba jeszcze nie

---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ----------

Cytat:
efekty są Szyjka sie poprawiła Gin zadowolony bardzo Powiedział, że zagrożenie minęło Szyjka twarda, zamknięta, powiedział, że trzyma bardzo dobrze Nawet jakby się delikatnie wydłużyła Dostałam pozwolenie na wyjscie na zakupy, spacer byle nie długo Leżeć zapobiegawczo i mam nie szarżować za bardzo. cieszę się jak milion w totka
super

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
wlasnie slucham i cisnienie 200 buu nie chce cesarki...ale wkurza mnie ta babka, ktora tak baaardzo jest przeciw cesarkom.
a bo teraz jest takie parcie na poród sn. tylko że są sytuacje że cc jest konieczne i lepsze dla mamy i dziecka.

Cytat:
Hump - masz wielorybkowy dresik?
zapomniałam ustawić przypomnienia że aukcja się kończy

diabli kciuki za wyniki i za dzisiejszą wizytę
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 07:25   #843
diabli
Zakorzenienie

bry czas na sniadanie i pedzimy na Slask. ma mandzieje, ze dzisiaj pojdzie rownie szybko co ostatnio...a o 18:30 lepsza czesc programu - wizyta i podgladanie Nelci gin pewnie zleci dzisiaj milion badan jak sie dowie co i jak...snilo mi sie, ze dal nawet skierowanie na 3 prenatalne zobaczymy. milego dnia, malo gadulstwa i do pozniej. odezwe sie jak najszybciej. w trasie raczej nie, bo w komorce gps i bateria jest na wage zlota, a oczywiscie nie dorobilismy sie jeszcze samochodowej ladowarki. kciuki mile widziane
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 07:26   #844
szczesliwa25
Rozeznanie

diabli,
pewnie zaraz posypią się na mnie gromy ale wczoraj stwierdziłam, że chcę cc mimo, że nie mam ku temu medycznych wskazań.
Większość moich znajomych rodziła w ten sposób, wszystkie są b.zadowolone - nie martw się jak widzisz są takie które są gotowe zapłacić za taki poród )
Stary 2013-03-07, 07:28   #845
vvgh
Wtajemniczenie

Tak wcześnie, a ja już słonko widzę za oknem

---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ----------

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
diabli,
pewnie zaraz posypią się na mnie gromy ale wczoraj stwierdziłam, że chcę cc mimo, że nie mam ku temu medycznych wskazań.
Większość moich znajomych rodziła w ten sposób, wszystkie są b.zadowolone - nie martw się jak widzisz są takie które są gotowe zapłacić za taki poród )
Moja szwagierka w piątek miała cc, na drugi dzień już chodzić mogła, a we wtorek już była w domu. Za to jej sąsiadka z łóżka obok leżała mega obolała i nie mogła się w ogóle ruszać. Nie wiem, czy to takie super męczyć się potem długo, chyba lepiej przemęczyć sam poród
Stary 2013-03-07, 07:28   #846
diabli
Zakorzenienie

znajoma, mamuska blizniakow i starszego trzylatka wstawila wczoraj na FB i rozbawila mnie do lez...
(kilka osob zaproponowalo jej opieke nad dziecmi, bo sa ciekawi tatuazu hehe)

obrazek nr 2 - propozycja jak juz slonko pojawi sie u nas na dobre
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg trzyyy.jpg (69,0 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg slonce.jpg (74,1 KB, 40 załadowań)

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-03-07 o 07:32
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 07:31   #847
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Krew pępowinowa: nie decydujemy się

Szczepienia: Musimy zagłębić się w temat

Wyprawka: Brakuje jeszcze sporo , ale wszystko do załatwienia w ciągu 1 dnia i 3/4 rzeczy zamówię na allegro Czekamy tylko na $$$
---
Diabli
trzymam bardzo mocno za dzisiejszą wizytę
Angie83
za kaskę z PZU

Aaś trzymaj się

Vil trafiła Ci się super okazja z książkami

Motylek jaki model Mutsy ?
Śliczny sensotek

Paulina za zakup łóżeczka

Pawie_oczko, joooasia ja też się poryczałam na tych filmikach z vimeo
A zdjęcia bym chciała zwłaszcza, że nie mam 1000% pewności, że mąż będzie ze mną przy porodzie... ale póki co to tylko zachcianka

Ash,Happy blue cieszę się, że na wizytach wszystko ok

Co za historia!

Śliczne!

Nie!

Masakra
Zdecydowani jesteśmy na 4rider'a z pompowanymi, ale ewentualnie urban rider.
GRATULUJĘ pozytywnej decyzji!!!

Dziewczyny ten rok to jakaś masakra
O 6 obudził mnie sms.
Patrze moja najbliższa przyjaciółka "Tata zmarł w nocy"
Zadzwoniłam, cośkolwiek udało mi się zrozumieć - w szpitalu po operacji krwotok.
I do tego wszystkiego - jej mama jest chora na schizofrenię taką poważną, a TŻ 2 tygodnie temu stracił pracę, a mieszkają z jej rodzicami, a tata miał takie długi, że chyba utoną
Muszą chyba sprawę założyć o zrzeczenie się spadku.
I generalnie nie mogę jej dziś pomóc, bo dziś pogrzeb Babci
A jej siostra 2 dni temu urodziła dziecko i też jej nie wesprze, bo z dzieciatkiem w szpitalu leżą...
Masakra...

Miłego dnia Wam życzę kobiety, bo już nie zajrzę

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 07:36   #848
_pola
Rozeznanie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość

Możecie mnie uświadomić jak to jest z tymi szczepionkami? Też bym wolała dać tą lepszą i dopłacić. Oni to podają od razu po narodzinach czy np na drugi dzień? Trzeba najpierw wyrazić zgodę czy powinnam od wejścia krzyczeć, że jak będą dawać szczepionkę to ja dopłacę i chcę lepszą, żeby mi za plecami nie dali tej gorszej?
Z tego co czytałam to najpierw trzeba zapytać się w szpitalu czym szczepią. I jeżeli tą standardową to wtedy pediatra wypisuje nam receptę na Engerix (cena ok. 40zł). Najlepiej żeby mąż miał receptę i po porodzie kupił gdzieś blisko w aptece. I trzeba to zgłosić wcześniej, że chce się szczepić inną szczepionką - raczej nie powinni robić problemów.
Ja muszę o to wszystko dopytać jeszcze położną jak się z nią spotkam. Zerknij sobie jeszcze tutaj:
http://forum.trojmiasto.pl/czy-ktos-...6501,1,16.html

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
hej
byłam dzisiaj u lekarza, moja mała jest drobna, pani dr nie wróży nam więcej niż 3 kg , teraz mamy 28 tydzień i waży 1233 g. Niby wszystko OK ale dużo mialam pytań z jej strony które mnie zaniepokoiły, m.in o trzecie badanie prenatalne kiedy sie wybieram itd. A wybieram się 29 marca kupa czasu...
Ag_nes chyba niepotrzebnie gin Cię nastraszyła....Moja malutka w 28tc ważyła 1154g i lekarz powiedział, że to będzie taki średniaczek - ok. 3200g Więc nie masz się czym martwić. Poza tym te pomiary nie są aż tak super dokładne.

Cytat:

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

a co do diety zauważyłam jakąś dziwną zależność u siebie...
na początku ciąży, w tych pierwszych miesiącach
miałam wilczy apetyt, jadłam znacznie więcej, częściej
i nie zważałam na to co jem.. Wiktorek w tym okresie był wagowo i wymiarowo mniejszy niż średnie dzieci z tego samego tygodnia
ostatnio (od około 2 miesięcy) staram się troszkę pohamować apetyt,
ograniczyłam białe pieczywo i słodycze..
jem troszkę mniej i teraz Wiktorek jest większy
Ja też mam dziwną przypadłość w tym trzecim trymestrze: nie mogę za dużo jeść, bo po prostu mi się nie mieści Naprawdę! A jeszcze niedawno mogłam opychać się do woli))

Cytat:
Napisane przez minkionka Pokaż wiadomość

co nie? ale myślę, że skoro mial w swojej 'karierze" x pacjentek to problem się powtarza i automatycznie stwierdzil, co to moze być, jeśli nie ta zgaga Wiesz co najlepsze? Scopolan podają przy porodach na "rozluznienie "szyjki macicy przy skurczach. Lek ma MI pomoc rozkurczowo. jak się za dużo czyta to po pewnym czasie się stwierdza, że już nie wie się, na co ten lek :d eh...

Czy ktoś zna ten lek? a moze ktos ma podobne bole kolo mostka/zeber i bierze nospe?
Pisałam już kilka razy, że ja też tak mam, ale nie biorę żadnych leków, bo Mała po prostu uderza mi główką w wątrobę i ułożona jest bardzo wysoko.
Może u Ciebie to to samo?

Cytat:
Jechaliśmy do sklepu nastawieni, że jak wszystko będzie ok to kupimy; a na miejscu wyszła ... Moi rodzice dzień prędzej chyba nie dopytali/zapomnieli i okazało się, że owszem są promocje (np. na Jedo i X-landera 300 zł, na Graco 400zł) ale tylko na modele salonowe i niby na magazynie już nic nie mieli (sklep był otwarty 3 dzień, bo to w GL w tym nowym CH przy autostradzie), więc musielibyśmy wziąć model z wystawki. A poza tym np. z Jedo były tylko 3 kolory (cały zielony, niebieski i brązowy w niebieski wzorek) i był to stary model wózka (np. 1 buda do gondolki i spacerówki). Z x-landera też tylko 2 czy 3 kolory, które nam się nie podobały

Do końca miesiąca musimy się w końcu zdecydować i zamówić No chyba, że wózek z danej firmy będzie w Żorach w hurtowni to wystarczy w połowie kwietnia, bo tam się czeka ok 1-2 tyg max.

Właśnie miałam pytać czy u Was już coś wiadomo... Współczuję sytuacji z analitykami i oby szybko wszystko było ok i przyszła pozytywna decyzja

My we wtorek dostaliśmy pozytywną decyzję z banku X , ale czekamy jeszcze na decyzję z banku Y od znajomego; żeby porównać i wybrać najlepszą ofertę... Ale żeby nie było kolorowo to musieliśmy zamówić jeszcze jeden papierek, bo ten co mamy nie wystarczył do potwierdzenia czegoś tam Niby czas oczekiwania to 14 dni ale babka na infolinii nam powiedziała, że wysyłają w ciągu tygodnia No ale nawet dobrze się stało, bo akurat w tym czasie powinniśmy mieć już info od znajomego

---
Dojechałam do strony 13 i nie mam już siły
Zmykam spać, dobranoc
Z tymi wózkami to naprawdę ciężki wybór Bądź tu człowieku mądry. Kiedyś jak był jeden model to nie było problemu))
Super, że już "prawie" macie kredyt Niedługo remont się zacznie

Diabli powodzenia dzisiaj My tu wszystkie zaciskamy

Franek
5 sierpień 2014

I wyciągnęło do mnie malutką rączkę,
I siłę mi dało niespotykaną,
I miłość największą,
bezinteresowną...
Dziecko moje

23 maj 2012 11tc
_pola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 07:55   #849
Ashyshqa
Zakorzenienie

Co za dabelska godzina na wstawanie
Sofcia mi taką pobudkę urządziła o 6 rano, że o spaniu dalej już nie było mowy. Tym bardziej, że zaraz dopadł mnie wilczy głód a przez to, że byłam jeszcze nieprzytomna zapomniałam zmierzyć glukozy na czczo w połowie kanapki mnie oświeciło...

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
dziewczynki
kupiłam właśnie całą (prawie) wyprawke na all.. u 4 sprzedawców 943 zł 12 gr.. paadammm..
wklejam może się wam przyda linki powinny działać
ale tego dużo mam trochę wrażenie, że za dużo Masz tam masę kosmetyków, kremów itd. Myślisz, że aż tyle będziesz potrzebować? Ale i tak jestem pod ogromnym wrażeniem że tyle za jednym zamachem ogarnęłaś!

Cytat:
JUlcia dalej większa o tydzień Nawet troszkę ponad A waży 860 gram w 24t5d ciąży (z USG) Gin mówi,że ładnie przybiera Główka leży z lewej nóżki z prawej, ale jeszcze ma duużo czasu na obroty
dla Julki!
Z tym kręceniem się to prawda. Moja mała dziś się chyba przekęciła... Tak wywijała, że aż miałam gwiazki przed oczami. Czułam ją wszędzie na raz i do tego miałam wrażenie, że rączką czy nóżką próbuje sobie lufcik na dole zrobić
Trochę jestem niezadowolona, bo byłam pewna, że już leży główkowo a teraz to cholera wie No nic, zobaczymy za tydzień na USG.

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
chyba żadna z nas tu nie zwymiotowało w samej przychodni to może dasz radę.. ale już po drodze do domu się zdarzyło
Tak polecam zaopatrzenie się w 2 torebki. Jedna na , jedna na głowę

Cytat:
ja właśnie tez oglądam.. ta babeczka, która jest tak strasznie przeciwna cc jakaś nawiedzona jest.. uważam, że przesadza..
mimo, że chciałabym urodzić siłami natury to uważam, że kleszcze i maltretowanie dziecka podczas naturalnego porodu jest gorsze niż cc
Ja też bardzo nie lubię takich skrajnych stanowisk, o jeśli są ku temu wskazania i jest to dla dobra dziecka to nie ma co demonizować naprawdę.

Ale co do kleszczy, czy tej ssawki, to na SR położna tłumaczyła nam, że używa się ich tylko do tego, żeby wyprowadzić prawidłowo główkę. W sensie, dziecko, żeby się urodziło musi być ułożone bokiem, i wychodząc przez kanał rodny jego główka musi się przekręcić w dół, czyli musi odwócić główkę do swojego barku i wtedy może wyjść. I położna tłumaczyła nam, ze jak już używa się tych narzędzi to po to by pomóc dziecu tę główkę przekręcić. Wygląda to podobno gorzej niż jest w istocie... Ale wiadomo, żadnej z nas tego nie życzę.

No i tu kłania się rozciąganie krocza, żeby ten proces jak najlepiej przebiegał. Nie tylko daję większą szansę na uniknięcie popękania i nacięcia, ale też pomaga maluszkowi przejść przez kanał rodny.
Żeby to jeszcze wspomóc można zainwestować w taki specjalny żel do porodu, który wstrzykuje w kanał rodny lekarz lub położna i on ma za zadanie na jeszcze bardziej uelastycznić i zapewnić lepszy poślizg.
Poważnie się zastanawiam nad tym, czy by się nie zaopatrzyć w to cudo Trudno przewidzieć jak moja macica będzie sobie radzić w tej ekstremalnej sytuacji. Być może wszystko pójdzie gładko, a może nie...
Jedyna rzecz jest taka, że jak się ewentualnie skończy cesarką to prawie 2 stówki pójdą na marne. Ale podobno ten żel może też uratować przed cesarką, jeśli miałaby się odbyć ze względu na słaby kanał rodny. Nie wiem na ile to wszystko prawda, ale gdzieś mi w głowie to siedzi...

Cytat:
Napisane przez minkionka Pokaż wiadomość
Zrobilam CPR i Oznaczenie bilirubiny we krwi- w normie.
Ginekolog po konsultacji telefonicznej stwierdzil, ze to pęcherzyk zólciowy i mam przepisany Scopolan rozurczowo.

brała któras z Was to? Albo No-spę na podobne bóle w okolicach woreczka/ zołądka?[/COLOR]
Ja biorę scopolan na skurcze macicy i bardzo dobrze znoszę i mam wrażenie, że pomaga. A bierzesz magnez? To powinna być pierwsza rzecz rozkurczowa przypisywana przez lekarzy. Co Ci po lekach rozkurczowych działających doraźnie jak przez niedobory magnezu ( a o nie bardzo łatwo w ciąży) skurcze będą wracać. Ja biorę 4 tb magne B6 max.

Cytat:
My we wtorek dostaliśmy pozytywną decyzję z banku X , ale czekamy jeszcze na decyzję z banku Y od znajomego; żeby porównać i wybrać najlepszą ofertę... Ale żeby nie było kolorowo to musieliśmy zamówić jeszcze jeden papierek, bo ten co mamy nie wystarczył do potwierdzenia czegoś tam Niby czas oczekiwania to 14 dni ale babka na infolinii nam powiedziała, że wysyłają w ciągu tygodnia No ale nawet dobrze się stało, bo akurat w tym czasie powinniśmy mieć już info od znajomego
Mam nadzieję, że już teraz szybko pójdzie i Ty i Szprotka będziecie miały wkrótce kaskę na kontach

----------

U nas dziś dzień pod hasłem Ikea Jeśli któraś z Was się zdecyduje to mogę jeszcze przyjąć zamówienie

Ja jadę głównie po te rzeczy:

Przybornik, żeby powiesić koło miejsca do przewijania/łożeczka:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...097/#/70223097
mają też coś takiego (też fajne ale ten pierwszy wydaje mi się
bardziej użyteczny, najwyżej bym go skróciła):
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20215764/

Muślinowe ręcznikiczki
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60203764/

Dwustronny kocyk bawełniany:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80197413/

Ręczniczki zamast tetry albo jako wkład do pieluszek-kieszonek:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50215084/

Diabli! Kciuki zaciśnięte!
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 08:00   #850
czarnaola
Raczkowanie

cześć!

witam sie w pochmurny dzień... Wczoraj byliśmy na USG. Nasza Kasiula rośnie sobie miarowo waży 1344g w 29t2d, więc chyba taki średniaczek. Mam nadzieję, że jej waga bedzie wynosila ok 3kg na koniec Poza tym wszystko z nią dobrze, lekarz zrobił szczegółowe pomiary, ocenił łożysko- II stopień, sprawdził ilość wód płodowych... wszystko jest dobrze i strasznie się z tego cieszę

zapowiada się deszczowy i leniwy dzień więc musze sobie wymyśleć jakieś zajęcia na dzisiaj...

Diabli za wizytę
Stary 2013-03-07, 08:06   #851
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
bry czas na sniadanie i pedzimy na Slask. ma mandzieje, ze dzisiaj pojdzie rownie szybko co ostatnio...a o 18:30 lepsza czesc programu - wizyta i podgladanie Nelci gin pewnie zleci dzisiaj milion badan jak sie dowie co i jak...snilo mi sie, ze dal nawet skierowanie na 3 prenatalne zobaczymy. milego dnia, malo gadulstwa i do pozniej. odezwe sie jak najszybciej. w trasie raczej nie, bo w komorce gps i bateria jest na wage zlota, a oczywiscie nie dorobilismy sie jeszcze samochodowej ladowarki. kciuki mile widziane
czekamy niecierpliwie na relacje

Cytat:
to jest wybór każdej koboiety co jej bardziej pasuje. mi się wydaje że to demonizowanie cc wynika głównie z tego że jest coraz więcej kobiet, które chcą cc mimo że nie mają ku temu jakiś szczególnych wskazań

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
a u mnie szaro i deszcz

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
O 6 obudził mnie sms.
Zadzwoniłam, cośkolwiek udało mi się zrozumieć - w szpitalu po operacji krwotok.
I do tego wszystkiego - jej mama jest chora na schizofrenię taką poważną, a TŻ 2 tygodnie temu stracił pracę, a mieszkają z jej rodzicami, a tata miał takie długi, że chyba utoną
A jej siostra 2 dni temu urodziła dziecko i też jej nie wesprze, bo z dzieciatkiem w szpitalu leżą...
Masakra...
masakra trzymajcie się dzielnie, a przyjaciółka niech poczyta o zrzeczeniu się spadku. na pewno jest taka możliwość, ale nie znam się na tym
Stary 2013-03-07, 08:18   #852
vvgh
Wtajemniczenie

Ciągle mi bije szybko serce i jakoś tak czasem mam jakbym nie mogła powietrza nabrać...hmm

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

Też tak macie?
Stary 2013-03-07, 08:20   #853
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Ciągle mi bije szybko serce i jakoś tak czasem mam jakbym nie mogła powietrza nabrać...hmm
mi nie ciągle, ale zdarza się że serce bije mi szybciej
Stary 2013-03-07, 08:21   #854
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
mi nie ciągle, ale zdarza się że serce bije mi szybciej
Tzn. mi też nie ciągle, ale teraz jakoś cały czas...
Stary 2013-03-07, 08:27   #855
szczesliwa25
Rozeznanie

vvgh - nie miałam tak ani razu, ale gdzieś czytałam, że można mieć coś takiego w ciąży, nie pamiętam już co na co uciska, ale ponoć to nic niepokojącego,

czarna: pochmurny dzien?! Jej, u mnie tak pięknie na podlasiu..

chodzę i jak co rano coś sprzątam, zastanawiam się ile więcej tego ogarniania będzie jak mały pojawi się na świecie.. teraz mam tylko jednego mężczyznę w domu a i tak potrafi zrobić niezły bałagan

Ash, ależ cudny ten kocyk z ikei, taki subtelny, bez misiów, różów i innych durnot,

Po wczorajszej wizycie dostałam żelazo do picia 2x1 - teraz jak przeczytałam czym grożą jego niedobory to mało z krzesła nie spadłam. Zacznę chyba wyciskać sok z buraków.

Jak to macierzyństwo wszystko zmienia, od ubiegłego roku postanowiłam sobie odkładać na mały wymarzony samochodzik - nie lubię naszej dużej toyoty - i wczoraj stwierdziłam, że pora zmienić obiekt zainteresowań bo jak ja do wymarzonego mini wcisnę wózek?!
Stary 2013-03-07, 08:28   #856
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vvgh
Tzn. mi też nie ciągle, ale teraz jakoś cały czas...
może ci Jurek uciska płuca/przeponę i dlatego brakuje ci tchu? mi to przechodzi dość szybko, ale mój synek jeszcze jest mały
Stary 2013-03-07, 08:31   #857
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
vvgh - nie miałam tak ani razu, ale gdzieś czytałam, że można mieć coś takiego w ciąży, nie pamiętam już co na co uciska, ale ponoć to nic niepokojącego,
Jutro mam usg to zapytam lekarza w razie co, a 15.03. mam wizytę u mojego lekarza, więc spoko
Stary 2013-03-07, 08:32   #858
metropolitan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
bardzo fajne. Miałam takie kupić, ale w końcu stanęło na ikei, ale koleżanka miała i komódkę też do kompletu i bardzo sobie chwaliła

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
dziewczyny prosze o pomoc
kupuje właśnie butelki na all z aventu i nie wiem czy dokupić smoczki czy jak? czy smoczków powinno sie mieć więcej bo sie szybciej zuzyją czy wystarczy jak bede mieć te z butelkami tylko? i chya będą ewentualnie pasować do każdej butelki z aventu prawda????
wydaje mi się, że nie musisz smorów dodatkowych kupować. Może później jak dziecko ma ząbki, to bardziej gryzie te smoczki, ale teraz chyba nie. Ja też używałam aventów, miałam te małe butelki, a potem to już te wielkie. Fajne jest to, że wszystkie aventowe smoczki, niekapki do nich pasują, i do małych i do dużych tylko do dużych taką gumkę się zakłada, taką jaby uszczelkę, żeby nie kapało.

Cytat:
No i znowu mam sporo do nadrobienia

Właśnie wróciłam z wizyty
Gin mnie dzisiaj zaskoczył, pierwszy raz nie spodobała mu się moja szyjka..
podczas badania na samolocie stwierdził, że szyjka jest miękka
zrobił mi usg dopochwowe, zmierzył szyjkę
i niby się skróciła, ale długość jest nadal ok
później zrobił usg przez brzuszek i podglądaliśmy Wiktorka,
serduszko bije ładnie, jest już położony główkowo
teraz kwestia czy nie zachce mu się fikołka i znowu się nie przekręci
waży już prawie 1,5 kg i jest dosyć duży jak na swój wiek
Ta informacja mnie zdziwiła, bo ostatnio bardziej pilnuję diety i już się tak nie objadam słodyczami, widocznie dzieciątko rośnie swoim tempem i to co jemy nie ma aż takiego wpływu na jego gabaryty
za jakieś 3 tygodnie mam się umówić na bardziej szczegółowe USG 3D
a na kolejną wizytę kontrolną do niego mam przyjść aż 12.02.2013
zaniepokoiły go te moje bóle kręgosłupa i mówi żebym ich nie bagatelizowała, że to może być też objaw skurczy, żebym kontrolowała czy przy tych bólach nie stawia mi się macica..
Ogólnie wizyta udana, wszystko ok, Wiktorek nasz kochany coś sobie przeżuwał albo do nas gadał, bo ruszał usteczkami

teraz lecę troszkę podczytać co tu się działo

a powiedzcie mi jeszcze w jakim okresie wykonuje się to ostatnie takie bardziej szczegółowe USG ? od 30 do 34 tygodnia ??
gratuluję udanej wizyty. Szyjką się nie przejmuj, ja tez już od dawna mam rozmiękczoną podobno ale mój gin mówi, że miękka to nic, ważne, żeby nie była krótka.
co do szczegółowego usg to ostatnie robi się od 28tc do 32 tc. Jak chcesz to ci zapodam link z tejgo mojego centrum, co ja tam ciążę prowadzę, ja właśnie idę w poniedziałek, bo to już ostatni dzwonek!
http://www.porodyczestochowa.pl/przy...e/87-bada-pren

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Byliśmy na SR i oglądaliśmy porodówkę. Nawet nie wiecie jaki tam spokój! Tylko 1 z 4-ech sal była zajęta. A tak cichutko. Widziałam kątem oka maluszka naświetlanego lampami jak sobie wywijał rączkami i nóżkami Wygląda to wszystko naprawdę przyjemnie Mam nadzieję, że jak ja będę rodzić to będzie podobnie
tam gdzie ja rodzę też tak jest... spokój i cisza, przeplatana okazjonalnymi pokrzykiwaniami maluszków. Dla mnie najpiękniejszy hałas na świecie tam w tym centrum, gdzie rodzę, to ogólnie mało dzieciaczków się rodzi, może z jedno na tydzień, może 2 w porywach, więc dlatego taka cisza. Mam nadzieję, że podczas porodu mi się udzieli ta atmosfera.

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość

wróciliśmy z zakupów.. podjęcie jakichkolwiek rozmów z Tż na temat psa czy czegoś waznego mija się z celem.
ale uwaga uwaga.. poszła meeeeeeeeega przeginka..
dzwoni do tż mama tż.. gadają gadaja i mój mówi,że musi kończyć bo idziemy do biedronki, na większe zakupy i trochę czasu zejdzie.. na co jego mama "to Ala nie mogła iść?"

niech się w doopę ugryzie
nosz co za babsztyl....
Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
niektóre teściowe powinno się palić na stosie dla dobra ogolu:p
jestem pierwsza w kolejce, żeby się pod tym podpisać!!!!

Cytat:
diabli,
ja cię bić nie będę, sama chciałam cc od razu na życzenie. Teraz zmieniłam zdanie i będę chyba próbować chociaż i tak czuję, że się cięciem skończy. Ja wcale nie potępiam takiego podejścia, są kobiety, które się panicznie boją porodu i już. Myślę, że każdy człowiek ma prawo decydować o własnym ciele i nic nikomu do tego.

Cytat:

Moja szwagierka w piątek miała cc, na drugi dzień już chodzić mogła, a we wtorek już była w domu. Za to jej sąsiadka z łóżka obok leżała mega obolała i nie mogła się w ogóle ruszać. Nie wiem, czy to takie super męczyć się potem długo, chyba lepiej przemęczyć sam poród
No właśnie, to jest różnie po tym cc i nie wiem od czego to zależy. Ja się czułam ok, chociaż cholernie mnie bolał brzuch, jeszcze ci lekarze codziennie macający bliznę w szpitalu, doprowadzali mnie dosłownie do płaczu. Ale powiem tak: ból brzucha i w ogóle moje samopoczucie po cc to nic w porównaniu z traumą tego bólu podczas próby porodu sn. Także nie do końca tak jest, że lepiej przemęczyć sam poród niż potem się męczyć.

Cytat:
Ja też bardzo nie lubię takich skrajnych stanowisk, o jeśli są ku temu wskazania i jest to dla dobra dziecka to nie ma co demonizować naprawdę.

Ale co do kleszczy, czy tej ssawki, to na SR położna tłumaczyła nam, że używa się ich tylko do tego, żeby wyprowadzić prawidłowo główkę. W sensie, dziecko, żeby się urodziło musi być ułożone bokiem, i wychodząc przez kanał rodny jego główka musi się przekręcić w dół, czyli musi odwócić główkę do swojego barku i wtedy może wyjść. I położna tłumaczyła nam, ze jak już używa się tych narzędzi to po to by pomóc dziecu tę główkę przekręcić. Wygląda to podobno gorzej niż jest w istocie... Ale wiadomo, żadnej z nas tego nie życzę.

No i tu kłania się rozciąganie krocza, żeby ten proces jak najlepiej przebiegał. Nie tylko daję większą szansę na uniknięcie popękania i nacięcia, ale też pomaga maluszkowi przejść przez kanał rodny.
Żeby to jeszcze wspomóc można zainwestować w taki specjalny żel do porodu, który wstrzykuje w kanał rodny lekarz lub położna i on ma za zadanie na jeszcze bardziej uelastycznić i zapewnić lepszy poślizg.
Poważnie się zastanawiam nad tym, czy by się nie zaopatrzyć w to cudo Trudno przewidzieć jak moja macica będzie sobie radzić w tej ekstremalnej sytuacji. Być może wszystko pójdzie gładko, a może nie...
Jedyna rzecz jest taka, że jak się ewentualnie skończy cesarką to prawie 2 stówki pójdą na marne. Ale podobno ten żel może też uratować przed cesarką, jeśli miałaby się odbyć ze względu na słaby kanał rodny. Nie wiem na ile to wszystko prawda, ale gdzieś mi w głowie to siedzi...
a widziałaś kiedyś jak to wygląda jak te kleszcze używają? ja widziałam na "porodówce" i byłam przerażona, myślałam, że to tak delikatnie się tą główkę łąpie, a te położne normalnie zapierały się z całej siły przy tych kleszczach i ciągnęły i szarpały, normalnie koszmar, którego nikomu z nas nie życzę!
a co do żelu, myślę, że jeśli przy porodzie okaże się, że jednak powinno być cc, to żaden żel nie pomoże na pewno..

Cytat:
Napisane przez czarnaola Pokaż wiadomość
cześć!

witam sie w pochmurny dzień... Wczoraj byliśmy na USG. Nasza Kasiula rośnie sobie miarowo waży 1344g w 29t2d, więc chyba taki średniaczek. Mam nadzieję, że jej waga bedzie wynosila ok 3kg na koniec Poza tym wszystko z nią dobrze, lekarz zrobił szczegółowe pomiary, ocenił łożysko- II stopień, sprawdził ilość wód płodowych... wszystko jest dobrze i strasznie się z tego cieszę

zapowiada się deszczowy i leniwy dzień więc musze sobie wymyśleć jakieś zajęcia na dzisiaj...

Diabli za wizytę
gratulacje za udana wizytę!

idę wynieść śmieci, bo zaraz śmieciarze przyjeżdżają....

nie mogę się schylić dzisiaj bo Kubuś coś wysunął pod same moje cycochy i mam wrażenie, że jak się schylę, to coś mu zrobię....
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 08:33   #859
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
może ci Jurek uciska płuca/przeponę i dlatego brakuje ci tchu? mi to przechodzi dość szybko, ale mój synek jeszcze jest mały
Mój ciągle się wieerci, chyba mu miejsca nie starczy. Jutro go podejrzę na USG, to się okaże.
Stary 2013-03-07, 08:34   #860
candace1
Zakorzenienie

potterko-leż i odpoczywaj-może szyjka się wydłuzy i nie bedzie potrzeby zakłądania krążka?
lonly - dziecko rośnie jak mu się podoba. Ja praktycznie w og ole nie jem słodyczy, bo po nich wymiotuję i mam wielkoluda
za udaną wizytę i trzymam kcikuki za szyjkę - oby się poprawiła
nuna-moja gin. jest pewna, ze będzie miał na koniec 4,5kg jak nie więcej - dlatego zaczęła rozmawiać ze mną o cc...
za udaną wizytę i zdrową dzidzię.
Aaaaa wczoraj jak spacerowałam to co 2gi wózek miał kokardkę czerwoną a jednak przesądy nadal są.
Pamiętam, ze moja mama chciała mi wcisnąć taką czerwoną kokardkę i tak mnie tym wpieniała, ze masakra. Teraz pewnie znowu bedzie to samo..
Ja nie używałam kokardki żadnej i małej nikt nie zaczarował
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 08:36   #861
Mysia mysz
Zakorzenienie

Halo dzisiaj nasza 100-dniówka

Wczoraj byliśmy na usg 4d, młody bardzo nie chciał współpracować, cały czas twarz łapką zasłaniał, albo ziewał albo ssał kciuk ale udało się nakręcić 30 minut filmu i zrobić kilka fotek Przedstawiam Wam Piotrusia

i lecę nadrabiać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 481731_567441709941548_2121057842_n.jpg (16,2 KB, 40 załadowań)
Stary 2013-03-07, 08:38   #862
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
No właśnie, to jest różnie po tym cc i nie wiem od czego to zależy. Ja się czułam ok, chociaż cholernie mnie bolał brzuch, jeszcze ci lekarze codziennie macający bliznę w szpitalu, doprowadzali mnie dosłownie do płaczu. Ale powiem tak: ból brzucha i w ogóle moje samopoczucie po cc to nic w porównaniu z traumą tego bólu podczas próby porodu sn. Także nie do końca tak jest, że lepiej przemęczyć sam poród niż potem się męczyć.
Nie strasz mnie Naczytałam się o tym cc i że potem boli i antybiotyki się bierze czasem i karmić nie można, i bla bla bla i jakoś nie chcę tego. Chciałabym urodzić naturalnie, ale w sumie boję się bólu. Wydaje mi się jednak czasem, że to jest jakiś inny rodzaj bólu, bo w końcu czekam na dziecko, a nie że mnie coś boli bo umieram albo , że ktoś mi coś złego boli. Sama już nie wiem

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość

Wczoraj byliśmy na usg 4d, młody bardzo nie chciał współpracować, cały czas twarz łapką zasłaniał, albo ziewał albo ssał kciuk ale udało się nakręcić 30 minut filmu i zrobić kilka fotek Przedstawiam Wam Piotrusia

i lecę nadrabiać
No, no, przystojniak
Stary 2013-03-07, 08:41   #863
cloche
Zakorzenienie

Cytat:

a co do diety zauważyłam jakąś dziwną zależność u siebie...
na początku ciąży, w tych pierwszych miesiącach
miałam wilczy apetyt, jadłam znacznie więcej, częściej
i nie zważałam na to co jem.. Wiktorek w tym okresie był wagowo i wymiarowo mniejszy niż średnie dzieci z tego samego tygodnia
ostatnio (od około 2 miesięcy) staram się troszkę pohamować apetyt,
ograniczyłam białe pieczywo i słodycze..
jem troszkę mniej i teraz Wiktorek jest większy
dziecko sobie ściągnie tyle żarcia, ile potrzebuje
teściowa mi opowiadała historię swojej mamy: urodziła już 4 dzieci, wszystkie coś pod 4 kilo, ale poniżej, a sama drobna kobieta była... i się wkurzyła, podczas 5tej ciąży postanowiła dietę. trochę głupią, ale w tamtych czasach nie mówiło się o równowadze między białkami, tłuszczami i węglowodanami... i wcinała tylko jabłka. wychudła strasznie, a dzieciak urodził się 4,5 kilo ja bym zwalała na ten cukier z jabłek, ale cholera wie...
Cytat:
wiem, ale dobijaja mnie teksty, ze cesarka to astma, alergia, blizny, zakrzepy, komplikacje...i znow zamet w glowie dobrze, ze decyzje podejmuja lekarze, bo ja juz nie wiem co mam myslec.
też bym wolała, żeby lekarz podejmował taką decyzję. zawsze, u każdej kobiety, bez łapówek - tylko na podstawie przesłanek, bilansu korzyści i ryzyka...
aha! kciuki dalej trzymam ciekawe, co lekarze ci dzisiaj powiedzą... a że dyskutują między sobą to dobrze - znaczy się myślą, analizują, rozważają
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 08:44   #864
nuna2
Zakorzenienie

hump moja miała w 21t6d 560gram i teraz przybrała 300. Zalezy ile Ignaś miał ostatnio

diabli
będę czekać na wieści

candace1 4,5:O Wow... duże. Bardzo duże A możliwe, żeby zwolniło, czy jak to jest z tym??

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Cytat:

i lecę nadrabiać
Jaki słodki Sliczny!!
Stary 2013-03-07, 08:48   #865
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
O 6 obudził mnie sms.
Masakra...
Ale straszna historia... Bardzo współczuję Twojej przyjaciółce... Mam nadzieję,że chociaż ominie ją spłacanie długów.
Trzymaj się Motylku

Cytat:
Ja mam tak czasami, ale szbko przechodzi. To normalne w ciąży.

Cytat:

i lecę nadrabiać
Jaki piękny! 30 minut filmu? Nieźle!

Cytat:
Nie strasz mnie Naczytałam się o tym cc i że potem boli i antybiotyki się bierze czasem i karmić nie można, i bla bla bla i jakoś nie chcę tego. Chciałabym urodzić naturalnie, ale w sumie boję się bólu. Wydaje mi się jednak czasem, że to jest jakiś inny rodzaj bólu, bo w końcu czekam na dziecko, a nie że mnie coś boli bo umieram albo , że ktoś mi coś złego boli. Sama już nie wiem
Mi też sie wydaje, że tak jest, że to ból, mimo, że silny to nie taki jak tortury czy coś. Łatwiej jest go znieść bo nest naturalny i służy dobru... Pewnie po porodzie mi się to zweryfikuje, ale napewno nie chcę iść z nastawieniem, że nie wytrzymam tego bólu
Stary 2013-03-07, 09:02   #866
candace1
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
diabli,
I to coraz więcej
Cytat:

---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ----------

Wszystko kwestia organizmu i przebiegu porodu...
Różnica jest jedna - podczas sn męczysz się i ty i dziecko i nie wiadomo jak to wszystko się skończy.
Podczas cc męczysz się tylko ty, bo dziecko przeżyje szok-ale tylko troszkę większy niż podczas porodu sn

Ja generalnie nie rozumiem tych wszystkich krzyków nt. cc.
Chyba samo to, że jak coś pójdzie nie tak podczas sn to ratuje się matkę i dziecko przez cc o czymś świadczy...

motylku -nie zacytowałao mi Ciebie-faktycznie ten rok to masakra - trzymaj się dzielnie-masz dla kogo a koleżanka niech walczy o to, żeby nie spłacać długów po ojcu-masakra...

Cytat:

Ja miałam vacum = ssawkę i nikomu nie życzę.
Dla matki to może przerażające nie jest ale dla dziecka - masakra. Niech Wam lepiej położna powie na SN jakie mogą być po tym uszkodzenia dziecka
Właśnie między innymi po to jest cc, żeby uniknąć kleszczy czy vacum. Tych "cuudów" używa się w ostatecznoiści przy zagrożeniu życia dziecka/matki a nie na zasadzie bo główka jest źle położona.
Ja wiem, że położna nie powie Wam całej prawdy bo byście uciekły ale ja nie lubię jak się takie kity wciska...
I nie wygląda to gorzej niż jest w istocie-to jest masakra i też nikomu tego nie życzę..

Cytat:
Napisane przez czarnaola Pokaż wiadomość
cześć!

Diabli za wizytę
U mnie jest słoneczko ale nie wiem czy jest ciepło
za wizytę.

Cytat:

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

Też tak macie?
Też tak mam często.

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Cytat:

i lecę nadrabiać
za 100 dniówkę
Słodziuch

Cytat:
candace1 4,5:O Wow... duże. Bardzo duże A możliwe, żeby zwolniło, czy jak to jest z tym??
Z tego co mówiła to na tym etapie dziecko rośnie najszybciej, ale różnie może być - dlatego mam mieć częstsze wizyty i mamy podjąć ostateczną decyzję za 6 tyg.
Powiedziała, że tak naprtawdę to moja decyzja ale ostrzega, że przy takiem dziecku mogę mieć powtórkę z rozrywki i znowu skończy się poród sn przez vacum - a ja tego nie chcę
Wolę się męczyć i dochodzić do siebie dłużej po cc niż płakać, że zrobili krzywdę dziecku kleszczami lub vacum
Cytat:
Mi też sie wydaje, że tak jest, że to ból, mimo, że silny to nie taki jak tortury czy coś. Łatwiej jest go znieść bo nest naturalny i służy dobru... Pewnie po porodzie mi się to zweryfikuje, ale napewno nie chcę iść z nastawieniem, że nie wytrzymam tego bólu
A jaki masz próg bólu w ogóle?
Ja mam wysoki i rodziłam bez znieczulenia.
Boli ale jest to taki ból o którym się od razu zapomina jak się zobaczy dziecko
Ból do przeżycia, ale tak jak mówię każdy inaczej odczuwa ten sam ból i niektóre kobiety nie dają rady.. Ale po to są znieczulenia ;-)
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 09:11   #867
metropolitan
Zadomowienie

Cytat:

i lecę nadrabiać
no jaki słodziak!!!!!

Cytat:
ja po cc karmiłam od razu, nawet jeszcze zanim się całkiem z narkozy wybudziłam.... mała została przystawiona mamie na "nieświadomce".
znam wiele dziewczyn, które nie mogą karmić po sn.
antybiotyki się bierze przy jakichś komplikacjach. A te występują po każdym zabiegu czasami i po sn też.
nie no ja właśnie nie chcę straszyć, mówię tylko o swoich doświadczeniach. Dla mnie ból był nie do zniesienia i niewiele z porodu pamiętam, bo mdlałam, więc nie jest tak, że każda zniesie ten ból. O dziecku nie miałam nawet możliwości pomyśleć, myślałam tylko o tym, że jak to się za chwilę nie skończy to dziecko zostanie bez mamy.

i tylko po to to piszę, żeby właśnie nie bać się cc jeżeli jest wskazanie. Bo ja np. się bardzo przed porodem tego bałam, bo nigdy nie miałam żadnej operacji, a okazało się, że nie taki diabeł straszny.

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Dla matki to może przerażające nie jest ale dla dziecka - masakra. Niech Wam lepiej położna powie na SN jakie mogą być po tym uszkodzenia dziecka
Właśnie między innymi po to jest cc, żeby uniknąć kleszczy czy vacum. Tych "cuudów" używa się w ostatecznoiści przy zagrożeniu życia dziecka/matki a nie na zasadzie bo główka jest źle położona.
Ja wiem, że położna nie powie Wam całej prawdy bo byście uciekły ale ja nie lubię jak się takie kity wciska...
I nie wygląda to gorzej niż jest w istocie-to jest masakra i też nikomu tego nie życzę..

Ból do przeżycia, ale tak jak mówię każdy inaczej odczuwa ten sam ból i niektóre kobiety nie dają rady.. Ale po to są znieczulenia ;-)
no kleszcze to dramat, zgadzam się, dla dziecka to musi być trauma i też nikomu nie życzę tego.
co do progu bólu, mnie się zawsze wydawało, że mam wysoki i okazało się, że nijak to się ma do bólu porodowego.

dziewczyny, nie chodzi o to, żeby te co rodziły straszyły porodem pierworódki! Ale nie ma też co ściemniać, że to ból do przeżycia, że każda rodzi to i ja urodzę, że w ogóle spoko, piękna koszulka, różowy dzidziuś, żele srele morele, medytacja, akupresura, worek sako..... damy radę, ale trzeba się nastawić, że różowo nie będzie. I nastawić się na każdy scenariusz, sn czy cc, nieważne, żeby tylko dziecko urodziło się zdrowe!
a porodu łatwego lekkiego i przyjemnego życzeę każdej z nas, bo podobno takie też się zdarzają!
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 09:12   #868
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
hej
byłam dzisiaj u lekarza, moja mała jest drobna, pani dr nie wróży nam więcej niż 3 kg , teraz mamy 28 tydzień i waży 1233 g. Niby wszystko OK ale dużo mialam pytań z jej strony które mnie zaniepokoiły, m.in o trzecie badanie prenatalne kiedy sie wybieram itd. A wybieram się 29 marca kupa czasu...
nasz wczoraj w 25t 3d ważył ok 800 g i lekarz mówił, że w normie:/ mówisz, że to mało?
Stary 2013-03-07, 09:14   #869
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość

Pewnie racja, że sprzedała nam tylko bajeczkę Ale spoko, ja tam wolę jak się mnie uspokaja a nie roztacza czarne wizje A każdym razie powiedziała też,że to są wyjątkowe przypadki i właśnie przez to, że częściej kierują na cc w sutuacji komplikacji jakichkolwiek to już bardzo rzadko stusuje się te metody.

A co do progu bólu to w sumie trudno mi powiedzieć.... Sytuacji ekstremalnego bólu w życiu nie miałam chyba. Nawet miesiączki miałam zawsze łagodne. Ale np. depilacji woskiem nie znoszę Chyba się po prostu dowiem jak już akcja będzie w toku
Stary 2013-03-07, 09:17   #870
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość

ja po cc karmiłam od razu, nawet jeszcze zanim się całkiem z narkozy wybudziłam.... mała została przystawiona mamie na "nieświadomce".
znam wiele dziewczyn, które nie mogą karmić po sn.
antybiotyki się bierze przy jakichś komplikacjach. A te występują po każdym zabiegu czasami i po sn też.
nie no ja właśnie nie chcę straszyć, mówię tylko o swoich doświadczeniach. Dla mnie ból był nie do zniesienia i niewiele z porodu pamiętam, bo mdlałam, więc nie jest tak, że każda zniesie ten ból. O dziecku nie miałam nawet możliwości pomyśleć, myślałam tylko o tym, że jak to się za chwilę nie skończy to dziecko zostanie bez mamy.

i tylko po to to piszę, żeby właśnie nie bać się cc jeżeli jest wskazanie. Bo ja np. się bardzo przed porodem tego bałam, bo nigdy nie miałam żadnej operacji, a okazało się, że nie taki diabeł straszny.
A Ty miałaś wskazane cc?
A jak ja nie wytrzymam bólu (bo okropnie boję się jakiegokolwiek bólu, nawet małego i często z tego powodu mdleję) to zrobią mi cc...?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości