|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 |
|
2 | 4,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 2,00% |
| Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
25 | 50,00% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
8 | 16,00% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 |
|
5 | 10,00% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
6 | 12,00% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Cytat:
Mam świadomość, ze to będzie boleć i że różnie bywa, no ale nie można najgorszych historii tylko słuchać!---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Cytat:
Myślę jednak, że będziesz się potem darła jak głupia Ale DAMY RADĘ!
|
|
#1022 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Cytat:
|
|
#1023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo wiem, że Ci na tym zależało... Bardzo się z Tobą cieszę a może to podejrzenie zniknie po ciąży?? Oby
|
|
#1024 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o karmieniu musze jeszcze poczytac wczoraj znalazlam jakis naukowy artykul i tam lekarze tez nie do konca chyba byli pewni. porozmawiam z endo tu w Bielsku, poszperam na jakis forach, pomecze tego lekarza z Wawy, z ktorym udalo mi sie nawiazac kontakt. chce miec pewnosc, ze malej nie zaszkodze. na 100% komorki rakowe nie kraza po organizmie, wiec mleko powinno byc ok ![]() lekarka mowila mi, ze mieli teraz niedawno przypadek, ze lasce dwa razy wyszlo podejrzenie, wycieli plat tarczycy i histopatologia raka wykluczyla. zobaczymy... Cytat:
w sumie nawet te 3 miesiace do wrzesnia gdyby sie udalo to byloby super. moze akurat bede dojna milka i mleczko na 2-3 tyg. (szpital plus kwarantanna) uda mi sie przez te 3 miesiace zachomikowac hehezalezy mi zeby chociaz sprobowac jesli bedzie pokarm to szkoda byloby go nie uzyc...znajoma ostatnio mowila mi, ze ma straszny kompleks, bo zostala niedawno 3 mama - miala 3 cesarki i zadnego dziecka nie udalo jej sie karmic cycem...mowila, ze nie czuje sie pelnowartosciowa kobieta. wiem, ze to glupie, ale naprawde ja teraz rozumiem.Dzieki Cynamonku! wlasnie ciagle im w wynikach wychodzi jakis stan zapalny i ta chirurg mowila, ze po porodzie guzek moze sie zmniejszyc i wynik bedzie inny. dlatego chce kolejna biopsje. Cytat:
|
|||
|
|
|
#1025 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszłam trochę odsapnąć od zgiełku ludzi.
Bardzo przeżyłam pogrzeb tak, że aż się zanosiłam.Pod kaplicą spotkałam się z przyjaciółką, szła załatwiać sprawy w związku z pogrzebem ![]() I nie uwierzycie! Mój tata po jakiś 10 minutach musiał wyjść z kościoła bo zaczęło mu serducho walić. Zawiózł go znajomy do szpitala i siedzą teraz na SORze. Zrobili mu EKG czy to nie zawał - na szczęście nie, ale czeka na drugie. Powiem Wam szczerze, że przez 24 lata swojego zycia nie narzekałam na nic. Moje życie nie było może super kolorowe, ale zawsze jakoś było z górki nie pod nią. A te 2 miesiące dały mi w kość za wszystkie lata mojego życia. Byłam cholernie silna i twarda a teraz jestem wrakiem. Liczę, że Matylda da mi takiego kopa i sił, że następne 25 lat będzie z górki. Mam nadzieję, że teraz już będzie tylko lepiej ![]() Musiałam się Wam wygadać, no bo TŻ już wszystkie moje żale wysłuchał, ale czasami jedna, dwie osoby to za mało by ulżyć sobie. I wiecie co jest dziwne? Zawsze trzymałam wszystko w sobie, a teraz ten nadmiar żalu, bólu za przeproszeniem wylewa mi się... No i od dziś priorytet Matylda ;] I już Wam nie smęcę ![]() a diabli fajnie, że będziesz mogła karmić piersią! mam nadzieję, że to cały czas już pozostanie tylko "podejrzenie" ania super wózek!!! I szczerze współczuję teraz każdej z Waszych znajomych co opisywałyście. Kiedyś byłabym pełna podziwu dla nich, że mają siłę, teraz muszę sama ją mieć
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2013-03-07 o 15:56 |
|
|
|
#1026 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Axella- nie wiem nawet co powiedzieć bo słowa Cię raczej nie pocieszą... ![]() Ups- sorry, zapomniałam, że nie wstawiacie zdjęć słodkich rzeczy ani o nich jawnie nie piszecie- już usuwam
Nasze małe, niespełnione Szczęście 07.10.2012 "Zrozumiałem - by żyć musisz chwytać dzień..."Edytowane przez cynamon_owa Czas edycji: 2013-03-07 o 16:02 |
||
|
|
|
#1027 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tylko,że to ja bede swiecic oczami w razie czego bo jego po prosyu nie ma.. a najbardziej boli mnie to,że naprawde uwielbiam zwirzeta,pracowalam w schroniskach,z psami itd i nie moge zniesc widoku psa w klatce, ale jak zostawilam ja bez to wlasnie zjadla ta wykladzine.. z nia sie nie da normalnie, uwierz,że to jedyny pies na całym świecie który jest po prostu głupi.. A jak zaczęłam temat z tż,że cos trzeba z nia zrobić to od razu wrzeszczy,że pies jest dla niego ważny,że coś się wyysli i że co, ma uśpic?! a najgorsze,że wszystkie szkody bagatelizuje i to ja sobie wymyślam i tłumaczy sie tym,że pies pomogl mu po smierci ojca.i nikt nie moze do mnie przyjsc bo ona szczeka, a jak spytalam co zrobimy jak bede chciala wyjsc na caly dzien jak tż nie bedzie to sptal gdzie niby mam wychodzic,i że moge wrocic... z jednej strony doszlo do tego ze sie trzese z wku rwienia jak ten pies tylko chodzi i sapie tak mnie to wkurza,z drugiej co-odwiezie ją do mamy i pies bedzie wychodzil o 6 i 22? a reszte dnia w klatce lał pod siebie? ja nie mam kompletnie pomyslu co z tym zrobic :< |
||
|
|
|
#1028 |
|
Zakorzenienie
|
Nuna, smialismy sie, ze ona mnie motywuje do dzialania: matkaaa! rusz tylek, zrob wokol siebie szum zebysmy juz nie musialy siedziec na tym malo wygodnym krzeselku. mc donalds czeka
|
|
|
|
#1029 |
|
Zakorzenienie
|
no cóż istnieje też taka możliwość
|
#1030 |
|
Wtajemniczenie
|
Ej no, on sobie jaja z Ciebie robi czy co?
|
#1031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do słodkości wystarczy, że na biało napiszesz ciekawskie mamy i tak pewnie zaglądają
|
|
|
|
|
#1032 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do taty to u mnie niedawno była podobna sytuacja. Zmarła babcia, tata załatwiał sprawy pogrzebowe i też wylądował w szpitalu z objawami zawału. Na szczęście okazało się wszystko ok- tyle, że później go monitorowali więc rozumiem co przechodzisz... |
||
|
|
|
#1033 |
|
Zakorzenienie
|
Justi, to bylo Miasto Kobiet.
|
|
|
|
#1034 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1036 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Brawa za podjęcie decyzji ![]() Już zdjęcie usunęłam, poprawiłam na biało i dla ciekawskich mam wstawiłam linka z przepisem |
|
|
|
|
#1037 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Cytat:
nie było by źle bo pracuje w szpitalu ale tutaj nie mamy ginekologi ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja w sumie mam tydzień różnicy w wymiarach, dzisiaj zaczęłam 29 tydzień, a wymiary są na 28. Niby nic... wiem, nie powinnam się przejmować ale schizy mam Pierwsze dziecko z ZD, mukowiscydoza w rodzinie, nie potrafię uwierzyć, że może spotka mnie to szczęście i urodzę zdrowe.. każde wahanie lekarza odbieram jaką złą prognozę, może się ich doszukuję Cytat:
Masz tp na dzień po mnie.
|
|
|
#1038 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co to w ogóle za pies? Duży? Weź powiedz tż żeby z nim poszedł, spuścił go, niech się pies wydzikuje i będzie spokojniejszy w domu. Zamykanie w klatce nic nie da. Rozumiem, że się denerwujesz, bo on Ci problem zwalił. ech.. A ten pies ile ma lat?
|
|
#1039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale ona nawe jak padnie ze zmeczenia to sama zostawiona bedzie niszczyc.. ona bez powodu potrafi isc i cos ugryzc..nie dla zabawy bo sie tym nie bawi, tylko ugryzie i idzie dalej.. i sama bedzie piszczec i szczekac.. ja sie poddaje.. |
|
|
|
|
#1040 | |
|
Zakorzenienie
|
Mysia - piekny ten Twoj Piotruś
Cytat:
moze babka po pracy nie ma za wiele czasu zeby za tym biegac i stad opoznienie? moze jakas awaria neta, kompa. kurcze nie wiem. mam nadzieje, ze wozek jednak dotrze.
|
|
|
|
|
#1041 |
|
Wtajemniczenie
|
O jaaaa. No to faktycznie Cię urządził. Beagle są bardzo specyficzne i nie wiem skąd ta moda na nie, to psy myśliwskie, a nie do trzymania w domu. Mój mąż też przyniósł kiedyś beagla i ona wszystko, kompletnie wszystko niszczy, skacze na wszystkich itp. Ech. Te psy bez odpowiedniego wychowania późno dojrzewają... Ale długie spacery to podstawa dla samego wrodzonego instynktu tych psów.. uświadom tż.
|
#1042 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zastanawiam się tylko nad jednym. Kilka dni temu napisałaś, że to nie jest łatwo zdecydować się w ciąży by "pogonić" swojego mężczyznę. Zgadza się. Zastanawiam się tylko czy odczułabyś różnicę....czy TŻ Ci pomaga? Bo z tego co często piszesz to: - finansowo nie - najmilszy również nie jest i do tego dodaje Ci stresu. Cytat:
za to, że będziesz mogła karmić. Podziwiam Twoją odwagę i kurde trzymam kciuki by np.okazało się, że to stan zapalny w ciąży.
|
|
#1043 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A, to jest w bramie i w tej bramie nie ma parkowania, trzeba na ulicy. Cytat:
Ta moja pchełka jakaś spokojna i tak drugi dzień. Obróciła się chyba pleckami do brzucha, wypięła dupcię na cały świat. Raz za czas coś ledwo poczuję, głównie na samym dole albo pęcherz. Ja chcę kopniaczki!
|
|
#1044 |
|
Wtajemniczenie
|
Trudno, jak takiego psa sobie sprawił, to niech bierze za niego odpowiedzialnośc. To tak samo, jak dresiarze biorą amstaffy, a potem nie mogą ich uspokoić, bo przecież "chciałem mieć psa, żeby jeszcze groźniej wyglądać"... pliz...
|
#1045 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1048 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I 18 lat też nie ma z tego, co pamiętam, to mógłby się trochę zatroszczyć o Ciebie...
|
|
#1049 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ona moze isc rano na 2h,w poludnie na godzine a i tak bedzie niszczyc :< ![]() Cytat:
ale samotnie.. licze,że sie zmieni jak Z sie pojawi na swiecie.. póki co pozostaje mi waśnie ta wiara w to,że będzie lepszy.. co ponarzekam to moje.. ale sa mile chile..ja nie mowie ,ze nie.. czasem nawet mysle czy to ja sie zbytnio nie nakrecam.. sama nie wiem.. siedze i sobie placze.. pomaga mi to.. tż spytal czemu jestem sfochowana..opowiedzialam mu o tym i ... i cisza.. za 30min wychodze po sis.. mam nadzieje ze pies ja wpusci do domu ![]() ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- też ![]() ale ogólnie.. jest.. i są dni gdy jest naprawdę cudownym człowiekiem..a potem znów sa akcje.. znów tochę spokoju z względnego ustatkowania i bum-kłótnie.. ja nie ogarniam tylko tego-gdyby naprawde mial mnie w D to by mnie puscil kantem "sory mała,nie pasujemy do siebie".. ale tego nie robi,twierdzi,że chce być ze mną a jednocześnie jak sa ze dni to zbytnio tego nie pokazuje.. |
||
|
|
|
#1050 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może nie myśl już o tym wszystkim, nie płacz, idź po siostrę, pogadaj z nią, a jak tż wróci to pogadajcie na spokojnie.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:59.

Mam świadomość, ze to będzie boleć i że różnie bywa, no ale nie można najgorszych historii tylko słuchać!
Ale DAMY RADĘ!

żeby było OK
tak, że aż się zanosiłam.

i tłumaczy sie tym,że pies pomogl mu po smierci ojca.

07.07.2012