|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
|
|||
| Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. |
|
5 | 10,64% |
| Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. |
|
1 | 2,13% |
| Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. |
|
1 | 2,13% |
| Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam |
|
7 | 14,89% |
| Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. |
|
0 | 0% |
| My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. |
|
0 | 0% |
| Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" |
|
0 | 0% |
| Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy |
|
26 | 55,32% |
| Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one |
|
1 | 2,13% |
| Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
6 | 12,77% |
| Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
dziewczyny dzięki za rady, odnotowałam kasztanowce i inne posterisany
![]() zaneta padłam po tekscie z siusiakiem ale pamiętam że rodzynki mi kazał zwracać..... idę zobaczyć czapki Iwy
|
#4022 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
OJ szalone
![]() Głodnemu chleb na myśli Marina Amad? nie spotkałam się jeszcze z takim zdrobnieniem i jakoś mi nie przypadło do gustu, wolałabym już Amadeusz... My się zastanawiamy jeszcze nad Oscarem, nie wiemy czy Oscar i Emilie czy Emilie i Xavier. NO chyba, że siusiak odpadnie to nie mamy pojęcia co do imienia dla drugiej damy. |
|
|
|
#4023 |
|
Zakorzenienie
|
osobiscie wole oscara bo xavier jakos tak z dziecmi wisniewskiego mi sie kojarzy
|
|
|
|
#4024 |
|
Wtajemniczenie
|
Bardzo ladne imie dla chlopca to Olaf. Tez mi sie xavier srednio podoba.
Scio daj jakis znak zycia. Brumku rozmawialam dzis z kolezanka. Ma synka z 25 lipca i podobnie jak Tymus ma klopoty ze spaniem. Wszystkiego juz probowala i nic nie skutkuje. Zalamana jest strasznie. Takze Tymus to nieodosobniony przypadek. |
|
|
|
#4025 |
|
Zakorzenienie
|
BRUMEK moze moja nie ma kłopotu ze spaniem ( nie chwale bo jak tylko cos napisze na forum ze dama cos fajnie robi to do tyg sie psuje, jak fatum) to od kilku dni chce abym była przy zasypianiu jak nigdy, zawsze dostawała butle i szła spac teraz mnie wola i chce aby ja trzymac za raczke albo glaskac po buzi, wiec to jakis etap w życiu dzieciaków
![]() MONIA a mi z niemieckim piosenkarzem Xavier Naido STRONCZEK mnie tez Olaf sie podoba, ale mężowi nie. Kiedys wspomniałem o Oscarze to mnie wysmial a nie dawno mi pisze ze Oscar mu sie podoba, oczywiscie tego ze Ja mowilam o tym imieniu to nie pamięta. Jak sprawa sąsiadami? |
|
|
|
#4026 |
|
Wtajemniczenie
|
Zaneta dziekuje ze pytasz. Narazie jest apokoj, ale... Sami o to zadbalismy. Nie parkujemy juz auta na tamtym miejscu tylko calkiem na innej ulicy tak zeby ta wariatka go nie widziala( wgl to miejsce gdzie parkowalismy juz jest zajete bo nowi lokatorzy maja swoje auto). W zeszlym tyg moj tz mial auto zastepcze (nowiuskie bmw z 2012 r) bo mial stluczke i nasze bylo w naprawie, i ta wariatka sie do niego dorwala. Porysowala tylna klape. Prawie ja zlapalismy. Tz wychodzil wlasnie z domu i widzial jak ona szla od strony tego auta a nie miala powodu by tam lazic. A ze bylo juz ciemno to nie widzial rysy. Dopiero rano sie dopatrzyl. Na policje dzwonilismy trzy razy. Nikt sie nie interesuje. Szkoda gadac.
|
|
|
|
#4027 |
|
Zakorzenienie
|
Ależ tu cisza!
Wszyscy oglądają " śniadanie do łózka" na polsacie? Pisać mi tu jakie buty kupujecie smykom na wiosnę. Z linkami
|
#4028 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() - Podobnie jak Ty ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dla mnie na szczęście to nie jest jakiś mega załamujący problem, choć oczywiście wolałabym spać I w sumie, to ja nie próbowałam niczego, poza tym że próbowałam dawać większe kolacje, czy dokarmiać o północy. Ale to nie działa, bo jemu nie chodzi o jedzenie i to widać. Tylko o przytulaski...Trudno, no. Zakładam że z tego wyrośnie A póki co najwyraźniej tego właśnie potrzebuje, więc niech ma ![]() Cytat:
![]() Natomiast z zasypianiem nie ma najmniejszego problemu. Tzn. ja z nim jestem, ale całość traw5 minut i śpi jak susełek ![]() Cytat:
![]() My mamy na razie dobre, więc nie kupuję. Jeszcze ze dwa miesiące powinny starczyć. Bo niedawno mu kupowałam, w zimie. Bo z tych swoich pierwszych, jesiennych, wyrósł, a potrzebowałam takie zwykłe buciki, nie zimowe np. na zakupy itp, jak tylko do samochodu i z powrotem się idzie. A kupiłam w Daichamnie, taniutkie jak barszcz, marka Bobbi Shoes czy jakoś tak. Kupowałam je tak na odwal się trochę , ze właśnie tylko na zakupy na chwilę, a na wiosnę kupię nowe. Ale okazało się że są bardzo fajne, więc nie spieszę się z następnymi. Leciutkie, miękkie i nóżka się nie poci.
|
|
#4029 |
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór
Mam wrażenie, że doba mi się skróciła. Hania zrobiła się jakaś bardziej absorbująca, do tego więcej spacerujemy i czas mi leci jak szalony. Jestem z Wami na bieżąco, ale jakoś nie daję rady pisać.Żaneta, zdrówka dla Was i gratuluję synka! Tż miał nosa, że będzie chłopiec. ![]() Kolina, o kurcze nie do wiary, że to już tuż tuż- jesteś teraz tykającą bombą, w każdej chwili możesz się rozdwoić. Zdecydowaliście się na imię dla synka?Marina, a Ty miałaś pochwalić się swoim rysunkiem. Iustyna, a Ty maską dla Kuby. Ania, na pewno się uspokoiłaś po wizycie u gin- współczuję upadku. Telik, pokaż Jaśka w czapach babci Isi! Hania od czasu do czasu sobie o Was przypomina i nawołuje- "Jasiu, ciocia Asia, brum brum" co w wolnym tłumaczeniu pewnie oznacza "Jedźmy odwiedzić Jasia i ciocię Asię którzy mieszkają w Oleśnicy do której mamy tak cholernie daleko".![]() Isia, jesteś typem matki lwicy ![]() - ja niestety muszę przemyśleć sprawę, dopiero wtedy przychodzi mi do głowy co powinnam odpowiedzieć w takiej sytuacji.![]() Tyyyyle miałam jeszcze pisać, a w głowie pustka. Dziadkowie dopytują co wnuczka chciałaby "od zająca" a mi nie przychodzi nic do głowy. Macie pomysły na jakąś interesującą zabawkę? Od Nas kupię Hani i bratankowi stemple w których zakochałam się jakiś czas temu. http://allegro.pl/stampominos-zwierz...030592152.html http://allegro.pl/stampominos-zawody...030612514.html Aaaa, Carmela wkleiła filmik- przerażająco to wygląda. My mamy cybexa z tą poduchą ,jednak jest trochę inaczej zbudowany niż ten na filmie, przy ramionach jest bardziej zabudowany, ten panel z kolei jest sporo wyżej. Jest w ogóle gdzieś napisane co to dokładnie za fotel? Myślę, że nie ma opcji wyślizgnięcia się kiedy pas podczas wypadku się zaciśnie. Z resztą ma wysokie oceny w testach bezpieczeństwa i nie wydaje mi się, żeby nie sprawdzali jak zachowa się w momencie dachowania samochodu. Mam taką nadzieję... Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2013-03-06 o 22:49 |
|
|
|
#4030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tymi fotelikami to chyba niestety właśnie tak jest. Po tym filmie od Carmeli trochę poczytałam i wychodzi na to, że testy robią bez takich typowych dachowań, jak tam pokazano. Dla mnie to był lekki szok ![]() Kupiłam robota ![]() Nie mogę się doczekać aż przyjdzie.
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2013-03-06 o 22:57 |
|
|
|
|
#4031 | |||
|
Raczkowanie
|
ojjj
mam nadzieję, że szybko będzie po wszystkim ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja jeszcze nie mam pojęcia, jakie kupimy. jakieś napewno ale nie robiłam jeszcze rozeznaniaCytat:
bry wieczór zajadam się bagietką z masłem czosnkowym - będę zionąć na kilometr strasznie szybko mi dni mijają... dziś Hela miała dzień buziaka |
|||
|
|
|
#4032 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ojej!Tak nagle Cię dopadło? Odezwij się co z Tobą
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Hej. Dzisiaj 3 pobudki i aż mnie ręka boli od spania na niej u Julci(a dziś większość nocy tam spałam, bo nie byłam w stanie się podnieść-tak się spać chciało)Teraz jeszcze pampulinki śpią, a ja trochę ograniam chatę, no i oczywiście wizaż. Jadę dzisiaj do mamy , a potem do pracy i na ciuszki.Poprosiłam wczoraj ciotkę P., żeby uszyła dla Julci płaszczyk na wiosnę- z filcu , cieplejszy, bo nie mogę nic sensownego znaleźć w necie, a w sklepie ceny dosyć wysokie. Jutro mam maraton zumby miałam się przepisywać na inną siłownię ze względu na przerwy pomiędzy piosenkami, ale jakoś tak się przyzwyczaiłam i do tych osób i do samej zumby, że sama niewiem. Tam na tej drugiej jest m.in.pilates-Telik jakie Ty czerpiesz z tego korzyści?Ja po 1,5 miesiąca schudłam zaledwie 2kg-liczyłam na dużo więcej, ale lepsze to niż nic.
|
||||
|
|
|
#4033 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() ![]() pewnie że tak ![]() Cytat:
![]() będzie dobrze, na pewno! Cytat:
![]() Kupiłam niedawno TAKIE, tyle że za pół ceny jeszcze na zimowej wyprzedaży ![]() Nawet po domu by w nich chodził ![]() Cytat:
![]() Cytat:
to przecież bardzo dobrze, wolniejsza utrata wagi jest zdecydowanie skuteczniejsza i zdrowsza niż zbyt szybkie zrzucanie. Najlepsze tempo to 0,5 kg tygodniowo. A my wczoraj pojechaliśmy z Adasiem do Krk, odebrać TŻa rano po pracy, potem pół dnia nam zeszło na zakupach, kupiłam chrześniakowi jeździk, w weekend jedziemy na roczek ![]() Z ośrodka mi przysłali wezwanie na szczepienie na poniedziałek i tak nie pójdę, już wcześniej sobie zaplanowaliśmy że pojedziemy w środę.
|
|
|
#4034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uwielbiam urodzinki roczkowe, a zwłaszcza własnych dzieci-cieszę się z gości ,imprezy i prezentów, conajmniej jakby to wszystko było dla mnie ![]() My szczepienia podwójne mamy we wtorek. Zamówiłam książeczki z aresa
Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2013-03-07 o 08:23 |
|
|
|
|
#4035 |
|
Zakorzenienie
|
Oliweczko, a generalnie jak ta zumba? Ciesze się, bo u mnie od przyszłego tygodnia ruszają zajęcia, dość że niedrogo to jeszcze pod nosem, dosłownie w budynku obok domu
Tylko troszkę poczekam i w kwietniu/maju idę ![]() Cierpliwości, kg spadają powoli to efekt zostanie na dłuuugo ![]()
|
|
#4036 |
|
Zadomowienie
|
hej.....
ja juz po trzecim dniu rehabilitacji i powiem ze nawet czuje lekka roznice ale siniaki na plecach mnie dobijaja,............ Dziewczyny pytanie....pytałam jakis czas temu ale albo przeoczylam labo nie wiem: Chce kupic Igiemu szczoteczke elektryczna jakie wy polecacie????? |
|
|
|
#4037 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i kalosze: http://www.nokaut.pl/kalosze-dla-dzi...zka-demar.html |
|
|
|
|
#4038 |
|
Zakorzenienie
|
kinga ewidentnie ma juz bunt dwulatka. wszystko ma byc po jej mysli, wszystko sama chce, wszystko na nie... masakra jakie to uparte! za reke nie chce, do wozka nie chce, chce na ręce a zaraz schodzi, zabawki nie odda, ubrac sie nie chce, rozbierać tylko sama... wczorja wieczorem byl ryk bo ona chce rysowac a nie spac...
![]() za to ma nowe umiejetnosci - rysowanie i skladanie duplo. super jej idzie |
|
|
|
#4039 | |
|
Zadomowienie
|
czesc
ja tak na szybko mam dziś to ktg, zobaczymy co tam wyjdzie początek nocy fatalny, Dawidek do 2 walczył, chciał się bawić a jak go kładliśmy to ryk na cąły blok i dostałam w pięty w brzuch po czym się "obraziłam" i poszłam spać do drugiego pokoju - nawiasem mówiąc gdzie są zabawki, więc pierworodny w minutę był za mną, olał mnie i zaczął budować wieżę z klocków ![]() Cytat:
mały się rozpycha, pobolewa mnie dołem... imię jeszcze nie wybrane, wczoraj myśleliśmy nad nim - propozycji nadal kilka: Mateusz, Patryk, Michał, Adam, ale też Damian i Daniel, tz chce Adriana jeszcze dziękuję Aniu
|
|
#4040 |
|
Wtajemniczenie
|
Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Dzien dobry z deszczowej wyspy. Pogoda sie zes.rała
Oliweczko przed tymi wszystkimi akcjami nigdy nie bylo ani spiecia ani klotni. Moj tz z nim rozmawial, a ja z nia. Nawet mi kilka rzeczy dla Wiki przyniosla kiedys. No ale to chorzy ludzie sa. Narkotyki wyzarly im mozgi. Moja sasiadka widziala kilka razy jak w aucie sobie kreseczki wciagali. A dziecko obok w foteliku siedzialo. Sweet i co kupilas kurtke ? |
|
|
|
#4041 |
|
Wtajemniczenie
|
Patik zastanawiam się nad tymi http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...buty-dzieciece lub tymi http://www.ccc.eu/pl/kids/ss13-lasocki/3 muszę z Hanką zrobić tour de Ch i któreś wybrać.
Monia u nas tak samo, bunt rozpoczęty...Hanka nieznośna chwilami, wszystko próbuje wymuszać rykiem, potrafi nawet "trzasnąć"mnie łapką jak nie dostanie, a ryczy o byle co, na wszystko mówi nie, wszystko próbuje sama, nie chce się ubierać...lekka masakra ![]() kolina to trzymam kciuki za ktg! witam się już dzisiaj nie tak wiosennie.. dogorywam w pracy. głowa mnie boli, niewyspana jestem (Hanka fisiowała pawiana w nocy ), w ogóle nastrój nadal do d.
|
|
|
|
#4042 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej
teraz tak na szybko Pieleszko te drugie buty dla Hani kupowałam ![]() fajne są ![]() tylko chyba same większe rozmiary były ![]() odezwę się później
|
#4043 |
|
Zakorzenienie
|
kinga nie bije ale za to rzuca przedmiotami czy ostentacyjnie pada/siada na glebe...
|
|
|
|
#4044 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na razie tylko tak w necie przeglądam co tam w sieciówkach mają. może jeszcze coś mi w oko wpadnie. te elefanteny ładne, ale trochę jaśniutkie. wolałabym chyba coś ciemniejszego, tak jak te lasockiego właśnie. Monia, a u nas pierwszy odruch to właśnie albo wymachiwanie rączkami z nerwów albo próba bicia - czasem próbuje mnie uderzyć, a częściej sama siebie uderza...nie wiem skąd to się u dzieci bierze. póki co na podłogę się jeszcze nie rzuca... Edytowane przez pieleszka Czas edycji: 2013-03-07 o 09:52 |
|
|
|
|
#4045 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj o 17 miałam operacje. Dziś jestem bardzo słaba. Tęsknię okropnie za Agatą.
|
|
|
|
#4046 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zdrowia ![]() pieleszka
|
|
#4047 |
|
Wtajemniczenie
|
Scio bidulku
a kiedy Cię wypuszczą ciągną szwy? Brumciu pochwal się jakie bedziesz miała cudo uwielbiam takie zakupy Marzenko och Hania jest słodko wzruszająca teraz nie macie wyjścia i do telikowa trzeba przyjechać ![]() mam niedosyt po ostatnim razie kiedy to nie udało nam się w niedziele wpaść na sernik.... a fotki muszę cyknąć koniecznie jestem zombie bo Jaś źle spał dostałam @ mam spuchnietą twarz od retinoidu wiec dzień paszteta pełną parą
|
#4048 | |
|
Zakorzenienie
|
trzymam kciuki! Wszystkie imiona mi się podobają
![]() Cytat:
|
|
|
#4050 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak z tż? konflikt zazegnany? Dzięki dziewczyny za odpowiedzi ! Brumek mówisz że te bobbi shoes są fajne? też je patrzyłam.. tanie są, 1/3 czy elefantenów Cytat:
Scio przytulam Oliweczka myślę o spotkaniu, co Ty na to? tylko teraz jeszcze zima ma wrócić :// -17 w nocy ma być. Stronczek u nas tez sie pogoda zes.rała. Narazie u mnie mnie ciepło i cicho,a le pochmurno i widać nadciągające opady. Kolina kciuki na ktg! ( z dawidem idziesz? ) Sara ma dzisiaj dzień złyyyyy marudyy.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:56.

zapraszam

Tż miał nosa, że będzie chłopiec. 

Macie pomysły na jakąś interesującą zabawkę? Od Nas kupię Hani i bratankowi stemple w których zakochałam się jakiś czas temu.