|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
[QUOTE=elena_100;39662175]palpacyjnie
---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
krew z tylka mi kapla zrobilam wywiad i sie dowiedzialam :P i czopy na niego bede brać |
|
|
|
|
#1472 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Marcel jest prześliczny. Ma piękne oczka. ![]() Sojka jedz otręby np z płatkami do śniadania. Ja bez otrębów na sniadanie już nie mogę żyć. Spokojnie się wypróżniam codziennie. |
||
|
|
|
#1473 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mnie tez czeka wyprawa (do Gdańska )za tydzień lub poltora ![]() katiem dziekuje ale jeśli podobaja Ci sie rzeczy które ja chcialam zakupić od angel to naprawdę mna sie nie sugeruj i je wez decyzja nalezy do Ciebie
Szymonek ur.16.09. CC 3400g 57cm miłości Edytowane przez justyna12345 Czas edycji: 2013-03-08 o 23:03 |
|
|
|
|
#1474 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
dla męża.Spisał się w dzień kobiet.Cytat:
![]() Cytat:
niestety nic na nasze maluchy na wiosne nie było(piszę o płaszczykach dla dziewczynek i sukieneczkach),bo miałam się rozejrzeć.Ale w innym(moim ulubionym )zdarzają się perełki i tam sukieneczki 5-8zł,kurtki dla dzieci/kombinezony do 10zł,więc nie jest aż tak drogo.Czasem pójdę na wyprzedaż za 50% albo po 1zł to bywa,że wszystko przebrane.ale czasem uda się coś wyłapać![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pamiętam kiedyś stoję,czekam na zielone,a przez krzyżówkę pomyka autem dziewczyna w zakręconych dużych wałkach na głowie![]() Witam nową mamę Agę i jej synka Marcelka.Ładny z niego chłopczyk ![]() Dobra idę spać,bo padam.Pa
|
|
#1475 | ||||
|
Zakorzenienie
|
zostawić Was na chwilę i znów tyle stron
![]() Cytat:
pit do mnie idzie półtora tygodnia i dojść nie może ![]() poza tym mam pytanie: czy Wam listonosz przynosi przesyłki w takich dużych kopertach? u nas notorycznie awizo w skrzynce. co bym nie zamówiła, zawsze awizo. A pocztę mam na drugim osiedlu i już mi się kurcze lecieć nie chce. Dziś po raz kolejny o☠☠☠☠☠☠☠iłam lafiryndę na poczcie a ta do mnie z tekstem, że oni takich przesyłek do domu nie dostarczają bo mają zakaz ![]() pytam, jaki zakaz. niby rozporządzenie to chcę do wglądu a ona mi na to, że nie może mi pokazać, bo to tajne i że w ogóle poczta nie powinna takich paczek w kopertachh dostarczać, tylko powinny być wysłane jako paczka to ja jej na to, że przecież w jakimś punkcie na poczcie zostały nadane więc ktoś na to wyraża zgodę. A skoro oni nie mają obowiązku dostarczać do domu, tylko na pocztę, to za dojazd na pocztę powinni zwracać adresatom, bo w końcu płaci się za dostarczenie do adresata a nie odbiór jak w paczkomacie ![]() Cytat:
Konczi, robiłam tą tartę i mi nie wyszła jakaś taka rozpaćkana za nic nie wygląda tak pięknie, jak u Ciebie na zdjeciach cos mi ostatnio ciasta z budyniem nie wychodzą Cytat:
Zuzanka w ciagu dnia zawsze śpi na brzuchu, bo inaczej to pośpi może z 5 minut. ona bez problemu główkę przekręca, gdy gorzej jej się oddycha zdrówka niech katar szybko przechodzi Cytat:
|
|
|
#1476 |
|
Zadomowienie
|
A ja myslalam ze mnie zlinczujecie ze ja wam tu o sraniu a tu prosze
Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
|
#1477 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Witam nową Mamusię i przystojniaka Marcela
|
|||
|
|
|
#1478 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam nową mamusię
Spróbuję nadrobić watek, ale z góry przepraszam jesli mi się nie uda ![]() ---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ---------- Cytat:
![]() Angel i chciałam Ci bardzo bardzo podziękować za pamięć |
|
|
|
|
#1479 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Niestety ludzi trzeba na każdym kroku pilnować, bo skoro nie ich, to 1000 w tą czy w tamtą to pestka przecież... Cytat:
bo w sumie Zuzia sama się podnosi do siadu. tzn. chwyta się za ubranko i myk - już siedzi, ale się chwieje. Wówczas albo się podpiera sama rączkami, albo do przodu przechyla. I własnie nie wiem, czy to nie źle? bo jak już siedzi, to chwyta za swoje stopy rączkami i taka zgięta jest ![]() powinnam ją powstrzymywać? czy podtrzymywać, żeby się nie przewracała? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
wlep mu mandat Cytat:
i jak wyszło?
|
|
|
#1480 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasiam moje chłopaki śpią na brzuchu praktycznie od urodzenia. Tylko kontrolowałam czy bez problemu przekładają główkę. Tylu lekarzy o tym informowałam i nikt mi nie mówił, że to źle.
---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ---------- oczy mi się zamykają. na dzisiaj wystarczy nadrabiania. |
|
|
|
#1481 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Dziewczyny
nie boje sie go sadzac. Kurcze on za pare dni kończy 7 miesiecy no i nie siedzi tak całe dnie tylko chwile. Przeciez do roczku nie bedzie tylko leżał.Maggie a jakas pisemna skargę jskbys złożyła? Bo wydaje ni sie ze u was cos kręcą bo im sie poprostu nie chce. Mozna tez zgłosić poprostu do głównej siedziby o z nimi porozmawiać jak kto wyglada. Osobiście bym sie wściekła gdybym miała taka sytuacje. Ty i tak dosyc cierpliwA jestes. Jasiowi sie cos odmienilo i budzi sie 2 razy na jedzenie. Dzien dobry tak wogole |
|
|
|
#1482 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
nie śpię od 4:40. Zjadłam śniadanie i zżarłam wszystkie dzieńkobietowe rafaello od męża, wszędzie kokos ![]() Nie będzie mnie ani dziś, ani jutro więc miłego weekendu kochane! Cytat:
i zrobili to chyba na złość sklepom www i allegro, żeby nie wysyłali drobnego towaru w listach bąbelkowych - ma być to paczka od tej pory, nie obowiązuje to ponoć książek i czegoś jeszcze
|
|
|
|
|
#1483 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, chociaż u nas nie za dobry
Od 20do 2w nocy mała budziła sie 8razy!!! Od 2do 4:30 w ogole nie spała, później zasnela i wstała o 6:30 ![]() Kręgosłup mnie cały boli,bo od 2w nocy była u nas w łóżku i cały czas lezalam na jednym boku Nie wiem co sie jej stało, nigdy tyle razy sie nie budziła ![]() Dodam, że ani razu nie chciała jejsc mm. Do tej pory nie jadła mm tylko cyca dwa razy po 5min ![]() Teraz leży szczęśliwa i gada ![]() Idę nadrabiav puki mezul śpi Ooo jaki przystojniak z Marcelka! I jakie ma wielkie oczyska
|
#1484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1486 |
|
Zakorzenienie
|
Katiem, dearlie, justynka to dogadajcie sie jak z tymi ubrankami ok?
ktora co chce wsiąść i czy czy czekacie na kolejne łowy czy wyslac
|
#1487 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
my nie śpimy już jakąś godzinkę dzięki dziewczyny za propozycję gadżetów idę do miasta o 10 to coś tam wybiorę tymczasem uciekam na śniadanie |
|
|
|
#1488 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się dziewczynki po upojnej nocy
Jasiu się spisał i dał nam pobroić ![]() Za to rano już od 5 wojuje ![]() Witam nową Mamusie i Marcelka. A i sklepe jest w Fordonie na Twardzickiego. http://malinowychrusniak.com.pl/ Sojka, Lukrecja ale macie dupne przeżycia
Bo szczęście jest tam, gdzie jesteś Ty... Jestem żonką ![]() Dwa szczęścia: Jaś - 08.11.2012 Hania - 06.11.2015 Edytowane przez kraven Czas edycji: 2013-03-09 o 07:43 |
|
|
|
#1489 |
|
Wtajemniczenie
|
haaaj
my nie spimy od 6:00 w ogóle dzidek mial noc kiepska ciagle na cycooorze i w efekcie jezdem zdechnieta :ziewa:
|
|
|
|
#1490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakoś wyszło,ale farbe ze skóry przez miesiąc będę ścierać .Dzień dobry ![]() U Nas pochmurno i ponuro na dworku. Dzisiaj znalazlam Gracjanka przed tv na kanapie śpiącego o 3.30 ja nie wiem co on ma z tym wędrowaniem po nocach popołudniu jade do koleżanki więc mam wolne ![]() Angel jesli możesz to popatrzysz następnym razem za ciuszkami na 74 i 92-98?
Kiedyś będziesz miał dorosłą duszę, ale dzisiaj jesteś mały jak okruszek Gracjanek Fabianek Edytowane przez Anusia479 Czas edycji: 2013-03-09 o 08:03 |
|
|
|
|
#1491 |
|
Zakorzenienie
|
Asiulka chwal sie co kupiłaś w Douglasie
|
#1492 |
|
Zakorzenienie
|
Skończył mi sie podklad i tu mocno polecany był clarins i babka mnie nim pomalowala i super
no ale wypytala o pielęgnacje twarzy i jak zaczelam mówić co i jak to wcisnela mi clinique te 3 kroki plus mleczko do demakijaxu a podklad dokładnie to skin illusion
|
|
|
|
#1493 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
Ale pogoda za oknem ![]() Cały dzień w domu przesiedzimy. Właśnie zjadłam śniadanko,Zuzia się bawi. Dzisiaj pierwszy raz gotuję zupkę dla Zuzi, mam nadzieję że będzie jej smakować ![]() Angel biedna jesteś z tymi nocami ostatnio,coś się Jagódce poprzestawiało,mam nadzieję ze szybko się unormuje. A teściowa mogłaby sobie darować za ten płyn.
|
#1494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj nie pójdę, bo mąż idzie auto robić także dopiero w przyszły piątek bede szła to pamiętam o Tobie
|
|
#1495 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, chyba sobie zamówię do domu, bo miałabym dostawę za 5 zł |
|
|
|
|
#1496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do malej to nie wiem co jej odbilo, że sie tak mi budzi i spc nie chce. W dzień wczoraj w ogole nie spała to myślałam, że noc będzie spokojna. Ale mi sie spac chce!![]() Doceniam teraz wstawanie nawet o tej 4ale bez pobudek
|
|
#1497 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1498 |
|
Zakorzenienie
|
Martus napewno zupka będzie Zuzi smakowala. U nas dzis premiera ziemniaka ze szpinakiem mojej roboty
Dzis bez mieska to moze kupa pójdzie bez problemu
|
#1499 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Hubert też śpi na brzuchu,ja go obrócę a on hop z powrotem. Kamil miał bezdechy w szpitalu to nie pozwolili żeby spał na brzuchu. |
|
|
|
|
#1500 | |
|
Zakorzenienie
|
Jak robię zupkę na 2 dni to ile oleju dodać?
---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:15.

idę więc spać

. To tak po krótce o nas. Mam na imię Agnieszka,mam 30 lat.22 września urodził się nasz synek,Marcel. To nasze pierwsze dzieciątko.No i mam nadzieję,że nie ostatnie,najlepiej jakby była siostra do pary
ale jeśli podobaja Ci sie rzeczy które ja chcialam zakupić od angel to naprawdę mna sie nie sugeruj i je wez
dla męża.Spisał się w dzień kobiet.