|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 |
|
2 | 4,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 2,00% |
| Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
25 | 50,00% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
8 | 16,00% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 |
|
5 | 10,00% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
6 | 12,00% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Cytat:
![]() tata niesie mi paczkę.. pościel albo becik |
|
|
|
|
#1472 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Lonley mogliście nie rozmawiać o tym przy jej córce 11 lat to już wystarczająco dużo żeby rozumieć takie rozmowy
Axella współczuje Ci, ale ty też jesteś chyba za bardzo wybuchowa, może się jakoś dotrzecie w końcu, tyle, że twój facet jest skrajnie nieodpowiedzialny, wziął psa dla którego nie ma czasu, teraz czeka na dziecko na które w sumie chyba nie jest gotowy i psychicznie i finansowo, no i jakoś to będzie
|
|
#1473 |
|
Zadomowienie
|
Nie denerwuj się tak, bo to może przez nerwy. Zadzwoń do gina, aby to nie był zwiastun przedwczesnego porodu.
|
#1474 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak mi się nazbiera to fakt.. z drugiej strony wolę "na raz" zalatić wszystko hehe ![]() ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
![]() no cóż, postaram się o szybszą wizyte |
||
|
|
|
#1475 |
|
Zakorzenienie
|
Axella jestem z ciebie dumna, powiedziałaś co i jak i nie dałaś się szantażować, bo dziecko najważniejsze. Trzymaj się.
Lonely niestety rozmowy przy dzieciach nie wychodzą na dobre, obawiam się, że mała ubarwiła jeszcze swoją wersję na swój własny dziecięcy sposób i najlepiej byłoby, żeby ktoś to troszkę sprostował ... ale nie wiem czy to coś da. Ona chyba musi ochłonąć.
|
#1476 |
|
Raczkowanie
|
Nawet nie próbuję Was nadrabiać
![]() U nas wszystko dobrze, Dzieciaczki ostro brykają w brzuchu a ja dalej pisze tą nieszczęsną pracę mgr... jak ją ogarnę to będę częściej
|
#1477 |
|
Zadomowienie
|
Ja po swojej pierwszej wizycie u gina miałam krwawienie delikatne po kilku godzinach. Robił mi cytologie, ale nie wiedziałam, że po tym można krwawić. Tego samego dnia zadzwoniłam do piguły ale już zamykali i kazała mi przyjść z samego rana na drugi dzień i wcisnęła mnie bez kolejki. Może idź do niego do przychodni i też polamentuj, że się boisz i Cie przyjmie.
|
#1478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1479 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Mnie szybko stamtąd przegonił dziki tłum, bo jedna u nas w mieście się remontuje, więc wszyscy chodzą do tej otwartej. I przebrnięcie w niej w piątek przed południem graniczy z cudem. A z brzuchem to już w ogóle... Baby mnie nie chciały dzisiaj puścić między swoimi wózkami, ostentacyjnie piz.nęłam ich wózki w bok i się przecisnęłam z brzusiem (of kors wózka nie brałam, bo w ogóle bym nie przeszła). Jak to niektórzy mówią- w piątek jest "dzień wieśniaka". Wszyscy z okolicznych wsi robią gigantyczne zakupy i przy tym pokazują wieś ![]() A co do bratowej, to brak słów. Gwiazdeczka pierdzielona. Na Twoim miejscu, nie mieszałabym się za bardzo w tą chorą rodzinną sytuację. Zaoszczędzisz sobie trochę nerwów. Cytat:
Cytat:
![]() Dokładnie! Niemniej milutko mi się zrobiło, bo w drzwiach zastałam Męża z uśmiechem, życzącym wszystkiego najlepszego i z tulipankiem (co prawda widać, że kwiatek przeszedł wiele, ledwo uszedł z życiem , ale liczy się chęć)
|
|
#1480 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1482 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i ja tez mam po prostu twardy brzuch, zadne tam zmiany ksztaltu. Edytowane przez Lublana Czas edycji: 2013-03-08 o 14:29 |
|
|
|
|
#1483 |
|
Zakorzenienie
|
tata mi przyniósł różę i czekoladki..
pogadaliśmy chwilę.. jest zły na tż dlatego był "niemiły".. mam cudnych rodziców
|
|
|
|
#1484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a powiedzcie mi czy do fenoterolu idzie się przyzwyczaić? bo strasznie trzęsą mi się ręce
|
|
|
|
|
#1485 |
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkie majowe i czerwcowe Mamusie
I życzę przy dzisiejszej okazji szczęśliwego rozwiązania i dużo, dużo Miłości....Czytam Was od kilku dni i na zmianę się wzruszam i śmieję.... Fajnie, że trafiłam na to forum ![]() Chcę dołączyć, termin mam 20.05, ma być Synek Ciąża przebiega ogólnie bardzo ok. Oprócz bóli pleców.... Wieczorem Tz musi masować i masować.... Aż mu ręce cierpną i marudzi, hehe;P No i moja gin podejrzewa, że mi się spojenie łonowe już zaczęło rozchodzić, co się objawia pobolewaniem piczki:P głównie przy chodzeniu... Słyszałyście coś o tym? Ma to jakieś konsekwencje? |
|
|
|
#1486 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1487 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tak miałam na 2-3 dzień, potem jeszcze z trzy razy się telepałam i się organizm przyzwyczaił. |
|
|
|
|
#1488 |
|
Zakorzenienie
|
Powiedzcie mi proszę ile mniej więcej trwają warsztaty Bezpieczny maluch
![]() bo zastanawiam się czy jak przeleżę do wtorku plackiem to może mogłabym sie wybrać ![]() do tego akurat po tych warsztatach mam wizytę u ginki więc może się okazać, że to ostatnia możliwość wyjścia do ludzi |
|
|
|
#1489 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rozejscie ma powazne konsekwencje, pogooglaj albo zapytaj ginki/ortopedy. Moja znajoma miala przez to cc i nir moze byc wiecej w ciazy, bo grozi jej to kalectwem. |
|
|
|
|
#1490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie pipka nie boli póki co(ufff:P ) dołączasz do nas w momencie kiedy zacznie się robić najciekawiej
|
|
|
|
|
#1491 |
|
Zadomowienie
|
A ile bierzesz ? Isoptinu nie dostałaś? ja nie mam żadnych skutków ubocznych, isoptinu też nie biorę
Edytowane przez salviae Czas edycji: 2013-03-08 o 14:54 |
|
|
|
#1492 |
|
Raczkowanie
|
Myślę, że tak. Mam taką nadzieję, że się przyzwyczaję.Wczoraj wzięlam 1/2 tabletki i też mnie telepało i pikawa mi waliła. Mam brać przez dwa dni po półówce, a potem po calaku. Isoptin na pół godziny przed fenoterolem.
|
|
|
|
#1493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo mi przykro, ze tak Ci się zaczął dzień kobiet. Po drugie dwie rzeczy mocno mnie uderzyły w Twojej opowieści: 1. Zadzwonił do mamy się poskarżyć na Ciebie!!!!!!!!!! No kurna, on ma 30 lat, to nie dziecko i mnie uczono, że sprawy w związkach załatwia się w związkach, a nie opowieściami rodzinnymi 2. Totalnie mnie osłabiło jak przeczytałam, że teściowa musi odpoczywać. No może i musi, ale to nie znaczy, że Ty nie, więc skoro obie musicie odpoczywać to niech faktycznie odda tego psa 3. Pies na równo z Tobą i Zu.... No ja również kocham zwierzęta, swoje koty uwielbiam ( choć czasami mnie wkurzają) ale jednak mój TŻ i dziecko będą ważniejsze, już im ostatnio tłumaczyłam, że teraz hierarchia w domu to : Ja, TŻ, one, a później będzie ja, TŻ, Kijanka i one.Mam nadzieję, że po takim jego występie teściowa jutro nie wpadnie i nie zacznie jakiś morałów i pouczeń Ci walić. Odnośnie taty Twojego, bardzo miło z jego strony, ja od razu tak myślałam, że on po prostu cholernie przeżywa, że jego młoda córka i pierwsza, cudna wnuczka tak się wpakowały i serce mu się łamie i to go wkurza...a wiadomo, że ta złość przy okazji pada na Ciebie bo na pewno nie potrafi pojąć dlaczego w końcu nie powiesz mu " do widzenia". Trzymaj się, jest mi bardzo przykro, że ciągle u Ciebie takie historie i końca nie widać Aha, a do ginekologa faktycznie spróbowałabym wcześniej się zapisać, tak na wszelki wypadek
07.07.2012 & Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2013-03-08 o 14:59 |
|
|
|
|
#1494 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to się najbardziej ostatnio boję że na wizycie usłyszę że mam leżeć plackiem. także współczuję ![]() Cytat:
|
|
#1495 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie mam pojęcia, nasz Wiktorek w środę na usg leżał główką nisko na dole.. i to by mi się zgadzało bo często czuję jak mnie kopie i próbuje nogami pod żebra wejść.. czuję też jak coś wypycha z boku na wysokości pępka.. i wydaje mi się że to właśnie dupcia Angie83- dla Ciebie i Bartusia za 31 tca Ty oszczędzaj się troszkę Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale poniosło nas.. jak usłyszeliśmy to wszystko co jej mąż nam opowiedział to ręcę nam opadły.. Wiem, że nie powinniśmy się wcale wtrącać, już nawet rozmawiałam o tym kilka razy z Tż.. wiedziałam, że skończy się tym, że oni się pogodzą a my będziemy najgorsi.. Ale jak te dzieci cierpią.. jak jest się świadkiem rażącego zachowania wobec dziewczynek to nie sposób nie interweniować Ogólnie tą bratową to ja mam w Wszyscy się jej boją.. teściowie w doopę jej wchodzą bez masła.. a ona ma ich za nic.. bez skrępowania obraża ich syna i ich.. każdy się przed nią trzęsie teściowie liżą jej doopę bo się boją że stracą kontakt z wnuczkamiMąż się buntuje to straszy go rozwodem, separacją i jest cichutko.. ajjj szkoda gadać. jak dla mnie chora sytuacja. Mam to gdzieś i już się w to nie mieszam.. żal mi tylko dzieci, bo bardzo nas lubią, zwłaszcza ta malutka 2latka traktuje nas jak swoich rodziców.. ostatnio jak do nich na chwilkę wpadliśmy, żeby jajka od teściowej przekazać, to mała się darła że ona chce z nami jechać i spać u nas Cytat:
i lubię go sobie zjeść ![]() oczywiście nigdy jedzenie z maka nie zastąpiłoby mi normalnego obiadku 2. jejjj.. dobrze, że Twoja koleżanka dojrzała do takiej decyzji ![]() jestem pewna, że tym sposobem da szczęście sobie, najbliższym i jeszcze temu dziecku Cytat:
![]() moja też mnie czasem denerwuje.. ma różne dziwne teorie i nie zawsze dobrze doradza. No ale trudno, ma jednak spore doświadczenie z dziećmi więc może po porodzie będę mogła liczyć na jej pomoc przy Maluszku.. szczerze mówiąc boję się troszkę tych pierwszych dni i nie wiem jak sobie poradzę z takim maleństwem |
|||||||||
|
|
|
#1496 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I własnie zazwyczaj tak jest, że Ci co chcą pomóc obrywają ![]() Cytat:
Cudnie ![]() Niestety adopcje - papierkowo są straszne ![]() Sama znam jedną kobietę, która pracuje włąśnie w domu małego dziecka i starała się o adopcję jednego z nich - niestety- nie udało jej się ![]() Metropolitan - trzeba mieć siłę by umieć odejść, ale póniej jest dużo lepiej, co sama już wiesz... axella osiwiejsz Nam! I też uważam, że nie ma się co złościć na naszych kochanych! Niech dbają i rozpieszczają co dzień, a nie tylko od święta ![]() Aaaaa w kaufie pampersy 2 108 sztuk za 49,99 czyli po 0,46 za sztukę!!!!! Czy któraś miała tak, że przy chodzeniu brzuch wydawał się bardzo ciężki? Może to te twardnienie?! Ale za każdym razem jak jestem u gin to mówi, że wsio w porządku
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2013-03-08 o 15:04 |
||
|
|
|
#1497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. no jakby teściówa przyjechała to powiem,że wie jaki ten pies jest i niech pomysli że ja z brzuchem musze z nią być.ale co ją to ![]() 3.al tż mój żyje w przekonaniu,że to on jest ten poszkodowany.. mam nadzieje,że ona przyjedzie choc pewnie tż to odwoła bo nie wyjdzie na jego ![]() ja chętnie z nią pogadam ![]() mojego taty..i mamy mi po prostu żal.. nie mówię im większośći akcji ale sa na tyle blisko,że widzą że coś jest nie tak.. ja mam nadzieję tylko,że tż zrozumie iż mam rację i dziecko jest ważniejsze niż pies. póki co wyszedł i się ne odzywa... wcale ![]()
|
|
|
|
|
#1498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mamy podobne terminy ![]() też strasznie dokuczają mi plecy i wykorzystuję Tż do masaży, dzisiaj idziemy na basen troszkę popływać. Co do bólu pipki.. na szczęście nie odczuwam. Ale położna mnie już straszyła, że może to nastąpić.. |
|
|
|
|
#1499 | |||
|
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
|
|||
|
|
|
#1500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak! jak idę nawet paredziesiąt metrów do sklepu to brzuch mi ciąży,jest twardy.. brrr okropny.ale jak usiądę to mija od razu.. nie wiem co to
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:06.

Dobrze zrobiłaś, że mu wygarnęłaś. Olej teściową bo z Tego co piszesz to i tak Ciebie nie lubi i jest za synusiem biednym. Niech zabiera psa i spier... na drzewo. Trzymaj się tylko swojej decyzji, psa ma jutro nie być i tyle.