Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:) cz. 2 - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-08, 10:57   #151
anuszka21
Zakorzenienie

Dot.: Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:) cz. 2

Cytat:
Napisane przez johambina Pokaż wiadomość
co do ciąży to zgodzę sie z wami....
w pierwszej przytyłam 12,5kg i wszystko spadło... w drugiej tylko 9 i też wszystko spadło.... tyle że różnica pomiędzy okresu sprzed pierwszej i drugiej ciązy to.... 12kg na plusie..... efekt rzucenia palenia
faktem jest ze trzeba w ciąży jeść dla dwóch ale nie za dwoje.... i jak widze dziewczyny które pozerają litr lodów,przegryzają kurczakiem z rożna i na koniec jeszcze czekoladę bo "one dla dziecka jedzą" to mnie trzęsie bo przy takim jedzeniu to to dziecko nie ma nic... a mamusia może sobie zafundować cukrzycę ciążową.....
sama radość....
takze uważam ze trzeba mądrze jesc a nie śmieciowo

a Ty w ciazy jadlas same warzywa i owoce? Ja tam żarłam co popadnie i dobrze mi z tym xD po samym porodzie 10kg zeszlo.
lolita- nie wierze, ze sie nie da schudnac po ciazy.
A mnie wlasnie smieszą gadki, ze czyjaś otyłość jest skutkiem ciąży. Bzdura. Jak sie 9msc pochłaniało. po urodzeniu tak samo... to cudów nie ma, ze waga sama spadnie xDD

A ja w robocie siedze, sie nudze i pije kefir xDD i chodza mi po glowie nieczyste mysli aby skoczyc do cukierni xD ale kazalam siostrze kupic sobie wafle ryzowe ;p

co dzis serwujecie na obiad?
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 11:16   #152
Kinia_Sw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
a Ty w ciazy jadlas same warzywa i owoce? Ja tam żarłam co popadnie i dobrze mi z tym xD po samym porodzie 10kg zeszlo.
lolita- nie wierze, ze sie nie da schudnac po ciazy.
A mnie wlasnie smieszą gadki, ze czyjaś otyłość jest skutkiem ciąży. Bzdura. Jak sie 9msc pochłaniało. po urodzeniu tak samo... to cudów nie ma, ze waga sama spadnie xDD

A ja w robocie siedze, sie nudze i pije kefir xDD i chodza mi po glowie nieczyste mysli aby skoczyc do cukierni xD ale kazalam siostrze kupic sobie wafle ryzowe ;p

co dzis serwujecie na obiad?
dzis rosolek z makaronem i miesko wołowe gotowane w wolnowarze z warzywami i buraczki z chrzanem ...
Kinia_Sw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 11:32   #153
kwiatuszek2 3
Rozeznanie

Cytat:
ja raczej na 69 nie poprzestane xDD 63 mi sie marzy ;p

kwiatuszek a Ty sie w ogole wazylas w tym tyg.?
anuszka nie ważylam się bo bylam na maksa spuchnięta przed @ i nie chcialam się dołować ale @ nadal brak. dzisiaj 40 dzień i nic
rano zrobilam test i wynik jest negatywny......nie wiem o co chodzi. już powinnam być po a ja nadal czekam
bez względu na wszystko zważę się w poniedziałek

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Joanna XL Pokaż wiadomość

Co do ciazy - ja postanowiłam najpierw schudnąć ...mam 27 lat - i myśle że najpierw trzeba mamusie doprowadzić do porządku (nie chodzi tylko o odchudzanie) a potem pracować nad dzieckiem ..
Wiem ze w ciazy utyje - ale potrzebuje takiego skutecznego odchudzania żeby potem mieć wiarę ze potrafie Bo to tej pory nigdy skutecznie nie schudłam ...No ale teraz mam już bliżej do 70 niż 80 ...Uda się

i oczywiście nawet 30 kg od 65 startowego to co innego niż 30 od 85 to jest różnica 85 a 115 ... wiec niebardzo jest o czym mówić

asia nie zakładaj ze przytyjesz 30 kg w ciąży. książkowe to 12 kg. ja w 1 ciąży przytylam 22 kg ale widziałam ze w ostatnich tydodniach bardzo puchłam . potrafiłam z tygodnia na tydzień mieć 2,5 kg do przodu. ale jak już urodziłam to woda tak ze mnie schodziła ze nie nadążałam ze smarowaniem skóry- taka była sucha. i po porodzie schudłam 30 kg. czyli więcej niż przytyłam . no ale to też zasługa że moja córka dózo i długo jadła
poza tym myślę ze jak laski tyją w ciąży 30-40 kg ( bo i takie znałam) to na maksa muszą dużo jeść. ja w tej 1 ciąży co przytyłam 22 kg jadłam sporo, a w3 ciąży jadłam normalnie i przytyłam 8 kg.
cel III 69,68,67,2,66,65-23,1 kg
cel IV 65,64,63,62

kwiatuszek2 3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 11:38   #154
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinia_Sw Pokaż wiadomość
dzis rosolek z makaronem i miesko wołowe gotowane w wolnowarze z warzywami i buraczki z chrzanem ...
kocham rosolek moze tez zrobie )
Stary 2013-03-08, 11:53   #155
johambina
Zakorzenienie

GG do johambina

Cytat:
nie, nie jadłam samych warzyw i owoców... ale nie rzucalam się na jedzenie tylko dlatego bo miałam kaprys... i nie jadłam wszystkiego co popadnie....
uważam ze jak się patrzy na to co się je w ciąży to potem nie potrzeba wiele zeby schudnąć....
moja kumpela teraz jest w trzeciej ciąży i tez uważała ze jak zje czekoladę, lody czy to co jej się nawinie to nic się nie stanie... no wagowo mało się stało bo za 2tyg me termin i tylko 10kg jest do przodu ale własnie się okazało ze ma cukrzycę ciążową i nagle z dnia na dzień musi przejść na dietę....
dlatego trzeba jeść z rozsądkiem a nie "bo mam taką ochotę..."

"kadłub przywiędły ale dusza młoda... "

Edytowane przez johambina
Czas edycji: 2013-03-08 o 11:54
johambina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 12:07   #156
miiilenka
Zadomowienie

Cytat:
nie, nie jadłam samych warzyw i owoców... ale nie rzucalam się na jedzenie tylko dlatego bo miałam kaprys... i nie jadłam wszystkiego co popadnie....
uważam ze jak się patrzy na to co się je w ciąży to potem nie potrzeba wiele zeby schudnąć....
moja kumpela teraz jest w trzeciej ciąży i tez uważała ze jak zje czekoladę, lody czy to co jej się nawinie to nic się nie stanie... no wagowo mało się stało bo za 2tyg me termin i tylko 10kg jest do przodu ale własnie się okazało ze ma cukrzycę ciążową i nagle z dnia na dzień musi przejść na dietę....
popieram, dla mnie smieszna sprawa jest to, ze dziewczyny mowia, ze przytyla po tabletkach anty... jak mozna przytyc od tabletek? tyje sie od jedzenia! Ja tez swieta nie bylam i zrzucalam wszystko na tabletki, bo tak wygodniej bylo. Ale jak dzis patrze co jadlam... to sie nie dziwie, ze dobilam do 92

Ja na obiad dzis udko gotowane + ziemniaczki + surówka teraz zjdlam wlasnie IIsniadanko - grahamka, pasta z tunczyka, jajka, cebulki i lyzki musztardy, na to papryka i cale jablko do tego duuuuzo!

CI
ASTKO-minuta w ustach,godzina w żołądku,całe życie w biodrach

http://www.youtube.com/watch?v=j6QogAYG2ck LILU - SŁODKICH SNÓW
miiilenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 12:10   #157
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
ojj tam oj tam, nie przesadzaj xDD ciężarnych sie czepiasz ;p a ta cukrzyca ciazowa to niekoniecznie od zarcia, genetyczne to raczej... znajoma(chudzinka) miala cukrzyce ciazowa i byla na diecie. A wcale nie zarła.

kwiatuszek- Twoje cykle są zabójcze oOO moze to efekt diety?

kinia, narobilas mi ochoty ;p chyba pojde zaraz kupic na rosol

Edytowane przez anuszka21
Czas edycji: 2013-03-08 o 12:12
Stary 2013-03-08, 12:16   #158
Kinia_Sw
Zadomowienie

ja już swój skończyłam teraz własnie gotuje makaron i będziemy zaraz jeść

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

mileenka ile kalorii spalasz przez te 40 min na orbitreku na poziomie 1?? czy oprócz tego ćwiczysz coś jeszcze ??
Kinia_Sw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 12:16   #159
miiilenka
Zadomowienie

Cytat:
ojj tam oj tam, nie przesadzaj xDD ciężarnych sie czepiasz ;p a ta cukrzyca ciazowa to niekoniecznie od zarcia, genetyczne to raczej... znajoma(chudzinka) miala cukrzyce ciazowa i byla na diecie. A wcale nie zarła.
Mysle, ze johambina sie nie czepia, tylko chodzi o to, ze nieprawidlowy sposob zywienia, niekoniecznie zarcia wplywa na stan zdrowia. Znam osoby szczuple z celulitem(!) i osoby szczuple z cukrzyca...

CI
ASTKO-minuta w ustach,godzina w żołądku,całe życie w biodrach

http://www.youtube.com/watch?v=j6QogAYG2ck LILU - SŁODKICH SNÓW
miiilenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 12:26   #160
johambina
Zakorzenienie

GG do johambina

Cytat:
Napisane przez miiilenka Pokaż wiadomość
Mysle, ze johambina sie nie czepia, tylko chodzi o to, ze nieprawidlowy sposob zywienia, niekoniecznie zarcia wplywa na stan zdrowia. Znam osoby szczuple z celulitem(!) i osoby szczuple z cukrzyca...
dokładnie....

Stary 2013-03-08, 12:45   #161
anulciak85
Zakorzenienie

Witajcie rano w koncu znalalzlam kogos kto mi zeba wyrwie no ale juz przy znieczuleniu stracilam przytomnosc i dostalam drgawek...juz mnie chciala doktorka na klinike wysylac ale w koncu poprosilam zeby wyrwala a bolalo jak cholera....buzie mam jak chomik i diete prawie zero bo ledwo buzie otwieram....dzis waga pokazala 87.2 no ale teraz silownia odpada do poniedzialku.... no a teraz:
Przyjmij zyczenia Babo kochana
Od drugiej baby z samego rana
Niechaj dzien caly bedzie radosny
Badz zdrowa babo i czekaj wiosny!
Szczescia zycze Tobie, sobie
I kobietom w calym globie!
By marzenia sie spelnily,
I nas chlopy wyreczyly!
My dzis drinki i kaweczki
Nasze SWIETO dzis babeczki!
Stary 2013-03-08, 12:49   #162
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie....
ojj tak.. ile ludzi tyle przypadków
Stary 2013-03-08, 13:01   #163
Beatagr3
Zadomowienie

Z okazji dnia kobiet zjadłam sobie monte (Monia to przez Ciebie, bo Ty ostatnio o monte pisałaś ), a na obiad mam naleśniki (z mąki pełnoziarnistej).

Ja jak jadłam tabletki anty to nie przytyłam, ale też nie schudłam, więc raczej od tabletek się nie tyje.

I doszłam do wniosku że odstawienie słodyczy całkowite i słodkiej herbaty (której piłam dużo) czyni cuda. Przynajmniej mnie znowu waga ruszyła w dół i niezmiernie mnie to cieszy.
Stary 2013-03-08, 13:05   #164
kwiatuszek2 3
Rozeznanie

Cytat:

kwiatuszek- Twoje cykle są zabójcze oOO moze to efekt diety?
wierz mi że mam siebie dosyć też pomyślałam o diecie , ale wiesz do tej pory było ok. no powiedzmy że przez ostatnie 2 lata. bo kiedyś tam miałam takie ekscesy , ale to bylo dawno. z drugiej strony odrzywiam się zdrowo , to niby czemu miało by to mieć wpływ na @ ? bardziej zastanawia mnie te oczyszczanie ktore sobie zafundowałam
cel IV 65,64,63,62

Stary 2013-03-08, 13:09   #165
nadalka
Zakorzenienie

Cukrzyca ciążowa jest raczej wynikiem zawirowań hormonalnych i wcale co nie ma nic do jedzenia.

Tak , w jakimś sensie twierdzenie " otyłość jest wynikiem ciąży" na swoje racje bo można jeść zdrowo i z umiarem - nie chodzi tu o ciągle jedzenie zdrowo no czasem można sobie pozwolić na co nie co, no ale czasem jest tak że kobieta myśli że jak jest w ciąży to może żreć co popadnie (ja też tak uważałam) a potem płacz że gruba.
Po ciąży przeważnie na 100% spada 10kg samo , dziecko , wody, macica, zwiększona objętość krwi, woda w nas, to wszystko waży. Mi też po porodzie spadło 10kg, ale szybko 5 nabrałam, bo nie karmiłam i nie patrzyłam na to co jem.
A poza tym jedzenie w ciąży i tycie to indywidualna sprawa.
Jedna będzie jeść w miarę zdrowo i przytyje 20kg inna będzie żarła jak świnia i przytyje tylko 10, a po porodzie będzie ważyć mniej jak przed ciążą. Życie.
Stary 2013-03-08, 13:09   #166
kwiatuszek2 3
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Beatagr3 Pokaż wiadomość
Ja jak jadłam tabletki anty to nie przytyłam, ale też nie schudłam, więc raczej od tabletek się nie tyje.

.
kiedyś rozmawiałam z ginem. i powiedział ze od tabletek się nie tyje. tabletki mogą jedynie pobudzać łaknienie ....no i lodowka się nie zamyka. a pózniej kobietki winę zwalają na tabsy. to od żarcia tyjemy a nie od tabsów.
a tak przy tabletkach to ja mam inny problem , a mianowicie w momęcie kiedy brałam tabletki to libido spadło mi do zera ..........100% zabezpieczenia a jak jest u was?
cel IV 65,64,63,62

Stary 2013-03-08, 13:11   #167
nadalka
Zakorzenienie

A od tabletek anty można przytyć, nie które kobiety tak reagują na hormony (ale to chyba poszczególne) może nie tyją a nabierają wody. I waga idzie w góre a one są bardziej spuchnięte jak utyte.
Ja biorę anty od września chyba i nie tyję-chudnę normalnie.

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Cytat:
Napisane przez kwiatuszek2 3 Pokaż wiadomość
kiedyś rozmawiałam z ginem. i powiedział ze od tabletek się nie tyje. tabletki mogą jedynie pobudzać łaknienie ....no i lodowka się nie zamyka. a pózniej kobietki winę zwalają na tabsy. to od żarcia tyjemy a nie od tabsów.
a tak przy tabletkach to ja mam inny problem , a mianowicie w momęcie kiedy brałam tabletki to libido spadło mi do zera ..........100% zabezpieczenia a jak jest u was?
u mnie jest ok.
Stary 2013-03-08, 13:18   #168
Joanna XL
Zakorzenienie

Wiadomo jeść rozsądnie trzeba zawsze - zwłaszcza w ciazy bo odpowiedzialność podwójna ... zgadzam sie z anuszka ze fajnie sobie czasem pozwolić w ciaży na lody czy czekolade jak sie ma ochote bez wyrzutó sumienia i zgadzam sie z johambina że lodów powinnybyć 2 gałki a nie litr a czekolady 2 kostki a nie calą tabliczka
Obym była taka mądra jak przyjdzieco do czego

Dziś jest dzień testu ciązowgo kwiatuszek bo ja też robiłam - na wszelki wypadek przed dentysta - w ciazy nie jestem moge chudnąć dalej mam kosmiczny bajzel z cyklem - raz 23 dni raz 34... Teraz ide chyba na ten dłuższy ... No ale ja mam mały materiał obliczeniowy bo mój cykl raczył dopiero co sie pojawić....

Byłam u dentysty - wyszłąm z rozwierconym zebem i lekarstwem Jeść nie moge dwie fgodziny a oczywiscie jestem głodna ;(
Reasumując wizyte - mam ciągle 4 dziury do zalepienia (wliczajac tego leczonego- plomba zrobiona w sylwestra okazała sie nieszczelna i mam stan zapalny - brawo dla dentysty)... Dodam ze zeby zaczęłam intensywnie leczyć 1,5 roku temu - na starcie miałam 5 dziur ... w międzyczasie byłam chyba na 10 wizytach (u czterech dentystów) , każdy znajdował co innego, coś tam plombował ,psioczył na poprzedników . Wydałam około 1000 zł już i dalej mam 4 dziury ... Fajnie prawda ?

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Szczęśliwie mam dzis dobry humowr i przyjmuje to z ironicznym uśmiechem ... Zrobie te cholerne zęby w tym roku - kolejna sprawa do uporządkowania przed ciążą Tylko nie wiem skad kase na to wezme ;(

anulciak mnie takie horrory na razie omijaja ale bardzo współczuje hmmm ja ciągle mam wszystkie zęby ale sporo to kosztuje ... I kasy i nerwów ;(
Joanna XL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 14:23   #169
Myszex01
Przyczajenie

Ja jestem żywym dowodem że podczas brania tabletek anty przytylam ale tylko 5 kg, gorsze było ich odstawienie bo waga wzrosła do 98 kg dieta normalna jeszcze wtedy trenowałam bieganie no ale cóż.... takie życie baby....Za to pół roku z 98 spaść na 75 kg było ciężko... ale dałam rade.... teraz za to jak się ważyłam w pon. było 84 dziś za to z okazji dnia kobiet kg mniej Do tabletek nie wróce to jest bardziej pewne niż pewne
Stary 2013-03-08, 15:03   #170
Furry Sue
Zadomowienie

Cytat:
masakra..........laski które ważą 50 kg przy wzroście 170 piszą że mają tłuszcz nad kolanem
czuję ze jest to wątek dla mnie. aśka zapisujemy się? [COLOR="Silver"]
Hahahahaha ja też chcę! My trzy to już razem 6 aniołków! Ale im zasilimy szeregi

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Cytat:
kwiatuszke chole.ra nie moge sie ztobą zapisać bo patrze na moje kolano i tłuszczu akurat tam nie mam ale moze poprosze brzuchowy co by sie przesunał

78*77*76*75*74*73*72*71*7 0*69*68*67*66*65!

https://www.facebook.com/taauhandicraft/
Furry Sue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 15:04   #171
mariamarysienka
Zakorzenienie

Hej dziewczyny Jeśli jeszcze ktoś mnie tutaj pamięta, to chciałbym się wytłumaczyć z mojego nagłego zniknięcia. Długo zastanawiałam się, czy pisać ten post, bo może niektóre z Was poczują się urażone, ale stwierdziłam że tak będzie fair, bo jednak spędziłam na tym wątku wiele miłych chwil Niestety, od pewnego momentu poczułam, że tutaj nie pasuję. Mam trochę inne podejście do tego wszystkiego, dodatkowo mam PCO i moja dieta musi wyglądać trochę inaczej, przez co nie raz była krytykowana. Ale głównie odeszłam przez to, że wątek przestał działać na mnie motywująco. Wybaczcie, ale tutaj przewijało się naprawdę dużo grzeszków, którymi niejednokrotnie się nie przejmowano, typu: jeden kawałek pizzy nie zaszkodzi, zjadłam 2 kawałki ciasta, bo byłam u babci, a ja zaczęłam niebezpiecznie w takie myślenie wpadać. Niestety, dla mnie nawet jedna czekoladka jest zgubna i dla Was moja postawa była spinaniem się i brakiem dystansu do diety, a dla mnie jest niestety wymogiem. Dzięki temu, że przestrzegam teraz tych wymogów w 100% zobaczyłam wreszcie 6 z przodu i ważę obecnie 68 kg
Nadal Wam kibicuję w walce o szczupłą sylwetkę i miło mi się patrzyło w tabelkę, którą sobie zrobiłyście, ile jest tam spadków Obyście wszystkie osiągnęły swoje wymarzone cele, powodzenia!

"One cat just leads to another." - E. Hemingway

I love you
I will
I do
mariamarysienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 15:17   #172
Furry Sue
Zadomowienie

Cytat:
Jadłyście okre ? http://kuchnia.wp.pl/zyj-zdrowo/heal...esc-okre-.html Normalnie nowe kulinarne światy odkrywam Ciekawe czy da sie to gdzieś kupić ...
Jadłam, jak mieszkałam w UK, ale nie wiedziałam, jak to przyrządzić... takie cukiniowate, tylko przy krojeniu wydziela jakieś mleko (cukinia też, ale malutko) i trochę się bałam

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Marysienka - tak coś czułam, że nie zniknęłaś ot tak, że stało za tym coś, o czym była mowa na wątku. Rozumiem Cię po części, bo rzeczywiście myśli roją się różne, mi samej czasem w przypadku chętki na słodkości pojawia się myśl typu - kurcze, dziewczyny też mają swoje grzeszki, a jednak chudną (już pomijam fakt, że ja prawie wcale nie chudnę ), więc może to rzeczywiście demotywować, a przede wszystkim wprowadzać zamęt w głowie.

Strasznie się cieszę, że udało Ci się dotrzeć do szóstki Brawo

Ten post to był taki pożegnalno-usprawiedliwiający, czy zostaniesz z nami jeszcze trochę? Może chociaż nas odwiedzaj raz na jakiś czas, hmm?

78*77*76*75*74*73*72*71*7 0*69*68*67*66*65!

https://www.facebook.com/taauhandicraft/
Furry Sue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 15:23   #173
mariamarysienka
Zakorzenienie

No właśnie u mnie włączyło się coś takiego: "Dziewczyny chudną jedząc a to pizzę, a to ciasto drożdżowe, a to czekoladki, czemu u mnie miałoby nie zadziałać?" No i prawie dobiłam do mojej wagi startowej A wcale nie pozwalałam sobie na dużo, kostka gorzkiej czekolady dziennie, albo kawałeczek ciasta w niedzielę w gościach.

Będę czasem zaglądać, na pewno I tak Was podczytywałam przez ten czas, jak mnie nie było, ale jak aby tylko widziałam post zaczynający się od "Ale popłynęłam " to przewijałam dalej

A jak w ogóle to oczyszczanie u Was wyszło? Bo z tego co doczytałam, to spektakularnych efektów jelitowych nie było?

"One cat just leads to another." - E. Hemingway

I love you
I will
I do
mariamarysienka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-08, 16:00   #174
kwiatuszek2 3
Rozeznanie

fury, mariamarysieńka jeśli mogę wyrazić swoje zdanie to powiem tak. faktycznie czasami podejście do diety jest zbyt lajtowe (choć myślę że mnie to nie dotyczy) i też z początku robiłam opr za podrzezranie, ale z czasem doszłam do wniosku że nikt nikogo nie upilnuje jesli same siebie nie będziemy pilnować.i efekty są zauważalne na wadzę
mnie osobiście nie demotywuje lajtowe podejście dziewczyn, bo to tak jakbym rezygnowała bo sąsiadka przytyla. ale rozumiem że ciebie to demotywuje. ja z dziewczynami zżyłam się nie tylko pod względem odchudzania....po prostu polubiłam je a diety pilnuję sama
cel IV 65,64,63,62

Stary 2013-03-08, 16:44   #175
jolunia10
Raczkowanie

Cytat:
fury, mariamarysieńka jeśli mogę wyrazić swoje zdanie to powiem tak. faktycznie czasami podejście do diety jest zbyt lajtowe (choć myślę że mnie to nie dotyczy) i też z początku robiłam opr za podrzezranie, ale z czasem doszłam do wniosku że nikt nikogo nie upilnuje jesli same siebie nie będziemy pilnować.i efekty są zauważalne na wadzę
mnie osobiście nie demotywuje lajtowe podejście dziewczyn, bo to tak jakbym rezygnowała bo sąsiadka przytyla. ale rozumiem że ciebie to demotywuje. ja z dziewczynami zżyłam się nie tylko pod względem odchudzania....po prostu polubiłam je a diety pilnuję sama
Zgadzam się całkowicie jeśli same się nie dopilnujemy to nic z tego nie będzie. Ja na forum chcę pogadać z dziewczynami o tym o czym do męża nie powiem ,a po co mu będę mówić co mam duże, jeszcze zacznie myśleć tak jak ja hehe. Dlatego tak mi się spodobał ten wątek
Miałam nie wchodzić na wagę zwłaszcza przed @ ale dzisiaj wlazłam rano no i stoi dosłownie tyle samo ale się nie poddaję to się musi udać tylko muszę być cierpliwa. W sumie to już 2,5 tygodnia myśle o tym jak jeść i ile i ćwiczę- efekt -1,5 kg mało ale zawsze to w dół
To człowiek człowiekowi najbardziej potrzebny jest do szczęścia.
jolunia10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 17:02   #176
Niuuniiaaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mariamarysienka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny Jeśli jeszcze ktoś mnie tutaj pamięta, to chciałbym się wytłumaczyć z mojego nagłego zniknięcia. Długo zastanawiałam się, czy pisać ten post, bo może niektóre z Was poczują się urażone, ale stwierdziłam że tak będzie fair, bo jednak spędziłam na tym wątku wiele miłych chwil Niestety, od pewnego momentu poczułam, że tutaj nie pasuję. Mam trochę inne podejście do tego wszystkiego, dodatkowo mam PCO i moja dieta musi wyglądać trochę inaczej, przez co nie raz była krytykowana. Ale głównie odeszłam przez to, że wątek przestał działać na mnie motywująco. Wybaczcie, ale tutaj przewijało się naprawdę dużo grzeszków, którymi niejednokrotnie się nie przejmowano, typu: jeden kawałek pizzy nie zaszkodzi, zjadłam 2 kawałki ciasta, bo byłam u babci, a ja zaczęłam niebezpiecznie w takie myślenie wpadać. Niestety, dla mnie nawet jedna czekoladka jest zgubna i dla Was moja postawa była spinaniem się i brakiem dystansu do diety, a dla mnie jest niestety wymogiem. Dzięki temu, że przestrzegam teraz tych wymogów w 100% zobaczyłam wreszcie 6 z przodu i ważę obecnie 68 kg
Nadal Wam kibicuję w walce o szczupłą sylwetkę i miło mi się patrzyło w tabelkę, którą sobie zrobiłyście, ile jest tam spadków Obyście wszystkie osiągnęły swoje wymarzone cele, powodzenia!
rozumiem Cię ja tez jak patrzyłam na posty o grzeszkach to myślałam, że dziewczyny jedzą co jakiś czas grzesznie a chudną noo ale ja po paru wyskokach miałam wzrost, później mimo tego, że trzymałam dietę to waga stanęła więc grzeszki nie dla mnie ale sama uległam a nawet im zazdroszczę eh... Trwam nadal, bo wszystkie kobietki bardzo polubiłam. Zaglądaj do nas trzymam za Ciebie kciuki
A oczyszczanie u mnie pierwszy dzień ok (mimo, że nie cierpię kefirów) ale drugi był nie do przejścia mój organizm ostro się zbuntował

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Aaa i ogromne brawa za 6 z przodu

"Wiara czyni cuda, lecz tylko walka daje efekty."

10.2012
nie palę
nie piję gazowanego
Niuuniiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 17:19   #177
Beatagr3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mariamarysienka Pokaż wiadomość
Gratuluję 6 z przodu i bardzo zazdroszczę

Rozumiem Cię, bo sama też myślałam "jak one schudły a zjadły to i tamto to czemu ja nie?" i odbiło mi się to na wadze i tak jak u Niuni waga wzrosła i nie chciała spadać. Dlatego zrezygnowałam ze słodkiego prawie w ogóle (jedynie dzisiaj monte) A tak to od 3 tygodni nie miałam słodkiego w ustach i waga zaczęła spadać.

A teraz grzeszki innych mnie motywują bo myślę one zjadły a ja się powstrzymałam
Stary 2013-03-08, 17:53   #178
ogolnie
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny
U mnie dobrze, chciałam napisać wcześniej, ale Joanna mnie trochę podkurzyła swoim postem więc postanowiłam przeczekać moment mojego wzburzenia
Od rana załatwiałam formalności związane z pracą, przeniosłam konto do innego banku, na zakupach byłam jedzeniowych...Nakupiłam sobie pyszności na cały miesiąc i od dziś ruszyłam prawidłowo z jedzeniem. Ostatni miesiąc nie należał do najlepszych pod względem jedzenia i waga stała w miejscu albo wzrastała niebezpiecznie...W każdym razie ten etap zostawiam w tyle i z kopyta ruszam do przodu... Myślę, że z matmą też...
Izabela byłam dziś w WRC i zastanawiałam się w jakiej części miasta mieszkasz

A mam pytanie do Was odnośnie jedzenia. Co jadacie na kolację do wieśniaka? Mam wrażenie, że się nie najadam wieśniakiem i pomidorem na kolację, mogę coś do tego dołączyć jeszcze?
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 18:53   #179
johambina
Zakorzenienie

GG do johambina

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Co jadacie na kolację do wieśniaka? Mam wrażenie, że się nie najadam wieśniakiem i pomidorem na kolację, mogę coś do tego dołączyć jeszcze?
ja robię tak: kroje warzywa -papryka, pomidor, ogórek zielony albo każdy inny, rzodkiewka, cebulka.... mogą byc wszystkie, może byc tylko jedno, jak kto woli...
do tego wrzucam wieśniaka, ciut soli (albo i nie), pieprz.... i już
a nie, jeszcze można dodac ulubione zioła które się komponują z warzywami (ja uwielbia czosnek niedźwiedzi i go dodaję do tego)

Stary 2013-03-08, 18:55   #180
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
ja robię tak: kroje warzywa -papryka, pomidor, ogórek zielony albo każdy inny, rzodkiewka, cebulka.... mogą byc wszystkie, może byc tylko jedno, jak kto woli...
do tego wrzucam wieśniaka, ciut soli (albo i nie), pieprz.... i już
a nie, jeszcze można dodac ulubione zioła które się komponują z warzywami (ja uwielbia czosnek niedźwiedzi i go dodaję do tego)
A to taka pacianga z tego nie wyjdzie? A to "mleczko" z serka też dać do tych warzyw? Ja zjadłam właśnie całego wieśniaka, 1/4 papryki czerwonej, dwie rzodkiewki i kiełki rzodkiewki. Ale osobno, nie mieszałam

Kupiłam szpinak, jutro będę coś na obiad kombinować z ciemnym makaronem
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości