Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6 - Strona 167 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-10, 10:49   #4981
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Dot.: Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6

wsunęłam kanapki i poprawiłam sporym kawałkiem ciasta z jakimś kremem... mniaaaam

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 10:49   #4982
madi82
Zakorzenienie

Dot.: Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6

Cytat:
Napisane przez yevele Pokaż wiadomość
za chwilkę jak w końcu się najem
to czekamy, bo to był warunek :P

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 10:50   #4983
BelleFramboise
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość

No to jak mi odpisze (jesli odpisze) producent, moge zamowic dla Ciebie tez ale jakos watpie, czy zdaza wznowic produkcje wiec pozostaje polowac na uzywane jakby co
Super, byłabym wdzięczna za info

Kocham

Razem od 23.08.2009
03.11.2012.- II kreseczki

Maleństwo

Nelly
BelleFramboise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 10:50   #4984
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Ja mam teraz trochę lepsze samopoczucie, ale jak w I trymestzre i na początku II nie odchodziłam od wc, to mówiłam nigdy więcej ciąży, ja chcę już urodzić i zapomnieć o tym koszmarze.
Obecnie nie przejmują się tym czy przytyje, ile przytyje, tylko żeby był lipiec i przytulić zdrowe maleństwo. Ja strasznie obawiam się czy wszystko jest w porządku, nie czuję tych kopniaków Czasmi wydaje mi się, że jakieś bąbelki czuję, ale szczerze mówiąc nie sądze, żeby to było to. Teraz w środę idę do gina i już strasznie to przeżywam. Po nocy nawet śni mi się, że gin przykłada stetoskop do brzucha i robi przerażoną minę, co dzień budzi mnie ten sen
Surka, babo, mi sie zdarza i w 23 tylko babelki czuc
Moja Lilo nie lubi, jak nic nie robie fizycznie, ma mnie wtedy w doopce i spi i sie leni.

A najlepsze dopiero przed nami - CZKAWKA MALENSTWA
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 10:51   #4985
surka
Zakorzenienie

A ja właśnie po raz pierwszy oglądam epokę lodowcowa 3
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 10:51   #4986
shestiger
Rozeznanie

Hejo i buziule od nas Miłej niedzieli wam życzę
shestiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 10:53   #4987
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Chociaż jedna przeżywa to co ja...ja też czuję czasem tylko jakies rybki...poza tym nic:/ i też mam w środę wizytkę...surka damy radę?? DAMY!!!
Musimy
Stary 2013-03-10, 10:53   #4988
enlevee
Zakorzenienie

Pocieszyłyście mnie dziewczyny.. bo jakoś się tak wyrodnie poczułam wczoraj. W ogóle dla siebie nie jestem atrakcyjna w tej ciąży i wcale się dobrze nie czuję.. może to dlatego, że myślałam, że to najpiękniejszy okres w życiu kobiety i wręcz motylki latają wkoło mnie to każdy inny objaw to dla mnie negatywny.

Cytat:
Moja Lilo nie lubi, jak nic nie robie fizycznie, ma mnie wtedy w doopce i spi i sie leni.

Moje już chyba miewa czkawkę bo wtedy mam to słynne tętno w brzuchu

Dziewczyny jak zarezerwowac pare postów pod wątkiem dla siebie że tak powiem na rzeczy typu wózki, wyprawki? bo przy ostatnim watku to próbowałam robić, ale wtedy mi edytowało jakby mój pierwszy post zamiast dodać następny
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 10:56   #4989
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Pocieszyłyście mnie dziewczyny.. bo jakoś się tak wyrodnie poczułam wczoraj. W ogóle dla siebie nie jestem atrakcyjna w tej ciąży i wcale się dobrze nie czuję.. może to dlatego, że myślałam, że to najpiękniejszy okres w życiu kobiety i wręcz motylki latają wkoło mnie to każdy inny objaw to dla mnie negatywny.

Dziewczyny jak zarezerwowac pare postów pod wątkiem dla siebie że tak powiem na rzeczy typu wózki, wyprawki? bo przy ostatnim watku to próbowałam robić, ale wtedy mi edytowało jakby mój pierwszy post zamiast dodać następny
BEDZIESZ EDYTOWAC JAKBY CO
Albo nam nie mow, ze juz zalozylas
Kubulek
Stary 2013-03-10, 10:57   #4990
madi82
Zakorzenienie

Cytat:

możemy byc grzeczne i wejsc w nowy wątek jak nam pozwolisz:P

28.07.2013r.
Stary 2013-03-10, 10:57   #4991
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Dzien dobry)
Wczoraj odpadłam, tzn zaczęliśmy wieczorkiem bawić się w berka z Igorkiem,a potem po prostu zasnęłam.

Cytat:
Napisane przez Myszolka91 Pokaż wiadomość
Mnie przy kichaniu rowniez rwie zwlaszcza ze kichaniu kilkanascie razy pod rzad
jest na to prostu sposób, jak zdażysz to zanim kichniesz lub kaszlniesz przyciągnij nogi do brzucha i nic wtedy nie rwie. Nie musi byc jakos super blisko. Za każdym razem się sprawdza

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Linkuję ogólny wątek o wyborze wózka na wizażu Jaki wózek- temat zbiorczy. (jeśli któraś z was go jeszcze nie widziała). Ja właśnie go odkryłam i pomyślałam że wam też może się przydać

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=145038&page=119
dziękować, na pewno się przyda. My niby mamy dostać, ale to jeszcze nic na 100% pewnego dlatego będę tam zaglądać.

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Jakiegoś doła załapałam. Myślę, myślę i kiepsko mi - mam natłok myśli pt. "Jak my sobie damy radę?" (finansowo... bo jakoś nam się ostatnio wszystko wali na łeb)
roxi, balonik: poczytajcie Oliath, tu juz więcej się dodać nie da. To żywy przykład.

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość

dziewczyny przeżyłam dziś koszmar ...
cały dzień bolała mnie lekko głowa, zdrzemnęłam się godzinkę i obudziłam się o 18 dalej ze złym samopoczuciem i porwało mnie na przez 2h 3x tuliłam się do wc. zadzwoniłam do siostry się poradzić, kazała mi jechać na pogotowie bo pewnie jakiegoś wirusa złapałam. no i pojechałam i nic nie wysłuchała tylko przepisała jakieś elektrolity i tabsy które w ciąży można brać i kazała się nawadniać, a jak się pogorszy to na ginekologię dostałam skierowanie
teraz czuję się średnio, ale na szczęście nie rzygam więc może uda się bez szpitala
ojej, współczuje akcji i 3mam kciuki!

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
ja ostatnio się zastanawiałam nad macierzyńskim.
skoro pracuję w dwóch pracach, dwa etaty, to mi się należy kasa z macierzyńskiego z dwóch?? czy nie? hahaha
dobrze kombinujesz) nie wiem, ale dopytaj księgową, jak radzą dziewczyny.

Cytat:

A co do nudnej niedzieli, to ja sie, psiakostka, w ogole nigdy nie nudze wolaja do mnie sprzety domowe do renowacji, ciuszki do reperacji, ksiazki do czytania, siersc z psa na podlodze... no mowie Wam :p
oj wiemy wiemy, Oliath... po prostu jesteś nieziemska.

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Jakbyśmy czekały na idealny moment, to obawiam się, że nigdy by nie nadszedł Czasy są jakie są i łatwo nie będzie, ale będziemy mieć wspaniałe dzieci i mamy mężów i damy radę
zgadzam sie całą sobą. U nas wyszło samo, ale też gdybyśmy planowali tak, że ok od dzisiaj się staramy to to taki moment mógłby nie nadejść. Albo bylibyśmy już za starzy. Wiedzieliśmy, że od teraz odpuszczamy jakieś zabezpieczenia, co ma być to będzie, bo inaczej nigdy się nie zdecydujemy, bo kasa, bo praca, bo aplikacja męża.. itd.

Cytat:
Dziewczyny, oczywiscie, ze bedzie dobrze

Teraz jestem taka madra, bo jestem w stosunkowo najlepszej w moim dotychczasowym zyciu sytuacji, ale mowie Wam na podstawie wczesniejszych sytuacji i lat.
Przychodzi taki aniolek i normalnie jak za dotknieciem czarodziejskiej rozdzki odmienia swiat na LEPSZE. Tylko wystarczy w to mocno wierzyc i sie nie poddawac chocby nie wiem co
ogromny szacun!

Cytat:
Dziewczyny jak myślicie ma sens kupować używane łóżeczko? Nawet mój TŻ nie patrzy na mnie krzywo za ten pomysł. A dziecko będzie w nim spało max 2-3 lata i nie wiem czy ma sens wydawać mnóstwo kasy na nowe... A można kupić używane za śmieszne pieniądze. Materac tylko nowy zakupić.
zdecydowanie jest sens,... materacyk nowy tylko trzeba.

Cytat:

Mnie za to dziewczyny wczoraj dopadł wieczorem dołek związany z ciążą.. że już w niej nie chcę być, że już mam dosyć.. tylko żeby się urodziło. Od trzech dni mam takie uczucie często jakby mi ktoś siedział na klatce piersiowej.. biorę leki na astmę i jest chwilę spokoju, ale zaraz znowu.. Do tego robię się monstrualnie gruba, ważę tyle ile nigdy w życiu, czuję się jak słonica.. po prostu czuję się nieatrakcyjna. I jeszcze mnie synek zaczął kopać wczoraj tak nisko, że mnie aż bolało

Nie zrozumcie mnie źle.. ale po prostu czasami mam już dosyć bycia ciężarną i przyspieszyłabym trochę czas. Nie wiem czy to takie chwilowe, czy co ale wzięłam i wczoraj się rozryczałam z tego wszystkiego przed spaniem. Jestem okropna?
głowa do góry kochana! myślę że gdzieś tam każda z nas ma chociaż przez chwilkę takie myśli. Im jestem większa tym mój mąż coraz chętniej podchodzi do brzucha, gada do niego, głaszcze.. zaczyna uważać na to co i jak mówi, bo wie że mały już słyszy... ja się czuję grubsza, ostatnie 3,5 kg w miesiąc mnie przeraziło i od trzech dni codziennie rano wchodzę na wagę (a mam ją od 4 dni..). Ale on mi ciągle powtarza i ja sobie też, że jak będę chciała to po ciąży zrzucę, ciężko ćwicząc, ale jak będę chciała to to zrobię. a teraz mam myśleć o tym, aby mały był zdrowy, a nie czy zjem kolację i czy będą to dodatkowe kilogramy. Czasami jak myślę o tym, jak to będzie potem, to też czuję że zaraz wpadnę w panikę, czy dam radę, czy będę umiała odpowiednio się opiekować malenstwem, wziąć na ręcę, karmić piersią, czy będzie zdrowe, itd.. ale potem powtarzam sobie jak mantrę... że wszystko będzie dobrze, tyle kobiet daje sobie radę w dużo gorszych warunkach zarówno finansowych jak i domowych, sa kobiety niepełnosprawne które doskonale wychowują dzieci i dają sobie radę.. że mega dużo zależy od nastawienia i chęci!

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 10:58   #4992
Oliath
Zakorzenienie

ENLEVEE, Z ta czkawka to jest pozniej tak smiesznie, ze caly brzusio skacze, ale moze Twoje tetno to juz mala czkawka malego czlowieczka rzeczywiscie
Kubulek
Stary 2013-03-10, 11:00   #4993
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez surka

misiaczka555 nie wyświetla mi się twoje babyastrology NIe wiem czy tylko mi czy masz jakiś błąd.
Oj to nie wiem o co chodzi... potem jak sie ogarne to siade do komputera bo na iPhonie nie mogę tego otworzyć

Dzień dobry mamusie
Zima mnie nawiedziła i w ramach protestu zostaje dziś w domu i nawet nosa nie wystawie na dwór, a co!
TZ chory wstał z mega przeziebieniem, żeby tylko mnie nie zaraził. Od początku ciazy jeszcze nie chorowalam i niech tak zostanie.

Co planujecie na obiad? My mieliśmy iść do teściowej ale z racji choroby TZ. Zostajemy w domu i zjemy wczorajsza ogórkowa
W ogóle mam biedę w lodówce i pieczywa 0. Na śniadanie jedliśmy sernik

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 11:00   #4994
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny jak myślicie ma sens kupować używane łóżeczko? Nawet mój TŻ nie patrzy na mnie krzywo za ten pomysł. A dziecko będzie w nim spało max 2-3 lata i nie wiem czy ma sens wydawać mnóstwo kasy na nowe... A można kupić używane za śmieszne pieniądze. Materac tylko nowy zakupić.
My kupujemy używane
Cytat:
No.. przeczytałam rzeczywiście coś niemrawe jesteśmy ostatnio.

Ja się z synem witamy w 22 tygodniu, za tydzień będziemy zaczynać 6 msc.. jak to zleciało !!!

Mnie za to dziewczyny wczoraj dopadł wieczorem dołek związany z ciążą.. że już w niej nie chcę być, że już mam dosyć.. tylko żeby się urodziło. Od trzech dni mam takie uczucie często jakby mi ktoś siedział na klatce piersiowej.. biorę leki na astmę i jest chwilę spokoju, ale zaraz znowu.. Do tego robię się monstrualnie gruba, ważę tyle ile nigdy w życiu, czuję się jak słonica.. po prostu czuję się nieatrakcyjna. I jeszcze mnie synek zaczął kopać wczoraj tak nisko, że mnie aż bolało

Nie zrozumcie mnie źle.. ale po prostu czasami mam już dosyć bycia ciężarną i przyspieszyłabym trochę czas. Nie wiem czy to takie chwilowe, czy co ale wzięłam i wczoraj się rozryczałam z tego wszystkiego przed spaniem. Jestem okropna?
za kolejny tydzień
A przemyśleniami się nie martw... każda z nas przeżywa to na swój sposób
Ja prawie ryczałam jak zobaczyłam te rozstępy na brzuchu... stwierdziłam, że nie tak miało być... miało być tylko cudownie
A przecież wiem, że nielicznych to nie spotyka...

Myślę, że damy radę

Co do rosnącego brzucha to mam dużo łatwiej niż Ty.. bo zawsze miałam oponkę, która tylko trochę urosła... ale myślę, że jakbym kiedykolwiek miała płaski brzuszek to było by to dla mnie straszne
Cytat:

Czekam na tą czkawkę i jakoś nie mogę się doczekać

Już po śniadanku
Teraz to tylko czekam co by do nowego wątku się wbić i trzeba iść jakoś lepiej spożytkować niedzielę

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 11:02   #4995
malaczarnakejt
Zakorzenienie

A kto zakłada nowy wątek?

Filipiśko

Stary 2013-03-10, 11:02   #4996
misiaczka555
Wtajemniczenie

Ooooo jeszcze kilka postów i nowy wątek

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 11:02   #4997
enlevee
Zakorzenienie

to nie piszcie jeszcze tam dopóki nie zarezerwuje paru postów dla siebie haha

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-03-10, 11:03   #4998
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
A kto zakłada nowy wątek?
Nasza ogarniaczka wątkowa Enlevee

28.07.2013r.
Stary 2013-03-10, 11:03   #4999
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

hejoo

nie smutajcie laski - ja mialam wczoraj wieczorem klotnie z TZ, az sie pobeczalam na maxa. ehhhh juz mi przeszlo, ale mu nawtykalam i juz. Dzis gadamy sluzbowo.

Marysia znow chora - wzielam ja w nocy do nas, bo nie mogla spac w lozeczku, okrecala sie odkrywala, wsadzilam ja do nas i usnela jakos, ale tak okropnie kaslala i nos zatkany. Mamy problem bo nienawidzi sie inhalowac, a to naprawde pomaga. W szpitalu jak bylismy to 9 dni po 3 x dziennie byla walka i na sile. Musze ja jakos w domu "zmusic" bo jak nie znow zastrzyki pewno. TZ narzeka ze znow przez zlobek, mowie ze szwagierki maly do zlobka nie chodzi, wogole z dziecmi nie ma stycznosci i caly czas tez chory. Mysle ze sie nawzajem doprawili bo i w czwartek byli troszke razem i w piatek.

Ja samopoczucie do d....

Zamowilam sukienke z drugiego linku w kolore pomaranczowym - jak mi przyjdzie zrobie focie i sie pokaze.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 11:03   #5000
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Nasza ogarniaczka wątkowa Enlevee

Filipiśko

Stary 2013-03-10, 11:05   #5001
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie wydaje mi się, że nie może napisać parę postów sama pod sobą.
Stary 2013-03-10, 11:06   #5002
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
hejoo

nie smutajcie laski - ja mialam wczoraj wieczorem klotnie z TZ, az sie pobeczalam na maxa. ehhhh juz mi przeszlo, ale mu nawtykalam i juz. Dzis gadamy sluzbowo.

Marysia znow chora - wzielam ja w nocy do nas, bo nie mogla spac w lozeczku, okrecala sie odkrywala, wsadzilam ja do nas i usnela jakos, ale tak okropnie kaslala i nos zatkany. Mamy problem bo nienawidzi sie inhalowac, a to naprawde pomaga. W szpitalu jak bylismy to 9 dni po 3 x dziennie byla walka i na sile. Musze ja jakos w domu "zmusic" bo jak nie znow zastrzyki pewno. TZ narzeka ze znow przez zlobek, mowie ze szwagierki maly do zlobka nie chodzi, wogole z dziecmi nie ma stycznosci i caly czas tez chory. Mysle ze sie nawzajem doprawili bo i w czwartek byli troszke razem i w piatek.

Ja samopoczucie do d....

Zamowilam sukienke z drugiego linku w kolore pomaranczowym - jak mi przyjdzie zrobie focie i sie pokaze.
Ev..a to nei Ty mówiłąś że się rezerwuje posty?

28.07.2013r.
Stary 2013-03-10, 11:06   #5003
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Lecę na zakupy, do zobaczenia w nowym wątku!

Filipiśko

Stary 2013-03-10, 11:07   #5004
roxi1980
Zakorzenienie

Cześć babeczki!

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Też mam takie myśli, właściwie rozmowy. Mąż jest w mega dołku jakoś nie widzi światełka w tunelu. Ja też nie widzę, ale bardzo się staram i wiem, że dojrzę.
u mnie sytuacja zmierza w stronę podjęcia bolesnej decyzji, że maluszek będzie musiał dość szybko powitać żłobek, czego wcześniej pod uwagę wogóle nie brałam...

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Myślę, że większość z nas ma takie obawy. Mało jest ludzi którzy stoją rewelacyjnie finansowo. To marne pocieszenie, ale tak jest. Skoro inni dają sobie radę to i Wy, my (wszystkie dziewczyny z wątku) damy radę.

Ja i tż też myśleliśmy że lepiej później mieć dizecko, ale kiedy bedzie lepiej? kiedy będzie to później? Nigdy nie jest tak dobrze, żeby nie mogło być lepiej. Zawsze człowiek ma coś to chce czegoś więcej i tak w koło.
Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
jakoś dacie radę, będzie dobrze
Cytat:
Jakbyśmy czekały na idealny moment, to obawiam się, że nigdy by nie nadszedł Czasy są jakie są i łatwo nie będzie, ale będziemy mieć wspaniałe dzieci i mamy mężów i damy radę
Cytat:

Teraz jestem taka madra, bo jestem w stosunkowo najlepszej w moim dotychczasowym zyciu sytuacji, ale mowie Wam na podstawie wczesniejszych sytuacji i lat.

Najpierw bylam sama z najstarsza przez ponad 8 lat, marne alimenty, utrzymywalam sie ze stypendiow (naukowe i socjalne) i tych groszy od "tatusia". Kiedy miala 5 latek, dostalam pierwsza prace za 900 brutto, dorabialam sprzataniem popoludniami. Ogolnie finansowo masakra, ale dziecko dalo mi takiego niewiarygodnego kopa i tyle sily, ze moglam gory przestawiac... co dwie glowy, to nie jedna

Potem wpadka z druga, moj wtedy-jeszcze-nie-maz posikany, my w Anglii, w miare ustawieni, a w Polsce od polowy ciazy nagla ciezka choroba i smierc mojej Mamy, w koncu nie dalam rady psychicznie i niemal wyrzucilam go z domu na zasadzie - stary, jesli masz mi dokladac problemow to spadaj, nie takie rzeczy przetrwalam, nie potrzebuje Cie takiego... na szczescie sie opamietal po tym prysznicu lodowatym i basniowa przemiana w Mezczyzne Mojego Zycia . Wrocilismy do Polski - ja na wczesniejszym macierzynskim, on szukal pracy. Mielismy szczescie, znalazl miesiac po narodzinach mlodszej; ja musialam przerwac macierzynski i pracowalam odkad Lala skonczyla 3 miesiace. W miedzyczasie moj Tato w ciezkiej depresji, alkohol... Postawil nas w sytuacji, ze musielismy albo sie wyprowadzic, albo rozstac, bo zatruwal TZtowi zycie i traktowal go jak psa. Cudem dostalismy kredyt na wlasne mieszkanie, maz pracowal po 20 h dziennie, a i tak w okresie wplacania zaliczki odzywialismy sie glownie chlebem z marmolada tesco. Ale byly dzieci, rosly zdrowo i szczesliwie, to najwazniejsze przeciez - kazdy usmiech dziewczynek - bezcenny

Potem juz bylo coraz lepiej, z gorki - awansowalismy, konta powoli wyszly z kilkutysiecznych debetow. Jest ok, choc wlasny maly domek i wakacje co roku - nadal w sferze marzen

Sie rozpisalam... po prostu nie smutkujcie tak, nie martwcie sie na zapas. Jesli jestescie we dwoje, silni swoja miloscia, kasa nie jest niczym takim, co powinno klasc sie cieniem na przyszlosci. A kazda z Was ma pod sercem niewyczerpany akumulator szczescia, radosci, sily i energii. Dziecko tak cudownie dodaje mocy, ze dla mnie samo to jest najwiekszym cudem wszechswiata. Przychodzi taki aniolek i normalnie jak za dotknieciem czarodziejskiej rozdzki odmienia swiat na LEPSZE. Tylko wystarczy w to mocno wierzyc i sie nie poddawac chocby nie wiem co

Nie zebym sie madrzyla, oczywiscie
no u nas się też że tak powiem p.o.p.i.e.p.r.z.y.ł.o... nam wskoczyło kilka nieprzewidzianych wydatków, niestety NA TERAZ, w takim okresie, że prawdopodobnie będę musiała odłożyć zakupy dzieciaczkowe (niby nie mam tego wiele, ale mam i nie wiem kiedy dam radę to kupić) i chyba usg połówkowe dodatkowe będę musiała odpuścić, bo niestety 200 zł to sporo, a potrzebujemy dodatkowe 1500zł na marzec / kwiecień.
Do tego... mój tata choruje (zachorował 3 tyg. po zamknięciu dział. gosp. i został na lodzie). Leki które bierze (kropidlak płuc) powodują, że nie jest w stanie zarabiać / dorabiać, choroba blokuje też wykonanie operacji kręgosłupa, której pilnie powinien się poddać (jak się ostatnio okazało). Mama jest na zasiłku przedemerytalnym. Teraz mój szef zatrudnił ją na moje miejsce, bo zostaliby z przychodami w wys. 1500zł i furą zobowiązań. Miało być inaczej. Mama miała się zająć maluchem jak ja wrócę do pracy, ale nawet nie myślę jej o to prosić, bo jak w tej sytuacji? Na dodatek ja chyba będę szukać czegoś innego po macierzyńskim, bo moja obecna praca to 0,5 etatu za marne grosze, a dla mamy ratunek (nie może dużo dorobić, bo jej cofną zasiłek).
Ogólnie do du.. Mam nadzieję, że jakoś się to poukłada, ale jest kiepsko.

Cytat:
Jak mnie tak lubicie to mam PROSBE OGROMNA:

Poszukuje wanienki TEGA BABY na wanne, polski producent, jeszcze rok temu mozna bylo kupic bez problemu, ale uszkodzila im sie matryca i wstrzymali produkcje jak na zlosc nigdzie nie mozna dostac, przekopalam CALY internet, no jak kamien w wode.
Bym chetnie odkupila chocby uzywana, dla mnie i kregoslupa mego to jest strzal w 10 - lekka, z tworzywa, bez zbednych stelazy, nakladana na wanne, z odplywem...

ktokolwiek widzial, ktokolwiek wie
rozejrzę się, popytam

Cytat:
jestem ! zakładać nowy wątek i Was nadrabiać, czy na odwrót?
zakładaj, wykończymy i przeskoczymy

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 11:07   #5005
enlevee
Zakorzenienie

no i nie wiem jak to zrobić

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-03-10, 11:10   #5006
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
no i nie wiem jak to zrobić
a w ten początek nie wchodza te nasz wszystkie info...? za dużo na 1 post?

28.07.2013r.
Stary 2013-03-10, 11:11   #5007
enlevee
Zakorzenienie

spróbuje tam to pododawac, najwyzej sie dowiem jak to zrobic i juz nastepny watek bedzie taki a poki co piszcie tak wiec zapraszam do nowego watku !

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=681044 !!!!!

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-03-10, 12:03   #5008
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Ev..a to nei Ty mówiłąś że się rezerwuje posty?
ja nieeeee

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 12:23   #5009
Ewusia709
Zadomowienie

Się nacytowalam a tu koniec wątku ale już odpisze może ktoś przeczyta

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Wiecie co, dla mnie Oliath jest guru domowego ogniska. Mam nadzieję, ze ja kiedyś też będę tak zorganizowana. Serio, podziwiam Cię dziewczyno

Zaintrygowałaś mnie tym Mutsy Evo. Nie widzę ich na allegro X-la
der move w necie da się kupić tak 300zł taniej niż w stacjonarnym sklepie. My też chcemy fotelik Maxi-cosi. Nadajemy na tych samych falach Ewusia.
_ mutsy nie ma na allegro chyba że używane ale evo to model nowość z tamtego roku i używanego jeszcze nie znalazłam, dla nas ważna waga wózka i wielkość bo mieszkamy na 3 piętrze i stelaz mam zamiar zostawiać w bagażniku mojej alfy pod blokiem, a bagażnik nie jest duży, kupujemy wózek że skretnymi kołami i bez amortyzacji bo mieszkamy przy promenadzie i 90% czasu Tymus będzie jeździł po mieście po równym terenie, a bujac go wózku nie mamy zamiaru. Trzeba dopasować wózek do własnych potrzeb i mam nadzieję że ten spełni nasze oczekiwania.

Cytat:

Najpierw bylam sama z najstarsza przez ponad 8 lat, marne alimenty, utrzymywalam sie ze stypendiow (naukowe i socjalne) i tych groszy od "tatusia". Kiedy miala 5 latek, dostalam pierwsza prace za 900 brutto, dorabialam sprzataniem popoludniami. Ogolnie finansowo masakra, ale dziecko dalo mi takiego niewiarygodnego kopa i tyle sily, ze moglam gory przestawiac... co dwie glowy, to nie jedna

Potem wpadka z druga, moj wtedy-jeszcze-nie-maz posikany, my w Anglii, w miare ustawieni, a w Polsce od polowy ciazy nagla ciezka choroba i smierc mojej Mamy, w koncu nie dalam rady psychicznie i niemal wyrzucilam go z domu na zasadzie - stary, jesli masz mi dokladac problemow to spadaj, nie takie rzeczy przetrwalam, nie potrzebuje Cie takiego... na szczescie sie opamietal po tym prysznicu lodowatym i basniowa przemiana w Mezczyzne Mojego Zycia . Wrocilismy do Polski - ja na wczesniejszym macierzynskim, on szukal pracy. Mielismy szczescie, znalazl miesiac po narodzinach mlodszej; ja musialam przerwac macierzynski i pracowalam odkad Lala skonczyla 3 miesiace. W miedzyczasie moj Tato w ciezkiej depresji, alkohol... Postawil nas w sytuacji, ze musielismy albo sie wyprowadzic, albo rozstac, bo zatruwal TZtowi zycie i traktowal go jak psa. Cudem dostalismy kredyt na wlasne mieszkanie, maz pracowal po 20 h dziennie, a i tak w okresie wplacania zaliczki odzywialismy sie glownie chlebem z marmolada tesco. Ale byly dzieci, rosly zdrowo i szczesliwie, to najwazniejsze przeciez - kazdy usmiech dziewczynek - bezcenny

Potem juz bylo coraz lepiej, z gorki - awansowalismy, konta powoli wyszly z kilkutysiecznych debetow. Jest ok, choc wlasny maly domek i wakacje co roku - nadal w sferze marzen

Sie rozpisalam... po prostu nie smutkujcie tak, nie martwcie sie na zapas. Jesli jestescie we dwoje, silni swoja miloscia, kasa nie jest niczym takim, co powinno klasc sie cieniem na przyszlosci. A kazda z Was ją pod sercem niewyczerpany akumu? lator szczescia, radosci, sily i energii. Dziecko tak cudownie dodaje mocy, ze dla mnie samo to jest najwiekszym cudem wszechswiata. Przychodzi taki aniolek i normalnie jak za dotknieciem czarodziejskiej rozdzki odmienia swiat na LEPSZE. Tylko wystarczy w to mocno wierzyc i sie nie poddawac chocby nie wiem co

Nie zebym sie madrzyla, oczywiscie
Taka prawda, co nas nie zabije to nas wzmocni i dzieci dają ogromną siłę i nadzieję na lepsze jutro, żyjemy w takich czasach że nikt nie ma kolorowo, ale najważniejsza jest rodzina, wspólne wsparcie i zdrowie

Cytat:
No.. przeczytałam rzeczywiście coś niemrawe jesteśmy ostatnio.

Ja się z synem witamy w 22 tygodniu, za tydzień będziemy zaczynać 6 msc.. jak to zleciało !!!

Odnośnie nadrabiania- roxi.. też mam takie myśli i choć teraz jest w miarę ok boję się, że się zawali, ja mam pracę zagwarantowaną do końca tego roku.. Tż ma głównie pracę prowizyjną, choć dobrą. Boję się tego wszystkiego

Oliath- Podziwiam Cię rownież.. tak jak dziewczyny napisały nie dość, że jesteś piękna, uzdolniona, to jeszcze potrafisz cały dom ogarnąć tak, że zasługujesz na medal :kwiatek-dziekuje: a Twoja historia utwierdza w przekonaniu, że jak się chce to się da

Mnie za to dziewczyny wczoraj dopadł wieczorem dołek związany z ciążą.. że już w niej nie chcę być, że już mam dosyć.. tylko żeby się urodziło. Od trzech dni mam takie uczucie często jakby mi ktoś siedział na klatce piersiowej.. biorę leki na astmę i jest chwilę spokoju, ale zaraz znowu.. Do tego robię s
ię monstrualnie gruba, ważę tyle ile nigdy w życiu, czuję się jak słonica.. po prostu czuję się nieatrakcyjna. I jeszcze mnie synek zaczął kopać wczoraj tak nisko, że mnie aż bolało

Nikt Cię nie zrozumie źle? W oczekiwaniu na dziecko było napisane że ok 6 mca można odczuwać zmęczenie ciąża i właśnie takie rzeczy jak napisalas to normalne!!!
I gratuluję 22 tygodznia

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
My kupujemy używane

za kolejny tydzień
A przemyśleniami się nie martw... każda z nas przeżywa to na swój sposób
Ja prawie ryczałam jak zobaczyłam te rozstępy na brzuchu... stwierdziłam, że nie tak miało być... miało być tylko cudownie
A przecież wiem, że nielicznych to nie spotyka...

Myślę, że damy radę

Co do rosnącego brzucha to mam dużo łatwiej niż Ty.. bo zawsze miałam oponkę, która tylko trochę urosła... ale myślę, że jakbym kiedykolwiek miała płaski brzuszek to było by to dla mnie straszne

Czekam na tą czkawkę i jakoś nie mogę się doczekać

Już po śniadanku
Teraz to tylko czekam co by do nowego wątku się wbić i trzeba iść jakoś lepiej spożytkować niedzielę
Ja też zawsze miałam oponke i nigdy płaskiego brzucha ale mam duży problem że przybywa mi cm tu i ówdzie, choć mój Tz twierdzi że seksownie wyglądam taka zaokraglona wszędzie

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 12:49   #5010
rasha90
Raczkowanie

Zaglądam na chwilę po przerwie
od piątku miałam kryzys w chorowaniu, wczoraj Mężu się wkurzył słysząc mój kaszel i zaczęliśmy obdzwaniać znajome młode matki pytając 'jaki syrop na kaszel?', bo bezradność pana doktora już nas zirytowała, a gin sam na zwolnieniu

i w efekcie doszliśmy do syropu Prenalen - zna go któraś? na naturalnych składnikach i polecany przez Instytut Zdrowia Matki i Dziecka, ale doszukaliśmy się tam sorbinianu potasu i tak trochę sceptycznie spojrzeliśmy. Ale w efekcie pani w aptece powiedziała że może być i bez dyskusji oprócz tego mama mnie faszeruje różnymi soczkami i takimi rzeczami. Dziś już forma lepsza, ale wrócę jeszcze do łóżka i tak czuję że ponadrabiam Was dopiero jutro...

Trzymajcie się ciepło
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości