|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 |
|
2 | 4,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 2,00% |
| Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
25 | 50,00% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
8 | 16,00% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 |
|
5 | 10,00% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
6 | 12,00% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Marchewka- jak na wysokości pępka,to na pewno jest dupcia
wypina żebyś pogłaskała
|
|
|
|
#1442 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
a to w takiej sytuacji zupełnie inaczej to dal mnie wygląda.
|
#1443 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
lecę do tej biedrony |
|||
|
|
|
#1444 |
|
Zakorzenienie
|
mamusie syneczkowe - tak bedzie za rok!
|
|
|
|
#1445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1446 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1447 |
|
Zakorzenienie
|
mamusie dziewczynkowe - oswajajcie sie z takim dnia kobiet
|
|
|
|
#1448 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1449 | |||
|
Zadomowienie
|
Axella śniła dziś mi się twoja teściowa. Tzn jakieś stare babsko i ją opierniczałam jak można z syna taka ofiarę losu robić, że powinna Ci pomagać, uświadamiać swojego synusia, że źle Cie traktuje a ona tak stała i słuchała tylko
Miałam ochotę jej wpier... ![]() Cytat:
Cytat:
za 26TC ![]() Cytat:
![]() ----- Czołem dziewczynki. Wszystkiego najlepszego z okazji naszego święta, również dla małych panienek w naszych brzuszkach. Moja panienka jest jakoś dziwacznie ułożona, że co róż smyra mi przy szyjce macicy a kopniaki kieruje do środka, albo właśnie w Bożenkę . Co zrobić, żeby ona się wywróciła? Nie będę ukrywać, że to niezbyt przyjemne. Puki co nie boli ale czuje taki dyskomfort. Nawet słodycze na nią nie działają. Najchętniej ustałabym na rękach, żeby grawitacja ją przesunęła do góry ale podejrzewam, że tak nie można
|
|
#1450 | |
|
Zakorzenienie
|
ale słodziak
---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
|
|
#1451 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
cyknij fotkę a gdzie kupowałaś pościel?
|
|
#1452 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pokarze Julce jak się raczkuje
|
|
#1454 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
juz sie rozliczylismy, no mielismy spory zwrot![]() Cytat:
ja tak moja czulam jak miala glowke na gorze---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
za wczesnie na ubieranie jeszcze![]() Posciel kupilam na all u sprzedawcy swiat maluszka czy jakos tak, ma same posciele i przescieradla w ofercie. |
|||||
|
|
|
#1455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ogólnie już Wam kiedyś opowiadałam co to za kobieta.. ciągle chodzi niezadowolona, nic jej nie pasuje.. wielka dama, prace (gabinet dentystyczny) ma pod nosem, idzie tam kiedy chce.. kasę mają kupę, piękny dom, śliczne zdrowe dzieci, sprzątaczka przychodzi, pani do prasowania itp. itd. a ta bratowa wiecznie narzeka i wiecznie niezadowolona z życia. Ja uważam, że ona ma depresję.. Zaczęliśmy często zabierać dziwczynki na weekendy i widzieliśmy, że w tym domu źle się dzieje. Jak zabieraliśmy małą (2 latka) to mama nawet się nią nie interesowała, nie dzwoniła żeby zapytać czy wszystko ok.. nic.. Próbowaliśmy z nią porozmawiać, ale nic to nie pomogło.. załatwiliśmy im terapeutę, poszli całą rodziną i bratowa tak się wnerwiła, że powiedziała, że na kolejne spotkanie już nie pójdzie. Ostatnio na obiad przyjechał sam brat Tż z dziećmi, strasznie wpieniony.. i opowiadał co ta znowu odwaliła.. Razem z Tż i z teściami powiedzieliśmy swoje zdanie.. była przy tym też ich starsza córeczka (11lat) i powiedziała mamie w złości, że my powiedzieliśmy, że jest nienormalna, ma depresję i powinna się leczyć.. Ogólnie historia jest o wiele dłuższa i ciekawsza, ale tak Wam ją tylko nakreśliłam w skrócie.. |
|
|
|
|
#1456 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Tylko ja mialam alternatywe albo chodzić bez, albo w bikini, albo umierać w fiszbinach.. Mnie strasznie dusiły w żebra.. no niemiłośierni i potrafilam max 1 godzine wysiedzieć.. Wiec to takie mniejsze zlo jest ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1457 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie mu napisałam na GG żeby wydrukował, bo myślałam, że już wszystko wypełnione bo miesiąc się z tym bawi, a on, że jeszcze nie skończył. Ileż można wpisywać KRS fundacji na 1% bo resztę już ma wypełnioną ![]() Dzisiaj na obiad z okazji Dnia Kobiet mamy pizzę, taką zamówioną z telepizzy w końcu mam święto ![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
|
|
#1458 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Widać, że łóżeczko "z wyższej półki cenowej"
|
|
|
|
|
#1459 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki!
Wszytskiego najlepszego z okazji naszego babiego święta. Wczoraj wkroczyliśmy z Bartusiem w 31 tydzień Od początku tygodnia jakoś tak dziwnie stwardniał mi bebzonik. Myslałam, że to może dlatego, że Bartula się wierci niemiłosiernie i przewraca się z boku na bok, ale brzuszek nie odpuszczał. Od rana do wieczora był tawrdy jak kamień. Co prawda nic mnie nie bolało, żadnych plamień, odczuwalnych skurczy - nic. Ale niepokój był, więc pojechałam do gina. Sprawdził szyjkę, na szczęście trzyma, długość bez zmian, po prostu mam wrażliwą macicę. Opierdzielił mnie po przyjacielsku, że za mocno mnie roznosi i że mam jeszcze bardziej zwolnić. Zapisał mi mocniejsze leki, czyli isoptin i fetonerol i tak mam brać 3x dziennie przez tydzień i na kontrolę. |
|
|
|
#1460 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro idę z kolegą się ukulturalniać do galerii
(nie handlowej)
|
|
|
|
#1461 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale też bym chyba się nie mieszała i rozmowy na temat jej zachowania zostawiała tylko w gronie ja- mąż. No chyba, że dzieciom się krzywda dzieje to wtedy należy interweniować, ale tutaj też jej mąż powinien się nieco wykazać.
|
|
#1463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- też mam zamiar robić dalej karierę, i wierzę, że mi się uda... w pracy mam wiele przykładów na to, że się da! - i co do maca to mam takie same odczucia aż się nie wtrącałam, bo znów bałam się, że będę sama (a przynajmniej w poważnej mniejszości - tak jak z rzadkim myciem okien, łażeniem do pracy w ciąży, ...). w macu jadłam chyba jakieś 3 razy w życiu. pierwszy raz jako dziecko podczas wycieczki - nie najadłam się... drugi raz o 5tej rano po oktoberfeście - pijana byłam i głodna, więc się nie liczy... a poza tym to i tak mi nie smakowało (nawet po pijaku mam francuski nosek ![]() --- a tak w ogóle to właśnie się poryczałam............... ........... moja przyjaciółka, taka z piaskownicy (nasze mamy razem w ciąży chodziły, w sumie to znamy się od życia płodowego), wysłała mi paczkę na moje urodziny... i ręcznie pisany list... i achhh się wzruszyłam... ogólnie tak się wzruszyłam, ale też dlatego, że Piaskownica napisała coś, co mi długo po głowie chodziło, ale nie chciałam się wtryniać. otóż moja kochana Piaskownica opisała piękną historię, jak pozbywała się rzeczy, z których jej mała wyrosła, i trafiła na dom opieki - w zabitej dechami wiosce, z maluchem (=tym samochodem!) na podwórku... i były tam dzieciaczki, mniejsze i większe. kobitka stworzyła im DOM. te dzieciaki takie kochane... no i Piaskownica zobaczyła światełko w tunelu... adopcja. nie będę się rozwodzić, dlaczego w ogóle, ale ogólnie chodzi o to, że ona chciałaby bardzo jeszcze mieć dzieci, a z mężem nie mogą. mnie się nasuwała ta myśl, żeby może nad adopcją myśleli, ale to jest coś, do czego ktoś sam musi dojść. jest tyyyyle dzieciaczków, kochanych maleństw, tych mniejszych i większych maleństw które czekają na dom... na miłość i przytulaski. to jest czasem przerażające, jak ciężka droga czeka rodziców, zanim do adopcji dojdzie. ale się da!kurde, nie mogę znieść myśli, że tyle dzieci na świecie nie może doświadczyć matczynej miłości... ach te hormony
|
|
#1464 |
|
Wtajemniczenie
|
Wszystkiego NAJ kobiety z okazji naszego święta
Ja dziś dostawa śniadania do łóżka, co nie jest na porządku dziennym bo Tż zrywa się o świcie Miałam dziś wizytę położnej w domu.. Posłuchałyśmy serduszka małej i właściwie to nic nowego, lub czegoś co nie wiedziałam się nie dowiedziałam kobieta generalnie miła i przyjemna, ale jakaś taka nie wiem, chyba mało ogarnięta.. Mówiła takie oczywiste oczywistości co mogę zabrać sobie do szpitala, że ręce mi opadły, np. żebym nie brała piżamy ze spodniami tylko taką rozpinaną na piersiach liczyłam na jakieś fachowsze rady poza tym jestem na nią zła bo po jej pierwszej wizycie tak spanikowałam przez nią przez to moje wyniki z toxo....Wskaźnik igm był ujemny, czyli, że nie choruje, a ona zasiała we mnie tyle wątpliwości, że przeryczałam ze 2 dni przez nią! i jeszcze mówi do mnie dziś, że dobrze, że wszystko w porządku bo ostatnio to nie chciała mnie straszyć bo takie rzeczy to się poronieniem kończą ![]() ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- ale słodkie
|
#1465 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
31 tygodnia, dobrze ze szyjka trzyma, do leżenia można się przyzwyczaić a fenoterol to pewnie już do końca, ale na szczęście nie dużo zotało
|
|
|
#1466 |
|
Zakorzenienie
|
hej.
miłego dnia kobiet laseczki.. wczoraj tż wrócił z dobrym,aż za dobrym humorem.. ale teraz wiem,że to cisza przed burzą była.. spytał jak Zu, jak się czuję i że może pomyślimy u kupne tego mieszkania.. takie tam.. było miło.. dziś za to przeżyłąm piekło.. dopiero ochłonęłąm.. w końcu powiedziałam tż wprost,że psa nie chcę, nie dam rady,nie cierpię jej i ma ją oddać.. i nie,nie możemy PROZMAWIAĆ jak ludzie trzeba drzeć ryja,wyć, płakać i ganiać się po mieszkaniu.. to on będzie mnie odwiedzał 2-3razy na tydzień bo z psem trzeba wyjść.. ![]() wiec pytam czemu kłamał,że może oddać go mamie skoro teraz nie może nagle.. "bo może ale jak urodzi się Z". no i spytał co nie pasuje. powiedziałąm że wszystko. zadzwonił do swojej mamuni płacząć w słuchwkę,że musi psa dac do schroniska bo ja jej nie lubię bo mnie denerwuje nawet jak pies chodzi. czyli przy tesciowej jestem czlowiekiem bez serca ![]() potem spytalam,czy naprawde kundel jest wazniejszy niz ja i dziecko-stwierdzil,że rownie wazny,że to on pomogl mu po smierci taty powiedzialam,ze niech da go do tej mamy:nie bo ONA MUSI ODPOCZAC ja na to,ze to JA jestem w ciazy i JA chce odpoczac a nie wyje bywac sie o psa i wkur wiac.. no to jestem zła i niedobra,bez serca. potem oczywiscie tysiac jego glupich argumentow. powiedzialam,że ma do matki dzwonic i powiedziec PRAWDĘ bo mnie oczernil. cały czas wyłam,ale jak powiedział,że ja WSZYSTKO ROBIĘ POD SIEBIE,że jest tylko jak JA CHCĘ to otworzyłam drzwi i powiedziałam,że może iść.. poszedł. ale wrócił. choć nadal nie rozumie,że ja nie chce źle dla tego psa. ja chce dobrze dla dziecka. pojechał do pracy.jutro psa odwozi. teściówka mnie nienawidzi całym sercem już pewnie ale mam to gdześ chyba.. aa,jak powiedzialam,że ja zalatwiam wszystko dla dziecka to stwierdzil ze chyba kpie bo nie mam pracy i to ze popytam rodzinke to zaden wyczyn. i wtedy mu cisnęłam przez nascie minut non stop. mam czas by ochlonac oki jest w pracy.. to w dużym skrócie.. Miłego Dnia Kobiet, nie gniewajcie się,że zapomnieli o kwiatku czy coś.. ważne że są i jesteście dla NICH najważniejsze |
|
|
|
#1467 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zazdroszczę, że już masz tak przygotowane i czekam na efekt końcowy w takim razie
|
|
#1468 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1469 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaaaa! brzuch mi się obniżył!
jest teraz taka łezka patrząc z boku.. i cholerka nie wiem-jechać do gina czy co? bo to obniżenie zdaża się i w 7mcu,a czasem przed porodem lub wcale, nie mam pojęcia o co chodzi
|
|
|
|
#1470 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze zrobiłaś, że mu wygarnęłaś. Olej teściową bo z tego co piszesz to i tak Ciebie nie lubi i jest za synusiem biednym. Niech zabiera psa i spier... na drzewo. Trzymaj się tylko swojej decyzji, psa ma jutro nie być i tyle. Co do Twojego TŻ się nie wypowiadam, dziewczyny napisały Ci już naprawdę wiele mądrych słów i dają dobre rady.
Nasze szczęście Julia Edytowane przez antoinettee Czas edycji: 2013-03-08 o 14:07 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:34.

07.07.2012

za 26TC
a gdzie kupowałaś pościel?

mam nadzieję, że nie będzie sobie jaj robił i odwróci się główką w dół