Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012 - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-08, 22:24   #1471
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012

[QUOTE=elena_100;39662175]palpacyjnie

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Cytat:
Napisane przez salud Pokaż wiadomość

Ja przez pierwszy miesiąc wracałam na 6 i też nie miałam czasu, ale życzę powodzenia i trzymam kciuki, żeby to się odbyło bezboleśnie

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Cytuję sama siebie idę więc spać
a co to znaczy????

krew z tylka mi kapla zrobilam wywiad i sie dowiedzialam :P i czopy na niego bede brać

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 22:51   #1472
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
ooo to piknie, sie marcelek urodzil w moje urodziny

a natus nie chce wcale butli.... to jak bedzie pil mleko jak mojego juzx nie bedzie
Łyżeczką z dodatkiem kleiku. Moja też nie tyka butli i nie zanosi się by zmieniła zdanie.

Cytat:
Dzięki. To tak po krótce o nas. Mam na imię Agnieszka,mam 30 lat.22 września urodził się nasz synek,Marcel. To nasze pierwsze dzieciątko.No i mam nadzieję,że nie ostatnie,najlepiej jakby była siostra do pary. Nie mamy z nim prawie kłopotów,jest spokojny, pogodny,nocki przesypia nam od dawna całe. Chyba od czasu jak się wycwanilam i robiłam mu butlę mm na noc,bo na moim mleku nie bylo tak różowo. Generalnie na jedzenie nie wybrzudza i widac to po nim,od urodzenia ok 90 centyla sie plasuje,wiec teraz juz ma ponad 8,6 kg. Chyba z powodu wagi tez mu lepiej wychodzi "gadanie" niz obracanie.Dzis kończę urlop macierzynski i od poniedzialku wracam na kilka godzin do pracy i mam lekki kryzys psychiczny,ze to tak szybko minelo.

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Przyznam się,ze od czerwca kiedy wylądowałam na zwolnieniu to Was namiętnie czytałam,mój mąż się śmiał,że się uzależniłam od wizazu. Chciałam się włączyc jak juz przeszłyście na odchowalnię,ale tak mnie mały zaabsorbował,że komp poszedł w odstawkę.Dzis nadrobiłam aktualną częśc, na dniach przejrze wczesniejsze,żeby glupich pytan nie zadawac. To chyba tyle. Dzięki za przyjęcie
Witaj Agnieszko. Nie przejmuj się powrotem do pracy. Ja wrociłam na 5 godzin dziennie i czuję się świetnie. Dobrze jest troche odpocząć od dziecka. Zdecydowanie mam teraz więcej sił na wszystko niż jak siedziałam z małą cały dzień.

Marcel jest prześliczny. Ma piękne oczka.

Sojka jedz otręby np z płatkami do śniadania. Ja bez otrębów na sniadanie już nie mogę żyć. Spokojnie się wypróżniam codziennie.
Stary 2013-03-08, 22:54   #1473
justyna12345
Raczkowanie

GG do justyna12345

Cytat:
Postaram się,co prawda na weekend wyjeżdzam nad morze,żeby nabrac powera do pracy,ale postaram się byc na biezaco i stuknąc cos z telefonu.
kolejny wspanialy przystojniak mnie tez czeka wyprawa (do Gdańska )za tydzień lub poltora

katiem dziekuje ale jeśli podobaja Ci sie rzeczy które ja chcialam zakupić od angel to naprawdę mna sie nie sugeruj i je wez decyzja nalezy do Ciebie

ur.16.09. CC
3400g 57cm miłości

Edytowane przez justyna12345
Czas edycji: 2013-03-08 o 23:03
justyna12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 23:15   #1474
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Ojej... moja uwielbia jabłka. Jak nie lubi to nie wciskaj, może kiedyś się przekona.
Aleńka za to ziemniaków nie lubi.
a z jakiej firmy jej podajesz?

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Cześć. Wróciłam własnie z dodatkowej Zumby z okacji dnia kobiet. A w domku Jasiu wykąpany, nakarmiony i śpi. Mąz się spisał
dla męża.Spisał się w dzień kobiet.

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Wróciłam.
Zrelaksowałam się, a jak wracałam włączylam sobei muzyczkę, która mnie totalnie rozwala, przenosi w inny świat i pojeździłam po mieście A teraz w ramach dalszego relaksu będzie piwko
żyć nie umierać

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
Kate no u nas na wycenie strasznie drogo dlatego ja chodzę tylko w piątki i soboty. Czasem w środy jak 50% ale to gdy lepsze czasy były hehe
U nas otworzył się nowy lumpeks,gdzie kombinezony zimowe 7-10złniestety nic na nasze maluchy na wiosne nie było(piszę o płaszczykach dla dziewczynek i sukieneczkach),bo miałam się rozejrzeć.Ale w innym(moim ulubionym)zdarzają się perełki i tam sukieneczki 5-8zł,kurtki dla dzieci/kombinezony do 10zł,więc nie jest aż tak drogo.Czasem pójdę na wyprzedaż za 50% albo po 1zł to bywa,że wszystko przebrane.ale czasem uda się coś wyłapać

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Mam nadzieję że to niedługo będzie mąż w trosce o moją łysinę kupił mi nawet drożdże w tabletkach ale zacznę je jeść dopiero jak skończę karmić.
dromin???Ja karmię piersią cały czas i dopiero teraz zauważyłam,ze mniej wypadają przy myciu i czesaniu,ale jednak ich za dużo...

Cytat:
Mam jeszcze jedno pytanko do Kraven,pisałaś że znalazłaś w Bydgoszczy jakis sklep ekologiczny.Mozna wiedziec gdzie?sprawdzony? Bo ja się cieszyłam,że mam w pobliżu eko sklep i będę miec bezpieczne warzywka dla,a okazał się byc eko tylko z nazwy i z eko-wysokich cen,bo warzywa kupowane gdzie popadnie.
ja właśnie nie wierzę w uczciwość tych sklepów eko

Cytat:
ta ma zatwardzenie a ja odkryłam ze mam w pasazera na gape kuwa mam hemoroida bosze co za temat niiiieeee
ja uwielbiam ją

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
My popołudniu pojechaliśmy do rodziców bo mąż na dzien kobiet kwiaty woził dla mam i tak zlecial dzien.

Wzielam sie dzisiaj za farbowanie wlosow,ja do zmywania glowy a tu susza w kranie,zakrecili wode bo awaria
siedzialam tak godzine,mąż kupil dwie banki wody ale nie wiele pomogly wiec zwiazalam wlosy i pojechalam umyc dokladnie u mamy .

Chłopcy smacznie spią i ja też sie zaraz będę kładła.
to miałaś przygodęPamiętam kiedyś stoję,czekam na zielone,a przez krzyżówkę pomyka autem dziewczyna w zakręconych dużych wałkach na głowiepewnie szykowała się na jakąś impre

Witam nową mamę Agę i jej synka Marcelka.Ładny z niego chłopczyk szerokiej drogi i udanego wypoczynku zatem

Dobra idę spać,bo padam.Pa

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 23:19   #1475
maggie123
Zakorzenienie

zostawić Was na chwilę i znów tyle stron
Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Marta może jakieś opóźnienia są na poczcie, ja niby w środę miałam przesyłki wysłane priorytetem, a jest piatek i nie ma.
wkurza mnie poczta!
pit do mnie idzie półtora tygodnia i dojść nie może
poza tym mam pytanie:
czy Wam listonosz przynosi przesyłki w takich dużych kopertach?
u nas notorycznie awizo w skrzynce.
co bym nie zamówiła, zawsze awizo. A pocztę mam na drugim osiedlu i już mi się kurcze lecieć nie chce.
Dziś po raz kolejny o☠☠☠☠☠☠☠iłam lafiryndę na poczcie a ta do mnie z tekstem, że oni takich przesyłek do domu nie dostarczają bo mają zakaz
pytam, jaki zakaz.
niby rozporządzenie
to chcę do wglądu
a ona mi na to, że nie może mi pokazać, bo to tajne
i że w ogóle poczta nie powinna takich paczek w kopertachh dostarczać, tylko powinny być wysłane jako paczka
to ja jej na to, że przecież w jakimś punkcie na poczcie zostały nadane więc ktoś na to wyraża zgodę. A skoro oni nie mają obowiązku dostarczać do domu, tylko na pocztę, to za dojazd na pocztę powinni zwracać adresatom, bo w końcu płaci się za dostarczenie do adresata a nie odbiór jak w paczkomacie
Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny.

ale wczoraj się przestraszyłam...
po uśpieniu Leny w naszym łóżku jak zwykle zabrałam się na dół.
drzwi zostawiłam uchylone by słyszeć czy płacze.
po 23 idę na górę a ta śpi na brzuchu
aż mi się gorąco zrobiło, bo zaraz przez myśl przeszło mi najgorsze...
a ona spała w najlepsze
zupełnie się nie dziwię, też tak biegam i sprawdzam
Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
zazdroszczę, nie pamiętam kiedy ostatnio coś piekłam
Konczi, robiłam tą tartę i mi nie wyszła
jakaś taka rozpaćkana
za nic nie wygląda tak pięknie, jak u Ciebie na zdjeciach
cos mi ostatnio ciasta z budyniem nie wychodzą
Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
o rany zawału bym dostała!! nam raz tak sie zdarzyło nad samym ranem , ale nie spała.
w ogóle to kardiolog powiedział, ze niemowlaki absolutnie nie powinny spać na brzuchu ze względu na grasice, która uciskana może spowodować bezdech. i lezecz na brzuszku tylko jak ktos pilnuje, ale to oczywiste. ale z ta grasica mnie wystraszyl wtedy.
poważnie?!
Zuzanka w ciagu dnia zawsze śpi na brzuchu, bo inaczej to pośpi może z 5 minut.
ona bez problemu główkę przekręca, gdy gorzej jej się oddycha
Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Zuzia ma katar
biedna Zuzia
zdrówka niech katar szybko przechodzi
Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie popadajcie w paranoje. Blizniaczki mimo iz miewaly w szpitalu bezdechy to od odkak przyszly do domu jak mialy 3msc tak sie na brzucjach do tej pory a maja ponad 3lata i zyja
ASIA!!! FANTASTYCZNY JASIEK!!! WIDZIALAM NA FB JAK SAM SIEDZI NA DYWANIE

Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
też widziałam i już się zachwycałam

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 23:20   #1476
Sojka1990
Zadomowienie

A ja myslalam ze mnie zlinczujecie ze ja wam tu o sraniu a tu prosze

Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2013-03-08, 23:28   #1477
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Siedze na kibelku i nic nie chce ze mnie wyjsc a tak serio to cholera jakies zatwardEnie mega mnie dopadlo i sie mecze pol dnia
Ale wyznania
Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Od czwartku pracuję już po 8 godzin i dostałam umowę na stałe
Ale masakra z czasem jest straszna. Tęsknię za wami a nie mam czasu kompa załączyć, dziś wyjątkowo bo Milcia szybko padła.
W pracy jest super na razie, ale wstaję o 5:30 a wracam 16:10
jem obiad, karmię Milkę, sprzątam, robię pranie (czasem niestety zarastamy w brudzie ), prasowanie sobie odpuściłam. Wczoraj udało mi się nawet pyszne ciasto na dzień kobiet zrobić. Z figami, wrzucę przepis na klub.
Poddasze się robi jest szansa realna, że do końca roku tam zamieszkamy. Trochę teściu robi problem bo on widzi to inaczej niż my, ale mąż się nie daje.
Milka jest dziecko cud. Ostatnio badaliśmy bioderka i są idealne, ufff....
Grzeczna bardzo, nie strajkuje jak mnie nie ma,ale jak przychodzę do domu nie mogę nawet kurtki zdjąć bo już płacze za mną.
Karmię przed wyjściem do pracy i po przyjściu i na wieczór, ale dokarmiam butelką. No i dwie butle wypija jak mnie nie ma. Słoiczki wchodzą jej marnie Ale i tak jest wypasiona
Noce z reguły przesypia całe Lubi leżeć na brzuchu ale niestety jeszcze się nie przekręca, za to usilnie próbuje wstawać. Pociesznie to wygląda. Poza tym dopiero teraz odkryła, że można fajnie śliną bąbelki robić, a jeszcze lepiej się je robi kaszką lub zupką
Włosy trochę mniej mi wypadają, nie mam nadal okresu i moje libido powoli wraca. Tyle chyba u mnie.

No i chciałabym wiedzieć w skrócie co u was ale nie mam szans za nadrobienie. Mam nadzieję, że wszystkie nasze dzieciaczki już zdrowe i w domkach.
Dobrze wiedzieć że po powrocie do pracy jakoś się układa

Cytat:
ta ma zatwardzenie a ja odkryłam ze mam w pasazera na gape kuwa mam hemoroida bosze co za temat niiiieeee
mandat mu wlep!

Witam nową Mamusię i przystojniaka Marcela Ma już dziewczynę?
Stary 2013-03-08, 23:48   #1478
katiem
Wtajemniczenie

Witam nową mamusię

Spróbuję nadrobić watek, ale z góry przepraszam jesli mi się nie uda

---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ----------

Cytat:
Napisane przez justyna12345 Pokaż wiadomość
kolejny wspanialy przystojniak mnie tez czeka wyprawa (do Gdańska )za tydzień lub poltora

katiem dziekuje ale jeśli podobaja Ci sie rzeczy które ja chcialam zakupić od angel to naprawdę mna sie nie sugeruj i je wez decyzja nalezy do Ciebie
podzielę się na pewno się jeszcze załapię na jakieś zakupy

Angel i chciałam Ci bardzo bardzo podziękować za pamięć

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 00:00   #1479
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
dziewczyny, jutro idę na parapetówę do kumpeli, chciałabym jej jakiś drobiazg kupić, doradźcie
Może coś do kuchni? jakieś dodatki, przydatne akcesoria typu chochla, jakieś drewniane/bambusowe sztućce?
Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
ja też okresu jeszcze nie mam ale coś chyba mi się mocno na niego zanosi bo tak mi mokro tam na dole i dziś coś w brzuchu ćmi

włosy też już tak nie llecą i odrasta szczecina nawet tam, gdzie przed ciążą nie rosły włosy

Maggie po kontroli dziś dostałam wyniki i źle nie jest ale mogłoby być lepiej
muszę się bardziej przyłożyć do kontroli pracowników i ich pracy, bo liczą towar i spawdzałam wyrywkowo no i niestety okazało się, że te ich liczenia można sobie w d.upę wsadzić

Sojka jak przeczytałam co napisałam o tym jedzeniu cycuszków to od razu pomyślałam, która z was to podłapie

mnie też wzrusza wszystko co dotyczy dzieci i nie mogę słuchać o tym, że ktoś dziecku nie pomógł i zmarło albo nie daję rady patzreć na zdjęcia tej Madzi Waśniewskiej - normalnie serce mi się rozpada wtedy

wszystkiego naj dla Jasieńka!!!

no i dla nas choć dzień już się kończy
Lilka, fajnie, ze jest całkiem ok
Niestety ludzi trzeba na każdym kroku pilnować, bo skoro nie ich, to 1000 w tą czy w tamtą to pestka przecież...
Cytat:
dla Jasia. Doczytałam, że sam sie nie dźwignal to nie boisz sie go tak sadzac? mi pediatra tak ostatnio Jagode posadzila to myślałam, że zemdleje myślałam, że tak mozna jak samo dziecko usiadzie.
cały czas się nad tym zastanawiam
bo w sumie Zuzia sama się podnosi do siadu. tzn. chwyta się za ubranko i myk - już siedzi, ale się chwieje. Wówczas albo się podpiera sama rączkami, albo do przodu przechyla. I własnie nie wiem, czy to nie źle? bo jak już siedzi, to chwyta za swoje stopy rączkami i taka zgięta jest
powinnam ją powstrzymywać? czy podtrzymywać, żeby się nie przewracała?
Cytat:
Dzięki. To tak po krótce o nas. Mam na imię Agnieszka,mam 30 lat.22 września urodził się nasz synek,Marcel. To nasze pierwsze dzieciątko.No i mam nadzieję,że nie ostatnie,najlepiej jakby była siostra do pary. Nie mamy z nim prawie kłopotów,jest spokojny, pogodny,nocki przesypia nam od dawna całe. Chyba od czasu jak się wycwanilam i robiłam mu butlę mm na noc,bo na moim mleku nie bylo tak różowo. Generalnie na jedzenie nie wybrzudza i widac to po nim,od urodzenia ok 90 centyla sie plasuje,wiec teraz juz ma ponad 8,6 kg. Chyba z powodu wagi tez mu lepiej wychodzi "gadanie" niz obracanie.Dzis kończę urlop macierzynski i od poniedzialku wracam na kilka godzin do pracy i mam lekki kryzys psychiczny,ze to tak szybko minelo.

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Przyznam się,ze od czerwca kiedy wylądowałam na zwolnieniu to Was namiętnie czytałam,mój mąż się śmiał,że się uzależniłam od wizazu. Chciałam się włączyc jak juz przeszłyście na odchowalnię,ale tak mnie mały zaabsorbował,że komp poszedł w odstawkę.Dzis nadrobiłam aktualną częśc, na dniach przejrze wczesniejsze,żeby glupich pytan nie zadawac. To chyba tyle. Dzięki za przyjęcie
Witam Ciebie i ślicznego Marcelka

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
cześć jak wrócisz do pracy to na nadrabianie nie będzie czasu wogóle

śliczny bobas

Od czwartku pracuję już po 8 godzin i dostałam umowę na stałe
Ale masakra z czasem jest straszna. Tęsknię za wami a nie mam czasu kompa załączyć, dziś wyjątkowo bo Milcia szybko padła.
W pracy jest super na razie, ale wstaję o 5:30 a wracam 16:10
jem obiad, karmię Milkę, sprzątam, robię pranie (czasem niestety zarastamy w brudzie ), prasowanie sobie odpuściłam. Wczoraj udało mi się nawet pyszne ciasto na dzień kobiet zrobić. Z figami, wrzucę przepis na klub.
Poddasze się robi jest szansa realna, że do końca roku tam zamieszkamy. Trochę teściu robi problem bo on widzi to inaczej niż my, ale mąż się nie daje.
Milka jest dziecko cud. Ostatnio badaliśmy bioderka i są idealne, ufff....
Grzeczna bardzo, nie strajkuje jak mnie nie ma,ale jak przychodzę do domu nie mogę nawet kurtki zdjąć bo już płacze za mną.
Karmię przed wyjściem do pracy i po przyjściu i na wieczór, ale dokarmiam butelką. No i dwie butle wypija jak mnie nie ma. Słoiczki wchodzą jej marnie Ale i tak jest wypasiona
Noce z reguły przesypia całe Lubi leżeć na brzuchu ale niestety jeszcze się nie przekręca, za to usilnie próbuje wstawać. Pociesznie to wygląda. Poza tym dopiero teraz odkryła, że można fajnie śliną bąbelki robić, a jeszcze lepiej się je robi kaszką lub zupką
Włosy trochę mniej mi wypadają, nie mam nadal okresu i moje libido powoli wraca. Tyle chyba u mnie.

No i chciałabym wiedzieć w skrócie co u was ale nie mam szans za nadrobienie. Mam nadzieję, że wszystkie nasze dzieciaczki już zdrowe i w domkach.
Elena, jesteś niesamowicie dzielna!
Cytat:
Iwa dobbrze mówi,
wlep mu mandat
Cytat:
Wzielam sie dzisiaj za farbowanie wlosow,ja do zmywania glowy a tu susza w kranie,zakrecili wode bo awaria
siedzialam tak godzine,mąż kupil dwie banki wody ale nie wiele pomogly wiec zwiazalam wlosy i pojechalam umyc dokladnie u mamy .

Chłopcy smacznie spią i ja też sie zaraz będę kładła.
o matulo...
i jak wyszło?

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 00:34   #1480
katiem
Wtajemniczenie

Kasiam moje chłopaki śpią na brzuchu praktycznie od urodzenia. Tylko kontrolowałam czy bez problemu przekładają główkę. Tylu lekarzy o tym informowałam i nikt mi nie mówił, że to źle.

---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ----------

oczy mi się zamykają. na dzisiaj wystarczy nadrabiania.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 05:33   #1481
Asiuulka89
Zakorzenienie

Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012

Dziewczyny nie boje sie go sadzac. Kurcze on za pare dni kończy 7 miesiecy no i nie siedzi tak całe dnie tylko chwile. Przeciez do roczku nie bedzie tylko leżał.

Maggie a jakas pisemna skargę jskbys złożyła? Bo wydaje ni sie ze u was cos kręcą bo im sie poprostu nie chce. Mozna tez zgłosić poprostu do głównej siedziby o z nimi porozmawiać jak kto wyglada. Osobiście bym sie wściekła gdybym miała taka sytuacje. Ty i tak dosyc cierpliwA jestes.

Jasiowi sie cos odmienilo i budzi sie 2 razy na jedzenie.

Dzien dobry tak wogole
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 06:00   #1482
lourose
Wtajemniczenie

Hej nie śpię od 4:40. Zjadłam śniadanie i zżarłam wszystkie dzieńkobietowe rafaello od męża, wszędzie kokos
Nie będzie mnie ani dziś, ani jutro więc miłego weekendu kochane!

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
zostawić Was na chwilę i znów tyle stron

wkurza mnie poczta!
pit do mnie idzie półtora tygodnia i dojść nie może
poza tym mam pytanie:
czy Wam listonosz przynosi przesyłki w takich dużych kopertach?
u nas notorycznie awizo w skrzynce.
co bym nie zamówiła, zawsze awizo. A pocztę mam na drugim osiedlu i już mi się kurcze lecieć nie chce.
Dziś po raz kolejny o☠☠☠☠☠☠☠iłam lafiryndę na poczcie a ta do mnie z tekstem, że oni takich przesyłek do domu nie dostarczają bo mają zakaz
pytam, jaki zakaz.
niby rozporządzenie
to chcę do wglądu
a ona mi na to, że nie może mi pokazać, bo to tajne
i że w ogóle poczta nie powinna takich paczek w kopertachh dostarczać, tylko powinny być wysłane jako paczka
to ja jej na to, że przecież w jakimś punkcie na poczcie zostały nadane więc ktoś na to wyraża zgodę. A skoro oni nie mają obowiązku dostarczać do domu, tylko na pocztę, to za dojazd na pocztę powinni zwracać adresatom, bo w końcu płaci się za dostarczenie do adresata a nie odbiór jak w paczkomacie
Poczta zmieniła cennik i wymiary przesyłek ostatnio i zrobili to chyba na złość sklepom www i allegro, żeby nie wysyłali drobnego towaru w listach bąbelkowych - ma być to paczka od tej pory, nie obowiązuje to ponoć książek i czegoś jeszcze
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 07:18   #1483
angel166
Zakorzenienie

Dzień dobry, chociaż u nas nie za dobry
Od 20do 2w nocy mała budziła sie 8razy!!!
Od 2do 4:30 w ogole nie spała, później zasnela i wstała o 6:30
Kręgosłup mnie cały boli,bo od 2w nocy była u nas w łóżku i cały czas lezalam na jednym boku
Nie wiem co sie jej stało, nigdy tyle razy sie nie budziła
Dodam, że ani razu nie chciała jejsc mm. Do tej pory nie jadła mm tylko cyca dwa razy po 5min
Teraz leży szczęśliwa i gada

Idę nadrabiav puki mezul śpi
Cytat:
teraz chyba pójdzie
Ooo jaki przystojniak z Marcelka! I jakie ma wielkie oczyska

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 07:23   #1484
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Jestem w końcu

Angel coś zostało z ciuszków?
Bo ja dzisiaj cały dzień w pracy.
a wczoraj późno wróciliśmy i już nie wchodziłam.
Dałam Ci pierwszej wybor, bo na Twoja prośbę szukam dla chłopców takze wybieraj

Jagódka
Stary 2013-03-09, 07:26   #1485
angel166
Zakorzenienie

Cytat:

Jagódka
Stary 2013-03-09, 07:31   #1486
angel166
Zakorzenienie

Katiem, dearlie, justynka to dogadajcie sie jak z tymi ubrankami ok? ktora co chce wsiąść i czy czy czekacie na kolejne łowy czy wyslac

Jagódka
Stary 2013-03-09, 07:32   #1487
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

dzień dobry
my nie śpimy już jakąś godzinkę
dzięki dziewczyny za propozycję gadżetów
idę do miasta o 10 to coś tam wybiorę

tymczasem uciekam na śniadanie

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 07:39   #1488
kraven
Zakorzenienie

Witam się dziewczynki po upojnej nocy Jasiu się spisał i dał nam pobroić
Za to rano już od 5 wojuje

Witam nową Mamusie i Marcelka. Ale przystojniacha
A i sklepe jest w Fordonie na Twardzickiego. http://malinowychrusniak.com.pl/

Sojka, Lukrecja ale macie dupne przeżycia

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015

Edytowane przez kraven
Czas edycji: 2013-03-09 o 07:43
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 07:43   #1489
lukrecja_25
Wtajemniczenie

haaaj my nie spimy od 6:00 w ogóle dzidek mial noc kiepska ciagle na cycooorze i w efekcie jezdem zdechnieta :ziewa:

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 08:02   #1490
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Może coś do kuchni? jakieś dodatki, przydatne akcesoria typu chochla, jakieś drewniane/bambusowe sztućce?

Lilka, fajnie, ze jest całkiem ok
Niestety ludzi trzeba na każdym kroku pilnować, bo skoro nie ich, to 1000 w tą czy w tamtą to pestka przecież...

cały czas się nad tym zastanawiam
bo w sumie Zuzia sama się podnosi do siadu. tzn. chwyta się za ubranko i myk - już siedzi, ale się chwieje. Wówczas albo się podpiera sama rączkami, albo do przodu przechyla. I własnie nie wiem, czy to nie źle? bo jak już siedzi, to chwyta za swoje stopy rączkami i taka zgięta jest
powinnam ją powstrzymywać? czy podtrzymywać, żeby się nie przewracała?

Witam Ciebie i ślicznego Marcelka

Elena, jesteś niesamowicie dzielna!

Iwa dobbrze mówi,
wlep mu mandat

o matulo...
i jak wyszło?

Jakoś wyszło,ale farbe ze skóry przez miesiąc będę ścierać .

Dzień dobry
U Nas pochmurno i ponuro na dworku.
Dzisiaj znalazlam Gracjanka przed tv na kanapie śpiącego o 3.30
ja nie wiem co on ma z tym wędrowaniem po nocach

popołudniu jade do koleżanki więc mam wolne

Angel jesli możesz to popatrzysz następnym razem za ciuszkami na 74 i 92-98?

Gracjanek

Fabianek

Edytowane przez Anusia479
Czas edycji: 2013-03-09 o 08:03
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 08:07   #1491
kraven
Zakorzenienie

Asiulka chwal sie co kupiłaś w Douglasie

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 08:25   #1492
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Asiulka chwal sie co kupiłaś w Douglasie
Skończył mi sie podklad i tu mocno polecany był clarins i babka mnie nim pomalowala i super no ale wypytala o pielęgnacje twarzy i jak zaczelam mówić co i jak to wcisnela mi clinique te 3 kroki plus mleczko do demakijaxu a podklad dokładnie to skin illusion
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 09:12   #1493
marta1986222
Zakorzenienie

Dzień Dobry

Ale pogoda za oknem
Cały dzień w domu przesiedzimy.

Właśnie zjadłam śniadanko,Zuzia się bawi.
Dzisiaj pierwszy raz gotuję zupkę dla Zuzi, mam nadzieję że będzie jej smakować

Angel biedna jesteś z tymi nocami ostatnio,coś się Jagódce poprzestawiało,mam nadzieję ze szybko się unormuje.
A teściowa mogłaby sobie darować za ten płyn.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 09:27   #1494
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Jakoś wyszło,ale farbe ze skóry przez miesiąc będę ścierać .

Dzień dobry
U Nas pochmurno i ponuro na dworku.
Dzisiaj znalazlam Gracjanka przed tv na kanapie śpiącego o 3.30
ja nie wiem co on ma z tym wędrowaniem po nocach

popołudniu jade do koleżanki więc mam wolne

Angel jesli możesz to popatrzysz następnym razem za ciuszkami na 74 i 92-98?
Ok kochana nie ma problemu dzisiaj nie pójdę, bo mąż idzie auto robić także dopiero w przyszły piątek bede szła to pamiętam o Tobie

Jagódka
Stary 2013-03-09, 09:30   #1495
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam się dziewczynki po upojnej nocy Jasiu się spisał i dał nam pobroić
Za to rano już od 5 wojuje

Witam nową Mamusie i Marcelka. Ale przystojniacha
A i sklepe jest w Fordonie na Twardzickiego. http://malinowychrusniak.com.pl/

Sojka, Lukrecja ale macie dupne przeżycia
Właśnie do tego sklepu wysyłałam wczoraj tżta i zapomniał oczywiście, a teraz mu się nie chce jechać i mi też, chyba sobie zamówię do domu, bo miałabym dostawę za 5 zł
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 09:32   #1496
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry

Ale pogoda za oknem
Cały dzień w domu przesiedzimy.

Właśnie zjadłam śniadanko,Zuzia się bawi.
Dzisiaj pierwszy raz gotuję zupkę dla Zuzi, mam nadzieję że będzie jej smakować

Angel biedna jesteś z tymi nocami ostatnio,coś się Jagódce poprzestawiało,mam nadzieję ze szybko się unormuje.
A teściowa mogłaby sobie darować za ten płyn.
No szkoda gadać jutro jednak do nich jedziemy, bo wczoraj mężowi tlumik odpadł i dzis idzie go reanimowac własnymi silami Co do malej to nie wiem co jej odbilo, że sie tak mi budzi i spc nie chce. W dzień wczoraj w ogole nie spała to myślałam, że noc będzie spokojna. Ale mi sie spac chce!
Doceniam teraz wstawanie nawet o tej 4ale bez pobudek

Jagódka
Stary 2013-03-09, 09:32   #1497
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
haaaj my nie spimy od 6:00 w ogóle dzidek mial noc kiepska ciagle na cycooorze i w efekcie jezdem zdechnieta :ziewa:
U nas też średnia noc, Kinga do cycusia chciała od 4 co godzinę, nie wiem o co jej chodzii. No ale przynajmniej od 22 do 4 spała, więc nie jest źle.
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 09:35   #1498
angel166
Zakorzenienie

Martus napewno zupka będzie Zuzi smakowala. U nas dzis premiera ziemniaka ze szpinakiem mojej roboty
Dzis bez mieska to moze kupa pójdzie bez problemu

Jagódka
Stary 2013-03-09, 09:39   #1499
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Dziekuje dziekuje to moze tutaj pokaze tez a co choc moj syn to len to z siedzeniem radzi sobie całkiem niezłe Załącznik 5150387
Pięknie!
Hubert też śpi na brzuchu,ja go obrócę a on hop z powrotem.
Kamil miał bezdechy w szpitalu to nie pozwolili żeby spał na brzuchu.
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 09:40   #1500
marta1986222
Zakorzenienie

Jak robię zupkę na 2 dni to ile oleju dodać?

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Cytat:
Martus napewno zupka będzie Zuzi smakowala. U nas dzis premiera ziemniaka ze szpinakiem mojej roboty
Dzis bez mieska to moze kupa pójdzie bez problemu
A jak robisz ze szpinakiem?

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości