Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-09, 17:18   #2221
karolka110
Wtajemniczenie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII

a ja mam coś takiego przeciw słoneczku-stosowałam już przy gondoli i teraz też się spisuje, ja mam jasne, w słodkie wzorki
http://www.skapiec.pl/szukaj/w_calym...eczna+do+wOzka
Stary 2013-03-09, 17:25   #2222
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
a ja mam coś takiego przeciw słoneczku-stosowałam już przy gondoli i teraz też się spisuje, ja mam jasne, w słodkie wzorki
fajna sprawa pod warunkiem, że dziecko wozi się przodem do siebie Lu jeździ przodem do świata - i ona tak woli, i ja też, bo spacerówka jest wtedy lepiej wyważona
nie mówiąc o tym, że w lekkich spacerówkach to nie ma opcji, żeby dziecko jeździło przodem do mamy

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 17:37   #2223
nadalka
Zakorzenienie

U nas kiepsko już. Mała cały czas mega katar, i płacze i marudzi, coś mi się wydaje że ząb idzie bo jeszcze się ślini strasznie.
Ja już nie wytrzymałam i w dzień oczy same mi się zamknęły..
Stary 2013-03-09, 18:36   #2224
karolka110
Wtajemniczenie

Agunia-no jasne kiedy dziecko wozi się przodem do siebie to najwygodniej to zastosować, ale mam zamiar przetestować też w drugą stronę, może jakoś pod nóżkami uda mi się zawiązać

nadalka-współcz uję Kochana, my też nie mamy lekko, ale jakoś się trzymam, choć są chwile kiedy mam ochotę wyjść i nie wracać
Stary 2013-03-09, 19:10   #2225
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
hmmm chyba nie jest (w necie na wszystkich zdjęciach ta buda nie jest maksymalnie rozłożona, ten daszek wysuwa się jeszcze bardziej)
no ja tak jak mówię, zawsze jak świeci słońce mamy problem, Luśce bardzo przeszkadza jak świeci jej w oczy) i następnym razem wyciągnę chyba po prostu lekką parasolkę...
ze zdjęcia wygląda, że chyba nie, ale to tylko zdjęcie i perspektywa może psuć ocenę.
Rozumiem Dzięki za odpowiedź

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
Ciekawe, ale -jak już Agunia napisała - tylko tyłem do kierunku jazdy. Dzięki w każdym razie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
U nas kiepsko już. Mała cały czas mega katar, i płacze i marudzi, coś mi się wydaje że ząb idzie bo jeszcze się ślini strasznie.
To minie...
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 19:33   #2226
anna99302
Zadomowienie

heeeey mamusie!

Wpadłam się odmeldowac!
Widzę, że nie tylko mój mały wstaje tak wcześnie, chociaż, że większośc z Was ma możliwosc pospania dłużej...

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
dołączam do klubu
nooo i u nas też tak wyglądają noce. Paulina a pisałaś, że Jaś bojkotuje przewracanie się na brzuszek? Mój też! jakby mu się nie chciało albo zapomniał...

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
cześć mamusie

najlepszego dla solenizantów klask i:
Bebe za 18 tydzieńale czas leci

Za kolejne raczkujące dzieciaczki:jupi :
Tak abstrahując od tematu, prześliczny avatarek Twoja mała jest przeurocza!
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Hej!

Byliśmy na basenie Na widok wody lecącej z prysznica - ryk. Pierwsze wejście do wody - ryk, ale jak przyniosłam jej kaczuszkę, to było spoko. Była zainteresowana i czujna, ale nie mega radosna Umęczyliśmy się z małżem Później szybkie zakupy w Lidlu, które spędziła siedząc na specjalnym miejscu w wózku sklepowym (brak parasolki) i padła w aucie. Jak ją przenosiłam do domu, to spałą Przy zdejmowaniu kurteczki praktycznie spała. Super przedpołudnie!
:
Dzień brzmi bardzo fajnie. Też musz e się zdecydowac w końcu na ten basen!!
Cytat:
Biedna Igunia
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 19:36   #2227
phdwao
Zakorzenienie

Hej co za dzień! fajowy na początku pojechalismy malego pomierzyc do fotelików no i be safe fajny ale odpada, no za mały jak nie za mały! Najpierw włozylismy wogóle nie wchodził, potem podnieślismy na maxa zagłówek no i fotelik nadal za mały, ciasny poprostu, małemu było niewygodnie, w dodatku ciasno w ramionach mierzylismy dalej no i najlepiej mu było w foteliku romer padnie jednak na fotelik montowany przodem

potem bylismy w IKEA kupilismy fajne miseczki dla jasia, niekapek i ręcnziczki, trochę też dupereli do domu. Potem bylismy w H&M obkupilismy jasia solidnie, dostał kilka tshirtów z kreskówkami, czapke, mokasyny, rajstopy legginsy no i kupilismy buty do pierwych kroków elefanten, sa świetne mama na dzień kobiet dostała czerowna szminkę i lakier chanelki No i bylismy cos zjesc a mały czarował wszytskie kobiety, nie wierzyłam najpierw patrzył powaznie a potem usmiech nr 5, normalnie ludzie nas zaczepiali, pytali ile ma miesięcy, że sliczny, bardzo miłe to

a teraz najlepsze mały nie chce spac, ma tyle powera że ćwiczy na brzuszku

a i jeszcze zabakę telefon FP tata kupił malemu, Jas sobie sam wybrał hehe, bosz wole nie wchodzić na konto.

Edytowane przez phdwao
Czas edycji: 2013-03-09 o 19:46
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-09, 19:37   #2228
Irmusia81
Zakorzenienie

Hej

Jakoś wczoraj nie udało mi się Was poczytać. Otworzyłam nawet stronę, ale cały wieczór zastanawiałam się, jakie zakupić kosmetyki do mojej okropnej cery No i wybrałam. I się zobaczy co to będzie...

Leoś ma fazę postępów
Podnosi się na kolanka i zaczyna je przesuwać do przodu- myślę, ze raczkowanie to u nas kwestia kilku dni
Z ogromnym zaangażowaniem zaczął pić wodę z niekapka Na razie zostaniemy przy wodzie, bo jednak dość obficie się przy tym oblewa
I idą górne dwójki- obie naraz

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
u nas od stycznia i jest coraz gorzej - czyli ząbek coraz bliżej ale przecież jest ich tyle do wyjścia
jej, mam nadzieję, że z kolejnymi ząbkami będziecie miały łatwiej

Cytat:
Tak, ten
W takim układzie brałabym Espiro Magic. Do złożenia potrzebne są dwie ręce... Ma za to amorki, składa się wpół i nie zajmuje dużo miejsca w aucie, na pojedynczą rączkę.
mi się podoba też espiro active. Ale na necie oba te wózki mają dość kiepskie opinie

Cytat:

Ile Wasze dzieci w nocy wytrzymują bez jedzenia?
od 19 do 6 rano czyli 11 godzin. Stopniowo zmniejszałam mu ilość podawanego w nocy mleka (do pewnego momentu był to cyc), a teraz czasem daję mu wodę, ale najczęściej nie jest to potrzebne.

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
D
W ciąży też zawsze jeździłam z zapiętym pasem. W razie wypadku to dużo bezpieczniejsze dla matki i dziecka niż nie zapięty pas. Trzeba tylko pamiętać żeby przechodził pod brzuchem. Można specjalne adaptery dla kobiet w ciąży kupić, które go przytrzymują we właściwym położeniu.
ja też A zamiast adaptera można używać zwykłej małej poduszeczki. Ja tak właśnie robiłam. Raz zatrzymała nas policja i policjant był zdziwiony, że mam poduszkę pod pasem. Oczywiście najpierw stwierdził, że wcale nie muszę mieć pasów zapiętych, a potem przyznał, ze to dobry pomysł z tą poduszką. Zwłaszcza jak sie jeździ z piratem drogowym
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 19:45   #2229
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
nooo i u nas też tak wyglądają noce. Paulina a pisałaś, że Jaś bojkotuje przewracanie się na brzuszek? Mój też! jakby mu się nie chciało albo zapomniał...
noo dokąłdnie tak, a dziś wieczór sie sam obraca i jeszcze ćwiczy troszkę, zrozumiec dziecko
Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Moja już dawno tak robi - pisałam przy okazji jak ktoś pisał (nie wiem czy to nie była czasem Agunia), że dziecko kiwa głową na tak .
oo to świetnie
Cytat:

Myślę, że tak i to samo obserwuję u Tyni. Tylko ona zaciska usteczka

Ja też bardzo szybko nie chciałam pić mleka...
no prosze, czyli coś w tym jest
Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Heej
Noc lepsza ale dzien do bani. 3h noszenia 7kg mi wystarcza. Czekam na tz i spadam na zakupy oderwac sie od tego wszystkiego.
Przy zyciu trzymaja mnie wakacje majowe!!!
współczuję
Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość

Pdhwao a jakbys sprobowala jogurt naturalny i do tego sama owoce wrzucala.
Ja mam tak zamiar robic Amelce podwieczorek.
niee to za wcześnie, pediatra mówiła mi, że zwykle jogurty mają za duzo białka i dziecko jets potem wysypane
Cytat:
Napisane przez katja_22 Pokaż wiadomość
Phdwao dla synusia za wszystkie nowe umiejętności i za "nie"

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
mój brat jak skończył pół roku to mało przetworów mlecznych spożywał. Mama mówi że kaszkę jadł z raz dziennie a tak to jakiś serek homogenizowany ( kiedyś inne czasy były i dzieciom się szybciej takie jedzonko wprowadzało). I więcej mleka nie tkną Kości ma dobre. Pierwszego zęba leczył w wieku 25 lat. Gdzie ja mleczny pożeracz od maleńkiego po dentystach latałam. Wszystko z nim w porządku do teraz mleka nie pije wcale je tylko żółty ser. Nawet kawy z mlekiem nie tknie. Takie preferencje. Mama całe dzieciństwo próbowała mu mleko przemycać
oo no to bywaja takie dzieciaki
Cytat:
z warzywniaka osiedlowego. I szczerze to nie wiem jak bardzo pryskana ale kurczę, już nie chce dać się aż tak zwariować z tym wszystkim. Małej tak bardzo gruszki smakują że aż szkoda by było jej odmawiać. Chociaż poza tym staram się kupować warzywa i owoce eko, do jakich mam dostęp.
Ale i tak te owoce z warzywniaka są o niebo lepsze od marketowych, to już w smaku samym czuć.

Aaaa i nie chwaliłam się, wczoraj po raz pierwszy Luśka dostała "dorosły" obiad, czyli to samo co my - roladę z indyka ze szpinakiem, ziemniaka pieczonego i fasolkę na parze (plus bonus w postaci marchewki i brokuła). Zajadała aż jej się uszy trzęsły

A poza tym jak ostatnio jem kanapki to podchodzi do mnie, wspina się na mnie i uparcie doprasza o porcję dla siebie. Muszę jej dawać kawałek skórki, inaczej się nie odczepi
ja podchodzę dot ego tak smao, nie mozna dać się zwaariowac, wiadomo staramy sie o najlepsze produkty, ale nie wszystko jest dostepne

brawo dla Lu z aobiadek Jas dziś dostał pizze i mu nawet smakowała, ale nie radził sobie z "gryzieniem" i za duży kawałek miał w buzi i pluł
Stary 2013-03-09, 19:59   #2230
agunia82
Zakorzenienie

Nadalka współczuje i znam ten ból

Phdwao brawa za zakupy
ja dzisiaj zakupiłam małej bodziaka i legginsy w pepco (za pół darmo, szkoda było nie brać), poza tym kosmetyki dla siebie i małej w Rossmanie (kupiłam m.in. krem z filtrem, bo trzeba by buźkę smarować w słońce, wzięłam z babydream na spróbę). Do tego zamówiłam szczeniaczka-uczniaczka i kasy poooooszło
A jutro jedziemy do galerii jeszcze na zakupy

Luśka też czasem jeszcze pluje jedzeniem, ale już naprawdę dużo zjada i nieźle sobie radzi. Dzisiaj zjadła prawie całą gruszkę!
Dostała też kawalątko pomarańczka na spróbowanie, matko jak ona się na to rzuciła! Chyba smakowało, jak nie będzie reakcji uczuleniowej będzie stopniowo dostawała coraz więcej

A poza tym stwierdziłam, że moje dziecko jest szalone! Ostatnio największa radość jest przy przeróżnych przewrotkach na łóżku, przy trzymaniu jej do góry nogami (za nogi), przy przeróżnych obrotach, wygibasach, normalnie jest w swoim żywiole. A jeszcze skubana jak się ją obróci do góry nogami to się wygina w łuk, wyciąga łapki do ziemi i chichra. Wtedy ja ją powoli obniżam, ona się opiera na rękach, kładzie na brzuch, za chwilę wstaje i dopomina o jeszcze. No szalona jak nic!
aaa i uwielbia fikołki, biorę ją pod paszki i robię nią fikołka w powietrzu, żebyście widziały jaka radość!

Irmusia brawa za postępy

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2013-03-09 o 20:03
Stary 2013-03-09, 19:59   #2231
katja_22
Zadomowienie

Cytat:
Współczuję

U nas dziś też kiepsko... Po południu zwłaszcza. Mały marudził, płakał, spał niewiele, nie chciał jeść przez te zęby, próba podania butelki kończyła się rykiem... To ząbkowanie to jakaś masakra.

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Leoś ma fazę postępów
Podnosi się na kolanka i zaczyna je przesuwać do przodu- myślę, ze raczkowanie to u nas kwestia kilku dni
Z ogromnym zaangażowaniem zaczął pić wodę z niekapka Na razie zostaniemy przy wodzie, bo jednak dość obficie się przy tym oblewa
Brawa dla Leosia za postępy
Oby ząbki szybko i bezproblemowo wyszły

Tak mi żal tych naszych maluchów...
katja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 20:10   #2232
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
możesz spokojnie rozważać również kategorę 0 -18 kg

- BeSafe iZi Combi X3 (montaż z użyciem 3-punktowego pasa i dodatkowych pasków),
- Besafe Combi X3 ISOFIX (montaż z użyciem ISOFIX),
- BeSafe iZi Kid X3 ISOFIX (montaż z użyciem ISOFIX),
- Maxi-Cosi Mobi (montaż z użyciem 2 lub 3-punktowego pasa i dodatkowych pasków),
- Fair Bimbo G0/1 (montaż z użyciem dodatkowej ramy ISOFIX),
- Recaro Polaric (montaż z użyciem ISOFIX),
- Britax max way
- britax first class plus

Lada chwila wejdą na rynek polski m.in. foteliki:
- Graco Duologic (montaż z użyciem ISOFIX),
- Graco Belogic (montaż z użyciem pasów i dodatkowego dolnego pasa kotwiczącego),
świetna lista

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Moje dziekco od wczoraj raczkuje a dzis juz tak szybko i ładnie jakby robiła to juz długo kazdy kat jest jej! I w lozeczku juz siedziec nie chce

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Cześć,
na początku życzę wszystkim kobietkom wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet!
Kochane, dziś jest mnóstwo okazji do świętowania, mianowicie:
1. Dzień Kobiet
2. Gosia kończy dziś 7 miesięcy!
3. Zaczynam dziś 18 tc, czyli wchodzimy w 5 miesiąc!
4. Moje imieniny (Beata).

Także stawiam dziś pyszności owocowe .
sto lat dla Gosi
Wszystkiego najlepszego dla Ciebie I gratuluję tygodni

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
fałszywy alarmy ciocia przyjechała
uff

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Hej, u nas już miesiąc jest srylion pobudek i to nie od zębów. Nie wiem co się dzieje. Jakiś skok?
Chodzę jak zombiak
współczuję

Cytat:
fioletową zielonej nie ma w naszym rozmiarze
fajna!
Stary 2013-03-09, 20:13   #2233
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Nadalka współczuje i znam ten ból

Phdwao brawa za zakupy
ja dzisiaj zakupiłam małej bodziaka i legginsy w pepco (za pół darmo, szkoda było nie brać), poza tym kosmetyki dla siebie i małej w Rossmanie (kupiłam m.in. krem z filtrem, bo trzeba by buźkę smarować w słońce, wzięłam z babydream na spróbę). Do tego zamówiłam szczeniaczka-uczniaczka i kasy poooooszło
A jutro jedziemy do galerii jeszcze na zakupy

Luśka też czasem jeszcze pluje jedzeniem, ale już naprawdę dużo zjada i nieźle sobie radzi. Dzisiaj zjadła prawie całą gruszkę!
Dostała też kawalątko pomarańczka na spróbowanie, matko jak ona się na to rzuciła! Chyba smakowało, jak nie będzie reakcji uczuleniowej będzie stopniowo dostawała coraz więcej

A poza tym stwierdziłam, że moje dziecko jest szalone! Ostatnio największa radość jest przy przeróżnych przewrotkach na łóżku, przy trzymaniu jej do góry nogami (za nogi), przy przeróżnych obrotach, wygibasach, normalnie jest w swoim żywiole. A jeszcze skubana jak się ją obróci do góry nogami to się wygina w łuk, wyciąga łapki do ziemi i chichra. Wtedy ja ją powoli obniżam, ona się opiera na rękach, kładzie na brzuch, za chwilę wstaje i dopomina o jeszcze. No szalona jak nic!
aaa i uwielbia fikołki, biorę ją pod paszki i robię nią fikołka w powietrzu, żebyście widziały jaka radość!

Irmusia brawa za postępy
łoo to fajne zakupki, kremz filtrem tez musze nabyć no i koneicznie jutro napisz jak zakupy my też próbujemy jakies nowości dawać małemu na razie ociupinkę, osyaynio dostał trochę melona, mango i ananasa, ale było uczulenia po tym

Lu szalona jak na blixniaka przysyało, będzie na bank żywiołową osóbką

Irmusia dla Leosia to może znaczyc, że mój nalesnik niebawem sie ruszy z miejsca
Stary 2013-03-09, 20:16   #2234
nicki86
Zadomowienie

A u nas dalej gęsty katarek, ale "katarek" sobie z nim radzi. Za to mamy jakąś podejrzaną wysypkę koło pipuszki, jedyne co mi przychodzi do głowy to to że ostanio zachciało mi się chusteczek z rossmana i to może od nich... wykąpałam ją w oilatum i odstawiłam chusteczki, zobaczę czy coś da...

U nas obiadki słoiczkowe są już nieatrakcyjne.. najlepiej jak wszystko jest kawałkach. Brokuły są raz fee a raz cacy, ale w niedużych ilościach aż mi się przypomina jak w ciaży na myśl o brokułach wymiotowałam (a tak to lubie:P ) W słoiczkach to jeszcze czasem owocki przejdą, zwłaszcza truskawka-mailna-jabłko z babydreama

Sara dopiero zaczęła pokazywać rogi i wychodzi rozpieszczenie, dzisiaj non stop się darła jak coś nie było po jej myśli... nie żeby płakała, ona poprostu się drze charakter ewidentnie po mamusi

Zdrówka wszystkim dzieciaczkom i mamom
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 20:16   #2235
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
łoo to fajne zakupki, kremz filtrem tez musze nabyć no i koneicznie jutro napisz jak zakupy my też próbujemy jakies nowości dawać małemu na razie ociupinkę, osyaynio dostał trochę melona, mango i ananasa, ale było uczulenia po tym

Lu szalona jak na blixniaka przysyało, będzie na bank żywiołową osóbką
hehe napiszę przydałby mi się żakiet i jakieś butki na wiosnę

nooo szaloną, żywiołową, upartą i zawziętą. Nie ma co, łatwego życia to ja z nią nie będę miała

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-09, 20:21   #2236
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny
Wpadam na chwile dać znać,że żyjemy i wsio(prawie) w porządku
hej!

Cytat:
e
a następnie postanowiła wejść pod bujaczek. I wlazła. Ale wyjść nie umiała i był ryk

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Dawno nie miałam tak skopanego dnia jak dzisiaj. Normalnie ryczałam razem z moim chorym dzieckiem z bezsilności. Ona anioł zazwyczaj, a dzisiaj darła się równe 7 godzin bez wiekszych przerw. Nie na moje nerwy takie humory.
Wszyscy mówią, że to zęby, a ja jestem ostrożna w takich osądach i nie zwalam niczego na zęby, ale co do cholery, no co Jest gorzej niż wczoraj, istny sajgon. Zasypia na rękach, nie lulana celowo, ale noszona, wtedy pada na pysk. łóżeczko beeeeee. Ogólnie wszystko na nie. Dziękuję za takie atrakcje, oby szybko wróciło do normy, bo jestem wrakiem człowieka, zarówno psychicznie, jak i fizycznie.
bardzo Ci współczuję... I Malutkiej też... Z opisu wygląda to na ząbkowanie. Wyjatkowo paskudne
Stary 2013-03-09, 20:25   #2237
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej co za dzień! fajowy na początku pojechalismy malego pomierzyc do fotelików no i be safe fajny ale odpada, no za mały jak nie za mały! Najpierw włozylismy wogóle nie wchodził, potem podnieślismy na maxa zagłówek no i fotelik nadal za mały, ciasny poprostu, małemu było niewygodnie, w dodatku ciasno w ramionach mierzylismy dalej no i najlepiej mu było w foteliku romer padnie jednak na fotelik montowany przodem

potem bylismy w IKEA kupilismy fajne miseczki dla jasia, niekapek i ręcnziczki, trochę też dupereli do domu. Potem bylismy w H&M obkupilismy jasia solidnie, dostał kilka tshirtów z kreskówkami, czapke, mokasyny, rajstopy legginsy no i kupilismy buty do pierwych kroków elefanten, sa świetne mama na dzień kobiet dostała czerowna szminkę i lakier chanelki No i bylismy cos zjesc a mały czarował wszytskie kobiety, nie wierzyłam najpierw patrzył powaznie a potem usmiech nr 5, normalnie ludzie nas zaczepiali, pytali ile ma miesięcy, że sliczny, bardzo miłe to

a i jeszcze zabakę telefon FP tata kupił malemu, Jas sobie sam wybrał hehe, bosz wole nie wchodzić na konto.
ale fajowy dzień miałaś zakupy zakupy zakupy-to co tygryssski lubią najbardziej a na konto nie wchodź i już
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 20:26   #2238
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Heej jestesmy w domu. Mala daje czadu. A mi leb peka.

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 20:32   #2239
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:

nooo szaloną, żywiołową, upartą i zawziętą. Nie ma co, łatwego życia to ja z nią nie będę miała
oo fajnie, ja szukam płaszczyka na wiosne, ale nie starczyło juz na to czasu

no nie będziesz, znamy bliźniaki ja mam lwa łaaaaaaaaaaaaaa ciekawe co mi się szykuje

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
ale fajowy dzień miałaś zakupy zakupy zakupy-to co tygryssski lubią najbardziej a na konto nie wchodź i już
takkk swoje i czyjes, zawsze mi mało
Stary 2013-03-09, 20:38   #2240
blueberry88
Zakorzenienie

Widzę, że większość miała udany dzień Heh, czemu weekend jest taki krótki. (żeby nie zbankrutować)

Cytat:
Hej

Jakoś wczoraj nie udało mi się Was poczytać. Otworzyłam nawet stronę, ale cały wieczór zastanawiałam się, jakie zakupić kosmetyki do mojej okropnej cery No i wybrałam. I się zobaczy co to będzie...

Leoś ma fazę postępów

mi się podoba też espiro active. Ale na necie oba te wózki mają dość kiepskie opinie

od 19 do 6 rano czyli 11 godzin. Stopniowo zmniejszałam mu ilość podawanego w nocy mleka (do pewnego momentu był to cyc), a teraz czasem daję mu wodę, ale najczęściej nie jest to potrzebne.
Oby pomogły. Super - kolejne postępy!!!
Wzięłabym Joggera, ale może się okazać, że wydam sporo kasy, a ona nie będzie chciała za kilka miesięcy jeździć w wózku i wtedy
To u mnie jest krótko, bardzo. Staram się coś z tym zrobić. Na razie zmniejszanie porcji

Cytat:
Współczuję

U nas dziś też kiepsko... Po południu zwłaszcza. Mały marudził, płakał, spał niewiele, nie chciał jeść przez te zęby, próba podania butelki kończyła się rykiem... To ząbkowanie to jakaś masakra.

Brawa dla Leosia za postępy
Oby ząbki szybko i bezproblemowo wyszły

Tak mi żal tych naszych maluchów...
Ojjoj Niech już się pokażą te ząbki!

Cytat:
Mi też
Stary 2013-03-09, 20:40   #2241
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
Dostalam dziś piękny prezent na dzien kobiet. Nadka powiedziała MAMA. Świadomie, czy też nie i tak się cieszę.

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Mandragorrka, nie zabespieczamy się i czekamy aż samo się zrobi nooo ja myślę, że jakby moje libido było w lepszej kondycji to może by już się coś zrobiło Mój mąż mówi że będzie druga córeczka i już imiona wymyśla
trzymam kciuki za drugiego bobasa

Cytat:

a ogólnie to Jas mi się zmienia- od tygodnia nie chce pic mleka, o ile z piersi wypije może 2x na dobę to mm nie ruszy juz wcale, kaszki zje za 100ml no i jogurciki i jakies mleczne deserki chce nie wiem co o tym myslec, tZ niegdy nie lubił mleka moze ma topo nim? moze już wybiera sobie co lubi i chce jesc a czego nie
na pewno wybiera to co słodkie niestety- tak to już jest z dziećmi... Kiedy widzę, ze Leoś je mniej mleka, to częściej mu je podaję. I to w sumie działa. Wolę, żeby zjadł mniej obiadku czy deserku, a więcej mleka. W końcu w mleczku ma najważniejsze składniki.

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że Wam będzie pasować! ja zamawiałam jakiś czas temu te:
http://allegro.pl/czapka-czapeczka-m...011268166.html
http://allegro.pl/czapka-czapeczka-m...011247773.html
i mimo dodania 2 cm marginesu przy mierzeniu dziecku główki okazały się ciasne tzn ta welurowa jest na styk
wow! to dużą ma główkę. Leoś ma teraz 43 cm.

Cytat:
[/COLOR]aha zapomniałam napisac o nowej umiejętności, choc mały wykorzystuje ja nie tak jakbym chciała kręci głową pokazując "nie" gdy nie chce jeść
hehe,

Cytat:

Aaaa i nie chwaliłam się, wczoraj po raz pierwszy Luśka dostała "dorosły" obiad, czyli to samo co my - roladę z indyka ze szpinakiem, ziemniaka pieczonego i fasolkę na parze (plus bonus w postaci marchewki i brokuła). Zajadała aż jej się uszy trzęsły
super! Ja się jakoś boję fasolki... tzn ziarenek się boję...
Stary 2013-03-09, 20:40   #2242
blueberry88
Zakorzenienie

Polecam szukającym spacerówki http://wozkomania.blogspot.com/
Stary 2013-03-09, 20:43   #2243
katja_22
Zadomowienie

Cytat:
oo fajnie, ja szukam płaszczyka na wiosne, ale nie starczyło juz na to czasu

no nie będziesz, znamy bliźniaki ja mam lwa łaaaaaaaaaaaaaa ciekawe co mi się szykuje

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

takkk swoje i czyjes, zawsze mi mało
haha ja jestem bliźniakiem! :P czy tak źle ze mną mają... myślę, że jednak nie z Lusi fajna dziewczyna rośnie i tyle

lwy są pewne siebie, wesołe, towarzyskie

a ja mam raczka nieboraczka - niewiele znam raków, więc nie wiem co to będzie

Blueberry88 mogłyby... dzięki

Edytowane przez katja_22
Czas edycji: 2013-03-09 o 20:46
katja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-09, 20:48   #2244
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
haha ja jestem bliźniakiem! :P czy tak źle ze mną mają... myślę, że jednak nie z Lusi fajna dziewczyna rośnie i tyle

lwy są pewne siebie, wesołe, towarzyskie

a ja mam raczka nieboraczka - niewiele znam raków, więc nie wiem co to będzie

Blueberry88 mogłyby... dzięki
ja tez jestem blixniakiem i agunia też

raczkiem ejst mój tz, to dobre i wrazliwe dusze
Stary 2013-03-09, 20:55   #2245
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez jestem blixniakiem i agunia też
tak tak, i mój mąż też, i nawet pies
i twierdzę, że bliźniaki są trudne i wiem co mówię

Stary 2013-03-09, 21:04   #2246
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
c

Wczoraj teściowa była u lekarza i tym razem doktor stwierdziła , że to zęby (widać 2 białe kreski ). Niby stąd te wszystkie objawy : kaszel lekki chwilowy, częste lużne stolce, marudzenie, katar ...masakra najgorsze co może być .
oj te zęby...

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
Heloł
dołączam do tych zakatarzonych tzn dzieć dołącza:/ nocka z dupy :/

Cytat:

Ja też wczoraj zostałam zaskoczona, bo dostałam kupony na śniadanie do łóżka, romantyczną kolację itd. itp. i jeszcze kilka in blanco gdzie mogę wpisać co chcę Aaa i był nawet taki na kolejnego dzidziusia, czyli jednak są szanse No i słodycze - jestem od nich uzależniona, dlatego podziwiam, że potraficie bez nich tyle wytrzymać Od braci i taty też słodkości i jeszcze kwiatka od szwagra
ooo jak miło

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Pdhwao a jakbys sprobowala jogurt naturalny i do tego sama owoce wrzucala.
Ja mam tak zamiar robic Amelce podwieczorek.
też mam zamiar tak podawać

Cytat:
Hej!

Byliśmy na basenie Na widok wody lecącej z prysznica - ryk. Pierwsze wejście do wody - ryk, ale jak przyniosłam jej kaczuszkę, to było spoko. Była zainteresowana i czujna, ale nie mega radosna Umęczyliśmy się z małżem
a byliście na zwykłym basenie? Zamierzamy zabrać Małego na taki normalny basen, jak zrobi się cieplej. W pobliżu nas niestety nigdzie nie ma zajęć dla maluszków.

Cytat:
współczuję
Stary 2013-03-09, 21:07   #2247
Soleilka
Zakorzenienie

Hej. Nie wiem co się dzieje, Fabian ma od rana gorączkę w granicach 39 stopni. Czopki jej nie zbijają, a nie mam syropu A od czopków ma dupcię odparzoną... Chyba będę musiała zamawiać taxi i jechać po syrop na drugi koniec miasta

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-09, 21:10   #2248
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Hej. Nie wiem co się dzieje, Fabian ma od rana gorączkę w granicach 39 stopni. Czopki jej nie zbijają, a nie mam syropu A od czopków ma dupcię odparzoną... Chyba będę musiała zamawiać taxi i jechać po syrop na drugi koniec miasta
oj biedactwo
robisz mu zimne okłady?

Stary 2013-03-09, 21:16   #2249
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
a byliście na zwykłym basenie? Zamierzamy zabrać Małego na taki normalny basen, jak zrobi się cieplej. W pobliżu nas niestety nigdzie nie ma zajęć dla maluszków.
Tak, ale siedzieliśmy w strefie dla dzieci do lat 7.

Cytat:
Stary 2013-03-09, 21:19   #2250
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:

ooo to zakupy sie udały

Cytat:
biedactwo malutkie

Cytat:

Irmusia dla Leosia to może znaczyc, że mój nalesnik niebawem sie ruszy z miejsca
jak możesz!

Cytat:
Polecam szukającym spacerówki http://wozkomania.blogspot.com/
ooo super, dzięki Muszę poczytać, bo wiosna za progiem a tym samym i wypady w plener

Cytat:
j

raczkiem ejst mój tz, to dobre i wrazliwe dusze
to masz wyjątkowy okaz Znam kilka raków i wszyscy to bardzo problemowi ludzie Sprawdza se powiedzenie "każdy rak chodzi wspak". I już się boję co to będzie z tym moim raczkiem... Chociaż on jest takim raczko-lewkiem, bo przecież miał się urodzić 2 tyg później

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Cytat:
biedny Fabiś

Cytat:
Tak, ale siedzieliśmy w strefie dla dzieci do lat 7.
aha, rozumiem. Czyli w brodziku My też tak właśnie planujemy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości