|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 |
|
2 | 4,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 2,00% |
| Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
25 | 50,00% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
8 | 16,00% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 |
|
5 | 10,00% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
6 | 12,00% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Cytat:
wybierz opcję, że jest za 2 dni... 10 marca ja jednak czytam, bo lubię wiedzieć... wiem, że nic specjalnego by się nie stało, jakbym piła, ale jednak... najbardziej przekonał mnie fakt, że kawa wypłukuje mikroelementy, takie jak wapń, magnez, żelazo, które są dla nas teraz bardzo potrzebne. Ale każdy wybierze, co uważa, ja jednak jestem taka, że "dmucham na zimne" może nawet przesadnie w niektórych tematach mam nadzieję, że nie będę przez to nadopiekuńczą mamuśką...marchewka mój mąż ostatnio do mnie mówi tak- to Twoje najlepsze przyjaciółki: pralka, zmywarka i lodówka
Człowiek zawsze dla siebie stanowi 100%, choćby dla innych był kimś zupełnie obojętnym. 06.06.2013 r. - Piotruś Edytowane przez whatIthink Czas edycji: 2013-03-08 o 12:21 |
|
|
|
|
#1412 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Dzień dobry!
Wszystkiego najlepszego z okazji dnia Kobiet ![]() Cytat:
Cytat:
http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt.php?id_o=1095 Axella, więc podsumowując masz przerąbane i szczęście, że nie wiemy gdzie mieszkasz. Bo coś mi się widzi czytając wypowiedzi,że chyba jakbyśmy wiedziały to nieważne który kraniec polski i który miesiąc byśmy tam hurtem pojechały i same Twojego TŻ'ta pobiły Podejrzewam, że wszędzie za oknem śnieg, nie tylko w Poznaniu- wprost cudownie- kto wie od kiedy ma się znów ocieplić?
|
|
#1413 |
|
Wtajemniczenie
|
https://www.facebook.com/events/220227104783998/
25 marca w Katowicach spotkanie "Diagnostyka dla Twojej ciąży" |
|
|
|
#1414 |
|
Zadomowienie
|
idę się w końcu położyć, bo latam od rana jak szalona...
dzięki za rady dziewczynki. |
|
|
|
#1415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uwazam, ze kazdy ma prawo do szczescia i jesli chce dziecko to panstwo powinno mu w tym pomoc.
|
|
|
|
|
#1416 | |
|
Zakorzenienie
|
nie mogę się doczekać młodych ziemniaczków z koperkiem
Cytat:
|
|
|
|
|
#1417 | |||
|
Zakorzenienie
|
fajnie
![]() my dziś wieczorem też jedziemy na basen namówiłam Tż, może mój kręgosłup troszkę odpocznie w wodzie ![]() Cytat:
![]() a co do bikini.. właśnie przymierzyłam swoje, bo dziś wieczorem idziemy na basen.. wyglądam w nim komicznie cholercia, nie chce mi się kupować teraz nowego stroju ![]() ale w tym bikini wyglądam naprawdę groteskowo Cytat:
![]() jeszcze nie koniec leczenia, ale najgorsze za mną Cytat:
![]() ja teeeeż ![]() uwielbiam młode ziemniaczki z koperkiem, ale lubię też takie pieczone z przyprawami
|
|||
|
|
|
#1418 |
|
Zakorzenienie
|
A ja niecierpię koperku, fuuu..
|
|
|
|
#1419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
upiekę jakieś ciacho synkowi, to i mąż skorzysta ![]() no a to że kawa wypłukuje magnez to fakt, ja po kawie zawsze łykam dodatkową tabletkę, zwłaszcza że jeszcze przed ciążą łapały mnie skurcze z powodu braku magnezu i z masełkiem
|
|
#1420 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze mam schiza ze mi się Wojtuś przekręcił.. Byl glową w dół, a teraz czuje takie większe coś - jakby głowa mocno po lewej stronie, ale na poziomie pępka..
---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- ja na basen w ciąży chodziłam w całościowym, ale to tak w 5 miesiacu byłam ostatnio.. Teraz to nie wiem czy bym się wbiła w ten strój.. |
|
|
|
#1421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzień Dobry. Ja nie rozumiem metropolitan o co ten cały szum z Dniem Kobiet-święto komunistyczne i raczej nie ma się czym podniecać ![]() Chciałam pozmywać ale płyn do mycia naczyń mi się skończył a nie chce mi się iść do sklepu-pada śnieg ![]() Moja mała chora bidulka ![]() Zostało mi równe 9 tyg do porodu ;-P
|
|
|
#1422 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kochana, ja jak wczoraj stanęłam do mycia, to stałam prawie godzinę. Wszystkie talerze i szklanki... I cała masa sztućców, plus gary i patelnia Na szczęście nie musiałam nawet Męża gonić wieczorem do ich rozłożenia z suszarki, sam się zorientował, że wypadałoby pomóc ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wiedziałam, że o czymś zapomniałam... Zaraz napisze do Męża żeby przywiózł, choć znając życie, powie, że zapomniał... Cytat:
![]() ----- Poszłam do Biedry po śliwki o których pisałyście i po truskawki, a wyszłam z jabłkami i bananami Ale za to podreptałam kawał po pyszną roladę z jabłkami. Po obiadku zamierzam poczęstować siebie, Kubusia i Mężula (o ile chociaż życzenia mi złoży ). Niestety wszystkie stresy wychodzą, bo mimo, że szłam na prawdę w żółwim tempie, to brzuchol spięty i zaczęła kłuć szyjka. Zatem, robię obiad, a później słodkie lenistwo z nogami w górze!
|
|
#1423 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mama molestuje mnie o fotelik, a tutaj jestem w kropce. Cytat:
|
|
#1424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pokochasz jak będziesz karmiła piersią koleżanka moja do wszystkiego dodawała mimo, że nie przepadała tak, tak, tak zdrówka dla małej już chciałam wołać, że olaboga ileee? a mi w sumie niewiele więcej zostało Ja chyba zaraz się ubiorę i pójdę do biedrony po śliwki trzeba korzystać póki u nas śnieg nie pada jeszcze
|
|
|
|
|
#1425 |
|
Zakorzenienie
|
Wróci na dobre miejsce. Ja mam wrażenie, że moja sobie dopiero zwiedza i próbuje. Raz ją czułam na górze, a po paru godzinach po bokach, chyba się jej nie spodobało, albo za wcześnie.
|
#1426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miło z jej strony ![]() Na te chyba nie ma zapisów
|
|
|
|
|
#1427 | |
|
Zakorzenienie
|
Kinga -
dla tz. lubie takie meskie decyzje! niech mu Bozia w dzieciach wynagrodzi ![]() ok dzieki, czyli te ktore polecala Salviae ![]() Cytat:
mozna je wtedy podlac rumem albo amaretto, skarmelizowac na nich cukier...ale zwykle tez smakuja dobrze ![]() jasne, jesli kobieta robi to po to, zeby nie stracic figury to mysle jak Ty! wczesniej pisalam o podejsciu kobiety, ktora ciazy donosic nie moze. |
|
|
|
|
#1428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że nie będzie sobie jaj robił i odwróci się główką w dół
|
|
|
|
|
#1429 |
|
Zakorzenienie
|
mam nadzieję że u nas nie bedzie padać. nie chcę tu żadnego śniegu!
|
#1430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nab brzuchu odpukać spokój a obwód 98
|
|
|
#1431 | |
|
Zakorzenienie
|
Też mi się tak wydaje.
Cytat:
|
|
#1432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1433 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=cloche;39649112]
też mnie właśnie reklama skusiła, żeby spojrzeć na skład. i nieźle to sobie wymyślili. nie podali składu w tradycyjny sposób, po którym widać, którego składnika jest najwięcej... zrobili to z takim podziałem. najpierw składniki aktywne: oleje/olejki i ekstrakty, które to mają działać przeciw rozstępom. potem coś tam jeszcze, dodatki witamin i co to one za cuda robią, potem baza: parafina. ale drążyłam temat i wyszukałam, ile czego jest mniej więcej, znaczy się znalazłam skład podany po ludzku. i wyglądał on jak każde inne g..wno za przeproszeniem parafina, coś tam, dodatki, dopiero potem te wartościowe składniki.dlaczego bazą nie może być od razu jakiś wartościowy olej??? ano dlatego, że z parafiną jest łatwiej i jest najtańsza ze wszystkich "smarów". tylko ja się pytam: to po cholerę te g..wna takie drogie??? dziekuje! |
|
|
|
#1434 |
|
Zakorzenienie
|
whatIthink na SR położna mówiła, że można sobie wypić kawę w ciąży, byle nie mocną i nie na noc, nie mocną to wiadomo, a nie na noc, bo zanim dotrze do dziecka to my padniemy ze zmęczenia a dziecko się własnie rozbawi i będzie po spaniu
|
#1435 |
|
Zakorzenienie
|
w Krakowie nie ma śniegu :P
|
|
#1436 | ||
|
Zakorzenienie
|
kup sobie appenzeller
![]() Cytat:
![]() a tak w ogóle Ash, możliwe, że za tydzień będę towarzyszką w niedoli... chociaż wierzę, że to jakiś skrzywiony wynik. ale glukozę muszę powtórzyć na czczo w czwartek ![]() Cytat:
|
|
#1437 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
moje 2 pary spodni ciążowych mnie już ostro cisną, więc ostatnie miesiące ciąży mam zamiar przebimbać w legginsach, dresach etc. mam nadzieję, że się uda ![]() Cytat:
btw. zmieniam temat... na co idzie Wasz 1% podatku? i kiedy się macie zamiar rozliczyć? bądź może już to zrobiłyście?
|
|
#1438 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Żaba znalezion na Amazonie- nie wiem czy w Polsce mamy odpowiednik czegoś takiego :klik: [QUOTE=szczesliwa25;396472 62 A historia cudna bo życie pisze najlepsze scenariusze. I ja zawsze uważam, że jeśli spotyka nas coś złego to tylko po to, żeby później było już lepiej - równowaga w przyrodzie musi być ))[/QUOTE]Świetna historia- jak z filmu Ja też wychodzę z założenia, że czasem musimy mieć po gókę żeby później było łatwiej ![]() Za 32tc Cytat:
![]() Kiepska ta sytuacja z wózkiem... Cytat:
![]() U jednej staniki, u drugiej firanki- chyba Wam zazdroszczę Cytat:
Przeczytałam, że dostałaś pudełko Tik-taków kasztankowych i sobie myślę- "Jej ale mnie dawno w PL nie było a tam już teraz takie cuda sprzedają" ![]() Cytat:
![]() Za 9 tygodni do porodu w takim razie
|
||||||||||
|
|
|
#1439 |
|
Zakorzenienie
|
Can - zdrówka dla małej Z.
Szprotka- ja właśnie rano byłam w biedronce i wyszłam z dwiema siatkami.. kupiłam jabłka, pomidory, makrele, dorsza,brzoskwinie, twaróg, ciasto francuskie koperek, kiełki brokuła i rzodkiewki (już zjadłam kanapeczkę z serem, pomidorkiem i tymi kiełkami- mmm... uwielbiam ) dorzuciłam jeszcze parę pierdół i wyszłam z dwiema reklamówkami ![]() A wiecie jakie jaja mieliśmy dostać łóżeczko od bratowej- bardzo ładne. Cieszyłam się, że chociaż jedna rzecz nam odpadnie z wyprawki.. No ale oczywiście nie mogło być tak kolorowo, bratowa się na nas obraziła, powiedziała że jak nas zobaczy, jak przyjdziemy do dziewczynek to nas z domu wyrzuci ![]() co za kretynka !!!!! ![]() ale to właśnie tak jest.. człowiek chce pomóc, angażuje się i później jest najgorszy, Tż tak się wpienił, że dzisiaj tam nawet nie pojechał, a zawsze kwiatka bratowej na dzień kobiet dawał |
|
|
|
#1440 |
|
Zadomowienie
|
A dla Wszystkich małych i tych trochę większych Kobiet po goździku od Adasia
![]() |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:35.

no to kiedy w końcu jest ten dzień faceta, żebym nafaszerowała synka pysznościami? bo dziś wszytsko idzie dla mnie 

07.07.2012
uwazam, ze kazdy ma prawo do szczescia i jesli chce dziecko to panstwo powinno mu w tym pomoc.

Na szczęście nie musiałam nawet Męża gonić wieczorem do ich rozłożenia z suszarki, sam się zorientował, że wypadałoby pomóc