Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013 cz.11 - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 2 4,00%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 1 2,00%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 1 2,00%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 2,00%
Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 25 50,00%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 8 16,00%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 5 10,00%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 6 12,00%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 1 2,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-10, 18:18   #2221
Mysia mysz
Zakorzenienie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
A planujecie mieć oddzielny kosz na brudne ubranka dzieciece? tzn oddzielny od tego z waszymi ubraniami??
ja tak ale ja mam pralkę w piwnicy i mam kosz na czarne, białe i kolorowe więc będzie nowy kosz
Stary 2013-03-10, 18:22   #2222
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Cytat:
to są dokładnie takie same

ja swoje też takie kupuje. zostają mi do prasowania rzeczy TŻta..
mój tż niech sam sobie prasuje

a na kolację sałatkę z tuńczykiem zjem
tylko trzeba będzie ją zrobić

http://demotywatory.pl/4072455/Na-kazdy-bol

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 18:25   #2223
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
A planujecie mieć oddzielny kosz na brudne ubranka dzieciece? tzn oddzielny od tego z waszymi ubraniami??
ja chciałabym mieć oddzielny, ale nie wiem czy mi się zmieści w łazience. Napewno rzeczy dziecka nie będę mieszała z naszymi nawet ze względu na proszek
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 18:33   #2224
szczesliwa25
Rozeznanie

Ja raczej też będę prała rzeczy małego oddzielnie - chociaż są tak małe że zajmują mi raptem 1/3 pralki więc może i nasze będę dorzucać. Wyjdzie w praniu

O właśnie zaraz po pracowitym dniu trzeba iść zrobić pranie.
Zazdroszczę wszystkim którzy mają dobrą pracę u kogoś i nie muszą nawet w niedzielę jeździć/denerwować się i myśleć co zrobić żeby było dobrze.
szczesliwa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 18:37   #2225
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
mój tż niech sam sobie prasuje

a na kolację sałatkę z tuńczykiem zjem
tylko trzeba będzie ją zrobić

http://demotywatory.pl/4072455/Na-kazdy-bol
hmm a ja nie wiem co tu zjeść na kolację , może nic??

jaki słodki buziak
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 18:44   #2226
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam dwa na ciemne i białe+pranie ręczne. Więcej nie wcisnę, maluszka będą lądować w tym ręcznym chyba.
Cytat:
byle do jutra, choć ja wiem co jutro usłyszę "mam 3dni wolnego,to niech zostanie,co? będę przecież na miejscu,odwioze ją w środę"

na 100%
Nie daj się

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 18:47   #2227
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość

co do torby do szpitala...też jestem za dwiema mniejszymi...
zawsze tż może dowieśc rzeczy które są później potrzebne..
do mnie to tż codziennie coś przywoził bo nawet jak już myślałam że wszystko mam spakowane to okazało się że kubeczka swojego do picia nie wzięłam

coś miałam jeszce napisac.......hmmmm..
właśnie kubeczek!!

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

Cytat:

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 18:50   #2228
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cześć Dziewczęta!

Wróciliśmy do domu po bardzo przyjemnym pobycie w Siedlcach
POdczytywałam Was i wczoraj wieczorem i dziś w pociągu, nawet pocytowałam, ale wszystko poszło, bo się przeglądarka zresetowała

Z tego co pamiętam:

Dziecko przestaje rosnąć po ostatnim USG
Byłam dziś w odwiedzinach u koleżanki, która miała taką sytuację. W 32 tc jej córeczka na USG miała wymiary w normie, choć w dolnych granicach, a w 36tc okazało się, że nie przytyła nic od ostatniego badania zebrało się całe kolegium lekarzy (z jakiegoś powodu miała to USG w szpitalu) i coś im się co chwilę nie podobało, a to pęcherz za duży, a to wód płodowych zamało no i ten brak wzrostu. Stwierdzili, że nie ma co czekać i zrobili cesarkę. Po urodzeniu na USG brzuszka wszystko okazało się ok na szczęście, ale nie znaleźli przyczyny dlaczego mała przestała rosnąć (chyba, że nie szukali zbytnio ) Z łożyskiem i pępowiną wszystko było ok, mama też wyniki miała wszystkie dobre. Czyli tego typu sytuacje się zdarzają dość często jak widać.

Sączące się wody płodowe Anka, jeśli podejrzewasz, że mogą Ci się sączyć wody to co Ci da, że Ci za 2 dni kurier przywiezie paski?? Jeśli to rzeczywiście wody to do 6h od tego jak zaczną się sączyć ,dziecku trzeba podać antybiotyk, bo jeśli masz paciorkowca to się może zarazić! Ja na Twoim miejscu jechałabym na IP po to tylko, żeby sprawdzili czy to wody. Położna na SR mówiła nam, że oni to rutynowo sprawdzają, i nie patrzą dziwnie na dziewczyny, które się zgłaszają z takimi przypadkami, nawet jeśli okaże się, że to tylko zwiększona wydzielina z pochwy.

Prasowanie dziecięcych ubranek - pewnie uprasuję raz - po pierwszym praniu, żeby wszystko ładnie przygotować na przyjście Sofci - chyba dla własnej satysfakcji bardziej niż z jakichkolwiek innych przyczyn ale tak na bieżąco to nie mam takiego zamiaru

Karmienie piersią publicznie. Zamierzam się delikatnie zakrywać pieluszką czy czymś i tyle. Nie widzę w tym większego problemu. Jak pierś nie będzie na wierzchu to proszę Was, już na prawdę nie będzie w tym nic gorszącego (choć nawet jakby była, to nie widzę problemu, ale już się poświęce dla ogółu i zakryję )

Szprotka - gdzie takie tanie trampy kupiłaś? Bo ja generalnie nie chodzę w trampkach, ale na ten sezon by się przydały
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 18:59   #2229
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
hmm a ja nie wiem co tu zjeść na kolację , może nic??

jaki słodki buziak
zjedz coś dobrego

wczoraj wciągnełam jajka na twardo +majonezik+kukurydzka

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczęta!

Wróciliśmy do domu po bardzo przyjemnym pobycie w Siedlcach
POdczytywałam Was i wczoraj wieczorem i dziś w pociągu, nawet pocytowałam, ale wszystko poszło, bo się przeglądarka zresetowała

Z tego co pamiętam:

Dziecko przestaje rosnąć po ostatnim USG
Byłam dziś w odwiedzinach u koleżanki, która miała taką sytuację. W 32 tc jej córeczka na USG miała wymiary w normie, choć w dolnych granicach, a w 36tc okazało się, że nie przytyła nic od ostatniego badania zebrało się całe kolegium lekarzy (z jakiegoś powodu miała to USG w szpitalu) i coś im się co chwilę nie podobało, a to pęcherz za duży, a to wód płodowych zamało no i ten brak wzrostu. Stwierdzili, że nie ma co czekać i zrobili cesarkę. Po urodzeniu na USG brzuszka wszystko okazało się ok na szczęście, ale nie znaleźli przyczyny dlaczego mała przestała rosnąć (chyba, że nie szukali zbytnio ) Z łożyskiem i pępowiną wszystko było ok, mama też wyniki miała wszystkie dobre. Czyli tego typu sytuacje się zdarzają dość często jak widać.

Sączące się wody płodowe Anka, jeśli podejrzewasz, że mogą Ci się sączyć wody to co Ci da, że Ci za 2 dni kurier przywiezie paski?? Jeśli to rzeczywiście wody to do 6h od tego jak zaczną się sączyć ,dziecku trzeba podać antybiotyk, bo jeśli masz paciorkowca to się może zarazić! Ja na Twoim miejscu jechałabym na IP po to tylko, żeby sprawdzili czy to wody. Położna na SR mówiła nam, że oni to rutynowo sprawdzają, i nie patrzą dziwnie na dziewczyny, które się zgłaszają z takimi przypadkami, nawet jeśli okaże się, że to tylko zwiększona wydzielina z pochwy.

Prasowanie dziecięcych ubranek - pewnie uprasuję raz - po pierwszym praniu, żeby wszystko ładnie przygotować na przyjście Sofci - chyba dla własnej satysfakcji bardziej niż z jakichkolwiek innych przyczyn ale tak na bieżąco to nie mam takiego zamiaru

Karmienie piersią publicznie. Zamierzam się delikatnie zakrywać pieluszką czy czymś i tyle. Nie widzę w tym większego problemu. Jak pierś nie będzie na wierzchu to proszę Was, już na prawdę nie będzie w tym nic gorszącego (choć nawet jakby była, to nie widzę problemu, ale już się poświęce dla ogółu i zakryję )

Szprotka - gdzie takie tanie trampy kupiłaś? Bo ja generalnie nie chodzę w trampkach, ale na ten sezon by się przydały
ja też moge karmić publicznie ale przykryta sam cyc na wierzchu jest ble ble, wiem,że niby to naturalne itd..
z drugiej strony-seks =rozmnażanie też jest naturalny a mało kto odważa się na publiczne przytulanki
załatwianie się też jest całkowicie naturalne ale się z tym nikt nie afiszuje.. dla mnie karmienie piersią jest tak samo intymne jak powyzsze czynności

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-03-10, 19:00   #2230
becik_4
Zadomowienie

Dziewczyny na jakie kosmetyki zdecydowalyscie sie dla dzieciaczko ? Bo ja wlasnie dzisiaj przegladalam rozne opinie i sama nie wiem skusze sie chyba na hipp ale zastanawiam sie czy na poczatek uzywac do kapieli emolientow czy raczej nie przyzwyczajac skory dziecka
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 19:04   #2231
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
Dziewczyny na jakie kosmetyki zdecydowalyscie sie dla dzieciaczko ? Bo ja wlasnie dzisiaj przegladalam rozne opinie i sama nie wiem skusze sie chyba na hipp ale zastanawiam sie czy na poczatek uzywac do kapieli emolientow czy raczej nie przyzwyczajac skory dziecka
pwiem tak- nie wiem co mi przypasuje zapachowo/wydajnościowo/co nie uczuli więc zakupiłam wszystkiego po trochu +próbki (nive/hipp/babydream/mustela/johnson) i bedzie test jak cos bede uzywac i bedzie ok-kupie duze opkowanie, jak uczuli lub nie bedzie pasowac-biore nastepne

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-03-10, 19:06   #2232
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
zjedz coś dobrego

ooo jajeczka mniam mniam może faktycznie coś zjem

ja lecę, bo mnie oczy szczypią od kompa

becik_4-- ja kupiłam mleczko i płyn do kąpieli hippa skład mają ok
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 19:08   #2233
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
zjedz coś dobrego

ja też moge karmić publicznie ale przykryta sam cyc na wierzchu jest ble ble, wiem,że niby to naturalne itd..
z drugiej strony-seks =rozmnażanie też jest naturalny a mało kto odważa się na publiczne przytulanki
załatwianie się też jest całkowicie naturalne ale się z tym nikt nie afiszuje.. dla mnie karmienie piersią jest tak samo intymne jak powyzsze czynności

no to dla mnie jak najbardziej ta czynnośc (czyt.karmienie piersią) jest zupełnie inną czynnością niż robienie kupy!:p

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 19:11   #2234
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:

no to dla mnie jak najbardziej ta czynnośc (czyt.karmienie piersią) jest zupełnie inną czynnością niż robienie kupy!:p
dla mnie robieie kupy równiez różni sie od karmienia piersią czy seksu ale każda z tch rzeczy jest dla mnie w pewnym sensie...tabu, jesli tak można to nazwać

po prostu będę sie przykrywać bo wiem,że moze to gorszyc

jak już jest temat karmienia piersią... to mam pytanko a propos staników..
usztywniane staniki do karmienia sa ładne (na te materiałowe patrzeć nie mogę ) ale przecież to chyba niepraktyczne bo jak miałabym niby wywinąć usztywnioną miseczkę?? któraś miała/używała? help..

ZUZIAK 7.05.2013

Edytowane przez axella
Czas edycji: 2013-03-10 o 19:28
Stary 2013-03-10, 19:33   #2235
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
dla mnie robieie kupy równiez różni sie od karmienia piersią czy seksu ale każda z tch rzeczy jest dla mnie w pewnym sensie...tabu, jesli tak można to nazwać

wiem ..wiem co masz na myśli
no i pewien odruch samoukrycia (zakrycia np.pieluszką) jest oczywisty...
wiadomo że z czasem rośnięcia maluszka nabieramy pewnej wprawy i bardziej zauważamy to czy to ..np.żeby tu zakryc a tu się np.odwrócic..taki instynkt komfortu psychicznego..no ale o tym raczej nie myśli się jak dziecko np.płacze z głodu a my biegamy z nim pod pachą i szukamy dyskretnego miejsca do zaspokojenia jego potrzeb..dośc ze nerwówka to jeszcze dziecko w stresie..

mi zdarzyło się ..bo mały się domagał i koniec..
przysiąść na schodkach do apteki w słoneczny ciepły dzień i szczerze powiem miałam gdzies czy ktoś na mnie patrzył czy nie
innym razem w tesco..też sytuacja raczej bez wyjścia..nagle chciał jesc i już..tu mając wybór mniej czy więcej uczęszczane regały ...
wybrałam w stanie już lekkiego poddenerwowania
regał z poduszkami i kołdrami..
wyciągłam małego z wózka i na stojąco niby tuląc dziecko karmiłam ...i mimo że nikt nie przeszedł nawet koło mnie to mimo woli spojrzałam w górę a tam kamera nade mną
i co ..i nic..pomyślałam niech sobie popatrzą..nawet sobie niech zbliżenia robią..tyle ich
a Ja spokojnie mogłam dokończyc zakupy robic z najedzonym maluszkiem już śpiącym spokojnie w wózku......

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Cytat:
na początek chyba nivea...i bambino..zalezy do czego...
nivea płyn do kąpieli ....
mydełko bambino..
kremik czasem ..też bambino...bo uwielbiam ten zapach..pachnie takim bobasiem

W

G
Stary 2013-03-10, 19:35   #2236
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
wiem ..wiem co masz na myśli
no i pewien odruch samoukrycia (zakrycia np.pieluszką) jest oczywisty...
wiadomo że z czasem rośnięcia maluszka nabieramy pewnej wprawy i bardziej zauważamy to czy to ..np.żeby tu zakryc a tu się np.odwrócic..taki instynkt komfortu psychicznego..no ale o tym raczej nie myśli się jak dziecko np.płacze z głodu a my biegamy z nim pod pachą i szukamy dyskretnego miejsca do zaspokojenia jego potrzeb..dośc ze nerwówka to jeszcze dziecko w stresie..

mi zdarzyło się ..bo mały się domagał i koniec..
przysiąść na schodkach do apteki w słoneczny ciepły dzień i szczerze powiem miałam gdzies czy ktoś na mnie patrzył czy nie
innym razem w tesco..też sytuacja raczej bez wyjścia..nagle chciał jesc i już..tu mając wybór mniej czy więcej uczęszczane regały ...
wybrałam w stanie już lekkiego poddenerwowania
regał z poduszkami i kołdrami..
wyciągłam małego z wózka i na stojąco niby tuląc dziecko karmiłam ...i mimo że nikt nie przeszedł nawet koło mnie to mimo woli spojrzałam w górę a tam kamera nade mną
i co ..i nic..pomyślałam niech sobie popatrzą..nawet sobie niech zbliżenia robią..tyle ich
a Ja spokojnie mogłam dokończyc zakupy robic z najedzonym maluszkiem już śpiącym spokojnie w wózku......

no wiadomo,że pełny brzunio malucha najważniejszy ale tę pieluszkę czy coś do zakrycia trzeba mieć pod ręką

z jednej strony fajnie,że nie chodzimy w ciąży latem-w upały bo byśmy były obleśnie spocone i zmęczone po stokroć ale.. ale tyle jest pięknych ciażowych ciuszków na wiosnę/lato.. sukienki..bluzki
znalazłam taką typowo letnią sukienkę-taką od biustu do ziemi,pod cyckami odcinana... wygląda super z brzuszkiem

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-03-10, 19:42   #2237
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:

jak już jest temat karmienia piersią... to mam pytanko a propos staników..
usztywniane staniki do karmienia sa ładne (na te materiałowe patrzeć nie mogę ) ale przecież to chyba niepraktyczne bo jak miałabym niby wywinąć usztywnioną miseczkę?? któraś miała/używała? help..

axella ..przyznaje nie używałam nigdy staników specjalnych do karmienia..zawsze nosze takie jakie lubie..tylko wtedy oczywiście większe..
nigdy nie miałam problemu z wyciągnięciem cysia ze stanika..tylko odpinam ramiączko i siup ..wywijam lub włożeniem ręki wyciągam z po za miseczki cyc i już
też mi się nie podobają te dla karmiących mam....

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Cytat:
no wiadomo,że pełny brzunio malucha najważniejszy ale tę pieluszkę czy coś do zakrycia trzeba mieć pod ręką

z jednej strony fajnie,że nie chodzimy w ciąży latem-w upały bo byśmy były obleśnie spocone i zmęczone po stokroć ale.. ale tyle jest pięknych ciażowych ciuszków na wiosnę/lato.. sukienki..bluzki
znalazłam taką typowo letnią sukienkę-taką od biustu do ziemi,pod cyckami odcinana... wygląda super z brzuszkiem

no ok!!!...tak pieluszka na bank przydatna..ale i chociażby do tego że dziecku się ulewa he he przy okazji narzucic na ramię i cysiu zakryty

W

G
Stary 2013-03-10, 19:43   #2238
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
axella ..przyznaje nie używałam nigdy staników specjalnych do karmienia..zawsze nosze takie jakie lubie..tylko wtedy oczywiście większe..
nigdy nie miałam problemu z wyciągnięciem cysia ze stanika..tylko odpinam ramiączko i siup ..wywijam lub włożeniem ręki wyciągam z po za miseczki cyc i już
też mi się nie podobają te dla karmiących mam....
oo,to tak się da?
byłoby super

teraz jeszcze jedno pytanie do doświadczonej mamy: jeśli teraz całą ciąże cyc urósł mi nieznancznie, to po porodzie to się zmeni czy zostana takie ?

ALE PAKA! http://tablica.pl/oferta/wyprawka-ID...b32386b6;r:;s:

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-03-10, 19:53   #2239
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć Dziewczęta!

niestety i tak dziś nie mam jak na ip się dostać, bo męża nie i samochodu też nie, jutro zadzwonie do gina, podejrzewam że to przez ten durny cewnik co mam założony czyli nietrzymanie moczu ale wolę się upewnić jutro.

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 19:55   #2240
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
oo,to tak się da?
byłoby super

teraz jeszcze jedno pytanie do doświadczonej mamy: jeśli teraz całą ciąże cyc urósł mi nieznancznie, to po porodzie to się zmeni czy zostana takie ?

ALE PAKA! http://tablica.pl/oferta/wyprawka-ID...b32386b6;r:;s:
moje piersi przez całą ciąże nie drgnęły..po urodzeniu Wiktora..trzy numery wieksze jak nie lepij bo w żadną bluzeczkę się nie miesciły albo cudnie ją wypychały...
raczej nie poznasz swoich cysuszków..a szczególnie po tygodniu od porodu..

W

G
Stary 2013-03-10, 19:58   #2241
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
ja kupiłam z hippa, mają najmniej konserwantów i innych paskudztw, emolientów nie kupowałam

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 19:59   #2242
Magiusa
Zakorzenienie

Ada, ja nie czuję bym miała zmienić zdanie i jestem prawie na 100% pewna, że nie zmienię.
Mam 2 koleżanki o podobnych poglądach, obie dotrzymały słowa.
Generalnie już może mniej chodzi o publiczne karmienie ( choć na pewno nie gdy znajomi są na kawie u nas i siedzimy przy stoliku!!!!) ale na pewno o zakrywanie się w takich momentach. Są kocyki, są pieluszki tetrowe i mnóstwo innych rzeczy.
Natura, naturą ale naprawdę nie muszę bombardować wszystkich widokiem swoich piersi, mogę przykryć się dyskretnie.
Podkreślam jednak, że każda z nas na pewno ma inne zdanie na ten temat i szanuję je.

Zmieniając jednak temat- czy którejś teraz, zimą sinieją czasami paznokcie? Bo ja już 3x zauważyłam, że tak się stało. Co prawda nie było mi wtedy zbyt gorąco, ale nie pamiętam by przed ciążą się zdarzało. Napisałam już do mojej ginekolog, ale jestem ciekawa Waszych doświadczeń i rad w tym temacie.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 19:59   #2243
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
moje piersi przez całą ciąże nie drgnęły..po urodzeniu Wiktora..trzy numery wieksze jak nie lepij bo w żadną bluzeczkę się nie miesciły albo cudnie ją wypychały...
raczej nie poznasz swoich cysuszków..a szczególnie po tygodniu od porodu..
bo właśnie się zastanawiam, bo jakby miało się nic nie zmienić to już zrobię zapasy mleka bo dziecko będzie niedożywione
żartje oczywiście

rozumiem,że jak po porodzie urosną to po jakimś czasie wróca do stanu z przed ciąży?

moja mama tez dopiero po porodzie zaczęla mieć biust
za to jej rodzona siostra zawsze była z tych wielkobiuściastych ale po porodzie nic się nie zmieniło

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-03-10, 20:01   #2244
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Ada, ja nie czuję bym miała zmienić zdanie i jestem prawie na 100% pewna, że nie zmienię.
Mam 2 koleżanki o podobnych poglądach, obie dotrzymały słowa.
Generalnie już może mniej chodzi o publiczne karmienie ( choć na pewno nie gdy znajomi są na kawie u nas i siedzimy przy stoliku!!!!) ale na pewno o zakrywanie się w takich momentach. Są kocyki, są pieluszki tetrowe i mnóstwo innych rzeczy.
Natura, naturą ale naprawdę nie muszę bombardować wszystkich widokiem swoich piersi, mogę przykryć się dyskretnie.
Podkreślam jednak, że każda z nas na pewno ma inne zdanie na ten temat i szanuję je.

Zmieniając jednak temat- czy którejś teraz, zimą sinieją czasami paznokcie? Bo ja już 3x zauważyłam, że tak się stało. Co prawda nie było mi wtedy zbyt gorąco, ale nie pamiętam by przed ciążą się zdarzało. Napisałam już do mojej ginekolog, ale jestem ciekawa Waszych doświadczeń i rad w tym temacie.
nie sinieją mi wcale
mojej mamie ostatnio tak się robi ale ma problemy z serduchem i podobno to od tego
może miałas za długo dociśnięte czy coś?

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-03-10, 20:05   #2245
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
ja się będę sugerować tą stronką:
http://podwojona-sroka.blogspot.com/p/moje-analizy.html
głównie hipp albo babydream rossmana

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Cytat:
mi paznokcie to chyba nie (chociaż trudno powiedzieć bo często mam pomalowane, ale dzisiaj rano jak się obudziałam to miałam sine obie ręce od wewnętrznej strony.. chyba na nich spalam.. jak sie powtórzy to sie zaczne martwic..

Wojtek
Stary 2013-03-10, 20:05   #2246
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
W angielskim jest fajne wyrażenie : to kiss something better Jak się uderzę czy coś sobie zrobię, mój mąż mówi zawsze "come here, let me kiss it better"

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
niestety i tak dziś nie mam jak na ip się dostać, bo męża nie i samochodu też nie, jutro zadzwonie do gina, podejrzewam że to przez ten durny cewnik co mam założony czyli nietrzymanie moczu ale wolę się upewnić jutro.
Mam nadzieję, kochana, że to fałszywy alarm. A cały czas masz mokrą wkładkę? Czy to tylko jakaś taka jednorazowa sytuacja była? Trzymam kciuki za jutro!
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 20:07   #2247
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
W angielskim jest fajne wyrażenie : to kiss something better Jak się uderzę czy coś sobie zrobię, mój mąż mówi zawsze "come here, let me kiss it better"

Wojtek
Stary 2013-03-10, 20:09   #2248
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:

Mam nadzieję, kochana, że to fałszywy alarm. A cały czas masz mokrą wkładkę? Czy to tylko jakaś taka jednorazowa sytuacja była? Trzymam kciuki za jutro!
urocze

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-03-10, 20:10   #2249
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tak mam zawsze To są objawy słabszego krążenia, nie ma się co martwić.
Niestety u mnie dochodzi do odpływu krwi z palców czasami, trzeba w gorącą wodę wsadzić czy rozcierać albo mam nitrokard doraźnie. To jest już choroba albo zespół reno (nie wiem jak to się dokładnie pisze) a które to bez znaczenia bo i tak się nie leczy.
Samo sinienie spokojnie, więcej krwi, większe obciążenie organizmu i nie wyrabia jak zimno.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 20:11   #2250
karota11
Zadomowienie

Witajcie mamusie majowo-czerwcowe
Wszystkim serdecznie gratuluję
Czy jest szansa, zeby dołączyć do grupy wiem, ze już się znacie, ale postarams ie nadrobić Ja mam termin z OM na 23.05.2013, a z usg na 10.06.2013 r.i chętnie Wam potowarzyszę
karota11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości