|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 |
|
2 | 4,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 2,00% |
| Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
25 | 50,00% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
8 | 16,00% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 |
|
5 | 10,00% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
6 | 12,00% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Cytat:
|
|
|
#872 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Cytat:
|
|
|
|
|
#873 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ash, dokłądnie, ja mimo że się bardzo bałam cc to pod koniec błagałam, żeby mi już gin mnie pociął, dosłownie błagałam. |
|
|
|
|
#874 |
|
Rozeznanie
|
Ja tam w temacie cc powiem tylko, że znam swoją wytrzymałość która graniczy z progiem zero,
oczywiście gdybym nie miała wyboru urodziłabym naturalnie, od tego się nie umiera, ale skoro mogę bez większego bólu to tak chcę - chciałam jak już kiedyś pisałam rodzić sn ze znieczuleniem, jednak jak dowiedziałam się, że czasami porody sn odsyłają z mojej kliniki z powodu braku wolnych miejsc to podziękowałam. A teraz ponieważ jest ostatni dzień pięknej pogody lecę odkurzyć piętro i ubieram się na spacer )) Do zobaczenia wieczorem!
|
|
|
|
#875 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() badanie jest zalecane i ginekolodzy zachęcają, ale musu nie ma.Cytat:
![]() a outfit na plażę dla dziewczynki boski! dla chłopczyka powinien być podobny, tylko oczywiście bez staniczka a za to z namalowanym sixpackiem na przykład ![]() Cytat:
zaznajomiona parka z pracy tż-ta innej mojej koleżanki z kolei zmarła w pierwszą noc po przeprowadzce do wspólnego mieszkanka... zaczadzenie. młodzi, chcieli w końcu razem zamieszkać, i po prostu zmarli ![]() mnie najbardziej szokują właśnie takie historie. bez zapowiedzi, nikt by się nie spodziewał - bo ludzie młodzi, zdrowi. a co do koleżanki - niech dobrze rozważą, co się da zrobić z tym "spadkiem"... długi w spadku to naprawdę kiepski start... Cytat:
i papierową z otworami na oczy i usta na głowę, co nie?edit: zapomniałam do pogrubionego... brawa! właśnie o to chodzi ![]() Cytat:
Cytat:
ale jakoś wyszło, że serducho wyrabia. że to może z nerwów czasem, w każdym razie nic nie szkodzi.teraz jak tak mam, to staram się odprężyć, oddychać powoli i głęboko. ewentualnie pozycję zmienić jak się da ![]() Cytat:
Edytowane przez cloche Czas edycji: 2013-03-07 o 09:56 |
|||||||
|
|
|
#876 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no problem polega na tym, że u mnie nie było żadnych komplikacji w trakcie porodu Problem był jeden -waga dziecka, której dokładnie nie sprawdzili a przy moich gabarytach wtedy nie byłam w stanie jej urodzić sn i oni to powinni byli wiedzieć tzn. sprawdzić jeszcze na usg dokładnie...Komplikacje się zaczęły gdy małej było już widać główkę i zaczęło jej zanikać tętno a ja zaczęłąm opadać z sił i tracić przytomność.. Wtedy już nic poza vacum/kleszcze zrobić się nie da Oczywiście są porody szybkie i przyjemne - i mam nadzieję, ze wszystkie takie będziemy mieć. ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Cytat:
|
|
|
#877 |
|
Zakorzenienie
|
ja pytałam o to jedzenie dzień przed i mówiły mi pielęgniarki, że ciężarnych nie chcą głodzić i że mogę o 21 spokojnie jeść
|
|
#878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#879 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
igrasz z ogniem, ciesz się, że upiekło Ci się z córą Cytat:
Cytat:
Dzień dobry |
|||||||||
|
|
|
#880 |
|
Wtajemniczenie
|
Witamy z Niko w 30 tc
ale ten czas leci, jako że ostatni dzień podobno takiej pogody to wstawiłam pranie z pieluszkami tetrowymi i kocykami, przynajmniej będe miała zajęcie na weekend-prasowanie, bo mąż ma zjazd na studiach. Dziś pierwsze zajęcia w SR czekam właśnie na kuriera z wózkiem, o 8 wyjechał z Brzydgoszczy więc pewnie za chwile będzie dobrze że do mnie dzwonił z rana, bo gościu zły adres wpisał przesyłki, nie wiem dlaczego mu sie pomogało.Dzisiaj mam plan, kupic sobie nowe super ekstra wiosenne buty a co tam
|
|
|
|
#881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I to się działo dwa bloki ode mnie |
|
|
|
|
#882 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moje typy - będziesz zadowolona na pewno
|
|
|
#884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#885 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale Jurek przed chwilą przepłynął, cała skóra zafalowała mi
|
#886 |
|
Rozeznanie
|
Justi - wskazanie i tak muszę mieć, ja mam akurat od okulisty - poród w klinice w której rodzę refunduje nfz - niezależnie czy to sn czy cc, niemniej i tak dobrze na ciężarnych zarabiają bo płacę za pobyt w klinice - po porodzie sn 1500zł, po cesarce 2000,
także biznes się kręci
|
|
|
|
#887 |
|
Zakorzenienie
|
Na TVP2 było skrótowo o nosidełkach i chustach. Mało co powiedzieli, ale chusty podsumowała kobieta, że są trudniejsze w nauce używania więc dla bardziej ambitnych mam
![]() Idę nadrabiać.
|
#888 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A męczenie po cc, to tak jak po każdej innej operacji, wiadomo przecięte boli, ale znam takich co po sn dochodziły do siebie baaardzo długo i problem z raną po nacięciu. Generalnie, jest teraz dużo programów gdzie cc jest linczowane bo coraz więcej takich porodów jest a to szpitale kosztuje więcej kasy niż sn bo to operacja... Witam w 33 tygodniu (32 skonczony) Cytat:
Edytowane przez kalka Czas edycji: 2013-03-07 o 10:08 |
|||
|
|
|
#889 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, u nas już nie ma tego pięknego słoneczka które rozweselało nas przez 3 ostatnie dni..
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() powodzenia i wracaj z dobrymi informacjami Cytat:
Cytat:
masakra.. faktycznie jakiś zbieg nieszczęśliwych zdarzeń Was dopadł Znajomi muszą koniecznie zrzec się spadku i nic im nie zrobią Przed Tobą ciężki dzień Trzymaj się dzielnie, dużo siły Ci życzę |
|||||
|
|
|
#890 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o kleszcze, ssawki i inne narzędzia, domyślam się że używane są tylko jeśli jest to konieczne, żeby pomóc maleństwu.. Ale wizja porodu kleszczowego mnie przeraża i nikomu tego nie życzę Masaż krocza zamierzam zacząć od 34tc ![]() zainteresowałaś mnie tym żelem, nigdy nie słyszałam o tym specyfiku. Skąd się o tym dowiedziałaś i gdzie mogę zdobyć informacje na ten temat ? ![]() Cytat:
Kasia ma fajną wagę ![]() Cytat:
dziękuję za link, zaraz sobie poczytam ![]() Cytat:
![]() Przystojniaczek z tego Piotrusia ![]() Cytat:
![]() chudnięcie przy takiej diecie to pikuś, ale to pewnie całe zdrowie się sypie.. zęby lecą, kości.. ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- wrrrr... znowu nie zacytowało mi wszystkich postów.. nie lubię nadrabiać hurtowo ![]() ale z Wami inaczej się nie da ![]() lecę dalej poczytać, bo zaraz mi się skończy czas wolny
|
|||||
|
|
|
#891 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() tu jest wątek: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675159 Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-03-07 o 10:14 |
||
|
|
|
#892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a Piotruś uroczy nie pamiętam dokłądnie, ale też jakoś tak. pewnie teraz będzie mieć ok. 700-800 g.
|
|
#893 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A, bo zapomniałam, ja miałam odbiór osobisty u tego r_p77 i powiem wam odnośnie czapeczek, że te smerfetki też są cieniutkie. Ja kupiłam 2 pilotki i 2 smerfetki, bo z dzieciństwa pamiętam, że nie cierpiałam tego wiązania pod szyją
|
|
#894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taki przykład na to, że jeść to my se możemy, a dzieciak i tak urośnie w swoim tempie... nic na to nie poradzimy
|
|
#895 |
|
Zakorzenienie
|
Helol
![]() Nie wiem czy ktoś wrzuciła czy nie ale na wszelki wypadek: .facebook_-1749536884.jpg |
|
|
|
#896 |
|
Zakorzenienie
|
Mysia dzisiaj mama jedzie po drodze wymienić tą koszulę na większą. Wpadłam na pomysł, żeby babcia ją przymierzyła, bo ona jakoś tak podobna do mnie (mama większa) tzn biust babcia ma mniejszy, ale barki czy reszta może ciut większa albo tak samo ... no ale do rzeczy, okazało się, że ledwo przeciągnęła koszulkę w ramionach a przez biust jej nie przeszło.
Mierzyłaś swoją? Ta tasiemka pod biustem podobno mało się rozciąga.
|
#897 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sama bym się wkurzyła. Ale to może dlatego, że zanim coś zrobię, podejmę decyzję, to musi minąć kilka dni i potrafię męczyć go tematem co wieczór co on o tym myśli. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witam Was, dzień dobry. |
|||||||
|
|
|
#898 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
później naprawdę będzie błogo i przyjemnie ![]() Ty to masz i tak dużo więcej czasu niż ja ja mam termin na 3 maja ale z USG to końcówka kwietnia więc wczoraj sobie uzmysłowiłam, że w przyszłym miesiącu rodzę
|
|
#899 |
|
Zakorzenienie
|
hura
http://www.eventim.pl/bilety.html?af...or=ticketsLink widziałam ją w Pradze ale chętnie zobaczę jeszcze raz
|
|
#900 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
straszna historia... my wprowadzając się na stancję gdzie jest piecyk dwufunkcyjny zakupiliśmy czujnik gazu i czadu.. tak na wszelki wypadek.. Kaśka mi włożyła nogę pod żebra zauważyłam że dopiero od początku tego tygodnia zaczęła się tak strasznie wiercić i rozpychać że czuję ją w każdej części brzucha.. wcześniej to były tylko pojedyncze kopniaki
Edytowane przez czarnaola Czas edycji: 2013-03-07 o 10:29 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:48.

, sto lat temu nosiłam 75 potem długo 80, na początku ciaży pojechałam i kupiłam juz 85, które teraz mnie ciśnie i tylko jak mogę chodzę bez biustonosza. (cyc z miski c mi się wylewa
. Przy karmieniu radzili miec wiekszą miske, aby swobodnie weszła wkładka laktacyjna, zresztą znam swoje piersi
sa mega wrażliwe, im mniej się będzie opinać tym lepiej, przynajmniej w pierwszych kryzysowych tygodniach karmienia.

Tak polecam zaopatrzenie się w 2 torebki. Jedna na
, jedna na głowę
Chyba się po prostu dowiem jak już akcja będzie w toku 

za wizytę
Teraz pewnie znowu bedzie to samo..