Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013 cz.11 - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 2 4,00%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 1 2,00%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 1 2,00%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 2,00%
Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 25 50,00%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 8 16,00%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 5 10,00%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 6 12,00%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 1 2,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-09, 01:29   #1711
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
nim nadrobię resztę to taka krótka prywata, podlaski urząd marszałkowski od kilku lat organizuje coś co jest szumnie zwane 'podlaską marką roku' - rodzina mojego meżą, ale głównie on wytwarzają mięsne produkty lokalne - ale to wszystko w mini skali - zostaliśmy nominowani do tego konkursu ale nawet przez chwilę nie przypuszczaliśmy,☠że przejdziemy do finału bo konkurencja ogromna i naprawdę duże i znane w naszym regionie firmie - a tu dziś otwieram pocztę i patrzę a tam list, że przeszliśmy do finałowej 20stki! ;-) jestem ogromnie dumna i szczęśliwa, bo to takie małe zwycięstwo mojego męża
suuuuper zazdroszcze dostepu do sprawdzonych miesnych produktow. trzymam kciuki zeby z tej 20 udalo sie wywalczyc jeszcze lepsze miejsce!
kup sobie moze fasolke do karmienia i ja wsadzaj miedzy nogi teraz to juz chyba bez sensu kupowac rogala.

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
grubsze eksperymenty zostawiam dla Jean Louis David, ale kiedy to będzie...
tez kiedys wybieralam ich salon, do czasu az mnie znajomy fryzjer nie uswiadomil, ze moga pracowac tam ludzie, ktorzy nawet dyplomu fryzjera nie maja wystarczy dwutygodniowe szkolenie firmowe i jazda :P stad to ich podgalanie zamiast nozyczek itd.

Banka - 60zl butelka na allegro! faktycznie niezla cena...

Cloche - to ja juz zaczne, bo po polnocy STOOOOO LAAAAAAAAT!!!

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Najwyżej sobie flamastrem namaluję same kratki
i zagraj koniecznie w kolko i krzyzyk. kolko corka, krzyzyk syn

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
To super, że tak przyjemnie spędziliście wieczór. Oblukam co to za film.
opis mnie nie przekonywal, chcialam wymienic na Deyne, ale bilety juz byly wypisane w formie zaproszen, wiec nie moglam wybrzydzac. okazal sie naprawde fajna komedia. relacja mama-dorosly syn

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
Mój Synek będzie prawdopodobnie Wojtusiem W zeszłym tygodniu (28 tydzień) ważyło mu się 1396 gramCiekawa jestem, do jakiej wagi dojdziemy - ja i On
Ja, jak na pierwsze dziecko, najmłodsza podobno nie jestem (wkrótce stuknie mi 30- dziecha), no więc może dlatego, a może z innych powodów, boję się porodua konkretnie bólu i że nie dam rady, i że spanikuje, i że więcej dzieci nie będę chciała i czy wszystko będzie ok z Małym... itd. Lista moich lęków długa
Będę tak w ogóle rodzić w Niemczech (mieszkam w Polsce, a tam pracuję), bo tam etyka zawodowa inna. W szpitalu, w którym będę rodzić, jest kilku Polaków, byście nie uwierzyły, jak miłym lekarzem można być za Nysą...A w kraju (wiem z doświadczenia) nie pójdziesz prywatnie i nie zapłacisz porządnej kasy, to biada ci.
Moja gin to Polka, za nic nie płacę, nawet za żelazo mi kasa chorych zwraca. opieka jest SUPER.
ooo to Wojtus jest prawie rowiesnikiem Nelci i waza tez podobnie
zazdroszcze mozliwosci porodu w Niemczech, ogladalam kiedys reportaz o porodach za granica i faktycznie poziom zupelnie inny. dzisiaj kupowalam zelazo i nawet z recepta nie jest refundowane 100% platnosci 44zl za 2 pudelka, ktore starcza mi na 3 tygodnie.
nie boj sie wszystkie damy rade!

---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ----------

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Witam się ponownie wróciliśmy z basenu
było super
mój kręgosłup odżył, Wiktorkowi chyba też bardzo się podobało, bo czułam jak się wypina przez brzuszek
Najpierw poszliśmy na sportowy basen, bo tam jest chłodniejsza woda.
Pływaliśmy prawie pół godziny, bez przerwy
rozbawił mnie jeden facet, pływał jakiś czas koło mnie.. i jak skończyłam to spojrzał na mnie i z taką miną ---> mówi:
-ooo kurczę... to dwóch pływaków jest ?? czy może trzech ??
plywacy w dwupaku hehe, mialas podwojne zasilanie. mnie tez basen dobrze robi, chcialabym chodzic raz w tygodniu, moze kregoslup bylby w lepszej kondycji.

Magiusa - prosze sluchac tz, ma racje! zdrowiej wyjdzie Ci obijanie sie w domu niz wdychanie farby i kurzu.

o mamo, nadrobilam!

---------- Dopisano o 01:29 ---------- Poprzedni post napisano o 00:37 ----------

obiecalam, ze znajde i ufff udalo sie! swoja droga ladna mam skleroze nie pamietalam skad ja tego bodziaka wygrzebalam

The Happy Cow Company
http://www.thehappycowcompany.com/Ha...Size_p_14.html
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 05:38   #1712
vvgh
Wtajemniczenie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Wczoraj byliśmy na usg.
No więc wszystko jest w porządku oprócz tego, że Jurek ma powiększoną miedniczkę nerkową... Za 2 tygodnie kolejne usg, żeby sprawdzić, czy się nadal powiększa.Jeśli będzie się powiększać, to szpital w Łodzi bo inaczej może stracić tą nerkę
Ale lekarz mówił, by nie myśleć o tym, bo mogło się tak stać od zalegającego moczu...
Stary 2013-03-09, 05:40   #1713
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
nim nadrobię resztę to taka krótka prywata, podlaski urząd marszałkowski od kilku lat organizuje coś co jest szumnie zwane 'podlaską marką roku' - rodzina mojego meżą, ale głównie on wytwarzają mięsne produkty lokalne - ale to wszystko w mini skali - zostaliśmy nominowani do tego konkursu ale nawet przez chwilę nie przypuszczaliśmy,☠że przejdziemy do finału bo konkurencja ogromna i naprawdę duże i znane w naszym regionie firmie - a tu dziś otwieram pocztę i patrzę a tam list, że przeszliśmy do finałowej 20stki! ;-) jestem ogromnie dumna i szczęśliwa, bo to takie małe zwycięstwo mojego męża

a teraz idę nasmarować się kremem na rozstępy bo tak mnie swedzą cycki że zwariuję i będę z herbatką Was nadrabiać )
Gratulacje!!

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
też rodzę w niemczech i się nie boję czuję się podekscytowana raczej...
z niemieckim problemu u mnie nie będzie, bo chłop też gada, ale moja mama mówiła, że może ona by mi przy porodzie pomogła, to ją wyśmiałam, no bo bidna by słowa z siebie nie wydusiła, a ja zamiast skupiać się na oddechu to za tłumacza bym robiła
jak sobie wyobraże taki poród po niemiecku to strasznie mi się chce śmiać

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 05:40   #1714
vvgh
Wtajemniczenie

A poza tym, to Jurek waży 1708 g i określił mi lekarz, że to 30 tydzień i 4 dzień. I na USG ziewał Maleńki
Stary 2013-03-09, 05:46   #1715
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Wczoraj byliśmy na usg.
No więc wszystko jest w porządku oprócz tego, że Jurek ma powiększoną miedniczkę nerkową... Za 2 tygodnie kolejne usg, żeby sprawdzić, czy się nadal powiększa.Jeśli będzie się powiększać, to szpital w Łodzi bo inaczej może stracić tą nerkę
Ale lekarz mówił, by nie myśleć o tym, bo mogło się tak stać od zalegającego moczu...
u mnie na polówkowym wyszlo, ze są nierówne.. Jedna też jakaś duża była.. Ale potem robiłam USG i nic nie mówił. Trzymam kciuki, żeby to był fałszywy alarm!!

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 06:23   #1716
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
u mnie na polówkowym wyszlo, ze są nierówne.. Jedna też jakaś duża była.. Ale potem robiłam USG i nic nie mówił. Trzymam kciuki, żeby to był fałszywy alarm!!
Ech... to mam nadzieję, że będzie ok.

---------- Dopisano o 06:19 ---------- Poprzedni post napisano o 05:49 ----------

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
ja się nie nadaję na właściciela bigla,nie chciałam jej przez ani sekundę swojego zycia.
ostatnio-3h spacer,biegała non stop,wąchała,bawiła się itd-wrócila i wzięła się za kable..

tż nie odda

przed pracą wyszedł z nią na 5min. chyba liczył,że ja ją wezmę na pare godzin w śniegu na spacer

powtarzam,tz daje mi wybór-schronisko czy coś. ale nie odda. prędzej zostawi mnie na to wychodzi.
no coz. jutro ja odwozi,cala niedziele go nie ma,odpoczne.. a pon/wt/srode ma wolna wiec zobaczymy czy czas poswieci mi jak obiecal,w koncu czy pojedzie do psa.

UROCZYŚCIE PRZYSIĘGAM że jesli w jakiś z tych wolnych dni zostanie na noc w domu u siebie BO PIES to nigdy więcej nie zobaczy mnie ani Z. OBIECAŁ mi,że bedziemy wtedy razem
Jak dla mnie to trochę przesada. Z tego co piszesz wnioskuję, że on w ogóle o Ciebie nie dba.Mój mąż też zostawił u swojej mamy beagla i jak trzeba było to jechał tam by go pilnować, kiedy mama miała np. dniówkę w pracy, bo ktoś psa musi wypuścić na dwór przecież. Ale nigdy nie czułam, żeby pies był ważniejszy czy cokolwiek innego.
Też bym mojego psa za nic nie oddała, mimo że połowa ludzi go nienawidzi, bo szczeka na wszystkich i się go boją. Moja psina jak urocza dla domowników i paru innych osób,a obcych nie lubi.

Zastanów się poważnie, bo strasznie czesto piszesz że coś złego jest miedzy Tobą a TŻ. Nie mówiłabym tak, gdybyś tylko kilka razy napisała coś złego na niego. Wg mnie bez sensu tak tkwić w tym. W związku nie chodzi o to że czasem jest miło, tylko "czasem jest coś nie tak"... W razie kiedyś weźmiecie ślub to co wtedy.

---------- Dopisano o 06:23 ---------- Poprzedni post napisano o 06:19 ----------

Cytat:
też mu to tłumaczę,że chce pare dni spokoju a nie ciągle akcje..
ALE wg niego ja mam mega hiper duuuuzo spokoju,to ze wszystko zalatwiam itd to nic, bo co to za problem ogarnac mieszkanie,kase,rzeczy dla Z.. on PRACUJE wiec to on ma źle..
Ja nie rozumiem. On wykorzystuje to, że robisz wszystko dla niego, czy co... Jak 30-to letni facet może Ci wygarniac, że ma gorzej, bo pracuje?! No halo. Chciał dziecko, to chyba jakoś trzeba na nie zarobić. Pies go nie utrzyma...

Jestem w Twoim wieku, mój mąż jest prawie w wieku Twojego, bo ma 27 lat i tylko on z naszej dwójki zarabia i po każdej wypłacie zostawia kasę w domu i odkładamy na dziecko i nie robi mi wyrzutów że "ja nie zarabiam".
Żal mi Ciebie jak to wszystko czytam.
Stary 2013-03-09, 06:25   #1717
Aaś
Zakorzenienie

vvgh już starczy tych szpitali na wątku. ma być dobrze i już

angie my jak siedzialysmy z ash na IP to większość przyjmowanych dziewczyn miało walizki na kółkach i nas olsnilo że to za☠☠☠iaszczy pomysł
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 06:53   #1718
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
vvgh już starczy tych szpitali na wątku. ma być dobrze i już
Musimy dać radę z Jurkiem. Moja mama wczoraj ciągle mówiła do niego "Sikaj Jurek, sikaj, żebyś miał zdrowe nerki".

---------- Dopisano o 06:48 ---------- Poprzedni post napisano o 06:31 ----------

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość

Mnie ciekawi jaki W. będzie miał kolor oczu ja mam piwne, mąż brązowe, teściowa zielone, a tak to w rodzinie też piwne/niebieskie oraz czy będzie miał jak podrośnie loczki , bo ja jako dziecko przez jakiś czas miałam, aż się niektóre sąsiadki dziwiły czy mama mi przypadkiem nie robi trwałej
Mój mąż miał mega sprężynki na głowie zawsze. Tzn. on jest dziwny, bo raz te loki miał, potem mu się wyprostowały, potem znów miał afro Ja nie lubię takich sprężynek,ale możliwe, że Jurek będzie miał Moja mama szaleje za takimi włosami i chyba zje takiego aniołkowego Jurka nam

---------- Dopisano o 06:50 ---------- Poprzedni post napisano o 06:48 ----------

Cytat:
jakie to słodkie i urocze..że nie ma się pojęcia jakie bedzie nasze dziecko.. jaki wygląd,charakter,głos...
nigdy się go nie widziało,czuło tylko tyle co przez skórę.. a darzy się je tak totalnie bezgraniczną miłością

Ja mam brązowe włosy, mąż też ma ciemne,ale siwieje trochę.
On ma szare oczy (tzn.ja twierdzę, że jedno ma szare a drugie zielone) - w dowodzie też ma wpisane - nieokreślone. Ja za to mam brązowe, teściowa mi mówiła, że dziecko będzie mieć jasne oczy.

---------- Dopisano o 06:53 ---------- Poprzedni post napisano o 06:50 ----------

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość

Wiktorek życzy wszystkim wizażowym ciociom i malutkim wizażowym kuzyneczkom wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet i ma dla każdej po róży!
Aaaaahahaha, co to za lowelas?!
Stary 2013-03-09, 06:58   #1719
vvgh
Wtajemniczenie

Jurek bardzo przeprasza, że wczoraj nie życzył wszystkim Paniom w Dniu KObiet duuużo miłości, ale dziś już się poprawia i daje Wam mocne kopniaki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg jez.jpg (164,5 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg jez2.jpg (44,9 KB, 1 załadowań)
Stary 2013-03-09, 07:03   #1720
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
Witam wszystkie majowe i czerwcowe Mamusie I życzę przy dzisiejszej okazji szczęśliwego rozwiązania i dużo, dużo Miłości....
Czytam Was od kilku dni i na zmianę się wzruszam i śmieję.... Fajnie, że trafiłam na to forum
Chcę dołączyć, termin mam 20.05, ma być Synek
Hej, hej
Też mam termin na 20.05. Tzn. wczoraj mi podali, że 13.05.,ale w karcie ciąży mam 18.05. i 20.05. I też synek.
Stary 2013-03-09, 07:27   #1721
szczesliwa25
Rozeznanie

vvgh: z pewnością będzie teraz dużo sikał! I na kolejnym USG już będzie problem z głowy
Sikaj Jurek! Sikaj!!

Kamciata, witam Cię serdecznie! Wojtuś w 28 tc prawie 1400gr, to ja widzę, że mój Staś to jednak kruszynka bo 27tydzień 4dzień a on waży 1kg.
Mam nadzieję, że nie będzie knypkiem który będzie miał 170cm wzrostu w kapeluszu jak dorośnie bo to jednak chłop a nie dziewczynka

Hump - ależ cudnie z tym sernikiem. Kochany! Mój za wypieki się nie zabiera, za to nam pysznie gotuję - ja mam 2 lewe ręce do gotowania
Nawet zupa mi nie wychodzi

lonly - ależ mi się przez Ciebie basenu zachciało ))

wczoraj mój tż wrócił od tego znajomego co klub otwierał - co mi się nie chciało więc zostałam w domu.
przy okazji dowiedziałam się, że znajoma za plecami obrabia mi tyłek - konkretniej wini mnie za to, że jej związek się rozpadł (bo jej były to mój b.dobrym przyjaciel - więc jej tok myślenia jest taki: gdybym go zachęcała do pozostania w związku z nią to by był - no co za dureń! toż to tak nie działa. A dwa, nie lubię faktycznie baby bo uważam, że to związek w którym chodziło tylko o pieniądze.

I byłam wczoraj tak zła, że chciałam dziś do niej dzwonić z awanturą, ale uspokoiłam się i chyba odpuszczę. Też byście postąpiły w myśl zasady 'nie ruszaj gówna bo zaczyna śmierdzieć?'
szczesliwa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 07:44   #1722
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
vvgh: z pewnością będzie teraz dużo sikał! I na kolejnym USG już będzie problem z głowy
Sikaj Jurek! Sikaj!!
Dziękuję Nooo, niech sika pikuś

---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ----------

Cytat:

I byłam wczoraj tak zła, że chciałam dziś do niej dzwonić z awanturą, ale uspokoiłam się i chyba odpuszczę. Też byście postąpiły w myśl zasady 'nie ruszaj gówna bo zaczyna śmierdzieć?'
Daj spokój, nie denerwuj się. Ja bym odpusciła
Stary 2013-03-09, 07:55   #1723
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję Nooo, niech sika pikuś

---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ----------

Daj spokój, nie denerwuj się. Ja bym odpusciła
Kochana nie wiem co to za lekarz i po jaka cholere tak cie straszy . Zapewniam iz od powiekszonej miednicZki do jej straty daleka droga.... Maskra jakas zeby lekarz takie glupoty wygadywal takze glowa do gory z
Glowa do gory wszystko napewno jest dobrze
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 07:58   #1724
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj byliśmy na usg.
trzymam kciuki za to, że to fałszywy alarm, ale czytając inne wątki tak jest właśnie najczęściej!
I duży chłopak już z Jurka!!!

diabli dostaniesz kopa za tą historię tej kobiety z dwójką dzieci...
Ja też miałam dużo stresów i teraz będę się zastanawiać!!! :P
Niedobra Ciocia!!!!

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 08:01   #1725
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Kochana nie wiem co to za lekarz i po jaka cholere tak cie straszy . Zapewniam iz od powiekszonej miednicZki do jej straty daleka droga.... Maskra jakas zeby lekarz takie glupoty wygadywal takze glowa do gory z
Glowa do gory wszystko napewno jest dobrze
On mi mówił, że jakby się wodonercze przyplątało to wtedy ta nerka mogłaby być już do niczego, bo coś tam by pękło. I mówił, że jak mocz nie będzie odchodził, to będą w szpitalu musieli tam przebić,albo założyć coś dzieki czemu ten mocz odejdzie.
Dziękuję za pocieszenie

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

Sprawdzał, czy są torbiele - na szczęście NIE ... uf.

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
trzymam kciuki za to, że to fałszywy alarm, ale czytając inne wątki tak jest właśnie najczęściej!
I duży chłopak już z Jurka!!!
Moja szwagierka też mi mówiła, że słyszała o takich powiększonych miedniczkach i że mijało.
O tak Jurek duży i ma duży łepek Niech już główka mu za mocno nie rośnie, bo go nie wycisnę
Stary 2013-03-09, 08:13   #1726
nuna2
Zakorzenienie

vvg trzymam kciuki, że to fałszywy alarm i poprostu się nie wysiusiał.

hump
bo Julcia ma proporcje po mamusi

Witam się z rana U nas pada deszcz, jest szaro, buro, mgliście. FEEEEE.

Axella pisałaś wczoraj o spagetti i mnie tak naszło, że zrobię
Stary 2013-03-09, 08:17   #1727
vvgh
Wtajemniczenie

Dziękuję Wam Kochane!
Stary 2013-03-09, 08:26   #1728
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
On mi mówił, że jakby się wodonercze przyplątało to wtedy ta nerka mogłaby być już do niczego, bo coś tam by pękło. I mówił, że jak mocz nie będzie odchodził, to będą w szpitalu musieli tam przebić,albo założyć coś dzieki czemu ten mocz odejdzie.
Dziękuję za pocieszenie

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

Sprawdzał, czy są torbiele - na szczęście NIE ... uf.

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

Moja szwagierka też mi mówiła, że słyszała o takich powiększonych miedniczkach i że mijało.
O tak Jurek duży i ma duży łepek Niech już główka mu za mocno nie rośnie, bo go nie wycisnę
kochana takie osady to moglby urolog mowic a nie ginekolog, za wczesnie cie nastraszyl , ja jestem pewna ze jest dobrze wszystko , a te powieksozne miedniki raczej sa od moczu ktorego nei zdazyl wysiusiac i kazdej z nas jak by zrobili usg z pelnym pecherzem u maluchow pewnie by tak bylo takze udsanego wekendziku heheh
Stary 2013-03-09, 08:31   #1729
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
kochana takie osady to moglby urolog mowic a nie ginekolog, za wczesnie cie nastraszyl , ja jestem pewna ze jest dobrze wszystko , a te powieksozne miedniki raczej sa od moczu ktorego nei zdazyl wysiusiac i kazdej z nas jak by zrobili usg z pelnym pecherzem u maluchow pewnie by tak bylo takze udsanego wekendziku heheh
Ten lekarz mnie nie straszył, tylko ja zaczęłam wypytywać bo się zmartwiłam On mówił, że trzeba to zaobserwować, czy się nie powiększa.
Dzięki
Stary 2013-03-09, 08:35   #1730
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj byliśmy na usg.
Spokojnie kochana napewno to fałszywy alarm i będzie dobrze!!!!!!

No Jureczku siuraj tam!!!!

Cytat:
Sikaj Jurek! Sikaj!!

Kamciata, witam Cię serdecznie! Wojtuś w 28 tc prawie 1400gr, to ja widzę, że mój Staś to jednak kruszynka bo 27tydzień 4dzień a on waży 1kg.
Mam nadzieję, że nie będzie knypkiem który będzie miał 170cm wzrostu w kapeluszu jak dorośnie bo to jednak chłop a nie dziewczynka

Hump - ależ cudnie z tym sernikiem. Kochany! Mój za wypieki się nie zabiera, za to nam pysznie gotuję - ja mam 2 lewe ręce do gotowania
Nawet zupa mi nie wychodzi

lonly - ależ mi się przez Ciebie basenu zachciało ))

wczoraj mój tż wrócił od tego znajomego co klub otwierał - co mi się nie chciało więc zostałam w domu.
przy okazji dowiedziałam się, że znajoma za plecami obrabia mi tyłek - konkretniej wini mnie za to, że jej związek się rozpadł (bo jej były to mój b.dobrym przyjaciel - więc jej tok myślenia jest taki: gdybym go zachęcała do pozostania w związku z nią to by był - no co za dureń! toż to tak nie działa. A dwa, nie lubię faktycznie baby bo uważam, że to związek w którym chodziło tylko o pieniądze.

No ja zazwyczaj trzymam się tej zasady bo to święte słowa.. ale równie często po prostu nie umiem odpuścić

Witam się

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 08:35   #1731
banka26
Zakorzenienie

wlasnei czytalam marcowo kwietniowe i Nestle urodzila o 9 jechala z partymi i 9 cm do szpitala a o 9,45 miala juz syna na rekach masakra pstryk i jest heheh
Stary 2013-03-09, 08:36   #1732
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Mimo nie najpiękniejszej pogody życzę Paniom miłej i słonecznej soboty!
Sama ogarniam się i idę z mamą na lumpy poszperać czy nie mają jakiegoś płaszczyka, bo niestety, ale żadnej mojej kurtawki "przejściowej" nie dopnę...

Clo- wszystkiego co najlepsze! Dużo uśmiechu, radości, pomyślności i spełnienia marzeń!

vvgh- trzymam za nerczkę Jurka! Sikaj Jurek, sikaj!

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 08:38   #1733
Ashyshqa
Zakorzenienie

Witam się i zmykam do jutra (może Z kom Was będę męczyć jak będzie jak
) Jedziemy w chyba ostatnie odwiedziny do znajomych i przy okazji zaaranżowałam mini spotkanko rodzinne z moją siostrą i bratem ciotecznymi i ich małżonkami bo mieszkają niedaleko, a moja siostra ma dziś urodziny, więc fajnie, że wsólnym obiadkiem będziemy świętować

A propos urodzin: CLOCHE WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO! Ty jesteś jak Benjamin Button - ciało coraz młodsze, doświadczenie coraz bogatsze Życzę Ci cudownego dnia, dużo miłości i samych przyjemności! No i niech Cię to przeziębienie puści wreszcie!

Cytat:
A poza tym, to Jurek waży 1708 g i określił mi lekarz, że to 30 tydzień i 4 dzień. I na USG ziewał Maleńki
Trzymamy z Sofcią mocno kciuki za Jureczka! Musi być dobrze!

Edytowane przez Ashyshqa
Czas edycji: 2013-03-09 o 08:39
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 08:40   #1734
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
wlasnei czytalam marcowo kwietniowe i Nestle urodzila o 9 jechala z partymi i 9 cm do szpitala a o 9,45 miala juz syna na rekach masakra pstryk i jest heheh

A jeszcze z kontekstu wysnułam, że ona cały czas pracowała, wzięła wolne, spakowała się dzień wcześniej i po prostu urodziła w terminie

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

cloche no to wszystkiego co najlepsze, spełnienia każdego najmniejszego marzenia i dużo uśmiechu i pozytywnej energii byś mogła Nas nią zarażać

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 08:47   #1735
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

Trzymamy z Sofcią mocno kciuki za Jureczka! Musi być dobrze!
Dziękujemy Jurek kupi piękny bukiet dla Sofci za to .
Stary 2013-03-09, 08:49   #1736
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
A jeszcze z kontekstu wysnułam, że ona cały czas pracowała, wzięła wolne, spakowała się dzień wcześniej i po prostu urodziła w terminie

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

cloche no to wszystkiego co najlepsze, spełnienia każdego najmniejszego marzenia i dużo uśmiechu i pozytywnej energii byś mogła Nas nią zarażać
hehe dokladnie , napisala ze wziela wolne i urodzila zeby ten dzien nie poszedl na marne szokkk
Cloche sto lat )
Stary 2013-03-09, 09:10   #1737
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj byliśmy na usg.
Głowa do góry, moja na połówkowym miała niby powiększoną jedną miedniczkę i musiałam za miesiąc do kontroli jechać na usg, ale okazało się, że wtedy po prostu nie zdążyła ich opróżnić i na kontroli wyszło, że obie miedniczki w normie takie same co do mm U Ciebie też tak będzie, to się chyba dosyć często zdarza.

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 09:17   #1738
_pola
Rozeznanie

Hej Mamusie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
nie wiem czy ktoś już wrzucała, ale ogólnie fajna stronka do przejrzenia w wolnej chwili : http://podwojona-sroka.blogspot.com/...nawilzane.html
Dzięki za stronkę Jest super - wczoraj czytałam i czytałam, nie mogłam się oderwać. Kurcze kto by pomyślał, że najlepsze są chusteczki z dyskontów, a te wielce reklamowane do doopy
I tak jak pisała cloche Babydream i Hipp rządzą praktycznie w każdej kategorii.
Cloche może to Twoja stronka? Przyznaj się

Cytat:

a teraz idę nasmarować się kremem na rozstępy bo tak mnie swedzą cycki że zwariuję i będę z herbatką Was nadrabiać )
Ogromne gratulacje dla mężak laski:

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Witam się ponownie wróciliśmy z basenu
było super
mój kręgosłup odżył, Wiktorkowi chyba też bardzo się podobało, bo czułam jak się wypina przez brzuszek
Najpierw poszliśmy na sportowy basen, bo tam jest chłodniejsza woda.
Pływaliśmy prawie pół godziny, bez przerwy
rozbawił mnie jeden facet, pływał jakiś czas koło mnie.. i jak skończyłam to spojrzał na mnie i z taką miną ---> mówi:
-ooo kurczę... to dwóch pływaków jest ?? czy może trzech ??

Cytat:
Wczoraj byliśmy na usg.
Cytat:
Kochana spokojnie już kilka razy słyszałam o takiej diagnozie i okazywało się, że wszystko jest w porządku. I u Jureczka też tak będzie
Cytat:
Jurek bardzo przeprasza, że wczoraj nie życzył wszystkim Paniom w Dniu KObiet duuużo miłości, ale dziś już się poprawia i daje Wam mocne kopniaki
Dziękujemy

Cytat:

Zasada dobra, ale faktycznie nie zawsze mam siłę, żeby się jej trzymać Ale może faktycznie odpuść temat, bo potem Ona może nagadać głupot Twojemu przyjacielowi i jeszcze między Wami będą jakieś durne nieporozumienia...

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Cloche spełnienia wszystkich marzeń!!!!: roza::r oza::ro za:

Franek
5 sierpień 2014

I wyciągnęło do mnie malutką rączkę,
I siłę mi dało niespotykaną,
I miłość największą,
bezinteresowną...
Dziecko moje

23 maj 2012 11tc
_pola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 09:24   #1739
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość

ale o czym Ty w ogole mowisz?! Ty to masz miec w gleboko.
sluchaj, moze to Toba potrzasnie. znajoma cala ciaze walczyla z mezem. mieli dwojke dzieci, niewielka roznica, mlodsza skonczyla 3 lata, wiec mialo byc przedszkole i powrot do pracy po wychowawczym. i co? wpadka kolejne dziecko. maz sie na nia obrazil, strzelil focha, ze nie umie liczyc i takie tam...ogolnie niewesolo. wialo rozwodem...szkoda gadac. chlop sie tak zaparl, ze ona biedna non stop zdenerwowana, placzaca. nie dawal jej kasy, sama kombinowala skad wziac na jedzenie, zalatwiala jakies zasilki, mozliwosc fikcyjnego powrotu do pracy zeby moc byc na l4 i ogarnac sytuacje. trwalo to w nieskonczonosc, wlasciwie do porodu maz sie do niej nie odzywal, ciagle wojny, pretensje, teksty w stylu "moze jak nie bedziecie mieli co zrec to ktos padnie i bedzie miejsce dla nowego" ale to juz patologiczne, wiec nie pisze dalej. obwinial ja, ze ciaza to jej wina i tylko jej. i co? maly urodzil sie i odrazu problem z napieciem miesniowym...teraz ma 8 miesiecy, neurolodzy, rehabilitacja - sporo klopotow. lekarz jej wprost powiedzial, ze i tak dziwi sie, ze w jej stanie tylko tak zaszkodzila dziecku...zatem kobieto: MYSL O ZUZI.

tego się boje :< ale chciałabym ponad wszystko mieć sokój i zero nerwów ale sie nie da.. stram sie ale ciągle coś

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Jak ja bym chciała byś dotrzymała słowa. Chyba bym normalnie na rękach przyszła Cię nosić.

Wiem, że nawracam do tematu, ale te z Was, które polecały hennę normalnie kocham . Z dnia na dzień jestem coraz bardziej zadowolona. Włosy są szczęśliwe jak nigdy, a olejowanie to już w ogóle raj

Chyba mi się szykuje jutro pół soboty samej Jak pisałam malujemy mieszkanko TŻ-ta. Malowaliśmy sami kuchnie w zeszły weekend, dziś z tym znajomym były sufity, a ja sobie w międzyczasie obklejałam co się dało, bo jutro ściany do malowania. I TŻ mi powiedział, że jutro mnie nie zabiera, bo ja zamiast siedzieć na miejscu, ciągle łażę i coś robię i wdycham farby, a mam odpoczywać.
Wiem, że chce dobrze, ale jakoś mi smutno, bo cały tydzień do 17.00-18.00 jestem sama i mi się tęskni w weekendy i wolałabym być z nim

henna! już wiem co dziś miałam zrobic!

Cytat:
Wczoraj byliśmy na usg.
wszystko się zmieni i będzie ok

Cytat:
Ech... to mam nadzieję, że będzie ok.

---------- Dopisano o 06:19 ---------- Poprzedni post napisano o 05:49 ----------

Jak dla mnie to trochę przesada. Z tego co piszesz wnioskuję, że on w ogóle o Ciebie nie dba.Mój mąż też zostawił u swojej mamy beagla i jak trzeba było to jechał tam by go pilnować, kiedy mama miała np. dniówkę w pracy, bo ktoś psa musi wypuścić na dwór przecież. Ale nigdy nie czułam, żeby pies był ważniejszy czy cokolwiek innego.
Też bym mojego psa za nic nie oddała, mimo że połowa ludzi go nienawidzi, bo szczeka na wszystkich i się go boją. Moja psina jak urocza dla domowników i paru innych osób,a obcych nie lubi.

Zastanów się poważnie, bo strasznie czesto piszesz że coś złego jest miedzy Tobą a TŻ. Nie mówiłabym tak, gdybyś tylko kilka razy napisała coś złego na niego. Wg mnie bez sensu tak tkwić w tym. W związku nie chodzi o to że czasem jest miło, tylko "czasem jest coś nie tak"... W razie kiedyś weźmiecie ślub to co wtedy.

---------- Dopisano o 06:23 ---------- Poprzedni post napisano o 06:19 ----------

Ja nie rozumiem. On wykorzystuje to, że robisz wszystko dla niego, czy co... Jak 30-to letni facet może Ci wygarniac, że ma gorzej, bo pracuje?! No halo. Chciał dziecko, to chyba jakoś trzeba na nie zarobić. Pies go nie utrzyma...

Jestem w Twoim wieku, mój mąż jest prawie w wieku Twojego, bo ma 27 lat i tylko on z naszej dwójki zarabia i po każdej wypłacie zostawia kasę w domu i odkładamy na dziecko i nie robi mi wyrzutów że "ja nie zarabiam".
Żal mi Ciebie jak to wszystko czytam.
no widzisz,Twój Tż zachwuje się ojrzale.. mój niestety nie.. ja już nie mam sił

wrócił wczoraj,wyszedł na 5min z psem,zjadł,umył się i położył. nie zamieiliśmy ani słowa tylko się przytulił..

rano (tzn 4ta)się obudziłam a on mnie ciągle tulił... wstałam bo wydało mi się to takie.. obrzydliwe..
powiedział,że wleci dzś z teściówką że zostawia mi kasę na jakiś obiad i że psa odwiezie w poniedzialek.
ja mowie ze mial to zrobic DZIŚ. stwierdzil ze nie zdazy. mówięk,jutro

spytał czy przepękam do poniedziałku bo jutro to on o 5wyjezdza do roboty a wraca po 22.. fakt-za chooya nie ma jak tego zrobic. powiedzialam,że poniedzialek to ostateczny termin i jesli przegnie chocby do wtorku to otworze drzi i pies sam trafi do siebie albo sama pojade go odwiezc.. juz widac ze sie wkurzyl i cos chcial mowic ale.. ale spasowal..
nie licze,że pojął ale w końcu odpuscil bronienie psa.

i dobrze.
a ja mam w doopce i idę dzis po henne do włosów, po jakies pyszne am, po tuliany.. i bede sie relaksowac..
i zakanczam temat psa bo dla mnie on juz nie istnieje..

CLOCHE!!!! WSZYSTKIEGO NAJPIĘKNIEJSZEGO

ZUZIAK 7.05.2013

Edytowane przez axella
Czas edycji: 2013-03-09 o 09:25
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 09:44   #1740
justyna_g4
Zakorzenienie

Na razie nie ma czasu nadrabiać bo sie zarobiłam wczoraj z tym cistaem drożdżowym i dziś ciag dalszy. Raczej już nie będę go robić bo tyle roboty z tym, że masakra. Zobacyzmy co ro z tego wyjdzie...

Wczoraj Tż pamiętał o dniu kobiet. Dostałam wielką różyczkę, a Laura wielka Milkę z herbatnikami

Ktoś mi ukradł słońce i przysłał deszcz...

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości