Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. II - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część naszego wątku?
Trzeci wątek nam już leci, coraz większe nasze dzieci 7 11,86%
Czy to chłopiec, czy dziewczynka, każda z nas chce córcię, synka 0 0%
Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już za chwilę będą dzieci 0 0%
Już nam pięknie rosną brzusie, to wrześniowo-październikowe są mamusie 8 13,56%
Były kropki, są dzidziusie, a mamusiom rosną brzusie 13 22,03%
Idzie wiosna, rosną brzusie, a w nich piękne są dzidziusie 4 6,78%
Idzie wiosna, rosną brzusie, a w nich ukochane dzidziusie 0 0%
Choć dzieciaczki takie małe, serca mają nasze całe 3 5,08%
Rosną, rosną dumne mamy, na dzieciaczki już czekamy 0 0%
Już nie fasolki, a dzieciaki, są dziewczynki i chłopaki 0 0%
Każda mama wiedzieć chce, co tam w brzuchu chowa się 5 8,47%
W brzuchu dziecię sobie fika, u mamy z września lub października 1 1,69%
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III 18 30,51%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-08, 09:46   #3631
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. II

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
Najlepszego kobitki!
żeby ten dzień upłynął w miłej atmosferze i żebyście zostały obsypane kwiatami dobra, czekoladki są lepsza sprawą
dziękujeeee!

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DZIEWCZYNY!
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 09:47   #3632
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Wszystkim kobietom (w tym sobie ) życzę abyśmy pomyślnie doniosły swoje ciąże! Aby z naszych ust nigdy nie znikał uśmiech a nasi partnerzy zawsze widzieli w nas (zwłaszcza po porodzie ) piękne, seksowne kobiety dla których byliby w stanie zrobić dosłownie wszystko
wzajemnie

moj mi dziś powiedział komplement "masz ciążę tylko po jedzeniu"

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 09:47   #3633
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Czeszko
Wszystkiego dobrego z okazji dnia kobiet
ja juz wczoraj od mezula dostalam kwiatki bo bylismy akurat na zakupach a dzis rano dostalam buziaka

poza tym kupilismy sobie wczoraj grilla jesli pogoda pozwoli to w sobote rozpoczniemy sezon haha teraz jak bylo pare dni slonca to tak ladnie juz pachnialo kielbaskami z ogrodkow ze nie moglismy sie doczekac haha

gratuluje wczorajszych udanych wizyt, ciesze sie ze dzieciaczki rosna i wszystko ok

Inwersja tak czytam o problemach z mama i mysle ze na Twoim miejscu nie bralabym od niej zadnych pieniedzy...wiem ze nie jest wam latwo, ale wolalabym sie przemeczyc na wynajmowanym niz liczyc na jej laske (nie mam pl znakow w komorce) a z daleka widac ze nawet jesli da kase to bedzie wam to dllllugo wypominac i wpierdzielac sie do wszystkiego...ja bym tego nie zniosla....moim zdaniem rodzice jesli tylko maja mozliwosci pomagaja dzieciom bezinteresownie....teraz jest ciezko ale moze za rok-dwa bedziecie mieli lepsza prace i bedziecie sobie mogli pozwolic na kredyt...i nie wiem czy na waszym miejscu nie rozwazylabym powrotu do wro...tam sa moim zdaniem wieksze mozliwosci i perspektywy...
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 09:51   #3634
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
też chce mieć skromny slub -przyjecie, myślałam, że nawet na taki nas nie stac na razie, teraz żałuje troche bo w tym momencie tym badziej na razie nei bedziemy mogli sobei pzowolic;P
Ci znajomi, o których pisałam zrobili najpierw cywilny. w kwietniu gdzie ona miała już brzuch pod szyje, bo w czerwcu rodziła. kościelny w grudniu zrobili razem z chrzcinami synka potem poszli na obiad z rodziną i finito powiem Ci, że tak byli zakręceni na tle dziecka, że teraz dobrze nie pamiętają nawet daty ślubu
ale są szczęśliwi, a to najważniejsze..

a i co ciekawe, ona pracuje w przedszkolu prowadzonym przez zakonnice i nikt problemów nie robił, że w ciązy bez ślubu. a potem, że ślub razem z chrzcinami.

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-03-08 o 09:52
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 09:51   #3635
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
to raczej zależy od tego jakie firma wynegocjowała warunki. ja mogłam dopisać się do ojca, do PZU, płaciłabym miesiecznie 35zł, a za urodzenie dawali 600zł (tylko mnie). ale to znacznie mniejsza firma, wiec tez moze dlatego gorsze warunki. i inny ubezpieczyciel.
wzięłam od siebie tańszy pakiet, bo w przypadku urodzenia dziecka nie bylo różnicy i to był 1000zł. mąż nie dostanie nic. raz, że nawet nie wiem czy u niego jest jakies dodatkowe ubezp. grupowe,on sie nei zapisał. a dwa, toon nie rodzi :P u nas faceci też nie dostają ubezp. za urodzenie dziecka. a ubezpiecza w firmie Generali.
Tak zgadzam się, to zależy zarówno od warunków o których mówisz, dlatego ja się ubezpieczyłam u męża a nie u siebie w pracy, bo różnica w wysokości gwarantowanych środków z różnych tytułów była dość wyraźna a z drugiej strony zależy to dodatkowo na jakiej jest się stawce, I, II, III.
Stary 2013-03-08, 09:52   #3636
ladanseuse14
Zakorzenienie

ewacia85 mowilam mu ale on ze ok mozemy siedziec w domu przed tv jak chce... i zew domu noe byl juz dwa tyg... ehh niech ma.. romantyczna kolacja w dzien kobiet u tesciow...
Stary 2013-03-08, 09:54   #3637
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
niefajna sytuacja, trzymam kciuki by się udało

moja mama nie akceptuje mojego TŻ i ja zamiast sie uwolnic od niej muszę konczyć studia i na tym sie skupiłam, od kilku lat tylko słysze ze nam sie nie uda, ze nie bede miala zycia itd, najlepsze jest to ze moja mama pomaga mi tlyko wtedy gdy nie jestem z TŻ, czyli bardzo rzadko. i dodam ze nie ma powodow by az tak go nienawidzec,
jego mama jest bardzo dobra osoba, ma 3 pokoje ale nie chce juz znikim mieszkac, to jej dom i ma takie prawo, pomogła bardzo duzo siostrze TŻ i jej pierszemu wnukowi, tym razem nam powiedzial ze na taka pomoc liczyc nie mozemy bo ona musi zadbac o swoje zdrowie itd

najlepsze jest to że nikt nie przejmuj e sie moim stanem tlyko codziennie slucham gadaniny.
Bardzo to smutne co piszesz Mam nadzieję, że Twój tż znajdzie wkrótce prace i będziecie mogli uniezależnić się zupełnie od rodziców. Na pewno wasza sytuacja się poprawi, tylko musicie myśleć pozytywnie, no i oczywiście ty musisz skończyć studia

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 09:56   #3638
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Tak zgadzam się, to zależy zarówno od warunków o których mówisz, dlatego ja się ubezpieczyłam u męża a nie u siebie w pracy, bo różnica w wysokości gwarantowanych środków z różnych tytułów była dość wyraźna a z drugiej strony zależy to dodatkowo na jakiej jest się stawce, I, II, III.
u mnie są tylko dwie stawki, (u moich rodziców jest jedna) ale akurat w przypadku urodzenia dziecka przy obu świadczenie jest identyczne, czyli tysiak. różnice są przy innych zdarzeniach, np. w przypadku śmierci, pobytu w szpitalu, urodzeniu martwego dziecka itp. itd.
wzięłam tańszy, bo z całej reszty i tak rzadko się korzysta. a teraz jeszcze moglam przystąpić promocyne - bez karencji ciążowej, 9miesięcznej.

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-03-08 o 09:59
Stary 2013-03-08, 10:00   #3639
t_89
Zakorzenienie

dziewczyny w radiu R rozdaja bielizne po 10 sluchajcie radia wystarczy wypelnic ankiete

a ja ide zaraz do kolezanki tzn za 2 h ale az mi sie nie chce wychodzi
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 10:01   #3640
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie są tylko dwie stawki, (u moich rodziców jest jedna) ale akurat w przypadku urodzenia dziecka przy obu świadczenie jest identyczne, czyli tysiak. różnice są przy innych zdarzeniach, np. w przypadku śmierci, pobytu w szpitalu, urodzeniu martwego dziecka itp. itd.
wzięłam tańszy, bo z całej reszty i tak rzadko się korzysta. a teraz jeszcze moglam przystąpić promocyne - bez karencji ciążowej, 9miesięcznej.

A no widzisz, a u nas przy każdej stawce wypłata np. za urodzenie dziecka jest inna, różnica kilkuset pln.
Stary 2013-03-08, 10:02   #3641
vea7
Zakorzenienie

Mam w pracy "pożar w czerwonym domku na kółkach", więc nie mogłam się wczoraj odezwać, a tu dzisiaj tyle do nadrabiania

wadera
Kochana doskonale Cię rozumiem i wiem, co przeżywasz... U mnie pierwsza ciąża wyglądała bardzo podobnie - szybko wyłapana - 6 tydzień - pęcherzyk, ale bez tętna, kolejne usg 7 tydzień pęcherzyk rośnie, ale za dużo ciałka żółtego, brak tętna, kolejne usg 8 tydzień, pojawiło się tętno, ale ciałko żółte zdecydowanie przerośnięte. Kolejne usg w 9 tygodniu, brak tętna - diagnoza poronienie zatrzymane - zarodek obumarł...
Zero krwawienia, zero bólu. Lekarz radził poczekać z pójściem do szpitala, aż organizm sam zareaguje, ale znajoma gin poleciła jak najszybciej zgłosić się na łyżeczkowanie, żeby niepotrzebnie się nie stresować i nie chodzić z martwą ciążą.
Sam szpital okropny (ale ja się w ogóle szpitali boję), za to zabieg (a miałam pod narkozą) szybki, bezbolesny i praktycznie bez skutków ubocznych - wybudziłam się po pół godzinie od zakończenia i nawet nie krwawiłam specjalnie.
Tłumaczenie takie samo... średnio jedna na cztery ciąże kończy się wczesnym poronieniem i lepiej (jakkolwiek to w tej chwili okrutnie nie brzmi), że sama natura wie, że jeśli coś jest z dzieciem nie tak, to czasami lepiej ciążę szybko zakończyć, niż urodzić malucha z wadami albo niezdolnego do samodzielnego życia.

Bardzo dobrze, że masz przy sobie ludzi, którzy Cię kochają i wspierają... Dużo, bardzo dużo siły Ci życzę

nena, super, że się urlopujesz, a pipę olej sikiem pająka

mariiasia, świetnie wieści Gratulacje

policzanka, ja na wszelki słuczaj robiłam

witkom witamy

ewacia, super, że wszystko ok Zdjęcia
Winogrona wcinam w ilościach... hmm... hurtowych... i ogóry kiszone

Selay witamy
W PL lekarze niechętnie dają tabletki, bo często pojawiają się podejrzenia o nielegalną aborcję - zdecydowanie częściej wysyła się na łyżeczkowanie - lekarz jest wtedy chroniony przed jakimikolwiek podejrzeniami.

mattalewar, no gaduła po prostu jesteś

ladanseuse
, a jak się teraz czujesz? Lepiej już jest? Ok, doczytałam, że jest...uff

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 10:02   #3642
vea7
Zakorzenienie

brydzia, spoko, ja też się nie łapię... nie ma to jak Państwo zachęcające do rodzenia dzieci :/

kaska, jak tam wizyta?
Brzuszek

bojatoja, o kurcze, ale u Ciebie już ładnie brzuszek widać

tancerko, kawał dziecia już Fajnie, ze wszystko ok

inwersja, oj, nieciekawa sytuacja z mamą... trzymaj się mocno

maomi 13 mm w 7 tyg, to bardzo ładny wynik

Dziewczynki, wszystkiego naj, Naj, NAJLEPSZEGO Z OKAZJI DNIA KOBIET

Dostałam kwiatki od chłopaków z pracy - różyczkę i tulipana, a po pracy Bartek zabiera mnie do Chińczyka na obiad

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bukiet 3.jpg (223,0 KB, 3 załadowań)

WYMIENIĘ

Edytowane przez vea7
Czas edycji: 2013-03-08 o 10:04
Stary 2013-03-08, 10:06   #3643
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
dziewczyny w radiu R rozdaja bielizne po 10 sluchajcie radia wystarczy wypelnic ankiete

a ja ide zaraz do kolezanki tzn za 2 h ale az mi sie nie chce wychodzi
o to chodzi: http://radioer.pl/?
wątpie żeby mieli mój rozmiar stanika - 75G
Stary 2013-03-08, 10:08   #3644
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
kaska, jak tam wizyta?
mam jutro o 11:45
w szpitalu miałam tylko usg i widziałam Kluska- miał już 6cm

Stary 2013-03-08, 10:08   #3645
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
my z kolei mieszkaliśmy we Wrocławiu. wprawdzie mieszkaliśmy w wynajętym pokoju z 2 współlokatorami. już miałam serdecznie dość tej sytuacji, bo wieczny syf w mieszkaniu i zero prywatności. na studiach to jeszcze było ok, ale po studiach, potem po ślubie... no zmieniła nam się optyka. zarobki mieliśmy większe, ale niepewne. moja umowa była fajna, ale dział nam się sypał, ludzi zwalniali, sprzedaż spadała, a ja byłam w tym kiepska. mąż miał pracę fajniejszą, ale umowę na zastępstwo. no i we Wrocku nie mieliśmy w ogóle rodziny.
stwierdzilismy,że się przeniesiemy. z Łodzi co Sieradza skąd pochodzę bliżej. mam tu rodzinę,którą teraz prxeklinam. sądziłam, że będzie nam tu raźniej, a nie dość, że rodzina jak potrzeba to nas zlewa (a jedyne czego od nich oczekuję to psychicznego wsparcia i żeby od czasu do czasu spotkać się,bo nie mamy w Łodzi żadnych znajomych...ale na to nie możemy liczyc,siedzymy ciągle sami w 4 ścianach). a jak nie potrzeba to się wpierdzielają,rządzą i traktują nas jak przygłupów.
zarabiam kuuupe mniej. jedyne na plus to, to, że częściej widuję się z ojcem i mieszkamy sami. choć tak na dobrą sprawę gdybysmy mieli w miarę spokojną sytuację w pracy to i tam moglibysmy sobie na to pozwolić, a kasy w kieszeni zostałoby więcej po opłacie mieszkania i mediów.
no i ludzie, może tam nie miałam dzikich tłumów znajomych. kilkoro, z czego jedna czy dwie osoby bardziej zaufane. tu nie mamy nikogo. nawet takich zwykłych żeby spotkac sie w weekend przy piwie i filmie.
To może jednak rozważycie powrót z czasem?

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 10:10   #3646
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Ci znajomi, o których pisałam zrobili najpierw cywilny. w kwietniu gdzie ona miała już brzuch pod szyje, bo w czerwcu rodziła. kościelny w grudniu zrobili razem z chrzcinami synka potem poszli na obiad z rodziną i finito powiem Ci, że tak byli zakręceni na tle dziecka, że teraz dobrze nie pamiętają nawet daty ślubu
ale są szczęśliwi, a to najważniejsze..

a i co ciekawe, ona pracuje w przedszkolu prowadzonym przez zakonnice i nikt problemów nie robił, że w ciązy bez ślubu. a potem, że ślub razem z chrzcinami.
no i dali jakoś radę ja miałam mieć cywilny ale nie chciałam.. hehe teraz to juz po ptokach;D trzeba będzie to jakos zgracw najblizszym czasie
Stary 2013-03-08, 10:11   #3647
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
To może jednak rozważycie powrót z czasem?
teraz juz nie bardzo. nie dostaniemy tych prac, które mieliśmy. mój dział w dawnej pracy zredukowali z ok 200 osób, do jakichś 50. u męża też nie ma przyjęć. to by było jak wyjazd w zupełnie obce miejsce.
to juz chyba lepiej za granicę jak tak będzie jak teraz. martwi mnie tylko mój brak umiejętności języka...

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-03-08 o 10:12
Stary 2013-03-08, 10:12   #3648
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Bardzo to smutne co piszesz Mam nadzieję, że Twój tż znajdzie wkrótce prace i będziecie mogli uniezależnić się zupełnie od rodziców. Na pewno wasza sytuacja się poprawi, tylko musicie myśleć pozytywnie, no i oczywiście ty musisz skończyć studia
no studia właśnie kończę zostaly 2 miesiące, ale do czerwca opłacam wszytsko więc dopiero lipcową wypłatę będe miała dla Dzidziusia, codziennie modlę sie o pracę dla TŻ, żeby ktoś się odezwał.

dzięki za miłe słowa staram się myśleć pozytywnie ale przez to gadanie w domu cieżko czasami
Stary 2013-03-08, 10:12   #3649
kaska87
Zakorzenienie

a ja dzisiaj robię to nie lubię sernika, ale mąż uwielbia ja będę mu mówiła co i jak, o za bardzo łazić nie mogę-ciekawe co nam wyjdzie z takiej współpracy haha
http://www.mojewypieki.com/przepis/sernik-tradycyjny

Stary 2013-03-08, 10:15   #3650
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
mam jutro o 11:45
w szpitalu miałam tylko usg i widziałam Kluska- miał już 6cm
To kawał chłopaka
Będę trzymała jutro kciuki

Jeśli sernika nie lubisz, a lubisz murzynka, to polecam "2w1" z tego przepisu - wykonanie proste jak budowa cepa, a przepyszne

Przełożyłam sobie genetyczne na przyszły czwartek - będę w 12 tyd i 5 dni - powinno być już chyba dobrze widać...
Przeglądam all, gapię się na dzieciowe ciuchy, mamowe ciuchy, cało "dodatkowy osprzęt" i... nic nie kupuje, bo powiedziałam sobie, że dopiero po badaniach. Ślinię się do monitora, chcę kupować, ale nie mogę... jakaś wyrafinowana forma masochizmu

WYMIENIĘ

Edytowane przez vea7
Czas edycji: 2013-03-08 o 10:18
Stary 2013-03-08, 10:15   #3651
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
teraz juz nie bardzo. nie dostaniemy tych prac, które mieliśmy. mój dział w dawnej pracy zredukowali z ok 200 osób, do jakichś 50. u męża też nie ma przyjęć. to by było jak wyjazd w zupełnie obce miejsce.
to juz chyba lepiej za granicę jak tak będzie jak teraz. martwi mnie tylko mój brak umiejętności języka...
mój TŻ wyjeżdza za graniće, jak tylko dostanie propozycje to jedzie, a jak bedzie mozliwosc jade do niego albo przed albo po porodzie, tu niestety nie mamy żadnej nadziei i pomocy

ps Ty i tak na razie bedziesz z dzieckiem wiec jezyk wazne by twoj TŻ znał, mozesz zapisac si ena kurs jezyka albo sama podstawy w domu poznawac
Stary 2013-03-08, 10:15   #3652
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Mojej siostrze gin zabronił pić sok z malin. Tylko musiałabym się jej zapytać dlaczego, bo nie wiem

Cytat:
czytałam gdzieś, że maliny mogą wywołać poronienie. ale informację są rozbierzne, bo na niektórych stronach piszą, że maliny, na innych, że liście malin. diabeł wie jak to jest.
no i nie wiem ile tego trzebaby wypić żeby taki mogly skutek wywołać.
Taaaa, uwielbiam te teksty o soku z malin. A maliny jeść jakoś można... Już nie wspominając, że w sklepowych sokach z malin to na próżno malin szukać...

Chodzi na napar z liści malin. Istnieje teoria, że pobudzają one ruchy macicy i że można tym wywołać poród, czego nie chcemy na tym etapie.

Natomiast - w marcowym 2013 numerze M jak mama jest artykuł o ziołach i wypowiedź jakieś pani profesor z zagranicy, że CHYBA w III trymestrze picie naparu z malin jest dobre, bo uelastycznia macicę, staje się bardziej podatna na rozciąganie i to pomaga w porodzie...

"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5,
jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę"

- George Elliot
ewuszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 10:17   #3653
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
a ja dzisiaj robię to nie lubię sernika, ale mąż uwielbia ja będę mu mówiła co i jak, o za bardzo łazić nie mogę-ciekawe co nam wyjdzie z takiej współpracy haha
sernik koooocham, robię z tej strony na przykład pierniczki na święta, genialne przepisy!
Stary 2013-03-08, 10:19   #3654
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez ewuszkaaa Pokaż wiadomość
Taaaa, uwielbiam te teksty o soku z malin. A maliny jeść jakoś można... Już nie wspominając, że w sklepowych sokach z malin to na próżno malin szukać...

Chodzi na napar z liści malin. Istnieje teoria, że pobudzają one ruchy macicy i że można tym wywołać poród, czego nie chcemy na tym etapie.

Natomiast - w marcowym 2013 numerze M jak mama jest artykuł o ziołach i wypowiedź jakieś pani profesor z zagranicy, że CHYBA w III trymestrze picie naparu z malin jest dobre, bo uelastycznia macicę, staje się bardziej podatna na rozciąganie i to pomaga w porodzie...
ja ogólnie pisałam o malinach. a sok mamy akurat ze spiżarni teściowej, niesklepowy sklepowy to jedynie zabarwiony cukier...
Stary 2013-03-08, 10:21   #3655
t_89
Zakorzenienie

ja tez mam soczki domowej roboty
Stary 2013-03-08, 10:21   #3656
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
ewacia85 mowilam mu ale on ze ok mozemy siedziec w domu przed tv jak chce... i zew domu noe byl juz dwa tyg... ehh niech ma.. romantyczna kolacja w dzien kobiet u tesciow...
u mnie była tak samo : jak chcesz to zostaniemy i zawsze kończyło się wyjazdem do teściów ale teraz widze ,że jak czasem nie mam ochoty to tz też już rezygnuje i zostajemy a tak to zawsze był foch

Dziewczyny ja dzisiaj mam wolne i od rana z Adim rządzimy w kuchni, czyli robimy coś z niczego Właśnie pieczemy pseudo torcik, a za mną chodzi jeszcze kremówka albo ciasteczka a składniki mam tylko na muffinki;/ ale ja tu coś jeszcze wymyśle
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 10:23   #3657
t_89
Zakorzenienie

ja ostatnio robilam muffinki z kawalkami czekolady pycha
tylko dodalam za malo cukru i byly nieslodkie ;/
Stary 2013-03-08, 10:24   #3658
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewuszkaaa Pokaż wiadomość

dobrze wiedzieć bo mam duzo malin na działce więc wakacje z malinami A tak propo zaplanowałam na tą wiosne na działce grządki i miaąłm sadzić ziemniaki truskawki jarzyny, ogórki itp....takie miałam ambitne plany a tż miał mi kupić motyke i niewiem co teraz z moją działeczką bo pole już zaorane Pewnie będę się ładnie uśmiechac do teściowej
Stary 2013-03-08, 10:24   #3659
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
u mnie była tak samo : jak chcesz to zostaniemy i zawsze kończyło się wyjazdem do teściów ale teraz widze ,że jak czasem nie mam ochoty to tz też już rezygnuje i zostajemy a tak to zawsze był foch

Dziewczyny ja dzisiaj mam wolne i od rana z Adim rządzimy w kuchni, czyli robimy coś z niczego Właśnie pieczemy pseudo torcik, a za mną chodzi jeszcze kremówka albo ciasteczka a składniki mam tylko na muffinki;/ ale ja tu coś jeszcze wymyśle
ja mam w lodówce jeszcze makowiec od babci. ale sama nie odważyłabym się uruchamiać tego piecyka, który mamy w mieszkaniu. nie dość, że gazowy (jakoś panicznie boje się ich), to się nie domyka i trzeba go blokować innymi narzędziami. zwykle ja robię, a małżonek ładuje do pieca i pilnuje. w tym dziadostwie nie ma nawet wskaźnika temperatury, więc zazwyczaj się przypala.

ostatnio upiekłam murzynka z wiśniami. dobry, tylko wiśnie mi opadły na spód.
Stary 2013-03-08, 10:26   #3660
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
a na ten sernik to już masz sprawdzony przepis????
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości